Page 1

Ă…rets gang 2010


INDHOLDSFORTEGNELSE Formandens forord...................................................................................................................................... 3 Over en halv million gratis kondomer!........................................................................................................ 4 Priden 2010 – sikke en fest!........................................................................................................................ 5 Sexaftale Nu!?............................................................................................................................................. 6 Find os på Facebook.................................................................................................................................... 7 Stopaids.dk piftet op................................................................................................................................... 7 Årets gang 2010........................................................................................................................................... 8 STOP AIDS undersøger behovet for LGBT-videncenter.............................................................................. 10 Lgbt-liv – mangfoldig sundhedsfremme.................................................................................................. 11 CheckPoint vokser og vokser..................................................................................................................... 12 Nye tiltag i CheckPoint.............................................................................................................................. 13 Fokus på individuelle samtaler i 2010....................................................................................................... 14 Bestyrelsen................................................................................................................................................ 15

Ansv. redaktør: Klaus Legau Redaktør: Terese Werner Redaktion: STOP AIDS’ ansatte Layout: Lena Thurmann stopaids.dk

2

Stop Aids 2010


FORMANDENS FORORD

mener vi også, at vi i STOP AIDS har en moralsk pligt til og et ansvar for, at vores erfaringer og kompetencer kommer hele LGBT-gruppen til gode.

Seksualitet - den nye ulighed i sundhed! Viden fra udlandet og foreløbig viden fra Danmark viser klart, at seksualitet, som ikke er heteroseksuel, øger risikoen for, at man står sig dårligere i sundhed end den generelle befolkning. Med andre ord kan man som lesbisk, bøsse, biseksuel eller transperson (LGBT) have langt større risiko for fx forsøg på selvmord eller storforbrug af alkohol – blot fordi man er LGBT. Derfor tog STOP AIDS i 2010 for alvor fat på at gøre sundhed for LGBT’ere til et vigtigt, fremtidigt arbejdsområde. Parallelt fastholder vi hiv-forebyggelsen for mænd, der har sex med mænd. Det var for eksempel i 2010, vi skabte mulighed for at åbne anonym hiv-test og rådgivning i Aarhus og Odense sammen med Hiv-Danmark, AIDS-Fondet og Sex & Sundhed. En vigtig milepæl for mænd, der har sex med mænd (MSM) og for hiv-forebyggelsen. Vi ser god mening i at koble hiv-forebyggelse sammen med sundhed for LGBT’ere, bl.a. for at opnå helhed i hivforebyggelsen til MSM. MSM’ernes andel af nysmittede gør sygdommen i Danmark til en overvejende homo-sygdom, og målgruppen må være sikker på, at vi forstår dem som LGBT’ere. MSM er omfattet af en række sundhedsproblemer, der er specifikke for alle i LGBT-gruppen, og som gør det nødvendigt at se hiv i en større sammenhæng. STOP AIDS har mange års erfaring med at arbejde i forhold til mennesker, der har sex med personer af samme køn. Derfor

I 2010 begyndte vi arbejdet med at afdække og skaffe viden om LGBT-sundhed i Danmark. Et arbejde, der i første omgang er blevet muligt via samarbejde med Københavns Kommune, men som klart er en national forpligtelse. Endelig har vi i 2010 sat gang i at finde et nyt navn til den del af organisationen, der fremover vil varetage sundhedsarbejde målrettet LGBT’ere. Bestyrelsen har suppleret organisationens formål, så organisationens arbejde nu omfatter sundhed for LGBT’ere, og vi har sikret, at vores vedtægter fortsat er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens forventninger til det hivforebyggende arbejde.

Én forebyggende hiv-organisation fra 2012 I det forgangne år og endnu mere i 2011 vil arbejdet med at udvikle én hiv-forebyggende organisation komme til at fylde meget. Det sker i henhold til Sundhedsstyrelsens forventning om, at der fra 2012 sker en sammensmeltning af det hivforebyggende arbejde, der i dag modtager finansiering af driften fra staten. Planen for, hvordan disse ting skal gennemføres, skal ligge klar til 1. juni i år. STOP AIDS har indledt arbejdet frem mod denne plan med et ønske om fuld udnyttelse af den synergi, der vil være i en tæt integration og mulig fusion mellem de organisationer, der er med i processen: STOP AIDS, AIDSFondet, Hiv-Danmark og AIDS-Linien.

Med venlig hilsen Anders Pedersen, formand

Stop Aids 2010

3


 STOP AIDS’ frivillige har i 2010 i alt uddelt: • 547.230 kondomer • 211.815 pakker glidecreme

OVER EN HALV MILLION GRATIS KONDOMER! Af Alis Engberg, projektleder & Mie Rix, receptionist

547.230 stykker gummi. Så mange gratis kondomer har STOP AIDS og vores frivillige delt ud i løbet af 2010, bl.a. ved fester, på raids og via barernes og saunaernes kondombowler. Fri adgang til kondomer er en vigtig forudsætning for, at fx unge mænd, der har sex med mænd, dyrker sikker sex. Mænd, der har sex med mænd (MSM), er den vigtigste målgruppe for hiv-forebyggelsen i Danmark, og scenen for forebyggelsesarbejdet er MSM’ernes træffesteder, fx saunaen, baren eller stranden. Derfor er det vigtigt med distribution af kondomer alle steder i landet, hvor MSM mødes. ”Vores frivillige og samarbejdspartnere i miljøet har igen i 2010 været helt fantastiske og er gået til deres opgaver med stor iver og entusiasme. Det er en fornøjelse at have dem til hjælp, og de udgør en afgørende vigtig del af STOP AIDS’ hiv-forebyggende arbejde”, siger Klaus Legau, sekretariatschef i STOP AIDS.

Sauna Barer og diskoteker Grupper Oaser Reception Raids

Figur 1: Fordeling af kondomer udleveret i København

Figur 2: Fordeling af kondomer udleveret i Aarhus/Jylland

Synlige frivillige ved mange slags fester På landsplan er der cirka 70 STOP AIDS-frivillige, som har hjulpet os med at være synlige og aktive med uddeling af kondomer og glidecreme året igennem på landets homo-barer og diskoteker samt ved forskellige homo-fester og events, bl.a.: • • • • • • • •

BearAware DIP (på Skt. Petri) Lambdas fester Nattens Dronning Ragnarok G-Bar Manton GayNord

Løbende opdatering af relevant viden STOP AIDS’ frivillige har i årets løb været til frivillig-møder, hvor de får opdateret deres viden om sikker sex, så de er klædt på til at begå sig i nattelivet og kunne svare på eventuelle spørgsmål.

4

Stop Aids 2010


PRIDEN 2010 – SIKKE EN FEST! Af Terese Werner, kommunikationsmedarbejder Ved Copenhagen Pride 2010 havde STOP AIDS under hele arrangementet et telt på Pride Square (alle andre dage kendt som Rådhuspladsen). Her tilbød ansatte og frivillige gratis kondomer og glidecreme, informationsmateriale, massage og syfilis-test. STOP AIDS vil gerne sende endnu en tak til de engagerede frivillige, der sørgede for liv i teltet under Pride-dagene.

Kulturborgmester tæskede lesbiske Ja, det lyder voldsomt, men det er sandt nok. Ved STOP AIDS’ fuzzball-turnering – en bordfodboldbane i menneskestørrelse – løb holdet fra Københavns Kommunes kultur- og fritidsforvaltning med kulturborgmester Pia Allerslev i spidsen af med sejren efter en tæt og indædt fight mod Femø Kvindelejrs fodboldhold. ”Sådan er det, når man er oppe mod systemet”, sagde Femø-holdets anfører Anna Munck Laybourne med et glimt i øjet efter finalekampen.

Parade med det hele Som kulminationen på Copenhagen Pride gik STOP AIDS traditionen tro med i paraden fra Frederiksberg Rådhusplads til Pride Square foran Københavns Rådhus. ”Det er altid en festlig og fornøjelig dag, hvor det vigtige er, at der er plads til alle, uanset udklædning, seksualitet og hiv-status. Vi glæder os meget til at tage del i paraden igen i 2011”, siger Mie Rix, kontaktperson for de frivillige i København.

Stop Aids 2010

5


SEXAFTALE NU!?

Af Terese Werner, kommunikationsmedarbejder

Fine besøgstal

(SBĂśL1FUFS)ZMMFCFSH)ZMMFCFSH%FTJHOELt'PUPHSBG.BHOVT3BHOWJE3BHOWJEDPN

I midten af november satte STOP AIDS fokus pü sikker sex-aftaler i parforholdet, da en del smitteoverførsel af hiv finder sted i faste parforhold, hvor den ene eller begge parter samtidig har sexpartnere ved siden af. Pü kampagnesitet www.sexaftale.nu finder man dels en test, hvis formül er at fü brugeren til at reflektere over egne grÌnser og forventninger, og man finder gode rüd til, hvad den gode aftale skal indeholde, og hvordan man tager hul pü samtalen med sin partner.

Frem til ürsskiftet havde kampagnesitet knap 2.800 besøg. For kampagnens første halvanden müned var ambitionen 50 besøg om dagen i gennemsnit – vi nüede 60.

Test & tekst Testen har fyldt meget, men det glĂŚdelige er at se, at teksterne om sikker sex-aftaler er blevet vist og lĂŚst af ligesĂĽ mange, som har taget testen.

1.000 visitkort I løbet af december müned delte STOP AIDS’ frivillige over 1.000 visitkort, der reklamerer for kampagnesitet, ud sammen med kondomer og glidecreme. sexaftale.nu

Oplysninger om land/omrĂĽde:

16/11/2010 - 31/12/2010

Denmark

Sammenlignet med: Websted

Den store fordel er, at onlinekampagner ikke kun begrÌnser sig til de større byer. Prikkerne pü landkortet viser, hvor de besøgende er fra.

Besøg 1

737

Dette land/omrüde har sendt 2.636 besøg via 184 byer Webstedsanvendelse

Besøg

Sider/besøg

Gns. tid pĂĽ websted

% nye besøg

Afvisningsprocent

% af webstedstotal: 96,10 %

Gns. for websted: 4,63 (-0,06 %)

Gns. for websted: 00:01:15 (-0,23 %)

Gns. for websted: 71,67 % (-0,02 %)

Gns. for websted: 47,47 % (-0,42 %)

6 2.636

4,63

00:01:15

71,66Stop % Aids 2010 47,27 %


FIND OS PÅ FACEBOOK Af Terese Werner, kommunikationsmedarbejder

2010 blev året, hvor STOP AIDS for alvor begyndte at arbejde strategisk med Facebook og mediets mulighed for umiddelbar respons fra vores målgruppe. Ved oprettelsen af STOP AIDS’ Facebook-side fik vi en ny, samlet kommunikationskanal, som i løbet af de første to uger fik over 500 tilhængere. I dag er der knap 800, der ”synes godt om” STOP AIDS på Facebook. Siden er fx blevet brugt til at promovere kampagner, vores tilstedeværelse på Pride Square under Copenhagen Pride og andre aktiviteter, ligesom vi har slået nyheder op og formidlet forskellige arrangementer.

STOPAIDS.DK PIFTET OP Ny struktur på navigationen og nyt farvetema på menuer var nogle af grundelementerne, da STOP AIDS’ hjemmeside over sommeren blev underkastet en grundig hovedrengøring og relancering. Formålet var dels at skabe mere brugervenlighed og dermed gøre det nemmere for brugerne at orientere sig og dels at signalere retningen mod LGBT-sundhed med de velkendte farver fra regnbueflaget.

Stop Aids 2010

7


ÅRETS GANG 2010 Af Mogens Caprani, souschef

Jan

• • • •

STOP AIDS begyndte at tilbyde gratis samtaleforløb med fokus på sex, parforhold og … du bestemmer! ”Sex på sauna: Tips & tricks” – workshop ”Massage for krop og sjæl” – workshop Den traditionsrige Nytårskur for organisationens frivillige med optræden af bl.a. Schwanzen Sänger Knaben

Feb Mar

Apr

• • • • •

Jun 8

Århus Kommune bevilgede 50.000 kondomer til bøsserne i Smilets By ”Sikker sex ABC” – workshop ”Massage for krop og sjæl” – workshop Tre projektledere deltog i den store engelske konference CHAPS om hiv-forebyggelse

”Netdating: Tips & tricks” – workshops STOP AIDS sendte et frivilligt ”lægehold” til den festlige åbning af diskotek BeProud i København STOP AIDS tager for alvor hul på Facebook som oplagt kommunikationskanal ”Det elektriske barometer” fra DR’s P3 besøgte CheckPoint og lavede reportage om det at blive testet STOP AIDS deltog i Hiv-Danmarks weekend-arrangement om patientuddannelse

Maj • • • •

• • • •

• CheckPoint åbnede til et nyt år efter en forrygende sæson 2009

• •

Kvindenetværksmøde i Aarhus – info om STOP AIDS’ kommende, nye målgruppe lesbiske og andre kvinder, der har sex med kvinder (KSK) Frivillige sørgede for ”kondomer ad libitum” til deltagerne i ”Pretty Gay” på Hotel Skt. Petri i København

”One Love City” – pubcrawl i sikker sex-ramme samt fest og farver i Aarhus ”Sprut, Sex og Stoffer” – i samarbejde med BeProud i København og G-Bar i Aarhus indbød STOP AIDS til foredrag om homoer og rusmidler ”Netdating: Tips & tricks” – workshop STOP AIDS deltog i endnu et af Hiv-Danmarks weekendarrangementer om patientuddannelse Stop Aids 2010


Jul

Aug

• • • •

• • •

Under Copenhagen Pride var STOP AIDS til stede på Pride Square/ Rådhuspladsen i København Med CPHSafe-budskabet deltog STOP AIDS i Pride-paraden gennem byen Kampagne til minoritetsetniske mænd, der har sex med mænd, med opfordring til test for hiv og syfilis CheckPoint åbnede igen efter sommerferien og tog imod et rekordstort antal brugere – 27!

Sep

Okt

• • • • • • •

• • •

”New in Town” – workshop ”Safe Sex Update” – kursus for frivillige Frederiksberg kommune styrkede CheckPoint med en bevilling til at udbrede test-budskabet blandt kommunens homoer

”Safe Sex Update” – workshop STOP AIDS blev del af et EU-projekt, der skal indhente viden om frivilligbaserede organisationers hiv-test-tilbud over hele Europa ”Kan velbehandlede hiv-smittede droppe kondomet?” – debat-møde blandt frivillige i Aarhus Deltagelse i nordisk møde afholdt i Stockholm med deltagelse af homo- og hiv-organisationer fra Norge, Sverige, Finland og Danmark Ansatte deltog i forskellige faglige arrangementer ved Regnbågsfestivalen i Malmö Banko på G-Bar i Aarhus til fordel for STOP AIDS Københavns Kommune bevilgede støtte til STOP AIDS’ indledende arbejde med LGBT-sundhed

• •

Nov Dec

STOP AIDS opfordrede alle bøsser og biseksuelle mænd til at deltage i en stor, europæisk net-baseret undersøgelse og fortælle om deres sexliv – EMIS STOP AIDS deltog i ”18. International AIDS Conference” i Wien STOP AIDS relancerede sin hjemmeside www.stopaids.dk til glæde for de mange brugere

• •

”Brug Hovedet, Brug Kondom!” var budskabet ved et støttearrangement på diskotek BeProud som optakt til World Aids Day, 1. december Med kampagnen SexAftale Nu!? satte STOP AIDS fokus på klare sikker sex-aftaler i parforholdet

STOP AIDS deltog i aktiviteter i Aarhus og København omkring World Aids Day i samarbejde med Aids-Fondet STOP AIDS og RFSL Rådgivningen Skåne lagde op til en styrkelse af samarbejdet på tværs af Øresund

Stop Aids 2010

9


 LGBT’S LEVEVILKÅR STOP AIDS UNDERSØGER BEHOVET FOR LGBT-VIDENCENTER Af Anja Katz, projektleder

Københavns Kommune har bedt STOP AIDS om at lave en forundersøgelse, der skal afdække behovet for et videncenter om LGBT-sundhed i Danmark. Projektet er indtil videre finansieret af Københavns Kommune for det første halvår af 2011. Baggrunden for LGBT-projektet er levevilkårsundersøgelsen ”Lige og ulige? – Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår” (CASA, 2009). I undersøgelsen kan man bl.a. se, at LGBT’ere procentvis er overrepræsenterede inden for områderne: Seksuel usundhed, rygning, stofmisbrug, alkohol, selvmordstanker og andre psykosociale problemer.

Danmark halter bagud I Danmark har der ikke været fokus på, at seksuel orientering og identitet kan have indflydelse på, hvilke sygdomme man kan være mere disponeret for at få på grund af levevis, normer, følelsen af at være anderledes, biologi eller andre lignende grunde. Indtil videre er der samlet en del videnskabeligt materiale fra lande, vi normalt sammenligner os med som fx: Norge, Sverige, England og USA. USA er førende, når det kommer til LGBT-sundhed, og derfor har to ansatte i begyndelsen af 2011 været på studietur i USA for at få et førstehåndsindtryk af, hvordan de arbejder i vores amerikanske søsterorganisationer.

10

Noget af det iøjnefaldende fra CASA’s undersøgelse, som indikerer, at der er behov for et proaktivt sundhedsfremme-arbejde for LGBT’ere, er tallene om selvmordstanker og -forsøg: • 16 pct. af LGBT-befolkningen har haft selvmordstanker indenfor det seneste år – i den generelle befolkning er tallet 7 pct. • 55 pct. af de LGBT’ere, der har forsøgt selvmord, forsøgte første gang, da de var mellem 13 og 19 år. • 6 pct. af de LGBT’ere, der har forsøgt selvmord, forsøgte første gang, før de fyldte 13 år. (Kilde: ”Lige og ulige? – Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår” – CASA 2009)

Vores forventninger til resultat af forundersøgelsen Projektet for Københavns Kommune vil udmønte sig i en rapport, hvor de primære problemområder udpeges. De informationer skal bruges til det videre arbejde i kommunen i et informations- og forebyggelses-perspektiv, idet Københavns Kommune på grundlag af rapporten nemmere kan gå konkret ind i bekæmpelsen af ulighed i sundhed som følge af seksuel orientering.

Stop Aids 2010


LGBT-LIV – MANGFOLDIG SUNDHEDSFREMME Af Klaus Legau, sekretariatschef

I slutningen af 2010 lancerede STOP AIDS en navnekonkurrence. Konkurrencen skulle finde et navn til STOP AIDS’ kommende sundhedsaktiviteter, der henvender sig til lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner (LGBT). 87 forslag kom ind og ét gav inspiration til navnet ”LGBTliv”, som dækker over mangfoldig sundhedsfremme for alle LGBT’ere.

Hvad skal navnet bruges til? Navnet skal sammen med STOP AIDS være afsender på indsatser, der ikke er hiv-forebyggende – fx til hjælp med at forebygge selvmordstanker. På den måde skal det fungere som CheckPoint-navnet gør i dag, hvor dette navn entydigt dækker over kviktest og forebyggende sikker sex-rådgivning. ”Det minder lidt om, hvordan man ser navnene placeret på en chokoladebar. Ved indholdsdeklarationen kan man se et navn på den virksomhed, der producerer chokoladen, på forsiden ser man kun navnet på chokoladebaren, og typen af indhold er altid kendt på netop det navn og ikke producenten”, uddyber sekretariatschef Klaus Legau.

man er, hvilket liv man selv mener, man har, og om man har godt eller dårligt i livet. Desuden signalerer ”liv”, at vi arbejder med andet end kost, rygning, alkohol og motion. Det handler også om det vigtige psykosociale arbejde.

Mangfoldig punchline Den forklarende tilføjelse ”mangfoldig sundhedsfremme” skal pointere, at mangfoldighed er i både hele målgruppen som i delmålgrupperne, og at STOP AIDS vil tilpasse sig denne mangfoldighed. Ordet ”sundhedsfremme” understreger, at der er tale om en positivt opadgående kurve ift., at der er et reelt mål, som organisationen søger hen imod i alle sine indsatser. Navnet skal i løbet af foråret 2011 igennem en grafisk bearbejdning, så det fyndigt kan fremstå på fx plakater og internettet.

Hvordan skal navnet forstås? ”LGBT” fortæller, hvem vi arbejder for og sammen med. LGBT-begrebet er endnu ikke almindeligt udbredt, men fordi det i stigende omfang bliver brugt af andre i LGBT-miljøet, vurderer vi, at LGBT snart er almindeligt kendt blandt især lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. ”Liv” fortæller, at vi arbejder med det hele LGBT-liv, og at det samtidig handler om, at der er sammenhæng i livet som LGBT’er. Ordet er neutralt og uden løftede pegefingre, og dermed inkluderer det alle i målgruppen, uanset hvor i livet

Stop Aids 2010

11


CHECKPOINT VOKSER OG VOKSER Af Per Slaaen Kaye, projektleder for CheckPoint

CheckPoints mål for 2010 var klart: Ved årets udgang skulle 600 brugere være blevet testet i kviktestklinikken. Tæller man alt med, er det samlede antal testkonsultationer på 618, hvilket lever fuldt op til målsætningen og er en stigning på 95 brugere i forhold til året før.

700 600 500 400

On-site test

300

Antal test i CP

200 100 0 2006

2007

2008

2009

2010

Udvikling over antallet af test- og rådgivningskonsultationer i CheckPoint.

152 åbningstimer

Hvem bruger CheckPoint – og hvorfor?

I 2010 havde CheckPoint åbent 38 mandage fra kl. 16 til 20 – i alt 152 åbningstimer i perioden 1. februar til 13. december. På hver åbningsdag var der to af projektets 10 rådgivere på vagt sammen med en receptionist, der bød brugerne velkommen.

Gennemsnitsalderen for en CheckPoint-bruger i 2010 var 34 år. Geografisk er gruppen opdelt i 77 pct. danskere, som primært er bosat i Københavns og Frederiksberg Kommune, og de resterende 23 pct. er udlændinge bosat i Hovedstads- og Øresundsområdet. Brugernes begrundelse for at blive testet er primært, at de har haft ubeskyttet sex og derfor ønsker at finde ud af, om de er blevet smittet med hiv og syfilis. 23 pct. henvender sig regelmæssigt for at blive testet – dvs. en til to gange om året.

12

Stop Aids 2010


NYE TILTAG I CHECKPOINT

CheckPoint – nu også i Odense og Aarhus!

2010 blev året, hvor der blev taget mange nye initiativer for CheckPoint. Her kan du læse om nogle af dem.

On-site testning Som noget nyt har CheckPoint lavet et pilotprojekt med onsite testning. Det vil sige ”ud-af-huset-test” i samarbejde med bar- og clubmiljøet, hvor bøsser og mænd, der har sex med mænd, er blevet testet for syfilis. I løbet af året gennemførte CheckPoint 51 on-site test, og med erfaringerne fra pilotprojektet er det planen, at denne indsats bliver intensiveret i 2011.

Del i europæisk forskningsprojekt CheckPoint deltager i det europæiske forskningsprojekt HIV-COBATEST, som har til formål at udvikle ”best-practice” på, hvordan kviktest-klinikker uden for det etablerede sygehusvæsen drives bedst. Endvidere skal projektet undersøge nye testpraktikker samt etablere et netværk af checkpoints, hvor man fremadrettet kan indsamle data fra forskning på tværs af landegrænser. Projektet er finansieret af EU – for mere information: www.cobatest.org.

I samarbejde med Hiv-Danmark, Cross-Over og Sex & Sundhed har CheckPoint via Sundhedsstyrelsens satspulje fået midler til at etablere og drive kviktest-tilbud i Odense og Aarhus. Derfor har vi i efteråret 2010 uddannet henholdsvis fire og seks rådgivere i Odense og Aarhus til at varetage de nye kviktest-klinikker i de to byer.

r o f t s e T s i l i f y s & v i H e m i t n e på

Aktiviteter i CheckPoint:  Testog rådgivningskonsultationer i CheckPoint: On-site test og -rådgivningskonsultationer Supplerende rådgivningssamtaler Hepatitis B-vaccinationer Gennemsnitligt antal brugere pr. åbningsdag

2010

(2009)

567 51 32 50 15

(523) (0) (24) (52) (14)

Testresultater i CheckPoint: Hiv-positive testresultater Syfilis-positive testresultater

6 12

Stop Aids 2010

(6) (4)

13


FOKUS PÅ INDIVIDUELLE SAMTALER I 2010

Det handler om større bevidsthed

Af Francois Pichon, rådgiver og psykoterapeut I 2010 tilbød STOP AIDS sikker sex-rådgivning, individuelle samtaler og workshops målrettet mænd, der har sex med mænd.

Sikker sex-rådgivning Sikker sex-rådgivning foregår primært gennem vores CyberSAFE-profil på dating-platformen Boyfriend.dk, ude på sex-klubber i forbindelse med vores massage-projekt samt i form af individuelle samtaleforløb, som tilbydes som supplement til den rådgivning, der foregår i forbindelse med testning i CheckPoint.

Fokus på den enkeltes livssituation I 2010 blev samtaletilbuddet udvidet med større fokus på den enkeltes livssituation. I alt blev det til 26 samtaleforløb på alt fra 1 til 10-12 samtaler, afhængigt af den enkeltes behov (6 samtaler i gennemsnit). Hvert enkelt forløb er unikt i form og indhold, men overordnet set arbejdes der typisk med opbygning af større selvværd, grænsesætning, bearbejdning af sorgog krisesituationer, skyld og skam, nære relationer, kommunikation, seksualitet, identitet, følelser og behov, håndtering af tankemylder, angst eller depression.

14

Det primære formål med forløbene er at tilbyde vores målgruppe psykologisk førstehjælp til at håndtere typiske problemstillinger, som på den lange bane også har betydning for evnen til at passe på sig selv og andre i seksuelle situationer. At have det godt med sig selv er et vigtigt element, når det handler om at skabe sig et godt og meningsfuldt liv – og på den måde handler seksuel sundhed ikke kun om konkret viden om sikker sex. Det handler i lige så høj grad om at få en større bevidsthed omkring egne ønsker og grænser og om evnen til at formulere det på en måde, så det bliver hørt og respekteret.

Workshops 2010 Ud over samtaler og rådgivning er der i løbet af 2010 også afholdt en række workshops og tema-arrangementer i både Aarhus og København, fx ”Sikker Sex ABC”, ”Safe Sex Update”, ”Netdating – Tips & Tricks”, ”Massage for Krop & Sjæl”, ”Sprut, Sex og Stoffer”, ”New in Town” eller ”One Love City”.

Stop Aids 2010


BESTYRELSEN Bestyrelsen i STOP AIDS bliver valgt på det årlige repræsentantskabsmøde. Repræsentantskabet i STOP AIDS består af delegerede fra homo-foreninger fra hele landet. For at sidde i repræsentantskabet skal en forening have mindst 10 medlemmer. STOP AIDS’ repræsentantskab bestod i 2010 af følgende foreninger: Bøsser i Hiv-Danmark, Bøsser på Linien, Copenhagen Pride, Danish D-Lite, De Homofone, Drengekoret, Gaynord, Homogengruppen, LGBT Danmark, SABAAH, SLM Aarhus, SLM København og frivillige fra STOP AIDS.

Anders Pedersen Formand

Peter Andersen Næstformand

Bent Hansen

Dan Bjørndahl

Line Kølby

Jesper Kiby Denborg

Sven-Eric Bertelsen

Stop Aids 2010

15


København: STOP AIDS Amagertorv 33, 3. sal, 1160 København K Tlf.: 33 11 29 11

Aarhus: STOP AIDS Frederiksgade 76 A, 2. sal, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 12 88 00

Find meget mere om STOP AIDS på stopaids.dk

Årets gang - 2010  

Traditionen tro viser "Årets gang" i ord og billeder highlights fra begivenheder, kampagner og tiltag, som STOP AIDS har taget initiativ til...

Årets gang - 2010  

Traditionen tro viser "Årets gang" i ord og billeder highlights fra begivenheder, kampagner og tiltag, som STOP AIDS har taget initiativ til...