Page 1

2017

HARMONI

Stefan Nilssons tips SÅ SKAPAR DU MYSIGAST UTEPLATS

TAPETSERA MERA

4

TRENDIGA STILAR FÖR ALLA RUM

TRENDERNA, FÄRGERNA OCH PRAKTISKA TIPS

Kakel

INSPIRERAS AV VÅRA FAVORITER

FASADFOKUS VÄLJ RÄTT KULÖR TILL DIN VILLA


Tapetkollektionen Kalk består av 26 enfärgade tapeter i nordiska nyaser, där matta, melerade ytor ger en kalkfärgsliknande känsla på väggen. Kollektionens livfulla ytor ger rummet en rustik, industriell look.

för mer inspiration följ oss på instagram @midbec www.midbec.se


Ledare

Täby Färg & Tapet Telefon 08-768 37 61 Hemsida www.tabyfarg.se Adress Fogdevägen 4 183 64 Täby Öppettider Vardagar 10–19 (Proffsbutik 6.30–16.00) Lördag 10–17 Söndag 11–17

Produktion

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ TÄBY FÄRG & TAPET! Täby Färg & Tapet har funnits i över 40 år

Eller vill du fräscha upp hemmet invändigt,

och skulle nog aldrig ha överlevt utan våra tre ledord: service, kvalitet och kunskap.

och inte vet om du ska måla eller tapetsera? Fråga oss så hjälper vi dig med tips och råd. Kanske tycker du att det är svårt att välja kulör, veta vilket färg som matchar ihop med ditt golv eller tillsammans med din tapet – vi har utbildade färgsättare som gärna hjälper dig att lösa dina utmaningar.

Under alla dessa år har vårt sortiment självklart utökats. Förutom färg och ­tapet ­erbjuder vi allt från tyger, trägolv l­ aminatgolv och vinylgolv till skjutdörrar, kakel, och ­mycket, mycket mer. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska vara nöjda och inspirerade när de lämnar ­butiken – oavsett om du är inrednings­ intresserad, proffsmålare eller plattsättare!

Och är du nöjd med ditt hem som det är, men Med det här 36 sidor tjocka magasinet vill vi

nå ut till er, våra kunder, på ett nytt sätt samti­ digt som vi vill inspirera, visa er vilken kompe­ tens vi besitter och vilket stort sortiment vi har.

Story of You AB Redaktör Joel Åhlén-Nyström Art Director Niclas Gozzi

Vi på Täby Färg & Tapet finns här för dig och erbjuder allt som behövs för så väl invändig som utvändig uppdatering av ditt hem.

Min personliga förhoppning är att du, efter att ha läst och tittat i det här magasinet, ska få den där härliga ”jag vill renovera”-känslan, och att du ska känna förtroende och trygghet i att vända er till oss på Täby Färg & Tapet för detta. Vi är en komplett butik och hos oss hittar

Projektledare Jens Reuter

du allt du behöver för att få ett vackert och väl fungerande hem.

Produktionsledare Carl Walldén

Behöver du ytmaterial till villan, lägenheten eller varför inte sommarstället? Kontakta vår fasadexpert.

inte har något att göra en eftermiddag, så är du alltid välkommen in till oss på Fogdevägen 4 för en kopp kaffe och att bara gå runt och njuta.

Trevlig läsning! Robert Thunström, ­butikschef, Täby Färg & Tapet


Vårens favoriter Vi har plockat ut våra favoriter för våren – allt från fasadpensel till härligt textilgolv för ­s ovrummet. Låt dig inspireras!

Klinker REWIND, DEKORA Denna sexkantiga platta finns i fem jordnära färger samt en dekor med 13 olika motiv. Perfekt för både golv och vägg!

Textilgolv AKVARELL, GOLVABIA En mysig matta i mjuka toner. Perfekt för sovrummet – eller varför inte i en walk in closet?

Tapet PALMETTO, MIDBEC WALLPAPERS Den svenska tapetdistributören Midbec Wallpapers har en ­imponerande näsa för trender. ­Denna ­Palmetto-tapet fångar upp 1800-talets botaniska iver och 1920-talets extravagans, samtidigt som den möter moderna, organiska silhuetter.

Färg PASHMINA, ALCRO En helmatt, vatten­buren färg för ­målning av väggar inomhus,

Badkar VICTORIA, WESTERBERGS Ett badkar i klassisk stil, perfekt för ett lite mindre badrum. Finns i två storlekar, två olika färger och med tre olika val när det ­kommer till fötter.

4

där en helmatt och avtorkningsbar yta

Pensel VINKLAD FASADPENSEL, ANZA Det rätta valet för hemma­fixaren! Passar lika bra vid målning av fasad som staket och tak.

önskas. ­Pashmina ger en mycket jämn yta med fyllig kulöråtergivning.

TÄBY FÄRG & TAPET


ingång

TIDLÖS ELEGANS Tarkett har tillverkat trägolv i Sverige sedan 1886. Våra golv är naturligt hållbara, lätta att lägga och så tidlöst vackra att de alltid är rätt. Upptäck vår underbara värld av parkettgolv på trägolv.tarkett.se

Noble Ek Scandinavia


Inomhusfärg

VÅGA FÄRG! Alcros färgteam har spanat in i spåkulan och efter en kreativ ­process tagit fram ett gäng nya, ­intressanta kulörtrender.

Fjärdlång

Landsort

Lin

Fevik

Vreden

Nordisk Pastell Lugna, sobra och sköna kulörer – så summerar vi ”Nordisk Pastell”. Med inspiration från Skandinaviens berg, hav och blommor skapar dessa kulörer en enkelhet och renhet som passar perfekt tillsammans med naturliga material och trärena ytor. Kulörerna har en viss svärta och sting, men ändå smak av det lugna, sobra och sköna. Denna trend är för dig som vill släppa in ljus och mer färg i ditt hem. Foto: Alcro

6

TÄBY FÄRG & TAPET


Gรถr hela jobbet ALCRO HAR PRODUKTERNA


INOMHUSFÄRG

NATURLIG INSPIRATION

Gröna drömmar I trenden ”Gröna Drömmar” ­leder vårt färgteam dig till naturen, och kulörtrenden för tankarna till skogsväsen, dimmiga ä ­ ngar och trolska drömmar i grynings­timmen. De sotiga och mjuka gröna tonerna ger, tillsammans med accenterna i aprikos, en romantisk och frasig känsla. Bjud in naturen i ditt hem! Foto: Alcro

Klorofyll

8

Markis

Fjärilslarv

Grön Granit

Sommar­ löv

TÄBY FÄRG & TAPET


INOMHUSFÄRG

SOFISTIKERAT OCH TRENDIGT

Studio blå

Plat Du Jour

Moules

De senaste åren har blått slagit igenom på bred front hos både inredare och stylister. Vi nordbor har tidigare varit lite försiktiga med att släppa in blått i våra hem, då färgen lätt kan förstärka det mörka och kalla. Men vi blir lite mer inter­ nationella för varje dag som går och blir mer och mer redo att släppa in de blå kulörerna. Med ”Studio Blå” omfamnar vi en sofistikerad trend som för tankarna söderut. Kombinera gärna kulörerna från ”Studio Blå” med material som marmor, slipat trä och tegel. Foto: Alcro

Chianti

Skymning

Mortel

TÄBY FÄRG & TAPET

9


INOMHUSFÄRG

Milkshake

Florida

Everglade

South Beach

Daiquiri

LEDIGT OCH LYXIGT

Miami Déco Denna kulörtrend har hittat sin inspiration från den individuella och exklusiva Art Déco-eran. Formerna är tydligt geometriska, medan ­färgerna är starka och kontrasterande. Kulörerna i Miami Déco har puls, lekfullhet, värme, intensitet och trivs väldigt bra tillsammans med vitt, svart, guld – och stora gröna växter. Locka fram den lediga och lyxiga känslan i ditt hem! Foto: Alcro

10

TÄBY FÄRG & TAPET


LATERZA ZINC - PDG1026/06

Ljus, reflektioner och trä Lux, i 1-stavsdesign, finns i sju färger, från ljust till mörkt. 3-staviga Lumen finns i sex färger. Båda kollektionerna är tillverkade med en ultramatt lack för att förstärka känslan av att golvet skulle vara tillverkat av obehandlat timmer. Här i butiken har vi alltid flera sorters golv från Kährs på lager! LUX SHORE

S209682_KAH_AD-Lux Lumen_200x130.indd 1

LUMEN ECLIPSE

2017-03-16 09:02


Tapeter

Bort med det vita – in med färg!

MED KOLL PÅ TAPET Vårt tapet-team, med Yvonne Andersson i spetsen, ­g uidar dig till ett mer hemtrevligt och mysigt hem.

Y

”Nu är det mycket mönster som gäller”

Ta hjälp av våra experter! Vi på Täby Färg & Tapet hjälper dig mer än gärna att få ett så vackert hem som möjligt. Därför erbjuder vår ­butik, ­förutom ett gediget sortiment, även färgsättning och sömmerska – allt för att underlätta för dig och hjälpa dig på vägen till ditt drömhem. Tjänsterna går att få så väl i vår butik som via hembesök, det är helt upp till dig. För mer information: ring 08-768 37 61 eller besök vår butik på Fogdevägen 4.

TÄBY FÄRG & TAPET

vonne har ­närmare 20 års

erfarenhet av att arbeta med tapeter – ett jobb hon verkligen uppskattar och brinner för. – Tapeter är helt fantastiskt om man vill förändra ett hem. Med tapeter kan man få till just den stil och känsla man vill förmedla. Rummet får en sorts ”mys­faktor” med tapet, säger hon. Det har självklart hänt en hel del under de två decennier som Yvonne arbetat med tapeter. Trender har kommit och gått, men de senaste årens stora trend – det ljusa och fräscha – är numera på väg bort, menar hon. Det som tidig­ are varit vitt ska nu istället vara mer personligt och färgglatt. – Nu är det mycket mönster som gäller. Och det kan röra sig om allt från stormön­ strat och blommigt till en mer textil känsla, men fortfarande med mycket kulörer. Många väljer att tapetsera alla fyra väggar, alltså inte fondvägg, och folk vill ha mer hemtrevliga och mysiga hem. Täby Färg & Tapet erbjuder i dagsläget cirka 40 000 tapeter från v­ äl­renommerade lever­ antörer som exempelvis Ralph Lauren, Morris & Co och Designers Guild – för att bara nämna ett fåtal. Detta välsorterade sortiment betyder att butiken kan stoltsera med en av Sveriges största tapetavdelningar och att vi således har någonting för alla smaker. Och är du som kund lite osäker på vad du vill ha, så finns butikens tapet-team där för dig. – Du kan boka in våra diplomerade färg­sättare för rådgivning gällande tapet, textilier, färg, kakel, golv och mattor – vilket är någonting vi rekommenderar om du ska göra om i mer än ett rum. Vi har även en sömmerska som kan hjälpa till med att välja tyg till exempelvis en viss tapet eller en specifik soffa, säger Yvonne. Finns det något vanligt fel som folk tenderar att göra?

– Ja. Det man kanske inte tänker på är att man bör grunda väggarna vita ifall den gamla tapeten är mönstrad eller har en mörkare färg än den som ska upp. Ett annat tips är att man kan måla en ”sträng” i matchande färg där tapetskarvarna kommer att vara, så syns det inte om tapeten kanske skulle glipa någon millimeter. 13


Ekby garderober gör din vardag enklare och snyggare Stabil och variationsrik garderobskonstruktion. Skräddarsytt efter dina mått Kvalitetsstyrka med hög hållbarhet


Inspiration Twist MIDBEC

Poetica MIDBEC

TRENDIGT

Blommigt Köksväxter BORÅS TAPETER

Finns det någonting härligare än färgglada, blomstrande väggar? Blommiga mönster är en av årets absolut största trender och lämpar sig perfekt för tapeten.

Draktapet LIM & HANDTRYCK

Pionen LIM & HANDTRYCK

Fågelblå LIM & HANDTRYCK

Bramble MORRIS & CO

TÄBY FÄRG & TAPET

15


LAVENDER BLUSH

INSPIRATION

BORÅS TAPETER

Vintage Rules

TRENDIGT

MIDBEC

Textiler Textiltapeten är hetare än på ­många, många år – och vi förstår varför. Det perfekta valet om du vill ha ett mysigt och inbjudande rum.

Soho MIDBEC

Wabi Sabi MIDBEC

Skagen MIDBEC

Karoline LIM & HANDTRYCK

TRENDIGT

Stormönstrat Enfärgade tapeter i all ära, men stormönstrade tapeter gör verkligen skillnad och lyfter rummet till nya höjder. Matcha gärna en stormönstrad vägg med klassiska detaljer och lugna kulörer.

16

Rutor Miss Print 4 MIDBEC

LIM & HANDTRYCK

TÄBY FÄRG & TAPET


Instagram @dekora.se #dekorase

Kulturhistoriska tapetmönster och Biofärg Hantverksmässig tillverkning www.dekora.se

www.limohandtryck.se

WALLPAPER & FABRICS


Utomhusfärg

UPPDATERA FASADEN

Gula hus Se upp med klara nyanser, då gul är extra känslig för eff­ ekten att uppfattas mycket klarare och mer färgrik när den målats på fasaden.

Hur ska man tänka när man väljer färg till fasaden på sitt hus? Vi reder ut det viktigaste – både för puts– och trähus. Foto: Alcro

I FOKUS

Trähus

Röda hus Klassikern. Om du vill ha ett rött hus, tänk då på att det lätt sticker ut på fel sätt om du väljer en röd färg som inte hör till det ­traditionella.

Funderar du på att ge ditt trähus en makeover? Läs igenom detta innan du sätter igång! När det gäller trähus handlar det om att välja kulörer som passar huset, och en tumregel är att utgå från kulörer som passar tidsandan då huset byggdes. Det är dessutom viktigt att du tar hänsyn till omgivningen och de färger som finns i villans närhet – detta då dessa påverkar hur fasadfärgen uppfattas. Se till att fasad- och detaljfärger samspelar väl, då det är en lyckad kombination av kulörer på väggar, fönster, dörrar och tak som ger huset en väl avvägd karaktär. Men var försiktig så att inte ­detaljerna tar överhanden – fundera på vad du verkligen vill framhäva.

Grå och s­ varta hus Om du vill att ditt hus ska upplevas som neutralt grått ska du välja en grå färg som tydligt drar åt gult. På senare år har svarta hus börjat dyka upp mer frekvent, trots att det egentligen inte är en naturlig fasadfärg.

18

TÄBY FÄRG & TAPET


Är du osäke r på vad d u behöver fö r verktyg fö r att underlätta ditt måleri­ arbete? Hö r av dig till oss i butiken, så hjälper vi d ig!

Gröna och blå hus För ett ljust grönt hus ska du välja ett färgprov som ser ganska dämpat ut och, precis som för övriga gröna kulörer, med en tydlig dragning till gult. För blå kulör: fokusera på en grå kulör med en svag dragning åt blått.

I FOKUS

Putshus

Vita hus Vitt är inte vitt. En helt neutral vit kulör uppfattas som själv­ lysande och blåaktig, medan ett mycket ljust och aningen gul­aktigt, grått färgprov på en fasad ­uppfattas som rent vitt.

Beigefärgade hus

Om du ska uppdatera fasaden på ditt putshus finns en del viktiga aspekter att ta i beaktning. Först och främst handlar det om att välja kulörer som passar huset – och utgå då gärna från de färgställningar som användes när huset byggdes. Vidare är det viktigt att komma ihåg att färgerna i omgivningen kommer att påverka hur husets kulör kommer att uppfattas. Det är därför av största vikt att testa kulörerna på plats, exempelvis genom provmålning. För att ditt putshus ska bli så vackert som möjligt räcker det inte bara med att hitta en bra färg för fasaden – kom ihåg att färgen på husets övriga delar är minst lika viktiga. Till sist: putshus i starka kulörer? Helst inte. Du bör i allmänhet vara försiktig med starka kulörer på fasader, men kanske framför allt på putshus, då de inte ”tål” kulörer på samma sätt som trähus.

Ett kännetecken för beige är att färgen kan skifta mycket beroende på o ­ mgivningen och ljusförhållandena.

TÄBY FÄRG & TAPET

19


Fasad

29-ÅRINGENS NYA ANSIKTE Ljusblågrått skulle bli helgrått med hjälp av Åke Back Målare AB och Täby Färg & Tapet. – Vi är jättenöjda med slutresultatet, säger husägaren Stefan Plahn. Foto: Jonas Carmhagen

E

fter 29 år var det dags – den ljusblågråa Täbyvillan skulle få sig ett ansiktslyft. – Vi flyttade in 1988 och kände nu att vi ville byta nyans. Min hustru hade sett ett hus i en Alcrobroschyr och blev väldigt inspirerad. Vi hade en ganska klar bild över vad vi ville ha, och nu har vi en helt grå fasad, berättar Stefan. Det hela började med att Stefan och hans fru kontaktade ett par målarfirmor för att se vad det skulle kosta, då livet – som han själv uttrycker det – är ”för kort för att lägga en hel semester på att måla om huset”. – Till slut valde vi Åke Back Målare AB. Jag hade pratat med Andreas där och fått ett väldigt gott intryck. Han sa att han ville måla med Alcro, så då kändes det naturligt för oss att åka till Täby Färg & Tapet. Det ligger bra till, de har ett stort sortiment och är erkänt väldigt duktiga, säger Stefan. Efter att ha fått hjälp och råd i butiken köpte de med sig ett antal olika kulörer, för att sedan måla på ett par plankor och därefter spika upp dessa för att se hur färgerna svarade på sol, moln och omgivning. – Vi är väldigt noggranna. Det rör sig om ganska mycket pengar och färgen ska ju sitta där länge, så det var väldigt viktigt att det skulle bli bra, säger Stefan. Hur tycker ni slutresultatet blev?

– Vi är mycket nöjda, både med målar­ firmans arbete och färgen. Det ser väldigt bra ut, så vi är jättenöjda! Stefan väljer dessutom att lyfta fram det goda bemötande han fick hos Täby Färg & Tapet.

– Man kan ju känna sig lite vilsen i en färg­ butik, så då vill man ha någon som styr upp och säger vad man ska ha och hjälper en på rätt väg – samtidigt som de är lyhörda. Bemötandet från butiken var väldigt professionellt. Skulle du rekommendera andra att vända sig till Täby Färg & Tapet?

– Ja, absolut! Som tidigare nämnts har de ett stort sortiment och jag är alltid nöjd när jag åker därifrån. De är väldigt trevliga och kom­ petenta, så jag vill självklart rekommendera Täby Färg & Tapet.

20

TÄBY FÄRG & TAPET


Få snyggast hus i grannskapet med hjälp av vår fasadexpert Är du osäker på vilken typ av kulör som gör sig bäst på ditt hus, vilket förarbete som krävs och hur mycket färg som kommer att gå åt? Att

Så här går hela processen till: 1) Analys av tidigare färg Innan du väljer färg är det bra att ta reda på vilken färg som tidigare använts. Fasad­ experten analyserar färgskikt och tidigare målningsbehandling – detta för att säkerställa färgtypen.

3) Välj rätt färgtyp Fasadexperten ger dig, med hänsyn till dina önskemål och vad som är bäst lämpat för huset, alternativ till val av färgkvalitet. Du får dessutom råd om vilket underarbete du behöver göra, hur du ska måla och vilka hjälpmedel som underlättar ditt måleriarbete.

2) Eventuella fuktskador Sprickor i färgen, oskyddade ändträn och läckande hängrännor kan orsaka fukt– och mögelskador. Vid besiktningen hjälper vår fasadexpert dig att hitta eventuella riskområden på huset samt ger rekommendationer om vad som behöver åtgärdas.

4) Protokoll När fasadexperten är klar med besiktningen får du ett utförligt protokoll gällande fasadens status och vilka åtgärder som bör vidtas. Underlaget är perfekt när det är dags för dig att köpa färg samt välja kulör och verktyg.

måla om sitt hus är inte alltid det lättaste, men Täby Färg & Tapet har en tjänst som hjälper dig på traven – ­nämligen ”fasadexperten”, som är ­specialutbildad och bedömer din fasad på plats, ger målningsanvisningar, analyserar färgprov och delar med sig av många handfasta råd kring allt som rör fasadmålning.

TÄBY FÄRG & TAPET

21


Färgprover

UNDVIK OVÄNTAT SLUTRESULTAT MED SMUTSIGT FÄRGPROV Innan pensel, färgburk och målarkläder åker fram finns det en hel del information som är bra att ha koll på. En tumregel som är värd att bära med sig är att färgprovet i butik alltid ser ”smutsigare” ut än vad kulören kommer att göra på huset – där den i stället oftast upplevs som klarare, ljusare och starkare. Vi har tagit fram illustrationerna nedan för att bildligt förklara denna princip. Foto: Alcro

Tips Tänk på bakgrund och omgivning Naturen skiftar i en mängd färger med oregelbundna former och skuggor, och den fasadkulör vi uppfattar påverkas alltid av färgerna runt omkring. Att tänka på: ett ljust hus upplevs som större och syns bättre på avstånd, medan ett mörkare hus lättare smälter in i ­omgivningen. Förändra med kompletteringskulörer Att förändra husets utseende behöver inte innebära att du måste måla om hela fasaden. Med hjälp av accent­färger på dörrar, fönster och andra detaljer kan villan få ett helt nytt uttryck. 22

Faktorer som påverkar Ytstruktur, betraktningsavstånd, årstid, väderlek och omgivande färger är exempel på faktorer som påverkar hur kulören, i varje enskilt fall, kommer att uppfattas.

Redan om färgprovet är aningen blått ­kommer fasaden att bli tydligt blå.

Är du osäker? Fråga oss! Ställ gärna dina frågor och bolla dina funderingar med oss i butiken. Vi hjälper dig med så väl estetiskt som teknisk rådgivning – allt för att ditt hus ska bli vackert och hållbart i många, många år framöver. Färgprovet ser ganska murrigt ut men f­ asaden blir vackert gul. TÄBY FÄRG & TAPET


Hållbart träskydd med naturliga metoder. Sioo:x är ett unikt och miljövänligt träskydd som ger alla sorters träytor som t ex altaner, fasader ett effektivt skydd mot alger, mögel och röta under oslagbart många år. Med Sioo:x får du en dessutom en hållbar träyta med snyggt silvergrå patina, precis som vackert åldrat trä – med enkelt underhåll. Läs mer på sioox.se

badrum svenska massagebadkar vatten badkar design möbler blandare spabad dusch porslin välmående westerbergs.se

DET SKA SE BRA UT. KÄNNAS BRA. OCH VARA DET. Dina måleriverktyg ska ge ett jämnt färglager och en perfekt täckning, så att din fasad får ett långvarigt skydd. Och det ska kännas bra i rygg och armar, även efter målningen. Resultatet ska inte bara se bra ut och kännas bra – utan även vara det.

TRÄSKYDD SOM HÅLLER UPP TILL

15 år!


Altanen

24

TÄBY FÄRG & TAPET


UTE ÄR INNE Med rätt komponenter kan uteplatsen bli ­h usets härligaste rum. Men hur ska man ­e gentligen tänka för att göra den så mysig och inbjudande som möjligt? Vi har pratat med trendexperten ­S tefan Nilsson, som ger sin syn på saken. Foto: Alcro

TÄBY FÄRG & TAPET

25


ALTANEN

Se uteplatsen som ett eget rum. ”Det innebär att man möblerar uteplatsen, och använder sig av allt från exempelvis mattor, golvlampor och utespel.” Odla i krukor. ”Odla i krukor som du flyttar runt efter solen eller som du tycker om att titta på. Själv planerar jag att skaffa några extra stora krukor att odla i – gärna ätbart!” Lys upp väggarna. ”Det är en generell regel som gäller inredning just nu. Lys upp väggarna med vägglampor eller jobba med spotlights som lyser upp väggen.”

Vad ser vi för trender inom detta område i år? – Det finns två stora trender för uteplatsen. Det första är att göra det till en avslappnad plats där vi låter gräsmattan bli lite vildare än vanligt och vi skaffar växter som faktiskt tål vårt klimat och inte måste skötas minutiöst. I den här rätt halvvilda miljön skaffar vi också årets trädgårdsgrej: en stor jäkla stenbumling. Efter år på ­engelska mässor kommer du nu att få se bautastenen i en trädgård nära dig. – Den andra stora trenden är för de som vill vara lite mer engagerade i sin uteplats. Här ser vi det hyperlokala och vi odlar ätbart. Då vill vi ha en trädgård eller odlingskruka som vi kan använda, och det trendigaste man kan investera i är en trädgård som man kan hämta färg från när man vill växtfärga hemma.

Stefan Nilsson Trendexpert

@trendstefan Instagram

Om Stefan Stefan ”Trendstefan” Nilsson är ­Sveriges mest mediala trend­expert och återkommer regelbundet i tv, radio och tidningar. Konstant på resande fot spanar han efter nya företeelser och fenomen inom inredning, design, mode, mat och annat som vi drömmer om. För mer inspiration, besök Stefans blogg på ­designbloggarna.se/bloggar/trendstefan/ eller hans Instagram, vilken du hittar på @trendstefan.

26

TÄBY FÄRG & TAPET


BLI POLARE MED

POOLEN

MED NITOR POOLPRODUKTER

• ÖVER 40 ÅRS KUNSKAP OCH ERFARENHET AV AKTIV POOLVÅRD NITOR VET VAD SVENSKA POOLER BEHÖVER • SÄKRA OCH TILLFÖRLITLIGA PRODUKTER OCH MYCKET ENKLA ATT ANVÄNDA • KOMPLETT SORTIMENT FÖR STORA SOM SMÅ POOLER – HÄR FINNS RÄTT PRODUKT FÖR JUST DIN POOL

WWW.NITOR.SE/POOL


Låt din köksresa börja på marbodal.se

Vitvaror för

20 000 kr på köpet när du köper ett Marbodalkök*

Marbodal Stockholm

Birger Jarlsgatan 60, Tel 08- 611 50 50 www.marbodal.se/stockholm

Marbodal Danderyd

Enebybergsv 8, tel 08-544 965 90 www.marbodal.se/danderyd

*Köp kökssnickerier för minst 60 000 kr och få vitvaror för 20 000 kr. Välj ur Marbodals sortiment från NEFF/Siemens/Electrolux. Erbjudandet gäller 6/4-22/5 2017.

NYHET Pergos nya Sensation är inget mindre än en revolution. En unik, djupare struktur ger Pergo golven en känsla som överträffar allt du känner igen från andra laminatgolv. AquaSafe teknologin gör de nya golven vattentåliga och utmärkta för kök och andra våta utrymmen. Kom in till oss och hitta din favorit design!

Det är en Sensation! Enda golvet med garanti mot vatten. Ad_Alcro_200x130mm.indd 1

15/03/2017 9:31:05


Golv

GÖR GOLVET

Med små medel kan golvet förändra rummet på ett helt fantastiskt sätt – oavsett om du föredrar tåligt laminatgolv eller lättskött linoleumgolv. Och kom ihåg: läs alltid läggningsanvisningarna.

Helena Lindgren Golvexpert

Tips från coachen Helena Lindgren är golvexpert och berättar här hur du ska gå till väga när ditt rum ska förädlas med ett nytt golv. Vad är viktigt att tänka på? – Det är alltid viktigt att kontrollera konstruktionen på det ­befintliga golvet, så att det passar med det nya materialet som ska läggas. Exempelvis: att det är ett så kallat ”dött” ­material om du ska lägga klinkers, eller att det är reglat tillräckligt tätt om du ska lägga parkettgolv. Vidare är det alltid viktigt att se till att underlaget är jämnt, rent och torrt samt att alltid följa tillverkarens läggningsanvisning och rekommendationer. Finns det något vanligt fel som folk brukar göra? – Det vanligaste felet är faktiskt att man inte följer, eller ens läser, läggnings­ anvisningarna och då blir det ofta

TÄBY FÄRG & TAPET

t­ rassel. Det är också ganska vanligt att man faktiskt inte vet hur golvet ska skötas på bästa sätt. Trägolv tycker till exempel inte om vatten, så där bör man använda ­torra städmetoder så långt det går, och vid behov använda en micro­ fibermopp. Hur ska man tänka när det kommer till val av golv? – Det som ska avgöra vad du väljer är, förutom tycke och smak, hur ­golvet ska användas. Har du exempelvis småbarn eller hundar är ett laminatgolv lämp­ ligare än ett parkettgolv. Ska man lägga nytt golv i köket är det bra att ha i åtanke att välja ett golv som tål lite mer fukt och spill. Väljer man ett oljat golv bör man veta att det då och då kräver underhåll. Slutligen, är det svårt att lägga golv? – Nej, det är det inte. Men det krävs ett bra underlag, rätt verktyg och så lite tålamod förstås. Behöver man konsultation är det bara att höra av sig. Jag hjälper gärna till med allt från tips och tricks till att vara smakråd.

29


GOLV

Linoleum

Textil

Vinyl

Parkett

Laminat

Keramik

Välj rätt golv Linoleum Slitstarkt och lättskött. Tillverkat av bland annat trämjöl och ­hartser. 100 procent naturligt. Textil Sovrummets bästa vän, både som heltäckande men även som konfektionerad (alltså precis efter de mått du önskar). Vinyl Finns både som matta och nu som plankor. Passar jättebra i kök! Parkett Passar i de flesta utrymmen och finns i en mängd utföranden och behandlingar hos oss. Laminat Passar också i de flesta ­utrymmen, men är ett mer praktiskt och tåligt golv. Keramik Tåligt golv som gör sig utmärkt i både ­badrum och hall.

30

När det kommer till trender inom golv­ segmentet så går det att skönja en del mönster. Vad gäller trä och laminat så är det mycket ljusa, vita och gråa toner som dominerar. En annan trend som kommit tillbaka är textilgolvet – någonting som Helena Lindgren själv uppskattar. – Jag tycker att det är jätteroligt och ­älskar mysfaktorn på textil. Mattorna idag är ju inte som de var på 70-talet, och är man dammallergiker så är en textilmatta väldigt bra. Alla partiklar som annars skulle ­flyga runt i luften samlas ju faktiskt istället i ­mattan, säger hon. Och som golvexpert är det klart att hon vill framhäva vikten av bra och fina golv. – Jag skulle säga att golven är minst lika viktiga som vad man har på vägg­ arna. Det spelar ingen roll hur dyra och ­snygga ­tapeter du har i ett rum om golvet är sunkigt. Det ger ju inte ett bra intryck, och för mig som arbetar så mycket med golv skulle jag vilja säga att golvet är det ­viktigaste i ett rum, avslutar hon.

TÄBY FÄRG & TAPET


www.william-morris.co.uk www.frankcordinata.com


Kakel

Gesso PROVENZA

ÄNDA IN I KAKLET!

Har det blivit dags att renovera kök eller badrum – besök då vår kakelavdelning. Här hittar du allt från direktimporterat och italienskt till svenska klassiker från Dekora. Rewind DEKORA

Bistrot DEKORA

Metal Style ERGON

Heritage Rustic DEKORA

Tr3nd ERGON

Bistrot DEKORA

32

Vi direktimporterar kakel från Italien och Spanien. Lev­ eranstiden brukar landa på tre till fem veckor för vårt direktimporterade kakel, men: den som väntar på något gott... I gengäld får du det senaste och mest prisvärda kaklet. Välkommen in och titta närmare på vårt unika sorti­ ment!

Carrara DEKORA

TÄBY FÄRG & TAPET


hstd

Herdins Tjärolja T E X T I L A

G O LV

- en doft av skärgården! r oljo Tjär mhus-

! uto för songen sä

Mjuka trender att gå på kjellbergs.se

Vi älskar lågtryck! Vi älskar lågtryck, med mycket regn och rusk. För det är då vår unika produkt Grön-Fri fungerar som bäst. När Grön-Fri gjort sitt och alger och lav har dött tar väder och vind hand om resten. Så nästa gång du behandlar dina tak, fasader eller markytor med Grön-Fri kommer du också börja älska lågtryck, för regnet gör helt enkelt halva jobbet. Grön-Fri finns i färg- och bygghandeln. Läs mer på www.grön-fri.se

Herdins Tjärolja ger ett vackert utseende och ett skydd som varar länge. Passar perfekt för altaner, staket, bryggor mm. Den pigmenterade Tjäroljan finns i 4 nyanser; svart, brun, vitriolgrå och grå. På www.herdins.se finns mer information om produkten.


Personal

Vi som jobbar på Täby Färg & Tapet

Täby Färg & Tapet

Adress Fogdevägen 4 183 64 Täby

Telefon 08-768 37 61

Öppettider Vardagar 10–19 (Proffsbutik 6.30–16.00) Lördag 10–17 Söndag 11–17

Hemsida www.tabyfarg.se

Butikschef Robert Thunström

Färg

34

Jakob Hagbard

Färg

Färg

Färg & Golv

Robert Selin

Björn Liljefors

Mikael Jansson

Färg & Golv

Tapet

Tapet

Tapet

Jan Åsell

Yvonne Andersson

Karin Blomqvist

Engla Nordling

Tapet

Pro Center

Pro Center

Pro Center

Nina Odelius

Christer Åkersten

Fredrik Ekholm

Christian Levinsson

TÄBY FÄRG & TAPET


Vi älskar värmepumpar. Så att du kan älska annat. Hos oss hittar du några av landets mest passionerade specialister. Människor som kan värme och värmepumpar utan och innan och som aldrig är längre än ett samtal bort – oavsett om du vill bli kund eller har varit med oss sedan 1970. Så fortsätt att lägga din tid på det du helst vill. Välkommen till oss. www.ivt.se

VALLENTUNA IVT Center/Team Wåhlin Bygg & VVS 08-511 704 99 TÄBY IVT Center/IQS Energi Komfort AB 08-588 671 50 SOLLENTUNA IVT Center/Revider Energi AB 08-590 745 70


Avsändare: Täby Färg & Tapet Fogdevägen 4 183 64 Täby

Se om hela huset! Måla fasaden, lasera altanen eller tvätta utemöblerna? Nu har vi bunkrat upp med Alcroprodukter för alla vårens utomhusprojekt. Alcro hjälper dig att se om hela huset.

36

TÄBY FÄRG & TAPET

Alcro Täby Färg & Tapet - Harmoni