Page 1

IMPRESSIONS Business Magazine in Innovative Print Media editie 03•2013

Van Straaten en Cees Smit Worldwide bundelen krachten Organisch gevormde doekconstructies Vakkundige displays op maat


02

Content Van Straaten en Cees Smit Worldwide bundelen krachten

Van Straaten versterkt sign- en display-diensten

Van Straaten heeft de activiteiten van Cees Smit Worldwide overgenomen, expert in organische doekconstructies en creatieve textieloplossingen. De combinatie die door de overname ontstaat biedt klanten van beide bedrijven vrijwel grenzeloze mogelijkheden voor spectaculaire aankleding van beurzen, stands, winkels en evenementen.

Het team van het voormalige Fair-Play, expert in de productie van op maat gemaakte presentatiesystemen en displays, heeft onderdak gevonden bij Van Straaten. Ook het machinepark van de flatbed-divisie is aanzienlijk uitgebreid.

04

06

Segmentatie

Cases

Met de introductie van drie nieuwe segmenten heeft Van Straaten de markt overzichtelijk in kaart gebracht. Van Straaten zorgt voor optimale merkbeleving in deze drie hoofdgroepen.

Reusachtige eyecatchers in winkelcentrum Hoofddorp Branding voor Under Armour in kantoren Olympisch Stadion Visuals voor tentoonstelling in Nieuwe Kerk op de Dam

08

Medewerkers aan het woord Sonja, de gedreven receptioniste … Het kan er hectisch aan toe gaan op kantoor bij Van Straaten. Rots in de branding is Sonja, de gedreven receptioniste met een onverwoestbaar humeur. Maak kennis met de persoon achter die vriendelijke stem als u met Van Straaten belt.

10

09

Van Straaten in het nieuws

ExpoShow 2013

IMPRESSIONS

DutchCowboys, Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media en interactieve marketing, besteedde vorige maand aandacht aan het printen van elektronica. Dan bel je natuurlijk met een pionier op dit gebied: Nico van Straaten.

Met de ExpoShow-stand van vorig jaar sleepte Van Straaten de publieksaward in de wacht en werd genomineerd voor een Gouden Giraffe. Ook dit jaar staat Van Straaten op de ExpoShow. We nodigen u van harte uit om onze nieuwe stand te bezoeken, die dit jaar nog spraakmakender zal zijn.

Business Magazine in Innovative Print Media verschijnt driemaal per jaar, exclusief ‘specials’.

U vindt ons op standnummer 202.

11

12

Verantwoordelijke uitgever: Van Straaten Postbus 27 1170 AA Badhoevedorp Nederland Tel. +31 (0)23 - 555 18 61 Fax +31 (0)23 - 555 19 21 info@vanstraaten.com www.vanstraaten.com


03

Intro

Een creatief ontwerp met organische doekconstructies

Nieuwe trends, technieken en materialen volgen elkaar in hoog tempo op De markt voor visuele communicatie is voortdurend in beweging. Nieuwe trends, technieken en materialen volgen elkaar in hoog tempo op. Van Straaten heeft een lange traditie als het gaat om innovatie. We zitten altijd bovenop de laatste ontwikkelingen en hebben altijd de allernieuwste producten in ons portfolio. De afgelopen weken heeft Van Straaten een tandje bijgezet om voorop te blijven lopen.

Cees Smit Worldwide Door de krachten te bundelen met Cees Smit Worldwide hebben we de kennis en technologie in huis gehaald om organisch gevormde ontwerpen te realiseren. In dit nummer van Impressions leest u alles over de creatieve objecten en organische doekconstructies die vanaf nu exclusief bij Van Straaten verkrijgbaar zijn.

Sign- en displaydivisie uitgebreid Van Straaten heeft het machinepark en personeelsbestand flink uitgebreid. Het team van het voormalige Fair-Play, gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte presentatiesystemen en displays, is in dienst getreden bij Van Straaten. In deze Impressions leest u precies welke voordelen dat allemaal oplevert. Verder praten we u bij over de drie nieuwe segmenten waar Van Straaten zich op richt: Visual Branding, Standbouw & Interieur en Evenementen. Uiteraard ontbreken praktijkvoorbeelden niet. Kortom: een editie vol spannende ontwikkelingen en nieuws over Van Straaten. Let’s impress!


04

Van Straaten en Cees Smit Worldwide bundelen de krachten

Van Straaten heeft de activiteiten van Cees Smit Worldwide overgenomen, expert in organische doekconstructies en creatieve textieloplossingen. De combinatie die door de overname ontstaat biedt klanten van beide bedrijven vrijwel grenzeloze mogelijkheden voor spectaculaire aankleding van beurzen, stands, winkels en evenementen.

Boi Smit (l) en Nico van Straaten (r)

Samen sterk

Stretch your limits

CEO’s Nico van Straaten en Boi Smit zijn bijzonder verheugd over de samenwerking van hun bedrijven. ‘Van Straaten en Cees Smit Worldwide vullen elkaar perfect aan,’ zegt Nico. ‘Van Straaten is trendsetter met het combineren van grootformaat prints met gebogen aluminium profielen. We realiseren al langere tijd de meest creatieve ontwerpen voor evenementen, beurzen, winkels en interieurs. Maar met de overname van Cees Smit Worldwide hebben we de kennis en techniek in huis om veel verder te gaan met creatieve vormen.

Het nieuwe materiaal is tension fabric, een gepatenteerde stof waarmee Cees Smit Worldwide al de nodige ervaring heeft opgedaan. ‘Wij zijn gespecialiseerd in de productie van creatieve objecten, elastische doeken en opvallende wandbespanningen,’ zegt Boi.

Dit betekent voor onze klanten dat ze veel meer mogelijkheden hebben om zich te onderscheiden met producten die nergens anders te krijgen zijn.

‘We maken objecten voor beurzen, maar we doen ook de decoratie voor grote dance events. Nu we de krachten hebben gebundeld met Van Straaten zijn de mogelijkheden voor de klant echt ongekend. Er is eigenlijk niets wat we niet kunnen leveren op het gebied van visuele communicatie.’

Unieke toepassingen Dankzij stretchmaterialen, state-of-the-art productiemethoden en de knowhow van Cees Smit Worldwide realiseren wij vanaf nu allerlei spec- Naast de ruimere vorm- en materiaalkeuze ontstaan er door de samentaculaire, organisch gevormde doekconstructies. Door de samenwerking werking unieke toepassingen voor de klant, zoals organische objecten ontstaat er technische en creatieve synergie waar de klant van profiteert.’ die intern worden aangelicht met de nieuwste LED-technologieën. ‘We hebben constructies gemaakt die zo uit de set van een science fictiDe overname heeft ook een strategisch karakter. ‘In de live communi- on-film leken te komen,’ zegt Boi. ‘Het zijn objecten die soms een puur cation en in-store sector groeit de vraag naar creatieve producten die decoratieve functie hebben, maar ze kunnen ook heel praktisch zijn. Een een belevenisfactor toevoegen,’ zegt Nico. ‘Met de overname voegen we golvende balie of stand met spiraalvormen – het kan allemaal. De creaeen scala aan technische mogelijkheden toe aan het portfolio. Met de tieve en technische mogelijkheden zijn door de samenwerking met Van specialiteit van Cees Smit Worldwide kunnen we beter inspelen op de Straaten vanaf nu vrijwel onbeperkt. toenemende vraag naar full service creativiteit.’


05

De kracht van licht en doek tijdens dance evenement Sensation

Cees Smit Worldwide Tension fabrics Cees Smit Worldwide is uitgegroeid tot expert in organische doekconstructies en creatieve textieloplossingen. ‘Een van de materialen die we gebruiken is tension fabrics,’ zegt Boi Smit. ‘Dat is gepatenteerd stretchdoek dat bijvoorbeeld in een aluminium of rubber frame kan worden gespannen. Op deze manier kunnen waanzinnige vormen worden gerealiseerd. Lichtgewicht, brandvertragend en in iedere Pantone-kleur. De stoffen zijn in verschillende gradaties van transparantie verkrijgbaar en kunnen natuurlijk worden voorzien van een print. Het resultaat is verrassend mooi. Strak en modern, en toch natuurlijk door de afgeronde vormen.’

Met onze Standard Shapes kun je zowel binnen als buiten fantastische effecten bereiken. Het zijn standaardproducten, maar ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ze zijn snel en eenvoudig op te zetten. Door het gebruik van materialen als glasfiber zijn ze ook nog eens lichtgewicht en makkelijk mee te nemen.’

Veel Standard Shapes kunnen intern worden aangelicht. ‘We hebben bijvoorbeeld objecten die worden vast geritst op een voetplaat met een ventilator en een lichtbron. Als er meerdere objecten zijn geplaatst, kunnen ze worden gelinkt aan een controller waardoor ze synchroon van kleur of lichtintensiteit kunnen veranderen. Als er geen netstroom in de buurt Welk type stof gebruikt wordt hangt af van verschillende factoren. ‘We is hebben we ook oplossingen met batterijen die de hele dag meegaan.’ zoeken altijd naar een oplossing die aansluit bij de wensen van de klant, het budget en de toepassing,’ zegt Boi. Licht en doek ‘Stretchmaterialen worden met name gebruikt voor organische vormen. Maar we kunnen ook gebogen vormen maken met andere soorten stof. Stretchdoek en Standard Shapes gaan goed samen met licht. ‘Met beEn het hoeft niet altijd organisch, golvend en rond. Een stand kan ook perkte middelen kunnen we iets geweldigs maken,’ zegt Boi. ‘Doeken kostrak en hoekig worden gemaakt met een grid van doek en aluminium men met lichteffecten helemaal tot leven. Een dubbele laag transparant of hout. Combinaties met bestaande constructies zijn ook mogelijk. We doek met daartussen lichtbronnen geeft bijvoorbeeld een hele mooie kunnen bijvoorbeeld een aluminium profiel met doek toevoegen aan een dieptewerking.’ bestaande stand. Niets is onmogelijk. Het is allemaal maatwerk en we Een mooi voorbeeld van de kracht die licht en doek samen kunnen hebproberen altijd de optimale oplossing te vinden voor de klant.’ ben is Sensation. ‘Dit is het grootste dance event ter wereld. We hebben voor verschillende edities het textiel geleverd voor het decor. Omdat Sensation verschillende steden in de wereld aandoet, maakten we flexibele Standard Shapes textiel elementen die in alle stadions, zalen en hallen konden worden Naast textieloplossingen op maat levert Cees Smit Worldwide allerlei gebruikt. De grote projectieschermen van 6 bij 15 meter waren gemaakt decoratieve objecten. ‘We bieden een enorme variëteit aan Standard van naadloos stretchmateriaal. Stretch werkt heel mooi met projectie Shapes, van tafelhoezen tot hangende elementen en creatieve objecten,’ omdat er een beetje glans op het doek zit. Daardoor wordt het beeld helemaal overweldigend.’ zegt Boi.


06

Van Straaten versterkt

Van Straaten versterkt sign- en display-diensten Het team van het voormalige Fair-Play, expert in de productie van op maat gemaakte presentatiesystemen en displays, heeft onderdak gevonden bij Van Straaten. Ook het machinepark van de flatbed-divisie is aanzienlijk uitgebreid.

Fair-Play displays en visuals voor Opel


07 Signs en displays van het allerhoogste niveau

Expertise

‘Met de expertise en apparatuur die we nu in huis hebben, kunnen we signs en displays van het allerhoogste niveau maken,’ zegt Nico van Straaten. ‘Denk aan displays van bijzondere materialen en producten zoals gelaserde plexiglas prints. Of aan prints met fotokwaliteit voor bijvoorbeeld tentoonstellingen.’ De producten uit de sign- en displaydivisie van Van Straaten zijn inmiddels volledig geïntegreerd in het portfolio.

Met de uitbreiding van de sign- en displaydivisie krijgt Van Straaten de kennis en ervaring in huis om versneld het productaanbod uit te breiden. ‘Fair-Play houdt zich al 26 jaar bezig met de productie van op maat gemaakte displays en promotiemiddelen voor onder meer in-store toepassingen, visual branding en standinrichting,’ zegt Pieter. ‘We ontwerpen en realiseren kant-en-klare sign- en displayproducten. We hebben de kennis, techniek en ervaring om echt creatief maatwerk te leveren. Ik zeg vaak: we verkopen geen producten, we verkopen oplossingen.’

Machinepark Met de komst van het voormalige Fair-Play heeft Van Straaten de beschikking over een geavanceerd machinepark waarmee plaatmateriaal op iedere gewenste manier afgewerkt kan worden. Ex Fair-Play CEO Pieter Oorthuizen: ‘Met onze flatbed printers maken we reclameborden, bewegwijzering, pos-materiaal en talloze andere plaatproducten. Op praktisch ieder materiaal kan worden geprint. Vervolgens werken we alle producten zelf af. We kunnen een paneel schoonzagen of in contour frezen. Een paneel kan worden afgewerkt met een laminaat voor extra bescherming. We kunnen ook plexiglas displays laseren. Niets is onmogelijk.’

Design your own experience: display met dieptewerking

Lightpanel ‘Een van de nieuwe producten die door de flatbed-afdeling is ontwikkeld, is het Lightpanel. Pieter: ‘Met moderne print- en belichtingstechnieken maken we acrylaatplaten waarop met lasertechniek een raster is aangebracht. Hierdoor wordt het led-licht aan de rand van het frame gelijkmatig over de hele oppervlakte van de plaat verdeeld. Zo wordt een visual van achteren gelijkmatig aangelicht. Het resultaat is een superdun paneel dat vrijstaand kan worden gebruikt, of kan worden gemonteerd aan de muur. Het ziet er oogverblindend uit.’

Eyecatchers van Fair-Play voor Kamera Express


08

Segmentatie Met de introductie van drie nieuwe segmenten heeft Van Straaten de markt overzichtelijk in kaart gebracht. Van Straaten zorgt voor optimale merkbeleving in deze drie hoofdgroepen.

STANDBOUW & INTERIEUR Van Straaten loopt voorop met het toepassen van nieuwe technieken. Bij Van Straaten vindt u een uniek totaalpakket aan diensten en producten om stateof-the-art , modulaire display systemen en opvallende interieurs te realiseren.

VISUAL BRANDING In de competitieve retailmarkt draait het meer en meer om de beleving. Van Straaten geeft winkels de magische uitstraling voor een merkbeleving die shoppers inspireert en activeert.

EVENEMENTEN Alleen bij Van Straaten vindt u de creativiteit en expertise die nodig zijn om uw evenement de aankleding te geven die indruk maakt. Van productlancering tot citydressing en festival - Van Straaten heeft een passende oplossing voor ieder type evenement.


09

Cases REUSACHTIGE EYECATCHERS IN WINKELCENTRUM HOOFDDORP Sinds september sieren reusachtige cilindrische eyecatchers de passages en het centrale atrium van winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp. Van Straaten ontwikkelde acht dubbele cilindercombinaties met prachtig full colour beeld in gebogen aluminium profielen. Alex Oussoren, accountmanager bij Van Straaten: ‘Een groot voordeel van deze profielen is dat bij een thema- of seizoenswissel de cilindrische constructies eenvoudig kunnen worden omgeturnd. In november worden de herfstdoeken vervangen met visuals in kerstsfeer.’ De winkeliersvereniging reageerde enthousiast op de nieuwe eyecatchers. Alex: ‘Er is zelfs besloten nog een extra serie bij te bestellen om de decoratie verder uit te breiden. Verder zijn de cilinders geschikt gemaakt om sfeerverlichting toe te passen. Dit project is een mooi voorbeeld van visual branding om het winkelend publiek het Polderplein echt te laten beleven.’

BRANDING VOOR UNDER ARMOUR IN KANTOREN OLYMPISCH STADION Van Straaten verzorgde de spectaculaire branding voor sportschool Medico Vision. Projectmanager Remo Banning: ‘We hebben grote slimframes en lightboxes gemaakt met visuals in de Medico Vision vestiging in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Sportmerk Under Armour, dat ook in het stadion gevestigd is, was daar zo lyrisch over dat ze Van Straaten vroegen om hun kantoren ook in te richten. Boven de kantooringang van Under Armour hangen drie grote lightboxes van drie bij twee meter. In de kantoorruimtes hangen grote frames met doeken en op de bovenste verdieping hebben we een gigantische lightbox geïnstalleerd. Het kantoor is nauwelijks nog te herkennen en is echt tot leven gekomen. Een schitterend voorbeeld van de kracht van visuele communicatie in een kantooromgeving.’

VISUALS VOOR TENTOONSTELLING IN NIEUWE KERK OP DE DAM Begin oktober opende de tentoonstelling Ming. Keizers, kunstenaars en kooplui uit het oude China in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Voor deze tentoonstelling over de Ming-dynastie (1368–1644) maakte Van Straaten verschillende banners, panelen en visuals. Projectmanager Patrick Elmensdorp: ‘Van Straaten heeft onder meer panelen verzorgd met informatie over de kunstschatten en objecten. Geprinte forex-platen met informatie hangen verspreid door de Nieuwe Kerk. Verder hebben we glazen vitrines vernieuwd door ze te voorzien van zwarte dibond-platen en af te werken met zwart folie. Banners die in de lucht hangen hebben we gemaakt met inlage, een pvc materiaal met een zwarte kern waardoor we de banners dubbelzijdig konden maken. Na de afronding reageerden de opdrachtgevers en de pers enthousiast op het eindresultaat. De Nieuwe Kerk ziet er fantastisch uit en is klaar om gezien te worden.’


10

Medewerkers aan het woord Sonja, de gedreven receptioniste … Het kan er hectisch aan toe gaan op kantoor bij Van Straaten. Rots in de branding is Sonja, de gedreven receptioniste met een onverwoestbaar humeur. Maak kennis met de persoon achter die vriendelijke stem als u met Van Straaten belt.

af en er stonden pootafdrukken op de doeken. Met veel geduld heb ik de kat te pakken kunnen krijgen, collega Petra heeft de dierenopvang gebeld en na een dag was de kat weer veilig thuis. Hij bleek al een maand zoek. De volgende dag stond het blije baasje voor de deur met een grote bos bloemen en chocola.’

Wat doe je in de vrije tijd?

‘Ik ben een enorme schaatsfan. Als er schaatsen is weet iedereen dat ik voor de tv zit in het weekend. Ik ben ook wel eens bij wedstrijden in Thialf geweest. Wat een sfeer! Ik heb trouwens ook iets met Kerstmis. Zodra de dagen korter worden begint het al een beetje te kriebelen. Ik weet niet waarom, maar Kerst is voor mij de leukste tijd van het jaar. Verder ben Hoe ben je bij Van Straaten terecht gekomen? ik dol op lekker eten, ik verslind detectives en ik maak graag stedentrips. Samen met een vriendin heb ik al heel wat Europese steden gezien!’ ‘Bijna negen jaar geleden stond er een advertentie in een buurtblad. Het leek me een leuk bedrijf, hoewel ik geen ervaring had in de printwereld. Ik had wel 15 jaar op de administratie van een cateringbedrijf in de luchtvaartsector gewerkt, dus aan ervaring geen gebrek.’

Hoe zou je dit bedrijf willen typeren? ‘Het is een gezellig, familiair bedrijf, met leuke en behulpzame collega’s. Het is nooit saai, geen dag is hetzelfde. Het kan af en toe wel behoorlijk hectisch zijn, vaak komt er van een planning niet veel terecht. Er is de laatste jaren veel veranderd bij Van Straaten. Het werk wordt steeds professioneler, meer gestructureerd. En onze producten worden steeds mooier omdat de techniek zich blijft ontwikkelen. Bezoekers zijn altijd onder de indruk van de gigantische machines die in de grote fabriekshal staan. Dat is dus ook kenmerkend voor Van Straaten: hier staan altijd de nieuwste printers. Het is een ontzettend modern bedrijf.’

Vertel eens een leuke anekdote ‘Ik krijg af en toe vreemde vragen door de telefoon. Laatst vroeg iemand of ik iets wilde zingen, want hij vond dat ik de telefoon zo zangerig opneem. En een paar weken geleden hadden we ook iets bijzonders. Er was hier een kat naar binnen geslopen. Die heeft zich een week verstopt weten te houden. We wisten dat er een kat rondliep, want ’s nachts ging het alarm


11

Van Straaten in het nieuws Elektronica komt binnenkort uit de printer rollen

+

+

=

DutchCowboys, Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media en interactieve marketing, besteedde vorige maand aandacht aan het printen van elektronica. Dan bel je natuurlijk met een pionier op dit gebied: Nico van Straaten.

In Nederland vindt het printen van elektronica nog niet op die schaal plaats. Wat men bij Advanced Electronic Printing doet is dan ook vrij revolutionair te noemen. Sinds een half jaar is het bedrijf bezig met een pilotproject om elektrostatische luidsprekers te produceren, die inmiddels al worden verkocht in de Verenigde Staten. Daarvoor brengen zij transparante, elektrische geleidende inkt aan op affilaat, met behulp van een aangepaste grafische printer. Wat uit die printer komt is een geluidsdrager die slechts een paar millimeter dik is. Volledig automatisch vervaardigd, zonder mensenhanden.

Het zal voor de meesten van ons bijna niet voor te stellen zijn, maar het gaat de komende jaren echt gebeuren: elektronische apparaten die geheel of gedeeltelijk uit de printer komen rollen. Sterker nog: bij technologische grootbedrijven en een aantal slimme MKB’ers gebeurt het al.

Omdat de speaker zo plat is, is het toepassingsbereik veel groter. De luidspreker is in staat om een grote ruimte gemakkelijk met geluid te vullen, waarbij het niet uitmaakt of iemand vlak naast de speaker staat of zes meter verderop: de kwaliteit blijft hetzelfde. Ideaal voor op vliegvelden, in concerthallen of op beurzen. Maar ook voor thuis. Van Straaten: ‘We hebben een enorme ontwikkeling gezien wat betreft beeld – mensen kijken films en televisie in HD-kwaliteit – maar het geluid is daarbij achtergebleven. Nu is geluid in topkwaliteit eindelijk bereikbaar voor de consument, allemaal dankzij het printen van elektronica.’

Nico van Straaten, CEO bij Van Straaten en medeoprichter van Advanced Electronic Printing, volgt de ontwikkelingen rondom het printen van elektronica op de voet. Volgens hem heeft geprinte elektronica wereldwijd al een omzet van zo’n 5 miljard gedraaid, en dat was alleen afgelopen jaar. ‘De verwachting is dat het binnen drie jaar boven de 100 miljard zit. Er is eigenlijk geen business die zo emerging is als deze.’ Kijk voor het volledige artikel op www.dutchcowboys.nl.


Van Straaten is het toonaangevende productiebedrijf voor innovatieve visuele communicatie. Bij ons vindt u alles voor grootformaat en special print projects onder één dak: van conceptontwikkeling en -realisatie met sublieme prints en frames, tot vakkundige afwerking en montage op locatie. Ontdek zelf waarom professionals voor Van Straaten kiezen.

Kijk op www.vanstraaten.com voor alle info of bel ons nu op +31 (0)23 - 555 18 61.

ExpoShow 2013 Met de ExpoShow-stand van vorig jaar sleepte Van Straaten de publieksaward in de wacht en werd genomineerd voor een Gouden Giraffe. Ook dit jaar staat Van Straaten op de ExpoShow. We nodigen u van harte uit om onze nieuwe stand te bezoeken, die dit jaar nog spraakmakender zal zijn. Met een exceptioneel concept laten we zien wat we bedoelen met ‘merkbeleving door visuele communicatie’. ExpoShow biedt kennis en inspiratie voor marketing- & communicatieprofessionals die live communicatie willen inzetten binnen hun marketingmix. ExpoShow vindt plaats op 11 en 12 december en is op uitnodiging gratis te bezoeken. Kijk op www.exposhow.nl voor alle informatie. Graag tot ziens op ExpoShow 2013!

U vindt ons op standnummer 202. Schipholweg 939 • 2143 CE Boesingheliede • Nederland • Tel. +31 (0)23 - 555 18 61 • Fax +31 (0)23 - 555 19 21 info@vanstraaten.com • www.vanstraaten.com

Impressions 3 NL versie November 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you