Page 1

47

zakelijke tips


Sam Renders Bedankt voor het downloaden!

Waarom, is dit boek gratis?

Ten eerste wil ik je hartelijk bedanken voor het downloaden van dit ebook en de getoonde interesse in de tips die ik voor je op een rijtje heb gezet. Facebook groeit ontzettend hard in Nederland en daarom is het zaak (zowel voor bedrijven als particulieren) om hier op een bepaalde manier op in te spelen.

Naast mijn werk bij Studio Punt, ben ik mede-eigenaar van de websites www.facebookfan.nl en www.twittervolger.nl, die je kunnen helpen binnen korte tijd je aantal volgers of likes te verhogen en meer succes te behalen op de sociale media. Als je ge誰nteresseerd bent (of mij gewoon wil sponsoren :-) in het versterken van je social media marketing zou ik het op prijs stellen als je eens een kijkje zou willen nemen op een van onze website(s).

De 47 tips beschreven in dit ebook helpen hierbij en heb ik geschreven vanuit de ervaring die ik de afgelopen jaren op Facebook heb opgedaan, zowel persoonlijk als gedurende de periode dat ik klanten heb geholpen bij het verbeteren van hun online marketinginspanningen bij Studio Punt.

Kijk vooral even ons introductiefilmpje op de homepage, dan wordt alles duidelijk. Ik zal je verder niets proberen te verkopen in dit gratis ebook, dus daar hoef je niet bang voor te zijn :-). Lees het ebook, print het uit, leg het op je nachtkastje. Ik hoop dat de tips in dit boek je helpen nog meer uit Facebook te halen en misschien inspiratie geven om Facebook op een andere manier te gebruiken dan je nu al doet.

Nogmaals bedankt & veel succes!

Sam Renders & Pim de Brock

Disclaimer: Dit ebook mag alleen in ongewijzigde vorm verspreid en doorgestuurd worden. Het aanbrengen van wijzigingen aan de inhoud of layout is niet toegestaan en is strafbaar. Gebruik deze link om het ebook te verspreiden: http://www.fanpagetips.nl


1. Zorg voor een Call to Action op je landingspagina Misschien wel een van de meest belangrijke tips is het zorgen voor een duidelijke call to action op de landingspagina (eerste pagina, waarop bezoekers binnenkomen) van je Facebook pagina. het moet in 1 oogopslag duidelijk zijn wat bezoekers op je pagina kunnen doen, hoe ze de pagina kunnen “liken” en waarom ze dit zouden moeten doen.

2. Embedden van YouTube video’s Video Marketing wordt steeds belangrijker. Zo belangrijk zelfs, dat een groot deel van de marketeers in Nederland aangeven dit voor 2012 de hoogste prioriteit te gaan geven. Je kunt eenvoudig YouTube video’s embedden op je Facebook pagina door ze op je prikbord te plaatsen. Uit onderzoek blijkt dat een video ongeveer 40% meer reacties teweeg brengt dan een normale Facebook post. Met de app YouTube for Pages kun je daarnaast eenvoudig een tabblad met al je YouTube video’s toevoegen aan je Facebook pagina.

3. Verbergen van waardevolle inhoud voor niet-fans

4. Bouw Google Analytics in Waarschijnlijk maak je al gebruik van dit briljante systeem van Google op je website of die van je bedrijf, maar veel mensen weten niet dat Google Analytics ook goed samenwerkt met Facebook pagina’s. Hoewel de code die rechtstreeks uit Analytics rolt samenwerkt met Facebook, is deze vrij beperkt. Je kunt in dat geval beter gebruik maken van een app als Static HTML om je pagina’s aan te maken. Je kunt daar direct je Google Analytics ID ingeven en deze gebruiken.

Deze tip hangt deels samen met de eerste tip. Zorg dat bezoekers een incentive hebben om je pagina leuk te vinden en zorg er voor dat zij toegang krijgen tot exclusieve content (kortingen, coupons, informatie, video’s etc) die normale bezoekers niet kunnen zien. Op deze manier zal de kans dat een bezoeker er voor kiest om je pagina leuk te vinden een stuk groter zijn.


5. Maak uitnodigen van vrienden gemakkelijk Er zijn verschillende apps voor beschikbaar die het mogelijk maken om je fans eenvoudig hun vrienden uit te laten nodigen voor je Facebook pagina, en op deze manier een viraal effect te bereiken. Wanneer enkele van je (nieuwe) fans hun vrienden uitnodigen op je pagina, die ook nog eens interesse hebben in jouw product of dienst, dan kan het aantal fans en de interactie op je pagina snel oplopen. Een goede app om het uitnodigen van vrienden op je pagina binnen 1 minuut mogelijk te maken is Smart Suggest.

7. Maak gemakkelijk nieuwe tabs aan Met de Static HTML app kun je eenvoudig en gratis een onbeperkt aantal pagina’s / tabbladen toevoegen aan je Facebook pagina. Je kunt deze vervolgens met HTML geheel naar je eigen wens invullen. Ook kun je een iframe (website binnen een website) weergeven binnen je aangemaakte tabmogelijk te maken is Smart Suggest.

8. Gebruik custom icons voor je tabs Binnen de Static HTML app kun je eenvoudig een eigen icoontje toevoegen aan de tab die je hebt aangemaakt. Wanneer je dit niet doet zal het icoontje een grijs sterretje zijn - maar je eigen logo of een mooi icoontje staat hier natuurlijk veel mooier. Je eerste custom icon is gratis - wil je er meer dan betaal je ongeveer 5 euro per maand. Nog op zoek naar een mooi icoontje om bij je tabblad te plaatsen? Kijk dan even op www.iconfinder.com. mogelijk te maken is Smart Suggest.

6. Nodig je eigen vrienden uit Hoewel dit niet altijd het gewenste resultaat bereikt, kan het een goed idee zijn om (een deel van) je vrienden op Facebook uit te nodigen om je pagina leuk te vinden. Enorm populair zal je pagina er niet van worden, maar het uitnodigen van je vrienden kan er wel voor zorgen dat je de eerste likes op je pagina binnen krijgt en je pagina niet geheel “leeg” meer is.


9. Zorg voor de eerste fans op je pagina Als je snel van start wil met je Facebook pagina, dan is het slim om er voor te zorgen dat je binnen korte tijd een aantal fans op je Facebook pagina hebt zitten, om er voor te zorgen dat bezoekers van je Facebook pagina eerder geneigd zijn om je pagina zelf te liken. Je pagina wordt immers sneller leuk gevonden als je al wat likes hebt. Als je je pagina een kick-start wilt geven, kun je kijken op www.facebookfan.nl - daar kun je voor een klein bedrag een aantal fans kopen voor op je pagina. Je kunt dan ook direct je Facebook username registreren, wordt beter gevonden en je bedrijf krijgt meer geloofwaardigheid op Facebook.

10. Promoot je Facebook pagina op Twitter Als je al een actief Twitter profiel hebt, dan kun je deze natuurlijk gebruiken om je Facebook pagina te promoten. Personen die jou volgen op Twitter hebben waarschijnlijk ook interesse in jouw Facebook pagina te liken, zeker als daar meer exclusieve acties en informatie op te vinden is. Als je nog geen actief Twitter profiel hebt, kan de dienst www.twittervolger.nl je helpen om binnen korte tijd een grote groep Twitter followers te benaderen, gericht op jouw product en doelgroep.

11. Design een aantrekkelijke fanpage

12. Trek je huisstijl goed door in je Facebook presence Niets is zo vreemd als een Facebook pagina die totaal niet aansluit bij de huidige huisstijl van je bedrijf of de look-en-feel van je website. Je Facebook pagina zou een verlengstuk moeten zijn van je huidige online activiteiten en het is belangrijk dat deze direct herkenbaar is. Je bezoekers zullen immers niet snel een pagina leuk vinden op het moment dat zij het bedrijf of het product erachter niet kennen.

Het is erg belangrijk dat je fanpagina / landingpagina er goed en professioneel uit ziet. Deze pagina moet er immers voor zorgen dat bezoekers er voor gaan kiezen jouw pagina te liken en je berichten gaan delen. Je kunt dit zelf doen, maar ook uitbesteden. Steeds meer designers en reclamebureaus bieden een dienst aan waarbij ze jouw Facebook pagina professioneel voor je inrichten. Als je nog op zoek bent naar een aantrekkelijke fanpage, neem dan eens contact op met www.studiopunt.nl


13. Zorg voor een compleet profiel Waarschijnlijk besteed je een hoop tijd aan het up-to-date en compleet houden van je persoonlijke Facebook profiel, maar een goed zakelijk profiel is net zo belangrijk. Als je op je Facebook pagina in het menu op Info klikt, zie je daar alle informatie over jouw pagina staan. Je kunt daar een hoop zaken invullen, en het is van belang dat je dit zo goed en compleet mogelijk doet. Een incompleet profiel kan immers bezoekers en fans afschrikken en is ook niet goed voor de vindbaarheid van je pagina, zowel op Google als op Facebook zelf.

14. Stel realistische doelen Verwacht niet binnen een week duizenden fans te hebben op je pagina. Hoewel een snelle groei wel mogelijk is, kun je het beste inzetten op een realistisch doel dat je naar verwachting gaat halen. Bijvoorbeeld het behalen van 200 fans op je Facebook pagina in de eerste maand, of het krijgen van gemiddeld 5 of 10 likes op een post die je op Facebook zet. Als het dan beter gaat dan je had verwacht, is dat alleen maar positief.

15. Gebruik Hootsuite voor het beheren van meerdere accounts en pagina’s Als je meerdere Facebook pagina’s hebt, kan het moeilijk zijn om deze allemaal op een goede manier bij te houden. Ook staat het niet erg professioneel als je pas na 1 of 2 dagen reageert op een reactie of post op je Facebook pagina. Hootsuite is een programma waarmee je gemakkelijk je social media profielen kunt beheren, en ook direct de “prikborden” van je Facebook pagina’s in kunt laden. Zo kun je overzichtelijk en direct zien wat er zich afspeelt op jouw Facebook pagina’s en hier direct op reageren. Ook kun je makkelijk posts plaatsen op verschillende Facebook pagina’s tegelijk.

17. Maak (slim) gebruik van Facebook ads Voor Facebook Ads geld hetzelfde als voor Google Adwords: je kunt er mee winnen, maar je kunt er ook mee verliezen. Zorg er dus voor dat je weet waar je aan begint en dat je voldoende informatie hebt, voordat je je eerste advertentie op Facebook Ads plaatst. Of een advertentie aanslaat, winstgevend is en werkt, is een studie op zich en zullen we in dit ebook niet behandelen. Er zijn echter genoeg bedrijven beschikbaar die je graag helpen bij het opzetten van een professionele Facebook campagne.

16. Ken het verschil tussen een persoonlijk profiel en een Facebook page Veel mensen die net beginnen met Facebook marketing verwarren een persoonlijk profiel vaak met een zakelijke Facebook pagina. Ik zie vaak persoonlijke profielen met een bedrijfsnaam voorbij komen en Facebook pagina’s met de naam van een persoon. Zorg er voor dat je weet wat het verschil is tussen beide en gebruik je pagina om je bedrijf te promoten, en je profiel voor alle persoonlijke interacties. Op deze manier houd je zaken gescheiden en houd je je aan de Facebook voorwaarden (Facebook verbied het zakelijk gebruiken van persoonlijke profielen).


18. Gebruik checkins als promotie voor je pagina Ook wanneer je vanuit huis werkt, is het belangrijk dat je er een gewoonte van maakt zelf in te checken op je Facebook profiel / locatie en het voor gasten of klanten gemakkelijk te maken om dit ook te doen. Iedere keer als jij, of een van je gasten, incheckt op jouw locatie wordt dit gedeeld op je timeline of die van je gast. Alle vrienden kunnen dit zien, waardoor de naamsbekendheid van je bedrijf, evenals het bezoek aan je zakelijke Facebook pagina wordt vergroot.

19. Gebruik een groep, naast je normale Facebook pagina Steeds meer bedrijven kiezen er voor om naast hun normale Facebook pagina ook een Facebook groep aan te maken. Een groep is een besloten of openbare groep personen die in de groep berichten en status updates uit kunnen wisselen. Het grootste verschil tussen een groep en een pagina, is dat een Facebook pagina in principe voor iedereen op internet zichtbaar is, ook als deze geen lid zijn van de groep of zelfs lid zijn van Facebook. Om berichten te plaatsen in een groep dien je er eerst lid van te zijn en moet je in sommige gevallen zelfs eerst uitgenodigd zijn of vragen om lid te worden. Je zou bijvoorbeeld een groep aan kunnen maken voor je meest trouwe klanten, of een groep met exclusieve testers van je nieuwe product of dienst. Op deze manier zet je je beste klanten en fans nog meer in het zonnetje en kun je ze gemakkelijk veranderen in echte ambassadeurs.

20. Bouw e-mailmarketing in op je pagina Als het goed is, gebruik je e-mailmarketing al op je website, maar op Facebook is het net zo effectief. Ook op Facebook kun je gemakkelijk e-mailadressen van je bezoekers, fans en klanten verzamelen. Bedrijven als Mailchimp (een e-mailmarketing provider) bieden zelfs custom tabs aan, waarmee je met een klik een inschrijfformulier op je Facebook pagina kunt plaatsen. Natuurlijk kun je er ook een stukje creatiever mee omgaan en bijvoorbeeld een kortingscode of een gratis (digitaal) product weggeven in ruil voor het achterlaten van je e-mailadres.


21. Promoot je pagina door een verplichte share of Tweet Op dezelfde manier als deze ebook is gepromoot, kun je jouw eigen Facebook pagina natuurlijk ook in het zonnetje zetten. Wanneer je een waardevol (digitaal) product aan kunt bieden aan je bezoekers, zijn zij vaak bereid om er over te Twitteren of een bericht op Facebook te plaatsen. Dit bericht wordt vervolgens gelezen door hun followers en vrienden op Facebook, die op hun beurt ook weer een Tweet of Share plaatsen. Op deze manier zorg je voor een soort sneeuwbaleffect (virale marketing) die er voor kan zorgen dat je pagina binnen korte tijd door een grote groep mensen geliked wordt. Een dienst die dit gratis aanbied is BetaalSociaal.

22. Stuur een mailing naar je mailinglijst Als je al een mooie lijst met bezoekers en klanten hebt verzameld, kan het slim zijn om ze via e-mail op de hoogte te stellen van je nieuwe Facebook pagina. Het is daarbij wel belangrijk om direct een stukje meerwaarde te bieden voor de personen die de e-mail ontvangen zodat het ook de moeite waard is om de e-mail te openen en je pagina te liken.

23. Gebruik de “social widgets” van Facebook

24. Voeg je Facebook pagina toe aan je e-mailsignature Oke, deze ligt misschien voor de hand, maar veel mensen laten deze kans toch nog liggen. Jammer, als je ziet hoeveel e-mails deze mensen per dag de deur uit doen. Plaats in een minuut je Facebook pagina in de handtekening van je e-mailprogramma en iedere email die je verstuurt is een extra potentiële fan op je Facebook pagina.

Facebook heeft diverse widgets beschikbaar, die je door middel van het plakken van een simpele HTML-code eenvoudig op je website of elders op internet kunt plaatsen. Deze widgets zijn interactief en zorgen ervoor dat bezoekers jouw pagina direct kunnen liken of zelfs kunnen reageren zonder dat ze jouw website hoeven te verlaten. De likes en reacties zijn wel direct zichtbaar op Facebook en in hun timeline, dus vrienden krijgen jouw website direct te zien.


25. Maak een welkomstvideo voor nieuwe fans Zoals ik eerder al aangaf, gaat 2012 in mijn ogen (en in die van veel marketeers) het jaar worden van de online video. Je kunt hier goed op inspelen door bijvoorbeeld een welkomstvideo te maken die je op de landingpage van je Facebook pagina plaatst waarin je bezoekers begroet en ze uitlegt waarom ze je pagina zouden moeten liken en wie je bent. groet en ze uitlegt waarom ze je pagina zouden moeten liken en wie je bent.

Het mag ook simpeler hoor!


26. REAGEER op de posts op je Facebook pagina Een hele belangrijke. Je kunt nog zo’n mooie Facebook pagina hebben, als je bezoekers zien dat je niet reageert op de vragen of klachten van je klanten en bezoekers, heb je direct een (grote) achterstand. Aan de andere kant kun je eenvoudig een positief imago opbouwen op Facebook door tijdig (het liefst zo snel mogelijk) te reageren op berichten op je Facebook pagina. Op deze manier laat je zien dat je betrokken bent met je fans / klanten en hun reacties serieus neemt. Een email laat je ook geen dagen liggen, toch? ;-)

27. Maak een live show voor je fans Via Vpype.com kun je eenvoudig een live stream aanmaken, speciaal voor je Facebook fans. Je kunt de stream vervolgens heel gemakkelijk inbouwen op je Facebook pagina. Op die manier kun je eenvoudig live exclusieve content of webinars geven aan de fans van je Facebook pagina. Weer een reden voor je bezoekers om je pagina te liken :-)

28. Zorg voor speciale Check In deals voor jouw bedrijf

29. Laat je fans hun vrienden taggen in je foto’s Als je een foto op je Facebook pagina plaatst, kunnen bezoekers hun vrienden taggen in deze foto. Deze vrienden krijgen hier vervolgens een bericht van, en worden op de hoogte gesteld van jouw Facebook pagina. Op deze manier ontvang je gemakkelijk meer bezoekers op je Facebook pagina. Om het interessant te maken, zou je bijvoorbeeld een prijs weg kunnen verloten onder alle personen die zijn getagged in je foto.

Als je tip 18 al hebt ingebouwd, dan kunnen speciale “check in deals” er voor zorgen dat er nog meer personen getriggerd worden om in te checken en dus meer personen jouw bedrijfsnaam terugzien in hun timeline of nieuws-feed. Zo zou je bijvoorbeeld een speciale korting aan kunnen bieden aan iedereen die heeft ingecheckt bij jouw bedrijf of een gratis (digitaal) product weg kunnen geven.


30. Start een Facebook contest / wedstrijd Hoewel er enkele voorwaarden zijn verbonden aan het houden van een contest / wedstrijd op je Facebook pagina, kan het houden van een wedstrijd op je Facebook pagina je bedrijf in 1 keer goed op de kaart zetten. Wanneer je een interessante wedstrijd kunt verzinnen, met een mooie prijs die aansluit bij de doelgroep van je pagina, dan kun je in korte tijd een hoop (ge誰nteresseerde) fans op je Facebook pagina verwachten. Je hoeft hier niet veel technische kennis voor te hebben: je kunt bijvoorbeeld ook simpelweg je fans vragen jouw bedrijf op de meest originele manier te beschrijven en dit als een reactie te plaatsen.

31. Link je Facebook account aan Twitter Via Twitter.com kun je eenvoudig je Facebook pagina aan je Twitter account linken. Alle status updates die je vervolgens op je Facebook account plaatst, verschijnen ook op je Twitter profiel, inclusief een link naar je Facebook pagina. Op deze manier stuur je een hoop traffic van je Twitter profiel naar je Facebook pagina, wat zal resulteren in meer fans en meer interactie op je Facebook pagina. Ben je op zoek naar meer volgers op Twitter? Neem dan hier een kijkje.

32. Plaats automatisch interessante content op je Facebook pagina Het handmatig plaatsen van status updates en relevante inhoud is natuurlijk het beste, omdat je dit dan echt persoonlijk kunt maken. Er zijn echter ook diensten als Twitterfeed.com beschikbaar die dit werk voor je uit handen nemen. Je kunt daar een RSS link opgeven van bijvoorbeeld een populaire weblog uit jouw branche of markt. De dienst zorgt er vervolgens voor dat artikelen die op deze website geplaatst worden, ook automatisch op jouw Facebook pagina zichtbaar zijn. Op deze manier zorg je geautomatiseerd voor relevante en interessante content voor je Facebook fans.

33. Plaats je Facebook pagina op je print media uitingen Als je regelmatig printed-media uitdeelt, bijvoorbeeld een visitekaartje, flyer of folder, dan is het verstandig om hier ook je Facebook pagina op te plaatsen. Zeker door de steeds grotere beschikbaarheid van smartphones en mobiel internet is het steeds makkelijker om een brug te slaan tussen je offline en je online identiteit.


34. Promoot je pagina via je persoonlijke Facebook profiel 35. Zet je fans in het zonnetje met “Fan of the week” Met de gratis app Fan of the Week voeg je eenvoudig een tabblad toe aan je Facebook pagina die iedere week automatisch jouw beste fan in het zonnetje zet. Dit is de persoon die in verhouding het meest actief is geweest op jouw Facebook pagina en dus een pluim verdient. Naast het toevoegen van een tabblad, kan de app ook automatisch een Facebook bericht plaatsen op je Wall zodra er een nieuwe Fan van de week is uitgeroepen.

Zeker wanneer je veel vrienden hebt op je persoonlijke Facebook profiel kan het interessant zijn om je Facebook pagina ook op je persoonlijke profiel te promoten. Dit kan niet alleen met een status-update en een link, maar ook door bijvoorbeeld de Facebook pagina op te nemen in je profielinformatie of door deze als “werkgever” toe te voegen op je Facebook profiel.

36. Verkoop je producten direct op je Facebook pagina Steeds meer bedrijven en webwinkels kiezen er voor om hun product ook direct op Facebook te koop aan te bieden. Niet gek, als je bedenkt dat Facebook de meest bezochte website is ter wereld op het moment. 1 op de 7 “internetminuten” wordt op Facebook besteed. Met Shopping Mall maak je eenvoudig een simpele webwinkel voor op je Facebook pagina en kun je direct beginnen met het verkopen van je producten aan je fans en bezoekers. Een goede manier om je klanten beter van dienst te zijn en meer omzet te behalen dus.

37. Maak slim gebruik van videomarketing en integreer dit in Facebook Niet alleen het integreren van YouTube kan je helpen om meer fans te behalen en een grotere interactie op je Facebook pagina teweeg te brengen. Facebook heeft zelf ook een goede videosectie waar je je video’s kunt uploaden. Deze video’s kun je vervolgens ook weer embedden (insluiten) op een andere pagina. Wanneer men vervolgens op deze video’s klikt, wordt men doorgestuurd naar jouw Facebook pagina. Handig voor meer traffic naar je Facebook pagina dus.


38. Besteed je Social Media inspanningen uit 39. Stel vragen aan je Facebook fans Uit onderzoek blijkt dat het stellen van vragen aan je Facebook fans meer response genereert dan het plaatsen van een status-update of foto. Je hoeft hiervoor niet eens de “poll” functie van Facebook te gebruiken (hoewel deze prima werkt). Je kunt natuurlijk ook gewoon een vraag stellen in de vorm van een status-update of een foto, of een “fill in the blanks” update als (De beste Nederlandse volkszanger van het moment is ________ )

40. Zet je belangrijkste steekwoorden in de “About” box

Vaak hoor je bedrijven over het feit dat het beheren van Facebook en andere social media teveel tijd zou kosten. Helaas weten veel bedrijven niet dat je een groot deel hiervan makkelijk en relatief goedkoop uit kunt besteden. Veel studenten vinden social media hartstikke interessant en vinden het leuk om hiermee een zakcentje te verdienen. Ook zijn zij vaak als een van de eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en gebruiken zij de laatste technieken als eerst. Op bijvoorbeeld www.sitedeals.nl kun je studenten vinden die verstand hebben van social media. Als je internationaal op zoek bent, is www. odesk.com een van de meest belangrijke spelers (zoek op Virtual Assistant).

Deze tip is voornamelijk belangrijk als je op zoek bent naar een manier om je Facebook pagina beter te laten scoren in de zoekmachines. Door in je “About” box (op je Infopagina) veel relevante steekwoorden in te vullen, kun je Google eenvoudig vertellen waar jouw pagina over gaat en op welke zoekwoorden je gevonden zou willen worden. Uiteraard kun je deze zaken ook elders op je pagina vermelden, maar het veld About wordt door Google het hoogst gewaardeerd.

41. Gebruik Namevine om je username te controleren Met de website Namevine kun je eenvoudig controleren of je favoriete gebruikersnaam / bedrijfsnaam nog vrij is op meerdere websites. Zo kun je in een keer controleren of de naam “samrenders” nog vrij is als gebruikersnaam op Twitter, Facebook en meerdere andere websites. Erg handig om even te controleren voordat je je Facebook gebruikersnaam vastlegt (je kunt deze later namelijk niet meer wijzigen).

42. Maak gebruik van newsjacking en inspelen op de actualiteit Inspelen op de actualiteit, of “newsjacking” kan je bedrijf een hoop populariteit en traffic opleveren, mits je dit op de juiste manier aanpakt. Houd het nieuws in de gaten en bedenk of jouw bedrijf hier op een originele manier op in zou kunnen spelen, bijvoorbeeld met een grappige afbeelding of een speciale actie gericht op de actualiteit. rijke spelers (zoek op Virtual Assistant).


43. Geef fans een kijkje achter de schermen bij je bedrijf Facebook is niet voor niets een “sociaal medium”: laat je bezoekers en fans eens zien met welk bedrijf ze nu eigenlijk te maken hebben. Een simpele video of enkele foto’s op je Facebook pagina kunnen er al voor zorgen dat je bezoeker een meer vertrouwd gevoel krijgt bij je bedrijf en eerder zal beslissen om je pagina te liken of een bestelling bij je te plaatsen. Laat je bezoekers zien hoe de producten die ze kopen tot stand komen en welke medewerkers hun vragen beantwoorden.

44. Kijk een beetje af bij grote bedrijven op Facebook 45. Zorg voor een duidelijk doel op Facebook Een valkuil voor veel (kleine) bedrijven is dat zij beginnen met marketing op Facebook “omdat anderen het ook doen” of omdat ze bang zijn dat ze anders “de boot missen”. Het is echter verstandig om goed na te denken over wat je doelen zijn of gaan worden, voordat je begint met een Facebook pagina en campagne. Wil je meer verkopen genereren, je klanten beter van dienst zijn of gewoon meer naamsbekendheid krijgen? Al deze beslissingen zijn van invloed op de inrichting van je Facebook pagina en zou je dus van te voren moeten overwegen.

Geen inspiratie meer? Gelukkig hebben de meeste grote bedrijven een team zitten dat continue op zoek is naar nieuwe ideeën en manieren om hun online inspanningen te verbeteren. Kijk dus gerust eens rond bij “de grote jongens” als Coca Cola, McDonalds of andere grote bedrijven om te zien welke tactieken en acties zij inzetten om hun Facebook pagina tot een succes te maken. Wedden dat je wat mooie dingen tegen komt die je zelf ook kunt gebruiken?


46. Gebruik een 540 x 180 Facebook afbeelding Om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruimte die Facebook je geeft op je pagina, is het belangrijk dat je als profielafbeelding voor je pagina zorgt voor een afbeelding van 540 x 180. Dit zijn de maximaal toegestane afmetingen en zorgen ervoor dat je meer ruimte hebt om een mooie, creatieve profielafbeelding te maken die bezoekers naar jouw Facebook pagina moet lokken.

BONUS TIP: Maximaliseer je Facebook acties met meer fans Op zoek naar een eenvoudige manier om snel meer fans te krijgen op je Facebook pagina, deze beter zichtbaar te maken in de zoekmachines en meer geloofwaardigheid te krijgen op Facebook? Bezoek dan onze partner www. facebookfan.nl en ontvang binnen 48 uur meer dan 1000 fans op je pagina!

47. Maak gebruik van de fotostrip bovenaan de pagina Naast je profielafbeelding, heb je de beschikking over een “fotostrip� om je pagina te personaliseren. De fotostrip zijn de 4 afbeeldingen die op je Facebook pagina boven je timeline / prikbord worden weergegeven. Je kunt deze afbeeldingen gebruiken om bijvoorbeeld je laatste producten te promoten of het laatste nieuws over je bedrijf weer te geven. Helaas kun je de volgorde van deze afbeeldingen niet bepalen: je kunt wel kiezen welke afbeeldingen je er wil weergeven.

Wil je echt aan de slag met Facebook? Bezoek nu facebookfan.nl

Meer fans op Facebook  

nuttige tips om mer fans op Facebook te krijgen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you