Page 1

:: Påsken 2016

God påske!

Solkysten Velkommen til

Ny hoteldirektør

Tor Eivind Line

Margarethe sine

Påsketips Alt til påsken På Amfi Brotorvet

Nye butikker i Langesund

Påskekryssord Lik oss på Facebook


Innhold

Solkysten magasinet 24

11

6 4

4

Møt Skjærgården hotel sin nye direktør Tor Eivind Line.

6

9

Vi møter nok en gang Margarethe Bie 9 Johansen for å få litt påskeinspirasjon denne gang.

Snart åpner det nye storkiosk på torvet i Langesund. Bare å glede seg.

11

Rustikk

AMFI Brotorvet og jeanette viser oss sine påskefavoritter.

24

Helgen 12/13 mars arrangerte Bamble fotball sin årlige cup i Skjærgårdshallen.

PÅSKE

Påske magasinet 2016... Påskeferien står for døra og jeg gleder meg l fridager som skal nytes med familie og venner. Det er ikke så mye påskepynt her i huset, men påskeliljer, puselabber og gule tulipaner gir meg påskestemning i massevis.

Foto og tekst: Beate Hemsborg

Meny kokk Terje Matspalte

Påskeblogg Beate Hemsborg

Påske På AMFI Brotorvet


FORORD fra Velkommen til Solkysten

Om to måneder

skjer det

Kjenner dere ikke hvordan hjertene svulmer og stoltheten vokser? Med god grunn, for makter vi å leve opp til fjorårets arrangementer, da har vi virkelig utrettet noe. Tour og Norway er bare innledningen på det vi ønsker Bamble og Langesund skal være for mennesker i inn og utland. Et sted der det skjer spennende og morsomme saker. Der musikk, sport og andre kulturaktiviteter har gode ankerfester. Arrangementene begunstiger ikke bare Langesund og Langesunds befolkning. De gode innslagene kommer faktisk hele kommunen til del. Men evner vi å se det?

med beliggenhet på AMFI Brotorvet i Stathelle, har et hjerte som brenner for Bamble. Og benytter naturligvis anledningen til å si dette høyt. Likevel reiser vi på ODD-kamper, Fritidsparken i Skien, skiløypene på Svanstul, eller klatrer i Valleråsen. For ikke å snakke om Jomfruland en deilig sommerdag. Vi bor i , etter vår mening, Norges flotteste region. La oss fortelle dette til resten av verden.

Velkommen til Solkysten skal ikke dvele ved et eventuelt svar på nevnte spørsmål, men lett hoppe videre til andre sider av regionens gjøren og laden.

Apropos fortelle. Det er en liten, men kinkig sak, vi ønsker å ta opp med dere lesere. Kanskje har også dere erfart dette. Vi er ikke lenger så flinke til å respondere på henvendelser. I alle fall ikke de som kommer som e-post. Hvorfor er det slik?

Det er ikke bare i Bamble at sommerens aktiviteter forberedes. Kragerø, Porsgrunn og Skien lader opp til en hektisk sommer. Mens dette skjer arbeider våre folkevalgte med det som kan bli vår tids store omveltning. Kommunereformen. Enten vi liker det eller ikke, vil ting skje. Noen gruer, andre gleder seg. Det Velkommen til Solkysten har som mål er likevel å løfte fram de gode sidene, uavhengig av kommunegrenser. Men det nytter ikke med en spinkel røst. Hver og en av oss, i de respektive områdene, må hele tiden framsnakke regionens fortrinn, og samtidig ha forståelse for at det er flotte muligheter i de andre områdene. Likevel, vi kan ikke komme fra at vi,

Mange vil si at vi oversvømmes av informasjon, og makter ikke å følge med. Søppelpost sier andre. Forklaringene er mange, og plausible. Men er dette sannheten, eller er det slik at vi har lett for å bare «glemme», så lenge henvendelsen ikke er levert personlig? Velkommen til Solkysten forstår at det er vanskelig å henge med når innboksen flommer over av flere hundre eposter daglig. Likevel, de fleste av oss har lagt inn et filter som stort sett håndterer såkalt spam. E-post som rett og slett er masseutsendt. Hva med de beskjedene som faktisk er sendt til nettopp deg? Skal vi bli tatt alvorlig, må vi også ta verden rundt oss på alvor. Det betyr at vi må legge et visst

arbeid i å sortere på seriøst vis det som sendes oss. Kanskje ligger det et gullkorn fra en eller annen nettopp i din e-postkasse. Vi er inne i budskapenes tid, bokstavelig talt. Mest åpenbart er naturligvis kirken, som feirer påsken. Et budskap om kjærlighet, offer, tilgivelse og tillit. For de fleste av oss betyr ikke påsken annet enn en velfortjent friperiode, sammen med familie og gode venner. Er været flott, så kommer dette som en ekstra bonus. Næringsdrivende er også opptatte av budskap. De forsøker etter beste evne å få dere lesere til å lytte og se. Velkommen til Solkysten kjenner inngående til dette, og vet hvor vanskelig det kan være å bli hørt i vrimmelen av budskap. Vårt ønske for påsken er naturligvis at dere stiller med åpne sinn, og forsøker å lytte til det som sies og vises. Vi tror dere vil bli rikere på den måten. Kanskje ikke i kroner og ører, men i alle fall i opplevelser. Kanskje er nettopp opplevelser det beste dere kan bære med dere inn i framtiden. Og da er vi tilbake til start. 2016 vil by på mange opplevelser. Ikke minst i Bamble. Forsyn dere, for her er bordet fylt med retter til alle.

Vi ønsker dere lesere en riktig God Påske

Velkommen til Solkysten

Påskeutgave

Bladet er reklamefinansiert og bilder kan være manipulert. Opplag: 13 500 Layout/produksjon: Kontur Design v/ Stine Johnsen Tekst/foto/video: Per Flåthe med hjelp fra Batool og Farzin fra flyktningehjelpen.

Grafisk uttrykk av Stine Johnsen, Kontur Design

Foto og tekst av Per Flåthe, Byline Media

3


NY DIREKTØR Tor Eivind Line

Ny Skjærgården direktør

4

Tor Eivind Line

En utflytta Siddis inntar Langesund

Etterfølgeren til direktør Caroline Laurhammer på Quality Hotel Skjærgården er på plass. En lyshåret og hipp kar på 39, med sørvestlandsk dialekt og sprett i steget.

jeg er vokst opp med å se havet, og er avhengig av det. Derfor passer jobben i Langesund. Hver dag kan jeg se ut på sjøen. Det er flott, sier siddisen.

- Hvem er Tor Eivind Line?

- Skien er innlandet. Jeg har derfor disse tvangstankene om havet. Nå ser jeg altså sjøen hver dag og får ro i sjelen.

Vel, jeg er en utflytta siddis som har hotell i ryggmargen, forteller direktøren, som ikke har flyttet mer enn 30 kilometer på seg hva arbeidsplass angår. Ja, dere leser rett. Tor Eivind, som er født og oppvokst i Stavanger, hadde sin forrige hotelljobb i Skien. Choicekjedens hotell Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Før dette var han hotelldirektør på Gardermoen. - Jeg har vært i bransjen siden jeg var 16 år gammel, og har bak meg Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. - Hvorfor i all verden bo i Skien? - Ja, si det. Vel kona er jo derfra. Men

Han erkjenner at barndommen, med storhavet som nabo, har satt spor og ført til krav han ikke kan undertrykke.

Farende fant Hotellfolk har mer lopper i blodet enn folk flest. Det ligger liksom i sakens natur å flytte rundt. Tor Eivind er ikke noe unntak. Men av og til må ting prioriteres. - Jeg bodde i Stavanger og pendlet til Gardermoen. Etter Gardermoen flyttet jeg til Skien på grunn av at Nordic Choice ønsket at jeg skulle lede Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Beslutningen om å flytte til Skien, selv om gevinsten ville bli null pendling, ble ikke tatt raskt og følelsesfullt. I stedet forteller direktøren at han og

kona tok en praktisk innfallsvinkel til flyttespørsmålet. Paret gjorde opp status ved å sette pluss og minus på et ark, da Skien ble vurdert. Åpenbart var det flere pluss enn minus på arket. Flyttingen til Skien er ikke noe verken han eller kona angrer på i dag. Ikke minst fordi datteren trives usedvanlig godt. Da Quality Hotell Skjærgården måtte ut å lete etter ny direktør i 2015, falt imidlertid valget på Tor Eivind. Han sa ja, men fikk virkelig hendene fulle. I en periode drev han to hoteller.

Gjøre en forskjell Beslutningen om å ta jobben i Langesund var ifølge Tor Eivind ikke så vanskelig å ta. I 2015 ble hotellet og uteområdet pusset opp for 55 millioner kroner. - Jeg så helt klart mulighetene for dette hotellet. Ideene er ikke blitt mindre etter at han nå er på plass, og kan konsentrere seg om driften fullt og helt. - Hva er det ideelle hotellet for deg?


NY DIREKTØR Tor Eivind Line

“eg er vokst opp med å se havet, og er avhengig av det”

5 - Det skal være levende og pulserende, med glade gjester og ansatte. Det å klare å gjøre en forskjell, da har gjestene hatt en god opplevelse og gitt de ansatte arbeidsglede, forklarer han. Dette blir også målet han ønsker å strebe etter i Langesund. Noe som betyr at det vil skje saker og ting på hotellet. - Jeg er uredd og ønsker å utvikle nye ting, sier han.

Lokalbefolkningen En av de oppgavene som skal bearbeides så raskt som mulig er å få lokalbefolkningen i Bamble og i Grenland for øvrig, til å bruke hotellet. Men for å få til det må også hotellet anstrenge seg. - Jeg vil at det skal bli naturlig for folk å legge turen innom her, enten det er for en øl eller en matbit. Ikke minst om sommeren. Uteområdet kan bidra til dette. Det stod liksom ikke helt ferdig før ute i august. Nå må vi ta det i bruk, slår han fast.

Den nye brygga har gjort det mulig for båtfolket å komme sjøveien. Dette skal han bearbeide sterkt i tiden som kommer. Tor Eivind forteller at hotellet også har startet tett samarbeid med andre aktører i området. Blant annet Langøya Hovedgaard. Et prosjekt han har stor respekt for, og som kan gjøre hotellet på fastlandet enda mer attraktivt. Ideene presser åpenbart på, men å lansere alle på en gang er ikke aktuelt. Quality Hotell Skjærgården skal utvikles etter en trygg rute. Til alle dere som nå savner noen ord om Badeparken og garderobene der. Her kommer nyheten. Etter påske blir garderobene renoverte for over to millioner kroner.

Det svinger - Tror du at du flytter tilbake til siddisland? - Ja, jeg blir nok ikke en gammel mann i Skien. Men jeg kommer nok til å væe i området en del år til. Ambisjonene er å få Skjærgården til å svinge. Det er så flott her. I ukedagene har vi kurs og

konferanser. I helgene overtar familiene. Veien til lykke går gjennom barna. Trives de, da trives foreldrene, forteller han. De ansatte slipper ikke unna. Under vinterferien var det ridder og prinsesser. De ansatte måtte iføre seg kostymer. I påska er det tid for pirater. Tor Eivind forteller at alle ansatte byr på seg sjøl. En siste sak før samtalen ebber ut gjelder maten på hotellet. Direktøren erkjenner at den har hatt en litt uheldig slagside. Men nå er ny kjøkkensjef på plass, og Tor Eivind kan fortelle at i løpet av kort tid har standarden løftet seg til suverene høyder. Han håper lokalbefolkningen føler seg kallet til å teste ut kjøkkenets kvaliteter. Drømmen er at Quality Hotell Skjærgården skal bli en naturlig møteplass for både lokale og tilreisende. Velkommen til Solkysten ønsker Tor Eivind lykke til med arbeidet, og anbefaler alle som ikke har fått med seg den betydelige oppussingen å ta seg en tur innom.


PÅSKETIPS MED Margarethe Bie Johansen

God Påske!

6


PÅSKETIPS MED Margarethe Bie Johansen

Lånte fjær og gammel pynt

Til påske...

I samarbeid med Margarethe Bie Johansen serverer Velkommen til Solkysten her noen greie tips til hvordan du kan friske opp heimen med selvlaget og kreativ pynt til påske.

- Jeg har samlet sammen en rekke ting. Mye er gjenbruk som trau, gamle kaffekjeler og ting som en har i huset. Ting som du kan bruke å lage påskedekor av uten å måtte kjøpe, kanskje ikke kjøpe noe i det hele tatt. Og så bruker jeg naturen, forklarer Margarethe. Den våkne leser, som også har fulgt våre digitale magasiner i år drar nok kjensel på Maragarethe. Vi hadde en sak om denne kreative og fargerike kunstneren fra Langesund i nummeret i februar, samtidig som vi også laget en video om henne. Dette ble så populært at vi altså har bedt Margarethe dele noe av hennes metoder og innfallsvinkler med dere lesere. Vi tror det er verdsatt, og ønsker dere alle sammen lykke til.

Gamle kurver - Du kan for eksempel ta gamle kurver. Kanskje er de litt i stykker. Hankene har falt av, men de er i fine farger, og du er glad i dem. Ia alle fall er jeg glad i dem, og de kan brukes og komme til sin rett. Enten det er påske eller sommer så kan du fylle dem med blomster. Jeg er for øvrig sponset av Hegges Blomster, en fin blomsterbutikk, sier Margarethe. Kreativiteten blomster bokstavelig talt i en slik grad at Margarethe også bruker kunstige blomster. Krokusene er slike, og gjenbrukes år etter år når våren og påska kommer.

Gult og oransje

Flis, treull og andre materiealer som blant annet brukes til å skjerme gjenstander under transport faller også inn i kategorien tas vare på. Dette mikser hun med naturlige saker som egg. Margarethe forteller at disse eggene er naturlige, og de kan kjøpes blant annet i hobbyforretninger.

Også fruktdiskene er gjenstand for hennes kritiske, kunstneriske blikk. Sitroner og appelsiner har fargene som passer ypperlig til påska, gult og oransje. Hun legger til at også rosa er en ypperlig påske- og vårfarge. Da kan et sugerør, noen prikket fjær og litt annet småstell fort bli en fiks liten påskepynt, som har gjort nytten når høytiden er over. Kanskje kan den sågar spises.

Pærlehøns - Det jeg egentlig bruker mye av, og som jeg bruker hele året, er fjær. Pærlehønsfjær er utrolig skjønne. De koster ingen ting og kjøpes på hobbysenter og Søstrene Grene. mange har dem. Jeg har også mange små bein, som brukes i keramikken. De kan du bruke som de er, for de pynter opp de også, forteller Margarethe. Opp fra alle mulige steder trekker hun saker og ting. Det er ikke mye som kastes i familien Bie Johansens husholdning. Nær sagt alt kan brukes. Bunter med tovet ull i ymse farger kommer på bordet. Hun forteller at dette er matierialer som kan brukes til høytidene for å komplementere kreasjonene.

Levende pynt I tillegg til å kjøpe saker og ting fra steder som kan by på fine innfallsvinkler for kreative mennesker, sørger Margarethe også for å gi de sakene hun har varig liv i form av fargeendringer, pålimt stasj Gamle settebord kan males i gult, lilla eller sort, eller i en hvilken som helst farge du måtte

ønske: Det samme gjelder for brett, egg og kjøkkenvekter. Lysestakene får beholde stearinsølet. Margarethe understreker at pynten skal være med på å live om der den står. Da betyr dette at pynten også må være levende på et vis. Pynten kan være stor eller liten, størrelse spiller ingen folle. Alt kan rett og slett brukes. - Det er ikke så mye som skal til. Litt påskeliljer, et par kvister, og de er fra hagen, da er det påske og vår. Det var det. Lykke til og God påske. Margarethe er dermed ferdig med sin påskepynt. Nå er det opp til dere lesere. Følg med på videoen vi også kommer til å legge ut om denne saken på våre Facebooksider. Blomster til pynten er sponset av Hegges Blomster i Langesund.

7


BLOGG Line Victoria Husby

8

Sykkopatene i Grenland Uansett hvor ellers i verden jeg har bodd, har jeg alltid irritert meg på syklister langs veien. Ikke nødvendigvis mosjonistene som sykler i fred og fordraglighet på lite trafikkerte veier, men jeg har alltid hatt et vondt øye til de syklistene som tror de er med i Tour de France hver eneste dag de sykler til jobb. De med glorete klær og solbriller, trange shortser som ikke overlater mye til fantasien og med drikkepumpeflaske-systemer hengende over skulderen. I storbyene jeg har bodd har de ofte bydd på problemer når jeg (og andre) skal smidig og hurtig manøvrere bilen gjennom gater med mye kø og lyskryss for å komme meg til jobb på andre siden av byen. En vakker vårdag i Oslo-trafikken traff jeg (bokstavelig talt) på en av disse liksom-birkebeiner-gutta da han var på vei til å krysse veien. Jeg prøvde lengre tid i forkant å snike meg forbi han, og plutselig vrengte han sykkelen fra veikanten og rett over fotgjengerovergangen uten å signalisere. Han havnet selvsagt rett foran bilen min og jeg traff han såvidt bakerst på den dyre sykkelen hans. Javisst gjorde han en feil; er du på to hjul i trafikken regnes du som et kjøretøy. Går du av sykkelen og leier den over den gangfeltet så regnes du som fotgjenger med alle de fordelene det har i trafikken. Lang historie kort, han ble rasende over påstått skjevt hjul og jeg ble om mulig enda mer rasende over en stygg ripe

i lakken. En ting er en kranglete, svett 50-åring med trang tights, det blir en mer høylydt scene når motparten er en voldsom blondine med stort vokabulær, mye følelser og særdeles høy egenandel på sin splitter nye bil. Vi barket sammen den dagen som to katter som begge hevdet sin fulle rett til å bruke veien. Da jeg kom hjem til Grenland fant jeg ut at jeg måtte jobbe litt med mitt eget sinne i forhold til disse syklistene. Statens Vegvesen startet en kampanje som het «Husk å dele veien med andre» eller noe. Vi skulle liksom begynne å ta hensyn til hverandre, bilisten og syklisten i skjønn forening. Jeg gjorde også en opprørende oppdagelse en av de første familiemiddagene i Langesund, det viste seg at min nye svigerbror, svigerfar og svigermor var alle var sykkelentusiaster med trange sykkelshortser og glorete hjelmer. Nå måtte jeg begynne å tute på de i trafikken fordi jeg faktisk visste hvem de var, og ikke fordi de måtte FLØTTE SEG! I september i fjor begynte jeg med spinning (innendørs sykling) på Nr1Fitness i Skjærgårdshallen. Selv om sykkelen i den salen står boltet fast til gulvet, så har jeg allikevell avlagt uendelig mange mil på den. Jeg har både glorete sykkeltrøye og trang sykkeltights med sånn bleie i rompa for å ikke få gnagsår på skinka. Jeg har rosa sykkelsko som man setter fast i pedalene og jeg

Line

har dristet meg til å kjøpe pulsklokke for å imponere de andre syklistene. Men til tross for at jeg har blitt en helt vannvittig god innendørssyklist, så har jeg ennå ikke dristet meg ut i frisk luft. Ennå. Nå viser seg nemlig at veldig mange av de flotte menneskene jeg har syklet innendørs med i hele høst og vinter, også har en egen sykkelgruppe som heter «Paragrafrytterne». Tenke seg til, en egen sykkel-sekt! Og i mai kommer Tour of Norway innom Langesund igjen - med busslass av sykkeldeliske menn og kvinner som breier seg utover veiene våre. I august skal det på nytt arrangeres Brotorvetritt i regi av sykkelentusiasten Kent Inge Moum og som om ikke det er nok - min fremtidige mann har kjøpt, ja du tippet riktig, sykkel til meg i morgengave! På tide for min del å be om våpenhvile, og begynne å dele veien med syklistene. Bokstavelig talt. Det er altfor mange syklister i Grenland, og jeg har funnet ut at det er bedre å sykle på lag med de fremfor å miste forsikringsbonusen på bilen min. Og du? Ser du en vinglete blondine med rosa sykkelsko, glorete hjelm og drikkepumpeflaske-system på ryggen langs landeveiene i nærmiljøet, så er det bare jeg som akkurat har blitt medlem av Paragrafrytterne og har opptrening før Brotorverittet i august. Det er bare å tute på meg!


LANGESUND NYE virksomheter Strikke-/garnbutikk

Den 16. mars åpnet Anita VeeHaugen en butikk for de kreative i Storgata i Langesund. - Vi skal drive med garn og strikking, reparasjon av kalesjer og nye, og søm, forteller Anita. Velkommen til Solkysten traff henne sammen med tantebarnet Iselin Storkås noen dager før åpningen. De to var i gang med å fylle hyllene med garn-

Anitas Sting og Maske

bunter. Det var mye som skulle på plass, og tiden var kort.

sten av strikkepinneentusiaster er stor. Tidligere hadde Langesund en butikk som drev med tilsvarende varer og service. Nå tar altså Anita opp tråden igjen.

Anita har startet opp i de tidligere lokalene der Roalds Elektro holdt til. Lokalene er fullstendig renoverte. I tillegg til å drive med garn og søm, skal Anita utvide virksomheten til også å arrangere strikkekafé. En fin måte å skape en møteplass på. Strikking har fått hatt en rivende utvikling de senere årene, og tilvek-

Det er muligens noen som drar kjensel på navnet Anita Vee-Haugen. Spesielt båtentusiaster. Det er ikke så merkverdig. Hun drev tidligere med båtkalesjer og båtsøm på Stathelle, men har hatt et opphold før åpningen av ny virksomhet i Langesund.

Storkiosk på torvet

Gatekjøkken med snusfornuftig spesialitet En gang mellom 1. og 15. april åpner kombinasjonen gatekjøkkenet, kaféen og kiosken Torvet 10 dørene for publikum, sentralt beliggende på Torvet i Langesund. -Vi skal ha en del sitteplasser. I tillegg får vi også Rikstoto og Norsk Tipping. For de som liker hestespill blir det et eget rom. Men viktigst av alt, vi kommer til å bli store på snus. I alt 65 sorter skal vi føre, forteller Rolf Hegge. Sammen med Per Christian «Pekka» Raamundsen starter han opp dette tilbudet i Langesund. Til daglig arbeider de sammen som snekkere, så mesteparten av innredningsarbeidet har de sørget for sjøl. I lokalene var det tidligere en liten

kafé og en blomster- og kjøkkenutstyrsforretning. Etter at de la ned virksomheten, har Rolf og samarbeidspartneren fjernet vegger og sørget for en solid utvidelse av lokalene.

Siden arbeidene har pågått en stund, har publikum for lengst kommet med kommentarer til gründerne. De er alle sammen hyggelig og optimistiske kommentarer.

- Det er gjort for å kunne bruke alt på vinterstid. Da er det trolig lite med folk ute, slik at vi trenger kun en person på jobb, forklarer Rolf.

Rolf vil ikke til vanlig arbeide bak disken, men av og til kan besøkende finne ham der.

Navnet på stedet skal være Torvet 10, men Rolf forteller at tiltaket gjøres i nært samarbeid med kioskkjeden Gyda.

- Hvordan skal dette ta i vei da? -Vi må prøve oss fram, da dette er nytt for oss. Men jeg skal vel forsøke meg litt bak disken jeg også, sier Rolf.

9


Ros & Ros

Pisk og gulrot kan ofte virke godt, men hva med ros og ros? Velkommen til Solkysten har satt seg som mål å framsnakke mennesker, områder og aktiviteter som finner sted i vår region. Det har vi gjort så godt vi har formådd. Men nå ønsker vi å ta dette et steg lenger. I vår spalte ros og ros vil vi fra tid til annen trekke fram de elementene som allerede er nevnt over. Først ute er Bjørn Einar Myhre. Den daglige lederen av Langesund Idrettsforening har fått mye hyggelig omtale i mange medier, og vel fortjent er det også. Velkommen til Solkysten har hatt glede av å ha ham omtalt i våre spalter ved flere anledninger, men nå bejubler vi ham ut i fra et sterkt subjektivt synspunkt. Dette er våre meninger helt og holdent.

Bjørn Einar har og er en av hjørneoppe. Både som trener og som leder En jobb han tar på største alvor, fordi, tatt seg av ham.

10

steinene som holder virksomheten i LIF bruker han sin tid på foreningens beste. som han sjøl har sagt det, LIF har også

Hva er det som gjør Bjørn Einar så spesiell. For det første øser han av sin varme til alle. Dette har gitt resultater. Han fikk damelaget til LIF opp og ut i verden, den gangen foreningen hadde et damelag i fotball. Senere han har viet de unge betydelig oppmerksomhet. I de senere årene har han inkludert innvandrere på en måte som gjør at tilveksten av unge håpefulle spillere er stor. Kanskje kan LIF en dag dyrke fram en Zlatan. Da er det trolig Bjørn Einars fortjeneste. Hans siste innspill er trimbingo om våren. Nok en fulltreffer får vi si. Vi i Velkommen har kjent denne karen i mange år. Denne penneføreren har skrevet om ham gjentatte ganger i blant annet Porsgrunns Dagblad. Sakene har ikke bare omhandlet hans sportslige liv i LIF. Bjørn Einar har også kjempet en egen kamp som har vært tung å føre. Kampen mot kiloene. Dette har han klart. Ikke uten sverdslag, men Bjørn Einar er en kar som ikke gir opp så lett. Skal vi driste oss til å foreslå ham til en pris, så bør en kulturpris være i den rette gata.

Nestemann er også fra Langesund, der ute kjenner ham fra smertefulle Han er fremdeles opptatt av de små gangen.

en tilfeldighet må vi si. Mange av dere oppgjør i tannlegestolen, Helge Oland. tingene, men ikke med amalgam denne

Etter at tannlegegjerningen ble lagt på hylla tok Helge opp interessen for de små kulturdetaljene på Langesundhalvøya, og ellers i området vårt. En av de detaljene som han har fått mye oppmerksomhet på, er kartleggingen og restaureringen av de hyggelige benkene rundt om i Langesund. Helge understreker sterkt at han ikke har vært alene om den gjerningen, men han har gjennom bok og foredrag sørget for at de nå er kommet til heder og verdighet. De blir faktisk brukt av turgåere. Helge er på farta ustanselig, og avfotograferer stort og smått i hans vei. Vi vet at det er flere prosjekter på gang. Detaljer som folk flest neppe vil tenke over i det daglige, men som er detaljer Helge finner det viktig å dvele ved. Med andre ord han fyller også viktige hull i pensjonisttilværelsen. Kulturhull som sørger for at råten ikke får dem til å forvitre og forsvinne. I alle fall fra manns minne.

Vi trenger mennesker som Bjørn Einar og Helge. Har dere lesere forslag til omtale av hverdagshelter, som gjør en forskjell i lokalmiljøet vårt, meld dette til oss. Gjerne på en epost.


GOD PÅSKE AMFI BROTORVET 09-20 (18) AMFI.NO/BROTORVET

ÅPNINGSTIDER I PÅSKEN PÅ AMFI BROTORVET

ONSDAG 23. MARS 9-20 PÅSKEAFTEN 9-16

Påsketips

Alt du trenger til perfekt påskekos!

BROTORVET

AMFI Mye å glede seg til. Alltid.


AMFI BROTORVET Påske på senteret

Jeanette`s

PÅSKETIPS

- Bli med meg en tur på AMFI Brotorvet

Husk å bevar påskeminnene med et polaroidkamera!

12

Påskekrim

Klærne til Jeanette får du hos GOSSIP. Håret er fikset hos TANGO FRISØR. Makeup utført av FREDRIK & LOUISA.

Husk solkrem! AMFI Mye å glede seg til. Alltid.

12


AMFI BROTORVET Påske på senteret

spirasjon d påskein o g t . n fa Jeg , hos Nille åskebord p t it m l ti

Påsket u

lipaner

fra MES TERGR

ØNN.

Ingen påske uten quiz!

K

lyst på?

Nå kan DU vinne tidenes påskeegg fra AMFI Brotorvet. Du deltar enkelt ved å finne dette bildet på vår Facebook side, kommenter GOD PÅSKE og lik/ følg oss på facebook og instagram. Gjør du disse tre tingene, er du med i vår påskekonkurranse. Den heldige vinneren trekkes og kontaktes 25. mars Lykke til! AMFI Mye å glede seg til. Alltid.

13

13

nse

Fornuft VS

u k r r n o a


AMFI BROTORVET Butikker p책 senteret

Du finner oss p책 Brotorvet!

Kom innom for en hyggelig handel! 14

Marine

Skinn Dinsko.no | putfeetfirst.com

V책rens trender


50-70%

50-70%

AMFI BROTORVET Butikker på senteret

! T E V R O T O R B Å P G IN L E D V A L E K NY SYK ÅPNINGSPRIS

ÅPNINGSPRIS

ÅPNINGSPRIS

ÅPNINGSPRIS

1299,- 1799,- 1999,- 1999,-

DIAMANT CROWN/FLASH 16 SYKKEL

DIAMANT CROWN/FLASH 20 SYKKEL

DIAMANT CROWN/FLASH 24 SYKKEL

DIAMANT ZENITH 10 SYKKEL

BROTORVET

BROTORVET SENTER - STATHELLE - 35 96 17 05 - 9-20 (18) Tilbudene varer til 9 april

Stereo handsfree

fra 99,Smartphone headset STK Powerbank 4000 mah,

ca 2 oppladninger

kun 149,-

Veske til iphone 5/5s, 6/6s, 6/6s plus

kun 100,Ha utstyret i orden til Påsketuren!

15


AMFI BROTORVET Påske med Meny

—————— Brotorvet

påsken er bedre med meny God Påske

LAMMELÅR

79

tilbud

SPAR 33%

11

90 pr kg

100-vis av gode tilbud hver uke!

90 pr hg

SPAR 19%

169

00

ord.pris 209,00/kg

SPAR 30%

24

PLUKK & MIKS

90

3 2 FOR

16

pr hg

ord.pris 35,90/hg

ord.pris 17,90/hg

Biff stroganoff

løsvekt, fra varmeskapet (119,00/kg)

MENY Kundeavis uke 11-12 Torsdag 17. mars - lørdag 26. mars 2016

Salma lakseloin hel side

Gourmetpølser Jacobs Utvalgte, rå/kokt, stort utvalg

Nyskåret roastbeef pr hg, fra ferskvaredisken (249,00/kg)

meny.no


AMFI BROTORVET Påske med Meny

TERJES LAMMESTEK ——————

Vår faste kokkespaltist, Øyvind Helland Olsen, er på reise. Heldigvis har vi fått en god erstatter i Terje Jensen, ferskvaresjef på Meny Brotorvet. Her kommer han med et par solide råd, som gjør påskemiddagen til en suveren opplevelse.

En tradisjonell påskemiddag er lammesteik. Som regel har den fristet tilværelsen i en fryser før den skal brukes. - Lammestek kommer vi til å selge frossen. Den vil jeg ta ut et par dager i forveien og legge til tining i kjøleskapet, før den gnis inn med rosmarin og spekker den med noe hvitløksfedd. Deretter lagt på ei seng av rotgrønnsaker i ovnen og langtidsstekt på 110 til 120 grader. Da får du en skikkelig god og mør lammesteik, forklarer Terje. Når det kommer til antall timer dette kan være snakk om, så kommer det raskt opp i åtte timer før steika er ferdig. Deretter er det viktig å la den få hvile før kniven settes i kjøttet.

Tilbehør Men en slik middag krever gjerne noe mer enn bare kjøtt. Vi har lånt litt fra Øyvinds rikholdige meny, og presenterer her tilbehør som gjør måltidet fullkomment. Dersom noen med god husk opplever at dette har de lest tidligere, så er det korrekt. Men en god ting kan som kjent ikke gjentas ofte nok. Krydder og smak er viktige ingredienser til lammesteika. Her innleder Øyvind med sin egen komposisjon.

Kryddersmør: 250 g Tine smør 1 god bunt bladpersille, finhakket 2 hvitløksfedd, finhakket 2 sjalottløk, finhakket Saft av ½ sitron Maldonsalt, kvernet sort pepper Ha terninger av smør, sammen med de øvrige ingrediensene, i en kjøkkenmaskin til alt er kjørt godt sammen, og massen er jevn. Legg over på plastfilm og rull sammen. Legg i kjøleskap. Rotgrønnsakene som kjøttet hviler på

er naturligvis viktig, men mange ønsker også ei potet eller to på middagsbordet. Her kommer et forslag til hvordan du kan koke potetene litt utenom det vanlige. Kok opp en kjele vann med rikelig grovt havsalt. Kok potetene til de er møre. Serveres med skallet på. Ønsker du litt mer tilbehør kan sopp være en fin detalj. Rens sopp og kutt til passe størrelse. Varm opp solsikkeolje i en stekepanne og stek sopp raskt, tilsett en klatt smør til slutt og vend godt. Avslutt med finh-

akket bladpersille.

Biffen Det er ikke alle som absolutt krever lammesteik, men kjøtt skal det være. Gjerne en real biff. - Hvis jeg skulle steke en god biff, ville jeg ha litt godt smør i ei panne og sterk varme og steke den et minutt på hver side slik at porene lukker seg. Deretter ettersteke på litt svakere varme i rundt to minutter på hver side. Da får du en medium stekt biff. Vil du ha den gjennomstekt, så steker du den tre minutter på hver side.

Terje understreker sterkt at han ikke er kokk sjøl, men har såpass bred erfaring at han greit kan gi gode råd hva kjøtt angår. - Ja vel, men hva skal du ha i påska? - Det blir i alle fall ikke lammestek, for det er det bare meg som spiser. Jeg skal faktisk talt ha ribbe fra Jæren. - Så jula varer helt til påske hos deg? - Ja, det er riktig. Jula varer helt til påske. God påske. Er ønskene for dagen både lammekjøtt så saftig og mørt at det smelter i munnen, og en lang og god skitur? Dette løser du enkelt og greit! Potetene kan du lage ferdig dagen i forveien. Kjøttet langtidsteker du mens du er på tur, sausen lager du på «no time», og grønnsakene baker du i ovnen og blander sammen mens du varmer opp potetene. Espen Schøning Lie // Kokk og leder av MENY-Lauget

17


AMFI BROTORVET Butikker på senteret

Din naturlige møteplass HUSK

Vi Har kaffekort!

Tunika

99,-

18

Vår egen baker Heidi sørger for ferske bakevarer hver dag! Tante Sofies Kafeteria | tlf: 35 96 66 00

Følg oss på Facebook


AMFI BROTORVET Butikker på senteret

GENSER

799,-

19

VIL DU VITE MER, SPØR OSS OM RÅD!

20%

-

FYLL PÅSKEEGGET MED LITT SUNNERE GODTERI

NÅ 38,-

20%

-

NÅ 16,-/25,-

(FØR 20,-/31,-)

(FØR 48,-)

20%

20%

-

-

NÅ 19,-

NÅ 41,-

(FØR 51,-)

KAMPANJEPERIODE 14. – 26. MARS

15%

(FØR 24,-)

-

NÅ 31,-/51,-

20%

-

(FØR 37,-/60,-)

NÅ 32,-/34,- (FØR 40,-/42,-/43,-)

20%

-

20% NÅ 71,-

NÅ 39,-

(FØR 37,-)

(FØR 89,-)

Sunkost Brotorvet Telefon 35 96 34 60

20% NÅ 29,-

-

(FØR 49,-)

Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer.

BOYSOFEUROPE.NO


BLOGG Beate Hemsborg

Rustikk

PÅSKE Påskeferien står for døra og jeg gleder meg l fridager som skal nytes med familie og venner. Det er ikke så mye påskepynt her i huset, men påskeliljer, puselabber og gule tulipaner gir meg påskestemning i massevis. 20

Foto og tekst: Beate Hemsborg


21

! s p i T

Ikke kast skallet som ble igjen eeer frokosteggene. Disse kan du bruke som små vaser som du kan pynte påskebordet med.

Bree ut en papirserviee og pynt med ær, hyssing og en kvist. Fjær fås kjøpt på Feel på Brotorvet.

Lysestakene er kjøpt hos Torget 12 i Langesund

Påskebordet

Når jeg dekker påskebord liker jeg at det er lii røø. Ved å legge grå og beige duker lag på lag får jeg den russkke sslen som jeg liker så godt. Fin-serviset tas frem og kombineres gjerne med lii røffe saker. Som for eksempel terrakooa-skåler i varme bruntoner. Skåler, vaser og lysestaker i ulike farger og materialer gjør bordet komplee.

God påske!

Koppen og honning er kjøpt hos Torget 12 i Langesund

Urter, løk-blomster og kvister pynter opp på bordet. Hva med å bruke en liten kvist l å henge te-posen på? Med en skje vanilje honning i teen i llegg, så imponerer du garantert gjestene dine!


NR1 FITNESS Teen Club

Lyst til å være med på

Treningsenteret Se vår allsidige

timeplan FOR ALLE!

TEEN CLUB

Trykk her!

Ungdom mellom 12 og 15 22 Langesund

Se video

Ønsker du å begynne å trene hos oss men er ikke gammel nok? Nr1 Fitness tar nå imot innmeldinger fra ungdom mellom 12 og 15 år. Dette medlemskapet vil gi deg muligheten til å være med på timer to dager i uken. Hver tirsdag og torsdag fra 16.00-16.45 er det Teen Club timer i salen på senteret. Dette passer for både jenter og gutter. Konseptet omfatter forskjellige timer som vil passe for deg med en kropp i vekst.

Fordi vi liker det Siden våren 2015 har Nr1Fitness i Langesund hatt tilbudet Teen club for ungdom mellom 12 og 15 år. Hver tirsdag og torsdag samles ungdommene til trening med et stort innslag av gøy.

- Vi gjør dette fordi vi liker det, sier Robin (12). Sammen med 12 til 13 andre ivrige ungdommer boltrer han seg i salen under kyndig instruksjon av senterets trenere. Robin og treningskompisene forklarer at det er god plass til flere. - Hvorfor skal de begynne å trene? - Det er moro. Vi har det gøy, og det gjør ikke noe om vi blir slitne. Det har vi godt av, sier han og Mille. Nr1 Fitness understreker at tilbudet Teen Club er spesielt tilrettelagt for unge i vekstfasen. Dette betyr variert trening. Medlemsskapet koster kr 250,- per måned og må skrives på senteret. Mamma, pappa eller annen foresatt må være med.

Lik oss på Facebook NR1 Fitness Langesund | Stathelleveien 33, 3970 Langesund | tlf: 35 96 75 75 | www.nr1fitness.no/langesund


NR FITNESS Personlig trener

En personlig trener kan hjelpe deg med

Motivasjon korrekt trening og inspirasjon! De som ikke er vant med trening kan: - - -

Komme i gang Trene riktig Lære om trening og betydningen av dette

Ta kontakt for pakketilbud!

De som har godt grunnlag eller er veltrente kan: - - -

Lære nye øvelser Bli enda bedre i en rekke forskjellige øvelser (bygge seg en øvelsesbank) Få god rådgivning

Personlige trenere hos oss kan hjelpe både enkeltpersoner og grupper. Ta kontakt med vår resepsjon for spørsmål.

Gjør som Line, og la deg motivere!

Line Victoria Husby har gått på Livea kurset hos oss og trengte å komme seg litt videre med treningen! Charlotte Amundsen lærer Line noen øvelser for å komme i gang med styrketrening og hvordan gjøre disse riktig.

nr1fitness.no/langesund

23


FOTBALL CUP i sKJærgårdshallen

Badeparken Cup for 10. gangen Bamble IF fotballgruppes store årlige dugnad ble gjennomført 12. og 13. mars. En massiv mønstring av barn, foreldre og entusiaster i Skjærgårdshallen i Langesund.

Han sier det med et smil, og det koster åpenbart ikke for mye å overtale barnas foreldre til å stille opp. Men så er jo gevinsten grei. Skrekkalternativet, kakelotterier, er noe som hører fortiden til. I tillegg er det noe ekstra stort over årets cup.

På tre baner gjennomføres det kamper hele tiden. 13 minutter, og så er det over. Da skal banen gjøres klar for de neste to lagene. Slik går det time etter time i to dager.

- Det er vår 10. Et lite jubileum, sier Aksel.

- Vi spiller 36 kamper på hver bane i ni timer, hver dag, forteller Aksel Andreassen, leder av fotballgruppa i BIF, og ansvarlig for cupen i Langesund. Totalt spilles det 216 kamper i løpet av de to dagene cupen varer. - Dette er vår store dugnad i året. Her legger vi driftsgrunnlaget for hele året, og det er dugnadsplikt, forteller Aksel.

Stor cup Badeparken Cup er en stor cup for ei fotballgruppe i BIF. Totalt er 75 lag med. Disse kommer fra et stort område, fra Kristiansand i sør til Tønsberg i Øst. Mange av de lengstreisende lagene benytter muligehetene til å overnatte på Quality Hotell Skjærgården, der de kan benytte seg av fasilitetene mellom slagene. Cupen er for aldersbestemte lag fra 7 til 12 år. BIF stilte i år med lag i alle

klasser.

- Har dere noen gang hatt en mer omfattende cup enn i år? - Ja, det har hendt ved «uhell» at vi har kommet over 80 påmeldte lag. Men dette er ikke noe problem. Vi har en godt innkjørt og veloljet maskin, som vet hva som skal gjøres. Cupgeneralen gir for øvrig all ros for dette til tidligere gruppeleder i BIF, Lars Inge Rørholt. For øvrig er det ikke bare foreldre som stiller velvillig opp. BIF har også en skare med entusiaster bak seg, som gjør det relativt lett å gjennomføre en slik cup. Velkommen til Solkysten kan bare gratulere de ivrige dugnadsfolkene for vel gjennomført cup, og presenterer her en del bilder fra cupen.

24

Gøy på cup: Christer, Jonas, Ole, Jacob, Hermon, Jonas og Huser Hu Wah koser seg på cup!


FOTBALL CUP i sKJærgårdshallen

25


KRYSSORD SOLKYSTEN

Påskekryssord Variasjon er viktig for oss i Velkommen til Solkysten. Da Atle Sten Olsen tilbød seg å lage kryssord for oss, slo vi til. Til vanlig er han konsulent med tariff, bedrifts- og personalutvikling som spesialfelt. Vi håper dere setter pris på kryssordet og at dette kan gi dere litt hodebry i Påsken. Fergested

Konkurranse

Dekade

Afrikaner

Forstav. Org.

Bank

En Viggo

Fugl

Stat Gjeng

Innsats

Keiser Idrett

Fnise Senter Desserten

På Valle

Mynt Kiosk

Flesk Bibliotek Jeg

Dyr Ku

Latt Skinne

Mål

Lyd Va

Se

Himmel retning Tone Væske

Åte

Trelast Meny

Skred

26

Nett Retning

Elv

Haugen Politiker Konjunk.

Dempet Nummer 1

Let Stat

Fugl Ofret Mål

Konsern Spis

Lukt

Bue

Rom Pizza Verne Edelgass

Preposisjon

Griper

Karakter Halv-

Tall Fetisjen

Kommune

Kafe Futil

Skryt Tall

Lang

Ja

Romertall

500

Ankeret

Nei

Dyr Veksle

Bearbeide

Deltid Gjør bedre

Foran 1000

Matrett

Spisested

Bord

Type

Siden Ytes

Kunstverk

Os Asiatisk Fjell

Vent

I

Selskap

Ledd

Sunn mat fra

Navn: .............................................................................................. Adresse: .......................................................................................... Tlf: .................................................................................................... Legges i egen postkasse utenfor vårt lokale på Brotorvet senter (Frelsesarmeens gamle lokaler)

Premier: 1. Premie 2. Premie

20 Flaxlodd 5 flaxlodd

Frist 1. April (trekning samme dag.)


ORDFØRER Kommunestruktur

Ville ikke ha noen

krasjlanding

Ordfører Hallgeir Kjeldal må erkjenne at arbeidet for en ny kommunestruktur og reform allerede har landet, kort tid etter at turen mot nye strukturer tok til.

- Politikk er det muliges kunst. Derfor fant vi ut at det er bedre å lande dette på en god måte, framfor å krasjlande, sier ordføreren til Velkommen til Solkysten. Fram mot sommeren skulle de folkevalgte bearbeide alle innspillene fra kommunens innbyggere og næringsliv, samt ta høyde for partienes holdninger til den omstridte reformen, for å på den måten å formulere et standpunkt og en beslutning om muligens å foreta en folkeavstemming om saken. Dette er nå skrinlagt. I alle fall foreløpig. - Jo, vi må vel innse at reformen er død. Men jeg tenkte, da vi ordførere satt sammen her tidligere, at vi kunne få fram en idé, et forslag, som kunne redde stumpene av reformen. Vi la fram et notat for Grenlandsrådet, som nå er til politisk behandling i kommunene. Dette er et svar på forsterket samarbeid, sier Kjeldal. Det blir uansett ikke fattet noe vedtak om kommunestrukturendring i kommunene innen 1. juli i år. Ordføreren tror videre det neppe blir noen stor kommunesammenslåing med det første uansett. Muligens kan et par kommuner finne det formålstjenlig å smelte sammen til én, men

også dette er noe som vil ta tid etter at reformen foretok en kontrollert nødlanding.

bedre å stoppe før en folkeavstemming ble gjennomført, for det ville i alle fall bli kostbart, sier Kjeldal.

På Spørsmålet om hvordan signalene fra Grenland vil bli oppfattet i de rikspolitiske miljøene, som har ivret for en betydelig endring i kommunestrukturene, er Kjeldal noe usikker.

I arbeidet med å utrede alternativer og hva som må på plass for en større strukturendring i kommunene har de forskjellige aktørene også hatt ulike oppfatninger. Noe som åpenbart har forvansket saken ytterligere.

- Vi har lagt våre hoder i bløt for å komme opp med et godt svar, sier han. Når det kommer til årsaken bak den for tidlige landingen, har Kjeldal et klart svar. - Trolig var 0-6 alternativet, altså alle kommunene i Grenland slått sammen, for sterkt. Det lot seg ikke gjennomføre. Trolig kunne vi valgt en mer dynamisk innfallsvinkel. Det tror jeg vil skje nå blant kommunene, sier han. Ordføreren er imidlertid ikke enig i at dette har vært en unødig og kostbar prosess. - Prosessen har vært viktig, og vi hadde et pålegg om å kjøre denne prosessen. Så den har ikke vært dyr. Vi kan muligens få kritikk for kun å ha gått for kun å utrede to alternativer. Men nå snakker vi om det muliges kunst. Vi fant ut at det er

- Er du skuffet, hvis vi oppsummerer arbeidet i Bamble og den lave oppslutningen til saken blant bamblingene? - I den grad jeg er skuffet så er det at vi ikke har fått kjørt prosessen fram til en realitetsbehandling. Det tror jeg ville vært lurt. Ordfører Kjeldal regner ikke med at siste ord i saken er sagt. Kanskje skjer det endringer i vår region etter 2017, enten vi vil eller ikke. Det er det regjeringen og Stortinget som bestemmer. I mellomtiden må kommunene i Grenland, samt Drangedal og Kragerø lære seg å samarbeide bedre enn de har gjort til nå. Det er nemlig en av konklusjonene som konsulentselskapet Agenda Kaupang har kommet til i sitt utredningsarbeid i forbindelse med forslaget om å slå sammen kommuner i vår region.

“Prosessen har vært viktig, og vi hadde et pålegg om å kjøre denne prosessen”

27


Møt våren!

Fiskedam for barn og konkurranser for voksne!

ÅPEN DAG HOS OSS! Lør. 9.april Har du prosjekter ute eller inne? kom innom oss 9.april så treffer du leverandører med fantastiske tilbud! LEVERANDØRER: utemiljø/innemiljø, Fjord- og Fjellhytter, Grillhytter, beleggningsstein/mur, takstein, tak/papp, gulv/vegg, tapet mm.g tapet mm.

Trekning av Facebook konkurransen 9.april. Vinn et gavekort på Victoria Gjestgiveri eller på SOI 5 (Thai mat) i Porsgrunn. BYGGERIET RUGTVEDT Omborgsnesvn.7, STATHELLE – Tlf: 35 96 05 55

Lik oss på Facebook


TOUR OF NORWAY oppdatering

Vil vise mer av Bamble

Sykkelrittet Tour of Norway er i rute, men det virkelige arbeidet kommer ikke i gang før etter at første runde i tippeligaen er unnagjort. - Mediekjøret begynner straks den runda er over. Da skal også planleggingen virkelig begynne, forteller Tore Holm Hammersmark, kommunikasjonsrådgiver i Bamble kommune. Tore er også prosjektleder for arrangementet i Bamble. Han forteller at det foreløpig ikke er mye nytt i saken, men på ett punkt er det noe å hente. - Vi jobber med TV2 for å få til en avtale som handler om ekstra sendetid, slik at vi får vist fram mer av Bamble enn bare sentrum. Dette gjelder også for de andre etappene, sier han. I fjor var det en del som syntes det ble vel lite innslag fra Bamble på fjernsynet. Nå kan dette bedres betraktelig. Årets ritt starter i Drammen 18. mai, og ender samme dag i Langesund mellom 17.30 og 18.30.

Politiet Erfaringene fra Tour of Norway i fjor er viktige å trekke fram når årets store arrangement skal gå av stabelen.

Allerede tidlig i planleggingen vil det bli gjennomført møter med politiet, slik at trafikkavviklingen kan gjennomføres med minst mulig ubehag for publikum. - Vi må planlegge for både før og etter rittet, sier Tore. Entusiasten lyser opp når det snakkes om Tour of Norway. Hans favorittema akkurat nå. Blant annet blir ikke strekningen fra Stathelle kirke til brannstasjonen (fylkesvei 352) stengt slik som den var i fjor. Men det er viktig å understreke at straks feltet nærmer seg Stathelle blir veistrekningen fra brohodet til Stathelle kirke stengt til alle syklister er forbi. - Traseen vil gå via Stathelle kirke og ned til fylkesvei 200 (Langesundveien), til Eikstrand og opp Avstikkeren, før syklistene igjen kjører ut på riksvei 352 til Langesund og målgang. - Det betyr at Avstikkeren vil være avgjørende? - Ja, jeg tror at Avstikkeren vil være avgjørende for blant annet Edvald Boasson Hagen, sier Tore.

Ekstraritt For å gi publikum og sykkelentusiaster litt ekstra denne dagen jobbes det

for å få til et ekstraritt før de store kanonene dukker opp. Da kan syklister få oppleve løypa fra Brohodet til Langesund. - Vi har ikke satt navn på rittet, men vi snakker om Dag Otto-tråkket, forteller Tore. Han legger til at Dag Otto ikke vil delta sjøl, siden han vil være opptatt med å følge syklistene fra starten i Drammen, men navnet kan likevel fort bli som foreslått. - Vi er i samtaler med TV2 om også å filme dette rittet, men det er ikke avgjort.

17. maipynten For å gi ekstra sjarme og farge i målområdet håper Tore på at pyntesløyfene fra 17. mai blir hengende. I tillegg kommer de fargeglade syklene opp igjen. Allerede 14 dager før Tour of Norway vil de være på plass. Den 18. mai om morgenen vil gjerdene i spurtsonen og målområdet settes opp. En endring i år vil trolig bli plasseringen av VIP-tribunen. Den kommer mest sannsynlig til å bli plassert i innkjøringen til Wrightsgata ved siden av Asia Mat. Utover dette vil mye av det som var på plass i fjor også komme i år.

29


UTGIVELSESPLAN Velkommen til Solkysten

#velkommentilsolkysten

Instagram konkurranse Fotografer deg frem til et Canon PowerShot SX710SHS Hver måned trekker vi ut det beste bildet som går til en finale i desember. Alle månedsvinnere blir trykket i bladet vårt og i julemagasinet kan dere være med å stemme frem vinneren, blandt alle månedsvinnerne.

30

Velkommen til Solkysten har som mål å fremme de gode sidene i Bamble, enten det for eksempel gjelder industri og næring, landskap, kultur eller andre fritidsaktiviteter. Vi håper derfor på bilder som gjenspeiler dette i sine motiver. Målet er at #velkommentilsolkysten blir et stort skrytealbum for kommunen vår !

1. Premie gitt av Stathelle Foto Canon PowerShot SX710 HS + læreboken Bedre bilder Et kompaktkamera som gir deg mange muligheter. Ikke minst takket være en sensor på 20,3 MP, og en 30x zoom (tilsvarende brennvidde 25 - 750 mm). Kameraet kan også kommunisere med Iphone. Du har alle innstillinger fra helt manuell til full automatikk. Det er robust og vil gi vinneren rike muligheter til å finne nye og spennende motiver.

Verdi 3235,-

2. og 3. premie Vinner hvert sitt gavekort på Amfi til verdi av kr. 500,(kan benyttes på over 100 kjøpesentre og 60 hoteller)

Det kan tilkomme flere premier i løpet av året!

Reglene for konkurransen Ta bilde og tag dem med #velkommentilsolkysten Bildene som kommer inn kan vi bruke til kampanjer, artikler og annet som har som mål å fremme Bamble kommune. Det er ingen motivkrav, men vi forventer at det på forespørsel kan gis bekreftelse på at bilder der personer kan identifiseres, har disse personene / foresattes (dersom det er bilde av barn) tillatelse til å bli benyttet i en offentlig sammenheng.


VELKOMMEN TIL SOLKYSTEN Lag og foreninger

Februar

Finalist Med i trekningen av hovedpremien p책 et Canon Powershot i Desember

Stokkevannet

foto av Monica Nystein Bakke

Andre flotte bilder av Monica med emneknagg #velkommentilsolkysten

Krogshavn f

Vi setter veldig pris p책 Instagram innlegg av v책rt magasin! Slik som v책r faste blogger Beate Hemsborg har gjort her!

Ivarsand

Croftholmen


Neste magasin 23 april!

Ønsker du en annonse i neste magasin, eller trenger hjelp fra oss på andre prosjekter, ta kontakt: 32 Per Flåthe, Byline Media | pflaathe@mac.com | Tlf: 924 93 039 Stine Johnsen, Kontur Design | stine@konturdesign.no | Tlf: 911 41 474 Alle bilder dere finner i bladet, på Facebook eller i våre digitale blader kan kjøpes digitalt eller printet på fotopapir.

Neste Velkommen til Solkysten kommer ut 23. april dette blir årets første trykte magasin!

Mars digital  
Mars digital