Page 1

Huset F Ö R FAT TA R E : V I K TO R RO H M A N


KAPITEL 1

Huset Huset ligger i Göteborg på Storgatan. Det finns tre lägenheter i huset. I lägenheten längst upp till höger bor en gammal gubbe som heter Bernard, han är 73 år. Under honom finns det också en familj som består av en pappa som heter Morgan, en mamma som heter Anna och två barn som heter Anton och Jesper. Anton är storebror och Jesper är lillebror. Dom kallas familjen Andersson. I lägenheten längst upp till vänster finns det en kille som är tjugo år och heter Dante. Han har också ett husdjur som heter Glenn, han är en råtta.

Huset är rött och har svart tak. Huset är gjort av tegel. Huset har också två affärer längst ner. Affärerna är Media Markt och Br leksaker. Familjen Andersson har den största lägenheten i huset och Bernard har den minsta.

1


KAPITEL 2

Personerna i huset BERNARD!!!

Bernard är en gammal gubbe som är pensionär. Bernard gillar att baka bullar. Han har ett problem,det finns en råtta i huset och han vill gärna fånga den. Hans lägenhet är fin och det är två rum. Lukten i lägenheten är ny bakta bullar för han bakar varje dag. Han har en soffa som han brukar sova i. Han har ett fönster som han brukar kolla om barnen på gården busar. Han gillar barn men han blir irriterad när dom busar.

DANTE & RÅTTAN!!!

Dante är en tjugo-åring som har en råtta som husdjur. Det är den råttan som Bernard vill fånga men Bernard vet inte att det är Dantes råtta. I hans lägenhet är det en råttbur till råttan som faktiskt heter Glenn. Han har också ett skåp med massa råttmat. Dante själv gillar att träna Glenn att springa igenom en bana som Dante har byggt. Men Glenn springer oftast iväg när Dante ska träna honom,det är då som Glenn springer till Bernards lägenhet för att äta bullar.

2


Dante gillar att skejta i skate parken,men när han ska gå till skate parken så stänger han in Glenn i hans rått bur för han vet att Glenn kommer att rymma annars. Dante jobbar inte än men han ska snart ta studenten.

MORGAN,ANNA,ANTON OCH JESPER!!!

Morgan,Anna,Anton och Jesper är en familj där Morgan är pappa,Anna är mamma och Anton och Jesper är barn.

Morgan gillar att utforska naturen,Anna gillar att städa som Anton och Jesper tycker är jätte konstigt. Anton gillar bilar,både riktiga bilar och leksaks bilar. Jesper gillar att titta på tv. Dom har ett problem,Morgan har hört i väggarna att dom har en råtta.(det är inte Glenn). Det är en tjej råtta som Glenn är kär i. Han hämtar tjej råttan innan dom går och äter Bernards bullar. Föresten så heter tjej råttan Ingrid. Morgan utforskar vilda djur t.ex björnar och rovfåglar. Anna ska ordna en fest som alla i huset ska komma på,det är en överraskning för att Anna och Morgan ska få ett barn till och dom har gått till BBC och kollat att det är en kille som dom kallar Olle. Det är snart jul och Anton och Jesper skriver önskelistor,Anton önskar sig såklart bilar och Jesper önskar sig tv-spel som han kan ha till sin tv. Morgan jobbar på kontor och Anna jobbar som städerska såklart.

Lägenheten är den största i huset för dom är sådan stor familj. Dom har en stor säng och två små sängar. Dom har också ett vardags rum med en soffa,en fåtölj och ett bord.

3


KAPITEL 3

Festen Bernard känner sig så ensam. Han saknar sin kompis Britt som var hans kompis när han var liten. Bernard har bestämt sig för att ordna en fest och alla i huset ska få komma. Han ska också bjuda Britt så att dom kan träffas. Festen ska vara ute i trädgården. Anton och Jesper ska bjuda sina vänner till festen,dom heter Linus och Felix. Linus är Antons kompis och Felix är Jespers kompis. Morgan och Anna kommer också så klart. Festen ska vara på dagen.

Nu börjar det snart närma sig festens början. Bernard har fixat allting. Dom ska äta kyckling till middag och dricka saft. Och nu har alla gäster kommit och dom ska börja att göra lekar, första leken är säck-hoppning. Morgan ligger först och sen Anna, Anton tar det lugnt och det går ganska bra för honom. Felix och Linus tar det också lugnt men för Jesper går det inte så bra, han bara ramlar hela tiden. Bernard och Britt är inte med för att dom är för gamla.

Nu så är det dags för middag och alla äter väldigt bra förutom Jesper som tycker att maten är jätte äcklig och så börjar han gråta och skriker att han vill ha pizza.

Nästa lek är att man ska balansera en potatis på en sked. Morgan tappar sin potatis hela tiden och Anna med. Felix,Linus och Anton orkar inte vara med mer. 4


Och Jesper tror att han kan men han gör lite fel så han äter upp potatisen och springer in i mål. Då säger Anna till Jesper att man inte får göra så och då blir Jesper svinarg och springer in till huset. Efter fem minuter kommer Jesper ut igen och säger att han har beställt pizza...

5


KAPITEL 4

Olyckan Bernard är i sitt hus och bakar bullar. Det är lugnt i huset och skön stämning. Men plötsligt ramlar han ner på golvet. När Britt kommer in i huset och ser Bernard ligga på golvet ringer hon sjukhuset.

Sjukhuset säger att dom kommer med en ambulans snart. När de väl är på sjukhuset så säger läkarn att de vet inte vad som har hänt så de ber Britt att gå hem och tänka på annat. När Britt kommer hem så berättar hon den hemska nyheten. Anna bara gapar och Morgan sa: han som alltid har varit så pigg. Anton och Jesper börjar gråta. Anna säger att dem kan åka och hälsa på Bernard imorgon.

Nu när det en ny dag och Anna,Morgan,Jesper och Anton är på sjukhuset. När de kliver in till Bernard så är han vaken. Anna frågar hur det är med han och han säger att det är bättre. Sjukhuset är stort och vitt. Det är många gamla människor som ligger på sjukhuset. Bernard hade lyckats få kontakt med en av de andra patienterna. Han hette Klas och hade behövt amputera bort ett ben. De började prata om allt möjligt.

Sen kom en läkare in i rummet och sa att hon skulle behöva prata ensam med Bernard. Anna sa att de skulle ändå gå nu. När Anna,Morgan,Jesper och Anton hade gått så sa läkarn att han bara behövde stanna en vecka till sen fick han gå hem. Läkarn sa att Bernard på något konstigt sätt bara ramlat ner på golvet. Sen kom Britt dagen efter och Bernard berätta den glada nyheten!!! 6


KAPITEL 5

Inbrottet Det är fredag eftermiddag i Dantes hus och han och Glenn ska ha mys framför TV:n. Dante ska bara köpa chips och pizza. Han går till Livs och märker att det är stängt, han bestämmer sig för att komma tillbaka ikväll. Han övar med Glenn så länge. Men Glenn bara springer iväg. Glenn käkar lite bullar med Ingrid och springer sen tillbaka.

Dante och Glenn ska se Ratatouille. Dante bestämmer sig för att gå och kolla om affären är öppen. Men när han kommer dit så ser han att det fortfarande är stängt men han ser en människa som går in. Dante ropar att det är stängt och då försvinner människan. Dante går hem ännu en gång och tänker efter vad som har hänt. Har han verkligen stoppat ett riktigt inbrott?

Han slappnar av i soffan med Glenn. Plötsligt hör Dante ett högt ljud från ett billarm. Han ser från fönstret att butiken blir rånad. Butiks ägaren blev mycket rädd och skrek till rånaren att lämna tillbaka sakerna. Han springer ut till butiken och ser att rånaren inte hann ta så mycket som tur var. Dante hjälpte till att städa upp med butiksägaren och som tack fick Dante en påse chips gratis. Dante går också till pizzerian och köper en Vezuvio och en liten pizza till Glenn. När Dante kommer hem sätter han på filmen och både han och Glenn njuter av pizzan. Dante köpte en pizza med bara ost på till Glenn och han tycker den är jätte god.

7


När de har ätit upp pizzan så tar Dante fram chips. Dante åt nästan hela påsen men sen orkade han inte mer. Nu ska han gå och lägga sig.

8


KAPITEL 6

Ryktet Det sprids ett rykte i huset att Glenn är död! Dante sa att Glenn hade varit borta i en vecka nu. Alla i huset gick runt och letade men ingen hittade Glenn. Sen tröttnade alla på att leta och gick in. Klockan började bli mycket.

Nästa dag går Bernard upp och äter frukost. Han äter en macka med ost och ett ägg. Han dricker ett glas apelsin juice också. Hemma hos familjen Andersson är det fullt ös. Anna äter macka med müsli och Morgan äter gröt. Där emot vill Anton och Jesper ha bullar till frukost.

När Bernard är ute på morgonpromenad möter han Glenn som springer på stigen bakom huset. Bernard tar upp Glenn och säger till honom att han måste följa med till huset för att Dante är så ledsen. Bernard bär Glenn hem till Dante. När dom kommer fram blev Dante så glad att han kramade Bernard. Sen gick dom hem till Bernard och åt Bullar.

Nu när Glenn har kommit hem är allt bra igen. Familjen Andersson kommer också. Dem firar det med nybakta bullar.

9

Huset  
Huset  

Viktor

Advertisement