Page 1

HUSET FILIP LINKE


KAPITEL 1

HUSET Gatan heter blåvittgatan. Det finns 99 lägenheter på gatan och jag ska skriva om blåvittgatan 77. Där bor 4 familjer. Själva lägenheten är nybyggd sedan 2 veckor tillbaka. Det är också toppmodernt. Lägenheten är gul och det är gjort av trä och tegel. Staden där Gatan ligger är utanför Göteborg. Längst ner i lägenheten finns en sportaffär som heter sports X-tra. Dit brukar såna som sportar mycket gå och köpa sport grejer. Bredvid sports X-tra ligger en mataffär som heter Kurts mataffär. Längst upp till vänster bor en familj som består av Maria Johansson, Kurt Johansson (han som äger Kurts mataffär) och barnet Berra. Längst upp till höger bor ett par och dom heter Emilie och Tobias. Längst ner i lägenheterna till vänster bor fru Britta och gubben Mikel det finns också två tvillingar som heter Tim och Jim. Till höger bor den arga gubben Jansson. Ingen vet vad han heter i förnamn. Bakom blåvittgatan ligger en hamn som alla i staden brukar gå till. Nära lägenheterna ligger två sjöar en av sjöarna heter smiley. Den är störst av dom två sjöarna. Att den heter smiley är att om man flyger med ett flygplan ovanför sjön så ser det ut som en smiley. Den andra sjön heter fisksjön för att det är jätte mycket fiskar där och det är många fiskare som fiskar där. Det finns ett stort torg mittemot lägenheten. Där finns det många affärer t.ex sportaffär klädaffär med mera.

1


KAPITEL 2 personerna i huset

JOHANSSON

Nu ska jag berätta om familjerna som bor i huset. Jag börjar med familjen Johansson. Berra Johansson är 12 år gammal och gillar TV-spel och fotboll. Berras favoritlag är: Real Madrid, IFK Göteborg, PSG, Dortmund och Arsenal. Han gillar också att vara ute med kompisar hans bästa kompisar är Tim och Jim som också bor i huset. Hans föräldrar vill att Berra ska äta mer riktig mat än bara godis och chips men konstigt nog är han inte tjock. Hans pappa heter Kurt. Han är 40 år gammal och äger Kurts mataffär. Han gillar fotboll och läskiga filmer. Han är tränare för Berras fotbollslag som heter FC RealBlåvitt dom har vunnit gothia cup 2 gånger. Det är väldigt bra. Kurt har bra sinne för humor också. Han funderar på att lägga ner sin mataffär för att han säljer inte så mycket längre. Sist i den här familjen är Maria. Maria är väldigt tjatig men hon är bra på att laga mat. Hon klagar alltid när Kurt och Berra tittar på fotboll för hon vill se mode program och go´kväll. Maria jobbar på en restaurang. Hon har blivit väldigt sur på chefen för att hon får aldrig löneförhöjning.

2


OLOFSON Familjen Olofson består av två personer jag ska börja med Emilie. Emilie är 34 år gammal och gillar actionfilmer och djur. Emilie jobbar på ett Sjukhus så hon jobbar ganska mycket. Hon gillar djur program som animalplanet. Hennes man heter Tobias. Han har bra sinne för humor och gillar filmer med bra betyg. Han gillar också James Bond filmer hans favorit är Skyfall. Tobias är 34 år gammal och gillar fotboll också. Han gillar IFK Göteborg, Átletico Madrid och Fulham. Dom har ett litet problem Emilie lagar inte så bra mat och Tobias sover halva dagen och måste ta piller för att hålla sig vaken och hinner inte med att handla och sånt som han ska göra vardagligt.

3


Karlsborg Britta är väldigt snäll och och är bra på att städa. Hon jobbar som sjuksköterska på ett sjukhus. Hon är 41 år gammal. Hon gillar komiska filmer och hon är rolig också. Hennes favorit program är pensionersjävlar och Gustavssons tre trappor. Hennes bästa kompis är Märta. Hennes man heter Mikel och han är 43 år gammal och är rolig och gillar is hockey och friidrott. Hans favorit lag i hockey är Vancouver och Frölunda Indians. Hans favorit personer i friidrott är Usain Bolt och Yohan Blake. Han gillar också komiska filmer. Britta och Mikel har två barn som är tvillingar dom heter Tim och Jim. Dom är 12 år gamla. Dom spelar också fotboll i FC RealBlåvitt. Tims favoritlag är: Real Madrid, IFK Göteborg, Chelsea, Marseille och Dortmund. Jims favorit lag är: Real Madrid, IFK Göteborg, Manchester city, Lyon och Dortmund. Deras bästa kompis är Berra. Dom är med varandra varje dag. Dom gillar skräck filmer och busar väldigt mycket. Dom brukar busringa på telefonen och på ringklockor på dörrar.

4


Jansson

Nu gubben Jansson som ingen vet vad han heter i förnamn. Han är en sur gammal gubbe på 65 år. När han jobbade så fick han en skada i huvudet så att han blev så sur som han är nu. Han bodde nästan aldrig hemma för att han jobbade i Chile. Han bor ensam hemma och tycker det är skönt. Dom andra som bor i huset tror att han har en hemlighet. När han var barn så var han väldigt smart han fick MVG i alla ämnen utan matte det fick han VG på. Han gillade att sporta mycket också. Ibland tror dom andra som bor i huset att han går på gym. Han gillar inte Tim, Jim och Berra så mycket för att dom busringer till honom. Gubben Jansson är nästan aldrig ute han sitter bara hemma och tittar in i en vägg. Han hade en familj en gång men när han jobbade i Chile träffade han aldrig sin familj satt dom flyttade ifrån honom.

5


Kapitel 3 Födelsedagsfesten Idag fyller Tim och Jim 13 år. De flesta i huset håller på att förbereda inför festen medan dom andra är på jobbet. Britta lagar mat. Till förrätt blir det små kakor och kaffe. Till huvudrätt blir det hamburgare och pommes frites. Hon gör tårta till efterrätt. Mikel förbereder aktiviteterna det blir fotboll, kasta paj på Mikel och spring tävling. Om 3 timmar börjar festen. När alla har väntat i tre timmar kommer Tim och Jim hem och festen kan börja. Först hälsar Britta och Mikel alla välkomna och sen börjar första aktiviteten. Det är fotboll. Lag 1 består av: Tim, Jim, Berra, Tobias och Maria. Lag 2 består av: Kurt, Emilie, Britta, Mikel och gubben Jansson. Det här är reglerna: Dom kör på 7-manna plan och med offside, inkast och hörna. I början av matchen gör Tim 1-0. I slutet kviterar Kurt. Men 2 minuter efter det gör Jim mål. Men då blir Kurt skit sur och säger att det var offside. Dom får rösta om det blev mål eller inte. Majoriteten avgör att det blev mål. Kurt och Jim bråkar medan dom äter kakor och kaffe. Efter fikat tar dom det lugnt och sen kommer nästa aktivitet som är kasta paj på Mikel. Det är samma lag i alla aktiviteter. I den här aktiviteten vann lag 2. Efter en stund när Mikel har tvättat sig så ska dom äta hamburgare och pommes frites. Nästa aktivitet är spring tävling nu tävlar alla mot alla. Dom ska springa hundra meter. Det var Tim som kom 1:a Jim kom 2:a och gubben Jansson kom 3:a. Efter springtävlingen så skrattar gubben Jansson och säger att han aldrig har haft så roligt som han har nu och han säger helt plötsligt att han heter Lennart i förnamn. När dom har pratat en stund ska dom äta tårta och efter det snacks med chips, ostbågar,cola med mera. Efter snackset så ska Tim och Jim öppna presenter. Dom får FIFA 13, Black ops 2, Assasin´s creed 4, Fotboll, litet fotbollsmål, två datorer, en tv Och Tim fick en Iphone 5 och Jim fick en samsung galaxy s 3. Tim och Jim tycker att det var den bästa och roligaste födelsedagen som någonsin funnits!!!!!!

6


>< Kapitel 4 OLYCKAN >< Det var lördag morgon och alla i huset har precis vaknat förutom gubben Jansson (Lennart Jansson). Efter födelsedagsfesten förra veckan har Lennart varit jätte glad och sover länge på dagen om det inte är något han ser fram emot väldigt mycket. Ingen vet varför han har blivit så glad efter festen. Tim, Jim och Berra ska gå på fotbollsträning med laget FC RealBlåvitt. Kurt ska också iväg för han tränar laget. Maria och Britta sitter på bakgården och diskuterar dom största nyheterna. Efter 2 timmar kommer Berra, Tim, Jim och Kurt hem och alla undrar var Lennart är. -Han ligger väl och sover igen säger Maria. Tim och Jim går iväg och spelar TV-spel. Senare på kvällen kl.18:00 ska Britta gå och bjuda Lennart på bullar och kaffe. Britta ringer fem gånger på hans dörr men Lennart öppnar aldrig. Britta går till Maria och undrar om hon har hört något om Lennart. Men hon har inte hört något om honom. Alla i huset har fått reda på om Lennart. Kurt och Mikael ska ta en stege och kolla in i lägenheten där Lennart bor. När Kurt är uppe på stegen så kollar han in i lägenheten men han ser ingenting det är helt mörkt i lägenheten det ända han ser är en säng. Men Lennart är inte i sängen! Märta är väldigt orolig och ringer polisen. Efter tio minuter kommer polisen och bryter upp dörren. Det är mörkt i lägenheten speciellt i köket. Gardinerna är nerrullade i varje fönster och poliserna ser nästan ingenting. När dom går in i köket snubblar en polis på någonting. Då tänder en annan polis en ficklampa och då ser dom att det är Lennart Jansson som ligger på golvet. Polisen kontaktar ambulansen som kommer och hämtar Lennart. Efter några veckor kommer Lennart hem och berättar vad som hände. Det började med att han skulle göra frukost. När han kom in i rummet halkade han och drog ner stekpannan med armen och fick den i huvudet. Men nu är allting bra!

7


Kapitel 5 INBROTTET Det är fredag kväll i familjen Karlsborgs hus. Tim och Jim är ensamma hemma och ska se på film. Tim ska gå och köpa chips, ostbågar, godis och läsk i Kurts mataffär. Dom ska se SAW 2. När allt är klart sitter dom i soffan och ska kolla på filmen. Efter en stund hör dom ett ljud utanför dörren. Tim öppnar dörren och kollar ut. Dom ser en katt från grannhuset. Tim stänger dörren igen. När Tim kommer tillbaka kollar dom vidare på filmen. Efter ungefär en halvtimma hör dom ett ljud vid Kurts mataffär. Jim öppnar fönstret och kollar ut och ser tre killar som försöker bryta sig in i Kurts mataffär. Nu är Tim och Jim väldigt rädda och vet inte vad dom ska göra. Jim går ut i köket och tar telefonen och ringer 112 till polisen. Efter sju minuter kommer polisen. Precis när tjuvarna är färdiga kommer polisen och griper dom. Tim och Jim vågar komma ner till Kurts mataffär och får prata med polisen. Polisen säger att Tim och Jim var modiga som vågade ringa till polisen om inbrottet. Tim och Jim får varsin fem hundra lapp och polisen tackar Tim och Jim för sitt mod ännu en gång. Tim och Jim går upp och kollar på en film som inte är läskig. Tim och Jim tycker att dom måste bli lite äldre för att få se på filmen SAW.

8


<>Kapitel 6 Slutet Gott Allting Gott<> Det är morgon i familjen Johanssons hus. Kurt sitter och äter frukost vid matbordet. Dom andra i huset tror Maria är gravid för hon har blivit tjock. Det hände för en månads sen då Maria skulle sitta med Britta och fika på bakgården. Britta undrade ifall hon hade ätit mycket på sistånde för hon hade gått upp i vikt och blivit tjock. Maria sa att hon inte hade ätit för mycket. Då undrade Britta vad det kunde vara om det inte var att hon hade ätit för mycket. Maria svarade inte riktigt hon började prata om något annat istället. Därför tror alla att hon är gravid. Även Tim och Jim har frågat Berra om Maria är gravid men då säger han att han inte vet något. Sen vid lunch tid går Maria ut på bakgården och solar lite. Britta och Mikel Gick och sa till Maria att det är inte något hemligt att ha barn i magen. Då kommer Kurt springande och skriker DET BLIR EN KILLE!! Men ingen fattar någonting. Då säger Kurt att det barnet som Maria har i magen är en kille. -Varför har ni inte sagt något, säger Mikel -För att det skulle vara en överraskning, säger Maria Men efter några timmar när det är natt så vaknar Maria och har väldigt ont i magen. -Vad är det som händer, säger Kurt nervöst -BARNET KOMMER SKYNDA TA MIG TILL SJUKHUSET, skriker Maria så högt att alla i huset vaknar. Efter några minuter är Maria och Kurt på väg till sjukhuset. Berra får stanna hemma när Kurt och Maria är borta. Efter 4 timmar kommer dom hem och alla springer fram och undrar vad han ska heta. Kurt säger att han ska heta Oliver. Sen gör alla en STOR välkomst fest för Oliver i det nya livet!!

9

Huset  

Filip

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you