Page 1

nr 50

Jeneverfeesten jeneVer in alle kleUren en smaken

Play

indoor clUbfestiVal

200 Jaar choPin pianoconcerten

win!

Duotickets voor Dance of Memorie van Lies Serdons s en cd-pakketten va n Sinner’sday


de keuze van

lies serdons de hasseltse lies serdons studeerde dramatische expressie aan het hasseltse conservatorium en volgde een audiovisuele opleiding aan het Pikoh hasselt alvorens ze zich stortte op bewegingsleer en butoh, een vorm van theaterdans, waarbij beleving en verbeelding uitgangspunt zijn voor de dans. ze werkte en studeerde bij de butohgrootmeesters yoshito ohno en akaji Maro in tokio en Berlijn en was te gast in de studio van kazuo ohno, grondlegger van de butoh. eind oktober staat ze met de theatrale dansperformance dance of Memories drie dagen in kc Belgie. uitinhasselt vroeg welke evenementen in oktober haar aanspreken: De man zonder eigenschappen van Guy Cassiers in het cultuurcentrum lijkt me een interessante voorstelling. Het is altijd boeiend om te zien hoe Guy Cassiers er in slaagt theater steeds in een compleet andere vorm te gieten. En natuurlijk: wie Guy Cassiers zegt, denkt Bourla. En ik ben een enorme fan van de Bourla Schouwburg. Elke voorstelling die daar mag staan, geniet al van een extra dimensie door de zaal op zich.

de keUze Van lies serdons

2

play

3

jeneVerfeesten

4

mUziek

6

200 jaar cHopin

8

film

9

podiUm

10

sport

12

pUUr Hasselt

13

eVent

14

kids

16

3 expo’s in z33

16

2

expo

17

agenda

20

adressen

24

Ik ben nooit een intensieve punkliefhebster geweest maar er zijn zo van die momenten dat ik mijn vuile jeans nog eens wil aantrekken en vertoeven in een scene die nog zelden in Hasselt te vinden is. Het optreden van The Ex in kunstencentrum BELGIE wordt zo een unicum. Ergens ving ik op dat ze een nieuwe plaat hebben uitgebracht, maar als ze een aantal nummers van Scrabbling At The Lock spelen, ben ik allang tevreden. Een tijd geleden zat ik met mijn vriend in Boedapest te kijken naar een opera zonder enige esthetische waarde, met zangers zonder charisma en een enorm hoog kluchtgehalte. Ik keur het normaal niet goed als publiek de zaal verlaat voor het einde maar dit was een kwestie van overleven. Maar ik wil het genre een herkansing geven en naar Tosca van Puccini gaan kijken op 7 oktober in het cultuurcentrum.


JUNIP

ontdekkingen in clUbformaat Vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober

MuziekodrooM Maakt zich oP voor de 5de editie van het indoor cluBfestival Play. Play is een tweedaagse ontdekkingstocht oP de volledige site van MuziekodrooM. ontdek ruiM 50 acts in de Meest uiteenloPende genres. oP vriJdag staat dance centraal Met nieuwe dJ’s en live acts uit de electro-, druM’n Bass- en duBstePscene. oP zaterdag kan Je nieuwe PoP, indie, new folk, electronica en veel gitaren ontdekken. vriJdag Dr. Lektroluv neemt met zijn label de Fuzz Stage (zaal) voor zijn rekening. The man with the green mask zorgt sinds het begin van de 21ste eeuw eigenhandig voor een revival van de betere electro en brengt zijn 2 poulains, Mumbai Science en Highbloo (lid van de Partyharders Squad) mee.

vakkundig Studio Brussel met de ongelooflijk catchy single ‘I Think I Like You 2’. Dat Plaid, het elektronisch duo uit de UK, een reputatie heeft bewijzen de verschillende collaboraties. Zo werd er onder andere samengewerkt met Björk, Goldfrapp en Nicolette. Ook José Gonzalez komt met zijn band Junip. De debuutplaat heeft 10 jaar op zich laten wachten, maar het meesterwerk is eindelijk af.

Niemand minder dan Dillinja, de meest vooraanstaande dj/producer in de jungle and drum’n’bass-scene, is headliner op de Scar Stage (Club). De dubsteppers kunnen terecht in het Café voor de beste dubstep met onder andere Rob Sparx, Trolley Snatcha en Subscape. Ook Styrofoam is terug van weggeweest. Op 24 augustus bracht Arne Van Petegem de nieuwe single EP Get Smarter uit. Styrofoam bevolkt de Beep Stage (Fuifdok) samen met de youngsters van Alt en Harvey Quinnt. Quinnt is Amatorski de poulain van Daan en maakt catchy pop met gitaren, synths, beats met een knipoog naar Belgen de nineties. Naast Balthazar staan er nog meer straffe Belgen op de affiche. Amatorski bijvoorbeeld. De zaterdag zuivere schoonheid van de single Come Home headliners Headliners op zaterdag zijn het Franse Ja- heeft hen meteen een prominente plaats op de maica, het Zweedse Junip feat. José Gon- Belgische muziekkaart gegeven. Onze eigen zalez en The Black Box Revelation. Het olijke Tim Vanhamel zal 2x present tekenen: met Broduo van Jamaica kwam uit het niets en kaapte ken Glass Heroes en Eat Lions.

oM te ontdekken Uit de ruime ontdekkingsaffiche nog enkele bands die absoluut het ontdekken waard zijn: Part Chimp is lekkere luide noise uit Londen. Een totale ontlading waarin alle frustraties uit het lichaam worden gezogen. Met Joe Gideon & The Shark staat er ook garageblues op het programma. Gideon Joe Seifert zingt en speelt gitaar. Zijn zus Viva Seifert (The Shark), neemt de drums, toetsen en 2de stem voor haar rekening. De raakvlakken met PJ Harvey, Nick Cave, Tom Waits en Lou Reed zijn overduidelijk. De Noorse experimentele jazzgitarist Stian Westerhus werkte mee aan Jaga Jazzists jongste album ‘One-Armed Bandit’. Zijn laatste worp, ‘Pitch Black Star Spangled’ kwam er in mei dit jaar en belichaamt alles waar Stian Westerhus voor staat: zichzelf, zijn elektrische gitaar en experimentele/psychedelische geluiden die je meenemen naar zijn eigen wereld.

Praktisch vrijdag 1 oktober, vanaf 22u zaterdag 2 oktober, vanaf 17u Muziekodroom, Bootstraat 9 vrijdag: € 10 / € 7 (vvk) zaterdag: € 20 / € 15 (vvk) 011 23 13 13 - www.play2010.be

alle recente info op www.UitinHasselt.be

3


21ste editie

jeneVerfeesten jeneVer in alle kleUren en smaken

een stad in gezellige feeststeMMing, Met Bezoekers uit Binnenen Buitenland en waar de Jenever in alle kleuren en sMaken riJkeliJk vloeit. zo ziJn de JaarliJkse Jeneverfeesten Misschien wel het Best te oMschriJven voor Mensen die er nog nooit geweest ziJn. 16 en 17 oktoBer is het weer zover. dan vindt de 21ste editie Plaats. wat Mag Je verwachten:

nieuwigheden Elk editie zijn er wel een paar nieuwigheden, maar dit jaar is er wel een heel speciale. Het borrelmanneke, hét symbool van de rijke Hasseltse jenevertraditie, zal zaterdag niet alleen trakteren op jenever - rond 16u verandert het water in Hasseltse jenever – maar hij is ook zwaar verliefd en na zijn traktatie gaat hij zich verloven met het Borrelvrouwke. De verloving vindt plaats aan het Capucienenplein, naast huis de Corswarem. Hoe zijn uitverkorene er uit ziet blijft voorlopig een goed bewaard geheim. Zeker is dat het borrelvrouwke een gracieuze verschijning is, en dat ze net zoals haar verloofde, een glaasje Hasselts gedistilleerd erg graag lust. En eigenlijk starten de feesten dit jaar uitzonderlijk al een beetje op vrijdag. De jeneverbes, of juniperus communis, is een zeldzame streekeigen struik waarvan de bessen niet weg te denken zijn bij het stoken van de Hasseltse jenever. Vroeger kwam de jeneverbes frequent voor boven de Demer. In de loop van dit najaar start de stad Hasselt op tal van plaatsen met het herintroduceren van deze soort. De jeneverfeesten zijn het startmoment voor dit project. De eerste struiken worden officieel vrijdag 15 oktober (15u) aangeplant in het Engelse park van domein Kiewit. Dit initiatief kadert in het project ‘Van onzelievevrouwebes tot jeneverbes’, waarbij de stad Hasselt de jeneverbes promoot als laureaat-ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land.

deskundige jury kiest de winnaar(s) op zondag 17 oktober in Zaal onder de Toren (17u). Op zondagnamiddag zorgt Culinair Atelier Mario Holtzem voor een wervelende showcooking op het Kadettenplein waarbij de jeneverbes centraal staat. nationaal JeneverMuseuM Het Nationaal Jenevermuseum vormt uiteraard het epicentrum van de jeneverfeesten. Het museum is zater- en zondag doorlopend open van 10 tot 19u. Je kan er een kijkje nemen op de tentoonstelling Kennis – Techniek – Werk - Wereldklasse uit de Euregio Maas-Rijn. De tentoonstelling stelt de vernieuwingen en prestaties over de technische kennisoverdracht voor die in de Drielandenregio, vanaf de 15de eeuw tot nu, verwezenlijkt zijn. Verzamelclub De Langeman exposeert affiches, stopen, flessen, etiketten, glaasjes met natuurlijk jenever als thema. Doorlopend zijn er ook echte ambachtslui aan het werk. Zaterdag om 15u wordt de museumjenever 2010 voorgesteld. Sinds 1991 produceert het museum een échte Hasseltse graanjenever. Deze jenever, gestookt in de 19de-eeuwse stookinstallatie, vult elk jaar 1.000 exclusieve kruiken. Voorproever van dienst is traditiegetrouw de burgemeester.

De STOOPKES bestaan dit najaar 25 jaar. En dat jubileum vieren ze met hun nieuwe cd ‘Wie betaalt het gelach?’. Zij brengen er een mix van oude en eigen, nieuwe drinkliedjes in hun gekende stijl: Ook de bosbessenvlaaibakwedstrijd kadert gemoedelijk en enthousiast, humoristisch en viin dit project. Iedereen kan meedingen naar de sueel, nuchter en “aangeschoten” en live te aantitel van bosbessenvlaaibakkoning(in). Wie deze schouwen in het museum op zaterdag en zondag. titel in de wacht wil slepen kan het deelnameformulier digitaal invullen op www.uitinhasselt.be of Op zondag stelen cocktail-jugglers de show en het formulier opvragen bij Toerisme Hasselt. Een laten flessen, shakers en ijsblokjes letterlijk door

alle recente info op www.UitinHasselt.be


het luchtruim zweven. Independent Booze Orchestra brengen een mix aan muziekstijlen van wals tot swing, van jazz tot rock en zorgen voor de nodige interactie met het publiek. oP straten en Pleinen Op straten en pleinen krijgt het publiek - naast jenever in alle smaken en kleuren -voortdurend verrassingen en entertainment voorgeschoteld. Onder meer De Giraffen, De Banneuxkes, De Eenmans Vuurfanfare, Koninklijk Hasselts Operettegezelschap, Het Hasselts Toneel… treden op. En muziek kan natuurlijk ook niet ontbreken: Time Out Brazz Band, Vocal Fun, Jodela & Ietie, Knappe Koppen, Toeternietoe, … en vele andere muzikale attracties werken het ganse weekend mee aan de gezellige sfeer in de binnenstad. Ook in de verschillende tenten, verspreid over heel de binnenstad, zijn er optredens voorzien. De ‘Hasselt Danst’-karavaan, normaal enkel actief tijdens de zomermaanden houdt halt op de Grote Markt. Op zaterdag en zondag wordt de partydans Boelevaar Jenever Swing gedanst (14u). Op zondag (15u) strijden de kelners weer om de eer en het gewicht in jenever tijdens de vernieuwde, spectaculaire kelnerwedloop. De kelners starten en eindigen met een vol dienblad op het Molenpoortplein. Ook de vaste klanten kunnen deelnemen. culinair Speciaal voor dit weekend bereiden verschillende Hasseltse restaurants en tavernes gerechten op basis van jenever. Een brochure met de menu’s en gerechten is verkrijgbaar bij Toerisme Has-

selt – UiTpunt. De Orde van de Hasseltse Speculaas presenteert haar lekkere Hasseltse Speculaasjenever, en de echte Hasseltse Speculaas in zijn nieuwe verpakking. De Koninklijke Hasseltse Bakkersbond bakt ter plaatse heerlijke verse Hasseltse Speculaas. Zaterdag en zondag in de Witte Nonnenstraat. Terwijl de Koninklijke Hasseltse Slagersbond voor heerlijke Hasseltse jeneverpaté en heutkees zorgt. Tegenover Chocoladehuis Boon in de Paardsdemerstraat kan je genieten van allerlei huisgemaakte lekkernijen met jenever: chocoladejenever, cacaojenever, speculaasjenever. Nieuw voor deze editie: een witte chocoladejenever met bosbessen.

draagt € 4 per persoon (- 16 jaar: € 2,50). Vooraf reserveren is noodzakelijk op 011 23 95 40 of toerisme@hasselt.be. Op zaterdag (19u30) vertrekt de jenevercruise. Tijdens de vaart geniet je van een heerlijk aangepaste Jenevermenu, de ambiance met dj en verschillende soorten jenevers. Om 23 uur meren meert de boot weer aan, maar je kunt nog aan boord blijven genieten van een wervelende avond. € 60 p/p incl. dranken en 6 jenevers (dranken tot 2 u).

Wie het iets actiever wil kan de jeneverfeesten al rollend verkennen! Zondag (10u30) vertrekt de Markten Jenever Roller Parade op het Kolonel DusartDe wekelijkse antiek- en brocantemarkt op het plein. Na een tocht van ongeveer 15 km skaten de Kolonel Dusartplein verruimt op zaterdag van 8 tot deelnemers de Fruitmarkt op waar ze een borrel 13 uur het aanbod met publiciteits- en reclame- of een frisdrank krijgen aangeboden. artikelen. Alle verzamelaars van emaillen borden, oude bierbakken, stopen, promotionele snuisterijen, jeneverrariteiten, … krijgen de kans om hun Meer info collecties uit te breiden. Snuffelen tussen tweedehands boeken en strips kan op zaterdag van 10 tot 18u op het Molenpoortplein. Voor een gedetaileerd overzicht verwijzen we je graag naar www.jeneverfeestochten ten.be of je kan het programma afhalen Zowel zaterdag als zondag vertrekt aan Toerisme bij het UiTpunt-Toerisme Hasselt. Hasselt een gids voor een boeiende kennismaking met de jeneverstad. De jenevertocht start UiTpunt – Toerisme Hasselt telkens om 11, 14 en 15 uur en duurt ongeveer Lombaardstraat 3 2 uur. Vooraf reserveren bij Toerisme Hasselt is jeneverfeesten@hasselt.be noodzakelijk, 011 23 95 40 of toerisme@hasselt.be www.jeneverfeesten.be Op zaterdag en zondag van 11 tot en met 16 uur www.uitinhasselt.be vertrekt in de Lombaardstraat aan Toerisme Hasselt elk uur de stadstram. Deze rijdt langs de Tijdens de Hasseltse Jeneverfeesten jeneverroute terwijl een gids deskundige uitleg is UiTpunt - Toerisme Hasselt op geeft. Natuurlijk wordt er een lekkere borrel aanbeide dagen open van 10 tot 17 uur. geboden. De rit duurt 50 minuten en de prijs be-

alle recente info op www.UitinHasselt.be

5


Pop Heather Nova An intimate evening with

Rock

Electronica

Shellac/ The Ex

Oneohtrix Point Never/ Emeralds

Gitarist, zanger en geluidstechnicus Steve Albini, bassist, elektricien en masterwizzard Bob Weston en drumbeest Tod Trainer vormen sinds 1992 de spraakmakende band Shellac. Platen brengen ze uit als ze er zin in hebben en tournees zijn zeldzaam. Bij voorkeur op uitdagende plaatsen. Geen toeval dus dat ze in het pand ‘Koloniale Waren’ willen spelen.

Daniel Lopatin ventileert sinds 2006 - gevoed door zijn fascinatie als kind voor zijn vaders Juno 60 analoge synth - zijn escapades onder de naam Oneothrix Point Never of kortweg OPN. De pers reageert laaiend enthousiast op de spontane combinatie van noise, pop, new age en drones die OPN uit de synths weet te persen. Zijn nieuwe release Returnal verscheen afgelopen juni.

Shellac zakt samen met The Ex af naar Hasselt. Ook geen toeval. Hevige fan Steve Albini zat weer achter de knoppen bij de pas ingeblikte nieuwe cd. In 1979 stond The Ex al te trappelen om met een open punkziel de heilige genregrenzen vakkundig de vernieling in te spelen. De smeltkroes van noise, punk, rock, jazz, improvisatie en ethnische invloeden, evolueert 31 jaar later nog steeds met elke nieuwe stap of samenwerking die de band aangaat. Net als Shellac houdt The Ex zich ver van commerciële trends en verwachtingen. vrijdag 1 oktober, 20u Pand Koloniale Waren, Koningin Astridlaan 85 € 18 / € 16 (leden BELGIE) 011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

Met zeven albums en een muzikale carrière van meer dan vijftien jaar behoort Heather Nova tot één van de vaste waarden van de internationale pop. Het eerste album van de zangeres met de angelieke stem verscheen in 1993; bevestigen deed ze met het meesterlijke Oyster uit 1994. Heather Nova heeft intussen een geweldige carrière uitgebouwd en iedereen kent wel de singles ‘Walk this world’, ‘Maybe an angel’ en ‘Someone new’. vrijdag 1 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 28 011 22 99 33 - www.ccha.be

John Elliott, Steve Hauschildt en Mark McGuire vormen samen Emeralds, een gezelschap dat met analoge - en gitaarsynthesizers, stem, elektronica en omgevingsgeluid zich in minder dan vijf jaar internationaal in de kijker wist te spelen. In het late najaar trekt Emeralds met Fenn O’Berg (Fennesz, Rehberg (Pita) en Jim O’Rourke) doorheen Japan, maar eerst is Europa en meerbepaald ook Hasselt aan de beurt. zaterdag 16 oktober, 20u Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54 € 9 / € 7 (leden BELGIE) 011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

Blues

Nederlandstalig

John Mayall

Christoff

Nouvelle Vague/ Maxence Cyrin

De 77-jarige Brit John Mayall wordt, samen met zijn Bluesbreakers, gezien als de grondlegger van de ‘British Blues Boom’ in de jaren zestig. Mayall & The Bluesbreakers waren voor vele muzikanten de ideale springplank. Onder andere Eric Clapton, Mike Taylor, Jack Bruce en Mick Fleedwood maakten deel uit van het collectief. Eind jaren zestig brak Mayall door in de Verenigde Staten en langzamerhand slopen er meer jazz-invloeden in zijn muziek. De internationale blueslegende mag dan wel richting de 80 gaan, zijn live shows hebben nooit aan kwaliteit ingeboet.

Christoff, de succesvolle zanger van het levenslied staat maar liefst 20 jaar op de planken. Ter ere van deze verjaardag geeft hij een uniek concert waarmee hij terug blikt op een carrière die vooral in de voorbije 4 jaar in een stroomversnelling is gekomen: 7 nummer 1 hits op rij in de Vlaamse Top 10, 3 platina albums en de succesvolle start van een veelbelovende carrière in Duitsland, waar hij nu al wordt gezien als één van de grote nieuwe namen in de Schlagerwereld. Met als special guest onder meer Lindsay & The Sunsets.

‘Nouvelle vague’ betekent ‘new wave’ in het Engels en ‘bossa nova’ in het Portugees. En dat is ook exact wat deze Franse groep doet: bossa nova covers maken van new wave klassiekers. Het debuutalbum uit 2004 liet jonge Franse zangeressen cult hits van Joy Division, The Clash, Depeche Mode en The Cure herinterpreteren in bossa nova stijl. En blijkbaar raakte de groep een gevoelige snaar want de albums verkopen wereldwijd als zoete broodjes en eindigen overal in de eindejaarslijstjes. Maxence Cyrin, een klassiek geschoolde pianist uit Becançon, opent de avond.

woensdag 27 oktober, 20u Muziekodroom, Bootstraat 9 € 25 / € 22 (vvk) 011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

Zaterdag 16 oktober, 20u Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70 € 33 www.grenslandhallen.be

vrijdag 15 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 22 011 22 99 33 - www.ccha.be

6

alle recente info op www.UiTinHasselt.be


kleinkunst wiM de craene 20 Jaar later

wereld touMani diaBatÉ ali farka tourÉ variations

Touré was ook een superster van de WestAfrikaanse muziek en de onbetwiste meester van de Malinese blues. Geflankeerd door een Toumani Diabaté is een superster van de West- groep fantastische muzikanten brengt Toumani Afrikaanse muziek en wordt beschouwd als Diabaté een hommage aan Ali Farka Touré. één van de beste koraspelers aller tijden. Hij werkte samen met o.a. Damon Albarn van zaterdag 9 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 Blur en Gorillaz en is één van de sleutelfiguren € 22 / € 20 in de West-Afrikaanse popmuziek. Ali Farka 011 22 99 33 - www.ccha.be

klassiek

Op 14 september 1990 verloor Vlaanderen met Wim De Craene één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Twintig jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. Op initiatief van zoon Ramses De Craene verzamelen zich nu een schare gelijkgestemde artiesten voor een bijzonder eerbetoon aan Wim en zijn muzikale nalatenschap. Met Andrea Croonenbergs, Della Bosiers, Mira, Lander & Tom Van Landuyt. woensdag 13 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 18 011 22 99 33 – www.ccha.be

win! win! win!

festival

De verzamelcd van Sinner’s Day. Vul je gegevens in op

sinner’s day

en maak kans op een exemplaar.

www.UiTinHasselt.be

nationaal orkest van BelgiË van rossuM, van Beethoven & stravinsky

collegiuM instruMentale & kaMerkoor Maastricht ludo claesen

Frederik Van Rossum is een eigentijds componist met een romantisch temperament. Zijn muziek spreekt een ruim publiek aan, zeker nadat zijn eerste vioolconcerto het opgelegd werk werd voor de finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in 1980. Gelijkaardige eigenschappen vinden we ook in Vuurvogel van Igor Stravinsky. Sergey Khachatryan, eerste laureaat van de Koningin Elisabeth Wedstrijd Viool 2005, speelt met zijn ongeëvenaarde virtuositeit en muzikaliteit het ontroerend mooie vioolconcerto van Ludwig van Beethoven. O.l.v. James Gaffigan.

Het werken met koren, vocale ensembles en het leiden van orkesten combineert Claesen met het scheppen van nieuwe muziek. Zijn jarenlange contact met het oeuvre van Johann Sebastian Bach, Francis Poulenc, Igor Stravinsky e.a. bracht hem tot een eigen stijl. Zijn muziektaal heeft aandacht voor het vocale, de samenklank en de ritmische vrijheid. Als kapelmeester van de Hasseltse kathedraal verwierf hij een affiniteit met Bijbelse en spirituele teksten. De opname van een cd met een bloemlezing van zijn vocale oeuvre is de aanleiding tot dit concert.

Vorig jaar was de e eerste editie van Sinner’s Day een hoogvlieger. De liefhebbers van punk en new wave kregen eindelijk hun eigen indoor festival. Op zondag 31 oktober vindt de tweede editie plaats in de Ethias Arena. Op de vooravond van Allerheiligen verzamelen alle Sinner’s voor optredens van Echo and The Bunnymen, The Orb, Nina Hagen, Marc Almond (Softcell), Peter Murphy (Bauhaus) The Young Gods, Marky Ramone, The Fall, The Selecter, The Psychedelic Fur,… Ook Arbeid Adelt! van en met Marcel Van Thilt komt langs, net als de Limburgers van Poésie Noire. Vorig jaar trok het festival 10.000 mensen. Naast de optredens kan het publiek ook nu weer rondkeuvelen op de Camden Market.

donderdag 14 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 19 / € 17,50 011 22 99 33 - www.ccha.be

vrijdag 22 oktober, 20u Virga Jessebasiliek, Kapelstraat € 14 / € 12,50 011 22 99 33 - www.ccha.be

zondag 31 oktober, 12u30 Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70 € 55 www.sinnersday.com

alle recente info op www.UitinHasselt.be

7


200 jaar Chopin Het is exact 200 jaar geleden dat de Poolse pianocomponist Chopin werd geboren. Deze verjaardag laat men in Hasselt niet onopgemerkt voorbijgaan. Het kunstenfestival Sopra La Musica giet de verjaardag in een interdisciplinair kader. Het cultuurcentrum wijdt er een weekend aan met drie concerten en het pianofestival Pianotune staat dit jaar in het teken van de Poolse Meesters, dus ook hier kon Chopin niet ontbreken.

Sopra La Musica Festival Frédéric Chopin Met het festival wil het cultuurcentrum je kennis laten maken met een aantal facetten van de muziek van Chopin. Het festival start zaterdag 2 oktober met een symfonisch concert met o.a. de uitvoering van een pianoconcerto door het Pools Radio Kamerorkest Amadeus o.l.v. Agniezka Duczmal & soliste Magdalena Lisák (piano). Op zondagochtend is er een aperitiefconcert in het stadhuis met Ivan Monighetti (cello) & Pavel Gililov (piano). ‘s Middags komt in de concertzaal tijdens een solorecital van Ewa Poblocka de heerlijke pianomuziek aan bod. zaterdag 2 oktober, 20u zondag 3 oktober, 15u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 18 / € 16,50 (za) € 14 / € 12,50 (zo) zondag 3 oktober, 11u Stadhuis, Groenplein1  € 14 / € 12,50 Abonnement 3 concerten: € 35 011 22 99 33 – www.ccha.be

8

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Pianotune Het pianofestival Pianotune staat dit jaar in het teken van de Poolse meesters. Een achttal leraars en 13 studenten van het Stedelijk Muziekconservatorium hebben samen met directeur Ludo Hulshagen een programmadeel ontwikkeld met korte bijdragen van markante meesters uit de Poolse pianoliteratuur, waaronder Chopin. Ze brengen hun programma op 3 oktober. Aansluitend volgt een optreden met het opkomend talent Gajusz Keska. De dag erna spelen pianisten Stefan Meylaers en de Servische Rita Kinka. Stefan Meylaers is een gedreven, kosmopolitische musicus die in wisselende formaties reeds op concertpodia over de hele wereld stond. Rita Kinka is professor in Novi Sad. Kinka startte haar muzikale carrière na winst in1988 van het ‘International Festival of Young Performers in Bordeaux’. zondag 3 oktober, 16u maandag 4 oktober, 19u Stadelijk Conservatorium, Kunstlaan 12 € 14 / € 5 (jongeren) per dag 011 23 95 40 - www.uitinhasselt.be

Sopra la Musica giet als interdisciplinair kunstenfestival de 200ste verjaardag van de geboorte van Chopin in een interdisciplinair kader. Tijdens de eerste festivalavond wordt de historische salonsfeer van het 19de-eeuwse Parijs terug tot leven gebracht. Waldo Geuns speelt de cruciale pianowerken uit Chopins leven, terwijl Kristien Hemmerechts een literaire invulling geeft aan deze sleutelmomenten. Op zaterdag staat improvisatie centraal. Chopin hield ervan om urenlang te improviseren tot aan het uiterste van zijn krachten. Pianist Waldo Geuns brengt walsen en liederen van Chopin in hun originele uitvoering waarna jazzpianist Alano Guarin en zangeres Karen Verresen de thema’s en liedteksten gebruiken als uitgangspunt voor eigen improvisaties. Gastronomie, romantiek en muziek worden op een mooie manier samengebracht op zondag tijdens een middagconcert met diner, van de Poolse pianist Wieslaw Szlachta. vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober, 19u30 – 22u zondag 17 oktober, 10u30 – 14u Golf Meeting Point Hasselt, Vissenbroekstraat 15 € 25 / € 20 (vr & za) € 40/ € 50 (zo, incl. diner) 0476 56 85 49 - www.sopralamusica.be


La Teta Asustada

La Tête en Friche

Fausta (Magaly Solier) lijdt aan La Teta Asustada (de geschrokken tepel), een ziekte die volgens het volksgeloof wordt doorgegeven via de borstmelk van vrouwen die verkracht en mishandeld zijn tijdens de terreuroorlog in Peru. De oorlog is voorbij en het leven van Fausta gaat door, achtervolgd door angst voor de ziekte die haar ziel heeft weggenomen. Door de plotselinge dood van haar moeder moet ze haar angsten onder ogen zien en het geheim dat ze altijd voor zich gehouden heeft: de aardappel die ze in haar vagina ingebracht heeft, als zelfbescherming, zodat niemand haar durfde aan te raken. De film is een zoektocht naar genezing. Een reis van angst naar vrijheid. Deze geëngageerde prent krijgt een knappe poëtische vorm mee die harde realitet koppelt aan een magische filmervaring. Winnaar Gouden Beer filmfestival van Berlijn 2009.

Germain, 45 jaar, quasi analfabeet, leidt een rustig leventje samen met zijn vrienden van het café en zijn vriendin Annette. In het park gaat hij duiven tellen en werkt in zijn moestuin achter zijn caravan die in de tuin van zijn moeder staat. Met haar heeft hij een moeilijke relatie. Hij heeft zijn vader nooit gekend en zij is ongewenst zwanger geworden. Zijn moeder heeft Germain van kleinsaf laten voelen dat hij niet gewenst was en op de lagere school heeft zijn leraar die rol overgenomen. Germain is nooit echt opgevoed geworden en heeft een onbewerkte geest. Op een dag ontmoet hij Margueritte, een zeer oude dame en landbouwdeskundige op rust, die de wereld rondgereisd heeft en belezen is. Ze woont alleen in een rusthuis en komt ook naar het park om duiven te tellen. Tussen Germain en Margueritte groeit er een warme tederheid, een kinderlijke liefde en een echte band.

vrijdag 15 oktober, 20u Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54 € 5 / € 4 (leden BELGIE) 011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

dinsdag,19 oktober, 20u Kinepolis, Via Media 1 dagprijs Kinepolis / € 5 (leden Filmmagie) mark.valkenborg@skynet.be

Claudia Llosa Bueno Spanje/Peru, 2009, 93’

Jean Becker Frankrijk, 2010, 102’

The Ghost Writer Roman Polanski Verenigde Staten, 2009, 128’

Creation is gebaseerd op het boek Annie’s Box van Kandal Keynes. Een boek over de relatie tussen Charles Darwin en zijn tien jaar oude dochter Annie, wiens vroege dood Darwin diep beïnvloedde in zijn wantrouwen jegens God. Creation gaat over Darwin’s persoonlijke verhaal en een van de meest opzienbarende ontdekkingen in de wereldgeschiedenis. Hoe hij wordt verscheurd tussen de liefde voor zijn zwaar gelovige vrouw en zijn eigen geloof in een wereld waarin God geen rol speelt. Een gevecht tussen geloof en realiteit, tussen liefde en de waarheid. Als zijn dochter overlijdt, raakt hij lichamelijk en geestelijk in een neerwaartse spiraal. Haar geest is het echter die hem uit die donkere tijd redt en hem helpt terug te keren in een liefdevolle relatie met zijn vrouw en gezin. Dan is hij ook in staat het boek te schrijven dat de wereld zou veranderen: The Origin of Species.

Als de ghostwriter van voormalig Brits premier Adam Lang ongelukkig aan zijn eind komt, is het personage van Ewan McGregor – the ghost – de perfecte opvolger. Zijn taak is om het klad van Langs memoires in een bestseller te gieten. Voor een royaal honorarium gaat hij akkoord, maar algauw blijkt dat hij daarmee zijn eigen vrijheid verkoopt. Gaan en staan mag enkel nog op het privédomein van Lang, aan de grauwe kust van Massachusetts. Na enkele moeizame schrijfsessies verkondigt de pers plots dat Lang een oorlogsmisdadiger zou zijn. Zijn verblijf wordt onmiddellijk omsingeld door woeste betogers. Met zijn maîtresse en raadgeefster Amelia trekt de ex-premier de Amerikaanse pers tegemoet, waardoor ‘the ghost’ met diens verbitterde vrouw Ruth achterblijft. Isolement en eenzaamheid zetten de deur open voor paranoia. En dan ontdekt de schrijver dat zijn voorganger niet per ongeluk is gestorven... Robert Harris adapteerde zijn eigen roman met regisseur Roman Polanski, die ook als producent van de film optreedt. Het resultaat is een perfect uitgebalanceerde film, met frisse plotwendingen en meeslepende acteerprestaties.

dinsdag 26 oktober, 20u VOC, Filmclub Melies en filmmagie, Kinepolis Hasselt, Via Media 1 € 8 / € 6 (leden) 011 35 27 80 - voc@telenet.be

donderdag 21 oktober, 17u en 20u15 Z33, Zuivelmarkt 33 € 5 011 29 59 85 - www.zebracinema.be

Creation

Jon Amiel Groot-Brittannië, 2009, 108’

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

9


Cabaret Els De Schepper Roddelt! Roddelen is kunst ! Het is zelfs broodnodig. Hele economieën draaien op goedmoedige of kwaadaardige verzinsels en droombeelden die ons leven interessanter en spannender moeten doen lijken. “Wis’t je’t al van die? En heb je’t al gehoord van hem met haar? En dat die met die?” Hoe weet je wat waar is en wat niet waar is van wat je wordt verteld? Wanneer word je gemanipuleerd? Wat schuilt er onder de taal? Wat zeggen we zonder woorden? Begrijpen we elkaar in feite wel? Allemaal vragen waar je in deze voorstelling een antwoord op krijgt. Al dan niet verzonnen antwoorden natuurlijk. vrijdag 22 oktober en zaterdag 23 oktober, 20u Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70 € 29 / € 26 / € 23 011 29 94 99 – www.grenslandhallen.be Herman van Veen Herman van Veen is in zijn genre volstrekt uniek. Geen enkele Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia, Carré, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall: schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. Nu met een nieuwe show. donderdag 28 en vrijdag 29 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 32 / € 30 011 22 99 33 - www.ccha.be

Theater Hotel Witlox / Drieons / Stella Den Haag Alfa Het boek Alfa verscheen in 1963 en was meteen een literaire sensatie. Auteur Ivo Michiels was zijn tijd ver vooruit. Eerder dan een ‘roman’ is het boek één lange associatieve gedachtestroom, een bijna filmische collage van over elkaar heen schuivende en buitelende beelden. Ook nu nog voedt de tekst de verbeelding en blijft Michiels’ taal stromen als muziek. Echt iets voor auteur/regisseur Hans van den Boom om er een indrukwekkend duet voor stem en vleugel van te maken. maandag 4 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 12 / € 10,50 011 22 99 33 - www.ccha.be

Toneelhuis & De Tijd / Guy Cassiers De man zonder eigenschappen Na de succesvolle Triptiek van de macht zet Guy Cassies zijn onderzoek verder naar de verhouding tussen individu, politiek en macht. Met zijn eigen theatertaal, een krachtige mix van tekst en beeld, gaan Cassiers en vast vormgever Enrico Bagnoli deze wereldklassieker te lijf. Ze kunnen daarbij rekenen op een schitterende acteursploeg (Katelijne Damen, Gilda de Bal, Vic de Wachter,…). zaterdag 16 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 16 / € 14,50 011 22 99 33 - www.ccha.be

Transparant Over de bergen Na het internationale succes van Ruhe maakt Josse De Pauw nu een voorstelling waarin hij het in alle mogelijke talen wil hebben over verlangen en gemis. De Pauw en van Binsbergen laten zich in deze grote zaalproductie omringen door een reeks indrukwekkende muzikanten: de Amerikaanse sopraan Claron McFadden, de jazzy zussen Beatrice & Vera van der Poel én een aantal fenomenale kameleontische musici zoals trompettist Bart Maris, percussioniste Tatiana Koleva en harpiste Miriam Overlach. Michaël Borremans geeft het geheel vorm. Een indrukwekkende zaalproductie van internationaal niveau. donderdag 21 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 20 / € 18 011 22 99 33 - www.ccha.be

10

alle recente info op www.UiTinHasselt.be


show druM cat Drum Cat is een wervelende percussieshow die in vijf trefwoorden kan omschreven worden: sexy, snel, grappig, krachtig en wild. Drum Cat combineert de indrukwekkende techniek van het traditionele Koreaanse slagwerk met het moderne geluid van vandaag.

comedy gili iedereen ParanorMaal Iedereen Paranormaal is de nieuwste productie van Gili. In deze zeer interactieve voorstelling verrast Gili niet alleen zijn publiek maar verbazen de toeschouwers ook zichzelf. Of wat zou je zeggen als je plots de gedachten van een zaalgenoot kon lezen? Opgejaagd door de recente mediatsunami van waarzeggers en zesde zintuigen, ziet menige gezonde medemens de bomen door het bos der helderzienden niet meer. Wanhoop en verwarring maken zich meester van zelfs de meest sceptische cynici onder ons. Gelukkig duikt een gedreven gids op: Gili. Stijlvol fietst hij rond in het mistige universum der paragnosten en doet de nevel optrekken rond de Rasti Rostelli’s en Jomandas dezer wereld. Op een geslepen manier geeft hij mediums een koekje van eigen deeg. zaterdag 30 oktober, 20u zondag 31 oktober, 17u Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 € 19 011 33 43 70 – www.destijlelach.be

literatuur

De techniek, snelheid en precisie van deze ‘all female’ percussiegroep, zeven beeldschone dames, is duizelingwekkend. De show is zowel muzikaal als visueel een lust voor het oog. De dames oogstten over de gehele wereld veel lof en wonnen onlangs nog een prestigieuze prijs op het beroemde Edinburgh Fringe Festival. Laat je omver blazen door een muzikale tornado waarin alle muziekstijlen passeren: van rock over jazz tot techno, latin en zelfs klassiek. dinsdag 12 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 25 / € 23,50 011 22 99 33 - www.ccha.be PuPPetry of the Penis Spanning, suspens en verbazing in combinatie met veel humor. Dit zijn de ingrediënten van een avondje ‘Puppetry of the penis’. Een voorstelling waarbij je twee heren op het podium, met hun penis, meer dan 40 hoogstaande penistrucs ziet doen. Legendarisch en wereldberoemd zijn onder meer ‘De pelikaan’, ‘De windsurfer’ en ‘De hamburger’ Je zult schrikken tot welke prestaties het mannelijke lid in staat is. Zaterdag 30 oktober, 20u Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70 € 30 / € 27,50 011 29 94 99 – www.grenslandhallen.be

uitgelezen Uitgelezen was, is en blijft een boekenprogramma voor en door lezers. Na het Modemuseum en Het Stadsmus vindt de derde editie plaats in Huis de Corswarem. Thema van deze avond wordt: Van Elvis tot Elsschot. Naast het vaste panel, Jos Geysels en Anna Luyten, schuift ook auteur Christophe Vekeman bij. Speciale gaste is Phara de Aguirre en voor de muziek zorgt The Bear That Wasn’t. En op tafel? Werk van Bret Easton Ellis, Willem Elsschot en Dimitri Verhulst. woensdag 27 oktober, 20u Huis de Corswarem, Maastrichterstraat 63 €5 011 22 99 33 - www.ccha.be

alle recente info op www.UitinHasselt.be

11


dwars door hasselt

opera internationale oPera Producties tosca Tosca is van de opera’s van Puccini ongetwijfeld de meest hartverscheurende. Het is ook één van de meest dramatische en emotionele uit het hele operarepertoire. Tegen de politieke achtergrond van het begin van de 19de eeuw en het strijdgewoel van de slag van Marengo, heeft Puccini met veel gevoel het onontkoombare noodlot verklankt. donderdag 7 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 35 / € 33 011 22 99 33 - www.ccha.be

Het tweede weekend van oktober worden lopers en supporters weer in Hasselt verwacht voor een nieuwe editie van Dwars door Hasselt. Op het programma staan de traditionele 15 km, maar ook de 10, 5 en 3 km en de Chiquita Kids Run van 1 km. Daarnaast wordt ook de 10 km Handbikerace “Memorial Fernand De Bolle” voor personen met een handicap georganiseerd. Het loopevenement gaat gepaard met de nodige randanimatie. Inschrijven kan ter plaatse in de inschrijvingstent op het Kolonel Dusartplein op vrijdag 8 oktober van 14u tot 18u, zaterdag 9 oktober van 14u tot 17u en zondag 10 oktober vanaf 11u. Het tarief van de Chiquita Kids Run 1 km bedraagt € 7. Voor de 10 en 15 km betaal je € 14, voor de 5 km € 12 en voor de 3 km € 11 (zonder SportFit T-shirt).

dans

lies serdons dance of MeMories

Mathilde Monnier teMPo 76

Drie voldragen mannen en twee jonge meisjes storten zich in een wereld vol passie, romantiek en obsceniteit . Gevangen in hun eigen vrijheid eist de onvermijdelijke eenzaamheid een steeds grotere tol. Voor de theatrale dansperformance Dance of Memories laat de Limburgse danseres, choreografe Lies Serdons zich inspireren door het buitensporige en confronterende werk van de Tsjechische fotograaf Jan Saudek - bekend van zijn vaak bijgekleurde, dromerige foto’s rond vrije erotiek, jeugd, volwassenheid en ouderdom. Samen met regisseur, auteur, acteur en dramadocent Johan Knuts, beeldend kunstenaar Gerard Moonen en de muzikanten Daniël Sikora en Amy Eriks voedt Serdons haar nieuwste voorstelling met sterke audiovisuele en theatrale prikkels.

In een zonovergoten grasveld genieten negen dansers van hun vrijheid. Tenminste zo lijkt het. Want al vlug wordt duidelijk dat het schijnbaar onbezonnen tafereel niet is wat het lijkt… De choreogrfie van Tempo 76, op muziek van Ligeti, is opgebouwd rond de uitvoering van gestes, van minimaal tot gigantisch. Mathilde Monnier genoot haar dansopleiding bij Viola Farber, danseres van het eerste uur bij Merce Cunningham en bij de meester van de moderne dans zelf. Een absolute buitenkans om een grande dame van de hedendaagse dans aan het werk te zien. woensdag 27 oktober, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 22 / € 20 011 22 99 33 - www.ccha.be

12

donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober, 20u Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54 € 9 / € 7 (leden BELGIE) 011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com mag 3 duotickets win! UiTinHasselt weggeven van deze voorstelling. win! Deelnemen op www.UiTinHasselt.be.

alle recente info op www.UitinHasselt.be

zondag 10 oktober • 13u: Chiquita Kids Run 1 km (6 - 12 jaar) • 13u30: Jogging 3 km • 13u45: Start to Run 5 km (M + V) • 14u15: Knack Weekend Ladies Run 5 km (V) • 14u30: Run Hasselt 10 km • 14u30: Handbikerace 10 km ‘Memorial Fernand De Bolle’ • 15u30: HBvL Dwars door Hasselt 15 km Kolonel Dusartplein (start en aankomst) gratis (toeschouwers) 011 45 99 99 - www.dwarsdoorhasselt.Be

Borreltjesloop Ook in Kuringen staat elk jaar in oktober een loopwedstrijd op het programma. De traditionele borreltjesloop is onderverdeeld in: de appeltjesloop (- 6 jaar), de CM-FITrun van 5 km, de Kinderrun van 1 km (tot en met 12 jaar) en de Smeets-run van 10 km. Eveneens met randanimatie. zondag 24 oktober, 13u – 18u Gildezaal Kuringen, Joris van Oostenrijkstraat € 4 (10 km) / € 3 (5 km) / gratis (kinderloop en toeschouwers) 011 87 26 06 – www.kuringen.be


Bosproevertjestocht

Wijkenwandeldag Het lokale erfgoed van alle Hasseltse wijken wordt in de kijker gezet op de wijkenwandelingen op 3 oktober. Een gids laat je de lokale bezienswaardigheden zien, met aandacht voor anekdotes en kleurrijke plaatselijke figuren. Er werden ook 5 themawandelingen uitgewerkt, waaronder een luisterroute met mp3 voor kinderen tussen 8 en 12, een natuurwandeling in Tommelen en rondleidingen op de Havermarkt en de Grote Markt. De wandelingen zijn gratis, inschrijven is verplicht en kan via toerisme@hasselt. be of 011 23 95 40. Zondag 3 oktober Banneux, 11u, aan de kerk Godsheide, 15u, aan de kerk Heilig Hartwijk, 15u, Crutzenhof Kiewit, 15u, De Binder Kiewit-Heide, 15u, De Heiwind Kermt, 11u, parking Kermeta Kuringen, 15u, Prinsenhof Malpertuus, 11u, oc Malpertuus Rapertingen, 15u, oc Rapertingen Runkst, 11u, Sint-Hubertusplein Schimpen, 11u, oc Schimpen Sint-Catharina, 15u, aan de kerk Sint-Jansheide, 11u, parochiaal centrum Sint-Jan Sint-Lambrechts-Herk, 11u, oud gemeentehuis Sint-Martinus, 15u, Sint-Martinusplein Spalbeek, 11u, aan de sporthal Stevoort, 15u, Steborg Stokrooie, 11u, aan de kerk Tuilt, 15u, De Biekaar Wimmertingen, 11u, aan de kerk Gratis 011 23 95 40 - www.erfgoedcelhasselt.be

2010 staat in het teken van de biodiversiteit. Dat je die ook kan proeven ontdek je op 3 oktober op een uitgestippelde route op domein Kiewit. De grote verscheidenheid aan planten in het bos zorgen voor een heleboel heerlijke producten. Tijdens de tocht staan er zowel gekende als minder gekende producten op het menu: vlierbloesemdrank, braambessenconfituur, gagelbier, acaciahoning, bostoastjes, dennenappeltjesjenever en nog veel meer. Bij het vertrek van de route krijg je eveneens een wedstrijdformulier waarmee je kans maakt op een korf met bosproducten. zondag 3 oktober, 14u – 17u Domein Kiewit, Putvennestraat gratis 011 21 08 49 - www.hasselt.be

Het Huis Van Bernarda Alba Toneelgroep Eénhoorn Dit verhaal van Ferico Garcia Lorca is gebaseerd op waar gebeurde feiten die zich afspeelden in een dorpje bij Granada. Een moeder, Bernarda Alba, die opnieuw weduwe is geworden gebruikt al haar macht om haar vijf dochters te terroriseren, een terreur van tucht, kuisheid en fatsoen. Zo wil de tirannieke Bernarda over de reputatie van haar familie waken. Ze kan echter niet voorkomen dat haar dochters heftig in verzet gaan. In een regie van Lieve Moens. vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober, 20u15 Theatercafé ’t Schuurtje, St. – Lambrechtsherkstraat 69 € 10 / € 9 (UiTpas) 0476 69 52 47 - baptist.marcel@telenet.be

Bibliotheekweek Van 16 tot 24 okotber loopt de bibliotheekweek. De Provinciale Bibliotheek Limburg opent de jaarlijkse week op 16 oktober met een traditionele verwendag (10u-16u). Alle bezoekers krijgen de gelegenheid om eens voor en achter de schermen kennis te maken met de werking van de bibliotheek. Bovendien krijg je de gelegenheid tot een onverwachte ontmoeting met Limburgs muzikaal- of schrijftalent. De bib geeft het woord aan personen die een boek hebben uitgegeven - al dan niet in eigen beheer. Ook muzikaal talent krijgt een plekje op het podium. De Stedelijke Bibliotheek Hasselt ontvangt op zondag 17 oktober haar bezoekers feestelijk met het traditionele onthaal met koffie en kleine glaasjes. Die dag is er ook een onverwachte ontmoeting. Tijdens De Openbaring, een kruising tussen een theatervoorstelling, lezing en videomontage, geeft Maarten Westra-Hoekzema een kijk op het einde van de wereld. Inschrijven via 011 24 43 00 of bibliotheek@hasselt.be van zaterdag 16 tot zondag 24 oktober Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17 Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Joris van Oostenrijkstraat 55 gratis www.limburg.be/pbl - http://bibliotheek.hasselt.be

Spalbeek Halloweendorp Het einde van oktober, dat betekent weer griezelen en grillen in Spalbeek. Op 22 oktober is iedereen van harte welkom op de avondwandeling langs tal van versierde gevels en voortuinen. Kinderen kunnen zich bovendien gratis laten grimeren. Zaterdag sluit Festeyn (met Stijn Schraepen) het feest af met een optreden. vrijdag 22 oktober, 19u zaterdag 23 oktober, 22u zaal Eneide, Spalbeekstraat gratis 0475 47 80 61 - www.spalbeekfeest.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

13


Striptweedaagse Het eerste weekend van oktober kunnen stripliefhebbers weer terecht op de Striptweedaagse in de gebouwen van De Voorzorg. Je kan er niet alleen strips en boeken kopen en verkopen, maar ook enkele striptekenaars aan het werk zien. Hebben voor dit jaar al toegezegd: Thomas Schraeyen, Marc Verhaegen, Dirk Van Der Auwera, Geert De Sutter en zijn leerlingen, Koen Schouteden, Walter Laureyssens en Elenneok(alleen op zondag). Naar aanleiding van het dertig jarig bestaan van stripwinkel Wonderland in Hasselt wordt er ter gelegenheid van de stripbeurs hierover een strip uitgegeven door uitgeverij Halfvierproduction. Ook de vereniging Rebel Legion Benelux werd uitgenodigd. In deze club verkleden de leden zich in personages van ‘Star Wars’. Ze hebben een stand op de beurs. zaterdag 2 en zondag 3 oktober, 10u – 17u De Voorzorg, Capucienenstraat 10 gratis 0498 35 67 00 - www.stripbeurshasselt.be

Student take-off De Student take-off is het startschot voor het nieuwe academiejaar voor de 20.000 studenten in Hasselt. Het Kolonel Dusartplein wordt woensdag 6 oktober omgetoverd tot een funplein met attracties van benji-fun, een happy hour en optredens van Discobar Lassie, Partyharders vs The Subs en een surprise act. Ook de ontknoping van Jim Kot Deluxe wordt live uitgezonden van op de Student take-off. woensdag 6 oktober, vanaf 16u Kolonel Dusartplein gratis www.studenttakeoff.be

Dsgnrmrkt Op 2 oktober wordt het Modemuseum bevolkt door jong modetalent dat betaalbare en exclusieve outfits met een unieke handtekening toont en verkoopt. Dsgnrmrkt is een hippe hedendaagse modemarkt die jonge leeuwen de kans wil geven om zich een weg te klauwen door de modejungle om zo bekendheid te creëren zonder al te grote en riskante investeringen te doen. Dsgnrmrkt gaat in zijn designerkeuze op zoek naar het golden threesome: vernieuwing, kwaliteit en exclusiviteit. En onderscheidt zich van andere creatieve markten door kleine handwerken en andere kunstvormen koelbloedig links te laten liggen en alleen te gaan voor pure fashion: kleding, handtassen, schoenen. Met onder meer Black Balloon, Gewoon Lies, Fôret Féerique, My daily wood, Majo Rey,... zaterdag 2 oktober, 10u - 18u Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11 gratis info@dsgnrmrkt.com - www.dsgnrmrkt.com

14

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Limburg Exclusief Een nieuw evenement en zoals de naam het zelf al zegt wil het een exclusief evenement zijn: iets nieuws, iets speciaals en iets uitzonderlijks in Limburg. Een totaalspektakel met oog voor life style, eten en drinken, muziek en fashion. Op vrijdag is er de Miss Fashion 2011 show en op zaterdag de Miss European International Finale. Muzikale gasten zijn onder meer Kaye Styles, Kaylie en de coverbands Hard 2 Handle en The Boozers. De presentatie van het geheel is in handen van Virginie Claes en Christophe Stienlet. Een deel van de opbrengst van de tweedaagse gaat naar ‘Een hart voor Limburg’ vrijdag 8 oktober, 16u - 02u zaterdag 9 oktober, 15u- 03u Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70 Dagticket: € 110 (incl. diner) / € 60 (viptafel) / € 25 (show + afterparty) Combiticket: € 195 / € 95 / € 35 info@samenco.be - www.limburgexclusief.be


Chrysantenfestival Het chrysantenfestival in de Japanse tuin moet niet geassocieerd worden met iets droevigs. De snij- en potchrysanten voegen een mooie kleur toe aan de herfstkleuren die er op het einde van oktober heersen. De chrysanten worden in Japan als de mooiste bloemen beschouwd die perfect passen in de herfst. zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober, 10u – 17u (di-vr), 14u – 18u (za-zo) Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23 € 5 / gratis (-12 jaar) 011 23 52 00 – www.hasselt.be

Showbizznight Op 23 oktober wordt de nieuwe showbizzkalender 2011 van Henk Van Cauwenbergh, waarvan de foto’s werden gemaakt op domein Kiewit, officieel voorgesteld op een gastronomisch galafeest in de Provinciale Hogeschool Limburg. Het evenement start met een galadiner met liefst vier sterrenchefs: Filip Claeys, Luc Bellings, Viki Geunes en Dominique Persoone. Daarna volgt de party met onder meer optredens van Kate Ryan en Cookies & Cream. zaterdag 23 oktober, vanaf 19u PHL – Blok D, Elfde Liniestraat € 160 (incl diner) / € 25 (party vanaf 22u30) 03 32 377 280 – www.showbizzkalender.eu

Stockverkoop Het Modemuseum Hasselt organiseert op zaterdag 23 oktober voor de derde keer een gigastockverkoop in de centrale hal, in samenwerking met een aantal exclusieve Hasseltse boetieks en designers.

Hobbybeurs Nieuwe ideeën opdoen of een nieuwe hobby vinden. Dat zijn nog steeds de doelstellingen van de Hobbybeurs. Met workshops en demonstraties door experts van uiteenlopende vrijetijdsbestedingen waar je zelf kan aan deelnemen. 101 activiteiten komen aan bod. Van beeldhouwen en handwerk tot tai-chi en huisdecoratie. vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober, 10u - 18u Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70 € 8,50 / gratis (-16 jaar) www.dehobbybeurs.be

Tijdens de vorige edities maakten meer dan 1.200 fashionista’s gebruik van deze unieke kans om tegen sterk verminderde prijzen eindelijk dat ultieme kledingsstuk te pakken te krijgen. Wie op 23 oktober zijn of haar kans waagt, kan trouwens twee vliegen in één klap slaan, want de designer stockverkoop is meteen ook een uitgelezen kans om de expo Devout/Divine Fashion vs. Religion mee te pikken aan een verlaagd tarief. Voor de toegang tot de stockverkoop en de tentoonstelling Devout/ Divine betaal je slechts € 3. De deelnemende boetieks en designers zijn: Bond, La Bottega, Bush Bazar, Chris/Chris Style, Handsome, Helsen Ladies, Jeurissen, Michael Verheyden, Multiple, Stijn Helsen, Ti + Hann en Yntimity. zaterdag 23 oktober, 10u - 18u Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11 € 3 / gratis (UiTpas) modemuseum@hasselt.be - www.modemuseumhasselt.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

15


tmg laP / lieke Benders heimzee Het land loopt onder. Het water is overal. In een kelder komen twee mensen samen. Zomaar, omdat de nood het hoogst is, omdat het niet anders kan. Tussen hen een zee van afstand en een overvol verlangen om elkaar te leren kennen… Heimzee is een poëtisch en beeldend sprookje over held willen worden zonder heldendaad te verrichten. Na Weg! is dit de tweede samenwerking/coproductie van cultuurcentrum Hasselt en de Hasseltse actrice Inge Liefsoens en Lieke Benders, ditmaal onder de naam van een nieuw Hasselts jeugdtheatergezelschap: Tmg LAP. (8+)

Bronks Brooddoos Een brooddoos is een cadeautje dat je ’s middags openmaakt. Een brooddoos kan ook dingen bewaren. Geheimen bijvoorbeeld. Dimitri Leue regisseert deze theatervoorstelling met héél véél live muziek. Jon Birdsong blaast op alles en deed dat ook bij Beck; Kobe Proesmans ken je van zijn werk met Gabriel Rios en El Tattoo del Tigre. En Aarich Jespers is drummer van Zita Swoon. (5+) zaterdag 9 oktober, 15u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 €8/€7 011 22 99 33 - www.ccha.be

zaterdag 2 oktober, 15u en 19u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 €8/€7 011 22 99 33 - www.ccha.be

het zwanenmeer van Pjotr tsjaikovski kidconcert deFilharmonie onder leiding van Paul Biloen speelt dit KIDconcert en wordt begeleid door Dimitri Leue. Deze topacteur voelt zich als een vis in het water om dit sprookje nieuw leven in te blazen. Immers, ondeugd, humor en plezier kruiden zijn vertelling! Met Het zwanenmeer bewijst deFilharmonie nog maar eens dat deze betoverende orkestvertelling niemand tussen 6 en 106 onberoerd laat! (6+) zaterdag 23 oktober, 19u cultuurcentrum Hasselt € 14 / € 12.50 011 22 99 33 - www.ccha.be

16

alle recente info op www.UitinHasselt.be

compagnie gare centrale fragiel Fragiel bestaat uit drie verhalen die elk in een ander decor gespeeld worden op een draaiend plateau. Met heel weinig woorden vertelt Fragiel over de schoonheid van het twijfelen, over het recht om anders te zijn en over de kracht van de verbeelding die alles mogelijk maakt. Een pareltje met poppen, objecten en twee actrices in een onvergetelijke poëtische sfeer. (8+) zondag 17 oktober, 15u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 €8/€7 011 22 99 33 - www.ccha.be

feest mee met rikki familiemiddag het stadsmus Rikki, het bekende konijntje van Guido van Genechten, komt naar Het Stadmus. Kinderen van 3 tot 8 jaar kunnen er dan luisteren naar Rikki-verhalen, knutselen en spelletjes spelen. Of lekker knuffelen met Rikki en met hem op de foto. Daarnaast kan je de tentoonstelling Kleurboel bezoeken. Meer info p. 18. zondag 31 oktober, 15u - 18u Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2 € 2 (kinderen van 3 tot 8 jaar, inclusief spelletjes, 1 drankje en een verrassing) 011 23 98 90 – www.hetstadsmus.be

tof théâtre eerst pasjes in de duinen Een kader als rond een schilderij in een museum. Meer heeft Tof Théâtre niet nodig voor een schitterend avontuur. Tof Théâtre vergast je op een visueel, grappig en poëtisch verhaal zonder woorden. Zij manipuleren objecten en kleine poppen in een opmerkelijk, steeds wisselend kader met humoristische en surrealistische trekjes. Een fascinerende ontdekking voor klein en groter. (3+) zondag 31 oktober, 14u en 16u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 €8/€7 011 22 99 33 - www.ccha.be


David Huycke: Re-Thinking Granulation

For Real

Vernissage Van For Real: 28 Utopian Projections in Public Space Toegepast 15

3 expo’s in z33

z33 oPent oP 1 oktoBer het nieuwe cultuurseizoen Met een grote haPPening. die avond kan Je naar de vernissage van Maar liefst drie tentoonstellingen. Bovendien is het dan ook het officiËle afscheid van de sculPtuur innercoMa van PhiliP Metten. De drie tentoonstellingen die op 1 oktober openen zijn Toegepast 15: de meeting, David Huycke: Re-Thinking Granulation en For Real: 28 Utopian Projections in Public Space. Je kan deze avond de expo’s bezoeken en nadien is er tijd om na te praten bij een drankje. De avond wordt naar goede gewoonte feestelijk afgesloten met een feestje. Tijdens de opening van de expo Innercoma zorgde Tim Vanhamel vanuit de sculptuur voor de nodige muziek. Om de tentoonstelling te eindigen zullen zowel de noise van Quasar Noise Lab als de hypnotische muziek van Powerhouse over de stad weerklinken. Nadien verenigen de muzikanten van deze twee projecten zich in Millionaire Sound Disaster en zorgen Dave Schroyen, Aldo Struyf en Tim Vanhamel ervoor dat je in Z33 met een stevig dansfeestje de nacht ingaat.

(Gerrit Rietveld Academie – Edelsmeden), Jon Stam (Design Academy Eindhoven), Rocco Verdult (Design Academy Eindhoven), Andries Vanvinckenroye (MDA – productdesign) en Mieke Dierckx (PHL – juweelontwerp).

david huycke David Huycke is een naam die niet dadelijk een belletje doet rinkelen. Onterecht, want deze Vlaamse zilverkunstenaar behoort tot de besten in zijn vak. Zijn werk is in de belangrijkste Europese zilvercollecties terug te vinden. Tijdens zijn doctoraatsonderzoek in de kunsten aan de K.U.Leuven en de Uhasselt zocht hij de voorbije vijf jaar naar nieuwe toepassingsmogelijkheden van de granulatietechniek. De granulatietechniek is een eeuwenoude decoratiemethode uit de goudsmeedkunst die reeds in de klassieke oudtoegePast 15 heid door de Etrusken werd geperfectioneerd, Design Platform Limburg stelt in Toegepast 15: maar sindsdien weinig evolutie kende. Aan de De Meeting weer het kruim van de nieuwste lich- hand van een 40-tal nieuwe objecten toont David ting ontwerpers voor. Vijf geselecteerde ontwer- Huycke het resultaat van dit onderzoek. pers kregen het afgelopen jaar begeleiding van het gevestigde ontwerpersduo Ti+Hann. Tijdens for real dit jaar was er niet enkel aandacht voor het ont- For Real is een grensoverschrijdende tentoonwerpproces en het realiseren van een idee, maar stelling. Van 1 tot en met 31 oktober projecteert ook voor kruisbestuiving tussen verschillende Viewmaster vanuit grote ramen van winkels, wodisciplines, netwerking en communicatie. De ningen, culturele instellingen en bedrijven videovijf Toegepast-laureaten zijn Liesbeth Bussche kunst in de straten van Maastricht en Hasselt. De

kunst valt dus ’s avonds op straat te ontdekken. In totaal worden achtentwintig videokunstwerken tegelijkertijd vanuit grote winkelramen, culturele instellingen en bedrijven op straat geprojecteerd. De geselecteerde videowerken zijn van (inter-) nationaal gevestigde kunstenaars tot jong aanstormend talent en vormen beschouwingen op hedendaagse ontwikkelingen in film, reclame en games. De videowerken in Hasselt zijn in de binnenstad te bezichtigen. Een map met de locaties is te verkrijgen bij UiTpunt/Toerisme Hasselt.

Meer info toegePast 15 en david huycke van 1 oktober tot 12 december 11u – 18u (di-za), 14u – 17u (zo) Z33, Zuivelmarkt 33, gratis 011 29 59 60 - www.z33.be for real van 1 tot 31 oktober, 17u – 24u diverse etalages in centrum gratis www.for-real.eu

alle recente info op www.UitinHasselt.be

17


Kleurboel Kinderboekillustraties uit Key Colours De tentoonstelling Kleurboel laat de mooiste inzendingen zien uit Key Colours. Key Colours is de tweejaarlijkse internationale illustratorenwedstrijd uitgeschreven door de stad Hasselt in samenwerking met Clavis Uitgeverij. Het onderwerp van de wedstrijd is een voorstel tot prentenboek voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Omdat kinderboeken vooral door kinderen gelezen worden, is Kleurboel een interactieve tentoonstelling op kindermaat. Kinderen kunnen niet alleen de illustraties bekijken, maar ook naar verhalen luisteren of zelf een eigen illustratie maken. Levensgrote figuren, leesstoelen, prenten op kinderhoogte en een kleurrijke aankleding maken dit een leuke én kindvriendelijke tentoonstelling. zondag 3 oktober tot woensdag 17 november, 10u - 17u (di - zo), vanaf 1/11 10u - 17u (di - vr), 13u - 17u (za, zo) Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2 gratis hetstadsmus@hasselt.be – www.hetstadsmus.be

The Power of Print Prospekta, centrum voor kunstcommunicatie, hecht veel belang aan de promotie en ondersteuning van het grafisch ontwerp en drukwerk. Ieder jaar worden de mooiste affiches en folders in de kijker gezet. De tentoonstelling geeft een stand van zaken weer in de evolutie van de affiche en cultuurbrochure in Vlaanderen. t/m zondag 31 oktober, 10u -17u (di-vr), 13u – 17u (za – zo) cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 gratis 011 22 99 33 – www.ccha.be

18

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Je est un autre Visuele kunst, tekeningen, performance, literatuur, installaties Nooit is een maatschappij zo vluchtig en zo oppervlakkig geweest als de onze, nooit hebben mensen sneller rond hun eigen as gedraaid als in deze tijd van moderne en supersnelle communicatiemiddelen, Web 2.0- toepassingen en een overvloed van informatie. Maar de mens zelf lijkt er zich steeds slechter in te voelen. Meer en meer personen verlangen ernaar een andere persoon te zijn. Zo ontsond er in de Franse literatuur rond deze thematiek bijvoorbeeld een herleven van de oude symbolistische stroming, waarbij verwezen wordt naar de bekende uitspraak van de dichter Arthur Rimbaud,Je est un autre, het summum van zelfontkenning en verlangen naar een andere, nieuwere en betere persoonlijkheid.

Ook in de hedendaagse kunst zijn enkele kunstenaars - vaak onbewust en zonder medeweten van elkaar - bezig rond deze thematiek een oeuvre op te bouwen. In deze tentoonstelling, waarin visuele kunst, video’s, literatuur, tekeningen van het menselijk lichaam en performance door elkaar geweven worden, laat curator Gino Vandenborne het werk van de kunstenaars Fred Eerdekens, Allison Hrabluik, Danny Devos, Vijaj Diels en Erik Spinoy de confrontatie met deze stelling aangaan. vrijdag 8 oktober tot en met 6 november, 19u - 02u (vr-za) Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54 gratis 011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com


EXPO oktober 2010 Freddy Schoofs – kunstpunt Caré, 5 jaar later, t/m

10 oktober, 14u – 17u (wo, za en zo), VOC, A. Rodenbachstraat 18, gratis, 011 35 27 80, voc@telenet.be Carpe Diem ontmoet kleur – foto’s, schilderijen en keramiek, 2, 3, 9 en 10 oktober, 14u – 18u, zaal Onder de Toren, Thonissenlaan 15, zwertsachille@hotmail.com Karel Reckers & Hub Tummers, 3 oktober t/m 27 oktober,

10u – 18u (di-za) en 14u – 18u (zo), galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773, gratis, www. galeriedeoudebarrier.be Bedenk dat ge op onbekend terrein zijt, tot 27 oktober,

diverse locaties in Hasselt, www.ciap.be

Kennis - Techniek - Werk Wereldklasse uit de Euregio Maas-Rijn De reizende tentoonstelling Kennis - Techniek - Werk, wereldklasse uit de Euregio Maas-Rijn brengt het verhaal van de ruim 300 jaar oude traditie van economische ontwikkeling en kennis in de drielandenregio. In deze regio ontstond de industrialisatie van het Europese continent. De tentoonstelling schetst de gemeenschappelijke en grensoverschrijdende geschiedenis van het economisch leven in de regio en wekt zo belangstelling voor thema’s als techniek, innovatie en wetenschap. Via twee interactieve modules keert de bezoeker terug naar de wereld van de lakenwevers rond 1800 of naar die van de mijnwerkers rond 1900. zondag 10 oktober 2010 tot zondag 9 januari 2011, 10u - 17u (di - zo), vanaf 1/11 10u - 17u (di - vr), 13u - 17u (za, zo) Nationaal Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19 € 3,50 011 23 98 60 - www.jenevermuseum.be

Hoe media berichten: een historische kijk op actuele thema’s HIPLimburg geeft een historische kijk op een aantal onderwerpen die vandaag in de media leven. De expo geeft aan hoe de verschillende gedrukte media elk op hun eigen wijze een onderwerp behandelen aan de hand van documenten uit de erfgoedcollecties van de Provinciale Bibliotheek Limburg. In het eerste deel van de tentoonstelling komen de media op de eerste plaats. Vanuit onderwerpen die vandaag nog leven wordt aangetoond hoe de media onderling verschillen en elk hun eigenheid hebben. In een tweede deel staan de onderwerpen centraal. Een historisch onderwerp, waaronder de stichting van de Universiteit Hasselt in 1971, wordt naar voren geschoven en er wordt bekeken hoe de verschillende media elk op hun eigen wijze erover berichten. Waar mogelijk komen ook de audiovisuele media aan bod. zaterdag 16 oktober tot 19 februari 2011, 10u - 19u (ma-vr), 10u - 16u (zo) Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17 Gratis 011 29 59 00 - www.limburg.be/pbl

The EGGsposition – overzichtstentoonstelling, tot

30 oktober, 10u – 21u (ma-vr), 10u – 16u (za), Academiegalerie, Kunstlaan 12, gratis, 011 23 98 40, www.designatelier.be Piet Stockmans - Wahrheit und Dichting, tot 30 oktober, 10u – 18u (ma-za), De Tijd Hervonden, Witte Nonnenstraat 8, gratis, www.detijdhervonden.be For Real - 28 Utopian Projections in Public Space, 1 t/m

31 oktober, 17u – 24u, binnenstad, gratis, www.for-real.eu, meer info p. 17 Virga Jesse in de Mosaicultuur, tot 2 november, 10u 18u (ma, wo, do, za en zo), park Natuur & Cultuur, Runksterkiezel 113, € 4,50 / gratis (-12 jaar), 011 76 66 61, www.parknatuurcultuur.be Tom Schamp, illustrator. Feest in de stad, tot 7 november,

14u – 17u (wo t/m za), Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 2, 011 22 26 24, www.literairmuseum.be Guy Bleus/ Debby Huysmans en Reinhilde Terryn/ Fred Boffin,

t/m 14 november, 10u – 17u (di-vr), 13u – 17u (za+zo), cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be TransPlant – een creatief project rond leefbaarheid en beleving in de Hasseltse binnenstad, tot 17 november, gratis, www.transplanthasselt.be Toegepast 15 + David Huycke, 1 oktober t/m 12 december, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be, meer info p. 17 Devout/Divine. Fashion vs. Religion. Mode vs. Religie, tot 9 januari 2011, 10u – 17u (di t/m zo), Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 5, 011 23 96 10, www. modemuseumhasselt.be Giftige appels op gouden bordjes: eten en drinken in sprookjes, 14u – 17u (wo-za + elke eerste zondag van de maand), Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 2, 011 22 26 24, 011 23 22 97, www.literairmuseum.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

19


expo mUziek podiUm sport kids pUUr Hasselt film eVent

xPo Muz Pod sPo kds Pha flM evt

zondag 3 oktoBer Pha rUildag nUmismatica edelweissje, 8u – 14u, zaal Sint-Katarina, N. Cleynaertslaan 1, € 1 / gratis (leden / UiTpas), 011 21 11 89 evt open bedrijVendag 2010, 10u – 17u, diverse locaties, gratis, www.openbedrijvendag.be

Muz ewa poblocka – pianorecital Chopin, 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

pianotUne, 16u, Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans, Kunstlaan 12, € 14 / € 5, 011 23 95 40

Muz

Pha

jaarlijkse kermis spalbeek, 011 23 93 59

Maandag 4 oktoBer vriJdag 1 oktoBer

pianotUne, 19u, Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans, Kunstlaan 12, € 14 / € 5, tickets bij Toerisme Hasselt, 011 23 95 40

Muz

HeatHer noVa – An intimate evening with, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 28, 011 22 99 33, www.ccha.be Muz

rUilVergadering postzegelkring de gerlacHe, 20u, zaal Centrum,

Pha Muz

sHellac + tHe ex, 20u, Pand Koloniale

Waren, Koningin Astridlaan 85, € 18 / €16 (vvk), 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

Pod

play 2010, 22u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 10 / € 7, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

Pha

zaterdag 2 oktoBer

dinsdag 5 oktoBer

evt antiek- en brocantemarkt, 8u – 13u, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

flM la cantate del tango – Filmmagie Hasselt, 20u, Kinepolis, Via Media 1, dagprijs Kinepolis / € 5 (leden Filmmagie), mark. valkenborg@skynet.be

Hollandsveldlaan 32, gratis, 011 21 34 42

Hotel witlox / drieons / stella den Haag – Alfa, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12 / € 10,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz

de Hasseltse striptweedaagse, 10u – 17u, De Voorzorg, Capucienenstraat 10, gratis, 0498 35 67 00, www.stripbeurshasselt.be

evt evt

dsgnrmrkt, 10u – 18u, Modemuseum,

Gasthuisstraat 11, gratis, 0474 46 96 29, www.dsgnrmrkt.com

iVan monigHetti & paVel gililoV – Chopin & Schumann, 11u, stadhuis Hasselt, Groenplein, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Muz evt

de Hasseltse striptweedaagse, 10u – 17u,

De Voorzorg, Capucienenstraat 10, gratis, 0498 35 67 00, www.stripbeurshasselt.be

Pha rUilbeUrs Hasseltse prentkaartenclUb, 12u – 15u, Schutterslokaal Kermt, Ten Hove 185, 0477 89 01 69 Muz lUdo geloen - Orgelconcert, 15u, SintQuintinuskathedraal, Kortstraat, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

wijkenwandeldag, 11u + 15u, diverse wijken, gratis, inschrijven verplicht, 011 23 95 40, toerisme@hasselt.be, meer info p. 13

Pha

Het Hasselts toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

Pha

a. paUl de scHUtter – Papoea Nieuw– Guinea, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

flM

woensdag 6 oktoBer stoffenspektakel , 09u30 – 17u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, gratis, 011 29 94 99, www.grenslandhallen.be

evt

tmg lap / lieke benders – Heimzee, 15u + 19u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

kds

Muz

jaarlijkse kermis spalbeek, 011 23 93 59

Pod dUel, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18 / € 16,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

play 2010, 17u, Muziekodroom, Bootstraat

9, € 20 / € 15, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

koopzondag – Lifestyle & Fashionweekend, 13u30 – 18u, centrum Hasselt, gratis, 011 23 93 40, economie@hasselt.be

evt Pha

Het Hasselts toneel – Bij Jules en Alice,

20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

evt

pools radio kamerorkest amadeUs olV agniezka dUczmal & soliste magdalena lisak

Herkenrodeabdij 4, € 2,50, reservatie verplicht, 011 33 43 70, secretariaat@ herkenrode.be

Muz

– Chopin & Mozart, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18 / € 16,50, 011 22 99 33, www.ccha.be Pha

jaarlijkse kermis spalbeek, 011 23 93 59

20

alle recente info op www.UitinHasselt.be

donderdag 7 oktoBer mars Van Het 11de linieregiment, vanaf 7u, KTA2, Kolonel Dusartplein, € 0,75, 011 25 14 22, www.dragonders.be

sPo

geleid bezoek in Herkenrode, 14u,

bosproeVertjestocHt, 14u – 17u, domein Kiewit, Kiewitdreef 7 (parking Putvennestraat), gratis, 011 21 08 49, kiewit@hasselt.be

stUdent take-off, vanaf 16u, Kolonel Dusartplein, www.studenttakeoff.be

evt

evt

sPo limbUrgse kampioenscHappen sqUasH, 18u, Hasselt SC, Badderijstraat 19, gratis, 0494 29 87 50, www.hasseltsc.be


Filmfestival Delicatessen – Zebra Deluxe,

FLM

19u, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 85, www.zebracinema.be Internationale Opera Producties – Tosca, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 35 / € 33, 011 22 99 33, www.ccha.be

POD

PHA Toneelgroep Eenhoorn - Het Huis van Bernarda Alba, 20u15, Theatercafé ’t

Schuurtje, Sint-Lambrechtsherkstraat 69, € 10 / € 9 (UiTpas), 0476 69 52 47, baptist.marcel@telenet.be zondag 10 oktober Grote Muntenbeurs – Numismatische Kring

PHA

vrijdag 8 oktober EVT 

Hasselt, 9u – 13u30, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, gratis, 011 27 39 27, www.nkhasselt.be

Limburg Exclusief, 16u – 02u,

Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, diverse prijzen, www.limburgexclusief.be

donderdag 14 oktober SPO  Herfstwandeling voor senioren, 8u30 – 18u, sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33, € 5, 011 23 94 50, sport@hasselt.be MUZ  Nationaal Orkest van België – Muzikaal verhaal, 10u30, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be FLM  An Education – Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Nationaal Orkest van België olv James Gaffigan & solist Sergey Khachatryan – Van

MUZ

SPO Limburgse kampioenschappen squash, 18u, Hasselt SC, Badderijstraat 19, gratis, 0494 29 87 50, www.hasseltsc.be

Rossum, Van Beethoven & Stravinsky, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 19 / € 17,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PHA

PHA Toneelgroep Eenhoorn - Het Huis van Bernarda Alba, 20u15, Theatercafé ’t

Schuurtje, Sint-Lambrechtsherkstraat 69, € 10 / € 9 (UiTpas), 0476 69 52 47, baptist.marcel@telenet.be zaterdag 9 oktober EVT 

Antiek- en Brocantemarkt, 8u – 13u,

Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02 Limburgse kampioenschappen squash,

SPO

10u, Hasselt SC, Badderijstraat 19, gratis, 0494 29 87 50, www.hasseltsc.be KDS 

Bronks – Brooddoos (5+), 15u,

cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be EVT 

Limburg Exclusief, 15u – 03u,

Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, diverse prijzen, www.limburgexclusief.be

vrijdag 15 oktober

Dwars door Hasselt, vanaf 13u30, Kolonel Dusartplein, 011 45 99 99, www.dwarsdoorhasselt.be

SPO

SPO Jeugdzaalvoetbal Beker van Limburg, 17u – 21u, sporthal Kuringen, Grote Baan 171, gratis, 011 21 08 04, www.jeugdfutsalhasselt.be

Kelis, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be (uitverkocht)

MUZ

maandag 11 oktober Ruilvergadering Postzegelkring de Gerlache, 20u, zaal Centrum,

PHA

Hollandsveldlaan 32, gratis, 011 21 34 42

Chris Lomme & Geert Waegeman – Mijn leven langs de poëzie om, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be POD 

Toumani Diabaté – Ali Farka Touré

variations, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22 / € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

FLM La Teta Asustada, 20u, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 5 / € 4, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

zaterdag 16 oktober EVT 

Antiek- en Brocantemarkt – reclameen publiciteitsmarkt, 8u – 13u, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

EVT

EVT

Drum Cat, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 25 / € 23,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

EVT

woensdag 13 oktober MUZ  Andrea Croonenbergs, Della Bossiers, Mira, Lander & Tom van Landuyt – Wim De Craene –

20 jaar later, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

De Hasseltse Jeneverfeesten ,

meer info p. 4

La Pivellina – Filmmagie Hasselt, 20u, Kinepolis, Via Media 1, dagprijs Kinepolis / € 5 (leden Filmmagie), mark.valkenborg@ skynet.be

Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice,

MUZ

Nouvelle Vague / Maxence Cyrin, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22, 011 22 99 33, www.ccha.be

MUZ

EVT

POD

20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PHA

dinsdag 12 oktober FLM 

PHA

MUZ Sopra La Musica – literair Chopin Soirée, 19u30 – 22u, Golf Meeting Point Hasselt, Vissenbroekstraat 15, € 25 / € 20, 0476 56 85 49, www.sopralamusica.be

Opening Bibliotheekweek – Verwendag, 10u – 16u, Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17, gratis, 011 29 59 00, www.limburg.be/phl

Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 14u – 18u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00 Vogeltentoonstelling, 19u – 22u, ontmoetingscentrum Sint-Ludovicus, Luikersteenweg 395, gratis, 0479 71 78 73, www.skklimburg.be

MUZ Sopra La Musica – Chopin à l’improviste, 19u30 – 22u, Golf Meeting Point Hasselt, Vissenbroekstraat 15, € 25 / € 20, 0476 56 85 49, www.sopralamusica.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

21


Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PHA

Toneelhuis & De Tijd / Guy Cassiers – De man zonder eigenschappen, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

POD

Oneohtrix Point Never / Emeralds, 20u, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 9 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

MUZ

Christoff 20 jaar!, 20u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 33, www.grenslandhallen.be

MUZ

PHA Liefde in tijden van varkensgriep, 20u15, Theatercafé ’t Schuurtje, SintLambrechtsherkstraat 69, € 10 / € 9 (UiTpas), 0476 69 52 47, baptist.marcel@telenet.be

KDS

Compagnie Gare Centrale – Fragiel (8+),

15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be maandag 18 oktober SPO  Herfsttocht – wandeling van 5, 8, 12 en 19 km, 8u – 16u, Sint-Hubertuszaal, Runkstersteenweg 149, € 1 / € 0,75, 011 27 44 13, trotters@pandora.be

dinsdag 19 oktober Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 10u – 17u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

FLM La tête en friche – Filmmagie Hasselt, 20u, Kinepolis, Via Media 1, dagprijs Kinepolis / € 5 (leden Filmmagie), mark.valkenborg@skynet.be MUZ 

Bart Peeters –

De ideale man, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be woensdag 20 oktober EVT 

Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 10u

– 17u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

EVT

Vogeltentoonstelling, 9u – 17u, ontmoetingscentrum Sint-Ludovicus, Luikersteenweg 395, gratis, 0479 71 78 73, www.skklimburg.be

EVT

Energiebeurs, 10u – 17u, Grenslandhallen,

Gouverneur Verwilghensingel 70, gratis, 089 62 03 87, www.energiebeurs.be MUZ 

Sopra La Musica – gastronomisch

middagconcert, 10u30 – 14u, Golf Meeting Point Hasselt, Vissenbroekstraat 15, € 50 / € 40 (inclusief diner), 0476 56 85 49, www.sopralamusica.be Feestconcert Helikon 45 jaar, 11u, stedelijk muziekconservatorium voor muziek, woord & dans, Kunstlaan 12, € 10 / € 8, 089 61 10 58, helikon.vzw@yucom.be MUZ 

Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 14u – 18u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

EVT

22

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Jessebasiliek, € 14 / 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

POD Els de Schepper roddelt, 20u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 29 / € 26 / € 23, 011 29 94 99, www.grenslandhallen

zaterdag 23 oktober EVT  Antiek- en Brocantemarkt, 8u – 13u, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02 SPO  Bekertornooi volleybal – meisjes en jongens, 9u – 18u, Sporthal KA2, Koning

Boudewijnlaan 12, gratis, 011 27 31 26, www.volleylimburg.be

EVT Hobbybeurs, 10u – 18u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8,50 / € 7 / gratis (-16 jaar), 089 24 50 09, www.dehobbybeurs.be

Stockverkoop, 10u – 18u, Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 3 / gratis (UiTpas), 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be

Bart Peeters – De ideale man, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be

EVT

donderdag 21 oktober

EVT

Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 10u – 17u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

EVT

Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 14u – 18u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

KDS deFilharmonie olv Paul Biloen & Dimitri Leue – KIDconcert – Het zwanenmeer van Pjotr

The Gost Writer – Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Tsjaikovski (6+), 19u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14 / € 12,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

EVT Showbizznight - voorstelling showbizzkalender, 19u, PHL, Blok D, Elfde Liniestraat 24, € 160 / € 25 (vanaf 22u30), 03 237 72 80, www.henkvancauwenbergh.be

POD Transparant – Over de bergen, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 20 / € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

PHA

FLM

PHA

MUZ Shawn Pittman Band, 21u – 23u30, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 12 / € 10 (vvk), 011 25 45 45

vrijdag 22 oktober Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 10u – 17u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

EVT

Concert Koninklijke Harmonie SintHubertus, 14u, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28

PHA

MUZ Collegium instrumentale & Kamerkoor Maastricht olv Ludo Claesen & solist Johan Luyckx – Claesen meets Claesen, 20u, Virga

MUZ

De Hasseltse Jeneverfeesten,

EVT

Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PHA

EVT

zondag 17 oktober

meer info p. 4

EVT Hobbybeurs, 10u – 18u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8,50 / € 7 / gratis (-16 jaar), 089 24 50 09, www.dehobbybeurs.be

Het Hasselts Toneel – Bij Jules en Alice, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 12, € 10 / € 9, 011 28 57 97, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

POD Els de Schepper roddelt, 20u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 29 / € 26 / € 23, 011 29 94 99, www.grenslandhallen


zondag 24 oktober

donderdag 28 oktober

EVT Hobbybeurs, 10u – 18u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8,50 / € 7 / gratis (-16 jaar), 089 24 50 09, www.dehobbybeurs.be

FLM La Regate – Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Het zesde Bedrijf – In the prime of their lives, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12 / € 10,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

zondag 31 oktober

zie p. 7

MUZ Sinner’s Day, 12u30 – 01u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 55, 011 29 94 99, www.sinnersday.com

POD MUZ 

Aperitiefontmoeting, 11u, Vrijzinnig

Ontmoetingscentrum, Albrecht Rodenbachstraat 18, gratis, 011 35 27 80, www.vrijzinnighasselt.be SPO  Borreltjesloop, 13u – 18u, centrum Kuringen en Gildezaal, Joris van Oostenrijkstraat 59, € 4 (10 km) / € 3 (5 km) / gratis (kinderloop en toeschouwers), 011 87 26 06, www.kuringen.be EVT 

Chrysantenfestival in de Japanse tuin, 14u

– 18u, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00 Zwemwedstrijd, 14u – 18u, stedelijk zwembad, Elfde Liniestraat 21, € 4 / gratis, (-16 jaar), 0477 55 35 42, www.hzs.zwemclub.be

SPO

maandag 25 oktober SPO  Seniorenwandeling, 14u, ontmoetingscentrum Eneide, Spalbeekstraat 35, € 3 (koffie en taart), 011 23 94 50, sport@hasselt.be

dinsdag 26 oktobER MUZ 

François Glorieux – Plays the Beatles,

15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12 / € 10,50, 011 22 99 33, www.ccha.be FLM  Creation – Filmmagie en Mèlies, 20u, Kinepolis, Via Media 1, € 8 / € 6 / € 5 (leden Filmmagie en VOC), mark.valkenborg@ skynet.be, voc@telenet.be MUZ  Ensemble Marc Mauillon & Pierre Hamon

– Le remède de fortune van Guillaume de Mauchaut, 20u, SintQuintinuskathedraal, € 16 / € 14,50, 011 22 99 33, www.ccha.be

woensdag 27 oktober Mathilde Monnier – Tempo 76, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22 / € 20, 011 22 99 33, www.ccha.be POD 

Uitgelezen Hasselt, 20u, Huis de Corswarem, Maastrichterstraat 63, € 5, 011 22 99 33, www.ccha.be

POD

Herman van Veen, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 32 / € 30 , 011 22 99 33, www.ccha.be

POD

Lies Serdons – Dance of Memories, 20u, kunstencentrum BELGIE, zie p. 12 Burgemeester Bollenstraat 54, € 9 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com POD 

John Mayall, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 25 / € 22, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

MUZ

Geleide themawandeling – 11de Linieregiment in Hasselt, 13u30, Toerisme Hasselt, Lombaardstraat 3, € 2 / € 1 (UiTpas), 011 23 95 40, toerisme@hasselt.be

PHA

Ontdekkingswandeling met gids, 14u, domein Kiewit, Kiewitdreef 7 (parking Putvennestraat), gratis, 011 24 60 20, www.natuurpuntlimburg.be

EVT

Tof Théâtre – Eerste pasjes in de duinen (3+), 14u + 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8 / € 7, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS

vrijdag 29 oktober

Feest mee met Rikki – Familiedag in het Stadsmus, 15u – 18u, Guido Gezellestraat 2, € 2 (3 tot 8 jaar), reservatie gewenst, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

POD

Herman van Veen, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 32 / € 30, 011 22 99 33, www.ccha.be

POD Gili – Iedereen Paranormaal, 17u, abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 19, 011 33 43 70, www.destijlelach.be

Lies Serdons – Dance of Memories, 20u, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 9 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

MUZ

POD

KDS

Arne Van Coillie Trio met Kristen Cornwell, 21u, café Het Schaap, Zuivelmarkt 29, gratis, www.arnevancoillie.be

MUZ De Jeugd van Tegenwoordig, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 17 / € 14, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

zaterdag 30 oktober EVT  Antiek- en Brocantemarkt, zolderopruimmarkt, 8u – 13u, Kolonel Dusartplein, gratis (standgeld: € 5), 0496 58 74 02

Lies Serdons – Dance of Memories, 20u, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 9 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

POD

Puppetry of the Penis, 20u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 30 / € 27,50, 011 29 94 99, www.grenslandhallen

POD

POD Gili – Iedereen Paranormaal, 17u, abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 19, 011 33 43 70, www.destijlelach.be

COLOFON EDITIE oktober 2010 Eindredactie Davy Steegmans Agenda Hilde Bogaerts Layout www.magnifik.be Druk RotoSmeets, Weert Oplage 48.000 ex, recycleerbaar papier VU Hilde Claes, Groenplein 1,

3500 Hasselt UITinHasselt Lombaardstraat 3,

3500 Hasselt, uit@hasselt.be Op het telefoonnummer 011 23 95 47 kan je terecht voor info. Bekijk steeds de meest actuele agenda op www.uitinhasselt.be copyright Uit dit magazine mag, mits bronvermelding, gedupliceerd worden

23


adressenlijst Uit in Hasselt toerisme Hasselt

Lombaardstraat 3 011 23 95 40 toerisme@hasselt.be www.uitinhasselt.be cUltUUrcentrUm Hasselt

Kunstlaan 5 011 22 99 33 plaatsbespreking@ccha.be www.ccha.be Het stadsmUs

Guido Gezellestraat 2 011 23 98 90 hetstadsmus@hasselt.be www.hetstadsmus.be japanse tUin

Gouverneur Verwilghensingel 23 011 23 52 00 (1 april - 31 oktober) 011 23 95 40 (1 november - 31 maart) claire.lelievre@hasselt.be www.hasselt.be kinepolis

0900 00 555 (programmatie filmaanbod) www.kinepolis.com

kUnstencentrUm belgie

Burgemeester Bollenstraat 54 011 22 41 61 belgie@skynet.be www.kunstencentrumbelgie.com literair mUseUm

Bampslaan 35 011 26 17 87 – 011 22 26 24 literairmuseum@skynet.be modemUseUm Hasselt

Gasthuisstraat 11 011 23 96 21 modemuseum@hasselt.be www.modemuseumhasselt.be mUziekodroom

Bootstraat 9 011 23 13 13 info@muziekodroom.be www.muziekodroom.be nationaal jeneVermUseUm

Witte Nonnenstraat 19 011 23 98 60 jenevermuseum@hasselt.be www.jenevermuseum.be

proVinciale bibliotHeek limbUrg

Martelarenlaan 17 011 29 59 00 pbl@limburg.be www.limburg.be/pbl grenslandHallen / etHias arena

Gouverneur Verwilghensingel 70 011 29 94 99 info@grenslandhallen.be www.grenslandhallen.be www.ethiasarena.be academiegalerie

Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Kunstlaan 12 011 23 98 40 stedelijke.academie@hasselt.be www.hasselt.be stedelijke bibliotHeek Hasselt

Joris van Oostenrijkstraat 55 (Kuringen) 011 24 43 00 bibliotheek@hasselt.be www.hasselt.be stedelijk conserVatoriUm Voor mUziek, woord en dans

Kunstlaan 12 011 23 98 30 stedelijk.conservatorium.mwd@hasselt.be www.hasselt.be zebracinema

Zuivelmarkt 33 011 29 59 85 www.limburg.be/zebra z33

Zuivelmarkt 33 011 29 59 60 info@z33.be www.z33.be park natUUr & cUltUUr

Runksterkiezel 113 011 76 66 61 011 27 31 12 park.natuur.cultuur@skynet.be www.parknatuurcultuur.be abdijsite Herkenrode

Herkenrodeabdij 4 011 33 43 70 secretariaat@herkenrode.be www.herkenrode.be ciap

Armand Hertzstraat 21/1 011 22 53 21 ciap@telenet.be www.ciap.be

Uit In Hasselt  
Uit In Hasselt  

Vrijetijdsmagazine van de stad Hasselt