Page 1

1  

På cykel ”Galten-Paris sommeren 2012” - med laserbehandlinger undervejs ”Erfaringer fra tidligere Paris cykelture har vist problemer ved at sidde på cyklen 180-200 km dagligt”, siger læge Jørgen Zederkof og dyrlæge Claus Andersen. Og på trods af ihærdige fysioterapeuter, har det tidsmæssigt været vanskeligt at få behandlet alle ryttere med belastningsskader. På turen i år udlånte Eickemeyer den relativt nyudviklede terapilaser K-Laser. Denne laser har dannet baggrund for succesfulde dyrlægebehandlinger i Danmark (såvel som mange andre lande såvel på mennesker som dyr). Modsat tidligere laserapparater har K-Laser en kraftigere effekt, og det er muligt at behandle ca. 10 cm i dybden på relativ kort tid. Det medvirker til, at helingsprocesser speedes op, og laserterapi har også en smertestillende effekt. På cykelturen Galten- Paris stillede læge Jørgen Zederkof diagnosen, og der blev efterfølgende behandlet for typiske belastningsskader, så somoveranstrengte skulder- og nakkemuskler, overanstrengte benmuskler og forværring af kroniske led- og senesmerter Turen i år blev gennemført i meget dårligt vejr. Voldsom regn, med kraftig nedkøling af rytterne til følge. Desuden meget kraftig blæst, der krævede en ihærdig arbejdsindsats.Iløbet af dagen er der hurtigt nogle, der må kæmpe med smerter grundet nakkestivhed, overbelastning af benmuskulatur og forværring af kroniske ledlidelser. Fysioterapeuterne får efter dagsturen travlt med at få masseret og løsnet op for de overbelastede muskler. Laseren var taget med for at kunne supplere fysioterapeuterne og aflaste dem i deres arbejde. Lægen og dyrlægen forsøgte at gøre opmærksomhed på, hvorledes man skal undgå arbejdsrelaterede skader ved at undgå tunge og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Ja, de truede endda med at indstille tilbuddet om laserbehandling, hvis folk ikke ville forebygge deres skader. ”Jamen, så kan vi jo ikke cykle !!!!!! ” sagde de trætte ryttere. ”Tjaaaaaaaaa….. det er jo rigtigt!” svarede lægen og dyrlægen med et smil på læberne. Det ville have været dejligt med en professionel og erfaren laserbehandler som serviceperson. Så kunne lægen og dyrlægen have hygget sig noget mere med fransk livseleksir.Konklusionen var dog, at alle kom godt igennem turen, og de to ophavsmænd til idéen med at tage en terapilaser med på turen var glade for at kunne hjælpe betrængte kolleger.


2   

Billedemateriale og forfatternes kontaktinformation K-Laser

Cykelholdet

Fysioterapi

Laserterapi


3  

Er det her, det gør ondt??? Efter grundig undersøgelse blev der laserbehandlet for kroniske smerter i både knæled og hofteled. En tilstand, der nær havde sat rytteren ud af spillet. Den smertestillende effekt var af en sådan grad, at rytteren kunne komme i sadlen dagen efter. Der blev naturligvis genbehandlet hver aften.

Forfatterne med cykler

Læge Jørgen Zederkof, Lægehuset, Jernbanegade 13B,8550 Ryomgård, Tlf: 86 39 44 22, e-mail: zederkof@wwi.dk

Dyrlæge Claus Andersen, DyrlægegruppenØstdjurslandA/S,Fabrikvej 10,8500 Grenå, Tlf: 86 39 10 22, e-mail: vet.claus.andersen@hotmail.com

Pressemedelse  

Pressemedelse

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you