Page 1

- from Italy with love

stories by kine


NOEN DRØMMER BLIR VIRKELIGHET Det begynte med en drøm om Italia. Om å reise dit, om å være der og leve der. Så ofte som mulig og med gyldig grunn. Stories by Kine er et sammentreff av tilfeldigheter, på godt og vondt, men som har bragt meg et langt stykke på vei mot virkeliggjøring av drømmen. Kjærligheten til Italia og lidenskapen for klassisk stil og nedtonet eleganse, danner dermed utgangspunktet for min italienske drøm som med tiden er blitt en virkelighet som designer og produsent av tidløse basic klær for kropper slik kropper er. Jeg liker å si at vi tilpasser oss kropper, istedenfor at kroppene skal tilpasse seg oss. Alt bunner i egen erfaring om at mye ikke falt i min smak, og at mye ikke passet min veldig «normale» kropp. Da jeg ikke fant det jeg søkte i butikkhyllene, satte jeg igang egen produksjon. Med lokal kjennskap til Italia, flytende i språket og et stort nettverk der, ble valget av sted for produksjon lett. I tillegg til at jeg ønsker å gjøre reisen fra produksjon til utsalg så kort som mulig. Jeg hadde min spede oppstart i 2013, hvor jeg begynte med én og én skjorte i bestilling. Den ene skjorta tok den andre, og volumet har økt gradvis siden. I dag er jeg blitt vi, med to medarbeidere med på laget, og vi selger produktene våre ut fra egen brand store på Frogner i Oslo, på nett og via enkelte forhandlere. Målet er å fortsette å være et smalt nisjekonsept, men vi ønsker stadig å utvide vår krets og øke kjennskap til Stories by Kine. Stories by Kine er synonymt med god kvalitet, god passform og uavhengig stil, samt en forkjemper for en uavhengig og fristilt livsstil, hvor mennesker kler seg for å være mer av det de liker å være, og i veldig liten grad styres av trender og påvirkning fra media. Andres produkter tar vi i veldig liten grad inn, men de få vi har, kommer igjen hvert år, og det dreier seg da i all hovedsak om produkter laget for hånd, av kvinner i samarbeid med initiativ som skal hjelpe kvinner å bli selvstendige og uavhengige forsørgere i de landene de bor og jobber. Sosialt ansvar er én av våre hjertesaker og vi samarbeider med sosialentreprenør bedriften Moving Mamas for å gi vårt bidrag. Rozina, innvandrer fra Eritrea, har arbeidet hos oss deltid siden august 2015. Rozina har gjennom Moving Mamas fått anledning til å praktisere håndverk hos oss. Hun lager nydelige kjeder som vi er stolte over å tilby og gleder oss over at flere og flere får øynene opp for unike produkter laget for hånd.


PRODUKTENE

R O B E RTA Roberta er skjorte revolusjonen vi i dag er kjent for. Det er 3 punkter ved Roberta som gjør at den omtales som den perfekte skjorten, til fritid og på jobb. - vi gav den et komfortabelt snitt med litt innsving i livet og økte lengden - vi gjorde snipp og mansjett mindre og mer feminine - vi endret plasseringen av knapper for å unngå det berømte spriket ved brystet Roberta er genial i egyptisk bomull til jobb og mere formelle anledninger, superdeilig i lin og gjerne litt for stor om sommeren. Like fin kneppet igjen som åpen, og lun og deilig om vinteren i ullflaneller og børstede bomullsstoffer.


INDIA Dette er vår bestselgende skjorte som overgår forventningene hvert år, og som innfrir drømmene! Noen kaller India skjorten en «coca cola oppskrift» på skjorter. Det er bare noe mange må ha, og tallene viser stor grad av tilbakevendende kunder som skal ha mer av det samme! India er laget for vanlige kropper, og med det mener vi kropper som har naturlige kurver i form av små og store bryster, smale og brede skuldre, midjer som mangler og midjer som monner! Vi leverer skjortene våre i størrelser fra 40-54 italiensk, dvs fra 34-48 norsk. Det betyr at vi favner om mange! Og vi opplever godt salg på de aller fleste av størrelsene selv om hovedtyngden ligger på 42-48. Likevel er det mange som faller utenfor disse størrelsene, og da spesialtilpasser vi for å imøtekomme hver eneste kunde. Dette er det fine med å samarbeide med mindre håndverksbedrifter. Vi kan levere akkurat slik kunden ønsker. Uten tillegg i prisen.


VALERIA Valeria ble til som en konsekvens av at mange konverterte fra krave, og gikk fra Roberta til India, men som samtidig ønsket en skjorte med knapper helt ned. Det fine innsvingede snittet har Valeria felles med Roberta, og knappene er like fint plassert for å unngå sprik ved brystet. Stoffene er avgjørende for hvilken look man ønsker. Vi selger godt av Valeria i mørk rosa poplin som et alternativ til gå-bort-skjorten. Den er dramatisk på en hyggelig måte og er lett å bruke til de fleste andre farger. I lin har vi også god bevegelse på denne skjorten. Dermed er den blitt én av sommerfavorittene som er å finne fra mars og utover, i lin og trykkede bomullsstoffer. Og i rosa poplin selvfølgelig.


PAO LA Med kundene på lag, utvikler vi modeller sammen. Paola er et resultat av dette, og vi ser at konseptet vårt er i stadig bevegelse. Etter at mange har konvertert til en skjorte med bare stolpe og ikke knapper helt ned, var det fortsatt savn etter krave! Sånn ble Paola til, skjorten med India kroppen og herrekrave samt herremansjett. Ermene på Paola er lenger enn på de andre skjortene. Dette er fordi de er ment å brette opp for en avslappet look. Stolpen foran er litt lenger enn den på India, noe som passer godt til de som er lange i overkroppen! Paola er best i lin, og er derfor sikrest å finne fra januar og utover.


VIVIANA Viviana er ny høsten 2017 og skiller seg ikke så mye fra India, men likevel litt. Viviana skjorten har lang stolpe som Paola, men liten mansjett som India. Avslutningen nede er rett med splitt, mens India er avrundet og går litt ut ved hoften. Viviana er en rettere modell og passer veldig godt for de som føler seg mer på den smale siden. Igjen ser vi hvordan stoffvalget avgjør den endelige look´en, og som Paola, er også Viviana perfekt i lin og trykkede bomullsstoffer.


INDIA KJOLEN Med gode produkter på plass og dialog med kunder om hva som mangler, er vi hele tiden igang med utvikling av nye produkter eller forbedring av eksisterende. I fjor vår kom vi på tanken om å lage en kjole versjon av India skjorten. Det angrer vi ikke på. India kjolen er å finne i lin og i trykket bomull fra januar med supplering i mars, og i ull mix høst og vinter. Den er like allsidig som India skjorten og ser ut til å være like høyt elsket av et økende antall kropper som elsker å kle seg behagelig og egnet til nesten uansett hva anledningen måtte være.


SOFIA OG PONZA KJOLENE Sofia er kort og vid, med lommer i siden og er kjekk å ha med i bagasjen hvis turen går til sydlig sol og strandliv. God i lin og i trykket bomull. Ponza er den sommerlige selskapskjolen med full lengde, høye splitter i siden og en feminin og flatterende åpning ved brystet. Begge er nye i 2018, og enn så lenge ser det ut til at begge får godt fotfeste.


PARTY K J O LE N ! Å kle seg til fest er for mange et lite mareritt! Hvor pyntet? Hvor lite pyntet? Hvilken farge? Vi har løst dette ved å lage en kjole som fungerer like godt sommer som vinter. I et stoff som lar seg vaske og henges til tørk, så kjolen er klar for nye dansetrinn dagen etter.


PARTY S K J Ø RT Party skjørtet er i forlengelse av partykjole, i samme stoff og med samme deilige passformen med lomme ri siden. Vi ønsket å lage et skjørt som kan brukes sammen med skjortene våre for å synliggjøre skjortenes allsidighet og flerbrukelighet.


KÅPE Vi mener at man kommer langt med én kåpe. Men det forutsetter at stoffet er av en kvalitet så det holder seg over mange år, at snittet er tidløst og at fargen passer til det meste av hverdags- og selskapstøy. Vi introduserte kåpen vår høsten 2017, og alt tyder på at den er kommet for å bli. Kåpen er sydd for hånd på Sicilia i Italia, og gleden over godt gammelt håndverk kan oppleves i hvert sting!


B LAZ E R Èn av de mest brukte plaggene synes vi, er blazeren. Den er fin i overgang mellom årstider og kan like gjerne brukes på jobb, i hverdagen eller til litt pyntet, avhengig av stoff og farge selvsagt. Snittet på blazeren vår er klassisk med påsydde lommer i front og splitt bak. Lengden er midt i mellom kort og lang og dekker akkurat baklommene på buksen. Den vil alltid være å finne i litt tynnere stoffer vår og sommer, og varmere ullblandinger høst og vinter.


BUKSER Å bevege seg inn på bukse produksjon har vist seg å være tidkrevende og vanskelig. Det er utrolig mye som skal stemme, men vi synes vi har fått det til med de to modellene vi har landet på: Boot Cut med høyt liv i cord fløyel og Capri; en smalere modell med litt lavere liv. Begge har stikklommer. Capri buksen kommer stort sett om våren, i ensfargede og i trykkede bomullsstoffer.


100% CASHMERE Cashmere kolleksjonen vår er liten men god! Med god, mener vi gode modeller, igjen er det kropp og følelse som råder, og vi har i tankene kundens ønske om plagg som ikke er for trange. Vi har derfor lagt oss på et par forskjellige modeller som vi ser dekker de fleste behov. Alt garn er fra en velrennomerte leverandør i Storbritannia og all strikking og produksjon foregår i Sansepolcro, Italia.


NATTØY O G M O R G E N K Å PE R Med utgangspunkt i hva vi synes mangler på markedet, er en god gammeldags nattkjole og nattskjorte en selvfølge. Vi ønsker dem enkle, deilige og lette. Stoffet er portugisisk batiste bomull som bare blir mykere og mykere med årene. Morgenkåpen vår er i ullflanell, og er et fantastisk alternativ til frotté morgenkåpen som de fleste av våre kunder er glad for å få et alternativ til.


BEACH WEAR Ă… finne en bikini som sitter der den skal, og blir der. Bikinien vi har valgt ut er laget i samarbeid med en bikini entusiast fra Ibiza, og er det vi mener en god all-round bikini skal vĂŚre. Padding i toppen kan tas ut eller beholdes for litt mer push effekt..


TILBEHØR

Om det er kjeder, vesker eller hatter, anser vi disse detaljene for å være viktige bidragsytere til en stil vi elsker, og som vi ser fungerer for mange. Kjedene er fra vår egen produksjon takket være Rozina og hennes kreative sans. Hatter og vesker i raffia får vi fra Madagascar, mens veskene i lin er fra Brasil. Begge disse leverandørene tar vare på mennesker som har falt litt ut av forskjellige grunner, og motivasjonen for produksjonen er felles ved at de heier frem menneskers egen evne til å forsørge seg selv og den nærmeste familie.


MY STYLE BAGS Bager, vesker og toalettmapper med dine personlige initialer er kommet for å bli. Vi har importert dem siden 2013, men fikk dem ordentlig på plass i butikk først høsten 2017. Med symaskin montert i butikk og et lager av produkter alltid tilgjengelig, leverer vi på dagen. Disse produktene ligger også i nettbutikken vår, så det er ikke til hindre om du ikke bor i nærheten.


K O NTAKT

Stories by Kine Eckersbergsgate 35 0266 Oslo +47 41 40 70 20 shop@storiesbykine.com Ă…pningstider 10-17 10-15

Eier & daglig leder Kine Haugen + 47 917 86 499 kine@ideadesign.no

Presse Gudrun Breistøl + 47 918 32 715 gudrun@ideadesign.no

Design & produksjon Irina Høst Wessel + 47 932 80 482 irina@ideadesign.no

instagram: storiesbykine facebook: stories by kine

Stories by Kine Look Book 2018  

Here's what we do all day..

Stories by Kine Look Book 2018  

Here's what we do all day..

Advertisement