__MAIN_TEXT__

Page 1

Indret

Østkyst Hustlers

med retro

Tøj og Undertøj

Tesla

I store

Test

størrelser

Kend

din kropstype

Smukke Plus size modeller 1

Chokolade konditori


Info om Stor Smuk og Dejlig: Hjemmeside: www.storsmukogdejlig.dk Facebook: www.facebook.com/storsmukogdejlig

Annoncer: skriv for priser: storsmukogdejlig@gmail.com

Forsidebillede Model: Karin T curvy model Fotograf:

CVR: 27 45 41 00

Klaus D. - KD Fotografi Vejle 2


Indhold: 4-5: Velkommen 8-23: Karin T curvy model 26-35: Ă˜stkyst Hustlers 38-47: VANILLA CHOKOLATIER & KONDITORI 50-59: Uno Odense 60-61: Digt af Poul Erik Hansen 62-67: Proudplus.dk 68-71: Plakater fra Design By KB 74-79: Kropstyper

82-89: Indret med retro 90-99: Tesla - El-bil i luksusklassen 102-109: Model Karina Birgitta Dahl 3


4


Velkommen til den første udgave af:

Stor Smuk og Dejlig Dette magasin er lavet til jer, der er trætte af at læse om slankekure, fitness og se på annoncer for tøj I ikke kan passe. Her må man gerne have brede hofter, runde maver, brede skuldre, lange ben og store fødder. Og jeg skal gøre hvad jeg kan for at finde gode historier og links til webshops til jer. Stor Smuk og Dejlig, vil KUN udkomme som online-magasin. Dels er det mest miljørigtigt, dels kan det deles på nettet, dels vil I se at der er links direkte fra bladet, og til hjemmesider, webshops og videoer. Desuden vil magasinet ende i en pris på næsten 200 kr. Pr. Stk., hvis det skal trykkes og sendes til jer. Jeg ved at der er nogen, der har være bekymret for sådan et magasin. Vil det nu udstille overvægtige… Det er bestemt ikke hensigten. Tvært i mod. Jeg følger en del sider på facebook, og ser hvilket stort arbejde modeller, fotografer og arrangører og skoler og mange andre gør for overvægtige. Der er bare ikke ret mange andre medier der fortæller disse historier, eller viser deres billeder. Men det vil jeg gerne. Jeg håber at I kan lide det nye magasin, og vil bakke op om alle de dejlige mennesker der medvirker i bladet. Og del det gerne med andre på nettet. God fornøjelse, og velkommen til jer alle. Venlig hilsen Lars Qvick 5


6


7


Karin Tramdach https://www.facebook.com/KarinTPlussize 36 år gammel. Lavede fotos for mere end 10 år siden, og startede op igen stille og roligt sidste sommer.

Synes budskabet med at vise man kan være smuk uden at have konventionelle modelmål er vigtigt. Synes det er hamrende sjovt at få taget billeder, og se hvad de forskellige fotografer kan få frem i en. At blive udfordret og måske flytte lidt grænser, vække ideerne til live. Vi har jo alle en personlig stil, så det at få ens personlige stil frem selvom man er på fremmed grund er bare fantastisk! Prøver mig frem hver gang med nye typer shoots, for at blive bedre og lære af dem jeg arbejder sammen med. 8 Foto af: Peter Kjær Jensen—PKJ FOTO


9


Jeg elsker at lave de pæne fotos. Men at blive udfordret er fedt fordi man lærer meget mere. Man bliver en bedre model af at prøve noget forskelligt. Jeg kan godt lide at der ikke er 2 shoots, der er ens. Heller ikke selvom det er en fotograf man har arbejdet med før. Kemi mellem model og fotograf betyder oftest at resultatet bare er så meget bedre.

10 Foto af: Peter Kjær Jensen—PKJ FOTO


11


12 Foto af: Peter Kjær Jensen—PKJ FOTO


13


Jeg fik virkelig rykket mine grænser, på de shoot med Klaus D, hvor vi lavede horror. Det var helt anderledes end at stille sig op og være smuk… Det var smukt og fængende. Og billederne blev vildt gode.

14


Klaus D. - KD Fotografi Vejle 15


Klaus D. - KD Fotografi Vejle 16


Klaus D. - KD Fotografi Vejle 17


18

Klaus D. - KD Fotografi Vejle


Klaus D. - KD Fotografi Vejle

19


20

Klaus D. - KD Fotografi Vejle


21

Klaus D. - KD Fotografi Vejle


Shoot med KDFotografi Vejle. Kørte til Vejle og lavede først denne serie med "normale" fotos og derefter trak vi i horror mode... Og vi grinede så meget, at det er utroligt at der kom så fede fotos ud af det... Vi tog nok fotos i 6 timer nede i en mørk kælder...

Mit mål med mine billeder er, at vise verden man er

smuk selvom man er lidt større. Forhåbentlig sidder der nogen der tænker at ”hvis hun tør stille sig frem, så tør jeg også!”

22


23

Klaus D. - KD Fotografi Vejle


Her er mulighed for at arrangere private sejladser, samt mange andre former for arrangementer Ring og hør nÌrmere

29 91 68 39 www.artandcrafts.dk

24


Romsmagning og foredrag på Odense Fjord. Med turbåden Svanen fra Finlandskajen. Tag med på en sejltur fra Odense Havn og smag på den gode rom.

Vi sejler med Svanen fra Odense Havn og spiser lækre snitter med fiskepålæg, vildtpålæg, pølse og diverse gode oste. Derpå smager vi på 5 luksusrom, mens romkenderen Lars Peder Marcussen fortæller.

Foredraget kommer rundt om fremstilling, geografi, historie og ikke mindst sørøvere , sømænd og historier fra både de varme lande og de 7 oceaner.

Tilmelding (bindende) på

29 91 68 39 eller i

Kunst & Håndværk Claus Bergs Gade 5 a 5000 Odense C. Se mere om arrangementet på

www.artandcrafts.dk

25


ØSTKYST H Et af Danmarks bedste live-oplevelser. Bandet der gik fra børneradio og til at blive det band der sætter festen i gang.

Se video fra koncerten her 26

>>>


HUSTLERS

27


Østkyst Hustlers fejre jubilæum for Verdens Længste Rap, med en Danmarksturné.

hustlers.dk

28


For 20 år siden, købte man ikke downloadet musik. Da udkom det meste nye musik på CD.

Østkyst Hustlers fandt på at lave Verdens Længste Rap, som skulle fylde en CD helt ud, med én lang rap…. Verdens Længste Rap... Hvordan var den danske rapscene inden I lavede ”Verdens længste rap”? Siden Mc Einar, Rockers og Flopstarz havde lavet deres respektive lp’er (som det hed dengang), fandtes den dansksprogede rapscene primært live og dvs. som en undergrundsscene, hvor fx Humleridderne, Per Vers og andre, der senere er blevet kendte også huserede.

Det virker tit som om at rappere har været lidt i ”krig” MOD hinanden, men I tog en masse andre rappere MED på ”Verdens længste rap”… Hvad var grunden til at I gjorde det? Historien var jo planlagt med nogle bifigurer, som så skulle have stemmer af nogle ”gæsterappere”. Det gav historien en hel del liv i forhold til kun at lytte på Bossy og Jazzy rappe i over en time.

29


hustlers.dk

hustlers.dk

30


Det var jo et Børneradioprojekt… Hvordan blev det modtaget af jeres kollegaer? Umiddelbart blev det modtaget meget godt…

Hvordan har I det med at blive spurgt: ”Hvornår kommer der noget nyt”? Det er selvfølgelig et dejligt spørgsmål og bagtanken bag, nemlig, at folk gerne vil høre nye numre, men det er også ærgerligt at måtte skuffe folk, for der kommer jo ikke som sådan noget nyt.

Men da pladen så begyndte at sælge til åbenlyst flere end der var hip hoppere i Danmark, så var det en lidt anden historie. Så syntes de ikke, det var helt Nu har vi jo så lige lavet et ”jubilæumsnummer”, som vi så fedt. fremførte i ”Aftenshowet” forleden. Hvad lavede I før Østkyst Vi har ikke den store trang til at Hustlers? skrive rap, som vi havde for 20 Der havde vi hver vores år siden, og derfor gør vi det orkestre. heller ikke, med mindre vi har Peyk havde Mc Einar. en specifik grund. Bossy var med i Flopstarz. Publikum er glade for at høre Og Jazzy var sig selv med forskellige djs/producere.

de gamle sange og i år optræder vi for første gang med nummeret B-mand live på vores kommende turné. 31


hustlers.dk

32


Og… hvornår kommer der så noget nyt ;) Der er ingen aktuelle planer om noget nyt, så det vides ikke 

I skal med igen på Grøn Koncert i år… Første gang på Grøn Koncert var fedt, Hvordan var det for jer at være med det var en kompakt lille 2 ugers tur første gang? midt i en meget lang Danmarksturne i øvrigt. Vi skal lige understrege... Det var ”mindre” end nu til dags. med Magtens korridorer på Grøn koncert, som feat. gæster og dét glæder vi os også til, også til at skulle finde ud af, hvad vi skal lave sammen….

Men hvis folk vil høre Østkyst Hustlers, skal de komme og høre os spille i løbet af maj, for Grøn Koncert, er en Magtens korridorer-koncert med Østkyst Hustlers, med på et par numre.

Der var 4 orkestre på én scene og derfor var det et stort skulderklap at være en af de 4 udvalgte. Og til sidst… Hvad laver I for tiden når i IKKE er Østkyst Hustlers? Jazzy blev uddannet kørelærer året før vi lavede ”Verdens længste rap” og det gør han sig stadig i. Peyk er instruktør og manuskriptforfatter i film- og tv-branchen Bossy har et lydstudie, hvor han laver musik og lyd til alt fra film til reklamer. 33


Koncert med Østkyst Hustlers Vi kom i et proppet spillested, Det var ikke bare ”cirkus kommer hvor alle folk stod og ventede på til byen” og laver det samme som at Østkyst Hustlers skulle gå på i går. scenen efter opvarmningsbandet.

Det var VORES fest

Salen og publikum blev fyldt med Ikke så meget krukkeri og stjernestemning, oplevelse, og ikke nøkker… så snart der var klar på mindst en rejse tilbage i tiden, til scenen, trådte de første fra bandet den gang hvor rap på dansk ikke ind og gik i gang med at spille. fandtes.

Og 1 2 3… BANG… Så var festen i gang Fra start til slut var publikum med.

Ikke bare som tavse iagttagere…

En super fed koncert, med masser Men som om at vi alle var med til af Østkyst Hustlers bedste numre. at skabe denne fest. Og selvfølgelig lidt fra MC Einars tid, hvor Nikolaj Peyk var manden bag ordene til de første danske rap -tekster. Det er nu 27 år siden… Og for at citere Østkyst Hustlers…

hustlers.dk

”Vi står her stadig” 34


Mere om Østkyst Hustlers Østkyst Hustlers har lavet en lille fin video, der ligger på deres hjemmeside, hvor de svare på en stor del af de spørgsmål, de ofte bliver mødt af. Så hvis du vil vide mere om Østkyst Hustlers. Så tjek lige om svaret kommer i den her lille video.

>>> Videoer tryk her >>> Og se mere om tourplan, musikken, bandet, se billeder, videoer og book dem på

hustlers.dk

35


Pyntebixen 36


H책ndlavet dansk design Se mere p책: facebook.com/pyntebixen 37


38


Fotograf: Anna KjĂŚrulff

39 http://www.myboudoir.dk/


Fotograf: Anna KjĂŚrulff

40 http://www.myboudoir.dk/


DRØMMEJOBBET Mon ikke vi er mange, der går med tanker om det perfekte job. Gabriel og Jeanette tog det helt store skridt, og flyttede til en anden by og startede deres eget konditori, helt fra bunden. Vanilla Chocolatier & Konditori er meget nyt, og I er begge meget unge... Hvad fik jer til at starte selv?

Det er en drøm vi har haft begge to, stort set siden vi startede på uddannelsen eller måske før. Hvad er I uddannet som? Gabriel er bager og konditor, og jeg er konditor og chocolatier Hvad er en chocolatier Chokolademager, på godt dansk Det er en ny uddannelse som startede for nogle år siden, jeg var også en af de første der blev uddannet. Før i tiden kunne alle og enhver kalde sig chocolatier

Har I så hver jeres opgaver i firmaet? Og hvem laver hvad?

Vi hjælper hinanden med alle opgaver... Og skiftes lidt til fx kurser. Men Gabriel er bedst til sådan lidt abstrakt pyntning af kager mm. Hvor jeg er bedre til det kreative som skal ligne noget. F.eks. dåbskage, Hello Kitty-kage mm 41


Fotograf: Anna KjĂŚrulff

42 http://www.myboudoir.dk/


Er der et jævnt flow i bestillinger af specielle kager, eller kommer det i perioder

Men ellers er vi jo også på jagt hvis man kan sige det, efter nogle

Det er klart at foråret er bryllups - og konfirmations-sæson, så de kommer jo her henover foråret, og så er der ellers bestillinger hele sommeren over. Men fødselsdags kager vil jo selvfølgelig komme hele året, og det samme med barnedåb. erhvervskunder Hvad er det mest spændende I har fået som opgave?

Og så et godt spørgsmål...

Chokolade... Er det sundt eller usundt?

Det må være en kage til en et års fødselsdag til 250 mennesker, det Vi mener der er sundt! er nok den største ordre vi nogenMen det må man ikke sige.... sinde har lavet Det var lidt vildt!

Der er jo fløde, og sukker i...

Hvordan er I blevet taget imod, Men hvis man får det i den rene med jeres forretning... Det er jo en kakaobønne form, som kaldes nips nyt butik i en ny by? når de er hakket. Så er det faktisk sundt! Ja, men altså jeg synes faktisk vi Og kakaofrugten er faktisk den har ret mange som kommer jævn- frugt på jorden som indeholder ligt, altså faste kunder så det er jo flest antioxidanter god lille viden dejligt!

43


44


Kagens dag Vejle Selv om man er ny i byen, er det ikke det samme som at man skal sidde stille og vente på at tingene sker… Så derfor startede de to friske mennesker ”Kagens dag i Vejle” Endelig kan alle få glæde af at have en by med både bagere og konditorer som brænder for at slå et slag for en god sag.

Danske bager- og konditormestre har gennem 15 år afviklet kagens dag for at vise det bedste, som branchen formår, men også for at støtte humanitært arbejde.

Helt simpelt handler dagen om at vi er en gruppe og konditorer bagere som samles i fællesskab og uddeler kage, med det formål at samle penge ind til et godt lokalt velgørende projekt

Der afholdes ”kagens dag” i både

Initiativet er startet af de unge konditorer Jeanette Sørensen og Gabriel Ahlgreen, som i februar åbnede Vanilla, konditori og chokolatier i Tønnesgade i Vejle. Vi synes, der skal ske noget nyt i Vejle, siger Gabriel Ahlgreen.

Fotograf: Anna Kjærulff

København, Aarhus og Odense. 600 fik chancen for at smage det gigantiske kagebord på Vejle Rådhus for kun 75 kr. pr. m/k.

45 http://www.myboudoir.dk/


Fotograf: Anna KjĂŚrulff 46 http://www.myboudoir.dk/


Se mere på hjemmesiden: vanillachokolade.dk/ Og på facebook: www.facebook.com/ vanillachokolade VANILLA CHOKOLATIER & KONDITORI TØNNESGADE 1, 7100 VEJLE

47


48


49


50


I en af Odenses små hyggelige gader, som ikke er så synlig, finder vi en super hyggelig stemning. Vintapperstræde har et rigt café og restaurant-miljø. Og her finder vi blandt andet også den hyggelige tøjforretning, UNO, med tøj i lækker kvalitet, store størrelser og ikke mindst friske farver.

Det var noget af en udfordring, at lave interview med indehaveren Heidi Lydholm Christensen, for der kom hele tiden kunder i den lille butik. Men det lykkedes. Hvornår startede du den her butik? Jeg startede som forpagter af Uno 1./7. 2014, men selve butikken har været her siden 2013. Hvad er din baggrund for at starte tøjbutik? Jeg har altid arbejdet med mennesker og betjent kunder, og vidst at det er det her jeg vil.

Da jeg var færdig med min uddannelse, fik jeg tilbud om at overtage butikken.

Det var helt oplagt for mig at få mit eget Så jeg gik direkte fra at være elev, og til at blive selvstændig.

Og så har jeg uddannet mig som salgs- Det er jo fantastisk. assistent.

facebook.com/odense.uno

51

www.uno-danmark.dk


Hvad er det for noget tøj du handler med? Jeg vil sige at det er tøj for alle, fra størrelse 36 til 52. Vi har naturmaterialer. Bomuld hør, uld, silke og viskose. Og så har vi 29 farver. Både almindelig sorte, grå og hvide. Men også de mere ”sprælske” og vilde farver.

Går du så meget op i mode?

Ja, især i forhold til farverne. Vi har vores egen stil. Det er ”lag på lag” det er det ”posede” og vi har vores egne farver.

I år er der F.eks. meget fokus på det maritime, med de blå, og de røde og de hvide farver. Så det er nogle af de ting jeg hele tiden holder mig opdateret på.

facebook.com/odense.uno

52


Model Pia Siff Josefsen - Fotograf: Annette Ranten

53

www.uno-danmark.dk


Model Pia Siff Josefsen - Fotograf: Annette Ranten

facebook.com/odense.uno

54


55

www.uno-danmark.dk


facebook.com/odense.uno

56


Model Pia Siff Josefsen - Fotograf: Annette Ranten

Hvordan er markedet for store størrelser?

Jeg synes selv det kan være begrænset. Jeg er selv en stor pige. Og har været ude i at man næsten kun kan få tøj fra ZIZZI, for det er ligesom det man har. Der er der mange der gerne vil have noget andet. Og noget med farver.

Uno, er også et dansk tøjmærke, der har eksisteret siden 1978.

Den gang startede de med at sælge brugskunst. Og så tilføjede de en T-shirt, der blev kendt som ”Bedstefar-T-shirten” med 29 farver. Den blev meget hurtigt populær, og så tog det fart og blev mere og mere tøj, det handlede om.

57

www.uno-danmark.dk


Vi har en del efterspørgelse på store størrelser i størrelse 4.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Min plan er at gøre den her butik Og vi har i størrelse 1, 2 og 3, men der rigtig god og succesfuld. er mange der gerne vil have noget der Jeg en drøm om at skabe er større.

mit eget på et tidspunkt Der er stor variation i hvordan størrelserne passer. Det kommer an på materialet og modellen, og hvordan man er bygget.

Gerne med noget undertøj, med fokus på store størrelser. Jeg ved der findes nogle mærker i udlandet, med flere variationer. De mærker er ikke særligt udbredte i Danmark. Det kunne jeg godt tænke mig at de blev. Vi har lige afholdt modeshow. Og det gik rigtigt godt.

Vi fik vist vores forårskollektion og vores sommerkollektion. Jeg er en meget tilfreds butiks ejer.. Og vil klart gentage successen i hvert fald i foråret. Model Pia Siff Josefsen Fotograf: Annette Ranten

facebook.com/odense.uno

Måske i efteråret hvis vejret er til det.

58


59

www.uno-danmark.dk


60


Digt af Poul Erik Hansen 61


62


Proudplus.dk event i swingland Proudplus.dk er et dansk firma der pakker skønne frodige kvinder ind i lækkert lingeri.

modelbillederne, der bruges, fra producentens side er manipulerede og ikke helt den størrelse som vi andre er.

Vores formål er at øge mulighederne for at købe lækkert lingeri hvis du er en plus pige. Derfor lægger vi løbende billeder Ydermere ønsker vi at vise rigtige på vores facebook profil, taget af os, piger i vores lingeri da vi ved at af rigtige piger i vores sortiment.

63


64


Torsdag d 30/4 -15 var vi på besøg i Swingland i Ishøj.

Vi var knap blevet færdige med at pakke ud før lækre plus piger kom Swingland er en meget lækker swinger- myldrende, sammen med deres mænd/kærester. klub, ren og pæn og velholdt.

Vi startede aftenen med en rundvisning og derefter gik vi i gang med at pakke ud og sætte op.

Vi havde taget et større udvalg af vores sortiment med, samt givet deltagerne mulighed for at forudbestille modeller de gerne ville prøve på.

Super dejlig aften, søde søde piger, masser af sjov og ballade, bare bryster, ben i selvsiddende strømper og en stemning der var i helt i top.

Der blev prøvet på livet løs Og kvinderne fik mulighed for også at få anerkendende blikke fra deres 65


66


Vi er nystartede og var naturligvis spændte på modtagelsen.

Vi oplevede at det sortiment vi fører, virkelig kunne bruges og at alle kunne finde noget der var flatterende på netop deres måde at være frodig på, for det er forskelligt hvordan man er skruet sammen og proportioneret.

En helt speciel oplevelse var at se en skøn plus pige, hoppe i en stram sag og se både hende og kærestens øjne lyse op. Hun følte sig meget fræk, sexet og lækker og den passede…… Alt i alt en fantastisk aften. Og vi gentager gerne succesen.

Det bedste for os var at opleve den glæde pigerne viste, ved muligheden at få prøvet tøjet på.

Proudplus.dk Hovgårdsparken 8, 1.th 3060 Espergærde 67


68


69


70


71


facebook.com/odense.uno

72


73

www.uno-danmark.dk


74


KROPSTYPER Skrevet af: Sina Samsøe fra B-engel.dk

Vi kender det sikkert alle sammen. Man ser bare den smukkeste top hængende på bøjlen i butikken.

Den sidder for stramt de forkerte steder og man føler sig bare rigtig utilpas i den.

Prisen er måske lidt for højt, men den skal man simpelthen bare eje.

Men, hvad kan man gøre for at undgå disse skuffelser?

Glad går man ind i omklædningsrummet og prøver den.

En god start er at kende sin kropstype, så man fra starten undgår tøjet som ikke er lavet til ens krop.

Skuffet og sur går man ud igen. Som så ofte før sidder den bare overhoved ikke godt på en selv.

Der er lidt forskellige betegnelser og antal af kropstyper. Vi har udvalgt følgende.

75


Rude:

Omvendt Trekant:

Skuldrene og hofter er smalle. Ingen defineret talje. Stor bryster og mave.

Hofter er smallere end skuldrene. Taljen er ikke eller næsten ikke defineret. Stor eller mellemstor barm.

Det klæder dig:

Det klæder dig:

Skulderfri, tøjet der sidder tæt omkring skulder og barm, V-udskæring.

Du skal prøve at skabe balance mellem dine brede skuldre og smalle hofter. V-udskæring og vandfaldsudskæring afbryder linjen mellem dine skuldre og får dem til at se smallere ud.

Stor! Rundhals. Tætsiddende bukser og leggings.

Empire snit er en fordel for dig.

Korte, max, knælange nederdele for at vise de flotte ben.

Brug bukser med bootcut eller trompetben som skaber brede, du må også gerne bruge bukser med lommer i siderne.

Brug gerne bælte under brystet.

Ved nederdele og kjoler skal du gå efter dem med volumen forneden. Kjoler må gerne sidde til i taljen.

Undgå: Undgå:

Posede overdele, overdele i A-form uden markering under brystet.

Pencilskirts eller kjoler, samt skinny jeans. Du har godt nok de tynde ben som kan bære dem, men det skaber ubalance mellem de smalle hofter og brede skuldre.

Posede bukser med lommer i siden.

Undgå overdele med for meget pynt, flæser eller pufærmer. 76


Stolpe:

Æblet:

Hofter og skuldre har samme brede. Ingen defineret talje. Normal eller lille barm.

Hofter og skuldre har samme størrelse. Stor mave og barm. Barmen er mindre end maven.

Det klæder dig:

Det klæder dig:

Du skal prøve at definere dine kropsformer. Derfor skal du skabe lidt brede omkring hofter og skulder og skabe en illusion af en talje.

Du skal prøve at fremhæve dine skuldre og kavalergang.

Figursyede overdele med skulderpudder eller pufærme giver dig bredere skulder og skaber en talje. Slå-om-kjoler eller overdele bryder de lige kropslinjer og skaber en talje. Flæser omkring halsudskæring og pynt på skulderen er et plus for dig. Du må gerne bruge posede nederdel og bukser, samt Marlene bukser med brede ben hele vejen ned.

Vandfaldsudskæringer, V-udskæringer eller dybe rundhalsudskæringer er en fordel for dig.

Indskæring under barmen kan være en fordel for dig, for at bryde den runde form. Korte halskæder tiltrækker opmærksomheden. Lige bukser og Bootcut klæder dig. Undgå: Alt som er poset om det er nederdel, kjoler, toppe eller bukser. Du skjuler ikke kun maven, men også dine former og kan komme til at virke stører end du er.

Undgå: Alle overdele og kjoler som ikke er figursyet og bare går lige op og ned. 77


Timeglasset:

Trekant:

Hofter og skuldre har samme bredde. Defineret talje. Stor barm.

Smalle skuldre. Lille barm. Lidt defineret talje. Meget brede hofter.

Det klæder dig:

Det klæder dig:

Figursyede toppe og kjoler som fremhæver din talje.

Du skal skabe balance mellem skuldrene og hofterne.

V-udskæring og generel lidt dybere udskæring er en fordel for dig. Pencilskirts og bukser med høj talje og lige ben eller bootcut fremhæver dine kurver.

Du må gerne bruge overdele med skulderpudder eller pynt på skulderen.

Posede ærmer er et plus for dig. Du kan med fordel bruge et bælte som sidder omkring ribbenene eller helt i taljen.

Kjoler i vintage stilen er flot til denne form, pencilkjoler er også en mulighed, husk dog altid indsnævring ved taljen.

Brug gerne højtaljerede bukser med lige ben. Bootcut klæder dig også og giver lidt modspil mod de brede hofter.

Undgå: A-form eller babydoll snittet.

Undgå:

Det skjuler taljen og får dig til at se stører ud. Undgå også for meget pynt eller flæser.

Slim-leg-bukser og løse shirts i V-form som gemmer dine former for oven og slutter direkte på hofterne.

Bukser med for lavt taljen kan gabe.

Undgå overdele som slutter ved det bredeste sted på hofterne.

Nederdele som går lige ned eller poser kan skabe ubalance. 78


Pære:

Fremhæv fordele og skab balance

Hofter er bredere end skuldrene Defineret talje. Barmen virker lille i forhold til hofterne.

Nu findes der sikker et par stykker tilbage og tænker "jeg er altså ingen af disse kropstyper", men det er ingen grund til fortvivlelse.

Det klæder dig:

Generelt kan man sige fremhæv det du er mest glad for og tænk ikke altid kun på det du gerne vil skjule.

Pæren og den omvendte trekant minder meget om hinanden. Pæren har større bryster, og kan med fordel bruge kavalergangen til at trække opmærksomheden væk fra de brede hofter.

Du kan også gør rigtig meget med farver. Sort tiltrækker ikke så meget opmærksomhed som hvid eller farver. Så hvis du nu er meget ked af de brede hofter eller stor lår så vælg en mørkfarve som underdel. Er du glad for din flotte barm eller lille talje så brug lysefarver her.

Nederdele i A-form som slutter i taljen klæder dig godt. Undgå: Posede bukser og nederdele.

Alle former har deres fordele og ulemper, så ingen grund til misundelse.

Bukser med lommer i siden. Lavt taljere bukser, Shirts i A-form.

Kvinder kommer i mange former og alle kan være smukke.

Disse ting fremhæver ikke dine fordele og du kommer til at se stører ud.

Skrevet af: Sina Samsøe fra B-engel.dk 79


80


81


82


INDRET MED RETRO Indretning af dit hjem kan være en dyr fornøjelse, men det behøver det ikke at være. Retro stilen, som er meget oppe i tiden, gør det muligt at indrette for, forholdsvis små midler. Jeg vil derfor, i den følgende artikel, kigge på indretning med retro og vise nogle eksempler på hvad det kan være. Skrevet af: Signe Pave

Jeg er lidt af en samler Retro møbler er nemme at finde på loppemarkeder, i genbrugsbutikker, på nettet og ikke mindst er der dukket mange butikker op, kun med retro møbler og tilbehør. Men nu behøver det ikke være ren retro, for at det bliver lækkert. Man kan sagtens bruge moderne lamper, vaser, stager, arvestykker osv. sammen med denne stil. For mig, er det vigtigt at der også er noget personligt ved min indretning.

Det kan være jeg ser en vase eller et billede på et loppemarked, som jeg ikke har plads til lige nu, men man ved aldrig.

Det er altid godt at have noget i gemmerne. Arvestykker og f. eks. egne kreationer eller børnenes tegninger, er også gode ting at bruge. Jeg kan godt lide at skabe små opstillinger rundt om i hjemmet.

Det skaber hygge og giver liv. Jeg vil her komme med tre inspirerende bud til jer, på retro i stue/køkken og entréen. 83


84


Lad os starte i stuen

Billederne er postkort fra magasiner, købt i IKEA og et par papirklip som også er arvet.

Mix hvad du har, nyt og gammelt. For et par år siden, faldt jeg over Sæt det sammen på en sjov eller denne skønne skænk i teak på anderledes måde. nettet. Den har fået plads i stuen sammen med et par vaser fra Bjørn Wiinblad, som er arvestykker.

Det er lækkert, det er hyggeligt, det er brugbart og rigtig god opbevaring.

Lyngby vasen, lysestagen, hop- Har du børn, kan man sagtens have nogle lækre kasser, til legetøj timisten og miniature Ægget er gaver jeg har fået gennem tiden. under skænken. De matcher hinanden fint i denne En kurv i f. eks. kobbertråd til lille opstilling, kombineret med magasiner passer også fint ind fine grene fra haven. her.

85


86


Lad os forsætte til køkkenet Denne væg er mellem stue og køkken, som er åbent. Uden noget på væggen, så det ufærdigt og kedeligt ud. Ved at lave en dekoration her, skabes der ikke kun hygge, men det gør også at de to rum hænger bedre sammen. Bordet er et arvestykke i teak og cremefarvet glas, ellers er det her nyere ting.

De fine vaser med sukkulenter, er fra Finnsdottir, de sjove lysestagerne er Areaware Distortion, den søde pelikan er fra Lucie Kaas og ur fra IKEA. Alle tingene ligger i en fornuftig prisklasse, mellem ca. kr. 250-400. Igen mix nyt og gammelt, dyrt og billigt.

87


88


Sidste forslag til indretning med retro er til entréen. Entréen er førstehåndsindtrykket til dit hjem. Ud over nogle praktiske ting, så som knager, bøjlestang eller stumtjener, er det også her vigtigt med lidt ekstra opbevaring, evt. en stol til når du skal have sko på og igen personlighed og hygge.

Signe Pave Jeg var i en genbrugsbutik for et par uger siden og var så heldig at finde en lille fin kommode i teak som matcher retro stilen super og som står rigtig godt i entréen. Den giver liv og opbevaring. En lampe og lidt dekoration i form af en orkidé, en kugle i marmor fundet i Søstrene Grene, en bakke fra IKEA og en fin kobber stage fra Louise Roe. Maleriet er et arvestykke og noget ældre end tiden for retro, men sammen med kommoden og de super moderne stole giver det en fin helhed.

Inden mine kreative sider fik frit spil, blev jeg uddannet handelsassistent og arbejdede i en marketing afdeling samt for et hollandsk trykkeri. Siden 2005, hvor jeg blev uddannet dekoratør fra ILVA har jeg arbejdet med indretning, butiksdekoration, udstillinger, mm. Jeg har været daglig ansvarlig for dekorationen i ILVA i Lyngby, været en tur forbi Magasin som Visual Merchandiser, jeg har indrettet lejligheder for City Apartment i København og senest har jeg lavet udstillinger til messer, events og kundeinspiration samt stået for shop in shop inventar for Aagaard Kranz & Ziegler, et dansk smykke firma. 89


90


Der er sket rigtig meget på el-bil-fronten, siden alle gjorde nar af den danske Ellert. Og Tesla høre helt klart til i kategorien Luksusbiler I øjeblikket er Tesla rundt i landet Der var ikke noget med at man og vise deres flotte biler frem. skulle være millionær eller have bestemt dresskode for at måtte Det kunne vi på redaktionen jo køre i deres biler. ikke lad gå vores næse forbi. En hurtig og nem tilmelding på deres hjemmeside, og kort tid efter blev vi ringet op, for at aftale tidspunkt for prøveturen.

Der blev hilst pænt på alle, der kom ind i det lille showroom, og svaret på alle spørgsmål. Og alle blev taget alvorligt. Kort sagt: God behandling!

91


92


Thomas Geisler anmelder Tesla S Til at starte med, vil jeg gerne sige, at det var en helt og aldeles enestående oplevelse. Det kan man sagtens slå fast. Udseendet er meget flot.

Inde i, var der flotte lædersæder og flot stor skærm med touch, hvor man havde adgang en masse muligheder, som internet, kort og medieafspiller, med en virkelig flot lyd.

Utroligt gennemført. Lækker bil med et flot design. Hvis jeg skal pege på noget der faldt lidt ved siden af, så er det dørhåndtagene, der virkede lidt plastikagtige. Men stilen var flot, og måden de kom ud på, når man låser bilen op, var meget gennemført.

Bakkameraet fungerede godt på det store display, og gav et rigtigt godt overblik over pladsen.omkring bilen.

Tesla-video 1 93


94


For os der er lidt brede i det, var den lidt besværlig at komme ud og ind af. Men ikke mere svær end så mange andre biler. Men når man så var kommet ind, så sad man virkelig godt, og følte sig godt tilpas.

Accelrationen er jo nærmest skræmmende

Selelåsen både for og bag kunne godt være svær at ramme, men det ville ikke være noget problem for folk med ”normalvægt”. Til at starte med, synes man det er mærkeligt, at der ikke er nogen motorlyd, som der jo plejer at være i almindelige biler.

Men det vender man sig meget hurtigt til. Det virkede gennemført, og man følte sig godt tilpas. Der kan man sagtens holde ud at sidde i lang tid. Faktisk i hele afdragsperioden ;)

Den er meget let at køre, og man føler ikke at den tager magten fra én, selv om den accelrere meget hurtigt.

0 - 100 på 3,4 sekunder

Tesla-video2 95


96


På displayet er der rigtig mange informationer F.eks om strømforbruget. Man kan aflæse, hvor meget energi den bruger. Når man bruger strøm, lyser den Mit kendskab til Tesla, er jo kun, gult på skalaen. hvad jeg har set i TV og i blade. Jo mere strøm man bruger, jo mere stiger den.

De havde en model der hed Tesla Roadster, som også var helt ekstremt hurtig, og det er nok der jeg hørte om Tesla først. Model S, som vi nu har prøvekørt ser man faktisk tit i gadebilledet.

På bare den første uge, hvor deres kampagne har kørt, Når man så slipper speederen og bremser, bliver den så grøn, hvor folk kan få en prøvetur, er der allerede blevet solgt fire fordi den ved nedbremsning, lægger strøm tilbage i batteriet. nye biler. Hele konceptet er jo fantastisk. Men jeg vil nok stadig være bange for at løbe tør for strøm, hvis jeg skulle holde meget i kø, eller ved store afstande.

Design din egen Tesla 97


98


Den samlede vurdering Ladetiden fra en almindelig Men den repræsentere helt klart stikkontakt på 36 timer er meget noget af det ypperste, indenfor lang tid. sit felt. Helt klart en lækker bil. Der er ladestationer, men der er stadig langt i mellem dem. Men Meget professionel vejledning ved prøveturen. Der blev svaret det kan bilen jo ikke gøre for. på alle spørgsmål. Bagagerummet er kæmpe stort, og der var endda plads til lidt opbevaring foran også.

Meget behageligt bekendtskab. Køreegenskaberne var helt i top. Så den samlede vurdering er på

Den er lidt svær at komme ud og ind af, hvis man er lidt stor, men ikke mere end andre biler.

Fem ud af fem stjerner.

*****

TESLA 99


100


101


Karina Bir

Fotograf: Hans Olsen 102


irgitta Dahl

103


Fotograf: Hans Olsen 104


Jeg var kun 9 år da min mor og jeg Det tager hårdt på en pige i den var på strøgtur, og jeg blev prikket alder. Men jeg kæmpede med det på skulderen... inden i mig selv.

Jeg blev spurgt om jeg måtte komme til prøve som model Og så blev det til mere og mere med fotoshoots,

Først da jeg blev voksen fortalte jeg det til mine forældre.

Ind i mellem skulle jeg tabe mig 5 kg. på en uge…

Det var en skam og jeg følte mig beskidt…

Det hed ingen mad, men vand morgen, middag og aften, hvilket ikke var sjovt

Men jeg blev dog ved med modelkarrieren.

På det tidspunkt var jeg nede på 40 kg. og fik nervøs spise væring. Da jeg var 16 år, og første gang min mor ikke var med til et fotoshoot blev jeg voldtaget af en fotograf.

På min 30 års fødselsdag blev jeg fyret, og lovet mig selv at jeg aldrig ville gå sulten i seng, holdte en pause på 16 år, hvor jeg nu er blevet til en xl model, det er der jeg er nu...

105


Fotograf: Hans Olsen 106


Det går så mange smukke piger/kvinder og mænd rundt, som ikke får en chance for at komme videre Da jeg startede som model igen hos min fotograf: Hans olsen, lavede jeg en facebook-gruppe for både mænd og kvinder. Gruppen på facebook hedder:

fotoshoot beauti fashion xs-xxl Har man mod og lyst til at få lavet en mappe med billeder, som man kan tage med rundt og søge job som model, hjælper vi meget gerne med det. Vi lægger stor vægt på at modellerne har det godt, og er sunde og raske. jeg er uddannet som kosmetolog, og rådgiver. Modellerne skal selv have deres makeup med, da det er mest Hygiejnisk 107


Hvis modellerne har det skidt kan de komme eller ringe, hvis de har brug for at tale med mig. Jeg kalder det for en "model time", hvor vi sidder stille og rolig med en kop kaffe og taler om det som de har brug for at tale om. Jeg har naturligvis tavshedspligt.

Der kommer også de bedste fotoshoots fra modellerne når de har det godt. Jeg hjælper også modellerne med at posere. fotoshoot beauti fashion xs-xxl er en lukket gruppe inde på facebook, alle er velkommen derinde hvis man har lyst til at få et springbræt som model. Det hele er ganske gratis Fotograf: Hans Olsen 108


Siden er kun for modeller og modelfotos. I skal selv medbringe en usb-stik hvor i, efter et fotoshoot, får billederne med hjem så i kan sidde og vælge billederne ud.

Kunne du tænke dig et fotoshoot, hvor du kan lave din mappe for at komme videre som model, portrætbilleder eller familiebilleder, Så skriv til os fotoshoot beauti fashion xs-xxl Under fotoshoot vil jeg være tilstede og hjælpe med at posere. Fotograf: Hans Olsen Rådgiver, kosmetolog og model: Karina Birgitta Dahl.

109


110

Profile for Stor Smuk og Dejlig

Stor smuk og dejlig 1  

Plus size modeller, Tøj og undertøj i storestørelser, Indret med retro, Østkyst Hustlers, Chokolade konditori, Kend din kropstype, Tes...

Stor smuk og dejlig 1  

Plus size modeller, Tøj og undertøj i storestørelser, Indret med retro, Østkyst Hustlers, Chokolade konditori, Kend din kropstype, Tes...