Bostadsnytt 1 2017

Page 1

BO

nyheter från Svedalahem / nr 1 april 2017

SVEDALAHEM SKRUVAR UPP TEMPOT Bygger nytt vid gamla ICA och Svea park

Karin, ny ekonomichef

Inflyttning på Segehus

ICA fastigheten


NY

SVEDALAHEM SKRUVAR UPP TEMPOT I BOSTADS​ BYGGANDET

MATS LUNDSTRÖM - BOENDEUTVECKLARE För att vi ska klara av att genomföra våra kommande projekt har vi tillfälligt utökat våra personella resurser genom att hyra in en boendeutvecklare på halvtid. Det är Mats Lundström, som med mångårig erfarenhet av lokalplanering och fastighetsfrågor har fått uppgiften att bistå oss med boendeutvecklingsfrågor.

Text: Pehr Carlberg

M

ed över 6.000 personer i vår bostadskö och flera hundra som anmäler intresse för att hyra varje ledig lägenhet som publiceras, så har vi stor press på oss att producera fler bostäder. Kommunstyrelsen har dessutom beslutat att Svedalahem inom sin verksamhet ska ha huvudansvaret för att ombesörja bostäder till nyanlända.

NY

Därför planerar vi nu både permanenta och tillfälliga lösningar för fler bostäder. Svedala kommun har startat en lokaliseringsstudie för att hitta mer byggbar mark åt Svedalahem där vi kan bygga tillfälliga bostäder inom snar närtid och permanenta bostäder på lite längre sikt. I avvaktan på att lokaliseringsstudien ska bli klar jobbar vi vidare med flera spännande projekt.

KARIN BJURSTEN – NY EKONOMICHEF

Vårt deltagande i Bara Backar kommer i etapp två av utbyggandet av området och lär dröja några år men redan nu i höst kan det bli byggstart för ett nytt spännande bostadskvarter där den gamla ICA-byggnaden stod på Storgatan i Svedala.

Karin har sedan tidigare lång erfarenhet av att arbeta med ekonomi som ekonomichef, controller och revisor bland annat inom Fastighetsbranschen. Förutom arbetet så är familjen och vänner viktiga för Karin och hon ägnar gärna sin fritid åt olika kulturella aktiviter och sport både som utövare och som underhållning.

Den första februari började Karin Bjursten som ny ekonomichef hos Svedalahem och SVEDAB.


Centrala Svedala. Illustration Tengbom Arkitekter

Vy Ăśver Svea Park. Illustration NyrĂŠns Arkitektkontor


Förslag på utformning av parkering, gata och gård. Illustration Tengbom Arkitekter

40

ICA-FASTIGHETEN Svedalahem köper den gamla ICA-fastigheten under våren och tar över en tomt där den gamla byggnaden är riven och bortforslad. Detaljplanen godkänner kvartersbebyggelse med bostäder i hus om 3-4 plan med lokaler för handel, kontor, service och hantverk i bottenplanet. Styrelsen kommer under våren att ta ställning till hur vi på bästa sätt ska utnyttja tomten men vi räknar med minst 40 lägenheter.

40

SVEA PARK Svedalahem driver också arbetet med att ändra detaljplanen för den gamla fotbollsplanen på Sveagatan, som har använts som skolidrottsplats för Marbäcksskolan. Projektet går under namnet Svea Park och detaljplanearbetet fortskrider. Vi tror att vi ska kunna bygga drygt 40 lägenheter med en parkliknande miljö inom området.


”Sven ser fram emot att ta dagen som den kommer och att få vakna utan väckarklocka”

SVEN HANSSON Text & Foto: Ulla Munther

D

en siste mars gick vår fastighetsvärd Sven Hansson i pension. Sven har jobbat inom Svedalahem i drygt 10 år, först som anställd hos ISS och sedan hösten 2014 som anställd hos Svedalahem. Sven har i huvudsak haft hand om Bara och Klågerup under dessa år men har även jobbat på Tegelbruket, Norra Tvärgatan och Erlandsdal. Vad har varit bäst med ditt jobb hos Svedalahem? - Att jag har trivts bra med mitt jobb och att jag bland annat har fått arbeta med utemiljö, som är ett stort intresse hos mig säger Sven.

Som pensionär ser Sven fram emot att ta dagen som den kommer, att få vakna utan väckarklocka, dricka kaffe och läsa tidningen i lugn och ro och promenera med hunden My. Markservicen hemma hamnar också på Svens lott eftersom hans sambo kommer att arbeta några år till. Sven har 10 barnbarn och misstänker att det finns en del projekt som väntar på honom både hemma och hos sina barn. Vi tackar Sven för hans tid hos oss och önskar lycka till med pensionärslivet. -Jag vet ingen som har så ”gröna fingar” som Sven, han har räddat många redan ”döda buskar” på våra områden säger Jörgen Grabo.


INFLYTTNING PÅ SEGEHUS 2 & 3 Den 1 mars var det äntligen dags för våra nya hyresgäster att hämta ut nycklarna till sina lägenheter på Segehus 2 & 3. På morgonen ringlade kön med förväntansfulla hyresgäster lång på vårt kontor och redan några timmar senare var de första flyttlådorna på väg in. Vi har även hört ryktas om att det planeras för gemensamma inflyttningsfester.

Kristoffer Annerfeldt flyttar in tillsammans med sin sambo Helene Olsson, här får han hjälp av kompisen Simon Persson.

VÅR PERSONAL Tyvärr händer det ibland att oärliga personer ringer på hos våra hyresgäster och utger sig för att komma från Svedalahem.

Systrarna Pia Persson och Lisbeth Kristensson hjälps åt med Lisbeths lådor.

Om du är osäker, tänk på att Svedalahems personal alltid har kläder med vår symbol samt legitimation.

KONTAKTA OSS SVEDALAHEM

HYROR

JOUR

Verkstadsgatan 1, 233 51 Svedala Telefon 040-626 80 50 e-post: info@svedalahem.se www.svedalahem.se

Månd-fred 09-12 Tel 018-66 01 71

Tel 040-93 12 70

FELANMÄLAN

BESÖKS- OCH TELEFONTIDER

Mån-fred 07-16 Tel 040-626 80 20 eller www.svedalahem.se

Månd-torsd 09.30-12.30 onsdag även 16-18

SKADEDJUR/ANTICIMEX Tel 0771 -40 11 00 backoffice.malmo@anticimex.se

BO Ansvarig utgivare: Pehr Carlberg Text: Ulla Munther, Pehr Carlberg Foto: Ulla Munther Layout: Stng Reklambyrå AB Tryck: Lidbergs Grafiska AB