Page 1

Ipad2, Det ottende vidunder. side 3.

New York, uendeligheds byen City, top eller flop? side 3. side 6.

F책 nogle ideer til hvad du kan lave i sommerferien n책r du keder dig.

Kreative ideer til Sommerferien.


2

Fantastiske ideer til sommerferien. Få nogle ideer til hvad du kan lave i sommerferien når du keder dig. I Artiklen kan du få ideer til hvad du kan lave i din sommerferie. Du kan læse noget om nogle kreative ideer og hvad folk vil lave/ laver i sommerferien. Byline Cecilie Holm Hyldgaard Chhyld@hotmail.com

Kreative ideer: Hvis du en dag sidder, og keder dig kunne det måske være en ide, at lave noget kreativt. Hvis det regner, kan du gå indenfor, og sætte dig til at tegne det du tænker på. Du også kan finde mange forskelige ting og lime det sammen, så det bliver til en flot skulptur. Hvis det så er solskinsvejr kan du gå udenfor med et kamera, og gå på jagt efter det skønne ved naturen, eller gå ud i naturen og tegne noget du ser. Du kan også bare lade tankerne flyve og lade den første ide, der kommer til dig blive det du laver. Det er kun

fantasien grænser.

der

sætter

Interview Nina heinman “Når det regner, kan jeg finde på at sidde ved computeren, eller se tv.” siger Nina heinman 5 klasse” men jeg vil gerne

Andmedelse Karla og Jonas Nanna Brandt Pedersen.

Karla har ikke glemt Jonas, der bor på børnehjem, og især ikke det kys hun fik af Jonas i sommerferien. Hun har slet ikke haft modet til at ringe eller skrive til ham. Selvom hun rigtig gerne ville. Hendes bedste veninde Katrine presser hen til at ringe til ham. Jonas vil gerne møde hende næste dag for det er hans fødselsdag. Hans eneste ven på Børnehjemmet er en voksen. På hans fødselsdag finder han ud af at ham den voksne skal flytte til et andet børnehjem, for kriminelle børn.

Sammen tager Karla og Jonas ud på en rejse. Det går ud på at finde Jonas mor. De har fundet ud af, at hun bor i Aarhus. Hun hedder Nanna Nielsen. Filmen Karla og Jonas er filmatiseret af Karla og Jonas som er skavet af Rene toft Simonsen.

lave noget kreativt så som et stridsvognsløb, hvor man trækker sine søskende på sin cykel.” “Det kunne være en ide at Bygge en kæmpe hule, som man kan være i eller lave et kæmpe sandslot som man kan grave sig ned i.”

Siger Nina Heinman Interview Teis Sonohata Høeg

“Når det regner, vil jeg gå udenfor og ligge mig i en kasse.” Siger Teis sonohata Høeg “Jeg kan også godt finde på at grave et stort hul i jorden så gå ned i

hullet og tage en kasse på hovedet.” “Det ville være sjovt, at bygge en mini tømmerflåde og se om den virker, ellers kan man også lave en lille glide bane i haven.” Siger Teis Sonohata Høeg.

Andmedelse af Sorte kugler Ejendomsmægler Alex Kleins (Anders Matthesen) liv på katastrofekurs. Alt er helt normalt hjemme ved, Alex Klein. Lige end til en dag hvor alt bliver vendt på hovedet. Instruktør: Anders Matthesen Genre: Komedie, Dansk Spilletid: 1:30 time. Sorte kugler Skuespiller: Anders Matthesen - Søren Rislund - Søren Malling Thomas Hartmann - Linda P. - Martine Krause

Ejendomsmægler Alex Kleins liv er på katastrofekurs. Alt er helt normalt hjemme ved Alex Klein, bortset fra at Alex hader alle omkring sig. Lige indtil en dag hvor alt bliver vendt på hovedet.

Stod det til Alex Klein var han det eneste i verden. Hans job, som ejendomsmægler er langt fra godt. Imens hans kæreste har stor succes med hendes job, som politibetjent som Alex tydeligvis er jaloux over. Men da hans kæreste, planlægger en romantisk aften. Ender den ikke helt så romantisk, da de ender i et quiz program om liv eller død. Jeg synes filmen var god og spændene. Jeg grinet ret meget af tiden. Det er i hvert fald en af de bedste film jeg har set.


3

Ipad 2 hurtigere, tyndere og bedre Fantastiske New York.

Mød iPadens forlængelse, iPad 2, apple’s bedste gadget til dato.

I denne artikel kan du læse om fantastiske New York. Du kan læse om seværdigheder, og du kan læse et interview med en der har været i New York.

Apples iPad 2 udkom i 2010-2011. De har lavet iPaden 33% tyndere og er nu kun 8,8 millimeter tyk, og så har den fået kamera både foran og bagved.

New York er en fantastisk by. Hvis du trænger til at slappe af, kan du tage en tur i central park. Det er nok en af de mest kendte parker i verden. Der er blandt andet et mindested for John Lennon.

Uffe Mærsk Soebye Thomas Ploughgaard Steve Jobs viser den nye Ipad frem for verden. U.soebye.DK@gmail.com Foto: Iphoneactive.com Thomas@ploughgaard.dk Der er kommet nye apps som Hvorfor en ny? Har du en ipad? Overvejer du at skifte til en ny? Der er ikke meget nyt ved en ipad 2, men bedre er den. Lige som ipad 1 er en større udgave af ipoden, så er ipad 2´en en større udgave af den nyeste ipod 4G. De har formodentlig lavet en ny for at tjene mere, men også for at udvikle den teknologi, der har brugt ved den første ipad.

Forskelle på 1 og 2 Der er mange forskelle på Ipad 1 og 2 der er forskellige apps, der er kamera på Ipad 2 både foran og bagved og skærmlås. Hvad kan den bruges til? Den nye ipad har den helt nye funktion, facetime. Som også er i den nye iphone 4 og ipod 4G. Den har også et HD video kamera bagpå Som er godt til film, men ikke særlig god til stilbilleder.

er lavet af designerne fra Ipaden. Du kan optage en sang, skrive en roman eller redigere en film.

Du kan tage en fantastisk sejltur på Hudsonfloden, der fører op til frihedsgudinden. Oplev frihedsgudinden til vands, til land og til himles. Du kan komme op i den smukke frihedsgudinde, hvor du kan kigge ud over New York og Hudsonfloden. Selv om aftnen og om natten kan New York være en af de

smukkeste byer. Faktisk er frihedsgudinden helt vildt smuk om aftnen, med lys fra byen.

Alberte Brix Bøggild albertebrix@hotmail.com Empirestate building er en høj bygning, hvor man kan nyde en fantastisk udsigt ud over New York City. Om aftnen er Empirestate building oplyst.

Interview med en der har været i New York. Hvad var det bedste ved byen? ”Det bedste var nok at det var en storby, det er jeg nemlig ikke vant til der hjemme. Det var også fedt, at der var store bygninger og store butikker, ” fortæller Nina Heinmann fra Buskelundskolen.

Fakta om Ipad 2: Højde: 24,1 cm Bredde: 18,6 cm Dybde: 0,9 cm Vægt: 601 gr. (uden 3G) Vægt: 613 gr. (med 3G) Skærm: 9,7" Prod. År: 2011 Udgiver: Apple

El dorado byen af guld En fjer bliver til fem høns. En mand af guld bliver til en by af guld. En vild guldjagt efter en mand der ofrede guld til en sø, blev overdrevet til, at der fandtes en by af guld.

Teis Sonohata Høge og Nina Heinmann, Buskelundskolen Silkeborg 8600 Legenden om El Dorado handler om en guldofring fra en gammel tid, en kejser der bliver overdrysset med guld og dypper sig i en sø. Han ofrer guld til søen. Dette er blevet til en vild guldjagt og søer er blevet tømt, men legenden har levet i meget lang tid, og der er blevet lavet om på den. Nu er legenden om El Dorado pludselig en by af guld.

Vild guldjagt gik Historien Historien om El Dorado søen blev fortalt til en spanier ved navn Sebastian De Benalcazar, af en indiansk mand. Det blev undersøgt, og den var faktisk god nok, at der havde fandtes sådan en tradition. Det var Muisca folket, der havde traditionen. Muisca folket blev besejret af en nabo stamme og skikken var død længe inden spanierne hørte om den. Efter nogen tid fandt man ud af hvilken sø det drejede sig om nemlig: Laguna de Guatavita, i Sydamerika.

amok. El Dorado byen af guld, eller søen af guld. For længe siden i en indianer stamme i Sydamerika, ved navn Muisca folket var der en tradition, om at kejseren af folket blev drysset til med guldstøv. Derefter blev han sejlet ud på søen og dyppede sig i vandet, dermed ofrede han guld til søen ved navn Laguna de Guatavita. Uheldigvis angreb en nabo stamme og skikken blev nedlagt. traditionen blev fortalt videre og til sidst havnede den hos spaniere, og der startede en vild guldjagt. Søen blev tømt flere gange og det kostede mange menneskeliv ikke mindst for dem der boede rundt om søen. Man fandt aldrig noget i søen ud over nogle enkelte genstande. Det blev til en stor konkurrence og en skattejagt om liv og død. Og så efter mange år, blev en fjer til fem høns og en sø af guld blev til en by af guld og skattejagten stilnede lidt af, og det blev med tiden til en legende.

Hvilke ting vil du altid huske? ”Da vi var oppe i frihedsgudinden, det var i hvert fald en stor ting for mig,” siger Nina. Hvor lang tid var du i byen? ”Jeg var der kun i fire dage, fordi jeg skulle videre på krydstogt,” fortæller hun. Syntes du at du fik set alt? ”Nej, jeg kunne sagtens have set mere, for det føles uendeligt,” siger Nina. Ville du gerne have blevet længere tid i New York? ”Ja jeg ville gerne have blevet længere, men det var dog godt at komme hjem igen,” siger hun til sidst.

Interview med en der ikke har været i New York. Hvorfor vil du gerne til New York? ”Fordi det ser ud til at være en sej by, og fordi der er meget at opleve,” fortæller Cecilie Holm Hyldgaard fra Buskelundskolen. Hvad kunne du tænke dig at se? Jeg kunne godt tænke mig at se frihedsgudinden og Empirestate building,” siger hun. Hvem vil du gerne rejse med? ”Hvis jeg er ældre når jeg rejser, så mine veninder, men ellers min familie,” siger Cecilie.


4

Fantastiske Fallen. Luce mister sin kæreste i en brand. Hun tror skyggerne der har forfulgt hende hele livet, er skyld i det. Alle tror det er hendes egen skyld og derfor bliver hun sendt på sword og cross. Det er en kostskole for vanskelig unge, hvor hun møder den ikke helt almindelige Daniel…

Lauren Kate Fallen - De Sorte Skygger #1 Fallen – De Udstødte #2 Oversat fra Engelsk til dansk af Louise Urth Olsen Forlag: Tellerup Side Antal: #1:399 #2:382

Laura Elkjær Jensen

Skyggerne er over alt, hun kan ikke selv bestemme, hvornår de skal komme. De kommer bare! Væk fra sin bedste veninde. Væk fra sin familie. Væk Fra sin gamle skole. VÆK FRA ALT! Hvad kan være værre! Sådan har Luce det. Hun kan intet gøre. Hun bestemmer ikke over sig selv mere. Alle er sure på hende, hendes liv gik i stykker da Trevor døde. Hun kan ikke slev huske noget, men der er ingen der vil tro på hende. Hun bliver kørt til Sword og Cross, en kosteskole for vanskelige unge. Hvor hun møder Cam, en sød og venlig fyr. Penn, en forældre løs pige. Gabbe, en snobbet pige som tror hun ved alt. Arriane, en pige som har mange farlige sider. Roland, kan få fignerne i alt, knive, pizzaer og hvad der nu ellers er brug får. Daniel, som tydelig hvis ikke er helt normal, har en hemmelighed, men hvad er det han ikke vil fortælle. Er der andre der også har store hemmeligheder. Da sandheden kommer frem, bryder ALT i kaos. Krigen er i gang, men Daniel vil ikke fortælle hende alt. Hvad med Cam, er han nu hendes fjende? Luce forstår det ikke,

Et hårrejsende Eventyr

Tenna havde opdaget, at de havde taget den gyldne blomst. Hun gik ind på slottet og tog den lille prinsesse, og på et var hun væk Nu var heksen Tenna fast besluttet på at gemme hende i et stort tårn, og så kunne hun udnytte håret så meget hun ville.

To på flugt

En snu røver ved navn Flynn udfordrer heksens onde planer. Hvis du vil vide hvad der mere sker må du selv se filmen.

To på flugt er en ny animation, som har premiere den 03.02.2011. Filmens instruktør:er Nathan Greno. Filmens genre er musical. Laura Juul Buchholt laurajuulbuchholt@gmail.com To på flugt Det hele startede med at der var en sol dråbe der dryppede ned derefter voksede der en smuk blomst. Heksen Tenna havde opdaget hvis man sang for den, ville man blive yngre. samme tid var dronningen gravid men hun blev syg alvorligt syg, derefter fandt de den gyldne blomst som helbredte dronningen. så blev den smukkeste lille prinsesse født med smukt gyldent hår. For at fejre hendes fødsel kastede de en svævende lanterne, men

Jeg synes, den er mega god. Man kan se den igen og igen, men måske er der lidt for mange sange, ellers så er den mega god. Jeg vil give den 10/10, fordi at den er både for store og for små. Filmen er både romantisk og sjov på samme tid. Det er en af de bedste film jeg har set. Af Laura J.B

Her er Rapunsel og Flynn Rrider, med Rapunsels tyve meter lange hår.

s paradis. hvorfor skal det hele handle om hende. Daniel hjælper hende med at flygte et andet sted hen. Indtil han finder et bedre sted hun kan være. Hemmeligheder? Hvem er venner og hvem er fjender? Alle bære på en hemmelighed, og ingen vil dele den med andre. Hvad er det Daniel ikke fortæller, og hvad betyder det for dem. Gider han overhovedet hende. Cam og Daniel har lavet en våbenhvile, som vare atten dage. Luce ved ikke noget, Daniel køre hende på en skole hvor der er Andre som har særlige evner. Luce mener ikke at hun kan noget særligt. Indtil hun finder ud af hvad man kan bruge skyggerne til som hedder varsler. Alle kender historien om hende og Daniel, men hun ved ikke noget selv. Hun lære hvordan man brugere varslerne og finder ting om hendes fortid. I mellem tiden bekæmper Cam og Daniel deres fælles fjende. Desværre når Luce at møde nogle af dem. Hun stoler ikke på Cam mere, men han kommer sjovt nok altid når hun møder hendes fjender. Hvordan vil de bekæmpe deres fælles fjender når de er i så stort overtal, og hvorfor må Luce ikke dø den her gang?.........

Malaysia, solens paradis Penang er en ø i Malaysia. Penang ligger lige ved solens bane, så det er derfor dejlig varmt. Andreas Føns Penang er en ø i Malaysia. Malaysia ligger i Asien lige over Australien. I landet er der mange mennesker og mange seværdigheder. Du kan besøge ting som ikke findes i Danmark som templer og jungler. Der sidder også nogle gange aber på skiltene. Ligesom på billedet. Cecilie Holm Hyldgaard har været i Malaysia med sin familie og siger:

Det kan tage 14 timer til 23 timer at flyve til Malaysia hvis man flyver med SAS. De mest populære sprog i Malaysia er Malajisk, kinesisk og engelsk. Malaysias penge hedder ringgit og cent. 1 dansk krone er det samme som 0,58 ringgit og 58 cent

Den skjulte vampyr. Poppy North har fået at vide, at hun skal dø. Men hun ville ikke væk fra sin bedste ven James som hun har forelsket sig i. James er alt andet en bare normal. Han har en hemmelighed over for alle. Hvad er hemmeligheden? Og Fortæller han den nogensinde til Poppy? ROMAN Forfatter: L. J. Smith Titel: Den Skjulte Vampyr Side antal: 255 Forlag: Tellerup Oversat af: Camilla Clasen Serie: The Night Worl Bedømmelse:

Katrine Friss Løndberg

Den 16-årige Poppy North har en bedste ven som hedder James. Hun er lidt forelsket i ham. De har lige fået sommerferie. Poppy og James skal være sammen, hver

“De fedeste ting ved Penang er at det er varmt, der er mange seværdigheder, dejligt badevand, men ikke drikkevand fordi der er klor i. Der er også flotte templer og et dejligt koralrev.” Noget andet spændene er, når du skal ud og spise om aftnen. Så er der en markedsplads med mindst 50 borde og med mindst 10 boder. Så kan du gå hen og bestille en hummer ved en af boderne og lidt blæksprutte ved en anden. Så kan du sidde og nyde maden. Gennemsnits temperaturen i Malaysia er 32 grader om dagen, og 20 grader om natten.

eneste dag i sommerferien, men det når de ikke. For Poppy kommer på hospitalet, fordi hun har fået kraft i bugspytkirtlen. Lægerne siger at de ikke kan gøre noget ved det, og at Poppy skal dø. James har noget han gerne ville fortælle Poppy, som måske kan hjælpe hende. Så James fortæller en stor hemmelighed til Poppy. Han fortæller om Natteverdenen, og at han er vampyr. Poppy siger ja, til hjælpen og James ville forvandle hende til vampyr. Men de skal først ligge en plan så ingen opdager at hun bliver til en vampyr. Så James får fat i Phillip, Poppys storebror og beder om hjælp. Sammen får de Poppy til at leve et nyt liv som vampyr i Natteverdenen., sammen med James. Poppy og James skynder sig om natten, hen i James egen lejelighed så ingen kan opdage Poppy, men James har en skummel fætter, som kommer på besøg. Han overtaler Poppy væk fra James fordi hun tror at det er

Billedtekst. Her ser du en abe sidde på et skilt i Malaysia. bedst for ham. Men James finder dem, og bliver rasende på sin fætter… Bogen handler om kærlighed, om to verdener og om ikke at ville dø. Jeg synes at bogen er god fordi: der næsten sker noget hele tiden, og det er godt skrevet, jeg synes det er godt at Poppy er ved at dø, men at hun ikke dør alligevel og jeg kan godt lide at hovedpersonen bliver til en vampyr.


5

Vampyr Akadamiet. Rose og Lissa er vendt tilbage til Vampyr Akademiet, hvor Rose skal lære at beskytte Lissa. Men overalt lurer Strigoi, de vil have fat i Lissa, og det er Roses opgave at beskytte hende, men kan hun det? ROMAN Forfatter: Vampyr Akademiet Oversat af: Poul Henrik Westh Original titel: Vampire Academy Sider: 292 Forlag: Borgen. Maria Meto Thomassen

Jeg giver den 6 stjerner ud af 6. Rose og Lissa er blevet slæbt tilbage til Sankt Vladimirs Akademi, da nogle vogtere fangede dem. Blandt dem var den smukke Dimitri Belikov, som er den bedste vogter på akademiet. Rose var lige ved at blive sendt bort af Rektor Kirova, men da Dimitri Belikov sagde, at han godt kan give hende ekstratimer i fritiden, men hvis hun gør én ting forket, kan tingene nemt ændre sig. Men Rose har et stort arbejde, for at blive Lissas vogter, Lissa er nemlig den sidste Dragomir, resten af hendes familie døde i en bilulykke Rose døde også i bilulykken, men Lissa fik hende tilbage fra de døde, ved at bruge hendes element ånd. Strigoi vil meget gerne dræbe den sidste Dragomir prinsesse. Roses bedste ven Mason er ulykkeligt forelsket i Rose, men hun kan ikke gengælde den kærlighed han giver til hende.

Superheltene er tilbage Superheltene vender tilbage i Superhero-Movie Superhero Movie er en sjov film lavet af Craig Mazin som fik sit gennembrud i 2008 Mange af dem på forsiden her er næsten ikke en gang med i filmen hvilket er ret dumt. Oscar Kondrup Ossekondrup@gmail.com

Da highschool drengen Rick Rikker bliver bidt af en guldsmed på en skoleudflugt, ændres hans liv forevigt. Guldsmeden giver ham utrolige krafter. Rick finder hurtigt ud af at det er en gave der skal udnyttes, og i løbet af nogle få dage forvandles Rick Rikker sig til den grønne superhelt Dragonfly.

Lissa har nogle skjulte kræfter, så hun kan hele folk. Victor Dashkov, som er Lissas onkel, er 40 år og er så syg, at han skal snart dø. Så han planlægger at Kidnappe Lissa, så hun kan hele ham, men Lissa bliver svagere og svagere, for hver gang hun heler. Imens bliver Rose forelsket i sin lærer Dimitri, men der er et problem, han er syv år ældre end hende. Rose finder ud af, at han også kan lide hende. De prøver at opføre sig ‘normalt’ som et lærer og elev forhold, men det bliver svært.. Imens giver Victor Dashkov dem hver et halssmykke, men det er ikke helt almindeligt, for det er en forbandelse, som gør, at de længtes efter hinanden endnu mere end de allerede gør, så de ikke kan koncentrere sig om at beskytte Lissa. Hvordan skal Rose komme ud af de her problemer, og vil Lissa blive drænet for energi, så hun måske dør, og hvad vil der ske med Rose og Dimitri, og Mason der er forelsket i hende?

Kick Ass en helt? Kick Ass er en helt almindelig Dreng, der prøver at være en helt. Kapitel 1: Kick Ass køber et grønt kostume, så han kan være en helt. Den aften han får kostumet går han en tur, ude på gaden. Kapitel 2: Han ser en mand der bliver tævet, Manden har brug for hjælp. Så kommer Kick Ass hen til Dem. Han slår dem med en kølle og redder manden. Manden løber væk, og de andre to kommer på benene. Så går de amok på Kick Ass. Han klare dem begge 2.

Jeg synes det var en fantastisk bog, og jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig, og lige da jeg var færdig med den, kunne jeg næsten ikke vente på fortsættelsen.

Fantastiske Kick-Ass. Han var en almindelig dreng som elskede tegneserier med superhelte i. Han havde ikke noget der lignede super kræfter til at starte med, men de kom frem i løbet af tiden. Efter han er blevet en helt, møder han 2 andre helte, og de hedder Hit Girl og Big Daddy. De stopper onde folk som overfalder andre. Han møder Red Mist, som hjælper ham med at stoppe sin far. Det er alligevel en fælde. Red mist hjælper sin far med at fange Kick Ass. Han får en belønning for at fange ham. Han får den røde Red Mist bil for det.

Kick-Ass i sit kostume.

Kapitel 3: Da han har banket dem, ser han en der Filmer ham. Derefter bliver han kendt på TV og Youtube. Derefter bliver han ved med at redde folk. Han tager hjem til hans elskede, fordi han vil sige en hemmelighed. Da han kommer ind af vinduet Giver pigen ham en med peber-sprayen, lige i ansigtet. Han tager masken af, hun ser hvem det er, og kysser ham.

foto: Google

Forfatteren er Richelle Mead. Hun har skrevet 7 bøger af Vampyr Akademiet, men kun tre af dem er udkommet, men fireren kommer til August

Hvad Rick ikke ved i starten er at fra han blev bidt af guldsmeden har han også fået sig en personlig ærkefjende, som ældes hele tiden, og den eneste måde han kan holde sig ung på er ved at gøre mennesker gamle I starten Da jeg så filmen havde jeg lidt et indtryk af at det ikke var superheromovie jeg sad og Så, men at det var Spiderman, da det edeligt bare er Spiderman med en grøn dragt på. Der er dog mange sjove scener og speciale effekts der gør filmen meget bedre. Hvis du har sarte nerver er det her ikke film for dig, da der mange gange sker sådan lidt uhyggelige ting som at onklen ligger sig ned i den forkerte kiste og Begynder at snav løs på en ukendt død person. Så filmen er nok en blanding af gys og komedie, men jeg ville nok ikke sige at den er for femten år og op, som der står på coveret. Jeg ville nok mere sige noget i nærheden af 12 år og op, men det skal jo stå på sådan noget. I alt vil jeg nok sige at det er en rigtig god film som man ikke bliver træt af.

Ali G In Da House Film anmeldelse af Ali G indahouse Titel: Ali G indahouse Hoved person: Ali G/ Sacha Baron Cohen. Instruktør: Mark Mylod. Navn: Andreas Gyldenløv

Email: Andreaspg@live.dk

Forsiden af Ali G In Da House.

Ali G indahouse handler om, 3 gangsters Eastside. De prøver at rede Ali G’s gangster skole. Det startede med at Ali G, og hans venner skulle til ali’s skole. Lidt senere kom der en mand der gav nogle papirer, fordi skolen skulle lukke. Så prøvede de at rede skolen. Imens han skulle rede skolen, mødte han hans kæreste. Efter kom dem han mindst havde forventet, hans ærkefjende

dem fra westside. De bandt ham fast, så trak de hans bukser ned, imens folk kikkede på ham. Efter så han ministeren. De hentede ham indenfor. Så da de havde hentet ham, kom han med i rådet. Så sker der noget midt imellem. Senere fandt han ud af det var ministeren, der ville lukke hans skole. Så samlede han alle gangster grupper. De brød ind i hans hus, der inde skete der alle mulige sjove ting.

Jeg syntes at Filmen er meget god fordi det er en meget sjov film den er meget god Selvom den er lavet i 2002 jeg vil give den 5 Stjerner ud af 5.


Sporten AG København vandt over BSV AGK vandt den anden DM finale over BjerringbroSilkeborg. Den anden DM Finale blev afholdt i Parken i København. Klokken 16:00 lørdag den 22 maj 2011 skulle BSV møde AG København i Parken. Da klokken den blev 16:00 begyndte kampen. Den startede godt ud, men bare efter godt 2 minutter havde AGK scorede til 1-0. Kasper

Hvidt går ud fra mål feltet og laver en tackling på Frederik Petersen, og Kasper Hvidt får det røde kort. AGK kan dog stadig væk score i den anden ende. Først efter 12 minutter sker der noget igen. AGK kommer foran med 42. Men for BSV er det ikke en sjov dag. AGK bliver ved med at være foran. Efter 24 minutter står der 10-5 til AGK. Tæt på pausen står

Kommer Danmark til Ukraine og Polen?

der 14-7 til AGK, og BSV må gå til pause mens at de er bagud med 7 mål. Kort inde i anden halvleg begynder der for alvor at blevet scoret mål i Parken. AGK får vendt det til en føring på 17-10. Efter godt 14 minutter inde i anden halvleg får AGK hul i angrebet og scorer til 21-17. Efter 57 minutter står der 28-21 til AGK.

Et minut før at tiden er gået, står der 28-21 til AGK. Kampen den ender 30-21 til AGK. Det var et håndboldnederlag, på fodboldbanen for BSV.

havde regnet med at vinde, så at de skulle ud i omkampen. ´´Vi gravede vores egen grav, ´´ fortæller Rasmus Lauge fra BSV. BSV holder nu stadig hovedet koldt, og er klar til at spille BSV tabte også den første DM endnu flere kampe. På den finale, som der blev spillet i anden side af sommerferien. Silkeborg hallerne. Hvis at BSV skulle ud i en omkamp, AGK er glade efter sejren skulle den have været spillet i over BSV. Brøndby. BSV var kede af nederlaget mod AGK. BSV

Kan Manchester City overgå eksperterne?

Profilerne. Danmark kan komme til EM i Ukraine og Polen. Danmark kan selv afgøre Om de kommer med til EM i Ukraine og Polen. Spaniens landshold jubler efter sejren ved EM 2008. Af Esben Damgaard EM i Ukraine og Polen næste sommer bliver spændene, men man skal først lige kvalificere sig til EM. Danmark er i gruppe med: Norge, Cypern, Portugal og Island. Danmark har lige så mange point som Norge og Portugal, nemlig ti point. Hvor Island og Cypern har 1 og 2 point. De er allerede i gang, i Ukraine og Polen med at bygge alle stadionerne færdig. Det største er stadion Olimpiysky National Sports Complex i Kiev. Det har 63’195 tilskuere pladser.

Har de blå fra Manchester city været top eller flop? Både Ukraine og Polen bidrager med fire stadions.

Danmarks vej til EM Danmark skal møde Norge og Portugal (begge hjemme). Og Cypern (udebane). Hvis Danmark vinder alle kampe skal de helt sikkert til EM, men hvis de ikke vinder alle så kommer de måske i playoff. Play-off kampe det er sådan noget hvor man møder et andet hold der kommet i det, og så spiller man en kamp og den der vinder kommer til EM. Sidste gang der var EM vandt Spanien over tyskland med 1-0. Målscoren var Fernando Torres. Tyskerne var rasende, fordi de mente at Fernando lavede frispark på Philip Lahm, før han scorede. Vi håber at Danmark kommer til EM og (måske) vinder det. Det bliver svært, men de skal nok klare det.

Jacob Vig Jacob@todd.dk Denne artikel handler om Manchester city har levede op til forventningerne. Har de nåede alle deres mål. Har spillerne floppede eller toppede?

Top Eller Flop Det startede med at Manchester city stod 0-0 med Tottenham. Roberto Mancini fik at vide han skulle komme i Champions League. Det gjorde han plus han vandt FA Cuppen. Hvad Gjorde De Godt På hjemmebane var de suveræne mod de små hold. På udebane fik de nødvendige point. resultater som 5-0, 5-1 og 4-0. Y. Toure, V. Kompany og C. Tevez var en medvirkende årsag til at det gik så godt.

C. Tevez: Målene kom kamp efter kamp. Den blot 27 åring C. Tevez spillede en fantastisk sæson. Der er ikke noget at sige til at mange storklubber er ude efter ham. V. Kompany: Han har været Citys bedste forsvar, i en alder af 25 år fik han sit gennembrud. Han kan uden tvivl blive en af fremtidens store midterforsvarer i fodboldverdenen. Y. Toure: Den bom stærke midtbane har for alvor trådt i karakter efter skiftet fra Barcelona. Klubber frygter hans uhyggelige rate, han er næsten umulig at stoppe når han kommer op i fart. Han har et hårdt og præcist spark der også er frygtet. R. Mancini: Skiftet fra Inter til City har været en stor succes. Han har levet op til forventningerne selvom pressen var hård ved ham. Er han også blevet kaldt årets træner i Premier League af eksperterne.


ØBG Buskelund vs. Mariehøj Silkeborg mesterskabet i fodbold. ØBG skal spille mod Mariehøj Hvem vinder, hvem taber? Hvem skal op på podiet, hvem skal ikke? Byline: Navn: Jonas Thykjær Nielsen og Mads Lemming Smedegaard. Email: Ka_kho@hotmail.com Smedegaard.1999@gmail.com ØBG Buskelund 2 vinder brækken i Fårvang.

ØBG drenge u-12 har været til Silkeborg Mesterskaberne lørdag den. 11. juni 2011. Mariehøj spilede 3 kampe i den indledende runde. I mellem runden spillede ØBG også 3 kampe og ØBG vandt alle 3 kampe og kom så videre til finalen ØBG Træneren for u-12 drenge udtaler sig om stævnet. Træneren siger at ØBG spillede godt, og at de spillede godt sammen. Der var en god tone på holdet, også selv om ØBG var bagud og havde det svært. ØBG drengene klarede sig godt og gik efter den indledende pulje vider i B-række. Her vandt ØBG alle 3 kampe, som gik

Champions League Finalen 2011

får denne pokal, en stor ære og en masse penge

De spanske teknisk dygtige

Kampen var velspillet og på et teknisk højt niveau. Målene var fantastiske. Begge hold spillede fantastisk. Først scorede Pedro fra Barcelona og lidt senere udlignede Rooney fra Manchester. Da argentinske Messi (Barca) scorede til 2-1 gik Manchester United ned i tempo, og deres spil faldt fra hinanden, og det udnyttede Barcelona med at få Villa til at

drenge møder engelske håb Spanierne mødte englænderne i Champions League Finalen. Det er den største turnering i verden for klub hold. Det hold der vinder

Christian Nørgaard Larsen Chrille1999@live.dk

videre i finalen. Her spillede ØBG mod Mariehøj IF. ØBG vandt 10, efter et indlæg fra højre side, og et flot loop over målmanden. ØBG fik en stor flot pokal med hjem, som skal stå i klub huset.

ØBG og Mariehøj begynder med finalen i Silkeborg Mesterskaberne, i brækken. Det begynder meget lige, men efter et stykke tid score ØBG målscorer Jonas Ipsen. Efter det sker, er der ikke så meget andet end nogle få chancer. Der er ingen mål. ØBG buskelund 2 vinder finalen i B-rækken.

score til kampens afsluttende stilling 3-1. Barcelona blev kampens vindere og dette års Champions League mestre. Det blev fejret og hædret med en stor flaske champagne, øl og fest i Spaniens gader. Manchester Uniteds maneger Ferguson udtaler sig: ”Barcelona er det bedste hold vi nogensinde har mødt.” Messi den argentinske offensive spiller for Barcelona udtaler: At dukke op i en Champions League Finale er vigtigere end at vinde.

Suduko

Barcelonas Lionel Andrés Messi og Man Utd. Wayne Mark Rooney er de to nøglespillere.

Kolofon Tegneserier

Redaktører: Uffe Mærsk Søbye, Cecilie Holm Hyldgaard, Alberte Brix Bøggild. Layoutere: Thomas Ploughgaard Christensen, Andreas Hesseldahl Føns, Esben Damgaard. Jounalister: Alberte Brix Bøggild, Andreas Hesseldahl Føns, Andreas Phophon, Gyldenløv, Cecilie Holm Hyldgaard, Christian Nørgaard

På billedet fra venstre: Jonas Nielsen, Søren Breinholm, Esben Damgaard, Mads Smedegaard, Jonas Ipsen, Uffe Søbye og Thomas Ploughgaard. Foto: Fårvang IF

Borussia Dortmund Holdet bag Borussia Dortmunds sejr i bundesligaen. Denne artikel handler om Borussia Dortmund Byline: Simon Petersen Simonlpetersen@gmail.com Signal Iduna Park Signal Iduna Park har været en fantastisk hjemmebane for Dortmund i år. Med fyldt stadion i over 50 % af kampene. Der kan være 81,264, hvor af 67,000 af dem er sidepladser. Økonomi. Borussia Dortmund har haft en meget dårlig økonomi, og har været nød til at satse på egne talenter. Så når de er gode nok, kan de sælge dem. De har bland andet solgt Nuri Sahin.

Larsen, Esben Damgaard, Jacob Vig, Jonas Thykjær Nielsen, Julie Birkelund Okkels, Katrine Friis Lønberg, Laura Elkjær Jensen, Laura Juul Bucholt, Mads Lemming Smedegaard, Maria Meto Thomassen, Martine Pedersen Krause, Nanna Brandt Pedersen, Nina Heinmann, Oscar Kondrup, Rasmus Beck, Sille Karlskov Nørgaard Jensen, Simon Lüthgens Petersen, Teis Sonohata Høeg, Thomas Ploughgaard Christensen, Uffe Mærsk Søbye.

Profilerne. Mario Götze er 19 år, og er et kæmpe talent der fik gennembrud i Dortmund i år. Nuri Sahin er 22 år og var en medvirkende årsag til at Dortmund vandt Bundesligaen. Roman Weidenfeller har stået en rigtigt god sæson for Dortmund nede i målet. Jürgen Klopp. Jürgen klopp har siden maj 2008 været træner i Borussia Dortmund. Tidligere har han været træner i Mainz 05. Denne sæson formåede han at sætte hans spillere op til den helt store guld medalje, da han vandt bundesligaen med Dortmund.

Avis 5D Buskelundskolen  
Avis 5D Buskelundskolen  

Avis 5D Buskelundskolen

Advertisement