Page 1

Pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Musica viva Kranj Primskovo pod vodstvom Aleša Gorjanca vabijo na letni koncert, ki bo v petek, 11. junija 2010, ob 19. uri v Domu krajanov na Primskovem. Gost koncerta bo Komorni zbor Vox Camerata iz Mengša. Planinsko društvo Jesenice vabi v nedeljo, 13. junija 2010, na planinski izlet v Opatje selo, kjer se boste udeležili 39. srečanja slovenskih zamejskih planinskih društev. Na izbiro sta dve varianti pohoda in sicer daljša (dobri 2 uri) in krajša (1 ura in pol). Odhod avtobusa je ob 6. uri z zgornje postaje na Hrušici s postanki do Radovljice. Prijave z vplačili po 12 EUR za člane in 20 EUR za ostale sprejemajo na upravi društva do četrtka, 10. junija 2010, do 18. ure. Izlet je v vsakem vremenu.

Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike, Slovenski trg 1, Kranj

Kulturno izobraževalno središče Postaja Otoče - Brezje vabi na 4. slovenske večernice, ki bodo v petek, 18. junija 2010, ob 18.27 v prostorih KIS Postaja Otoče - Brezje. Tema tokratnih večernic bo Janko Mlakar in njegovo delo Gospod Trebušnik. Komorni pevski zbor Mysterium Kranj vabi na letni koncert z novim zborovodjem Dominikom Jurco. Koncert bo v petek, 18. junija 2010, ob 20. uri, v župnijski dvorani Župnije Kranj Center. Vljudno vabljeni, vstop je prost. TVD Partizan Žirovnica vabi v petek, 18. junija 2010, ob 16. uri na balinišče gostilne Osvald na Selu na balinarski turnir v počastitev spominskega dne Občine Žirovnica in državnega praznika. Informacije: tel. 041/584 035, Dane Mežnarec.

SPKD Sveti Sava Kranj praznuje dvajsetletnico delovanja Srbsko kulturno in prosvetno društvo Sveti Sava Kranj letos praznuje dvajsetletnico svojega delovanja. V sklopu praznovanja je društvo pripravilo pravo morje prireditev. Najbolj pričakovana sta celovečerna koncerta. Prvi bo na sporedu v petek, 18. junija 2010, v Prešernovem gledališču v Kranj, kjer se nam bo ob 19. uri podrobneje predstavilo društvo s svojimi tremi folklornimi sekcijami. Drugi pa je celovečerni koncert, ki bo 19. junija 2010, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah na Gorenjskem, na katerem se bodo gostiteljem ob 19.30 pridružila številna kulturna društva iz Slovenije in Srbije. Na odru v Cerkljah na Gorenjskem se bodo predstavili Folklorna skupina Sava, Akademska folklorna skupina Ozara, Kulturno društvo Brdo, Etnopedija Novi Sad, Boemi Novi Sad. Obeta se nam večer, ko bosta tamburici prvič povezali dve regiji: Gorenjsko in Vojvodino. V okviru praznovanja se bo društvo vsak četrtek in petek med 17. in 21. uro predstavilo tudi na kranjskem Maistrovem trgu. Svojo zgodovino bodo obiskovalcem drugega koncerta predstavili na razstavi v avli Kulturnega hra-

SPKD Sveti Sava vabi na ogled celovečernih koncertov, 18. in 19. junija 2010. ma, tam bodo poleg slik, nošenj na ogled postavili tudi zlat, srebren in bronast pokal. Vse so osvojili na evropskem prvenstvu v srbski folklori. Ker je za vstopnice za oba koncerta že sedaj veliko zanimanja,

člani društva vsem obiskovalcem svetujejo, naj si jih zagotovijo pravočasno. Kupijo jih lahko tudi na stojnicah ali pa si jih rezervirajo prek telefona po 040/424 600 ali 040/375 138.

26. objava v Gorenjskem glasu  

SPKD Sveti Sava Kranj praznuje dvajsetletnico delovanja

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you