__MAIN_TEXT__

Page 1

Dansk

Smukke modeller

ELVIS Jagten på ny rekord

Genbrug på

Facebook

Anmeldelse af lydbøger

XL-Genbrug 1

I virkeligheden


Info om Stor Smuk og Dejlig: Hjemmeside: www.storsmukogdejlig.dk Facebook: www.facebook.com/storsmukogdejlig

Annoncer: skriv for priser: storsmukogdejlig@gmail.com

Pegasus Foto og Video CVR: 27 45 41 00 Att.: Lars Qvick Parkvej 2 St.Th.-L84 5000 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: storsmukogdejlig@gmail.com 2


Indhold: 4-5: Velkommen 8-17: Model: Jannie Mikkelsen 20-33: Rom og kunsthåndværk

36-41: Genbrug-XL 46-59: Lydbøger 62-73: Model: Kiri 76-83: Rekord i Elvis-sange 86-91: Facebookgrupper med plus size-tøj 94-97: Tegninger fra Rikke My og Dimseriet 3


4


Velkommen til den anden udgave af:

Stor Smuk og Dejlig Dette magasin er lavet til jer, der er trætte af at læse om slankekure, fitness og se på annoncer for tøj I ikke kan passe. Først og fremmest, vil jeg sige en kæmpe tak, til alle jer der har læst det første nummer af Stor Smuk og Dejlig, og til alle der har delt det, og endnu større tak til de der var så modige, at være med i det et helt nyt magasin, som ingen havde set før.

Jeg kan både se statistik på selve magasinet, og på facebook, og der kommer hele tiden nye til, og læser det og følger med på facebooksiden. Tusind tak.

Hjemmesiden, er ikke helt som jeg vil have den endnu, men det skal nok komme, så den også er mere brugervenlig.

Til nye læsere, vil jeg lige kort fortælle, at Stor Smuk og Dejlig er et onlinemagasin. Og at det kun vil være at finde på internettet, da det er mest miljørigtigt, og det giver mulighed for at bruge moderne muligheder, som link, lyd og video i selve bladet.

Og en vigtig ting… Det koster ikke noget at læse det på den måde ;) Jeg håber at I kan lide det nye magasin, og vil bakke op om alle de dejlige mennesker der medvirker i bladet. Og del det gerne med andre på nettet. God fornøjelse, og velkommen til jer alle. Venlig hilsen Lars Qvick 5


6


7


Jannie Mikkelsen Hej Alle dejlige mennesker...

Mit selvbillede var ikke helt fulgt

med efter et vægttab på ca 55 kg, Jeg er en kvinde på 32 år, og mor og jeg havde en følelse af at jeg til 2 dejlige piger på 8 og 10 år.

stadig skulle tabe mig for at

Jeg bor i en mindre by ca 20 km

"passe" ind for jeg har jo stadig

fra Viborg som hedder Bjerring- former. bro sammen med mine skønne

Da jeg fik billederne tilbage

piger og min dejlige kæreste

fra det Fotoshoot var det med

igennem de sidste 12 år.

blandede følelser, for jeg kunne jo ikke kende hende den smukke,

Jeg er helt ny med at stå foran et selvsikre kvinde! kamera men som mange andre

Hende på billederne var perfekt på hendes helt egen måde

piger har det nok altid været en drøm som jeg ikke troede var muligt for mig.

Min model debut startede for kun Derefter prøvede jeg for sjov at 1 1/2 mdr siden ca, da en veninde oprette en side på facebook, og der blev jeg virkelig overrasket

trak to andre veninder og jeg

med til et Fotoshoot, for at ændre over hvor mange fotografer som ville have et shoot med mig.

vores dårlige selvbillede. 8


Model: Jannie Mikkelsen

9

Foto: Jørgen Iversen


Model: Jannie Mikkelsen

10


11

Foto: Jørgen Iversen


Model: Jannie Mikkelsen

12


13

Foto: Jørgen Iversen


Model: Jannie Mikkelsen

14


Det er blevet til 8 shoots, 8

Jeg ville dog ønske at jeg havde

skønne shoots inden for en

set det selv for lang tid siden

måned. Og der er en del aftalt et eller at jeg havde lyttet mere godt stykke frem i tiden.

til min kæreste og mine veninder.

Så alt dette har virkelig hjulpet på hvordan jeg ser på mig selv.

Vi skal alle være bedre til at lytte til vores omgivelser og

Jeg elsker nu mine former, min

have JA brillerne på når vi ser

krop og mine små uperfektheder os selv i spejlet for vi er alle for det er jo dem der gør mig til, perfekte på vores helt egen mig.

unikke måde.

15

Foto: Søren Hus Christensen


Jeg har egentlig ikke det vilde ønske med mine billeder andet end at vise andre at man godt kan blive tilfreds med sig selv. Nogen gange skal man bare have lidt hjælp til at se hvor dejlig man er, og det havde jeg aldrig set hvis min veninde ikke havde skubbet mig ud over min egen grænse og heller ikke uden min kæreste, famillie, venner og ikke mindst fotografernes støtte. MEN når det så er sagt vil jeg med kyshånd tage i mod hvis en af de store plus size tøj firmaer kontaktede mig for det er da den største drøm. Vi har kun et liv så hvorfor ikke bruge det fuldt ud....

Model: Jannie Mikkelsen

16


17

Foto: Søren Hus Christensen


Concord dansk design pris med stof kr.20.880,- excl. moms Sommer tilbud kr.13.930,- excl. moms

18


19


20


En lille bitte butik… men med masser at byde på Kunst & Håndværk har ligget samme sted i 19 år. At komme ind i denne lille hyggelige butik, med så mange forskellige dufte og synsindtryk, er en fantastisk oplevelse. Det kan varmt anbefales.

www.artandcrafts.dk

21


www.artandcrafts.dk

22


Butikken er fyldt med the, kaffe, spændende flasker fra hele verden og ikke mindst en masse kunst Er du selv kunstner?

Jeg maler en del akvarelbilleder med HC Andersen-motiver, og lige i øjeblikket, er jeg i gang med en serie billeder fra Den Fynske Landsby.

Har du noget speciale indenfor det kunst du sælger? Nej, jeg har et meget bredt udvalg af kunst, så der er noget for enhver smag. Det jeg sørge for at gøre, er at have noget kunst de fleste har råd til. Så man i et rimeligt prisleje, kan finde noget til gave eller til ens egen vinduskarm. Butikken har ligesom tre ben, som den hviler på. Det ene er kunsthåndværk og kunst, det andet er kaffe og the, det tredje er alt det gode rom og andre former for spiritus, som jeg også er begyndt at handle med. 23


Hvor finder du inspiration og nye kunstnere?

Jeg havde blandt andet en gammel kinesisk herre, der var indbudt af HC Andersen-museerne, i forbindelse med at han havde lært sig selv dansk, for at Det er meget forskelligt. Jeg har et enormt netværk, og så er mi- kunne oversætte HC Andersen til kinesisk. ne faste udstillere gode til at henvise deres kollegaer til mig, og så finder jeg Og han kom her ind, hver gang han var i Odense, når han blev indbudt til HC selv en del, når jeg er på udstillinger. Andersendagene, inden han døde. Mange henvender sig også selv. Og så har jeg de seneste par år, fundet Han var 89 år, første gang han kom her. nogle meget dygtige kunstnere fra ud- Det er så et af de mere specielle tilfælde af gæster der kommer igen og igen. landet, over Facebook.

Der er også mange der kommer fra kystbyerne, når de er i sommerhus. Så kommer de også lige ind og hilser på. Det er rigtigt hyggeligt.

Butikken ligger i Centrum og tæt på HC Andersens Hus. Er der så mange turister der handler her?

Og kursus eller konference på hotellet ved siden af, er jo ofte noget der bliver gentaget af de samme mennesker og firmaer. Og så kommer folk igen. Så jeg har mange stamkunder.

Ja, det er der. Og både danske turister og turister fra hele verden. Mange har endda været her flere gange.

www.artandcrafts.dk

24


25


www.artandcrafts.dk

26


Jeg har cirka 30 forskellige slags kaffe. Og en stor del af dem er økologiske og fair trade. Og i en høj kvalitet. Man kan få ren kaffe, og man kan få forskellige blandinger. Der er stor forskel på hvor kaffen kommer fra.

The har jeg også mange slags af.

Man kan både få kaffe fra Asien, Afrika, Og der er både the i pakker, og i løs Sydamerika, og der er forskel på om vægt, så man kan lave blandinger som det er højlands-kaffe eller fra lavere man selv gerne vil have dem. liggende områder. Det betyder rigtigt meget.

Det er jo meget forskelligt, hvad folk kan lide. Og her er der mulighed for at finde den helt rigtige smag. Så man selv kan eksperimentere sig frem til. Det er jo også et helt forskningsprojekt i sig selv. Og så smager det jo godt samtidig.

Det er vigtigt at bruge kaffe-maskiner på den rigtige måde. Men de fleste kaffemaskiner er langt bedre til at lave kaffe, end hvis man gør det manuelt.

For de kan hælde det kogende vand mere jævnt, end man selv kan gøre. 27


www.artandcrafts.dk

28


Jeg begyndte at sælge rom, fordi jeg havde været ude at rejse i Sydamerika. Jeg fandt et lille dansk firma, der importerede rom fra det område, hvor jeg havde rejst i. Jeg tilbød at sælge rom for dem. Så startede jeg med at sælge tre forskellige slags for dem. Og nu har jeg mellem 30 og 40 forskellige slags rom.

Oprindeligt har rom jo nok været mest noget unge drak som rom og Cola.

Men i dag, har mange Whisky-drikkere også fået øjnene op for rom. Og nu har mange kvinder, der måske ikke er så begejstret for den skarpe eller hårde smag fra Whisky, fundet ud af at det kan være en fantastisk god løsning, hvis man skal drikke spiritus.

Det spænder meget bredt fra meget meget sødt rom, og over til det meget meget tørre rom.

8 ud af 10 gange der kommer en kunde ind, så finder vi noget de kan lide. Og det gælder for både mænd og kvinder.

Forskellen på rom, kan være de fade, rommen bliver lagret i. Og hvor længe det bliver lagret. Og ellers er det sukkerindholdet i rommen, der giver smagen. 29


www.artandcrafts.dk

30


Jeg har efterhånden lavet rigtig mange ”tøse-frokoster”, hvor kvinderne får lov at smage nogle forskellige typer af rom. Og det er rigtigt rigtigt hyggeligt. Arrangementerne kan både foregå her i butikken, eller hos folk selv. Eller jeg kan tage ud i foreninger eller fælleshuse.

Har du aldrig tænk på at få en større butik, til alle de ting du har?

Vi har også lavet rigtig mange arrangementer i samarbejde med restaurant Nej, jeg er rigtig godt tilfreds med Grønttorvet. størrelsen.

Det er dejligt overskueligt, selv om der er mange ting. Og der skal nok være plads til det hele, hvis det bliver stablet rigtigt på alle hylderne.

Se mere på www.artandcrafts.dk

Og vi er begyndt at lave ture, hvor vi kan sejle med enten turbåden Svanen eller med en gammel færge der hedder Katrine K, hvor der er plads til 40 mennesker. Og vi kan lave noget med spisning og musik. 31


Her er mulighed for at arrangere private sejladser, samt mange andre former for arrangementer Ring og hør nÌrmere

29 91 68 39 www.artandcrafts.dk

32


Romsmagning og foredrag på Odense Fjord. Med turbåden Svanen fra Finlandskajen. Tag med på en sejltur fra Odense Havn og smag på den gode rom. Vi sejler med Svanen fra Odense Havn og spiser lækre snitter med fiskepålæg, vildtpålæg, pølse og diverse gode oste. Derpå smager vi på 5 luksusrom mens romkenderen Lars Peder Marcussen fortællerForedraget kommer rundt om fremstilling, geografi, historie og ikke mindst sørøvere , sømænd og historier fra både de varme lande og de 7 oceaner. Tilmelding (bindende) på

29 91 68 39 eller i

Kunst & Håndværk Claus Bergs Gade 5 a 5000 Odense C. Se mere om arrangementet på

www.artandcrafts.dk

33


34


35


GENBRUG-XL På Vesterbro i Odense, ligger Ilse Juul Klausens genbrugsbutik, med tøj i store størrelser. En lille hyggelig butik, med glade kunder.

36


Det hele startede med at jeg gerne ville være selvstændig. Da jeg selv er en stor pige, har jeg også haft problemer med at finde pænt tøj der passer. Så derfor begyndte jeg at købe og sælge på facebook.

Jeg fandt ud af at butikken her var til fremleje, og så snakkede jeg med banken, fik indrettet butikken, og så var jeg i gang. Mit koncept er sådan at de kunder der kommer her og køber tøj, også har mulighed for at sælge tøj, til en fjerdedel af min udsalgspris. Og det er der rigtig mange der har fået øjnene op for. Så jeg kan faktisk købe de første ti sække om ugen. Men det er mig der vurdere, om jeg vil købe det, og hvad jeg vil give for det. For jeg bliver også nød til at holde lidt igen, så der hele tiden er penge i kassen.

Det kan jo være meget svært at mærke stoffet og kvaliteten, så man har jo også brug for at kunne røre ved det fysisk. Og så tænkte jeg at der jo måtte være et marked for stort tøj. Så opkøbte jeg noget tøj, og tog til loppemarked, og reklamerede med at det var størrelse 44 og opefter. Og det var der rigtig god søgning til. 37


En af grundende til at der er så stor efterspørgsel, er jo blandt andet at mange har det man kalder ”elevator-vægt”. Det er jo et kendt problem, for mange af os store piger, at vi svinger to eller tre størrelser.

38


Erfaringen har også lært mig, at jeg ikke bare skal købe alt, jeg er også nød til at købe det der kan sælges igen.

Og ofte er det jo tøj fra folk, der har fået foretaget gastric bypass - operation, som så ikke har brug for tøjet igen.

I de største størrelser har jeg oftest størrelse 54—56, men jeg vil rigtig gerne have endnu større størrelser ind også.

Men jeg er jo i konkurrence med det private marked og facebook, om at få fat i det. 39


Se mere p책 facebook 40


Det sker også at jeg får skræddersyet tøj ind, men det kræver jo så også at kundernes kropsform passer sammen.

spændende at åbne i en anden del af landet, så der var mere at vælge i mellem, for kunderne.

Butikken har allerede givet Butikken går godt, men jeg har overskud, og det i sig selv er jo ingen planer om at flytte i andre en succes. Så jeg er rigtig godt tilfreds. lokaler, men det kunne være

41


Ugle Pyntepude 42


H책ndlavet dansk design Se mere p책: facebook.com/UglePyntepude 43


facebook.com/odense.uno

44


45

www.uno-danmark.dk


46


LYDBØGER Lydbøger er en dejlig opfindelse.

Jeg har lyttet til en god del lydbøger, den sidste måneds tid. Og jeg vil gerne Både når man skal slappe af, hvis man dele oplevelsen med nogle af disse lydikke kan tage sig sammen til at læse en bøger med jer. gammeldags bog, og når man bruger lang tid på transport. Jeg har udvalgt dem, så de er lidt i samme kategori. I dag kan man både købe abonnement hos Mofibo, Storytel eller andre. Man kan købe lydbøger som CDer og man kan låne dem både som fysiske lydbøger og download på biblioteket.

For mig er det vigtigt at det er ”den rigtige stemme”, der passer til den forventning jeg har til bogens indhold.

Alle seks lydbøger er biografier. Undtagen Karen-Marie Lillelunds bog: ”HÅNDBOG til et lattermildt liv” Den vil jeg betegne som en bog om indsigt og bevidsthed om humor, MEN krydret med beretninger fra hendes liv.

Jeg har delt det op, så der er to bøger om et par seje kvinder, der er to bøger om hver sin side af Hells Angels, og så er der to bøger, om to af Danmarks Jeg har en gang hørt en kvinde læse en sjoveste mænd. Dan Turéll-bog… Det passede slet ikke til en historie, med en så markant man- Så der er lidt forskelligt. de-stemme. Og endnu mere vigtigt… Hvis det er en biografi… At oplæserens stemme passer til hovedpersonen.

47


48


HÅNDBOG til et lattermildt liv Forfatter: Karen-Marie Lillelund Oplæser: Forfatterindlæsning Forlag: Gyldendal Business

Karen-Marie Lillelund fortæller her om at gøre livet knap så tungt og trist, ved hjælp af humor.

Og er der noget der er godt at huske, så er det de gode og sjove historier. Det er en forholdsvis kort lydbog.

Karen-Marie er en af hverdagens krigere… ikke en af den slags i superhelte-dragt, der om natten jager forbrydere, men en af dem der gør en rigtig god indsats for at gøre det lidt sjovere at leve.

Ca. 3 timer og 20 minutter.

Hendes gode øje for detaljer og humoristiske tilgang til at løse de små og store trivialiteter, gør at man sidder og griner ikke bare af KarenMaries historier…Men, ligeså vigtigt ser man sig selv i de mange sjove situationer.

Men den er godt fortalt, og hvis man har en lidt skæv dag, eller det regner og regner og regner… Så kan man sagtens finde lidt solskin og smil ved at lytte lidt til denne lydbog. OG… Så er det sundt at grine. Jeg vidste ikke at hvis man griner af noget sjovt i fjernsynet, kan det måles i blodet i tre timer. Hvis man har grinet sammen med andre mennesker i ”den virkelige verden”, kan man måle det i helt op til seks timer.

Eller rettere… det er måske netop IKKE sjove, men når de bliver set og bearbejdet på den rigtige måde, Kort sagt, man kan ikke dø af grin… BLIVER det til sjove situationer. Tvært imod kan det være sundt! SMILER ;) 49


50


LINSE Forfatter: Linse Kessler i samarbejde med Michael Holbek Oplæser: Helle Bøgeskov Mortensen Forlag: JP/Politikens Forlag

God og spændende historie om Linses Kesslers liv, om og med både opture og nedture.

Skildringer om operationer, om at starte virksomhed, om voldelige kærester, et blodigt opgør med en veninde.

Et live med svigt og med små sejre, Fantastisk gribende historie om en kamp om anerkendelse, og om at stor personlighed, hvor man på skift stikke ud af mængden. tænker: ”Hun er bimlende skør” og ”hold op, hvor er hun sej og tager Historien er godt skrevet, og bliver ansvar for sit liv og handlinger”. også læst om med en god fortællerstemme. Ingen tvivl om at Linses hjerte banker for hendes nærmeste og ikke mindst for at hunde skal have Man kender de medvirkende fra TV3´s serie ”Familien fra Bryggen”, et godt liv. og vi får også et lille indblik i, hvad der er aftalt i forbindelse med de optagelser, man ser i fjernsynet. Er det skuespil eller ér de virkelig sådan…?!? Tja… at dømme efter denne her bog, er de meget værre ;)

Af disse lydbøger, vil jeg mene af denne er den mest spændende, og hvis jeg skulle høre en af dem igen, blev det helt sikkert denne. Stor respekt til Linse for at dele ud af sit liv, med denne dejlige bog. Den kan varmt anbefales. 51


52


Jeg lever stadig Forfatter: Jørn Jønke Nielsen Oplæser: Forfatterindlæsning Forlag: Lindhardt og Ringhof

Første positive oplevelse, får man allerede fra starten. Det er nemlig hovedpersonen selv der læser op. Noget man kunne ønske mange andre forfattere også gjorde, så man bedre kunne afkode de fine nuancer i det sprog der er deres. Bogen er den fjerde i rækken af Jørn Jønke Nielsens skildringer om sit liv i Hells Angels, på rejser og i fængsel.

Der bliver ikke lagt fingre i mellem i denne skildring, der blandt andet indeholder mordforsøg, rockerkrig, justitsmord, fest, store motorcykler og frække kvinder.

Der bliver også inviteret på sjove bemærkninger, og brødrenes indbyrdes stikpiller til hinanden, hvor der altid er en god undskyldning for en fest. Hvad andre mener om Jønke og Hells Angels skal jeg ikke blande mig i.

Vi bliver taget med ind, og får de historier vi kun kender fra pressens side, med en helt anden vinkel. Men efter at have hørt denne lydbog, plus lidt episoder fra ”det virkelige liv”, har det gjort at min Man undre sig over at dansk politi, tiltro til det danske retssystem ikke retsvæsen og presse, kan slippe er, hvad man kunne ønske sig. afsted med at behandle folk som det passer dem, og ændre love, presse på i retssager, for egen Lyt eller læs selv til denne bog. vindings skyld. Der er lidt at tænke over. 53


54


Dan Lynge - Mit dobbeltliv Forfatter: Thomas Stokholm,Jeppe Fabricius,Miki Mistrati,Anders-Peter Mathiasen Oplæser: Thomas Gulstad Forlag: Lindhardt og Ringhof

Endnu en ”biker-historie”. Denne gang fra begge sider af Hells Angels verden. Dan Lynge, har også optrådt i flere af de danske medier, efter han er trådt frem med sin historie, om at han har været ”meddeler” for det danske politi.

Dette lille ”Men…” består ikke så meget i at Dan Lynge ved, at der sker forfærdelige ting… Men... Det ved politiet også… Dan Lynge har selv fortalt dem, HVAD der sker, HVOR det sker, og HVORDAN det sker… Det store spørgsmål er så…

Dan Lynge tager os med tilbage til Hvorfor gør de ikke noget ved det? sin barndom, sine konflikter med sin far, og vejen ind i rockerverdenen. En god og spændende beretning, om rockerkrigen fra endnu en side, som vi ikke har hørt så meget om. Hans store interesse for våben, gør ham hurtig til en vigtig person, i rockerverdenen.

Og faktisk møder Dan Lynge både Jønke og Dirch Passer i bogen.

Som i Jønkes bøger, høre vi også om kampene mellem de øvrige klubber.

Kunne dansk politi virkelig have forhindret drabet på en enlig mor…

Først Bullshit, og siden Bandidos.

Kunne de have forhindret at misiler blev affyret i beboelsesområder…

Der er bare et lille ”Men…”

Hmmm… Tja...Læs eller lyt selv. 55


56


Dirch Passer. En biografi Forfatter: Ole Sønnichsen Oplæser: Peter Secher Schmidt Forlag: Gyldendal Lyd

Denne bog, er så desværre nok den mest triste, og den der holder mig mindst fast som lytter.

Jeg synes Dirch Passer har givet os alt, hvad vi kunne ønske os.

Han var forud for sin tid, og blev så fantastisk til sit fag, at han stadig Som alle andre, har jeg set masser den dag i dag, får andre til at tabe af film med Dirch Passer, og hygget pusten. mig over hans fantastiske numre fra revyerne, på bånd, og når de blev Blev han misbrugt… Måske nok. spillet i radioen, og vist på TV. Vilde historier om, hvordan han løb fra det ene teater til det andet, fordi Er man Dirch Passer-fan, så kender han var med i flere forestillinger på man stort set hele denne lidt triste én gang. Jo han havde travlt. historie. Det mest positive jeg vil sige om Der er en lang række henvisninger denne alt for lange bog er, at jeg er til tidligere bogudgivelser, udtalelser glad for at den fortæller at han IKKE fra hans kollegaer og familie, blade, var en trist alkoholiker, som der aviser, TV-udsendelser, og ikke ellers har været skildret mindst anmeldelser. Men jeg vil nu klart foretrække at høre nogle af de mange revynumre Kort sagt en trist oplevelse. med ham selv. Dels gentagelsen, men også de Det var dét han kunne, og dér han triste anmeldelser, der er givet fra levede, og dérfra alt det sjove kom. tåbelige kritikere. 57


58


Preben Kaas Forfatter: Jakob Steen Olsen,Rikke Rottenstein Oplæser: Peter Milling Forlag: People's Press

Denne bog, er i forhold til bogen om Dirch Passer, bedre fortalt, og langt mere personlig.

Der er ingen tvivl om, at der har været fest og farver. Men der har i den grad også været produceret et hav af materiale.

Preben Kaas har muligvis haft mindre roller end Dirch Passer.

For slet ikke at tale om det, hvor de ”bare lige skulle sige noget sjovt” på landsdækkende TV, med lånte rekvisitter og kostumer.

Men når man høre, hvor meget Preben Kaas har arbejdet, hvad han har satset, og hvor meget han har betydet for andre, er han måske endda en endnu vigtigere brik i dansk revys historie, end Dirch Passer var. For ud over at spille roller i revy, på TV og i film, var Preben Kaas også bagmand bag en lang række af de mest kendte revyviser og numre vi kender fra den gang.

En spændende historie, der dels virker personlig, og nærværende. Og dels har udtalelser med, fra både ham selv og hans kollegaer og koner og børn.

Preben Kaas satser også alt, og køber Cirkusrevyen. Han får Dirch Passer tilbage til revyen igen, efter han ellers trak sig helt tilbage, da Keld Petersen døde. Han har lokket Lisbet Dahl med i Cirkusrevyen, hvor vi stadig kan glæde os over hende. Jeg synes at det har været seks meget forskellige lydbøger, selv om de to og to, har lignet hinanden lidt. Men jeg tror jeg vil anbefale Jønkes bog og bogen her om Preben Kaas, og så bogen om Linse.

59


60


Sommer udsalget er startet! Shoppen er altid åben. Shoe-soul.dk - en kærlighedserklæring til sko og større fødder... Str. 40, 41, 42 enkelte 43, 44, 45 Fri fragt i DK

Shoe-soul.dk 61


Model: Kiri

62


63

Foto: Sandra Angelina Photography


Hvor er du fra i landet? Lige pt bor jeg i Hemmet, Vestjylland. Jeg kommer oprindeligt fra Odense, men flytter til USA d. 12. Juli 2015 for at blive gift med min forlovede. Hvornår startede du som model?

Synes du selv du er en "plus-sizemodel"? Ja, jeg ser mig selv som plus model.

Køber man tøj i plus afdelingen er man vel plus pige Hvor tit laver du billeder? Det kommer andet på hvor meget tid jeg har.

Jeg fik taget de første billeder nogensinde i April 2015.

Jeg vil helst til shoots mere end en gang i måneden, og lige for tiden har jeg ikke haft voldsomt meget tid grundet flytning til udlandet osv.,

Hvordan kom du i gang med at være model?

Men jeg håber stærkt på at kunne komme til nogle flere shoots når jeg kommer derover!

Det er faktisk ikke så længe siden.

Jeg havde været en del af gruppen ”modelfotograferne” længe, så en dag at Sandra søgte TFP modeller til et makeup shoot og tænkte ”Tja, det kan vel ikke gå værre end skidt”.

Mine billeder bliver vist på fotografens egen side, på min facebook side og på min side på 500xp. Men det her er første gang at jeg får billeder vist af en tredje part.

Så eskalerede det lidt derfra. 64


Model: Kiri

65

Foto: Sandra Angelina Photography


Model: Kiri

66


67

Foto: Sandra Angelina Photography


Model: Kiri

68


69

Foto: Sandra Angelina Photography


Model: Kiri

70


71

Foto: Sandra Angelina Photography


Model: Kiri

72


Mine billeder er blevet taget meget blandet imod. Folk har enten været helt vilde med dem eller har slet ikke kunnet fordrage dem, men sådan er vi jo så forskellige, heldigvis da. Det er jo noget af det, der gør det spændende. Derudover er jeg altid glad for at modtage konstruktiv kritik, det er jo noget af det, der er med til at gøre os bedre til det vi laver. Jeg er vild med fantasy genren og noget, der er lidt old fashion.

t

Passionen For mig er det at lave billederne mål nok i sig selv.

For mig handler det ikke om hvor meget jeg skal tjene eller hvilket firma jeg ville skulle arbejde for. Men om at lave noget, som jeg er glad for, og have hjertet med (hvor cliché det end lyder)

Det der med at skabe en anden verden eller en tidsrejse igennem billeder er helt fantastisk synes jeg. Men sådan set er det ikke så kræsen. Dog laver jeg ikke nudeart – det er endnu lidt for våget for mig. Jeg tror, at det vigtigste for mig i virkeligheden er, at fotografen har hjertet med i det han/hun laver.

Et billede er ikke blot et billede, men et lille stykke kunst, som fotograf og model i samarbejde skaber, og det er det, der for mig gør det spændende. 73

Foto: Sandra Angelina Photography


74


75


2014 prøvede det danske svar på Elvis, Henrik Busborg, at sætte rekord i at synge Elvis-sange i længst tid. Nu prøver han igen, og vi følger ham før og efter dette vilde rekordforsøg.

76


Hvordan har du forberedt dig til Jeg synger 55 minutter og holforsøget denne gang, i forhold til der 5 minutters pause. sidste gang Der er flere ting.

Vi er i år mere opmærksomme på at få luftet ud i Graceland Randers' diner.

Sidste år kørte jeg hjemmefra tidligt om morgenen, kørte op og Sommervarmen gør, at det stillede gear op. bliver rigtig varmt. Dermed havde jeg allerede 5-6 timers unødvendigt arbejde.

Det trætter!

Det er lavet om i år.

Sluttelig har vi justeret en lille smule på målsætningerne undervejs.

Jeg har udvidet antallet af sange.

Sidste år cirklede jeg rundt i de Sidste år var det "så lang tid samme 45-50 sange. I år har jeg som muligt". ca. 90 sange med. Det skulle gerne motivere mere, I år er der sat del-mål. når sangene begynder at komme Første mål er de 20 timer fra igen og igen. sidste år. Jeg har haft min bror, som er fysioterapeut, med på råd i forhold til mad og drikke.

Dernæst hedder målet 24 timer (et døgn).

Så 25 timer (Henrik Knudsen, direktør fra Graceland Randers) har 25 års jubilæum i disse Der bliver mere vand og mindre dage. cola i år. Næste mål er 30 timer (den nordiske rekord). Maden bliver indtaget i de små pauser.

Skulle jeg nå forbi 30 timer, bliver det en time ad gangen. 77


Se video her >>> 78


Foto: Kasper Dahl Finderup Hvordan havde det efter dit første forsøg Jeg var egentlig okay frisk. Stemmen havde det fint. Jeg tror faktisk, at jeg havde 2-3 timer mere "i benene", men der var mange småting, som bare gjorde, at det var slut. Hvor mange rekorder er der, og hvad er de på? Den nordiske, som er sat af en nordmand, Stephen Ackles, er 30 timer. Verdensrekorden, sat af en tysker, er 55 timer. Så hvis du synger i 56 timer sletter du lige to rekorder.. HAHA! Ja, men det sker nu næppe. der er så mange ting, som kan gå galt.

Hvordan ser det ud med mulighed for at se det?... er der åbne i Graceland for publikum Yes. Det foregår i dineren og er helt gratis. Vi samler penge ind til Trygfondens Familiehus i Skejby. Altså gratis entré, men man må gerne give penge.

Ja, der er opstillet en bowle, som man kan donere penge i. Samtidig er der mulighed for at donere på MobilePay.

Så må du have en rigtig god tur Jeg er ekstremt opmærksom på, til det jyske og give den godt at min stemme er mit levebrød. med gas og passe på dig selv og stemmen Jeg sætter ikke noget over styr for at slå nogen rekord.

Thankx 79


80


Foto: Kasper Dahl Finderup 81


30 timer, 42 minutter og 19 sekunder!

Nåede du så dit eget mål og forventninger

10. juli 16:23 Tillykke med rekorden

Absolut! Jeg havde som "yderste" mål at slå den nordiske rekord, som tilhørte Stephen Ackles fra Norge.

hvordan var det at holde sig vågen og synge i så lang tid

Han havde 30 timer og 12 minutter.

Thanks! Det var på alle måder "ekstremsport"!

Det lykkedes

Jeg havde små kriser undervejs, Hvordan var det så i forhold til hvis vi taler om at holde sig første gang frisk. Ikke noget længerevarende - måske 5-10 minutter. Jeg var klogere på nogle ting. Generelt var jeg "frisk" hele Jeg havde bl.a. et større udvalg vejen. af sange. Stemmen var ikke 100% til Det hjalp meget. sidst. Jeg tog til Randers dagen før, så Jeg valgte at stoppe, mens jeg jeg var virkelig frisk, da det hele stadig var okay. startede. Det er rigtig svært at vurdere, hvor meget stemmen er presset, Samtidig var der en ufattelig opbakning - både på Graceland da jeg jo var varm og klar. Randers, men også hjemme i I går var jeg rusten på stemmen. stuerne, hvor folk fulgte med på live stream. I dag er det bedre. Jeg regner med at være 100% frisk søndag. Så det har helt sikkert været ekstremt på alle måder.

Imponerende! Jeg er meget taknemmelig for støtten! 82


Skal du så forsøge at slå verdensrekorden Lige nu er den sat i tænkeboksen. Jeg er stadig træt ovenpå dette års rekordforsøg.

Det er en kæmpe udfordring både fysisk og mentalt.

Er du blevet træt af Elvis efter alle de gange du har sunget hans sange Nej, overhovedet ikke! Der er SÅ mange fede sange, at der hele tiden er noget anderledes at lytte til.

Endnu et forsøg skulle jo være Jeg er på ingen med 42 timer (den officielle ver- måde træt af Elvis densrekord) eller 55 timer (den uofficielle rekord) for øje, og det Til gengæld har jeg synge-fri et er helt urimelig lang tid! par dage!!!

83

Foto: Henrik Knudsen - Graceland Randers


84


PYNTEBIXEN.DK 85


86

Foto: Hans Olsen


  Pia Stenger Pedersen står bag flere forskellige facebookgrupper, som hun prøver at gøre mere overskuelige for brugerne. Her er der stor tilstrømning af plus size-kvinder. Og der er godt gang i køb og salg af tøj og sko.

Jeg startet facebook-gruppen: Plus size woman fordi at i alle stor pige grupper er det administrator, der bestemmer det hele, og altid skal der laves mapper til salg af tøj.

medlemmerne, og er lige så meget deres side.

Dem som bare vil sælge noget af deres tøj eller andet som de vil have lidt for.

Sådan syntes jeg det skal være.

For uden mine medlemmer, havet jeg ingen gruoppe. Af og til stiller jeg spørgsmål derinde f.eks hvilket coverbilled I starten kunne jeg ikke finde ud vi skal have på... af at lave mappe ( hi hi kan jeg så godt nu ) men mange medHvor mange løse opslag de lemmer kan stadig ikke. syntes maxium vi skal have pr. medlem osv. Og dem skal der også være plads til. Flertallet bestemmer.

Jeg syntes min gruppe er for

Vi er dog blevet nød til at lukke nogle ude fra gruppen grundet snyderi. 87


88


Alle plus piger og mænd er velkommen

Jeg syntes det er individuelt, hvad folk mener er plus size. Derfor er det en gruppe fra størrelse 42, for nogle piger syntes også det er en plus size.

Der skal være plads til os alle.

Det eneste der ikke er plads til er fuskerne, og der følger jeg nøje med.

Jeg syntes ikke der skal være så mange grupper med mange regler om album mm. For de fleste aner ikke hvordan man laver album.

Men de vil rigtig gerne købe og sælge men de syntes ofte det er svært for der er et hav af grupper med regler om album og sure administratorer, som sletter deres oplæg, fordi det ikke opfylder enten det ene eller andet krav. Foto: Hans Olsen Jeg er dog blevet nødt til at lave lidt regler, da pigerne ellers laver 30 oplæg fra samme sælger Man er meget velkommen til at linke i min gruppe til andre hjemmesider eller grupper, da vi jo er i samme båd. 89


Bytte for tøj fodtøj og alt andet for store piger 90


Gruppen er også for mænd, fordi i gruppen er der b.la. en herre skrædder som syr tøj til plus piger. Og nogle mænd har deres egne særheder og dem skal der også være plads til. I min gruppe er man meget velkommen til at linke til sin gruppe, i et opslag, ved at jeg gensidigt må i deres gruppe.

Jeg har haft gruppen siden januar 2015. Jeg har ikke så meget tid mere da jeg er begyndt at arbejde. Og jeg har og en dejlig kæreste som også skal plejes og 2 hunde som er mit et og alt efter mine børn er flyttet hjemme.

91

Foto: Hans Olsen


92


93


94


RIKKE MY og Dimseriet Jeg startede vel med at tegne, da jeg var... øøøhm.... ikke så gammel … Jeg har altid tegnet. Men det er først nu at jeg er begyndt at tage det seriøst og bruge det til noget seriøst.

Jeg forsøger at skabe mig et navn og se, hvad min kreativitet kan føre mig til.

www.facebook.com/dimseriet

95


96


Hvilken stil vil du gerne lave?

Hvad er målet med dine tegninger... selvstændig eller for andre eller hobby

Det finder jeg nok ud af en dag. Lige nu laver jeg en hel masse forskelligt, som jeg kaster "derud" og så må jeg se hvor det ender.

Det kunne da være fedt, hvis jeg kunne komme til at leve af det en dag ;)

Men tegneserier fanger mig, lige pt.

www.facebook.com/dimseriet

97


98


99


Info om Stor Smuk og Dejlig: Hjemmeside: www.storsmukogdejlig.dk Facebook: www.facebook.com/storsmukogdejlig

Annoncer: skriv for priser: storsmukogdejlig@gmail.com

Pegasus Foto og Video CVR: 27 45 41 00 Att.: Lars Qvick Parkvej 2 St.Th.-L84 5000 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: storsmukogdejlig@gmail.com 100


Tusind tak fordi du har set dette magasin. Du er selvfølgelig meget velkommen til at fortælle andre om det, dele det på facebook eller andre steder, så flere kan få glæde af det. Har du en god historie, en spændende butik, eller er har du udviklet noget nyt,, der kan gavne andre, er du meget velkommen til at skrive en mail, eller sende en besked på facebook. Vi du annoncere, er der tre størrelser og priser. En halv A4-side med link = 1000 kr. plus moms. En hel A4-side med link = 2000 kr. plus moms. En dobbelt A4-side med link = 4000 kr. plus moms. På gensyn i næste nummer. 101


102

Profile for Stor Smuk og Dejlig

Stor smuk og dejlig 2  

Plus size-magasin, Elvis-rekord, Lydbøger, Plus size-modeller, Genbrug-XL, Plus size woman på facebook, tegninger af Rikke My og Dimseriet,...

Stor smuk og dejlig 2  

Plus size-magasin, Elvis-rekord, Lydbøger, Plus size-modeller, Genbrug-XL, Plus size woman på facebook, tegninger af Rikke My og Dimseriet,...

Advertisement