Page 1

HANNE STRAGIER

PORTFOLIO.


HANNE STRAGIER

CURRICULUMVITAE.


Contact 0492 69 72 91 Stragier.Hanne@hotmail.com hanne.stragier@student.kuleuven.be Witte-Beerstraat 11 8200, Sint-Andries

Persoonlijke gegevens Hanne Stragier 17 februari 1997 – Brugge, België Belg - vrouw Ongehuwd

Opleidingen

Computervaardigheden

2015 - … Bachelor interieurarchitectuur KULeuven, campus Sint-Lucas Gent

Autodesk AutoCAD Adobe InDesign Adobe Photoshop SketchUp Microsoft Word Microsoft Excel

2009 – 2015 Secundair onderwijs ASO Latijn wetenschappen Sint-Leocollege, Brugge

Werkervaring

Taalvaardigheden

Zomer 2017 Verkoopster, Take-Off Sneakerstore – Knokke

Nederlands: moedertaal Engels: vlot sprekend en schrijvend Frans: vlot sprekend en schrijvend Spaans: basiskennis Afrikaans: basiskennis Duits: passieve kennis

Zomer 2016 Kamermeisje en ontbijthulp, Hotel ter Brughe – Brugge Zomer 2013 en 2014 Keukenhulp en serveerster, Chalet Westhinder – Wenduine Zomer 2012 Verkoopster Trotinette – De Haan


OPO 23: materialen Docent: Ivo Vrouwen 1 BIAG: 2015-2016

PROJECTORANSSI.


Ontwerpstudio Docent: Dominique Pieters 1 BIAG: 2015 – 2016

PROJECTLIBID’EAU.

Libid’eau ontstond in een project rond het glazen straatje in Gent. De naam van het project libid’eau verwijst naar Librum, Latijns voor boek boek ; Libido, Latijns voor verlangen en begeerte en l’eau, water in het Frans. Libi’eau is een pornografische en sensuele bibliotheek gevestigd in het water, net voor de Gentse bibliotheek de Waalse Krook. Centraal in het project staat het spel tussen zien en gezien worden en de toeschouwer via een andere blik naar de prostitutie te laten kijken.


Ontwerpstudio Docent: Leen Scholliers 2 BIAG: 2016 – 2017

PROJECTGRACHTENPAND. Dit project is een studie van de eigenwoning van Nederlands architect Gert Boon. Het is een authentiek Amsterdams grachtenpand dat nog steeds zijn originele voorgevel heeft. De achtergevel en het interieur zijn doorheen de jaren wel vaak aangepast. Tussen 1956 en 1958 werd het interieur grondig aangepast door Gert Boon. Hiervan zijn enkele foto’s en grondplannen bewaard gebleven. Op basis van deze informatie en op basis van de historische context werd er een analyse en reconstructie gemaakt van de relatief onbekende woning.


Voorgevel Authentieke staat

VoorgevelVoorgevel Authentieke staat Authentieke staat

Achtergevel Na de verbouwing

Achtergevel Achtergevel Na de verbouwing Na de verbouwing

Achtergevel Voor de verbouwing

Achtergevel Achtergevel Voor de verbouwing Voor de verbouwing


Ontwerpstudio Docent: Bart Lens 2 BIAG: 2016 - 2017

PROJECTSTRANDHUIS. Het strandhuis is een tijdelijke zomerwoning op het strand van Nieuwpoort. De woning is gericht op de beleving van de natuur. Om dit te bereiken zijn twee zijden van het gebouw volledig opengelaten. Er is wel een afgesloten volume in glas aanwezig om een basiscomfort te kunnen garanderen. Erg belangrijk in het ontwerp is de open haard, waarboven een waterreservoir zit, zo kan men onafhankelijk warm water produceren.


Ontwerpstudio Docent: Stephan Berteloot 2 BIAG: 2016 – 2017

PROJECTLEDERATELIER.

De atelier-woning is ontworpen voor handtassen ontwerpster en architecte Dominique Dufait. Na een bezoek aan haar huidige atelier en een gesprek met haar, bleek dat ze een grote interesse heeft voor Japan. Onder andere uit het werk van modeontwerper Yohji Yamamoto haalt ze heel wat inspiratie. Kenmerkend voor zijn kledij is de geplooide techniek vanuit één stuk stof. Hieruit volgt dat de wanden van de woning op een onconventionele manier geplooid zijn rond de verschillende handelingen in het atelier en delen van het wonen.


3

3

8

5

2

A

2

4

8

4

A

7

8

1

6

8

7


Ontwerpstudio Docent: Klaas Vanslembrouck 2 BIAG: 2016 - 2017

PROJECTMBAQANGA.

Mbaqanga is een Zuid-Afrikaanse muziekstijl. Hierrond werd een paviljoen ontworpen voor een 30-tal mensen in de Gentse Bibliotheek de Waalse Krook. Het is een tijdelijke constructie dat samenwerkt met de bestaande structuur van het gebouw. In het paviljoen kan men individueel naar muziek luisteren via hoofdtelefoons vanuit de schommels die in het gebouw hangen.


Implement-studio Docent: Peter Vansteenkiste-Muylle 3 BIAG: 2017 – 2018

PROJECTBUITENBEELD.

Dit project is de renovatie van een kloostergebouw in Doornzele voor de jongerenorganisatie BuitenBeeld. De focus ligt op het integreren van de jongeren en de organisatie in de plaatselijke gemeenschap en het gebouw zo functioneel mogelijk aan te passen aan hun noden, maar ook aan die van de buurtbewoners. Daarnaast is het belangrijk om drempel naar de organisatie toe zo klein mogelijk maken. De juiste balans tussen respect voor het bestaande gebouw en zo open en polyvalent mogelijke ruimtes maken is erg belangrijk.


Hanne Stragier 0492 69 72 91 Stragier.Hanne@hotmail.com hanne.stragier@student.kuleuven.be

Portfolio 2018  
Portfolio 2018  
Advertisement