Page 1

Ik ga op kamp Jij toch ook?!

Kampen zonder overnachting 2019 in Gent

Voor kinderen en jongeren van 3-16 jaar freetime90

freetimevzw

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

info@freetime.be | www.freetime.be1


l a v f AFESTIVAL Vind jij ook dat we met z’n allen nog beter kunnen omgaan met de verwerking van ons afval? Met onze groep nieuwe vrienden helpen we Rudy Rest, Patsy Plastiek, Pol Papier en Tina Tuin met de organisatie van ons zomerkampfestival. We zoeken samen naar oplossingen om enerzijds minder afval te produceren en anderzijds starten we een aantal acties op om nog beter te gaan sorteren.

2

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Ik ga op kamp!

Free-Time vzw krijgt dankzij student Arteveldehogeschool na 28 jaar nieuw logo en nieuwe baseline

Awesome

Sinds vrijdag 30 november 2018 zitten wij in een nieuw jasje. De vernieuwde look

Cutie

Epic! OMG

weerspiegelt voor ons de dynamiek waar we bij Free-Time vzw voor staan. Bastien Devalckeneer, student grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Wajo?

Gent, zette de nieuwe huisstijl uit in het kader van zijn bachelorproef.

Whoop Whoop

‘Maak(t) jouw vakantie!’

Plak de duimpjes bij jouw favoriete vakanties. Zo weten je ouders welke kampen je écht graag wil doen. Volledige aanbod op www.freetime.be

Naast een nieuw logo bedachten we een nieuwe baseline: ‘Maak(t) jouw vakantie!’.

maak(t) jouw vakantie!

Hiermee willen we nog meer inzetten op de interactie met onze doelgroep. We zorgen voor een veilig kader waarin kinderen en jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen.

!!! Wedstijd !!! Waar kleef jij je sticker? Check het stickervel in deze brochure en plakken maar! Stuur een foto van je plakactie naar info@freetime.be en win een korting van €100 of €50 op je volgende kamp of wie weet wel een coole Dopper!

Bovendien doen we ons best om elk kind een vakantie op maat te bieden. En liefst van al laten we kinderen en monitoren zelf hun eigen kampen op de kaart zetten.

Een logo dat onze waarden weerspiegelt Sinds de oprichting in 1990 was er visueel nauwelijks iets veranderd aan de stijl van onze organisatie. Bastien Devalckeneer, student grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent, waagde zich aan de rebrandingoefening. Als oudmonitor kent hij de organisatie en waar ze voor staat maar al te goed. Wij zijn alvast heel trots! Ons eerste doel was om in het logo ons kindvriendelijke karakter te verwerken. Daarnaast wilden we ook de interactie met onze doelgroep stimuleren. Daarvoor kwam Bastien met de ‘blob’, de kleurrijke vorm naast de naam van de organisatie: De blob verwijst naar de mogelijkheid die we willen bieden om ons aan te passen aan de specifieke situatie van elk kind.

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

3


Een straffe organisatie op stevige funderingen MISSIE Free-Time wil mee bijdragen tot de persoonlijke ontwikkeling en groei van kinderen en jongeren. Dit door zoveel mogelijk kinderen en jongeren zoveel mogelijk kansen te geven om in hun vrije tijd hun eigen interesses en talenten te ontdekken en te ontplooien. Hoe doen we dit? • Free-Time is een proeftuin Met Free-Time op kamp, dat is proeven van nieuwe dingen. Door een breed aanbod aan kampen, willen we kinderen en jongeren aanmoedigen om hun eigen talenten en interesses te ontdekken en ontplooien. Free-Time streeft daarom naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod, waar elk kind welkom is en waar er ook voor ieder kind wat wils is. Hierdoor gaan we telkens voor niets minder dan superkampen! • Een stevige monitorenwerking Free-Time wordt gedragen door heel wat gemotiveerde mensen. Dag in dag uit geven onze monitoren het beste van zichzelf. Dankzij een sterk onderbouwde monitorenwerking, die steunt op vorming, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en inspraak, garanderen we kwaliteitsvolle kampen. Free-Time biedt haar monitoren een groeipad aan, waar zij op hun eigen tempo kunnen (blijven) groeien. • Maatschappelijke meerwaarde Free-Time wil meer zijn dan enkel een vakantieorganisatie. We willen kinderen een beeld geven van wat er allemaal leeft in de samenleving en hen laten proeven van alles wat er te doen is in de vrije tijd. Maar er is meer. Onze maatschappelijke taak bestaat er in ook in te spelen op de noden en behoeften die de samenleving ons vandaag schenkt. Deze rol trachten we te vervullen door in dialoog te gaan met ouders, jongeren en kinderen over thema’s zoals ecologie, diversiteit, gezonde voeding, kinderrechten, mobiliteit, niet formele educatie, … Door acties en informatieverspreiding willen we ook daar ons steentje bijdragen. • Een gedreven professioneel team Een team met een hart voor jeugdwerk verzorgt de dagelijkse werking en administratie. Met vragen en opmerkingen kan je altijd bij hen terecht. Al meer dan 25 jaar organiseert Free-Time kwaliteitsvolle kampen, en die ervaring dragen we steeds mee.

4

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Wij maken jouw vakantie Een nieuw logo ĂŠn terug een uitgebreid vakantieaanbod. Voor elk wat wils: koken, dans, knutselen, techniek, film, sport, avontuur. Elk kind een kamp aanbieden dat hij/zij ĂŠcht wil doen, daar gaan we voor. In samenwerking met experts en partners om de beste kwaliteit te kunnen bieden. Elk jaar zorgen we ook voor een pak nieuwe kampen, nieuw in ons aanbod zijn onder andere: Adventure Sports, Camp 4 Climate, De uitvinders, Expecto Patronum, Gameboys en girls, Plaatjesmakers, Strips & Cartoons en Viva Cinema! Samen met onze enthousiaste vrijwilligers gaan we voor niets minder dan een topzomer! Veel leesgenot!

Dirk Schockaert Voorzitter vzw Free-Time

praktische info overzicht kampen Reglement Kwaliteitsgarantie

p. 06 p. 08 p. 70 p. 71

kampen in detail kleuters * 3-6 jaar

p. 17

kids * 6-9 jaar

p. 27

kids XL * 8-12 jaar

p. 45

teens * 10-14 jaar

p. 57

Jongeren* 13-16 jaar

p. 63

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

5


Inschrijven

Inschrijven doe je via www.freetime.be 1. Om in te schrijven heb je een profiel nodig op naam van de ouder die het fiscaal attest wil ontvangen. Na aanmaak van je profiel krijg je een mail met je logingegevens. 2. Log in op onze website en voeg je kind(eren) toe aan je profiel. 3. Ga naar het vakantieoverzicht, kies een kamp en klik op inschrijven. 4. Geef aan welk kind je graag wil inschrijven. 5. Controleer de periode en aanvaard de algemene voorwaarden. 6. Klik op inschrijving bevestigen en je kind is ingeschreven. 7. Je ontvangt een mail met de bevestiging. Geen computer of internet thuis? Bel 070/246 170 en we helpen je met plezier verder.

Prijs

PRIJS In de kampprijs is zowel de accommodatie koek en drank, activiteiten, materiaal, transport, verzekering en begeleiding inbegrepen. Daarnaast is er natuurlijk ook een vaste kost waarmee wij rekening moeten houden. Deze kost omvat vast personeel, promotie, groot materiaal, voertuigen, transport en de vorming van onze monitoren.

Welke voordelen heeft u?

Voordelen

- - - - -

Kom-pas: -€10 per kamp Mutualiteit: tot -€50 per kamp Fiscaal aftrekbaar tot €11,20 per dag (voor elk kind jonger dan 12j) Werkgeverskortingen! Sociale korting voor bepaalde kampen via het steunpunt Vakantieparticipatie

Kijk snel op onze site: www.freetime.be/vakanties/kortingen/

Duurzaam

DuurzaaM Op kamp werken we met verantwoorde versnaperingen. Elk kind krijgt elke dag een bio koek. Dat is lekker én gezond. Op woensdag krijgt iedereen een heerlijk stuk bio-fruit. We drinken kraantjeswater uit onze meegebrachte drinkfles en eten boterhammen uit een brooddoos. Wie zijn drinkfles thuis vergat, kan er een kopen aan de inschrijftafel.

Legende THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

6

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Eerste hulp

EERSTE HULP BIJ ONGEVALLEN Mocht er zich op kamp een ongeval voorgedaan hebben waar je achteraf pas last van krijgt, neem je best contact op met het kantoor. Het team is dan al ingelicht door onze monitoren. Samen met jou behandelen we elk ongeval met de grootste zorg.

Waar?

LOCATIE De externaatsvakanties in Gent gaan door in het Sint-Paulus Instituut (Ebergiste De Deynesytaat 2, Gent, en de Sporthal Hogeschool Gent (Sint-Denijslaan 251).

Evaluatie

Dagverloop

Info

?

We zetten in op verbetering! Na elk kamp sturen we je een mail met een korte bevraging over het kamp. Vul deze zo goed mogelijk in, dan kunnen we alles evalueren en verbeteren.

Een dag op kamp 7u45 - 09u00 Opvang 09u00 - 12u00 Activiteiten 12u00 - 13u00 Middagpauze 13u00 - 16u00 Activiteiten 16u00 - 18u00 Opvang

infomoment Kom je voor de eerste keer op kamp? Weet je niet goed wat je mag verwachten? Zit je met onbeantwoorde vragen? Op 22 mei om 19u30 organiseren wij een info-avond in de Sporthal Hogeschool Gent en op 12 juni in het Sint-Paulusinstituut.

Free-Time gaat voor kwaliteitsvolle kampen. We werken daarvoor samen met veel organisaties.

Partners

7


van maandag 1 tem vrijdag 5 juli

ZOMERVAKANTIE week 1

leeftijd

3-5j

kamp

locatie

Apencircus NIEU

kompas prijs

UITSTAP

SHOW

HIPSO

132

122

-

HIPSO

132

122

-

Sint-Paulus

132

122

-

-

Sint-Paulus

132

122

-

EXPERT

pagina

-

p 17

-

p 20

-

p 25

-

-

p 20

-

-

p 18

-

-

p 19

-

-

3-5j

Sterrendans

3-5j

Alles met de bal

3-5j

Het grote Sprookjesbos

3-5j

Met Dora en Diego op ontdekking

Sint-Paulus

132

122

-

3-5j

Van kop tot teen

Sint-Paulus

132

122

-

4-6j

De garage in met Paw Patrol

HIPSO

132

122

4-6j

Klim- en klauterkabouters

HIPSO

152

142

-

p 23

4-6j

De muziekfabriek

Sint-Paulus

147

137

-

-

p 22

4-6j

Kleuterkriebels

NIEU

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

4-6j

Koekjes en boekjes

NIEU

Sint-Paulus

147

137

-

-

-

6-9j

Boulderen en omni

HIPSO

174

164

6-9j

Ikkanda!

HIPSO

136

126

6-9j

Omnisportmix

HIPSO

152

142

6-9j

Safari Shake

HIPSO

172

162

6-9j

Voetbalkamp

HIPSO

142

132

6-9j Zwemmen met piraten

HIPSO

152

142

6-9j

W

NIEU

W

W W

NIEU

W

Agent 007

- -

-

- -

p 22

p 23 p 23

-

-

p 27 p 30

-

p 34

p 32

-

-

p 39

-

-

p 40

-

-

Sint-Paulus

137

127

6-9j Avonturenkamp

Sint-Paulus

147

137

-

6-9j

Ik ben een kunstenaar

Sint-Paulus

142

132

6-9j

Robotkamp JR

Sint-Paulus

193

183

-

6-9j

Theatermakers

Sint-Paulus

162

152

-

-

p 27

-

-

p 39 p 41

p 31

p 34

8-12j

Jump for Joy

HIPSO

159

149

-

p 44

8-12j

Kajak en omni

HIPSO

197

187

-

p 44

8-12j Pretparkenmax

HIPSO

242

232

8-12j

Actiefilm maken

Sint-Paulus

182

172

-

8-12j

Expeditie Free-Time

Sint-Paulus

140

130

-

-

Sint-Paulus

199

189

-

-

8-12j Plaatjesmakers

NIEU

W

-

-

p 46

-

p 42 p 43

p 50

p 47

8-12j

Skate Skills

Sint-Paulus

200

190

-

8-12j

Van Aap tot Zebra

Sint-Paulus

167

157

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 48

10-12j Robotkamp SR

Sint-Paulus

193

183

-

-

p 49

10-14j Karten en omni

NIEU

-

-

p 50

HIPSO

262

252

-

p 61

10-14j Parkour en freerunning

HIPSO

177

167

-

p 57

10-14j Wakeboarden!

HIPSO

272

262

-

p 59

10-14j Graffiti & Urbandance

Sint-Paulus

193

183

-

p 55

-

p 55

p 59

10-14j Fashion Designers

W

NIEU

Sint-Paulus

197

187

10-14j Techniek Fantastique

Sint-Paulus

174

164

-

13-16j Pretparkenmaxi

HIPSO

242

232

13-16j Let’s escape

Sint-Paulus

194

184

-

Sint-Paulus

182

172

-

193

193

-

13-16j Studio Kortfilm

W

NIEU

W

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

8

PRIJS

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp

-

-

-

p 63

p 66

p 64

p 65


van maandag 8 tem vrijdag 12 juli

ZOMERVAKANTIE week 2

leeftijd

kamp

locatie

PRIJS

kompas prijs

UITSTAP

SHOW

EXPERT

3-5j

Eenhoorn, Tweehoorn, Driehoorn

HIPSO

132

122

-

3-5j

Kriebelbeestjes

HIPSO

132

122

-

3-5j

De Tuinkampioen

Sint-Paulus

132

122

3-5j

Dinokamp

Sint-Paulus

132

122

4-6j

Beestige beestenboel

Bakkershof

160

150

4-6j

Alles met de bal

HIPSO

132

122

-

4-6j

Klim- en klauterkabouters

HIPSO

152

142

-

4-6j

Vikingfestival

HIPSO

162

152

4-6j

Rollebollen en ravotten

Sint-Paulus

132

122

Sint-Paulus

132

4-6j

Swingende verfborstels

NIEU

W

NIEU

W

-

-

pagina

p 17

-

-

p 18

-

-

p 20

-

-

-

p 25

-

-

-

p 24

-

-

p 25

p 23

-

-

p 24

-

-

-

p 21

122

-

-

-

p 21

-

6-9j Boogiewoogie

HIPSO

137

127

-

p 27

6-9j

HIPSO

167

157

-

-

p 40

-

-

Van Aap tot Zebra NIEU

6-9j

Wateravontuur met Vaiana

HIPSO

152

142

6-9j

Chocoladekamp

Sint-Paulus

187

177

-

6-9j

De brandweerschool

Sint-Paulus

138

128

-

-

p 28

6-9j

Hapjes en sapjes

Sint-Paulus

150

140

-

-

p 29

6-9j

MuziekFreaks

Sint-Paulus

175

165

-

p 30

6-9j

Professor Proton

Sint-Paulus

149

139

-

-

p 31

6-9j

Retrokamp JR

NIEU

Sint-Paulus

193

183

-

-

p 31

7-10j Koken op de boerderij

NIEU

Bakkershof

160

150

-

-

p 39

W

NIEU

W

W W

p 33

p 34

8-12j

Klimmen en omni

HIPSO

179

169

-

p 45

8-12j

Word Natuurbeschermer!

HIPSO

167

157

-

p 48

8-12j

In de bakkerij

Sint-Paulus

139

129

8-12j

Theatermakers

Sint-Paulus

162

152

-

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

-

-

p 44

p 50

193

193

-

-

p 48

Sint-Paulus

193

183

-

-

p 49

HIPSO

177

167

-

p 57

Sint-Paulus

177

176

-

p 61

10-14j Paardrijden

Sint-Paulus

236

226

-

p 57

10-14j Word een YouTube ster

Sint-Paulus

192

182

-

p 60

13-16j #YOLO

HIPSO

198

188

-

p 65

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 65

13-15j Catamaran: gevorderd RBSC Heusden

268

268

-

-

p 65

9-13j

272

262

-

p 59

NIEU

10-12j Retrokamp SR

W

10-14j Parkour en freerunning NIEU

10-14j Camp 4 Climate

Wakeboarden!

W

HIPSO

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

- -

9


van maandag 15 tem vrijdag 19 juli

ZOMERVAKANTIE week 3

leeftijd

kamp

3-5j

Alles met de bal

3-5j

Beestjes & Bijtjes

3-5j 3-5j

locatie

kompas prijs

UITSTAP

SHOW

EXPERT

-

-

-

pagina

Sint-Paulus

132

122

Sint-Paulus

132

122

Kleuterklieders

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 25

Wij gaan op berenjacht!

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 19

Chalet Rozebroeken

135

125

-

-

-

p 18

-

p 21

NIEU

W

4-6j Zwemmen met piraten

-

p 25

p 20

Disney Dansfeest

NIEU

Sint-Paulus

132

122

-

4-6j

Koekjes en boekjes

NIEU

Sint-Paulus

147

137

-

-

-

p 23

6-9j

Stoere Zeebonken en Waterratjes

Chalet Rozebroeken

153

143

-

-

-

p 33

6-9j

De Creadief

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

6-9j

Futurama JR

Sint-Paulus

193

183

-

-

6-9j Legokamp

Sint-Paulus

147

137

-

6-9j

SportSprokkels

Sint-Paulus

152

142

6-9j

Stoer kamp

Sint-Paulus

141

131

6-9j

Circus Acrobatiek

Sint-Paulus

147

137

4-6j

7-10j MusicalMix 8-12j

Badmutsen en Zwemvliezen

8-12j

Expecto Patronum!

8-12j

Outdoor Adventure

W W

NIEU

W

NIEU

W

NIEU

W

NIEU

-

-

-

-

-

-

-

Sint-Paulus

190

180

-

Chalet Rozebroeken

155

145

-

-

-

Sint-Paulus

138

128

-

-

-

Sint-Paulus

177

167

Sint-Paulus

-

p 40 p 32 p 32

p 40

p 39 p 42 p 43

173

163

Catamaran: basis RBSC Heusden

268

268

-

-

p 48

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 48

10-12j Futurama SR

Sint-Paulus

193

183

-

-

p 49

Sint-Paulus

155

145

NIEU

Sint-Paulus

199

189

13-16j Adventure Sports

NIEU

Sint-Paulus

220 210

W W

-

- -

-

p 51

Viva Cinema!

10-14j Plaatjesmakers

p 29

8-13j

W

p 28

8-12j

10-14j Free-Time Bake Off!

10

PRIJS

p 47

-

p 55

p 59

-

p 63

(incl. 2daagse ardennen)

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 65

13-15j Catamaran: gevorderd RBSC Heusden

268

268

-

-

p 65

9-16j

275

275

-

-

p 66

Wakeboarden en zeilen RBSC Heusden

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


van maandag 22 tem vrijdag 26 juli

ZOMERVAKANTIE week 4

leeftijd

kamp

locatie

PRIJS

kompas prijs

UITSTAP

3-5j

Harige beestjes

Sint-Paulus

157

147

3-5j

Met Dora en Diego op ontdekking

Sint-Paulus

132

122

-

3-5j

Minisamba

Sint-Paulus

132

122

-

4-6j

(b)Engels

Sint-Paulus

132

122

-

4-6j

Ik ben een kunstenaar

Sint-Paulus

142

132

4-6j

Rekje Strekje

Sint-Paulus

132

122

6-9j

De Creadief

Sint-Paulus

132

122

6-9j

Dieren voor durvers

Sint-Paulus

156

146

6-9j

Maffe Meiden

Sint-Paulus

138

128

6-9j

Professor Proton

Sint-Paulus

149

Sint-Paulus

132

Sint-Paulus

147

137

NIEU

W

NIEU

6-9j Ravot je rot! 6-9j

W

Sportieve Pokémons

-

p 18

-

p 18

-

-

p 22

-

-

p 21

-

-

-

p 24

-

-

-

p 28

-

-

p 28

-

-

-

p 30

139

-

-

122

-

-

-

p 31

-

-

-

p 32

Sint-Paulus

147

137

Huttenbouw

Sint-Paulus

138

128

8-12j

Komen eten!

Sint-Paulus

157

147

Sint-Paulus

137

127

NIEU

W

-

pagina

p 17

8-12j Avonturenkamp

8-12j Lion King Musical

EXPERT

-

8-12j

SHOW

-

- -

p 31

p 51

-

-

p 43

-

-

p 45

-

p 45

-

8-12j

Omnisportmix

Sint-Paulus

152

142

8-12j

Techniek Fantastique

Sint-Paulus

174

164

-

p 48

8-13j

Catamaran: basis RBSC Heusden

268

268

-

-

p 48

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 48

10-14j Let’s escape

Sint-Paulus

194

184

p 58

10-14j Movieshake

Sint-Paulus

168

158

p 57

Sint-Paulus

157

147

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 65

13-15j Catamaran: gevorderd RBSC Heusden

268

268

-

-

p 65

9-16j

275

275

-

-

p 66

13-16j Vegalicious

NIEU

W

Wakeboarden en zeilen RBSC Heusden

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

-

-

- -

-

p 50

-

p 64

11


van maandag 29 juli tem vrijdag 2 augustus

ZOMERVAKANTIE week 5

leeftijd

kamp

locatie

3-5j

Op drakenjacht!

Sint-Paulus

132

122

3-5j

Smospotten

Sint-Paulus

132

122

3-5j

Turnen met Nellie en Cezar

Sint-Paulus

132

122

3-6j

Beestige beestenboel

Bakkershof

160

Chalet Rozebroeken

135

NIEU

W

4-6j Zwemmen met piraten

kompas prijs

UITSTAP

SHOW

EXPERT

-

-

p 18

-

-

-

p 19

-

-

-

p 19

150

-

-

-

p 24

125

-

-

-

p 18

-

p 24

4-6j

Paw Patrol reist door de tijd

Sint-Paulus

147

137

4-6j

Showbeesten

NIEU

Sint-Paulus

132

122

-

6-9j

Boerderijkamp

NIEU

Bakkershof

160

150

-

-

6-9j

Stoere Zeebonken en Waterratjes

Chalet Rozebroeken

153

143

-

-

-

W W

NIEU

6-9j

De uitvinders

Sint-Paulus

192

182

6-9j

SportSprokkels

Sint-Paulus

152

142

6-9j

Stoer kamp

Sint-Paulus

141

131

-

6-9j

Theatermakers

Sint-Paulus

162

152

-

6-9j

Toto Tovenaar

Sint-Paulus

138

128

-

8-12j

Badmutsen en Zwemvliezen

Chalet Rozebroeken

155

145

-

8-12j

EcoLoco

Sint-Paulus

167

157

8-12j

Komen eten!

W

NIEU

W

Sint-Paulus

157

147

Sint-Paulus

147

137

8-12j

Outdoor Adventure

Sint-Paulus

177

167

8-12j

Hula Hoop & Retro sporten

Sint-Paulus

160

150

-

8-13j

Catamaran: basis RBSC Heusden

268

268

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden 10-14j #YOLO

Sint-Paulus

-

- - -

-

-

-

p 27 p 33

-

pagina

p 24

-

8-12j KunstKleppers

p 28 p 32 p 32

-

p 34 p 33

-

-

p 42

-

-

p 43

-

-

-

p 45

p 45

-

p 51

-

p 46

-

-

p 48

193

-

-

p 48

193

193

-

198

188

-

p 65

-

p 58

-

p 55

-

p 56

-

p 63

NIEU

Sint-Paulus

217

207

10-14j Graffiti Lab

NIEU

W

Sint-Paulus

162

152

13-16j Adventure Sports

NIEU

W

HIPSO

220 210

NIEU

Sint-Paulus

262

252

-

p 65

275

275

-

-

p 66

160

150

-

-

p 60

268

268

-

-

p 65

(incl. 2daagse ardennen)

13-16j Karten en omni 9-16j

W

-

10-14j Gameboys and girls

W

Wakeboarden en zeilen RBSC Heusden

10-13j Koken op de boerderij

NIEU

W

Bakkershof

13-15j Catamaran: gevorderd RBSC Heusden

12

PRIJS

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


van maandag 5 tem vrijdag 9 augustus

ZOMERVAKANTIE week 6

leeftijd

kamp

locatie

PRIJS

kompas prijs

UITSTAP

3-5j

Alles met de bal

HIPSO

132

122

-

3-5j

Apencircus

HIPSO

132

122

-

3-5j

SHOW

EXPERT

-

pagina

-

p 25

-

p 17

Kriebelbeestjes

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 18

3-5j Rollebollen en ravotten

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 21

4-6j

De garage in met Paw Patrol

HIPSO

132

122

-

-

4-6j

Klim- en klauterkabouters

HIPSO

152

142

-

4-6j

Bouwkamp

Sint-Paulus

132

122

-

-

4-6j

De muziekfabriek

Sint-Paulus

147

137

-

-

4-6j

Dinokamp

Sint-Paulus

132

122

-

-

Sint-Paulus

132

122

- -

NIEU

4-6j Sterrendans

W

6-9j

Agent 007

HIPSO

137

127

6-9j

Atletiek Fanatiek

HIPSO

152

142

6-9j Boogiewoogie

HIPSO

137

127

6-9j

HIPSO

152

142

6-9j Filmspeelweek

Sint-Paulus

178

168

-

6-9j

Sint-Paulus

147

137

-

Sint-Paulus

147

137

Sint-Paulus

132

122

Omnisportmix Het Lekkerbekdier

6-9j Legokamp NIEU

6-9j Ravot je rot!

W

-

-

p 25

-

p 20

-

-

p 27

-

p 34

-

-

p 34

-

- -

p 27

-

p 22

-

-

p 23 p 22

-

p 22

p 30

-

-

p 29 p 40 p 31

8-12j

Sportylicious

HIPSO

152

142

8-12j

Voetbalkamp

HIPSO

142

132

8-12j Avonturenkamp

Sint-Paulus

147

137

-

p 51

8-12j

Chocoladekamp

Sint-Paulus

187

177

-

p 52

8-12j

De (w)onderzoekers

Sint-Paulus

167

157

-

p 42

8-12j

In de bakkerij

Sint-Paulus

139

129

8-12j KunstKleppers

Sint-Paulus

147

137

-

8-12j

Schaakkamp

Sint-Paulus

147

137

-

8-13j

-

-

-

-

p 51

-

p 47

p 44

p 45

-

p 46

Catamaran: basis RBSC Heusden

268

268

-

-

p 48

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 48

10-14j Kajak en omni

HIPSO

197

187

-

p 60

HIPSO

262

252

-

p 61

10-14j Let’s escape

HIPSO

194

184

-

p 58

10-14j Paardrijden

Sint-Paulus

236

226

-

p 57

10-14j Pimp je Hack

Sint-Paulus

157

147

10-14j Ready, Set, Actie

Sint-Paulus

174

164

Sint-Paulus

174

164

Sint-Paulus

165

155

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

193

193

13-15j Catamaran: gevorderd RBSC Heusden

268

268

NIEU

10-14j Karten en omni

W

10-14j Techniek Fantastique 13-16j Stencil Art

NIEU

W

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

-

-

-

p 59

p 57

-

p 59

-

p 63

-

-

p 65

-

-

p 65

13


van maandag 12 tem vrijdag 16 augustus*

ZOMERVAKANTIE week 7

leeftijd

kamp

3-5j

Disney Dansfeest

3-5j 4-6j

locatie NIEU

kompas prijs

UITSTAP

SHOW

EXPERT

114

104

-

Wij gaan op berenjacht!

Sint-Paulus

114

104

-

De Tuinkampioen

Sint-Paulus

119

109

4-6j

Kleuterklieders

Sint-Paulus

112

102

6-9j

Dieren voor durvers

Sint-Paulus

137

127

6-9j Tijdreizigers

Sint-Paulus

139

129

8-12j

Expeditie Free-Time

Sint-Paulus

117

107

8-12j

Klim & Swim

Sint-Paulus

170

160

-

p 44

Sint-Paulus

129

119

-

p 51

Sint-Paulus

145

135

-

p 48

Sint-Paulus

145

135

NIEU

W

8-12j Legokamp

pagina

Sint-Paulus

W

-

p 21

-

-

p 19

-

-

p 20

-

-

p 25

-

-

p 28

-

-

p 33

-

-

-

-

p 43

8-12j

Techniek Fantastique

8-12j

Viva Cinema!

8-13j

Catamaran: basis RBSC Heusden

268

268

-

-

p 48

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 48

10-14j Free-Time Bake Off

Sint-Paulus

139

129

10-14j Studio Animatiefilm

Sint-Paulus

162

152

13-16j Pimp je Hack

Sint-Paulus

130

120

193

193

NIEU

W

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

14

PRIJS

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp

-

- - -

p 47

-

-

-

p 55

-

p 60 p 66

p 65


van maandag 19 tem vrijdag 23 augustus

ZOMERVAKANTIE week 8

leeftijd

kamp

locatie

3-5j

Apencircus

3-5j

Disney Dansfeest

3-5j

Dinokamp

3-5j

Koekenbak met koekiemonster

3-5j

Swingende verfborstels

NIEU

4-6j

De Superheldenschool

NIEU

4-6j

PRIJS

kompas prijs

UITSTAP

SHOW

EXPERT

pagina

HIPSO

132

122

-

-

p 17

HIPSO

132

122

-

-

p 21

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 25

Sint-Paulus

142

132

-

-

-

p 17

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 21

HIPSO

132

122

-

-

-

Klim- en klauterkabouters

HIPSO

152

142

4-6j

Rekje Strekje

HIPSO

132

122

-

-

p 24

4-6j

Vikingfestival

HIPSO

162

152

-

-

p 24

4-6j Zwemmen met piraten

HIPSO

152

142

-

-

Sint-Paulus

132

122

-

Sint-Paulus

147

137

-

-

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 20

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 25

Sint-Paulus

132

122

-

-

-

p 23 p 27

NIEU

W

W W

NIEU

4-6j

Beestjes & Bijtjes

4-6j

De muziekfabriek

4-6j

Het grote Sprookjesbos

4-6j

Kleuterklieders

4-6j

Kleuterkriebels

6-9j

Agent 007

6-9j

Ikkanda!

W

NIEU

W

NIEU

W

-

HIPSO

137

127

-

-

-

HIPSO

136

126

-

-

-

NIEU

HIPSO

190

180

- -

W

6-9j

Sportieve Pokémons

HIPSO

147

137

6-9j

Stoere Zeebonken en Waterratjes

p 23

NIEU

W

7-10j MusicalMix

-

p 18

p 20

p 22

p 30

-

-

-

-

p 23

p 39 p 32

HIPSO

168

158

6-9j Avonturenkamp

Sint-Paulus

147

137

-

6-9j

De brandweerschool

Sint-Paulus

138

128

6-9j

Futurama JR

Sint-Paulus

193

183

6-9j Gigantosaurus

Sint-Paulus

147

137

-

-

p 29

6-9j

Hapjes en sapjes

Sint-Paulus

150

140

-

-

p 29

6-9j

Ik ben een kunstenaar

Sint-Paulus

142

132

-

-

p 41

6-9j

Toto Tovenaar

Sint-Paulus

138

128

-

-

p 33

8-12j

Atletiek Fanatiek

HIPSO

152

142

8-12j

Back to the 50’s

HIPSO

165

155

8-12j

Jump for Joy

HIPSO

159

149

-

8-12j

Omnisportmix

HIPSO

152

142

8-12j

Schermen en omni

HIPSO

179

169

-

-

8-12j

Voetbalkamp

HIPSO

142

132

-

-

8-12j

De (w)onderzoekers

Sint-Paulus

167

157

8-12j

Huttenbouw

Sint-Paulus

138

128

8-12j

Van Aap tot Zebra

Sint-Paulus

167

157

8-13j

Catamaran: basis RBSC Heusden

268

268

-

-

p 48

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

-

-

p 48

10-12j Futurama SR

Sint-Paulus

193

183

-

-

p 49

p 61

NIEU

W

NIEU

10-14j Karten en omni

-

-

-

-

-

-

-

p 52

p 42

p 44 p 50

- -

-

-

p 46 p 51

-

p 29

-

-

p 39 p 28

- -

p 33

p 42 p 43 p 50

HIPSO

262

252

-

10-14j Kom uit je kot

HIPSO

198

188

10-14j Outdoor Adventure

HIPSO

177

167

-

p 58

10-14j Wakeboarden!

HIPSO

272

262

-

p 59

W

10-14j Fashion Designers

NIEU

-

-

p 56

Sint-Paulus

197

187

-

p 55

10-14j Theatermakers

Sint-Paulus

162

152

-

p 58

10-14j Word een YouTube ster

Sint-Paulus

192

182

-

p 60

165

W

-

13-16j Citytrips

NIEU

HIPSO

175

13-16j Virtual reality

NIEU

HIPSO

250

240

-

Sint-Paulus

167

157

193

193

13-16j Wie is de mol?

W W

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

-

- - -

-

p 63

-

p 64 p 64

p 65

15


van maandag 26 tem vrijdag 30 augustus

ZOMERVAKANTIE week 9

leeftijd

kamp

locatie

3-5j

Harige beestjes

HIPSO

157

147

3-5j

Met Dora en Diego op ontdekking

HIPSO

132

122

3-5j

Turnen met Nellie en Cezar

HIPSO

132

122

4-6j

Ik ben een kunstenaar

HIPSO

142

132

4-6j

Klim- en klauterkabouters

HIPSO

152

142

-

4-6j

Paw Patrol reist door de tijd

HIPSO

147

137

4-6j

Showbeesten

HIPSO

132

122

4-6j Zomerzoekkamp

HIPSO

142

132

6-9j

Atletiek Fanatiek

HIPSO

152

142

-

p 34

6-9j

Boulderen en omni

HIPSO

174

164

-

p 27

6-9j

Circus Acrobatiek

HIPSO

147

137

-

-

p 40

6-9j

Maffe Meiden

HIPSO

138

128

-

-

-

p 30

6-9j

Omnisportmix

HIPSO

152

142

-

-

p 34

6-9j

Van Aap tot Zebra

HIPSO

167

157

-

-

8-12j

Kajak en omni

HIPSO

197

187

-

p 44

8-12j

Klimmen en omni

HIPSO

179

169

-

p 45

HIPSO

242

232

HIPSO

152

142

HIPSO

157

147

HIPSO

140

130

8-13j Zeilen: éénmansboten RBSC Heusden

193

193

10-14j #YOLO

HIPSO

198

188

10-14j Hondenkamp

HIPSO

260

250

HIPSO

262

252

HIPSO

168

158

HIPSO

177

167

HIPSO

197

187

13-16j Pretparkenmaxi

HIPSO

242

232

13-16j Wakeboarden!

HIPSO

272

262

-

p 66

193

193

-

p 65

NIEU

W

8-12j Pretparkenmax 8-12j

Sportylicious

8-12j

Strips & Cartoons

8-12j

Voetbal en strandspelen

10-14j Karten en omni

NIEU

W

NIEU

W

10-14j Movieshake 10-14j Outdoor Adventure 10-14j Hip Hop Hooray

NIEU

W

14-17j Zeilen: meermansboten RBSC Heusden

16

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

PRIJS

kompas prijs

UITSTAP

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp

SHOW

EXPERT

-

-

p 17

-

-

-

p 18

-

-

-

p 19

-

-

-

-

-

p 23

-

p 24

-

p 24 p 25

p 40

-

p 46

-

p 47

-

p 47

- -

-

-

p 52

-

p 48

-

p 58

-

p 56

-

p 61

p 57

-

p 58

-

p 56

- -

-

-

p 21

-

-

pagina

-

-

p 63


Kleuters 3-6 jaar

Apencircus

Klim jij nog vaker in de bomen dan een orang-oetan? Ben je zo grappig als een clown? Kan jij koorddansen als een prima ballerina? Dan willen wij jou in ons apencircus! Hier kan je leren hoe het er aan toe gaat in een echt circus… We gaan jongleren en allerlei andere maffe trucjes uitproberen. In ons apencircus is niets te gek! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 05/08-09/08 -- 19/08-23/08 | 3-5j | € 132 |

Eenhoorn, Tweehoorn, Driehoorn

Deze week gaan we op reis door het land van de EENhoorns. Zij hebben TWEE mooie ogen, eten elke dag DRIE roze donuts en lopen op VIER benen! Samen met onze eenhoorn- en andere sprookjesvrienden beleven we deze week heel wat spannende avonturen waar we heel veel oefenen op tellen! Speel, knutsel en tel je mee? Sporthal HoGent | 8/07-12/07 | 3-5j | € 132

Harige beestjes

i.s.m. Kinderboerderij Diggie vzw Wanneer we een diertje aaien durft het wel eens kriebelen. Zeker als dat diertje ook nog eens begint te wiebelen. We voelen aan diertjes hun mooie vacht. Soms durft dat eens prikken maar meestal voelt dat zacht. We bezoeken deze week een echte kinderboerderij. Zo maken we met onze zachte strelingen de diertjes blij! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 3-5j | € 157 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 3-5j | € 157 |

Koekenbak met koekiemonster

Hmmm koekjes! Wie eet er nu niet graag koekjes? Niemand, dat dachten wij ook! Daarom gaan we heel de week koekjes bakken! Amandelkoekjes, chocolade koekjes, koekjes met glazuur, speculaas en misschien wel een koekjestaart! Of een nieuwe Free-Time koek bedenken? Ja, dat is een super idee! De expert bij uitstek in het koekjes bakken, het koekiemonster, komt soms langs om zijn kennis met ons te delen. Maar pas op dat hij niet alle koekjes opeet! Want dan hebben we er geen meer om samen met de mama en de papa thuis op te smikkelen. Sint-Paulus | 19/08-23/08 | 3-5j | € 142

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

17


Zwemmen met piraten

i.s.m. LAGO Rozebroeken Ahoi, stoere piraat! Water is je tweede thuis en je staat te popelen om nieuwe dingen bij te leren in het water? Neem dan deel aan deze supervakantie! Omdat je er na een paar uur echt wel verrimpeld uitziet, wisselen we zwemmen af met fantastische spelen en toffe knutselactiviteiten. Chalet Rozebroeken | 15/07-19/07 -- 29/07-02/08 | 4-6j | € 135 | Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 4-6j | € 152 |

Kriebelbeestjes

Kriebelbeestjes, dat zijn wezentjes die niet goed stil kunnen zitten. Ze kunnen ook niet goed kiezen: willen ze voetballen of schilderen? Een knutselwerkje in elkaar steken of buiten springen en ravotten? Ben jij ook zo’n kriebelbeestje? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: speciaal voor jou is er een kamp waar je nooit hoeft te kiezen! We gaan samen kliederen én sporten! Van alles een beetje, is dat niet het leukst? Sporthal HoGent | 8/07-12/07 | 3-5j | € 132 Sint-Paulus | 05/08-09/08 | 3-5j | € 132

Met Dora en Diego op ontdekking

Dora en Boots zijn verdwaald en hebben hulp nodig om terug veilig thuis te geraken. Met behulp van Dora’s rugzak en de kaart gaan we haar helpen de goede weg terug te vinden. Onderweg lossen we samen mysteries op en leren we over de dieren, bloemen en planten van het bos. Van al dat stappen worden we ook wel eens moe, dus wisselen we af met leerrijke verhalen en knotsgekke knutselwerkjes. Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 22/07-26/07 | 3-5j | € 132 Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 3-5j | € 132

Minisamba

Deze week gaan we swingen en shaken. We leren onze eerste danspasjes op onze favoriete muziek en bewegen en springen de hele dag, Olé! Maar om af en toe tot rust te komen, wisselen we het dansen af met leuke spelletjes en knutselactiviteiten. Het wordt een hele gekke, plezierige week! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 3-5j | € 132 |

Op drakenjacht!

i.s.m. Gravensteen Stoere prinsessen en ridders, maak je klaar voor een groots en leuk avontuur! We duiken terug in de Middeleeuwen, toen er nog draken leefden, en gaan er ook op zoek naar één. Misschien kunnen we die dan wel temmen en als een hondje trucjes aanleren? Of een mooi strikje in zijn haar... euhm schubben... steken? Of euh, samen leuke spelletjes spelen? Inclusief uitstap naar Gravensteen Gent Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 3-5j | € 132 |

18

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kleuters 3-6 jaar

Smospotten

Ik smos, jij smost, wij smossen! We leren op een speelse wijze lekkere dingen klaarmaken en eten ze natuurlijk ook op! We gaan naast koken ook onze favoriete gerechten proberen tekenen en knutselen. Het wordt een weekje om duimen en vingers van af te likken! Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 3-5j | € 132

Turnen met Nellie en Cezar

Springen, huppelen, klimmen, rennen, duikelen, buitelen en rollen, hup met die beentjes in de lucht!Deze week werken we stevig aan onze conditie en onze lenigheid en dat in een goed uitgeruste turnzaal! Als we dan toch eventjes moe geturnd zijn dan maken we tijd om te spelen en te knutselen! Tuimel en turn je mee met Nellie en Cezar? Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 3-5j | € 132 Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 3-5j | € 132

Van kop tot teen

Dankzij de nieuwste krimpmachine van dokter Dré worden we allemaal superklein! We duiken zo ons lichaam in en bekijken hoe alles er werkt. We vechten samen met de witte bloedcellen tegen de bacteriën. Ga je mee op een spannende reis? Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 3-5j | € 132

Wij gaan op berenjacht!

“Wij gaan op berenjacht! We zijn niet bang! We gaan een hele grote vangen!” Ga jij mee op zoek naar een echte beer? Wij zijn geen bange saapjes! Sint-Paulus | 12/08-16/08 -- 15/07-19/07 | 3-5j | € 114 -- € 132

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

19


Beestjes & Bijtjes

NIEU

W

i.s.m. VOC Merelbeke We duiken het bos en de natuur in. Zien we daar een kleine muis lopen? O kijk, een konijn! Deze week leren we verschillende grote en kleine diertjes uit het bos kennen. En wat is het verschil tussen een bijtje en een wesp? Ontdek het deze week. We brengen een bezoek aan het vogelsasiel en aan een echte imker! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 19/08-23/08 | 3-5j -- 4-6j | € 132 |

De Tuinkampioen

i.s.m. Volkstuinen Gentbrugge Ben je graag in de tuin en geniet je van al die mooie bloemen? Of wil je graag eens je handen vuil maken en werken in een moestuin? We verzorgen onze eigen tuin, planten onze eigen plantjes en leren hoe alles groeit. Voor kinderen met groene vingers! Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 12/08-16/08 | 3-5j -- 4-6j | € 132 -- 119 |

Het grote Sprookjesbos

NIEU

W

Welkom in ons sprookjesbos! Strek je maar lekker uit op het zachte mos. Hier leven kabouters, en dansen feeën. Vliegen de heksen,en zingen de leeuwen. We bezoeken ze straks allemaal. Ga jij mee met ons verhaal? Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 3-5j -- 4-6j | € 132

Sterrendans

NIEU

W

Fan van Klaasje, Marthe en Hanne? Of van Kinderen voor Kinderen? Of misschien toch liever de hits van Regi of Niels Destadsbader? We dansen op alle hits van het moment! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 | 3-5j | € 132 | Sint-Paulus | 05/08-09/08 | 4-6j | € 132 |

20

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kleuters 3-6 jaar

Rollebollen en ravotten

Waarvoor dient vakantie? Om nog meer te kunnen spelen natuurlijk! Wie zin heeft om lekker te stoeien, moet met ons mee op avontuur. We dartelen en duikelen de hele week. Wie springt er het verst? Wie maakt de grootste koprol? We komen het te weten tijdens al het rollebollen en ravotten… Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 05/08-09/08 | 4-6j -- 3-5j | € 132

Swingende verfborstels

NIEU

W

We gaan knippen en springen, schilderen en swingen! Dit kamp is voor iedereen die graag knutselt en danst! Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 19/08-23/08 | 4-6j -- 3-5j | € 132

Disney Dansfeest

NIEU

W

We duiken elke dag in een ander Disney-avontuur! Dansen, verhalen en fantasie. We zijn prinsen en prinsessen, sprekende dieren en tovenaars. Op het einde van de week houden we een groots bal waar mama’s en papa’s kunnen bewonderen wat we hebben geleerd. We knutselen ons decor en onze outfit, spelen de avonturen na én dansen er de hele dag op los. Kom jij mee naar het feest? Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 12/08-16/08 | 4-6j -- 3-5j | € 132 -- € 114 | Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 3-5j | € 132 |

Ik ben een kunstenaar

i.s.m. SMAK Ooit al gehoord van ballonverven? Of plakbandschilderen? Neen?!? Deze week maken we met de leukste technieken de mooiste schilderwerken! We maken zelf een prachtig werkje op een écht canvasdoek! Niet weggooien hé, want dat wordt later ongetwijfeld heel veel geld waard!Incl. Bezoek aan het SMAK Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 4-6j | € 142 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 4-6j | € 142 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

21


(B)Engels

In dit kampje leren we Engels op maat van kleine bengels! We sing vele liedjes samen. And learn veel Engelse namen. Van dieren, zoals cat and mouse. En dingen, zoals bike and house. En tellen, kijk maar, one, two, three. En drinken ook a cup of tea! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 4-6j | € 132

Bouwkamp

We gaan samen bouwen en timmeren. Zo knutselen we samen een nieuwe stad! Zet die helm dus maar al op je hoofd en kom met ons gezellig bouwen en heel veel spelletjes spelen! Kunnen we het maken? Nou en of! Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 4-6j | € 132

De garage in met Paw Patrol

Als jij graag met autootjes speelt, moet je zeker naar de Paw Patrol garage komen! We leren alles bij over auto’s: hoe ze werken, wat er onder hun motorkap zit en waarom we een gordel moeten dragen. We brengen zelfs een bezoekje aan een échte garage. Vroem dus maar snel naar ons toe! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 05/08-09/08 | 4-6j | € 132 |

De muziekfabriek

i.s.m. Muziek is de max Kom jij mee naar de muziekfabriek? Wat zeg je nu, die ken je niet? Het is een plek waar je kan zingen en ook springen, op de banken. En schilderen op leuke klanken! We dansen de pannen van het dak. En maken als een echte krak, ons eigen instrument. Mo vent! Natuurlijk gaan we ook lekker zelf musiceren, met trommels, tamboerijnen en van die rare peren! Inclusief muziekworkshop voor kleuters door Muziek is de Max Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 05/08-09/08 -- 19/08-23/08 | 4-6j | € 147 |

22

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kleuters 3-6 jaar

De Superheldenschool

NIEU

W

Leer vliegen, word onzichtbaar en maak je spiderzuigers webklaar! Een week lang krijg je een echte superheldenopleiding waarbij je samen traint met superhelden als Spiderman, Catwoman, Superman en nog vele anderen… Echt iets voor superhelden in spé! Het is wel oppassen geblazen voor The Joker en The Goblin want zij zullen er alles aan doen om jullie diplomadag te verknallen! Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 4-6j | € 132

Kleuterkriebels

NIEU

W

Als het kriebelt, moeten we het gewoon doen! Deze week doen we ALLES wat we als kleuter leuk vinden: de leukste spelletjes, ons gek verkleden, zandkoekjes maken, ravotten in het bos, dansen op de leukste muziek, lekker schilderen en knutselen, en uit volle borst liedjes zingen! Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 4-6j | € 132

Klim- en klauterkabouters

i.s.m. Klimzaal Biover We klimmen een steile berg naar omhoog en dalen dan weer via een trapje naar beneden. Daarna kruipen we over klimrekken, boomstronkjes en over hekjes. Bang zijn is niet nodig! Deze week leren we klimmen en klauteren als de beste. Geen obstakel is ons te veel! Door leuke spelletjes en oefeningen krijgen we een topconditie!Inclusief twee keer kleuterklimmen onder begeleiding van Klimzaal Biover. Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 08/07-12/07 -- 05/08-09/08 -- 19/08-23/08 -- 26/08-30/08 | 4-6j | € 152 |

Koekjes en boekjes

NIEU

W

Hallo zoetewurmen en boekenbekjes! Houd je van boeken en van bakken? Van letters en van lekkers? Van prentjes en van peperkoekenventjes? Ga dan mee op een heerlijk avontuur, waar we verhalen lezen en die daarna in onze bakvorm fantaseren! Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 15/07-19/07 | 4-6j | € 147

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

23


Beestige beestenboel

NIEU

W

i.s.m. kinderboerderij ‘t Bakkershof Deze week leven we tussen de boerderijdieren en brengen we een bezoekje aan de geitenboer met de huifkar. We geven de kippen iets lekkers te eten en nemen een bad met de varkentjes. We luisteren naar mooie verhaaltjes over koetjes en schaapjes… Bakkershof | 8/07-12/07 -- 29/07-02/08 | 4-6j -- 3-6j | € 160

Paw Patrol reist door de tijd

Ryder en z’n pups gaan terug in de tijd met hun eigen teletijdmachine! Ze bezoeken de oertijd en de eerste mensen, gaan op avontuur met de Romeinen en helpen een ridder in de middeleeuwen. Geen klus te groot, geen pup te klein! Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 4-6j | € 147 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 4-6j | € 147 |

Rekje Strekje

Blijf jij ook niet graag zitten op je plekje? Wil jij liever lopen en klimmen, klauteren, tuimelen en springen? We strekken onze benen, en rekken onze tenen. Turnen, sporten en spelletjes spelen. We gaan ons hier zeker niet vervelen! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 4-6j | € 132 Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 4-6j | € 132

Showbeesten

NIEU

W

Doe je graag eens zot & steel je vaak de show thuis? Worden je mama en papa soms gek van al je mopjes? Dan is dit kamp beslist iets voor jou. Deze week brengen we al onze fantastische ideeën in werkelijkheid. We dollen er op los en maken onze eigen knotgekke show. Alle gekheid op een stokje, dit wordt beslist een onvergetelijke week! Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 4-6j | € 132 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 4-6j | € 132 |

Vikingfestival

i.s.m. Plopsaland Vikingen waren stoere mannen en vrouwen! Van je Hey-Ho en roeien met die riemen. Varen, jagen maar vooral... Feesten!Heel de week leven we als echte vikingen. Spelen als vikingen, zingen als vikingen! En daar hoort een groot festival bij! We maken vikinglekkernijen en bouwen een grootse vikinghut! De rest van de wereld... Wees gewaarschuwd, want het kan er hier jolig aan toe gaan.Extra: uitstap naar Plopsaland Sporthal HoGent | 8/07-12/07 -- 19/08-23/08 | 4-6j | € 162 |

24

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kleuters 3-6 jaar

Zomerzoekkamp

i.s.m. LAGO Rozebroeken Oh neen! Het is al de laatste week van de Zomervakantie! De zomer gaat verloren! We moeten de zomer terug vinden. Hoe doen we dat? Door een hele week zo-zomers-mogelijke-dingen te doen! Trek je bloemenjurkje en je zwemshort aan! We gaan zwemmen! En genieten van de zon! We gaan cocktails drinken en fruit-brochettes maken! We gaan frisbee spelen, en palletjestennis! Vergeet je zonnebril niet, en de zonnemelk! We gaan... We gaan...! Zo kunnen we blijven doorgaan! Maar het belangrijkste om te onthouden is: we laten de zomer niet vertrekken! Als het aan ons lag, was het heel het jaar door zomer. En misschien, als we heel hard ons-zomerse-best doen, blijft de zomer nog een tikkeltje langer! Hoezee!Inc. zwemmen in Rozebroeken Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 4-6j | € 142 |

Alles met de bal

Deze week schoppen, botsen en stuiteren we er op los. Elke dag komt een andere balsport of -spel jouw richting uit! We voetballen, basketten en spelen verstoppertje met de bal, maar ook een ballenestafette en nog véél meer komt aan bod.Op het eind van deze week hebben de verschillende balsporten geen geheimen meer voor jou! Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 15/07-19/07 | 3-5j | € 132 Sporthal HoGent | 08/07-12/07 -- 05/08-09/08 | 4-6j -- 3-5j | € 132

Kleuterklieders

Wat is er leuker dan lekker kliederen? We gaan een hele week aan de slag met verf! En neeeeen, we gaan niet alleen schilderen met penselen! We gebruiken ook touw, rietjes, onze handen en onze voeten, aardappelen én spuitjes! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 12/08-16/08 -- 19/08-23/08 | 3-5j -- 4-6j --4-6j | € 132 -- € 112 -- € 132

Dinokamp

We nemen een grote stap terug in de tijd. Een tijd waarin grote vreemde dieren leefden: dinosaurussen. Net zoals bij de dieren nu, had je toen hele kwade en ook lieve dino’s. En de Tyrannosaurus Rex is de koning van allemaal. Wil je mee op ontdekking naar de tijd waar er super grote dieren bestonden en waar er voor het eerst bloemen op aarde bloeiden? Schrijf je dan snel in! Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 05/08-09/08 -- 19/08-23/08 | 3-5j -- 4-6j -- 3-5j | € 132

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

25


INFO en INSCHRIJVINGEN POTTENLIKKERS WELKOM: Infosessies en workshops woensdag 30 januari om 15.45 u. POTTENLIKKERS WELKOM: Infosessies en workshops Zondag 17 februari van 14 u. - 17 u. OPEN DAGEN: zaterdag 10 en zondag 11 maart van 11 u. tot 16.30 u. POTTENLIKKERS WELKOM: Infosessies en workshops woensdag 24 april om 15.45 u. INFODAGEN: zaterdag 25 en zondag 26 mei van 14 u. tot 17 u.

ANIMATORCURSUS iets voor jou? Je beleeft een zalige kampweek. Je maakt nieuwe vrienden én je leert kinderen een onvergetelijk kamp te bezorgen!

Zomer

De Tilk 15/07 tot 20/07

Herfst

De Tilk 28/10 tot 02/11

Inschrijven via www.freetime.be/cursussen 26

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids 6-9 jaar

Agent 007

Detective 007 reporting for duty, OVER!’ De dure diamant van Barones Schevehére is gisteren gestolen. Daarom zijn jullie, een team van beloftevolle geheime agenten, opgeroepen. De misdaad moet zo snel mogelijk worden opgelost, maar dat kan alleen maar nadat jullie een ‘geheime agenten spoedcursus’ hebben gevolgd. Want het kan wel eens een tikkeltje gevaarlijk worden... Vingerafdrukken nemen, spioneren, schaduwen en camoufleren! Nadat je deze basistechnieken onder de knie hebt kan het onderzoek beginnen. De conciërge gedraagt zich toch wel vreemd vind je niet? En waarom zit de baron zoveel op de zolder? Allemaal vragen die wachten op een antwoord! En daar gaan jullie voor zorgen! Aan de slag, OVER! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 6-9j | € 137 Sporthal HoGent | 05/08-09/08 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 137

Boerderijkamp

NIEU

W

i.s.m. kinderboerderij ‘t Bakkershof Een weekje op de boerderij leven, lijkt je dat niet fantastisch? We spelen tussen het paard, de geiten, de konijnen en de kippen. We bakken zelf ons brood, maken pizza, verzorgen en voederen de dieren. Met een huifkar maken we een ommetje naar de geitenboer en de imker. Het boerderijleven op zijn best! Bakkershof | 29/07-2/08 | 6-9j | € 160 |

Boogiewoogie

En 1 en 2 en shake shake shake. En 3 en 4 en turn en twist. En 5 en 6 en BOOGIEWOOGIE!! Een kamp voor kinderen die spontaan met hun billen beginnen te draaien vanaf hun favoriete nummer op de radio komt! We maken een muzikale reis door de tijd en leren al spelend verschillende dansstijlen kennen: disco, rock and roll maar ook natuurlijk de hits van nu! Sporthal HoGent | 8/07-12/07 -- 05/08-09/08 | 6-9j | € 137 |

Boulderen en omni

i.s.m. Klimzaal Biover Wrijf die kalk op je handen, dan heb je meer grip. Doe je klimschoentjes aan! Boulderen is klimmen op lage rotsblokken. Dit is niet te onderschatten, het zijn korte en uitdagende routes. Om het veilig te houden oefenen we met experten indoor in de klimzaal van Biover! Biover is bekend voor zijn vele boulders omgeven met dikke matten.Om geen kramp in onze handen en kuiten te krijgen wisselen we het klimmen af met verschillende toffe sporten. Een week spanning verzekerd! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 26/08-30/08 | 6-9j | € 174 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

27


De brandweerschool

i.s.m. Brandweerzone Centrum Alarm! Code rood! Iedereen paraat! Deze week leren we in de brandweerschool alles wat we nodig hebben om een echte brandweerman- of vrouw te worden! We leren, sporten, spelen en knutselen erop los ENNNNN we gaan op bezoek naar dé brandweerkazerne in Gent!!! Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 138 |

De Creadief

NIEU

W

Heb jij je creatief talent niet gestolen? Deze week laten we ons creatieve brein los op de wereld. Het gaat bij ons iets verder dan enkel papier en potlood! We experimenteren met verschillende materialen en ontpoppen ons tot ware kunstenaars. Maak je eigen strip of leef je uit op een canvas met alle kleuren verf, bij ons kan het allemaal! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 22/07-26/07 | 6-9j | € 132

De uitvinders

NIEU

W

i.s.m. De Creatieve Stem Een kamp vol uitdagingen voor de uitvinder in jou! Zou je willen weten hoe een foam-cutter, snijplotter of een 3D-printer werken of lijkt het je leuk om met elektronica te leren werken? Ooit gehoord van een hitte-pers? In het mobiele FabLab leer je hier overal mee werken, en mag je ook je eigen ideeën uitproberen! Zin in een experiment? Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 6-9j | € 192 |

Dieren voor durvers

i.s.m. SeaLife en Serpentarium, VOC merelbeke Ben jij niet bang voor kriebelende poten of scherpe tanden in jouw buurt? Durf jij een tarantula aaien of een reuzehaai in de ogen kijken? Dan is dit iets voor jou. We gaan de mysterieuze onderwaterwereld in Sealife bezoeken waar we onder andere spectaculaire haaien, beruchte piranha’s en zeepaardjes zullen zien. Daarnaast zit er een bezoek aan de beestige reptielenzoo, Serpentarium er ook in. Hier kunnen we kennis maken met verschillende soorten spinnen en slangen. Sint-Paulus | 22/07-26/07 -- 12/08-16/08 | 6-9j | € 156 -- € 137 |

28

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids 6-9 jaar

Filmspeelweek

i.s.m. JEF vzw De naam van het kamp zegt het al! Deze week gaan we spelen met film! We gaan op kindermaat proeven van verschillende filmtechnieken: animatie, life action, special effects en zoveel meer! Spelenderwijs worden we kleine regisseurs en maken we korte filmpjes. Die te bewonderen zullen zijn in onze cinema Free-Time op het einde van de week. De dagelijkse workshops worden in goede banen geleid door professionele filmmakers! Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 6-9j | € 178 |

Futurama JR

i.s.m. Mediaraven Deze week duiken we in de toekomst! Is ketchup nog altijd rood? Speel je nog steeds spelletjes op je tablet? Of ziet alles er dan helemaal anders uit? Je maakt filmpjes waarmee je rond kan draaien zoals een uil! Met een VR-bril op je neus lijkt het zelfs alsof je echt in de toekomst bent. Of we knutselen nieuwe apparatenzodat je nooit meer je kamer hoeft op te ruimen, de max! Je bedenkt dus een hele week zotte ideeën, en we zitten samen op de eerste rij voor de digitale toekomst! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 193 |

Gigantosaurus

i.s.m. Museum voor Natuurwetenschappen Archeologen in spe zullen gek zijn op dit dinokamp. We leren alles over die gigantische, prehistorische wezens en houden daarnaast onze houwelen en troffels in de hand. Want wat is er nu leuker dan dé resten uit het verleden te zoeken door te leren hoe je moet opgraven? Wie weet doe jij wel een enorme ontdekking die de geschiedenis helemaal verandert. Sint-Paulus | 19/08-23/08 | 6-9j | € 147 |

Hapjes en sapjes

Wil jij ook eens iets anders dan wortelen gedipt in cocktailsaus? We leren jou deze week hapjes maken om vingers en duimen van af te likken! Wat dacht je van zelfgemaakte worstenbroodjes of mini-wraps? Je gaat zeker en vast niet met honger naar huis! Om die lekkere hapjes door te spoelen maken we ook de beste sapjes in de leukste kleuren! Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 150 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

29


Het Lekkerbekdier

Ken jij het zeldzame lekkerbekdier al? Ojoo! Hij is familie van de zoetekauw, en ongeveer het grappigste en leukste dier ter wereld. Hij houdt enorm van zoete dingen maken en die ook allemaal lekker naar binnen spelen. Een week lang gaan we zijn favoriete lekkernijen maken, en hij wil zeker ook wel jullie lievelingsreceptjes leren kennen. Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 6-9j | € 147

Ikkanda!

NIEU

W

Ikkanda!! Geen uitdaging klein of groot genoeg? We kruipen op het podium en tonen vol overtuiging onze kunsten. Naar onze grote voorbeeld Ollie Wannabe gaan we vol humor een week vol kunstjes beleven. Jij kan dat toch ook? Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 136

Maffe Meiden

Vind je niets leuker dan samen met je vriendinnen de gekste dingen uit te halen? De meest hilarische foto’s en filmpjes te maken? Samen luidop mee te zingen en liefst ook te dansen op de liedjes van de Ghost Rockers? Een modeshow te houden met de gekste kleren aan? En dan samen allemaal in de slappe lach te schieten? Dan is dit het ideale kamp voor jou! Een hele week lang leven we ons helemaal uit met de girls! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 6-9j | € 138 Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 6-9j | € 138

MuziekFreaks

NIEU

W

i.s.m. Muziek is de max Ben jij ook een echte muziekfreak? Wat zeg je nu, die ken je niet? Een muziekfreak houdt van zingen, dansen en van alles wat met muziek te maken heeft. Vooral samen musiceren vinden muziekfreaks héél fijn. Voor dit kamp hoef je nog geen instrument te kunnen spelen. Een gezonde interesse in muziek is het enige wat je nodig hebt. Kom deze week mee zingen en springen met andere muziekfreaks en geniet elke dag van een muziekworkshop onder professionele begeleiding van Muziek is de max! Workshops die sowieso al op het programma staan zijn: boomwhackers, ukulele, djembé, piano spelen. Sint-Paulus | 8/07-12/07 | 6-9j | € 175 |

30

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids 6-9 jaar

Professor Proton

i.s.m. JCW Professor Proton neemt je mee in de wereld van de wetenschap! Hij is een kei in het bedenken van de allergekste proefjes. Maar opgelet, zoals een echte professor kan hij soms wel eens verstrooid zijn. Zijn grote droom is om een echte raket te bouwen, waarmee hij Marissa het Marsvrouwtje wil gaan bezoeken, waar hij al jarenlang verliefd op is. Benieuwd of het hem lukt? Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 22/07-26/07 | 6-9j | € 149 |

Ravot je rot!

NIEU

W

Eindelijk! School gedaan, volop vakantie! Tijd om te spelen! Ben je dat stilzitten ook beu? Kom dan gauw, want dan is dit zeker een kamp voor jou! We gaan er met ons programma stevig tegenaan, dus trek alvast je speelkleren aan! Sint-Paulus | 22/07-26/07 -- 05/08-09/08 | 6-9j | € 132

Retrokamp JR

NIEU

W

i.s.m. Mediaraven Stap mee met Connie en Ronny op onze retro metro doorheen de tijd. Zonder smartphone loopt Connie altijd verloren. Maar hoe vonden mensen dan vroeger de weg? Hoe beluisterden ze liedjes zonder Youtube? En hoe maakten ze foto’s zonder camera? Op die vragen geeft chauffeur Ronny je een antwoord. Hij is een echte allesweter en neemt je mee naar een tijdperk waar er nog geen smartphone was. Ronny vertelt je veel leuke weetjes over vroeger en nu, we spelen spelletjes en we ontdekken samen dat een smartphone soms best wel cool en makkelijk kan zijn! Sint-Paulus | 8/07-12/07 | 6-9j | € 193 |

Robotkamp JR

i.s.m. Mediaraven Robots nemen de wereld over! Tijdens dit kamp leer jij er alles over want we doen alsof we ze een robot zijn. We toveren plasticine en bananen om tot een zelfgemaakte game console. Robots houden ook van feesten, daarom mag een eigen disco zeker niet ontbreken. Maar als kers op de taart programmeren we ze onze eigen robot en spelen we een robotrace. Wie weet bouw jij wel een super speedo robot! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 6-9j | € 193 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

31


Safari Shake

i.s.m. Dansarte vzw Een dansweek geïnspireerd op dierengeluiden en dieren bewegingen. Zo lenig als een slag, zo krachtig als een leeuw, zo fier als een pauw maken we een heus dansstuk. Het publiek waant zich in een dansende jungle!Op woensdag gaan we ook op stap naar de Zoo Antwerpen!I.s.m. Dansarte Sporthal HoGent | 1/07-5/07 | 6-9j | € 172 |

Sportieve Pokémons

Kies je pokémon en pak je pokédeck -en balls! We trekken op avontuur net zoals Ash. We gaan op zoek naar een nieuwe en grotere pokémon. En we battelen in een echt toernooi! Maar pas op, we komen veel gevaren tegen op ons pad. Team Rocket met meooowth zit ons op de hielen. Om nog maar te zwijgen van de gevaarlijke poison pokémon! Maar niet gevreesd, samen verslaan we de slechteriken en worden de helden van het Pokéland! Help Ash, Misty en Rock op hun reis. Ze hebben jullie dapperheid en krachten hard nodig. Gotta catch them all! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 6-9j | € 147 Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 6-9j | € 147

SportSprokkels

i.s.m. LAGO Rozenbroeken Hou je ervan om van verschillende sporten te proeven, dan is dit jouw kans! We hebben een ongelooflijk aanbod klaargestoomd waar je onmogelijk “neen” tegen kan zeggen. Zwemmen, voetbal, basketbal, turnen, badminton en zoveel meer! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 29/07-02/08 | 6-9j | € 152 |

Stoer kamp

i.s.m. FaceTheAction Deze week gaan we als echte avonturiers verschillende proeven doorstaan. Sluipen, over het water klauteren zonder nat te worden, een echte laserbattle, teamspirit activiteiten, ... Je kan het zo gek niet bedenken. We gaan het allemaal doen! Op het einde van het kamp verdient er iemand de stoerste-Free-Time-trofee. Denk je dat jij dat gaat zijn!? Schrijf je in en bewijs het! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 29/07-02/08 | 6-9j | € 141

32

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids 6-9 jaar

Stoere Zeebonken en Waterratjes

i.s.m. LAGO Rozebroeken Schip ahoy, stoere zeebonk! Water is je tweede thuis? Bij mooi weer sta je op en doe je direct je zwembroek of zwempak aan? Neem dan deel aan deze supervakantie! We gaan lekker spelen en zwemmen in LAGO Rozebroeken, en krijgen kriebels in onze buik op de buizen. Omdat je er na een paar uur echt wel verrimpeld uitziet, wisselen we zwemmen af met fantastische spelen en toffe knutselactiviteiten. Chalet Rozebroeken | 15/07-19/07 -- 29/07-02/08 | 6-9j | € 153 | Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 6-9j | € 168 |

Tijdreizigers

Elke morgen vertrek je op een nieuwe tijdreis. De ene dag belanden we tussen reusachtige mammoeten, terwijl je de andere dag, verkleed als Egyptenaar, de piramides aanschouwt. Of wat had je gedacht van grottekeningen, middeleeuwse kastelen of Romeinse verhalen… Wil je ingewijd worden in de Griekse godenwereld? Of een reis maken naar de toekomst? Dan ben jij een echte tijdreiziger! Ga mee op vakantie in onze teletijdmachine! Incl. museumbezoek Sint-Paulus | 12/08-16/08 | 6-9j | € 139 |

Toto Tovenaar

Altijd gedacht dat jij kon toveren? Ben jij stiekem een tovenaar of heks? Of wil je gewoon veel magie beleven? Welkom op onze toverschool! Toto de tovenaar is onze professor. Hij is zijn toverstaf verloren, en is op zoek naar dappere jongens en meisjes om te helpen die terug te vinden! Ondertussen leren we enkele echte goocheltrucs om iedereen met verstomming te doen slaan, spelen we échte zwerkbal zoals op Zweinstein en maken we gekke toverdrankjes! Sint-Paulus | 29/07-2/08 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 138

Wateravontuur met Vaiana

NIEU

W

i.s.m. LAGO Rozebrieken Ben jij even dapper en onbevreesd als Vaiana? Duik samen met de halfgod Maui mee in dit avontuurlijke kamp! We moeten op zoek naar het hart van Te Fiti, maar daarvoor moeten we eerst onze beste kunsten in het water oefenen, en de zotste glijbanen afroetsjen om onszelf helemaal klaar te stomen. Zwemmen, spelen, knutselen én dansen jullie mee? Sporthal HoGent | 8/07-12/07 | 6-9j | € 152 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

33


Chocoladekamp

Chocoladetaart, soesjes, choco, pralines, chocomousse…mmm chocolade! Deze week trekken we ons terug in ons chocoladelab en creëren we de lekkerste gerechten en desserten met chocolade. We smullen ons buikje rond, experimenteren met allerlei soorten smaken en maken onze eerste praline. Bovendien brengen we een super interessant bezoek aan een chocolatier. Mmm, chocolade is lekker! Sint-Paulus | 8/07-12/07 | 6-9j | € 187 |

Atletiek Fanatiek

i.s.m. Sport Vlaanderen, Blaarmeersen Zin om in de voetsporen van Nafi Thiam of de gebroeders Borlée te treden? Deze week gaan we ons uitleven op verschillende disciplines! Hardlopen, verspringen, kogelstoten en hoogspringen kent iedereen. Deze week gaan we ook kennismaken met speerwerpen en discusgooien! Op dit atletiekkamp werken we niet enkel aan onze techniek, maar kunnen we ons ook meten in spannende wedstrijden met onze teamgenoten. Sporthal HoGent | 5/08-9/08 -- 26/08-30/08 | 6-9j | € 152 |

Theatermakers

i.s.m. Graffiti vzw Ben je geboren om op scène te staan? Of weet je dat nog niet zo goed, maar wil je het wel eens uitproberen? Geen getwijfel, geen gemaar: Gewoon doen! Het wordt een dolle, creatieve week. Met multitasken alom! Er moeten teksten geschreven en geleerd worden. Decors gebouwd en kostuums gekozen worden. Welke sound-effects zijn hier passend? En waar zit die souffleur nu weer?! We maken samen een voorstelling van A tot Z (en ook een beetje Q, X en Y). De acteertechnieken leren we van echte pro’s. Warm je stem al maar op! Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 29/07-02/08 | 6-9j | € 162 |

Omnisportmix

i.s.m. LAGO Rozebroeken, O’Leary’s Hou je ervan om van verschillende nieuwe sporten te proeven, dan is dit jouw kans! We hebben een ongelooflijk aanbod klaargestoomd waar je onmogelijk “neen” tegen kan zeggen. Zwemmen, voetbal, basketbal, turnen, bowling en zoveel meer! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 05/08-09/08 -- 26/08 - 30/08 | 6-9j | € 152 |

34

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


HOE GOED KEN JE FREE-TIME? Check het jaaroverzicht van 2 0 1 8 Free-Time wil een proeftuin zijn voor kinderen en jongeren. Een boomgaard waar zij naar hartenlust in verschillende bomen kunnen klimmen, maar ook kunnen rusten in het gras. Een veilige omgeving, waar kinderen en jongeren naast klimmen, ook eens kunnen en mogen vallen.

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

35


2018 IN NUMBERS 1326 kinderen en jongeren

8839 deelnemers

98 kampen

693 monitoren

5375 kinderen en jongeren

674 kampen

384 kampen Sint-Paulusinstituut en in de sporthal van Hogeschool Gent.

BRASSCHAAT GENT 1496 kleuters en kinderen uit de lagere school 44 kampen i.s.m. 12 Gentse Stadsscholen

KAMPEN

KAMPEN

ZONDER OVERNACHTING IN GENT & RAND EN BRASSCHAAT

MET OVERNACHTING IN BINNEN- EN BUITENLAND 642 avonturiers 31 kampen buitenland 117 kampen binnenland

JAAR AANBOD DAGKAMPEN

JAARTHEMA

Slechts voor één dag een oplossing nodig voor je opvangprobleem? Online inschrijven kan voor één dag!

Voel je kip lekker op kamp! THEATERCURSUS Improvisatie-oefeningen de kinderen boksen zelf een voorstelling in elkaar.

36

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

MULTIMOVE Multimove leert kinderen van 3 tot 8 jaar algemene bewegingsvaardigheden ontwikkelen. Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp

DAGUITSTAPPEN Speciaal voor onze 12-plussers organiseren we leuke daguistappen


JANUARI

JAAR ACTIES

FAMILIEDAG

Twee theatervoorstellingen met receptie voor onze deelnemers van de kampen in het afgelopen jaar

FEBRUARI

SKI & SNOWBOARD VAKANTIE

APRIL

Jaarlijks organiseert Free-Time in de krokusvakantie een ski- en snowboardvakantie naar Oostenrijk voor een hele week sneeuwpret! Zo een dag bestaat natuurlijk niet enkel uit sneeuwpret en les op de skipiste, er worden ook activiteiten als zwemmen, knutselen, quizzen, een fakkeltocht en nog veel meer voorzien.

BUITENSPEELDAG 18 APRIL 2018 I.s.m. de jeugddienst van Stad Gent en Artevelde Hogeschool organiseerde Free-Time dit jaar de buitenspeeldag in het Coyendanspark van Gent. De kinderen konden zich daar uitleven op het podium, bij een hoola hoop workshop, een arrowtag en laser battle, de kermis-kraampjes en nog veel meer. Het was een groot succes!

MEI

MEI QUIZETTI 5 MEI 2018 Quizzen ten voordele van ons sociaal fonds, dat werd opgericht in 2017 met als doel extra middelen te verkrijgen, om méér kinderen kansen te schenken op kamp te gaan. Onder het motto iedereen verdient vakantie.

JULI

OASE TIJDENS DE GENTSE FEESTEN De binnenkoer van de jeugddienst van Gent vormden we om tot een Oase van rust in de jungle van de Gentse Feesten.

AUGUSTUS

SUMMERKICKS 31 AUGUSTUS 2018

Summerkicks is een leuke namiddag vol sport- en spelplezier voor kinderen en jongeren en voor de deelnemende verenigingen een absolute meerwaarde om hun activiteiten en identiteit eens in de kijker te zetten.

NOVEMBER

DAG VAN DE KINDERRECHTEN 24 NOVEMBER 2018

Dit jaar vierden we de 'Internationale dag voor de rechten van het kind' in een opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. Met spelmateriaal en begeleiding van Free-Time maakten we er een fijne namiddag van.

EKKEN

DECEMBER IEDEREEN LUST SPEKKEN

inschrijven www.freetime.beKindertheaterfestival Spekken. i.s.m. Uitbureau vzw, inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be de ticketprijs werd laag gehouden voor de kansengroepen. KINDERTHEATER, OOK IN JOUW BUURT

37


Jazz Middelheim Kinderdorp voor Jazz-Middelheim

SINTERKLAAS Intrede Sinterklaas

Free-Time Kidsday

Kinderconcert Zinget op het Luisterplein, de gekende (bio)kinderpicknick, de Puppetbuskers en onze speelhoek naast het podium. Extra nieuw dit jaar was de spiksplinternieuwe babyspot-caravan. Voortaan kan elke organisator van een event een mobiele babyspot ontlenen via ons, kraamkaravaan of huis van het kind.

autoloze zondag

Verschillende activiteiten onder de stadshal onder begeleiding van onze monitoren.

De Gentse winterfeesten Winterpret aan de Leie in Deinze was niet het enige winterdorp dit jaar. Free-Time zorgde voor het derde jaar op rij ook voor een kindvriendelijke winterfeesten In Gent. Zo konden de kinderen de Kerstman helpen met het terugbrengen van de zijn verloren kleren doorheen het kerstdoolhof. Daarnaast waren er ook pop-up animaties, opstapjes voor kinderen, verdwaalpalen en zo veel meer. De Gentse Winterfeesten waren dus super plezant voor jonge gezinnen.

MONITOREN

Zelf een leuk idee?

Onze 693 monitoren zijn het kloppend hart van onze organisatie. Zij staan er elke week opnieuw om het beste van zich zelf te geven en alle kinderen een topkampweek te bezorgen. We werken op drie fronten aan de ontplooiing van onze monitoren: ontspanning, vorming en inspraak. Maar monitoren genieten het meest van hun kamp omdat ze gewoon graag werken met kinderen en jongeren en als ze zien hoeveel plezier deze aan hun kamp beleven. In 2018 organiseerden we meer dan 35 recreatieve en 12 educatieve bijeenkomsten voor onze monitoren, vormingen over EHBO, tips rond zotte ideeĂŤn, veilig op stap en kindergrime kwamen aan bod. Hun stem wordt ook vertegenwoordigd op de algemene vergadering van Free-Time en maandelijkse komt er een kern van monitoren samen om de agenda, lopende projecten en evaluaties te bespreken in de werkgroep.

38

Laat van je horen

foto Š Arno De Pestel

via info@freetime.be

www.freetime.be

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids 6-9 jaar

Avonturenkamp

i.s.m. Biover, FOS De Reiger, FaceTheAction Warning: niet voor doetjes! In deze actieve en sportieve week mag je je verwachten aan een pak avontuurlijke en grensverleggende activiteiten... We bieden je een brede waaier aan van ruige activiteiten die voor doorzetters zijn bedoeld! Laat je avontuurlijke geest naar boven komen en beleef deze uitdagende week! Met onder meer slackline, lengteklimmen, boulderen, koken op zelfgemaakte tafelvuren en als topper lasershooten. Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 147 |

Voetbalkamp

Fout in het strafschopgebied! Hier volgt de penalty van Messi.. En hij scoooort! Waar dacht je dat de broertjes Hazard leerden dribbelen en scoren? Op een Free-Time vakantie natuurlijk! Kompany wist niet wat een bal was tot hij getraind werd door ónze monitoren! Tactisch voetbal, conditietraining, trappen op doel, wedstrijdjes en nog veel meer staan op het programma! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 | 6-9j | € 142

Koken op de boerderij

NIEU

W

i.s.m. kinderboerderij ‘t Bakkershof Boerenbrood bakken, confituur maken, groenten pekelen, erwtjes doppen,… Maar ook de geiten melken en geitenkaas maken, sla planten en limonade brouwen! Het zijn slechts enkele taken op het lijstje van de boer en de boerin. Laat ons even terug gaan in de tijd en genieten van het leven op de boerderij. Vooral tussen de potten en de pannen! Bakkershof | 8/07-12/07 | 7-10j | € 160 |

MusicalMix

NIEU

W

i.s.m. Movimento Duik onder in de wereld van musical! Is het altijd al je droom geweest om te acteren, zingen en dansen? Dan is dit je kans! Samen met professionele musicaldocent Ann Van Kerschaver krijgen we dans-, zang- en theaterlessen en creëren we samen ons eigen spektakel, waar een verhaal wordt gemaakt met liedjes uit verschillende musicals. Sint-Paulus | 15/07-19/07 | 7-10j | € 190 | Sporthal HoGent | 19/07-23/08 | 7-10j | € 190 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

39


Zwemmen met piraten

i.s.m. LAGO Rozebroeken Ahoi, stoere piraat! Water is je tweede thuis en je staat te popelen om nieuwe dingen bij te leren in het water? Neem dan deel aan deze supervakantie! Omdat je er na een paar uur echt wel verrimpeld uitziet, wisselen we zwemmen af met fantastische spelen en toffe knutselactiviteiten. Sporthal HoGent | 1/07-5/07 | 6-9j | € 152 |

Van Aap tot Zebra

i.s.m. Zoo Antwerpen, VOC Krijg je maar niet genoeg van beestjes? Tijdens deze week kom je heel wat te weten over hun leefwereld, verzorging, enz. We brengen een bezoek aan de zoo, trekken naar het asiel, knutselen een eigen dierenpark in elkaar en spelen de grote dierenquiz. De drukke agenda wordt afgewisseld door leuke knutsel- en spelactiviteiten. Extra: Zoo Antwerpen, rondleiding Vogelasiel Merelbeke. Sporthal HoGent | 08/07-12/07 -- 26/08-30/08 | 6-9j | € 167 |

Circus Acrobatiek

De muziek speelt… De lichten gaan aan… Het is jouw beurt om in de circuspiste te staan! Show jouw talenten, die je deze week hebt geleerd! Jongleren met 3 ballen of meer, een heuse clowns-act of acrobatische toeren? Je leert het van een echte circusschool! Kom en ontdek jouw circustalent! Sint-Paulus | 15/07-19/07 | 6-9j | € 147 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 6-9j | € 147 |

Legokamp

i.s.m. Fyxxilab Deze week draait rond van die kleine gekleurde blokjes. Zo met van die bolletjes op. Waar je de meest fantastische bouwwerken en sculpturen mee kan bouwen!We zijn allemaal medewerkers van het grote legoland! Elke dag bouwen we verder aan ons land. Maar we komen allemaal hindernissen tegen die we moeten overwinnen. Zo verdienen we onze bouwmaterialen, en onze inspiratie om nieuwe dingen te bouwen!Mis deze kans niet, je weet niet wat je ziet! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 05/08-09/08 | 6-9j | € 147 -- € 147 -- € 129 |

40

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids 6-9 jaar

Ik ben een kunstenaar

i.s.m. SMAK Ooit al gehoord van ballonverven? Of plakbandschilderen? Neen?!? Deze week maken we met de leukste technieken de mooiste schilderwerken! We maken zelf een prachtig werkje op een écht canvasdoek! Niet weggooien hé, want dat wordt later ongetwijfeld heel veel geld waard! Incl. Bezoek aan het SMAK Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 6-9j | € 142 |

Vrije basisschool

De Wonderboom Samen groeien 2,5 tot 3 jaar Geborgenheid en zelfredzaamheid

6-7 jaar Ontdekkend leren

Op die manier kunnen ze zich ontwikkelen via een ander pad maar op eigen tempo.

3 tot 5 jaar Verbinden en exploreren 8-10 jaar Helpen-Motiveren-Stimuleren

5 tot 6 jaar Ontdekkend leren

In onze school zoeken de kinderen zelf naar antwoorden op vragen die zij belangrijk vinden.

11-12 jaar Organiseren en plannen

Onze nieuwe visie op leren vertrekt vanuit talenten, juffen en meesters zijn coaches van hun nesten, kinderen zitten in het nest dat bij hun niveau past. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, respect, tolerantie en plezier zijn hierbij de sleutelwoorden. Breng ons een bezoekje voor meer info!

directie@spdewonderboom.be


Actiefilm maken

i.s.m. JEF Geluid klaar? Camera klaar? Eeeeen ACTIE! Deze week is voor avontuurlijke waaghalzen die graag hun eigen stunts vastleggen op film. We gaan experimenteren met special effects, greenkey, standpunten en soundeffecten. Op het einde van de week weten we hoe we de coolste filmpjes maken van onze moves! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 8-12j | € 182 |

Back to the 50’s

NIEU

W

i.s.m. Dansarte vzw Rock ‘n Roll, rockabilly, vetkuiven en zwierende rokken! Dat zijn de jaren 50! Vintage en retro is terug in! We keren terug in de tijd en swingen erop los! Onder leiding van professionele dansdocenten swingen we de hele week de pannen van het dak. Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 8-12j | € 165 |

Badmutsen en Zwemvliezen

i.s.m. LAGO Rozebroeken Ben je een echte waterrat in wording? Blijf jij het liefst van al de hele dag in bad? En loop je het hele jaar door met je zwembandjes aan, want je moest maar eens een meertje tegen komen? Dan is dit kamp iets voor jou! Lekker zwemmen en stoeien ‘all day long’! Heb je nog een beetje schrik? Geen probleem, onze monitoren zorgen ervoor dat je je snel op je gemak voelt in het water! En als we niet in het zwembad te vinden zijn, proberen we verschillende sporten uit! Amai, dat klinkt niet alleen leuk, dat is het ook! Chalet Rozebroeken | 15/07-19/07 -- 29/07-02/08 | 8-12j | € 155 |

De (w)onderzoekers

i.s.m. JCW & Technopolis Word jij mee de nieuwe Einstein, Edison of Mendeljev? Net als deze befaamde wetenschappers gaan we deze week samen op zoek naar nog veel meer Eureka momenten! We doen samen verschillende proefjes, maken een eigen bibberrobot, leren van JCW hoe we een wagentje kunnen aandrijven op veerkracht én gaan experimenteren in Technopolis. Met uitstap naar Technopolis en workshop JCW Sint-Paulus | 5/08-9/08 -- 19/08-23/08 | 8-12j | € 167 |

42

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids XL 8-12 jaar

EcoLoco

NIEU

W

i.s.m. VELT Deze week staat helemaal in het teken van de natuur, en hoe we onze planeet beter kunnen verzorgen. We leren en spelen een hele week rond ecologie en klimaat. We maken een eigen waterzuiveringsstation, upcyclen materiaal in plaats van het weg te gooien, bezoeken een tuin van VELT én een ecologische boerderij. Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 8-12j | € 167 |

Expecto Patronum!

NIEU

W

Wacht jij al jaren op jouw brief van Zweinstein? Dan komt je droom nu uit! Jij mag een week lang van het leven als student op Zweinstein proeven. Word lid in een van de huizen en leer met enkele van onze professoren toverdranken maken of jouw wingardium leviosa verfijnen met behulp van je zegemaakt toverstaf. Tussendoor spelen we zwerkbal en kijken in spanning wie de Vuurbeker wint. Sint-Paulus | 15/07-19/07 | 8-12j | € 138

Expeditie Free-Time

Deze week nemen jullie het in groep tegen elkaar op en proberen we te achterhalen wie de grootste Free-Time avonturiers van allemaal zijn. We bouwen ons eigen kamp en voeren tal van opdrachten tegen elkaar uit. Wie het best scoort op proeven rond team spirit, uithoudingsvermogen en tactiek zal het halen. Voor sportieve teamplayers! Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 12/08-16/08 | 8-12j | € 140 -- € 117

Huttenbouw

Pak die paal! Sjor dat vast! Verzamel zeker tien takken en wat mos. Misschien een nestkastje bouwen? Plak het met wat hars! Wat we exact gaan doen deze week ligt nog niet helemaal vast! We hebben al het materiaal, we hebben een ‘geniaal’ bos... Nu is het aan jullie! We bouwen wat we willen bouwen, en voor je het weet heb je een magische plek, waar je wel heel je leven zou willen wonen! Als onze handen wat moe zijn van het zware werk, spelen we een mega bosspel. Een ding is zeker, stilzitten ga je zeker niet doen! Sint-Paulus | 22/07-26/07 -- 19/08-23/08 | 8-12j | € 138

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

43


In de bakkerij

Ochtenstond heeft goud in de mond, dat is het spreekwoord van de bakker! Door zijn vroege ochtendstond kunnen wij genieten van heerlijke broodjes en taartjes. Wil jij er ze leren maken? Dan is dit kamp ideaal voor jou. Een hele week hangen we vol bloem en smullen we van onze zelfgemaakte taartjes en broden. Heb jij al ervaring in het maken van lekkere gebakjes? Dan mag je deze altijd delen met je vrienden en de monitoren! Wie weet kan je nog wel wat van elkaars kookkunsten leren? Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 05/08-09/08 | 8-12j | € 139 |

Jump for Joy

i.s.m. JumpSky Deze week gaan we springen, springen en nog eens springen! We oefenen onze ropeskipping skills telkens halve dagen, en alsof dat nog niet genoeg is, gaan we ons ook nog eens een dag uitleven in het trampolinepark JumpSky! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 8-12j | € 159 |

Kajak en omni

i.s.m. Ponas travel Deze week gaan we ultimate Kajak doen! We beheersen felle waters en putten onze spieren uit! Wie komt het eerste over de finishline? Voor we in onze boot kruipen moeten we wel eerst onze zwemvaardigheden perfectioneren. We bewijzen dat we ons mannetje kunnen staan, of zwemmen, in verschillende waters. We bekijken ook wat je moet doen als er iemand in nood is! De reddersprong perfectioneren we tot hij...jah, perfect is! Er is natuurlijk ook veel ruimte om te relaxen en te ontspannen met de voetjes in het water. Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 26/08-30/08 | 8-12j | € 197 |

Klim & Swim

NIEU

W

i.s.m. LAGO Rozebroeken, Klimzaal Biover Deze week gaan we zowel duiken in de diepte als klimmen naar de grootste hoogte! We gaan elke dag op stap, avontuurlijke dagen waar we leren boulderen en lengteklimmen wisselen we af met genieten van het tropische zwembad en fun op de waterglijbanen! Sint-Paulus | 12/08-16/08 | 8-12j | € 170 |

44

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids XL 8-12 jaar

Klimmen en omni

i.s.m. Klimzaal Biover Schrikken de Mont Blanc of de Mount Everest je niet af? Dan is deze klimvakantie zeker iets voor jou! De ervaren monitoren van Biover leren je alle basistechnieken van het klimmen en voor je het weet zit je al met je hoofd in de wolken! Fun en (hoog)spanning verzekerd. Laat die hoogtevrees dus thuis! Het intensief klimmen wordt afgewisseld met een waaier van andere sporten/activiteiten. Sporthal HoGent | 8/07-12/07 -- 26/08-30/08 | 8-12j | € 179 |

Komen eten!

Komen etennnnnnnnnnnnnn! Ook zo genoten van dit fantastische tv-programma? Welkom in ons huisje dan. Deze week leren we enkele nieuwe dingen rond koken, amuses, zoveelgangenmenu’s en etiquette. Bovendien neemt iedereen een dag het voortouw om de anderen te overtreffen met zijn/haar kookkunsten. Zoek je topgerechtjes dus maar al tezamen en krijg maar al goesting! Jammieeeeeeeeeeeee! Sint-Paulus | 22/07-26/07 -- 29/07-02/08 | 8-12j | € 157 |

KunstKleppers

i.s.m. ArtForum Ben jij een KunstKlepper? Heb jij zin om een week lang ondergedompeld te worden in de wereld van een échte kunstenaar? Tijdens dit kamp gaan we aan de slag met véél meer dan papier en verf. We proberen heel veel dingen uit, zodat jij kan ontdekken welke kunstenaar in jou schuilt! We schilderen onsze levensgroot zoals de mannetjes van Keith Haring, we gaan aan de slag met spetters zoals Pollock, we vervormen hoofden zoals Picasso en maken beelden zoals Miro! Sint-Paulus | 29/07-2/08 -- 05/08-09/08 | 8-12j | € 147 |

Lion King Musical

NIEU

W

Nants ingonyama bagithi baba. Maak kennis met het Leeuwenkoningkrijk. We gaan samen op stap met Simba en Nala vol avontuur. Met de wijsheid van Rafiki en het alziende oog van Zazzoo gaan we elke uitdaging aan. Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 8-12j | € 137 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

45


Pretparkenmax

i.s.m. Bellewaerde, Bobbejaanland, Aqualibi, Walibi Dit is een droom die werkelijkheid wordt: 5 dagen, 4 pretparken! De trein brengt ons steeds naar onze bestemming. Walibi, Bobbejaanland, Bellewaerde én zwemmen in Aqualibi. Laat je droom werkelijkheid worden en stap op de trein. Op woensdag rusten we even uit op het strand van de Blaarmeersen. Opgelet: dit kamp heeft afwijkende uren vanwege de verplaatsingen. Exacte uren worden een week voor vertrek meegedeeld. Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 26/08-30/08 | 8-12j | € 242 |

Hula Hoop en Retro Sporten

NIEU

W

i.s.m. Eugaloop Kabowza! We ontdekken deze week enkele retro sporten die vroeger superpopulair waren. Ongetwijfeld het LEUKSTE sportkamp ter wereld. We gaan aerobics dansen, gaan lekker rolschaatsen én krijgen ook lessen hula hoop! Want, wat? Denk je dat je daarmee alleen maar rond je buik kan draaien? Dan heb je onze lesgeefster Eugaloop nog niet ontmoet!!! I.s.m. Eugaloop, Artistic Wheels Antwerpen Sint-Paulus | 29/07-02/08 | 8-12j | € 160 |

Schaakkamp

i.s.m. met schaakclub Ben je een schaaktalent of wil je je kennis nog wat bijschaven? Dan is deze schaakweek beslist iets voor jou! We werken met professionele lesgevers en zetten elkaar deze week verschillende keren mat en pat! Ook begrippen als schaakmat, rokade en promoveren zullen ons na deze week niet meer vreemd zijn. Wie weet word jij wel de Belgische Kasparov! Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 8-12j | € 147 |

Schermen en omni

i.s.m. Actionmaker Wat hadden Zorro, de drie musketiers, en d’Artagnan gemeenschappelijk? Ze waren allemaal begaafde schermers die met veel flair en grandeur de degens kruisten. We worden ondergedompeld in de schermkunst. Om af te wisselen doen we af en toe andere sporten en spelen. Touché ! Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 8-12j | € 179 |

46

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids XL 8-12 jaar

Skate Skills

i.s.m. Skateboard Academy Een kamp voor skaters die hun skills willen oefenen! We krijgen elke dag een halve dag les door professionele lesgevers van de Skateboard Academy. Een kamp voor beginners tot gemiddelde skaters. We vertrekken van de basis maar kunnen zeker variëren qua oefeningen. Daag jezelf uit en kom weer een stap dichter om de volgende Shane O’Neill te worden! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 8-12j | € 200 |

Sportylicious

i.s.m. Klimzaal Biover, Rozebroeken, O’Leary’s, Blaarmeersen Proef je graag van verschillende soorten sporten? Deze week gaan we bowlen, zwemmen, squash spelen en klimmen in een echte klimzaal! Trek dus je sportiefste kledij aan en kom genieten van deze intense week! Sporthal HoGent | 5/08-9/08 -- 26/08-30/08 | 8-12j | € 152 |

Strips & Cartoons

NIEU

W

i.s.m. HappyMonsters Op een week tijd worden we échte striptekenaars! We krijgen drie halve dagen workshops waar we de kneepjes van het vak leren, en gaan dan ook creatief aan de slag met al die nieuwe ideeën. We creëren onze eigen personages en ons eigen verhaal. Tussen al het tekenen en maken door, spelen we ook onze favoriete stripavonturen na, en worden we zelf ware striphelden! Wie word jij? Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 8-12j | € 157 |

Viva Cinema!

NIEU

W

i.s.m. Kinepolis We duiken onder in de wereld van de cinema! We gaan naar twee films in de bioscoop en doen er inspiratie op voor onze EIGEN film! Acteurs, regisseurs, cameramannen en -vrouwen. We doen het allemaal zelf. We richten onze eigen cinemazaal in, maken onze eigen popcorn en nodigen iedereen uit op de laatste dag om op onze eigen bigscreen te genieten van de avant-première. En wie weet... Tot op de Oscars! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 12/08-16/08 | 8-12j | € 173 -- € 145 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

47


Catamaran: basis

Leer zeilen met de Royal Belgian Sailing Club op hun club aan het Damslootmeer in Heusden. We krijgen intensief zeilles, afgewisseld met andere coole watersportactiviteiten zoals SUP’en. Een kamp zowel voor beginnende als gevorderde zeilfanaten.Dit kamp gaat volledig door op de club van RBSC in Heusden. De kinderen worden daar door de ouders zelf afgezet tussen 8.30 en 9u, en terug opgehaald tussen 17u en 17.45u. RBSC Heusden | 15/07-19/07 -- 22/07-26/07 -- 29/07-2/08 -- 05/08-09/08 -- 12/08-16/08 -- 19/08-23/08 | 8-13j | € 268

Word Natuurbeschermer!

i.s.m. Natuurpunt Gent, VOC Merelbeke Wil jij ook weten wat je allemaal ze kan doen om de natuur te beschermen? We gaan vier halve dagen op stap met Natuurpunt in de Bourgoyen, leren pakken bij over de planten en dieren daar én steken natuurlijk ook ze onze handen uit de mouwen! We maken bijenhotels, en kijken welke nestkastjes we voor welke vogels kunnen bouwen. Daarnaast bezoeken we ook het vogelopvangcentrum in Merelbeke, waar we een blik achter de schermen kunnen nemen en heel wat wilde dieren van dichtbij kunnen ontmoeten. Op het einde van de week krijgen we ook ons attest van ‘Natuurbeschermer’. Sporthal HoGent | 8/07-12/07 | 8-12j | € 167 |

Techniek Fantastique

i.s.m. Fyxxilab, Technopolis Jongens en meisjes, treed binnen in de wondere wereld van de technologie en wetenschap! We leren de hele week de gekste technieken aan. Zo zaaien we tuinkers in de vorm van onze eigen naam en lanceren onze eigen (water)raketten. Verder gaan we een dag op bezoek in het Fyxxilab van Educentrum. Daar leren we meer over 3D printen, makey makey, gaan we maker space ontdekken en nog veel meer... Als kers op de taart gaan we op bezoek bij Technoplis. Sint-Paulus | 22/07-26/07 -- 12/08-16/08 | 8-12j | € 174 -- € 145 |

Zeilen: éénmansboten

i.s.m. RBSC Heusden Leer zeilen met de Royal Belgian Sailing Club op hun club aan het Damslootmeer in Heusden. We krijgen intensief zeilles, afgewisseld met andere coole watersportactiviteiten zoals SUP’en. Een kamp zowel voor beginnende als gevorderde zeilfanaten.Dit kamp gaat volledig door op de club van RBSC in Heusden. De kinderen worden daar door de ouders zelf afgezet tussen 8.30 en 9u, en terug opgehaald tussen 17u en 17.45u. RBSC Heusden | 1/07-5/07 -- 08/07-12/07 -- 15/07-19/07 -- 22/07-26/07 -- 29/07-02/08 -- 05/08-09/08 -- 12/08-16/08 19/08-23/08 -- 26/08-30/08 | 8-13j | € 193

48

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids XL 8-12 jaar

Futurama SR

i.s.m. Mediaraven Deze week duiken we in de toekomst! Is ketchup nog altijd rood? Speel je nog steeds spelletjes op je tablet? Of ziet alles er dan helemaal anders uit? Je maakt filmpjes waarmee je rond kan draaien zoals een uil! Met een VR-bril op je neus lijkt het zelfs alsof je echt in de toekomst bent. Of we knutselen nieuwe apparaten zodat je nooit meer je kamer hoeft op te ruimen, de max! Je bedenkt dus een hele week zotte ideeën, en we zitten samen op de eerste rij voor de digitale toekomst! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 19/08-23/08 | 10-12j | € 193 |

Retrokamp SR

NIEU

W

i.s.m. Mediaraven Stap mee met Connie en Ronny op onze retro metro doorheen de tijd. Zonder smartphone loopt Connie altijd verloren. Maar hoe vonden mensen dan vroeger de weg? Hoe beluisterden ze liedjes zonder Youtube? En hoe maakten ze foto’s zonder camera? Op die vragen geeft chauffeur Ronny je een antwoord. Hij is een echte allesweter en neemt je mee naar een tijdperk waar er nog geen smartphone was. Ronny vertelt je veel leuke weetjes over vroeger en nu, we spelen spelletjes en we ontdekken samen dat een smartphone soms best wel cool en makkelijk kan zijn! Sint-Paulus | 8/07-12/07 | 10-12j | € 193 |

Robotkamp SR

i.s.m. Mediaraven Robots nemen de wereld over! Tijdens dit kamp leer jij er alles over want we doen alsof we ze een robot zijn. We toveren plasticine en bananen om tot een zelfgemaakte game console. Robots houden ook van feesten, daarom mag een eigen disco zeker niet ontbreken. Maar als kers op de taart programmeren we ze onze eigen robot en spelen we een robotrace. Wie weet bouw jij wel een super speedo robot! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 10-12j | € 193 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

49


Theatermakers

i.s.m. Graffiti vzw Ben je geboren om op scène te staan? Of weet je dat nog niet zo goed, maar wil je het wel eens uitproberen?Geen getwijfel, geen gemaar: Gewoon doen!Het wordt een dolle, creatieve week. Met multitasken alom! Er moeten teksten geschreven en geleerd worden. Decors gebouwd en kostuums gekozen. Welke sound-effects zijn hier passend? En waar zit die souffleur nu weer?!We maken samen een voorstelling van A tot Z (en ook een beetje Q, X en Y). De acteertechnieken leren we van echte pro’s. Warm je stem al maar op!I.s.m. Graffiti vzw Sint-Paulus | 08/07-12/07 | 8-12j | € 162 |

Omnisportmix

i.s.m. LAGO Rozebroeken, O’Leary’s Hou je ervan om van verschillende nieuwe sporten te proeven, dan is dit jouw kans!We hebben een ongelooflijk aanbod klaargestoomd waar je onmogelijk “neen” tegen kan zeggen. Zwemmen, voetbal, basketbal, turnen, bowling en zoveel meer! Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 8-12j | € 152 | Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 8-12j | € 152 |

Plaatjesmakers

NIEU

W

i.s.m. Muziek is de max Samen met professionele muzikanten en lesgevers werken we deze week aan onze eigen plaat! We krijgen workshops songwriting, zingen, ukulele en boomwhackers en creëren zo onze eigen liedjes. Op het einde van de week nemen we onze nummers op, en knallen we die muziek meteen de hitlijsten in. Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 8-12j | € 199 |

Van Aap tot Zebra

i.s.m. Zoo Antwerpen, VOC Krijg je maar niet genoeg van beestjes? Tijdens deze week kom je heel wat te weten over hun leefwereld, verzorging, enz. We brengen een bezoek aan de zoo, trekken naar het asiel, knutselen een eigen dierenpark in elkaar en spelen de grote dierenquiz. De drukke agenda wordt afgewisseld door leuke knutsel- en spelactiviteiten. Extra: Zoo Antwerpen, rondleiding Vogelasiel Merelbeke. Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 8-12j | € 167 |

50

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Kids XL 8-12 jaar

Avonturenkamp

i.s.m. Biover, FOS De Reiger, FaceTheAction Warning: niet voor doetjes!In deze actieve en sportieve week mag je je verwachten aan een pak avontuurlijke en grensverleggende activiteiten... We bieden je een brede waaier aan van ruige activiteiten die voor doorzetters zijn bedoeld! Laat je avontuurlijke geest naar boven komen en beleef deze uitdagende week! Met onder meer slackline, lengteklimmen, boulderen, koken op ze gemaakte tafelvuren en als topper lasershooten. Sint-Paulus | 22/07-26/07 -- 05/08-09/08 | 8-12j | € 147 |

Voetbalkamp

Fout in het strafschopgebied! Hier volgt de penalty van Messi.. En hij scoooort! Waar dacht je dat de broertjes Hazard leerden dribbelen en scoren? Op een Free-Time vakantie natuurlijk! Kompany wist niet wat een bal was tot hij getraind werd door ónze monitoren! Tactisch voetbal, conditietraining, trappen op doel, wedstrijdjes en nog veel meer staan op het programma! Sporthal HoGent | 05/08-09/08 -- 19/08-23/08 | 8-12j | € 142

Legokamp

i.s.m. Fyxxilab Deze week draait rond van die kleine gekleurde blokjes. Zo met van die bolletjes op. Waar je de meest fantastische bouwwerken en sculpturen mee kan bouwen!We zijn allemaal medewerkers van het grote legoland! Elke dag bouwen we verder aan ons land. Maar we komen allemaal hindernissen tegen die we moeten overwinnen. Zo verdienen we onze bouwmaterialen, en onze inspiratie om nieuwe dingen te bouwen!Mis deze kans niet, je weet niet wat je ziet! Sint-Paulus | 12/08-16/08 | 8-12j | € 147 |

Outdoor Adventure

i.s.m. Remo Mountainbikes, FaceTheAction, Outsider Vlaamse Ardennen Avontuur, sport en durven zijn de kernwoorden van dit kamp. Plezier gegarandeerd! Ben je klaar om te gaan mountainbiken, het stoerwoud te verkennen en nog veel meer? Schrijf je dan snel in en smeer die kuiten maar al soepel! We wisselen een heleboel outdoorsporten af, een buitenkansje. Enkel voor avontuurlijke buitenmensen! Met o.a. Mountainbike, lasershooten, avonturendag met hoogteparcours in Outsider Vlaamse Ardennen, ... Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 29/07-02/08 | 8-12j | € 177 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

51


Kids XL 8-12 jaar

Wakeboarden en zeilen

i.s.m. RBSC Heusden We krijgen halve dagen wakeboard- en halve dagen zeilles aan het Damslootmeer in Heusden. Een kamp voor sportieve waterratten!Dit kamp gaat volledig door op de club van RBSC in Heusden. De kinderen worden daar door de ouders ze afgezet tussen 8.30 en 9u, en terug opgehaald tussen 17u en 17.45u. RBSC Heusden | 15/07-19/07 -- 22/07-23/07 -- 29/07-02/08 | 9-16j | € 275 |

Voetbal en strandspelen

Dit kamp heeft niet veel uitleg nodig: de macht zit hem al in de naam! Heel simpel. Enerzijds voetballen tot onze benen moe maar voldaan zijn! Volleys trappen, de wreeftrap leren, een schaarbeweging en de Zidane! Anderzijds zalig ravotten met échte strandspelen. Racketjestennis, beachvolley, strandestafette... Gewoon een zalig kamp met alles wat je nodig hebt om een machtige tijd te beleven. Voor coole mannen en stoere chicks! Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 8-12j | € 140 |

Chocoladekamp

Chocoladetaart, soesjes, choco, pralines, chocomousse…mmm chocolade! Deze week trekken we ons terug in ons chocoladelab en creëren we de lekkerste gerechten en desserten met chocolade. We smullen ons buikje rond, experimenteren met allerlei soorten smaken en maken onze eerste praline. Bovendien brengen we een super interessant bezoek aan een chocolatier.Mmm, chocolade is lekker! Sint-Paulus | 05/08-09/08 | 8-12j | € 187 |

Atletiek Fanatiek

i.s.m. Sport Vlaanderen, Blaarmeersen Zin om in de voetsporen van Nafi Thiam of de gebroeders Borlée te treden? Deze week gaan we ons uitleven op verschillende disciplines!Hardlopen, verspringen, kogelstoten en hoogspringen kent iedereen. Deze week gaan we ook kennismaken met speerwerpen en discusgooien! Op dit atletiekkamp werken we niet enkel aan onze techniek, maar kunnen we ons ook meten in spannende wedstrijden met onze teamgenoten. Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 8-12j | € 152 |

52

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Multi Move Ben je tussen 3 en 8 jaar?

Kom dan samen met ons bewegen !

Start woensdag 2 oktober met gratis proefles. Daarna elke woensdag behalve tijdens de schoolvakanties. Om 14u en om 15u. Sporthal Driebeek, Driebeekstraat 22,

9050 Gentbrugge. Meer info: www.freetime.be/nieuws/?news=164

Theatercursus voor kinderen en tieners van 6 tot 12 jaar

gratis proefles

14 september 2019

Elke zaterdag vanaf 21 september van 10u30 tot 12u30 in de Kioskzaal van de Gentse Jeugddienst, Kammerstraat 10. We leren theatertechnieken aan, we werken aan onze eigen productie die we in mei opvoeren. (niet tijdens schoolvakanties) inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be Meer info www.freetime.be 53


Last-minute op zoek naar ĂŠĂŠn of meerdere dagen opvang voor jouw kind(eren)? Free-Time biedt dagkampen aan om tegemoet te komen aan deze opvangnood. Op dagkamp volg je een dag mee van een door Free-Time geselecteerd weekkamp. Je weet bij inschrijving meteen welk kamp jouw zoon/dochter zal meevolgen en krijgt een persoonlijk onthaal bij start van het dagkamp.

Dagkampen 3-12 jaar

Dit jaar zijn er opnieuw daguitstappen voor jongeren! Heb je geen zin of tijd om een hele week op kamp te gaan? Kom je dan met ons een dagje uitleven tijdens een van onze daguitstappen. We gaan onder andere naar een pretpark, spelen een dagje paintball, gaan kiten aan zee of karten in Antwerpen. Vertrekken doen we steeds vanop onze externaatslocaties (Gent, Lichtervelde of Antwerpen). Tijdens de maand juni wordt het aanbod online gezet en

54

kan je inschrijven via

www.freetime.be

De monitor heeft een fantastisch programma uitgewerkt waarbij je de hele dag extra geboeid blijft. Sommige dagkampen bieden ook een uitstap of workshop aan waarvoor je kan inschrijven. Inschrijven kan je ten vroegste een maand voordien en ten laatste de vrijdag voor aanvang van het dagkamp via onze website. Met behulp van onze zoekbalk kan je zoeken naar dagkampen waarvoor je kan inschrijven. Meer informatie omtrent onze dagkampen vind je terug op

www.freetime.be

Daguitstappen 12-16 jaar


Teens 10-14 jaar

Fashion Designers

NIEU

W

i.s.m. Retou’chez Rita Wil je graag je eigen ontwerpen leren maken? Dat kan! Onder professionele begeleiding gaan we deze week aan de slag met de naaimachine. Wedden dat je op het einde van de week je eigen ontwerp kan maken? Naast naaien houden we ons ook bezig met het maken onze eigen modeshow, kom dat zien!! Deze cursus is gericht op beginners. Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 10-14j | € 197 |

Free-Time Bake Off

We leren deze week de lekkerste bakkunsten: cupcakes, taarten, moelleux, brownies (met 3 soorten chocolade!), niets is ons te gek! Op het einde van de week proberen we ook onze eigen creaties uit en nemen we het tegen elkaar op in de ultieme Free-Time Bake Off! Sint-Paulus | 15/07-19/07 -- 12/08-16/08 | 10-14j | € 155 -- € 139 |

Gameboys and girls

NIEU

W

i.s.m. De Creatieve Stem Een kamp voor fans van (retro) gaming! We maken én programmeren op 5 dagen onze eigen gepersonaliseerde retro gameconsole! We ontwerpen de omhuizing en geven er onze eigen creatieve twist aan, bouwen zelf de elektronica én leren programmeren. En ja, je mag die console achteraf ook meenemen naar huis! In de voormiddag doen we het iets actiever, en maken we onze eigen real life versies van oude en nieuwe games! Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 10-14j | € 217 |

Graffiti & Urbandance

i.s.m. Graffiti vzw, Dansarte Deze week wordt VET! We maken onze eigen coolste graffiti onder leiding van ervaren lesgevers van Graffiti vzw én werken aan onze urban dance skills met de pro’s van Dansarte vzw. Het wordt een ge-ni-a-le week! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 10-14j | € 193 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

55


Graffiti Lab

NIEU

W

i.s.m. Graffiti vzw Word jij de volgende Roa? Of Bué The Warrior? Deze week duiken we onder in de wereld van graffiti en street art. We creëren onze eigens tags en ontwikkelen onze eigen stijl. We maken zelf stencils en experimenteren er op los. Daarna gaan we ons beste ontwerp ook op de muren gaan zetten in het Gentse Graffiti-straatje. Er komen ervaren graffiteurs langs om ons te helpen met techniek, stijl en ontwerp. Tag away!! Sint-Paulus | 29/07-2/08 | 10-14j | € 162 |

Hip Hop Hooray

NIEU

W

i.s.m. Graffiti vzw Break it down! Deze week ontdekken we alle roots van hiphop: muziek, rap en graffiti. Onder begeleiding van lesgevers van Graffiti vzw maken we onze eigen beats. We schrijven onze eigen raps en freestylen erop los. En we creëren een eigen tag en andere artwork met onze graffitibus in de hand. Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 10-14j | € 197 |

Hondenkamp

i.s.m. Happy Tail Een kamp voor echte hondenfans!Elke dag leren we in de voormiddag bij over honden, en in de namiddag gaan we ze met de honden aan de slag!Met onder andere Treibball, Brains & Balens, speuren met honden, hondentaal, doggydance en Dog Frisbee! Je hoeft zelf geen hond te hebben om deel te nemen. Je eigen hond meenemen naar dit kamp kan helaas niet, we werken samen met andere honden en het is moeilijk te voorspellen hoe die gaan reageren. Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 10-14j | € 260 |

Kom uit je kot

i.s.m. Remo Mountainbikes, Walibi, O’Leary’s, FaceTheAction, Paintball Gent Ook geen fan van thuis zitten en je vervelen? Groot gelijk! We komen uit ons kot! We strekken onze benen op de mountainbike, zoeken kicks in Walibi, rollen er op los tijdens het bowlen, we houden een ware laserbattle én duiken weg van elkaar tijdens een namiddag paintball. En dat allemaal op een week tijd? Ja! Want zot zijn doet geen zeer... Maar zo’n paintballkogeltje soms wel een beetje. Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 10-14j | € 198 |

56

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Teens 10-14 jaar

Movieshake

i.s.m. Dansarte We maken onze eigen dansfilm! We verzinnen een script, gaan op zoek naar de perfecte locatie, we grasduinen op Spotify of Youtube voor de best passende muziek en creëren samen een choreografie. Na de montage hebben we onze eigen super originele dansfilm!Geen danservaring vereist. Dit kamp wordt volledige begeleid door een professionele danser. Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 10-14j | € 168 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 10-14j | € 168 |

Paardrijden

i.s.m. Manège De Hoefslag Zijn draven, galopperen, voltige, longeren, aansingelen en roskammen nog moeilijke woorden voor je? Kom dan naar deze vakantie en de paardenwereld zal geen geheimen meer kennen. Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 05/08-09/08 | 10-14j | € 236 |

Parkour en freerunning

i.s.m. Parkour DMD Ben je een avontuurlijke durfal maar klinken de begrippen Parkour of Freerunning je onbekend in de oren? Dan heb jij misschien wel je nieuwe favoriete sport ontdekt!Bij deze loopdiscipline trachten we tal van hindernissen op een zo snel en vlot mogelijke manier te overwinnen. Techniek en fysiek zijn hierbij belangrijke aspecten. Kom mee je grenzen verleggen en ervaar een gevoel van vrijheid als nooit tevoren!Bekijk zeker ook het filmpjeDit is een fysiek zeer intensieve week.I.s.m. Parkour club Dendermonde en hun professionele lesgever Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 08/07-12/07 | 10-14j | € 177 |

Ready, Set, Actie

i.s.m. JEF vzw Deze week zijn we acteur, regisseur, stunt- en cameraman/vrouw tegelijkertijd. We proeven op een leuke manier van verschillende filmtechnieken: animatie, life action, special effects en zoveel meer! We maken zelf korte filmpjes die te bewonderen zullen zijn in onze cinema Free-Time op het einde van de week. De dagelijkse workshops worden in goede banen geleid door professionele filmmakers! Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 10-14j | € 174 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

57


Theatermakers

i.s.m. Graffiti vzw Ben je geboren om op scène te staan? Of weet je dat nog niet zo goed, maar wil je het wel eens uitproberen?Geen getwijfel, geen gemaar: Gewoon doen!Het wordt een dolle, creatieve week. Met multitasken alom! Er moeten teksten geschreven en geleerd worden. Decors gebouwd en kostuums gekozen. Welke sound-effects zijn hier passend? En waar zit die souffleur nu weer?!We maken samen een voorstelling van A tot Z (en ook een beetje Q, X en Y). De acteertechnieken leren we van echte pro’s. Warm je stem al maar op!I.s.m. Graffiti vzw Sint-Paulus | 19/08-23/08 | 10-14j | € 162 |

Let’s escape

i.s.m. YETI, Fyxxilab, Puzzle Escape Ben jij ook dol op uitdagingen, puzzels en escape rooms? Deze week maken we onze allereigenste escape room. We gaan natuurlijk ook eerst inspiratie halen in Puzzle Escape Gent én ontsnappen op Prison Island!I.s.m. Puzzle Escape Gent en Yeti Eeklo Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 10-14j | € 194 | Sporthal HoGent | 05/08-09/08 | 10-14j | € 194 |

Outdoor Adventure

i.s.m. Remo Mountainbikes, FaceTheAction, Outsider Vlaamse Ardennen Avontuur, sport en durven zijn de kernwoorden van dit kamp. Plezier gegarandeerd! Ben je klaar om te gaan mountainbiken, het stoerwoud te verkennen en nog veel meer? Schrijf je dan snel in en smeer die kuiten maar al soepel! We wisselen een heleboel outdoorsporten af, een buitenkansje. Enkel voor avontuurlijke buitenmensen! Met o.a. Mountainbike, lasershooten, avonturendag met hoogteparcours in Outsider Vlaamse Ardennen, ... Sporthal HoGent | 19/08-23/08 -- 26/08-30/08 | 10-14j | € 177 |

#YOLO

i.s.m. Ekart Gent, paintball Gent, Biover, Face The Action Gevaar en spanning zijn voor jou de hoogtepunten van een activiteit. Daarom zoeken we deze week enkel de sensatie op: naast lasershooten en een échte paintball gedragen we ons als snelheidsduivels bij het karten. We trekken ook naar Biover om er te boulderen. Een kamp vol kicks is gegarandeerd, want: you only live once! Sint-Paulus | 29/07-02/08 | 10-14j | € 198 | Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 10-14j | € 198 |

58

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Teens 10-14 jaar

Wakeboarden!

i.s.m. WakeUpCable Een exclusieve week die helemaal in het teken staat van wakeboarden! In samenwerking met WakeUpCable Gent krijgen we in een kleine groep les van een professionele wakeboard instructeur. We bouwen zo individueel en op maat onze skills verder op. Eerst leren we goed te starten, op het water te staan, en natuurlijk die bochten te nemen. We beginnen traag, en bouwen onze snelheid steeds op. Verder in de week gaan we ook al beginnen aan enkele stunts: een paar jumps doen op de ramp, en héél misschien proberen we ook eens een 360! Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 19/08-23/08 | 10-14j | € 272 |

Techniek Fantastique

i.s.m. Fyxxilab, Technopolis Jongens en meisjes, treed binnen in de wondere wereld van de technologie en wetenschap! We leren de hele week de gekste technieken aan. Zo zaaien we tuinkers in de vorm van onze eigen naam en lanceren onze eigen (water)raketten. Verder gaan we een dag op bezoek in het Fyxxilab van Educentrum. Daar leren we meer over 3D printen, makey makey, gaan we maker space ontdekken en nog veel meer... Als kers op de taart gaan we op bezoek bij Technoplis. Sint-Paulus | 1/07-5/07 -- 05/08-09/08 | 10-14j | € 174 |

Pimp je Hack

i.s.m. Kringwinkel Open Plaats Wil je je kamer inrichten, maar is alles wat je vindt ofwel nogal saai, ofwel veel te duur? Geen nood, dan is het Pimp je Hack kamp de redder in nood! We zoeken coole hacks om doordeweekse dingen om te toveren in de coolste en origineelste ontwerpen én gaan ook ze aan de slag om enkele DIY-decoratie te maken! We proberen ook enkele life hacks uit! We gaan op bezoek in de Kringwinkel om ons te inspireren en leuke zaken aan te kopen, en daarna gaan we ermee aan de slag! Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 10-14j | € 157 |

Plaatjesmakers

NIEU

W

i.s.m. Muziek is de max Samen met professionele muzikanten en lesgevers werken we deze week aan onze eigen plaat! We krijgen workshops songwriting, zingen, ukulele en boomwhackers en creëren zo onze eigen liedjes. Op het einde van de week nemen we onze nummers op, en knallen we die muziek meteen de hitlijsten in. Sint-Paulus | 15/7-19/7 | 8-12j | € 199 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

59


Studio Animatiefilm

i.s.m. JEF vzw Animatiefilms zijn leuk om te zien, maar ook om te maken. Je kan er alles mee tot leven wekken! Deze week verkennen de deelnemers de wonderlijke wereld van animatie en gaan aan de slag met allerhande materialen. Alledaagse gebruiksvoorwerpen, plasticine, popjes, zand, tekeningen of… jezelf. Hier kunnen ze hun gekste verhalen kwijt. Sint-Paulus | 12/08-16/08 | 10-14j | € 162 |

Word een YouTube ster

i.s.m. Mediaraven Ja, ook jij kan een Youtube ster worden! Vind je weg doorheen de vele online trends en maak van jouw YouTube kanaal een succes. Je schrijft samen een scenario, ontdekt je mooiste smoel om voor de camera te staan en monteert alles tot een flitsend geheel waarmee je absoluut kan scoren.Acteren, monteren en profileren… gegarandeerd ontdek je één van jouw talenten! Sint-Paulus | 8/07-12/07 -- 19/08-23/08 | 10-14j | € 192 |

Koken op de boerderij

NIEU

W

i.s.m. kinderboerderij ‘t Bakkershof Boerenbrood bakken, confituur maken, groenten pekelen, erwtjes doppen,… Maar ook de geiten melken en geitenkaas maken, sla planten en limonade brouwen! Het zijn slechts enkele taken op het lijstje van de boer en de boerin. Laat ons even terug gaan in de tijd en genieten van het leven op de boerderij. Vooral tussen de potten en de pannen! Bakkershof | 8/07-12/07 -- 29/07-02/08 | 7-10j -- 10-13j | € 160 |

Kajak en omni

i.s.m. Ponas travel Deze week gaan we ultimate Kajak doen! We beheersen felle waters en putten onze spieren uit! Wie komt het eerste over de finishline? Voor we in onze boot kruipen moeten we wel eerst onze zwemvaardigheden perfectioneren. We bewijzen dat we ons mannetje kunnen staan, of zwemmen, in verschillende waters. We bekijken ook wat je moet doen als er iemand in nood is! De reddersprong perfectioneren we tot hij...jah, perfect is! Er is natuurlijk ook veel ruimte om te relaxen en te ontspannen met de voetjes in het water. Sporthal HoGent | 5/08-9/08 | 10-14j | € 197 |

60

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Teens 10-14 jaar

Camp 4 Climate

NIEU

W

i.s.m. Graffiti vzw en De Creatieve STEM There is no plan(et) B! Een week in het teken van het klimaat, en wat we daar zelf aan kunnen doen. Met behulp van professionals bouwen we onze eigen windturbines. We geven oude kleren een nieuw leven in plaats van ze weg te gooien samen met Graffiti vzw. En we organiseren onze eigenste klimaatactie op Sint-Paulus. Sint-Paulus | 8/07-12/07 | 10-14j | â‚Ź 177 |

Karten en omni

NIEU

W

i.s.m. eKart Helm aan, handen op het stuur, de voet aan het pedaal.Ready, set, GOOOOO!!! Het gaat hard om hard! We karten elke dag, en leren van echte professionals hoe we nog beter die bochten kunnen nemen, en nog sneller de laps kunnen afleggen! Word jij de beste racer? En wie weet breek jij wel een dag-, week- of maandrecord? Sporthal HoGent | 1/7-5/7 -- 5/8-9/8 -- 19/8-23/8 -- 26/8-30/8 | 10-14j | â‚Ź 262 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

61


springkastelen, trampoline, en veel meer

… animatie

SUMMERKICKS

30/08/2019 van: 13u tot 17u , , ,

initiaties van bekende en minder bekende sporten cricket lacrosse judo dans en veel meer!

GRATIS DEELNEMEN voor iedereen van 6 tot 16 jaar Sporthal Hogeschool Gent, Sint-Denijslaan 251 (achter St.-Pietersstation) te Gent

fee va n

62

a stm

ter

uur erh v THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

iaa

l

v e r h u u r va n f e es t m at e r i a a l pa rti c u l i e r e n

&

verenigingen

w w w. g e n t f e e s t . b e Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Jongeren 13-16 jaar

Adventure Sports (incl. 2-daagse ardennen)

NIEU

W

i.s.m. Wanyi Park; vzw Mountainboard Ben jij een ware avonturier en ben je steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan ben jij diegene die wij zoeken! Deze week moeten we overleven op eigen krachten. We gaan samen onderweg op zoek naar adventure kicks! Voor 2 dagen verlaten we ons vertrouwde Gent en trekken we naar Wanyipark in de Ardennen! Begin je de adrenaline al te voelen? Twijfel dan niet! Sint-Paulus | 15/07-19/07 - 29/07-02/08 | 13-16j | € 220 |

Citytrips

NIEU

W

Tijdens deze vakantie gaan we op stap naar Brussel, Gent, Antwerpen en Oostende! Wat we daar gaan doen, dat bepalen jullie zelf! Op maandag zoeken we ze de leukste activiteiten en adresjes, en plannen we samen onze citytrips, but first let me take a selfie! Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 13-16j | € 175 |

Pretparkenmaxi

i.s.m. Bellewaerde, Bobbejaanland, Aqualibi, Walibi Dit is een droom die werkelijkheid wordt: 5 dagen, 4 pretparken! De trein brengt ons steeds naar onze bestemming. Walibi, Bobbejaanland, Bellewaerde én zwemmen in Aqualibi. Laat je droom werkelijkheid worden en stap op de trein. Op woensdag rusten we even uit op het strand van de Blaarmeersen.Opgelet: dit kamp heeft afwijkende uren vanwege de verplaatsingen. Exacte uren worden een week voor vertrek meegedeeld. Sporthal HoGent | 1/07-5/07 -- 26/08-30/08 | 13-16j | € 242 |

Stencil Art

NIEU

W

i.s.m. Graffiti vzw Stencilgraffiti is een krachtig medium en heel populair bij graffitiartiesten. Overal in de straten vind je ontelbare ‘flyers op de muur’. We creëren onze eigens tags en ontwikkelen onze eigen stijl. We maken ze stencils en experimenteren er op los. Daarna gaan we ons beste ontwerp ook op de muren gaan zetten in het Gentse Graffiti-straatje.Er komen ervaren graffiteurs langs om ons te helpen met techniek, stijl en ontwerp. Tag away!! Sint-Paulus | 5/08-9/08 | 13-16j | € 165 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

63


Studio Kortfilm

NIEU

W

i.s.m. JEF vzw Schrijf je verhaal, giet het in een scenario, denk na over het storyboard en start de opname. Onder begeleiding van een filmmaker leer je de kneepjes van het vak en word je lid van een echte filmcrew: cameraman, regisseur, acteur,… Stilte op de set en ACTIE!I.s.m. JEF Jeugdfilm Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 13-16j | € 182 |

Vegalicious

NIEU

W

Vegetarisch eten = eentonig eten? Vegetarisch eten = zo goed als niets lekkers mogen eten?! Think again!! Vlees en vis komen er niet in deze week, maar dat wil niet zeggen dat we niets lekkers gaan eten. Ontdek samen met ons creatieve, vegetarische gerechten. Al benieuwd? Sint-Paulus | 22/07-26/07 | 13-16j | € 157 |

Virtual reality

NIEU

W

i.s.m. Outpost, The Park Zwemmen met een walvis of boksen zonder dat het pijn doet? Met Virtual Reality kan het allemaal. We ontdekken de wereld van VR en al zijn mogelijkheden. We gaan maar liefst 2 keer gamen bij The Park Playground en gaan sporten in de sportinnovatiecampus. Om even te bekomen van het virtuele, gaan we ook nog eens gewoon gamen bij Outpost.i.s.m. The Park Playgrond, sportinnovatiecampus, Outpost Sporthal HoGent | 19/08-23/08 | 13-16j | € 250 |

Wie is de mol?

i.s.m. Puzzle Escape, FaceTheAction Een week lang word jij op de proef gesteld! Ben jij een teamplayer? Kan jij opdrachten tot een goed einde brengen? 5 dagen, 5 uitdagingen. Maar één van jullie is de Mol. Kan jij de bedrieger ontmaskeren? Doe jij er alles aan om samen de opdracht te laten slagen? Of maak je jezelf juist extra verdacht? De hele week draait maar rond één vraag… Wie is de Mol? (incl. arrowtag en escape room) Sint-Paulus | 19/08-23/08 | 13-16j | € 167 |

64

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


Jongeren 13-16 jaar

Zeilen: meermansboten

i.s.m. RBSC Heusden Leer zeilen met de Royal Belgian Sailing Club op hun club aan het Damslootmeer in Heusden. We krijgen intensief zeilles, afgewisseld met andere coole watersportactiviteiten zoals SUP’en. Een kamp zowel voor beginnende als gevorderde zeilfanaten. Dit kamp gaat volledig door op de club van RBSC in Heusden. De kinderen worden daar door de ouders ze afgezet tussen 8.30 en 9u, en terug opgehaald tussen 17u en 17.45u. RBSC Heusden | 14-17j | € 193 | 1/07-5/07 -- 08/07-12/07 -- 15/07-19/07 -- 22/07-26/07 -- 29/07-02/08 05/08-09/08 -- 12/08-16/08 -- 19/08-23/08 -- 26/08-30/08

Karten en omni

NIEU

W

i.s.m. eKart Helm aan, handen op het stuur, de voet aan het pedaal.Ready, set, GOOOOO!!! Het gaat hard om hard! We karten elke dag, en leren van echte professionals hoe we nog beter die bochten kunnen nemen, en nog sneller de laps kunnen afleggen! Word jij de beste racer? En wie weet breek jij wel een dag-, week- of maandrecord? Sint-Paulus | 29/07-02/08 | 13-16j | € 262 |

Catamaran: gevorderd

Leer zeilen met de Royal Belgian Sailing Club op hun club aan het Damslootmeer in Heusden. We krijgen intensief zeilles, afgewisselde met andere coole watersportactiviteiten zoals SUP’en. Een kamp zowel voor beginnende als gevorderde zeilfanaten. Dit kamp gaat volledig door op de club van RBSC in Heusden. De kinderen worden daar door de ouders zelf afgezet tussen 8.30 en 9u, en terug opgehaald tussen 17u en 17.45u. RBSC Heusden | 8/07-12/07 -- 15/07-19/07 -- 22/07-26/07 -- 29/07-02/08 -- 05/08 -- 09/08 | 13-15j | € 268

#YOLO

i.s.m. Ekart Gent, paintball Gent, Biover, Face The Action Gevaar en spanning zijn voor jou de hoogtepunten van een activiteit. Daarom zoeken we deze week enkel de sensatie op: naast lasershooten en een échte paintball gedragen we ons als snelheidsduivels bij het karten. We trekken ook naar Biover om er te boulderen. Een kamp vol kicks is gegarandeerd, want: you only live once! Sporthal HoGent | 8/07-12/07 | 13-16j | € 198 |

inschrijven www.freetime.be inlichtingen 070 246 170 | info@freetime.be

65


Jongeren 13-16 jaar

Let’s escape

i.s.m. YETI, Fyxxilab, Puzzle Escape Ben jij ook dol op uitdagingen, puzzels en escape rooms? Deze week maken we onze allereigenste escape room. We gaan natuurlijk ook eerst inspiratie halen in Puzzle Escape Gent én ontsnappen op Prison Island! Sint-Paulus | 1/07-5/07 | 13-16j | € 194 |

Wakeboarden!

i.s.m. WakeUpCable Een exclusieve week die helemaal in het teken staat van wakeboarden! In samenwerking met WakeUpCable Gent krijgen we in een kleine groep les van een professionele wakeboard instructeur. We bouwen zo individueel en op maat onze skills verder op. Eerst leren we goed te starten, op het water te staan, en natuurlijk die bochten te nemen. We beginnen traag, en bouwen onze snelheid steeds op. Verder in de week gaan we ook al beginnen aan enkele stunts: een paar jumps doen op de ramp, en héél misschien proberen we ook eens een 360! Sporthal HoGent | 26/08-30/08 | 13-16j | € 272 |

Pimp je Hack

i.s.m. Kringwinkel Open Plaats Wil je je kamer inrichten, maar is alles wat je vindt ofwel nogal saai, ofwel veel te duur? Geen nood, dan is het Pimp je Hack kamp de redder in nood!We zoeken coole hacks om doordeweekse dingen om te toveren in de coolste en origineelste ontwerpen én gaan ook ze aan de slag om enkele DIY-decoratie te maken! We proberen ook enkele life hacks uit!We gaan op bezoek in de Kringwinkel om ons te inspireren en leuke zaken aan te kopen, en daarna gaan we ermee aan de slag!I.s.m. Kringwinkel Open Plaats Sint-Paulus | 12/08-16/08 | 13-16j | € 130 |

Wakeboarden en zeilen

i.s.m. RBSC Heusden We krijgen halve dagen wakeboard- en halve dagen zeilles aan het Damslootmeer in Heusden. Een kamp voor sportieve waterratten!Dit kamp gaat volledig door op de club van RBSC in Heusden. De kinderen worden daar door de ouders ze afgezet tussen 8.30 en 9u, en terug opgehaald tussen 17u en 17.45u. RBSC Heusden | 15/07-19/07 -- 22/07-23/07 -- 29/07-02/08 | 9-16j | € 275 |

66

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp


19/07 FolKK |

Willem Vermandere | Stoomboot | Lennart Maes en Astrid Nijgh

‘Door de Overlevenden’

Jo Lemaire | Johan Verminnen

20/07

Le Jardin Secret

21/07

Stefan Dixon | Tom Kestens | Lieven Tavernier en Room 13 Orchestra ‘Oude Regenbogen’

|

Tiswatis | Neeka | Maggie Macneal, Riet Muylaert, Sandrine en Barbara Dex ‘Want de roos overleeft’ Een hommage aan Ann Christy

23/07

Old Earth Jazz | Patrick Riguelle & Apollo Music Experience ‘The Juliet Letters’ | Guy Swinnen solo

22/07

24/07

ЯD RAW | Roland Van Campenhout ‘Folksongs from a Non- Existing Land’ Patrick Riguelle, Guy Swinnen, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Bjorn Eriksson, Piet De Pessemier (Mad About Mountains) ‘Neil Young - 50 jaar’

UNPLUGGED 25/07 Secretofamusician | 26/07

27/07

Jan Dewilde ‘Hèhè! Wat een Jan!’ | Diamonds on the Rocks

Between Bars | The Golden Glows present ‘the Anthology of American Folk Music’ Wannes Cappelle, broeder Dieleman en Frans Grapperhaus “dit is de bedoeling” Flaran Flad | Micheline Van Hautem ‘A La Carte’ | Dirk Blanchart Sandra Kim, Begir Memeti, Marco Z & Band Con Tutti Italiani “Bella italia !

28/07 Karo Voets & Ireen | Quinteto ASTOR ‘The Piazzolla Project’ |

Oase Tijdens de G dagelijks van entse Feesten 14u00 tot 20u0 0 Kinderen en ouders kunnen even op adem komen in de jungle van de Gentse Feesten. Free-time tovert de binnenkoer van de jeugddienst in de Kammerstraat 12 om tot OASE. Relax lekker op de Plage Tatoeage, ontdek het blotevoetenpad en andere low-profile spelen, geniet van een drankje en een ijsje op het terras...

|

foto: Anne De Meulemeester


Geïnteresseerd in onze KAMPEN mèt OVERNACHTING? Naast onze dagkampen hebben we ook een uitgebreid aanbod aan kampen mèt overnachting in binnen- èn buitenland.

Vind hier het volledige aanbod. Voor een gedetailleerd overzicht verwijzen we u graag naar www.freetime.be Vraag onze brochure aan via info@freetime.be

ZOMERVAKANTIE week 1 van zondag 30 juni tem vrijdag 5 juli leeftijd

68

kamp

locatie

prijs

6-9 Zot aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 260

6-9

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 365

6-9

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

€ 387

8-12

Puur avontuur

Hamoir

€ 285

8-12

Frans aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 345

10-12

Skate & Surf

Wenduine - Elephant Events

€ 377

10-12

Wind and water fun

Wenduine - Elephant Events

€ 377

10-14

Puur avontuur XL

Hamoir

€ 300

10-16

Fun en klimavontuur

Camping Les Prés FontainBiover € 310

12-14

Natuur-lijk op de boerderij Gemmenich

€ 270

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 610

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 590

12-15

Beachlife & Waterski

Vakantiehuis Duindal

€ 385

12-16

So you THINK you can cook Spermalie Brugge

€ 530

12-16

#Instafood

Spermalie Brugge

€ 530

12-18

Franse taalvakantie in

Boulogne-sur-Mer, FR

€ 1115

12-18

Engelse taalvakantie in

GB Broadstairs

€ 695

12-18

Franse taalvakantie in

Boulogne-sur-Mer, FR

€ 695

14-18

Nixclub

Destination Unknown

€ 320

ZOMERVAKANTIE week 2 van zondag 7 tem vrijdag 12 juli leeftijd

kamp

locatie

prijs

3-6

Kleuterpret aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 160

4-6

Beestige Beestenboel

Bakkershof

€ 160

Vakantiehuis Duindal

€ 260

6-9 Zot aan zee 7-9

Natuur-lijk op de boerderij Gemmenich

€ 270

7-10

Koken op de boerderij

Bakkershof

€ 298

7-10

Quad & adventure

Wiltz

€ 398

8-12

Helden aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 320

8-14

High School Musical

Muziekacademie Amelberga Stekene € 310

9-12

Xtreme Grommies

Wanyi Park

€ 330

10-12

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

€ 377

10-12

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 355

10-14

Hondenkamp

Bakkershof

€ 360

10-16

Quad & Paintball

Wiltz

€ 398

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 560

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 590

12-18

Band Boost XL

Muziekacademie Amelberga Stekene € 365

12-18

Bergkamp - Slovenië -

Triglav national Park Slovenië

€ 410

13-16

Wind and water fun

Wenduine - Elephant Events

€ 377

13-16

Action Sports Film camp

Wenduine - Elephant Events

€ 449


ZOMERVAKANTIE week 3

ZOMERVAKANTIE week 7

van zondag 14 tem vrijdag 19 juli leeftijd

kamp

locatie

van zondag 11 tem vrijdag 16 augustus prijs

leeftijd

kamp

locatie

prijs

6-9

Natuurspetters

Heibos

€ 260

6-9 Zot aan zee

Saint Antoine

€ 260

8-12

Legobeesten

Heibos

€ 260

7-10

Fun@Wiltz

Wiltz

€ 260

9-11

Natuur-lijk op de boerderij Gemmenich

€ 270

8-12

Kunstkanjers

De Warande

€ 260

9-12

Mysterie Mansion

Heibos

€ 235

8-14

Paardrijden aan zee

Saint Antoine

€ 390

10-12

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 355

10-12

Wind and water fun

Wenduine - Elephant Events

€ 377

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 580

10-12

Surf & Wakeboarden

Wenduine - Elephant Events

€ 459

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 560

10-14

Dansstage voor gevorderde

12-18

Extremis

Wanyi Park

€ 430

dansers (Urban)

De Warande

€ 395

12-18

Extremis Flight

Wanyi Park

€ 560

10-16

Expeditie Wiltz

Wiltz

€ 285

13-16

Skate & wakeboarden

Wenduine - Elephant Events

€ 469

12-15

Adventure op de boerderij Gemmenich

€ 325

13-16

Action Sports Film camp

Wenduine - Elephant Events

€ 449

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 610

13-16

Paardrijden & surf

Wenduine - Elephant Events

€ 455

12-15

Surf & fun

San Vincente - Spanje

€ 610

Chaveehut Maillen

€ 330

12-18 Rotsklimmen Ardennen

ZOMERVAKANTIE week 4 van zondag 21 tem vrijdag 26 juli leeftijd

kamp

locatie

3-6

Kleuterpret aan zee

Vakantiecentrum Barkentijn

€ 160

6-9

Helden aan zee

Vakantiecentrum Barkentijn

€ 320

6-9

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

€ 387

7-9

Paardrijden en surf

Wenduine - Elephant Events

€ 455

8-12

Beachlife

Vakantiecentrum Barkentijn

€ 320

10-12

Wind and water fun

Wenduine - Elephant Events

€ 377

10-12

Skate & wakeboarden

Wenduine - Elephant Events

€ 469

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 610

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 610

ZOMERVAKANTIE week 5

van zondag 28 juli tem vrijdag 2 augustus leeftijd

kamp

locatie

prijs

3-6

Beestige Beestenboel

Bakkershof

€ 160

6-9

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 365

6-9

Boerderijkamp

Bakkershof

€ 298

9-12

Xtreme Grommies

Wanyi Park

€ 330

10-12

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 355

10-12

Skate & wakeboarden

Wenduine - Elephant Events

€ 469

10-12

Paardrijden en surf

Wenduine - Elephant Events

€ 455

10-13

Koken op de boerderij

Bakkershof

€ 298

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 560

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 610

13-16

Skate & surf

Wenduine - Elephant Events

€ 377

leeftijd

kamp

locatie

prijs

3-6

Kleuterpret aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 160

3-6

Voor het eerst op kamp

De Blije Alpaca

€ 150

6-9 Zot aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 260

7-10

Ace of space

Vakantiehuis Trois Pont

€ 440

8-10

Natuur-lijk op de boerderij Gemmenich

€ 270

8-12

Mysterie op de boerderij

De Blije Alpaca

€ 230

9-12

Helden aan zee

Vakantiehuis Duindal

€ 320

10-12

Skate & surf

Wenduine - Elephant Events

€ 377

10-14

Beachlife & Waterski

Barkentijn

€ 385

10-14

Dance, relax en fun

Barkentijn

€ 320

10-14

In de mix

De Blije Alpaca

€ 240

10-16

Fun en klimavontuur

Camping Les Prés FontainBiover € 310

11-15

Ace of space XL

Vakantiehuis Trois Pont

€ 590

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 610

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 610

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 580

12-16

So you THINK you can cook Spermalie Brugge

€ 530

12-16

#Instafood

Spermalie Brugge

€ 530

12-18

Engelse taalvakantie in

Broadstairs, GB

Broadstairs GB

€ 695

13-16

Wind and water fun

Wenduine - Elephant Events

€ 377

13-16

Skate & wakeboarden

Wenduine - Elephant Events

€ 469

13-16

Action Sports Film camp

Wenduine - Elephant Events

€ 449

van zondag 25 tem vrijdag 30 augustus

van zondag 4 tem vrijdag 9 augustus kamp

van zondag 18 tem vrijdag 23 augustus

ZOMERVAKANTIE week 9

ZO week 6 leeftijd

ZOMERVAKANTIE week 8

prijs

locatie

prijs

3-6 Zeekastelen en zandgolven Barkentijn

€ 160

6-9

Piraten aan zee

Barkentijn

€ 260

8-12

Expeditie Waterproof

Barkentijn

€ 320

10-12

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 355

10-12

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

€ 377

11-14

Bushcraft XL

Top Secret!

€ 350

12-15

Surf & Fun

San Vincente - Spanje

€ 580

12-15

Watersport Paradise

Empuriabrava - Spanje

€ 590

12-18

Extremis

Wanyi Park

€ 430

12-18

Extremis Flight

Wanyi Park

€ 560

13-16

Wind and water fun

Wenduine - Elephant Events

€ 377

13-16

Skate en wakeboarden

Wenduine - Elephant Events

€ 469

3-6

Spetter, pieter, pater

Saint Antoine

€ 160

leeftijd

kamp

locatie

prijs

3-6 Zeekastelen en zandgolven Duindal

€ 160

6-9

Helden aan zee

Duindal

€ 260

7-10

De wildeling

Vakantiehuis Trois Pont

€ 320

8-12

Sporty beach

Duindal

€ 300

10-12

Surf en Beach camp

Wenduine - Elephant Events

€ 355

10-14

Paardrijden aan zee

Saint Antoine

€ 390

10-14

Costa Blanco

Saint Antoine

€ 300

10-16

Fun en klimavontuur

Camping Les Prés FontainBiover € 310

11-15

The wild trail

Vakantiehuis Trois Pont

12-14

Natuur-lijk op de boerderij Gemmenich

€ 270

13-16

Full skate camp

€ 377

Wenduine - Elephant Events

€ 340

69


Reglement Inschrijven

Inschrijven gebeurt via de website. Heb je vragen over een inschrijving? Dat kan  telefonisch van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u op het nummer 070/246.170 of per e-mail naar info@freetime.be. Uw inschrijving is bindend, ongeacht de manier van inschrijving. Na inschrijving ontvang je via e-mail een bevestiging van inschrijving en factuur. De betaling dient steeds binnen 10 dagen na ontvangst te gebeuren met de correcte gestructureerde mededeling die op de factuur vermeld staat. Free-Time staat een korting toe van € 10, voor alle externaatskampen en het grootste deel van onze vakanties met overnachting, aan gezinnen die in het bezit zijn van Kom-Pas, onze verwenpas. De pas moet echter geldig zijn tot de laatste dag van de Free-Timevakanties!

Annuleringen

Annuleringen moeten steeds schriftelijk gemeld worden! Doe je dit telefonisch dan kan dit niet als bewijs van annulatie gebruikt worden. Een kamp annuleren kan via je profiel op onze website. Ga naar ‘inschrijvingen’ en klik op de knop ‘annuleren’ naast het desbetreffende kamp. Je ontvangt daarna een e-mail met de algemene voorwaarden. Onze administratie verwerkt jouw annuleringsaanvraag en brengt je per mail op de hoogte als dit afgerond is. Afhankelijk van de verstreken termijn tussen inschrijving en annulering krijg je een creditnota toegestuurd. Annuleringen die telefonisch doorgegeven worden kunnen achteraf niet als bewijs van annulatie worden gebruikt. Reiscontractenwet Conform artikel 36 van de wet tot regeling van het reiscontract tot reisorganisatie en reisbemiddeling van 01/04/1994 en het betreffende uitvoeringsbesluit van 25/04/1997 is VZW Free-Time door Belfius, Galileilaan 5 te 1120 Brussel verzekerd om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. De desbetreffende polis heeft als referentie 1520842 (Free-Time vzw).

Algemeen

In de inschrijvingsprijs van het kamp is alles inbegrepen. Zowel opvang, huur van de accommodatie, materiaal als monitoren en verzekering. De kinderen zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en ook voor burgerlijke aansprakelijkheid. Alle kosten bij ongeval worden terugbetaald mits 12,5 euro franchise – met uitzondering van tanden, brillen en prothesen. Vzw Free-Time is niet verantwoordelijk voor verlies en/ of beschadiging van materiaal, kleding, geld etc. Verloren voorwerpen worden gecentraliseerd in onze loods, Nieuwevaart 118, 9000 Gent. Alle verloren voorwerpen kunnen tot 3 weken na afloop van het kamp afgehaald worden. Neem telefonisch contact op met het kantoor om een afspraak te maken. Bij het inschrijven dien je rekening te houden met de leeftijdscategorieën zoals vermeld in de brochure en op de website. Om deel te kunnen nemen, moeten kinderen de minimumleeftijd van het kamp bereiken in het jaar dat het kamp doorgaat. Bewijs van deelname verschijnt ten laatste 10 dagen na het kamp in je persoonlijke profiel op de website. Hiermee kan je een aanvraag indienen bij je werk of mutualiteit voor een vergoeding voor kindervakanties. Uw adresgegevens worden door ons in een bestand opgenomen, zodat wij jou op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. Overeenkomstig de Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegeven van 08/12/92 heb je recht op inzage en correctie van de door ons bewaarde informatie. Bij inschrijving verklaart men zich akkoord met de Algemene Verkoopsvoorwaarden die samen met de Kwaliteitsgarantie te lezen zijn in de vakantiebrochures en op onze website. Free-Time vzw hecht veel belang aan

de bescherming van jouw persoonsgegevens en privacy. In ons privacybeleid geven we helderen en transparante informatie over welke gegevens we verzamelen en hoe deze verwerkt worden. Free-Time vzw volgt daarbij de wetgeving van de Algemene Verordening gegevensbescherming. Je kan je te allen tijde uitschrijven voor onze nieuwsbrief, je persoonlijke gegevens inkijken, wijzigen of laten verwijderen.

Algemene verkoopsvoorwaarden

1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden en eventuele bijzondere voorwaarden maken integrerend deel uit van de overeenkomst tussen partijen en zijn van toepassing op elk aanbod en alle leveringen tenzij dit vooraf schriftelijk anders is overeengekomen. De consument verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met deze algemene en bijzondere voorwaarden. 2. Bestelling De bestelling is bindend, ongeacht de wijze van inschrijving. De bestelling wordt bevestigd via een e-mail, met vermelding van de algemene verkoopsvoorwaarden en de ontvangst van de factuur. Op dat ogenblik begint de herroepingstermijn voor de consument te lopen. De betaling van de factuur dient steeds te gebeuren binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur met vermelding van het refertenummer. 3. Herroepingsrecht 3.1. PRINCIPE De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.zie ook 3.2. Uitzondering Annuleringen moeten steeds schriftelijk gebeuren via de website vóór het verstrijken van de hierboven vermelde termijn van veertien kalenderdagen. Wanneer de kennisgeving tijdig gebeurt, worden aan de consument enkel de rechtstreekse terugzendingskosten aangerekend en wordt het door de consument gestorte bedrag terugbetaald binnen de dertig dagen die volgen op de herroeping. 3.2. UITZONDERING De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien. Het herroepingsrecht kan door de consument niet worden uitgeoefend wanneer de uitvoering van de overeenkomst begonnen is voor het einde van de herroepingstermijn. M.a.w. indien de vakanties een aanvang nemen binnen de veertien dagen na datum van de bestelling, is een herroeping van de bestelling en terugbetaling niet mogelijk.

3.3. GEVOLGEN VAN LAATTIJDIGE HERROEPING In geval de consument laattijdig afziet van de bestelling, te weten na het verstrijken van de herroepingstermijn of indien de vakanties reeds een aanvang hebben genomen tijdens de herroepingstermijn, worden de volgende kosten aangerekend (zowel voor reeds betaalde vakanties, als voor vakanties die nog niet zijn betaald): Vakanties zonder overnachting: U annuleert de inschrijving van uw kind: Termijn Te betalen tot 14 dagen na inschrijving* zonder attest €0 met attest €0 meer dan 14 dagen voor aanvang kamp zonder attest met attest

€ 25 € 25

minder dan 14 dagen voor aanvang kamp/ tijdens kamp zonder attest volledige factuur met attest € 25

uw kind is enkele dagen afwezig op kamp** zonder attest volledige factuur met attest kampprijs/aantal kampdagen x aanwezige dagen + € 25 * Herroepingsrecht telt niet wanneer u annuleert 14 dagen voor aanvang van het kamp. ** Enkel wanneer uw kind minstens twee dagen om medische redenen afwezig is wordt er een gedeeltelijke terugbetaling gedaan Doktersattesten dienen binnen de kampweek gemaild te worden naar info@freetime.be Ziekte of overmacht U kunt intekenen op een extra uitgebreide assistanceverzekering met annulatieverzekering Wanbetaling Geef je geen gevolg aan de factuur, dan wordt er per bijkomende factuur €12,50 aangerekend. 4. Betalingsvoorwaarden Alle facturen zijn betaalbaar per overschrijving aan de zetel van de VZW Free-Time in België. De prijs is behoudens andersluidende vermelding op de factuur, contant betaalbaar. Er kan slechts een korting voor contante betaling worden verrekend indien dit uitdrukkelijk vooraf is overeengekomen. En in geen geval mag die korting worden verrekend zolang er facturen onbetaald blijven. Alle toegestane kortingen worden op voorhand tussen partijen overeengekomen. Niet betalen op een eventuele vervaldag brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling de eisbaarheid van alle nog niet vervallen vorderingen mee. Eventuele gesloten verkopen mogen door ons in dit geval eveneens als ontbonden worden beschouwd met een forfaitaire schadevergoeding van 10 % ten laste van de koper. Bij wanbetaling op de vervaldag brengt het onbetaald gedeelte van de vordering van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlsintrest op van 12 % te rekenen vanaf vervaldag. De enkele vertraging in betaling, hetzij van het geheel, hetzij van een gedeelte der vordering heeft zonder enige ingebrekestelling aanleiding tot betaling door de debiteur van een verhogingsbeding van 10 % op het onbetaald gebleven bedrag. 5. Klachten Klachten betreffende de levering of diensten moeten de VZW Free-Time binnen de acht (8) dagen na de levering of uitvoering der werken bereiken met een gemotiveerde aangetekende brief of dienen ingeschreven te worden in een klachtenregister dat beschikbaar is op de zetel van de VZW Free-Time tijdens de kantooruren. Bij gebreke aan een aangetekende brief of inschrijving in het klachtenregister wordt de klacht geacht niet te bestaan en zal de VZW Free-Time geen enkele vergoeding verschuldigd zijn. 6. Toepasselijke wet / geschillenregeling Het Belgisch recht is van toepassing op dit contract. In geval van betwisting zijn de vredegerechten van het kanton van de maatschappelijke zetel of woonplaats van de verkoper, leverancier of dienstverlener, dan wel de rechtbanken van Gent uitsluitend bevoegd.


Kwaliteitsgarantie waar Free-Time vzw voor staat

Puike administratie Na iedere inschrijving ontvang je automatisch een betalingsdocument met basisinfo over het kamp. Mocht dit niet het geval zijn, hebben wij ofwel een foutief e-mailadres ontvangen of is de factuur bij jouw spam beland. Twintig dagen voor aanvang van het kamp ontvang je een informatiemail over het kamp in kwestie. Bij verdere vragen kan je je steeds rechtstreeks telefonisch of per mail tot de personeelsleden richten. Ze staan je steeds vriendelijk te woord, geven de nodige informatie of verwijzen je door naar een verantwoordelijke. Uitstekende Accommodaties Al onze kampen gaan door op kind-vriendelijke accommodaties met ver-schillende, ruime lokalen. Er is steeds groen in de buurt. De gebouwen hebben hygiënische toiletten en veilige toegangen – weg van verkeer en gemakkelijk onder toezicht te houden – en zijn gemakkelijk bereikbaar via hoofdwegen.

Gevormde Monitoren De monitoren staan steeds ter beschikking van de ouders en de kinderen. Alle monitoren hebben een animatorattest of zijn pedagogisch geschoold. Op kampen met overnachting zijn monitoren minstens 18 jaar. De monitoren zorgen voor een weldoordachte en goed voorbereide in-vulling van hun programma. Free-Time vzw zorgt voor een constante evaluatie van de monitoren.

Foto’s “Ouders vinden het heel fijn dat wij foto’s van op onze kampen plaatsen. Daarom is het heel belangrijk dat je bij inschrijving ook aan vinkt dat wij foto’s mogen nemen van uw kind. Voor onze promotie trachten wij voornamelijk fotomateriaal aan te kopen. Indien we foto’s gebruiken van op onze kampen online, dan respecteren wij de privacy door voornamelijk groepsfoto’s (vanaf 3 kinderen)hiervoor te selecteren en/of enkel foto’s waarbij wij de expliciete toestemming hebben van het kind en ouder. Close ups worden enkel bij de kampfoto’s in onze fotoalbums op de website geplaatst en dus niet voor promotionele doelstellingen gebruikt.”

Aangepast Annulatiebeleid Bij annulering zal de terugbetaling binnen de maand verwerkt worden. De terugbetaling wordt steeds toegepast volgens het Free-Time annulatiereglement, dat ook in iedere brochure is opgenomen. Als Free-Time zelf een vakantie geannu-leerd heeft, krijg je uiteraard het inschrij-vingsgeld terug. Straf Klachtenbeleid Free-Time vzw maakt zich sterk te reage-ren op alle klachten. Als een klacht gegrond is en men aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zal het bestuur van Free-Time vzw zich engageren om een deel terug te betalen d.m.v. een promotiecode. Evaluatie Elke ouder ontvangt een evaluatie-document en op elke schriftelijke opmerking of klacht zal gereageerd worden. Ook monitoren en vakantie-verantwoordelijken zorgen voor een grondige eindevaluatie. Free-Time vzw neemt de evaluaties steeds mee in het verder uitbouwen van haar werking.

Aan de ouders vragen wij • Eventuele klachten schriftelijk te formuleren binnen de acht dagen. Veiligheid Alle kinderen worden in- en uitgeschreven op het exacte uur van aankomst en vertrek. Kinderen staan te allen tijde onder toezicht. Bij ongevallen zullen de nodige maatregelen worden genomen. Op elke vakantie is er voldoende EHBO-materiaal aanwezig. De hulpdiensten worden reeds vooraf verwittigd van onze aanwezigheid. De monitoren en de verantwoordelijken van Free-Time vzw zullen de ouders bijstaan bij het invullen van de nodige formulieren om kosten terug te vorderen van de verzekering.

Het reglement, de algemene verkoopsvoorwaarden en de kwaliteitsgarantie te onderschrijven. Bij elke inschrijving kan je onze algemene voorwaarden nalezen. De inschrijving kan pas voltooid worden na goedkeuring van de algemene voorwaarden.

V.U.: Dirk Schockaert | Contact: Vzw Free-Time Kammerstraat 19, 9000 Gent | 070/246 170 | info@freetime.be inschrijven www.freetime.be IBAN: BE77 8900 1448 3242 | BIC: VDSP BE 91 | Ondernemingsnummer: 0442350385 inlichtingen 070 246info@bastiendevalck.design 170 | info@freetime.be Redactie: Free-Time team | Ontwerp huisstijl: Bastien Devalckeneer, | Realisatie: www.polariscs.com | Druk: Graphius

71


Word moni!

Goesting in meer? Word moni! Animator Een attest animator in het jeugdwerk is voor elke jongere die kinderen wil begeleiden een must! Na de animatorcursus kan je je pas definitief monitor noemen en kan je bij Free-Time of andere organisaties terecht om het jeugdwerk meer schwung te geven. Gewoon doen! Hoofdanimator Als animator met enige ervaring ontdek je in de cursus van hoofdanimator alles over het begeleiden en stimuleren van een team monitoren, het opvolgen van stagiairs en wordt bovendien je eigen creativiteit en zelfkennis gestimuleerd.

Als verenigingswerker bij ons werken? Voor meer info stuur een mailtje naar: monitoren@freetime.be

Instructeur De inzichten en vaardigheden die je op deze cursus aangereikt krijgt, stellen je in staat zelf cursussen te begeleiden! Hier word je op een intensieve en individuele manier begeleid en klaargestoomd om als instructeur aan de slag te gaan!

foto Š Arno Depestel

Info en inschrijven op www.freetime.be/cursussen

72

THEMA SPORT EDUCATIEF ONTDEKKING CREA

Uitstap Toonmoment Expert Partnerkamp

Profile for Stijn Verbeure

Brochure kampen zonder overnachting Gent zomer 2019 - Free-Time vzw  

Brochure kampen zonder overnachting Gent zomer 2019 - Free-Time vzw  

Advertisement