Openbare verlichting | Urban Units |Strapitec

Page 1


URBAN UNITS DĂŠ oplossing voor stedelijk gebied

Modulariteit en technologie gecombineerd met eindeloze mogelijkheden.


WAAROM EN HOE STEDEN SLIM KUNNEN ZIJN Smart City is een term die je steeds vaker hoort, maar wat betekent het precies? Voor u persoonlijk, dat u overal verbinding kunt maken met Wi-Fi om te surfen door uw favoriete applicaties zoals als LinkedIn en Instagram. Maar het houdt meer in dan dat. Grote metropolen kunnen beheerd worden via slimme oplossingen. We moeten wel, want de bevolking blijft groeien dus we moeten slimme oplossingen vinden en creatiever zijn om alles te kunnen (blijven) managen. Daarom combineren we ICT (informatie- en communicatietechnologie) en IoT technologieĂŤn (Internet of Things) om grote hoeveelheden gegevens te monitoren, het efficiĂŤnte gebruik van bronnen te beheren en om energie te leveren op aanvraag. Bij dit soort technologie maken we gebruik van geavanceerde netwerksystemen die met gebruik van verschillende applicaties ook de integratie van nevenvoordelen mogelijk maken. Met Smart city breiden we de mogelijkheden binnenshuis uit naar de openbare ruimte. Hierbij is alles mogelijk! Als verlichtingsbedrijf stellen wij u graag onze kijk op smart city voor. Met het opladen van uw EV, maar ook met het aanbieden van verschillende licht- en connectiviteitsvoorkeuren.


URBAN UNITS BIEDEN EXTRA WAARDE

Tegenwoordig gaat het bij verlichting niet alleen om het verlichten van een ruimte, maar ook om het bieden van meer functies die waarde toevoegen. Waar er ook een gebouw of een openbare ruimte is, er is een verlichtingsoplossing om 's nachts beter te kunnen zien. De Urban Unit biedt een modulaire oplossing om naast verlichting ook andere taken te kunnen vervullen. Het is een connectiviteitshub die compatibel is met slimme technologische oplossingen. Het is heel logisch om hiervoor lichtmasten te gebruiken, want verlichtingsarmaturen zijn al verbonden zijn met de infrastructuur van de stad en overal in de openbare ruimte te vinden.

Begin met het implementeren van uw slimme verlichtingsstrategie! Door middel van sensoren kunnen lokale autoriteiten anoniem gegevens verzamelen en managementtaken optimaliseren, zoals het plannen van onderhoud op de minder drukke uren en het verbeteren van de verkeersopstoppingen. Locatiegegevens, geleverd door de armaturen, kunnen worden gebruikt om pushmeldingen te versturen voor informatieve en promotionele doeleinden. Ook kunnen sensoren worden gebruikt voor het vinden van parkeerplaatsen en het informeren van chauffeurs over de weersomstandigheden. Met de connectiviteitsmodule gaan Urban Units veel verder dan een traditionele armatuur. Het uitbreiden van het stadsnetwerk met lichtmasten zoals de Urban Unit biedt flexibiliteit. Of het nu gaat om een nieuwe stedelijke verbinding of een historische binnenstad, Urban Units bieden een compacte oplossing met eenvoudig onderhoud.

Modulair Met een Urban Unit lichtmast kunt u verschillende toepassingen tegelijk uitvoeren. De verlichtingsunit heeft verschillende opties die met elkaar gecombineerd kunnen worden. En de lichtmast bevat verschillende module-opties om connectiviteitsfuncties te integreren. Zo kunt u deze aanvullen met speaker-, Wi-Fi- en sensormodules. En natuurlijk de EV-lader module, die dĂŠ oplossing voor slimme stedelijke groei weerspiegelt.


2020

2050

20mln elektrische auto's

70% van de bevolking leeft in steden

75%

80%

Consumptie van onbewerkt materiaal(1)

energie consumptie(1)

1. “Cities and Buildings�, UN environment program

75% CO2 - emissie(1)


KIES UW LICHT DE LICHTMODULE Urban Units bevatten verschillende verlichtingsmodules die kunnen worden gecombineerd.

Optional Light Ring Floodlight Module Top Module Dyno D

Street Lighting Module

4


Top module De Urban Unit topmodule is dé verlichtingsmodule voor stedelijke ruimtes. De moderne uitstraling van het armatuur wordt aangevuld met de symmetrische verlichting rondom. Met Urban Units worden parken, pleinen en parkeerplaatsen levendiger en veiliger. Door het gebruik van de nieuwste technologieën en LED-chips en -lenzen is het mogelijk om grote oppervlakken met van hoge lux en uniformiteit te voorzien. Dit alles wordt gedaan door lichtverspilling tot een minimum te beperken en ervoor te zorgen dat er helemaal geen opwaarts licht is. De gedachte achter Urban Units is het respect voor de natuur.

Straatverlichtingsmodule De straatverlichtingsmodule van de Urban Unit is geoptimaliseerd voor wegen en straten. Het heeft een asymmetrische lichtverdeling die perfect is voor het verlichten van kleine straten, voetgangersoversteekplaatsen, fietspaden enz.

Schijnwerpermodule De schijnwerpermodule van de Urban Unit maakt gebruik van de Hybride optische modules van Heper. Het is een goede oplossing voor verlichtingstoepassingen in het landschap. Met spot- of floodlightoptiek kunnen belangrijke objecten zoals monumenten, bewegwijzering, gevels etc. worden verlicht. Met hybride optiek wordt een lens en een reflector gecombineerd om de perfecte stralingshoek te bereiken zonder verstrooiing en met minimale schittering. Alle lichtmodules van de Urban Unit kunnen worden gecombineerd met verschillende licht- en connectiviteitsmodules in de gewenste volgorde. Elke module kan naar wens uitgelijnd tot 360 graden.

Topmodule DYNO D • • •

Uitgerust met Heper's Dyno D LED Module Indirecte verlichting met reflectortechniek Symmetrische of asymmetrische gebiedsverlichtingsoptiek

Optionele lichtring De lichtring is verkrijgbaar in rood, blauw, groen of wit met 1 of 2 wisselende kleuren. U kunt ook een knipperlichtoptie toevoegen.

www.strapitec.com

5


MAAK EEN KEUZE MET DE CONNECTITEITSHUB

Solar Module

Camera Module

Speaker Module Wi-Fi Module

SOS Button

EV Charge

6


Camera module De geïntegreerde CCTV in de camerabehuizing van de Urban Unit maakt continue gebiedsbewaking mogelijk. Zo maken Urban Units uw stad veiliger.

Luidsprekermodule Het integreren van de luidsprekermodule in de Urban Unit verhoogt ook het veiligheidsniveau in een gebied. Publieke aankondigingen in geval van nood maken evacuaties gemakkelijker. De module kan ook worden gebruikt om muziek af te spelen. De mogelijkheden zijn onbegrensd, van vrolijke liedjes ter ondersteuning van lokale optochten tot neuriën van melodieën om de rust in bijvoorbeeld een park te bevorderen. Urban Units herdefiniëren de slimme levensstijl!

Wi-Fi-module De connectiviteit begint met de Wi-Fi-module. Dankzij technologische verbeteringen hebben de elektrische componenten een minimale grootte bereikt, waardoor we ze in onze armaturen kunnen integreren. Met de Wi-Fi-module worden uw connectiviteitsopties uitgebreid tot buitenruimtes! De Wi-Fi-module is niet alleen voor individueel gebruik, maar maakt het ook mogelijk om gegevens te verzamelen voor lokale overheden.

EV-lader Volgens het UNFPA zullen er tegen het jaar 2020 naar verwachting 20 miljoen elektrische voertuigen zijn. Het gebruik van duurzame energie is van groot belang voor een schoon milieu. Met behulp van energieoverdracht via de basismodule van de Urban Unit is het mogelijk om elektrische voertuigen overal in de stad van stroom te voorzien. Deze optie is ook beschikbaar in de Urban Units aanvullende versie, de Urban Bollard. het opladen van EV's via lichtmasten is een snelle en eenvoudigere keuze dan het ombouwen van bestaande benzinestations.

Verschillende sensoren De modulebehuizing van Urban Units is geschikt om verschillende sensoren te implementeren om stedelijke uitdagingen op te lossen. In het verleden waren sensoren in verlichtingsarmaturen beperkt tot het herkennen van beweging om het licht te sturen. Nu IoT in ons leven is geïntroduceerd, kunnen verschillende soorten sensoren worden gebruikt om gegevens te verkrijgen en informatie te geven. Dit biedt onbegrensde mogelijkheden om het stedelijk leven te verbeteren. Van geweerschotdetectie tot noodoproepen via een geluidssensor of het monitoren van de luchtkwaliteit, het is allemaal mogelijk met een enkele lichtmast!

Onze aanvullende oplossing: URBAN BOLLARD De Urban Unit heeft eigenlijk een kleinere broer of zus. De urban Bollard. Met zijn complementaire look en ongeëvenaarde optiek is het de perfecte kleine paal voor verschillende toepassingen. Met behulp van de Dyno optische module van Heper, een schelpvormige kleine reflector, wordt een prachtig verlichte halve cirkel met een straal van ongeveer 10 meter bereikt. Ook kan door de stopcontacten in de module meer gedaan worden met de bollards, zoals EV-charge.

www.strapitec.com

7


URBAN UNITS TECHNISCHE SPECIFICATIES GENERAL HIGHLIGHTS • • • • • • •

Modular structure with mix & match type 360° rotatable modules Operating Temperature -40°C / +55°C Excellent thermal management with optimized PCB design Easy installation In compliance with EN 60598, EN 62722 ENEC and UL pending

ELECTRICAL PROPERTIES • • • •

Power factor: > 0.95 Energy class: A Input Voltage: 220V - 240V, 120V - 277V (optional) at 50Hz / 60Hz Control type: On/Off, 1-10V (optional), DALI (optional), Dynamic White (for RDBD Module), DynaDIM (optional), AstroDIM (optional),Constant Light Output (CLO)

OPTICAL PROPERTIES • • • • • • • • •

Urban Units equipped with top module, street lighting module and floodlight module Top module: Symmetrical area lighting optics Floodlight module: Hybrid module Spot or flood optics (7°, 26°) with tiltable base Street lighting module: Asymmetrical street light optimized optics RDBD Module: Symmetrical or asymmetrical area lighting optics MacAdam Ellipse 3 Color temperature: 3000K, 4000K, 2700K (optional) CRI > 70 (4000K), CRI > 80 (3000K) Lumen depreciation: L90B50 > 84700 h

BODY HOUSING & FINISH • • • •

Corrosion resistant aluminum housing HM1 to HM6 standard colors with optional RAL codes Ingress protection: IP66 Impact protection: IK08

RADAR

SPEAKER

EXTRAS • • • • • •

Wifi, Speaker, CCTV, Sensor Modules Higher CRI LED chips Programmable driver for different scenarios Different drive currents DMX control with floodlight module IP rated terminal box

EV CHARGER 8


CCTV CAMERA

VLAN

VARIOUS SENSORS

www.strapitec.com

9


Ø200

Ø200 170 LIGHT RING

1110

LP4054.538

502

Ø200

H1

F

10

LP4053.514 LP4053.695 LP4053.901 LP4053.902 LP4053.903


IK

08

IP

66

EN 60598

105˚ 90˚ 75˚ 1000

60˚

1500 2000

45˚

2500 3000 3500

15˚

30˚

Urban Units Top Module Urban Units RDBD Module

0˚ 7700 lm

C90 - C270

C0 - C180

Urban Urban Units UnitsTop TopModule Module

Urban Units RDBD Module 105˚ 90˚ 75˚ 200

60˚

300 400

45˚

500 600 700

Urban Units Street Lighting Module

15˚

30˚

0˚ cd/klm

C0 - C180

C90 - C270

Urban Units Street Lighting Module 105˚ 90˚ 75˚ 1500

60˚

2000 2500

45˚

3000 3500 4000

Urban Units Floodlight Module

15˚

30˚

0˚ 7700 lm

C90 - C270

C0 - C180

Urban Units Adjustable Floodlight

LUMINAIRE CODE

DESCRIPTION

POWER

LUMEN

COLOR TEMPERATURE

LP4054.538

Urban Units Top Module

70W

6500lm - 7500lm

3000K / 4000K

LP4053.514

Urban Units Street Lighting Module

35W

2750lm - 3200lm

3000K / 4000K

LP4053.695

Urban Units Adjustable Floodlight Module

38W

2300lm - 2600lm

3000K / 4000K

LP4054.841

Urban Unints RDBD Module

105W

7000lm - 8400lm

3000K / 4000K

LP4054.539

Urban Units Top Module Blue Ring

25W

600lm - 1600lm

Red / Green / Blue / White

LP4053.901

Urban Units Camera Module

-

-

-

LP4053.902

Urban Units Speaker Module

-

-

-

LP4053.903

Urban Units WiFi Module

-

-

-

POLES CODE

DESCRIPTION

H1

H2

D1

D2

ANCHORAGE

FLANGE COVER

PAFC.C01.T001

Aluminum Cylindrical Pole Flanged

4000

-

Ø200

-

*

*

PABC.C01.T001

Aluminum Cylindrical Pole Buried

4000

800

Ø200

-

*

*

PAFC.C01.T001

Aluminum Cylindrical Pole Flanged

5000

-

Ø200

-

*

*

PABC.C01.T001

Aluminum Cylindrical Pole Buried

5000

1000

Ø200

-

*

*

www.strapitec.com

11


12


De stedelijke omgeving en

URBAN UNITS! LED LIGHTING • WLAN • LOUD SPEAKER EV CHARGER • CCTV CAMERA VARIOUS SENSORS

www.strapitec.com

13


URBAN BOLLARD

Waar eindeloze infrastructurele mogelijkheden worden gecombineerd met een uitstekende verlichting: de Urban Bollard.

14


www.strapitec.com

15


URBAN BOLLARD TECHNISCHE SPECIFICATIES

GENERAL HIGHLIGHTS • • • • • •

Equipped with Heper’s Dyno D LED Module Operating temperature: -40°C / +55°C Exceptional thermal characteristics In compliance with EN 60598, EN 62722 Powerline outlet Water outlet (optional)

ELECTRICAL PROPERTIES • • • • • • • • • • • • • • •

Drive current: 350mA Optimized PCB Design for Superior heat management Energy class: A Input Voltage: 220V - 240V, 110V - 120V (optional) at 50Hz / 60Hz Control type: On/Off, DALI (optional)

OPTICAL PROPERTIES

Equipped with Heper’s Dyno D LED Module Indirect lighting with reflector technology Spotless light distribution No glare with intended use MacAdam Elipse 3 Color temperature: 3000K, 4000K, 2700K (optional) CRI > 70 (4000K), CRI > 80 (3000K) Lumen depreciation: L90B50 > 60000h Photobiological safety: Risk Group 0

BODY HOUSING & FINISH • • • • •

Corrosion resistant aluminum housing Electrostatic powder coating HM1 to HM6 standard colors with optional RAL codes Ingress protection: IP66 Impact protection: IK08

EXTRAS • •

Higher CRI LED chips Marine grade body


IK

IP

66

EN 60598

5m

08

105˚ 90˚ 75˚

0

60˚

45˚

15˚

30˚

-5 m

7700 lm

-5 m

0

Urban Bollard Urban Units Top Module Urban Units RDBD Module

5m

C90 - C270

C0 - C180

Urban Units Top Module

Urban Units Top Module Urban Units RDBD Module

Ø200

350

650

LB6060.547

LB6061.547

LUMINAIRE CODE

DESCRIPTION

POWER (350 mA)

LUMEN

COLOR TEMPERATURE

LB6060.547

Urban Bollard

27W

1700lm - 2100lm

3000K / 4000K

LB6061.547

Urban Bollard Ch

27W

1700lm - 2100lm

3000K / 4000K


Strapitec (exclusief dealer van Heper in de Benelux) Kazemat 7 3905 NR Veenendaal 0318 - 555 525 info@strapitec.com www.strapitec.com E: info@heperlighting.com W: www.heperlighting.com

2020-HPR20320.01 Printed on.2020