Page 1

DPD Svoboda vabi na odprtje razstave slik Toneta Kavčiča s kulturnim programom, ki bo danes, ob 18. uri v razstavnem salonu Viktorja Gregorača na Slovenskem Javorniku. Informacije DPD Svoboda F. Mencinger, tel. 04/586 61 51. Fotografsko društvo Jesenice vabi na odprtje društvene razstave njihovih članov in članic. Odprtje bo danes, 7. maja 2010, ob 18. uri v Razstavnem salonu Dolik na Jesenicah. Razstava bo na ogled do 26. maja 2010. Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije Tržič vabi na 38. razstavo MINFOS. Razstavo si lahko ogledate 8. in 9. maja, med 9. in 18. uro v Dvorani tržiških olimpijcev.

Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike, Slovenski trg 1, Kranj

Mladinska folklorna skupina Karavanke vabi na koncert ljudskih nabožnih pesmi, ki bo jutri, v soboto, 8. maja 2010, ob 20. uri v cerkvi sv. Katarine v Lomu pod Storžičem. Na koncertu bodo nastopili tudi pevci ljudskih pesmi pri Folklorni skupini Tržič. PD Gorenja vas in PD Škofja Loka organizirata 34. spominski in rekreativni pohod na Blegoš. Pohod bo v nedeljo, 9. maja 2010, ob vsakem vremenu. Vpisno mesto bo pri koči na Blegošu od 8. do 16. ure. Vljudno vabljeni na tradicionalni pohod na Blegoš. Informacije: PD Gorenja vas, tel.: 041/451 684 in PD Škofja Loka, 031/364 859. Fundacija Vincenca Drakslerja vabi na letno konferenco gorenjskih nevladnih organizacij na temo Občine in NVO za isto mizo, ki bo potekala v sredo, 12. maja 2010, od 9. ure dalje v dvorani št. 14 Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1. Prijave sprejemamo po pošti, e-pošti info@grozd.eu, na tel. št. 04/23 61 345. Možne so tudi prijave preko spletnega obrazca na www.grozd.eu.

Društvo KI Aikido Škofja Loka KI Aikido je veščina, pri kateri spoznanja izhajajo iz življenja in ne iz boja, zaradi česar predstavlja eno zelo redkih veščin, ki sloni na lesku v očeh, ki ga ustvarjajo vrednote: iskrenost, dobrota in toleranca. Cilj vadbe KI Aikida je boljša kakovost življenja. KI Aikido ne razvija povprečnežev in ne popravlja slabosti. Osredotočen je na prednosti in razvoj talentov vsakega posameznika. S tem namenom vsaka oseba razvija svoj stil, ki odraža edinstvenost in unikatnost te osebe tako pri samostojni vadbi kot tudi pri vadbi s partnerjem. Ključno znanje predstavljajo tako imenovani KI testi, ki so edinstveni, in KI Aikido je edini stil Aikida, ki te teste ima. KI testi prikazujejo nivo

naše notranje zrelosti skozi poenotenje uma in telesa. Namen je sprevideti pomen vrednot iskrenosti, dobrote in tolerance pri našem delovanju. Eden od KI testov je recimo nedvigljivo telo, stoja na eni nogi ... Z vadbo prihajamo do spoznanja, zakaj so prej omenjene vrednote ključne za boljšo kakovost življenja ali, drugače povedano, za življenje z leskom v očeh. Vadba je prilagojena vsaki starostni skupini posebej in poteka ločeno za otroke, odrasle in starejše. Društvo KI Aikido Škofja Loka deluje v Škofji Loki in Kranju. Več informacij na www.kiaikido-sola.com ter na 051/417 481 (mag. Peter Babarović, predsednik društva).

Vadba poteka tudi na prostem.

22. objava v Gorenjskem glasu  

Aikido je vešcina, pri kateri spozna-nja izhajajo iz življenja in ne iz boja, za-radi cesar predstavlja eno zelo redkihvešcin, ki sloni na l...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you