Page 1

Huset

Kap 1

jag bor i ett stort hus som ligger ovanför Stockholm. Min adress är Dullebullen 56. Huset är inte så stort men vi har 4 lägenheter och 2 lokaler. Huset är rött och brunt. Dom lokalerna som vi har i huset ett gym och ett solarie. Vi bor cirka femtiometer från skolan man kan se skolan från mitt fönster. Det är roligt att bo så nära skolan för om man glömt något kan man bara springa tillbaks och hämta det nån läxa eller nåt inte vet jag. Men fast det är också ganska tråkigt för varje gång det helg så tänker - Mm skolan tråkigt! det är så man tänker nästan varje gång. Det är också en fördel för mig jag har inte så långt om regnar och man vill hem snabbt. I lybbon vinns det en hemsksvärd som inte ens säger -Hej. Till en om man går förbi och uppförtrappan. Det enda han säger är säger är. -Spring inte i lybbon, Fast det gör man ändå. När jag har kompisar hemma brukar vi ta ner en burk knasterkulor i olika färger. Man bara tänder på stubinen så kastar man ner den i lybbon också bang. Uppe på taket vinns det en storkfamilj vi brukar gå och ge lite mat till dom. Det är bara majs vi ger dom tänk om vi skulle ge dom något annat oj jaha. Men nu ska vi inte spåra oss in fåglar jag ska fortsätta berätta om huset jag bor i. Vi bor inte så långt från stan så man kan se från taket hela staden kan man se det är jätte häftigt må jag säga dig! Min skola är nybyggd så det vinns massa sker att göra på skolgården på fotbollsplanen skulle det egentligen vara grus fast vi fick Sveriges gamla konstgräsplan så det vinns massa att göra. Det är en sak i huset som alla är rädda för det knarrar i trappan kl tolv till ett hör man ett grinande i trappan och att det springer upp och ner men det händer bara när det är fullmåne.


Personerna

kap 2

Vi i mitt hus är jag och min familj,Loke Henrikson,Barn familjen,Tom Tucker det är dom i mitt hus. Loke Henrikson bor i lägenheten bredvid mig han är 82 år gammal. Han fick en skada i benet så han kan inte gå så långt, han är pensionär. Han var var soldat svenska armen på andravärldskriget sen efter det blev han lärare i tyska,franska och engelska. Han hoppas att hans kollegor och gamla soldater kommer och hälsar på honom kommer och hälsar på men det har bara hänt en gång. Eftersom han är gammal och har en skada i benet så kan inte gå och hälsa på dom. Han intresse är att lära sig baka och odla potatis. Som växer på hans terrass men skatorna kommer och pickar sönder hans potatis så han så han orkar inte mer så han sköt dom. Men han är väldigt snäll mot andra människor. Han har en liten lägenhet en 60tums tv som han fick av Tom Tucker när han fyllde 82 år. Barnfamiljen innehåller pappa Erik mamma Lisa Och dom två barnen Teo och Alexander. Teo han går på dagiset bredvid vår skola den är också nybyggd. Och ibland så kan visa i vår klass gå till dagiset och hjälpa till lite. Erik jobbar som advokat han är 34 år gammal. Hans intresse är att baka små kakor och springa. Han är stressad och lite som Sunes pappa. Mamma Lisa är 32 år gammal och hon jobbar som chef för vår skola men nu är hon mammaledig för att ta hand om Alexander som bara är 4 månader gammal. Hennes intresse är att ta kort på sig själv i spegeln och baka tårta som hon ger till dom i huset. Teo är 2 år gammal han gillar att bygga med duplo, kapplastavar och leka med bilar. Han är glad. Vi i huset kallar honom Glader från filmen Snövit.


Tom Tucker är nyhetsuppläsare på TV han är rolig men är också petig i ord och sånt och stavning. Hans intresse är att att öva på orden innan han åker till jobbet och att gå på opera. Han är 41 år gammal och har ingen fru eller barn. För att hans hela familj dog i en bilolycka dom krockade med en lastbil som vägrade stannade när det var rött ljus. Det var 3 år sen dom dog den fjärde juli år 2009. När han kommer hem så bygger han på en bil som gick sönder för tre år sen han bygger upp bilen så att den funkar igen men sen slår han sönder den igen det här gör han i sitt garage.

Vi i min familj är jag pappa Richy mamma Anna och Filip. Pappa Richy är 43 år gammal hans intresse är att kolla på fotboll T.ex. Bayern München mot Chelsea och Elfsborg mot A.I.K. det är för pappa kommer från Borås. Han jobbar i Norge och tycker om sitt jobb han jobbar hela veckan så kommer hem på fredagar och åker på söndagar.

Mamma Anna är 41 år men hon ser ut som 35. Hennes intresse är att hjälpa andra och gå på modevisning. Mamma jobbar som pedagog på dagiset bredvid får skola. Hon har minst ett tjejparty i veckan både hemma och borta när dom är hemma hos oss så får inte vi vara hemma då åker vi och spelar fotboll eller åker gocart. Mamma har ett litet problem för det huset bredvid tycker inte om oss för dom tror att vi är fattiga bra för dom bor i ett lyxhus men det är bara för dom 6miljoner på lotto och vi bor i en lägenhet. Deras barn kastar snö sten vatten ballonger och stinkbomber. Filip går i andra ring på gymnasiet han är 17 år gammal. Hans intresse är att spela fotboll och titta på hemska filmer och vara med sin flickvän som heter Emma. Emma och Filip har varit vänner ända sen förskolan. Filip har ett litet problem det känns som Emma är med non annan men hon säger att hon inte är det. Men det tror Filip för dom e inte med varandra längre förra sommaren var dom alltid med varan.


Gårdsfesten!

Kap 3

Vi i min familj ska ordna en gårdsfest. Vi ska ha kul äta mat/dricka. vi ska ha femkamp. Spelen i femkampen är, säckkapplöpning, ta ett äpple i en kanna fulll med vatten och sen springa till en kanna med mjöl som man skall hitta en sockerbit i. Springa med ett ägg på en sked, Irländskjulafton. Sen skall vi avsluta det hela med frågesport! Vi ska överraska Loke Henrikson för att tacka han för det var han som byggde huset. Tom Tucker Barn familjen några på skolan och deras familjer ska vara med på överraskningen. Äntligen är dagen framme dags att baka pajerna som vi ska ha till efterrätt. 24 personer kommer på festen det ska bli kul. Dags att göra upp lag, Jag, Tobias, Oliver och Todd lag1. Filip, Tom Tucker, Maggan och Lollo lag2. Charlie, Markus, UllaMarie, Helen lag 3. Mikael Jonathan Tulla Muller lag 4. Mamma pappa Jeans lag 5. Hampus Sara Ravin Elin lag 6. Klockan närmar sig 6 dags att göra sig i ordning för festen! när allt var klart och gästerna hade kommit sa min mamma. -Hej! och välkomna till den här underbara gårdsfest vi har en liten överraskning åt er vi ska överraska Loke. Pappa och Robban hjälper Loke ner för alla trapporna,när han kommer roppar alla hurra och fiftar med massa med ballonger och sprutar konfetti Lag 2 har 3 poäng, lag 3 har 4 poäng, lag 5 har 2 poäng, lag 6 har 3 poäng. Min mamma fortsätter babbla på att vi är vid sista tävlingen och såhär. Nu är det dags för frågesport


Dom som ska tävla Jag,Maggan,Helen,Mikael,Mamma,Sara. men dom andra i lagen vill också tävla. Då kommer det en mystik åskväder förbi starka vindar kommer med sus ballongerna blåser bort flyger in i skogen alla barnen spinger efter dom men när dom tar en så kommer det en till vind. allt är borta förstört! Nu måste alla hjälpa till att bygga upp huset takpanner har blåsit bort fönster har krossat av takpanner elen har gått ingenting fungerar man såg inte ett dug för det började blåsa löv it ich dit. Äntligen har bygggubarna kommit för att bygga upp huset igen


Inbrottet

kap 5

Det var en höstdag i september solen närmade sig sitt slut för dagen. Jag och min kompis började höra konstiga saker inne i skogen. När vi hade lämnat våra cycklar på parkeringen till skolan så började vi smyga till skogen min kompis börjar blir rädd man ser det i hela hans ansikte. Då ser vi två mystiska människor som planerar att göra inbrott i skola.Min kompis börjar fråga massa saker om vad vi skulle göra? -Ska vi ringa polisen? ska vi springa hem? vad ska vi göra nu snälla William svara på min fråga nu. Viskar han -Jag vet inte nu låt mig tänka snälla du skrik inte bara vad du än gör säger jag med en arg min! -Okej ta det lungt du behöver inte skrika på mig du vet att jag blir ledsen när man gör så: Säger Jørgen ledsen. -Okej förlåt inte meningen du är bara en stor mes som inte vågar nånting.Säger jag argt -okej okej jag ska skärpa till mig! Säger Jørgen. Då plötsligt hör vi några som smyger upp från ljuslyktan det knastrar i höstlöven som ligger på marken. Vi smyger bort till det stora trädet på kullen där löven e lite röd gula! Det var då det stora missnöjet dök in dom fick syn på våra cyklar som ligger gelt försvarslösa på parkeringen dom börjar springa till parkeringen med en väldig fart. Jørgen tar fram sin telefon och slår nöd nummer 11-2 -Hej och välkommen till larmcentralenStockholm vad kan jag hjälpa till med säger dom i telefonen. .Hej jag vill att ni kommer till dullebullen56 det håller på ett rån på vår skola och dom själ våra cylckar. Vi kommer så fort vi kan stanna kvar i luren säger polisen. Då ser vi att dom tar upp en sten och kastar in den i rektorns kontor där kassavalvet är där vinns alla pengar över hundratusen. Tio minuter efter allt har hänt såkommer polisen och övervakar skolan med en värmesyn så dom ser var tjuvarna befinner sig i skolan dom är på andra däck plan.


-Kom vi tar dom säger polischefen med en stark och mörk röst. Tjuvarna flyr in mot skogen fast poliserna är fler och tar fast dom. -Bra jobbat tack så hemskt mycket, säger poliserna. när vi kommer hem har mamma bakat bullar och en kanna saft för vi var så duktiga!


Ryktet går!

kap 6

Några månader senare var en dag det var en fin dag jag ligger på berget lyssnar på musik det var då jag såg åskmolnen fara in Stockholm. Jag hade några få hundrba meter hem fast det skulle bli kul att vara lite blöt så jag låg kvar på berget. Jag började bli trött så jag började gå hem jag var helt vit i ansiktet.

Huset  

William

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you