Page 1


Март, 2014

Ц Е Н О В Н И К Автоматизација на станови, куќи и деловни згради No

Picture

Ordering Code

Description of article

Cena

€ euro

1 NETIC ® (Портал за автоматика) се користи за:

1

NETIC

• конфигурирање на безжична мрежа, • за контрола на прекинувачи, сензори на чад, сензори на движење,  температурни сензори, и други уреди елементи на домашна автоматика, • поддршка создавање на сцени, тајмери, настани и известувања. Преку било кој уред за пристап преку интернет (компјутер, таблет, смарт  телефон) овозможува: • куќна автоматика, контрола и надзор, • видео мониторинг (IP камери), • мерење на енергија. Netic ® поддршка за управување преку било кој уред и OS, Androide (со  софтверска апликација NETIChome ® мобилен телефон). Далечинско управување  со паметната куќа преку интернет пребарувач е  овозможено со Облак услуги за пристап. Карактеристики: Надворешно напојување: AC влез 100‐240V, 50‐60Hz Излез DC 12V/2A 4xAA батерии,  NETIC ®: USB порти: 1, WAN порти: 1 Димензии (HxWxD): 116mm x 95mm x 44mm Kомуникација безжична (wireless). Управува до 50 модули во дијаметар Д=50м

199 €


2 Door/window detector MINI  (Детектор за отворен прозор или  врата) 2

3

Карактеристики: Напојување: CR2450 3.0V 620mAh литиум батерија NEWDWDM Индикација за слаба батерија., Операција температура: ‐10 ~ 40 ° C Операција влажност: 85% RH макс, Уредот е за внатрешна употреба. Растојание: до 30метри., Димензии (HxWxD): 31mm x 70mm x 11.5mm Тежина: 23,6 g (без батерии) Комуникација: безжична, Класа на заштита: IP 20 3 Motion detector OUT  (Детектор на движење за надв.употреба) Карактеристики: Напојување: 3xAA батерии, Индикација за слаба батерија. Работна температура: ‐10 ~ 50 ° C, влажност: 95% RH макс NEWMDO Екран: ЛЕД, Детектор на движење: Уредот е наменет за внатрешна и надворешна употреба. Агол: 110 степени, Растојание: до 30м. внатре;  до 100м. надвор. Димензии (ШxВxД): 101mm x 95mm x 95mm Тежина: 184 g (без батерии) Комуникација: безжична, Класа на заштита: IP 44

63 €

75 €

4 FOUR sensor (Целта на сензорот ЧЕТИРИ е да се детектира движење  на лица и следење на тековно осветлување, влажност и температура. Тој  е за внатрешна и надворешна употреба.

4

NEWMDO

Карактеристики: Напојување: 4x1.5V AAA батерии / 5V преку мини USB  Индикација за слаби батерии , Детекција на движење: IR промени, Агол: 360 ˚  (таванска монтажа), 120 ˚ (ѕид)  Температурен опсег: ‐20 ° C ~ 50 ° C; точност: ± 1 °  C , Влажност опсег: 20% ‐ 90%; точност: ± 5%  Осветлување опсег: 0‐1000 LUX , Растојание: до 25m  Димензии: Ø 75mm x 57 mm (без држач)  Тежина: 118 g  Безжична комуникација 868,42 MHz, EIRP:‐22.0dBm до 2.0dBm  Класа на заштита: IP 42  Пакетот вклучува: модул, AAA батерии (x4), USB кабел.

88 €

5 Motion detector IN  (Детектор на движење за внатрешена употреба)

5

NEWMDI

Kарактеристики: Напојување: 3x1.5V АА батерии, Индикација за слаба батерија. Работна температура : 0 ~ 40 °C, влажност: 85% RH макс Уредот е за внатрешна употреба., Растојание: до 30м. Димензии (ШxВxД): 85mm x 85mm x 46mm, Тежина: 100 g (без батерии) Kомуникација: безжична, Класа на заштита: IP 20 Детектор на движење: Агол: 110 ° стандардно, 360 °, монтажа: таванска

98 €

6 Smoke detector  (Детектор на чад) 6

NEWSD

Карактеристики: Напојување: 1x9V батерии, Индикација за слаба батерија. Работна температурата: 0 ~ 40 °C, влажност: 85% RH макс Уредот е за внатрешна употреба, Растојание: до 30м. Димензии (ШxВxД): Ø102mm x 50mmмТежина: 259 g (без батерии) Комуникација безжична, Класа на заштита: IP 20

98 €

7 Flood detect  (Детектор на поплава)

7

NEWFD

Карактеристики: Напојување: 3x1.5V АА батерии, Индикација за слаба батерија. Работна температура: ‐10 ~ 50 °C, влажност: 85% RH макс Уредот е за внатрешна употреба, Растојание: до 30метри. Димензии (ШxВxД): 85mm x 85mm x 39mm Тежина: 250 g (без батерии), Комуникација: безжична Класа на заштита: IP 44

66 €


8 ILLumination sensor  (Сензор за мерење на светлина)

8

NEWIS

Карактеристики: Напојување: 3x1.5V АА батерии, Индикација за слаба батерија. Работна температура: ‐10 ~ 50 °C, влажност: 85% RH макс Осветлување откривање опсег: 0 ~ 3000 LUX Уредот е за внатрешна и надворешна употреба. Растојание: до 30м, Димензии (ШxВxД): 85mm x 85mm x 40mm Тежина: 110 g (без батерии) Комуникација: безжична, Класа на заштита: IP 44

107 €

9 Lamp holder  (Држач на светилка‐паметна фасонка)

9

NEWLH

Карактеристики: Напојување: 230VAC/50Hz Максимум оптоварување: 100W сијалица, 27W заштеда на енергија. Работна температурата: 0 ~ 40 °C, влажност: 85% RH макс Уредот е за внатрешна употреба, Растојание: до 30. Димензии (ШxВxД): 65mm x105mm x 35mm, Тежина: 150 g (без батерии),  Комуникација: безжична,  Класа на заштита: IP 20

71 €

10 Siren  (Сирена со флешер за аламирање)

10

NEWS

Карактеристики: Моќност: 4x1.5V батерии LR14 / C Адаптер за напојување: 6V, 600mA (не е вклучен) Батеријата животен век: 1 година, Индикација за слаба батерија. Работна температура: 0 ~ 40 °C, влажност: 85% RH макс Видлив алармот: да, светлина со црвено трепкање  Јачина на звукот: 90 и 100dB по изборм, Подесување на алармот: Да Автоматско исклучување: Да, по 3 минути Уредот е за внатрешна употреба. Растојание: до 30м, Димензии (ШxВxД): 155 мм x 90mm x 50mm, Тежина: 195 g,  Комуникација:безжична, Класа на заштита: IP 20

82 €

11 Power meter & switch  (Мерач на потрошена енерија и  прекинувач)

11

NEWPMS

12

NEWF1EM

Карактеристики: Напојување: 230 VAC, Макс.оптоварување: до 16 А преоптоварување. Работна температура: 0 ~ 45 °C, влажност: 85% RH макс мерење: Напон на потрошувачот во W, Електрична работа во kWh Дисплеј: црвен LED вграден внатре во копчето за притискање  Локална работа: едно копче за префрлување, вклучување, исклучување и  здружување, Уредот е само за внатрешна употреба. Растојание: до 30м, Димензии (ШxВxД): 58.8mm x 112mm x 73.8mm 12 F1 energy meter Целта на F1 енерго метарот е  мерење  на  потрошувачката на енергија на еднофазни потрошувачи.  Карактеристики:  Напојување: 230VAC 50Hz  Опсег на напон: 200‐260V 60A менгеме 1% точност  Мониторинг:  ‐ Електрична енергија оптоварување во W  ‐ Електрични потрошувачка на енергија во kWh  Растојание: до 24m температура Операција: ‐20 ~ 60 ° C  Димензии (ШxВxД): 68 x 110 x 35 mm  Безжична комуникација 868,42 MHz, EIRP:‐22.0dBm до 2.0dBm.  Класа на заштита: IP43  Пакетот вклучува: модул, клема x1.

84 €

118 €


13 F3 energy meter 

13

NEWF3EM

Целта на F3 енергo метарoт е мерење на потрошувачката на енергија за  трофазени потрошувачи.  Карактеристики:  Напојување: 230VAC 50Hz  Опсег на напон: 200‐260V  60A менгеме 1% точност  Мониторинг:  ‐ Електрична енергија оптоварување во W  ‐ Електрични потрошувачка на енергија во kWh  Растојание: до 24m температура Операција: ‐20 ~ 60 ° C  Димензии (ШxВxД): 68 x 110 x 35 mm  Безжична комуникација 868,42 MHz, EIRP:‐22.0dBm до 2.0dBm.  Класа на заштита: IP43  Пакетот вклучува: модул, клеми x 3.

155 €

14 On/Off  (Реле прекинувач)

14

NEWRS

Карактеристики: Напојување: 110V ‐ 230V AC + / ‐10%, 50/60 Hz Макс. AC излез: 16A / 230V 50/60 Hz Макс. Еднонасочен излез: 16A / 30V Макс. излезна моќност (отпорно оптеретување само) 3KW Димензии: (LxWxH): 42mm x 36mm x 15mm Заштита од прегревање: осигурач на 105 ° C Работна температура: 10 ~ 40 ° C Монтажа во дозната за стандарден ѕиден прекинувач Фi ≥ 50mm. Растојание: до 50м. на отворено, или до 30м. внатре. Комуникација: безжична

84 €

15 Double On/Off (Реле двоен прекинувач)

15

NEWDRS

Карактеристики: Напојување: 110V ‐ 230V + / ‐10%, 50/60 Hz Макс. еден AC излез: 8A / 230V 50/60 Hz Макс. еден еднонасочен излез: 8A / 30V Макс. комбиниран излезна моќност  2x1, 5 kW. Димензии (LxWxH): 42mm x 36mm x 15mm Заштита од прегревање: осигурач на 105 ° C Работна температура: 10 ~ 40 ° C Монтажа во дозната за стандарден ѕиден прекинувач Фi ≥ 50mm. Растојание: до  50м. на отворено, или до 30м. внатре 

84 €

16 Dimmer  (Потенциометар)

16

NEWDIM

Карактеристики: Напојување: 230V + / ‐10%, 50 Hz Излезна моќност: 25 ‐ 500W (омско оптоварување) во случај на оптеретување  освен омско,  јач. на струја не смее да надмине 1,5 А Заштита од прекумерна струја: 2,5 А Димензии (LxWxH) 42mm x 36mm x 15mm Заштита од прегревање: осигурач на 105 ° C Околна температура: 10 ° C ‐ 40 ° C Монтиража во стандарден ѕиден прекинувач кутија‐дозна Фi ≥ 50mm Растојание: до 50м. на отворено, или до 30м. внатре Комуникација: безжична

84 €

17 Dimmer+  (Потенциометар +)

17

NEWDIM+

Карактеристики: Напојување: 230V + / ‐10%, 50 Hz Димензии: (LxWxH): 17mm x 18mm x 8,3mm Заштита од прегревање: осигурач на 105 ° C Работна температура: 10°C ‐ 40°C Монтажа во дозна‐кутија Фi ≥ 50mm.позади стандарден ѕиден прекинувач. 

20 €


18 Shutter  (Реле што затвора и отвора ролетни, тенди, завеси,  жалузини)

18

NEWBS

19

NEWHDA1

Карактеристики: Напојување: 110V ‐ 230V + / ‐10%, 50/60 Hz Излезна моќност до 1 kW, Димензии (LxWxH): 42mm x 36mm x 15mm Заштита од прегревање:осигурач на 105 ° C Околна температура: 10 ~ 40 ° C Монтажа во дозна‐кутија Фi ≥ 50mm. Во стандарден ѕиден прекинувач  Растојание: до 50м. На отворено, или до 30м. внатре. комуникација: безжична 19 Dimmer (NEW) Модулот  (Придушувач) се поврзува на изворот на  светлина и може да го контролира интензитетот на светлина) или да ја  контролира брзината на вентилаторот преку безжична мрежа или преку  прекинувач поврзан директно со него. Тој ја мери потрошувачката на енергија на  поврзаниот уред ( свеилка, вентилатор, итн ...) . Подржува поврзување на  дигитален температурен сензор. Модулот е дизајниран да се монтира во кутија‐ дозна зад традиционалните прекинувачи. Карактеристики: Напојување: 110‐230 VAC ± 10% 50/60Hz, 24 ‐ 30VDC Номинално оптоварување на струја од AC излез: 1,3 A / 230VAC Номинално оптоварување на струја од DC излез: 1,3 A / 24VDC Излезна моќ на AC излез ( резистивни оптоварување ): 300W (230VAC) Излезна моќ на DC излез ( резистивни оптоварување ): 31W ( 24VDC ) Опсег на дигитален сензор на температура ( сензор мора да се нарача одделно) : ‐ 50 ° C ... 125 °  Граница на температура на колото: 105 ° C Работна температура: 0 ~ 40 ° C следење: ‐ Електрична енергија оптоварување во W ‐ Електрични потрошувачка на енергија во kWh Растојание : до 30m Димензии ( Ш x В x Д): 42 x 37 x 14,8 мм Тежина: 25g Потрошувачка на електрична енергија : ˂ 0,8 W За инсталација во кутии: Ø ≥ 50 mm или 2M Безжична комуникација 868,42 MHz, EIRP :‐ 22.0dBm до 2.0dBm .

84 €

84 €

20 Shutter (NEW) Модулот може да контролира моторизирани ролетни , 

20

NEWHCA1

прозорци, тенди или завеси преку безжична мрежа или преку традиционални  прекинувачи поврзани директно до него. Тој мери потрошувачката на енергија на  поврзаниот уред ( моќта на моторот кој контролира ролетни тенди, завеси и тн.)  Поддржува поврзување на дигитален температурен сензор. Модул е дизајниран  да се монтира во кутија‐дозна зад традиционалните прекинувачи. Карактеристики: Напојување: 110‐230 VAC ± 10% 50/60Hz, 24 ‐ 30VDC Номинално оптоварување струја од AC излез ( омско оптоварување) * :  2 x 5А / 230VAC (* Во случај на оптоварување освен омско , да обрне внимание на  вредноста на cos φ и ако е потребно да се применува оптоварување помало од  номиналниот товар Макс вредност за  cos φ = 0,4 е 3А !) Номинално оптоварување на струја од DC излез (омско оптоварување ) : 2 x 5А /  30VDC Излезна мок на коло на AC излез (пас. оптоварување):2 x 1150W(230VAC ) Излезна моќ на коло на DC iзлез (пас. оптоварување ): 2x120W  ( 24VDC ) Дигитален сензор на температура опсег ( сензорот мора да се нарача одделно) : ‐ 50 ° C ... 125 ° C Температурна граници на колото: 105 ° C Работна температура: 0 ~ 40 ° C следење: ‐ Електрична енергија оптоварување во W ‐ Електрични потрошувачка на енергија во kWh Растојание : до 30m Димензии ( Ш x В x Д): 42 x 37 x 17 милиметри Тежина: 25g Потрошувачка на електрична енергија : ˂ 0,8 W За инсталација во кутии: Ø ≥ 50 mm или 2M Префрлување : релеен (2x) d d

84 €


21

22

NEWHAA1

NEWHBA1

21 On/Оff (NEW) Модулот има 1 релен излез да вклучите или исклучите  електричен уред (на пример светлосно коло, вентилатор , итн ...) или преку  безжична мрежа или преку ѕиден прекинувач поврзан директно до него. Тој ја  мерки на потрошувачката на енергија на поврзаниот електричен уред .  Поддржува поврзување на дигитални температурен сензор. Модул е дизајниран  да се монтира кутија‐дозна зад традиционалните прекинувачи. Карактеристики: Напојување: 110V ‐ 230V AC + / ‐10 %, 50 /60 Hz , 24‐ 30VDC Номинално оптоварување на струја од ACизлез (пасивно оптоварување ) *: 1x10A  / 230VAC (* Во случај на оптоварување освен пасивно , да се обрне внимание на вредноста  на cos φ и ако е потребно се применуваат оптоварување помал од номиналниот  товар. Макс струја за  cos φ = 0,4 е 3А !) Номинално оптоварување на струја од DCизлез(пасивно оптоварување ): 1x10A /  30VDC Излезна моќ на коло на AC излез (пасивно оптоварување ): 2300W              (  230VAC ) Излезна моќ коло на DC излез (пасивно оптоварување ): 240W ( 24VDC ) Дигитален сензор на температура опсег ( сензорот мора да се нарача одделно) : ‐ 50 ° C ... 125 ° C Граници на температуратана Коло (сензорот мора да се нарача одделно) : 105 °  Работна температура: 0 ~ 40 ° C следење: ‐ Електрична енергија оптоварување во W ‐ Електрични потрошувачка на енергија во kWh Растојание : до 30m Димензии ( Ш x В x Д): 42 x 37 x 15,8 мм Тежина: 25g Потрошувачка на електрична енергија : ˂ 0,8 W За инсталација во кутии: Ø ≥ 50 mm или 2M ф 22 Double On/Off (NEW) Модулот има 2 релејни излези за да вклучите  или исклучите електричен два електрични уреди (на пример две светлосни кола,  два вентилатори , итн ...) или преку безжична мрежа или преку ѕиден прекинувач  поврзан директно до него. Тој ја мерки на потрошувачката на енергија на  поврзаниот електричен уред . Поддржува поврзување на дигитални  температурен сензор. Модул е дизајниран да се монтира кутија‐дозна зад  традиционалните прекинувачи. Карактеристики: Напојување: 110V ‐ 230V AC + / ‐10 %, 50 /60 Hz , 24‐ 30VDC Номинално оптоварување на струја од ACизлез (пасивно оптоварување ) *: 1x10A  / 230VAC (* Во случај на оптоварување освен пасивно , да се обрне внимание на вредноста  на cos φ и ако е потребно се применуваат оптоварување помал од номиналниот  товар. Макс струја за  cos φ = 0,4 е 3А !) Номинално оптоварување на струја од DCизлез(пасивно оптоварување ): 1x10A /  30VDC Излезна моќ на коло AC излез (пасивно оптоварување ): 2300W (230VAC ) Излезна моќ коло на DC излез (пасивно оптоварување ): 240W ( 24VDC ) Дигитален сензор на температура опсег ( сензорот мора да се нарача одделно) : ‐ 50 ° C ... 125 ° C Граници на температурата на Коло (сензорот мора да се нарача одделно) : 105 °  Работна температура: 0 ~ 40 ° C следење: ‐ Електрична енергија оптоварување во W ‐ Електрични потрошувачка на енергија во kWh Растојание : до 30m Димензии ( Ш x В x Д): 42 x 37 x 15,8 мм Тежина: 25g Потрошувачка на електрична енергија : ˂ 0,8 W За инсталација во кутии: Ø ≥ 50 mm или 2M

84 €

84 €


23 Radiator thermostat  (Радијаторски вентил термостат)

23

NEWRT

Карактеристики: Напојување: 2x1.5V АА алкални батерии, класа III (SELV) Индикација за слаба батерија. Околна температура: 0 ~ 40 ˚ C Подесување на температурата: 4 ~ 28 ˚ C Максималната температура на водата: 90 ˚ C Синхронизација: на секои 5 минути Екран / дисплеј: сив дигитален со позадинско осветлување Температурни мостри: мери температура секоја минута Растојание:  30м., Димензии (мм): L: 91 o: 51 (РА) Тежина: 177 g, Комуникација: безжична, Класа на заштита: IP 20

71 €

24 Thermostat  (Термостат и реле прекинувач за парно)

24

NEWT

Карактеристики на ѕиден термостат: Напојување: 2xAAA алкални батерии Батерии времетраење: до 2 години Индикатор за слаба батерија. Температурна прецизеност: + / ‐ 0.5 ˚ C Хистереза: + / ‐ 0.5 ˚ C Температура: 5 ~ 30 ˚ C Работена температура: 0 ~ 40 ˚ C Номинален импулес напон: САТ 1 ‐ 1500V Димензии: 86mm x 86mm x 36.25mm Комуникација:безжична  Класа на заштита: IP 30 Карактеристики на модулот реле прекинувач: Напојување: 230V AC 50Hz Работен температурен опсег: 0 ~ 40 ˚ C Контакт рејтинг: 1A, 230V AC Димензии: 86mm x 86mm x 36.25mm Класа на заштита: IP 30

184 €

25 A/C control  (Модул за контрола на клима уред)

25

26

NEWAC

NEWREP

Карактеристики: Напојување: USB Power DC 5V 100mA или 3xAAA суви батерии. Индикација за слаба батерија. Работена температура: 0 ~ 40 ˚C, RF растојание: до 25m IR растојание: до 8m, IP памтење: макс. 23 команди Димензии: Ø = 70mm, Т = 18mm (главна единица) Ø = 70mm, Т = 15.5mm (батерија шасија) Тежина: 60 g, Комуникација: безжична, Класа на заштита: IP 20

26 Repeater Целта на модулот Репетитор е да се прошири безжичната  комуникација. Репетиторот врши зголемување и подобрување на мрежата на  далечина. Карактеристики:  Напојување: 230VAC 50Hz  Работна температура: 0 ~ 40 ° C  Работна влажност: 85% RH макс  Уредот е за внатрешна употреба.  Растојание: до 30m Димензии (ШxВxД): 44 x 44 x 57 mm  Безжична комуникација 868,42 MHz, EIRP:‐22.0dBm до 2.0dBm.

119 €

62 €

27 M‐WF‐380 (WIFI) (IR, PT, IP) Camera 27

NEWIPC

Карактеристики: Трикратен стриминг за MPEG4, движење‐JPEG и мобилен уред истовремено,  Подржува 802.11b / g безжичен LAN До 30 рамки во секунда во полна VGA резолуција.

95 €

28 NETIChome mobile iOS  (Мобилна апликација за Iphone) 28

NETIChome мобилна апликација за управување со паметна куќа преку iOS уреди.  NETIChome мобилни апликации Ви овозможува да го контролирате:  NETMOBIPH осветлувањето, сензорите (сензор за отворени прозорци / врати, итн.),  температурата собата, видео IP камерите, итн. NETIChome мобилни може да се користи преку телефон  / или преку Wi‐Fi мрежа.

FREE


29

30

29 NETIChome mobile Android (Мобилна апликација за андроид  телефони) NETIChome мобилна апликација за управување со паметна куќа преку Android  NETMOBAND уреди. NETIChome мобилни апликации Ви овозможува да го контролирате:  осветлувањето, сензорите (сензор за отворени прозорци / врати, итн.),  температурата собата, видео IP камерите, итн. NETIChome мобилни може да се користи преку телефон  / или преку Wi‐Fi мрежа. NECLOUD

30 CLOUD access (Облак на услуги)

Цените се малопродажни со пресметан ддв од 18%, 1€=62ден. Го задржуваме правото на промена на цените без претходна најава Гаранција 12месеци.  Обезбедени монтажа, сервис, одржување и обука за дистрибутери. Испорака од лагер.

Make your life easier !

FREE

FREE


Март, 2014

Ц Е Н О В Н И К Видеофони со IP-SIP технологија No

Picture

Ordering Code

Description of article

Cena € euro

NETICintercom IPA1 ( Надворешна единица со 1‐повик)

1

NIIPA1

Карактеристики: Напојување: Влез: AC / DC 12V или PoE Реле 1 за заклучување на вратата: DC 12V/300mA Реле 2 за заклучување на вратата : DC 12V/300mA камера, звучник, микрофон, 1 копче, RJ‐45 Ethernet Димензии (HxWxD): 185mm x 90mm x 40mm Класа на заштита: IP 44

645 €

NETICintercom IPA2 ( Надворешна единица со 2‐повикa)

2

NIIPA2

Карактеристики: Напојување: Влез: AC / DC 12V или PoE Реле 1 за заклучување на вратата: DC 12V/300mA Реле 2 за заклучување на вратата : DC 12V/300mA камера, звучник, микрофон, 2 копчиња, RJ‐45 Ethernet Димензии (HxWxD): 185mm x 90mm x 40mm Класа на заштита: IP 44

678 €

NETICintercom® IPB1  ( Надворешна единица со 1‐повик)

3

NIIPB1

Уредот може да се прошири со експанзија модул со 8 копчиња. Можно е да  додадете макс. 7 експанзија модули, ова значи макс. 1 + 56 копчиња = 57  копчиња за 57 апартмани. Карактеристики: Напојување: Влез: AC / DC 12V или PoE Реле 1 за заклучување на вратата: DC 12V/300mA Реле 2 за заклучување на вратата : DC 12V/300mA камера, звучник, микрофон, 1 копче, RJ‐45 Ethernet Димензии (HxWxD): 208mm x 99mm x 30mm Класа на заштита: IP 44

781 €

NETICintercom® IPB2  ( Надворешна единица со 2‐повикa)

4

NIIPB2

Уредот може да се прошири со експанзија модул со 8 копчиња. Можно е да  додадете макс. 7 експанзија модули, ова значи макс. 2 + 56 копчиња = 58  копчиња за 58 апартмани. Карактеристики: Напојување: Влез: AC / DC 12V или PoE Реле 1 за заклучување на вратата: DC 12V/300mA Реле 2 за заклучување на вратата : DC 12V/300mA камера, звучник, микрофон, 2 копчиња, RJ‐45 Ethernet Димензии (HxWxD): 208mm x 99mm x 30mm Класа на заштита: IP 44

803 €

NETICintercom® IPBEX  (проширување на број на апартмани)

5

NIIPBEX

Експанзија модул со 8 копчиња. Тој е компатибилен со NETICintercom IPB  единици. Можно е да додадете макс. 7 модули. Карактеристики: 8 копчиња Димензии (HxWxD): 208mm x 99mm x 30mm Класа на заштита: IP 44

409 €


NETICintercom S1  (IP SIP‐сервер)

6

7

Содржи апликација која овозможува:      ‐ додавање на станбени единици,      ‐ додавање на корисници (клиенти),      ‐ додавање и конфигурирање на надворешни единици. Комуникацијата помеѓу надворешната единица и корисниците (клиенти) одат  преку NETICintercom ® С1.  NIIPS1 Серверот, исто така ги зачувува сите влезови. Карактеристики: Напојување: Внесување: AC 100‐240V, 50‐60Hz USB порта: 1, LAN порта: 1 Димензии (HxWxD): 30mm x 100mm x 60mm Класа на заштита: IP 20 NETICintercom® mobile Android е Андроид оптимизиранa апликација која го  превзема целоснo функционирањето на внатрешната единица на интерфонот.  Овозможува гледање во камерата од надворешната единица, примате повици, ги  отфрлате повиците, ја отклучувате вратата, проверува историјата на сите повици  NEIMOBAND (датумот и времето на слика и снимка на секој повик). Преку 3G конекција и / или  Wi‐Fi мрежа се користи за пренос на податоци. Овозможува примање на повици  од надворешната единица секогаш и од секаде.

НОВО! НОВО! НОВО на нашиот пазар !!!  Видеофони со IP‐SIP технологија !!! Вашиот мобилен телефон ја превзема улогата на внатрешната единица од видеофонот!

Цените се малопродажни со пресметан ддв од 18%, 1€=62ден. Го задржуваме правото на промена на цените без претходна најава Гаранција 12месеци.  Обезбедени монтажа, сервис, одржување и обука за дистрибутери. Испорака од лагер.

183 €

49 €


Cenovnik netichome mart2014  
Cenovnik netichome mart2014  
Advertisement