Page 1

Ik ga op kamp

Jij toch ook?!

Kampen met overnachting 2021

Voor kinderen en jongeren van 3-18 jaar

freetimevzw

freetimevzw

info@freetime.be | www.freetime.be

1


Een straffe organisatie op stevige funderingen MISSIE Free-Time wil mee bijdragen tot de persoonlijke ontwikkeling en groei van kinderen en jongeren. Dit door zoveel mogelijk kinderen en jongeren zoveel mogelijk kansen te geven om in hun vrije tijd hun eigen interesses en talenten te ontdekken en te ontplooien.

Hoe doen we dit? • Free-Time is een proeftuin Met Free-Time op kamp, dat is proeven van nieuwe dingen. Door een breed aanbod aan kampen, willen we kinderen en jongeren aanmoedigen om hun eigen talenten en interesses te ontdekken en ontplooien. Free-Time streeft daarom naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod, waar elk kind welkom is en waar er ook voor ieder kind wat wils is. Hierdoor gaan we telkens voor niets minder dan superkampen!

• Een stevige monitorenwerking Free-Time wordt gedragen door heel wat gemotiveerde mensen. Dag in dag uit geven onze monitoren het beste van zichzelf. Dankzij een sterk onderbouwde monitorenwerking, die steunt op vorming, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en inspraak, garanderen we kwaliteitsvolle kampen. Free-Time biedt haar monitoren een groeipad aan, waar zij op hun eigen tempo kunnen (blijven) groeien.

• Maatschappelijke meerwaarde Free-Time wil meer zijn dan enkel een vakantieorganisatie. We willen kinderen een beeld geven van wat er allemaal leeft in de samenleving en hen laten proeven van alles wat er te doen is in de vrije tijd.

Maar er is meer. Onze maatschappelijke taak bestaat er in ook in te spelen op de noden en behoeften die de samenleving ons vandaag schenkt. Deze rol trachten we te vervullen door in dialoog te gaan met ouders, jongeren en kinderen over thema’s zoals ecologie, diversiteit, gezonde voeding, kinderrechten, mobiliteit, niet formele educatie, … Door acties en informatieverspreiding willen we ook daar ons steentje bijdragen.

• Een gedreven professioneel team Een team met een hart voor jeugdwerk verzorgt de dagelijkse werking en administratie. Met vragen en opmerkingen kan je altijd bij hen terecht. Al 30 jaar organiseert Free-Time kwaliteitsvolle kampen, en die ervaring dragen we steeds mee.

2


Wij maken jouw vakantie 2020 was op alle vlakken en voor iedereen een bijzonder jaar! Het jeugdwerk heeft bewezen dat het er staat en we kunnen terugblikken op mooie kampen. Met deze ervaring in onze rugzak kunnen we 2021 zeker aan! We hopen samen met jullie iets meer terug te keren naar een ‘normale’ zomer. Daarvoor hebben we alvast een mooi aanbod klaargestoomd. We gaan voor een vaste locatie in Wanyipark voor onze tentenkampen in de Ardennen, verschillende vertrouwde locaties aan de kust en het binnenland zijn er weer bij. Verder kunnen we weer enkele nieuwigheden voorstellen: kamperen en sporten met je hond in de Ardennen, zeer smakelijke kookkampen, op kamp met Robinhood,… De nieuwe kampen uit 2020 krijgen een vervolg editie... We bieden meer dan 140 kampen aan, dus is er voor elk kind en jongere een vakantie. Ga mee op kamp naar de (Vlaamse) Ardennen, de zee of het buitenland. Keuze uit verschillende thema’s en avonturen. Zelfs de allerkleinsten kunnen voor de eerste keer proeven van een kamp met onze instapvakanties van drie dagen. En vooral, je kan rekenen op fantastische coaching van monitoren en experten. Maak je vakantie bij vzw Free-time, dat kan alleen maar vree wijs worden. Veel leesgenot! Dirk Schockaert Voorzitter-coach, Vrijetijdsmanager

PRAKTISCHE INFO OVERZICHT KAMPEN REGLEMENT KWALITEITSGARANTIE

p. 04 p. 06 p. 32 p. 33

KAMPEN IN DETAIL 3+ 6+ 7+ 8+ 9+ 10+ 12+

p. 11 p. 12 p. 13 p. 14 p. 17 p. 19 p. 24

13+

p. 26

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be 3


Inschrijven

INSCHRIJVEN DOE JE VIA WWW.FREETIME.BE 1. Om in te schrijven heb je een profiel nodig op naam van de ouder die het fiscaal attest wil ontvangen. Na aanmaak van je profiel krijg je een mail met je logingegevens. 2. Log in op onze website en voeg je kind(eren) toe aan je profiel. 3. Ga naar het vakantieoverzicht, kies een kamp en klik op inschrijven. 4. Geef aan welk kind je graag wil inschrijven. 5. Controleer de gegevens van het kamp en aanvaard de algemene voorwaarden. 6. Klik op inschrijving bevestigen en je kind is ingeschreven. 7. Je ontvangt een mail met de bevestiging. Geen computer of internet thuis? Bel 09/224.02.83 en we helpen je met plezier verder.

Prijs

Voordelen

PRIJS In de kampprijs is alles inbegrepen zoals het verblijf, maaltijden, activiteiten, materiaal, transport, verzekering en begeleiding. Daarnaast is er natuurlijk ook een vaste kost waarmee wij rekening moeten houden. Deze kost omvat vast personeel, promotie, groot materiaal, voertuigen, transport en vorming van onze monitoren.

WELKE VOORDELEN HEEFT U? - Kom-pas: -€10 per kamp - Mutualiteit: tot -€50 per kamp - Fiscaal aftrekbaar tot €11,20 per dag (voor elk kind jonger dan 12j) - Werkgeverskortingen! - Sociale korting voor bepaalde kampen via Iedereen Verdient Vakantie Kijk snel op onze site: www.freetime.be/vakanties/kortingen/

OP KAMP … MAAR WAT NEEM IK MEE? Al je vrienden natuurlijk! Dat maakt het kamp dubbel zo leuk.

Meeneem lijst

Medische fiche Deze kan je online invullen via ‘mijn inschrijvingen’ in je profiel. Breng je medische fiches steeds afgeprint mee naar het kamp voor onze monitoren. Identiteitskaart, Kids-ID of ISI+ Deze kaart neem je mee voor als we op kamp een bezoek aan de dokter moeten brengen. Zakgeld Hoeveel zakgeld je mee geeft, is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de bestemming. We geven alvast een richtbedrag mee in de laatste info-mail voor het kamp.

Legende

4

We vertrekken in groep met de trein naar de kampplaats vanuit Gent of Antwerpen.

Vervoer met de bus

Vervoer met minibus

Eigen vervoer

Slapen in tenten

Slapen in gebouw

Expert


Eerste hulp

Waar?

Evaluatie

GSM

Sociaal Fonds

EERSTE HULP BIJ ONGEVALLEN Mocht er zich op kamp een ongeval voorgedaan hebben waar je achteraf pas last van krijgt, neem je best contact op met het kantoor. Het team is dan al ingelicht door onze monitoren. Samen met jou behandelen we elk ongeval met de grootste zorg.

LOCATIE Free-Time organiseert kampen in België én in het buitenland. Een handig overzicht van al onze accommodaties vind je op onze website. www.freetime.be/vakanties/accommodaties

WE ZETTEN IN OP VERBETERING! Na elk kamp sturen we je een mail met een korte bevraging over het kamp. Vul deze zo goed mogelijk in, dan kunnen we alles evalueren en verbeteren.

GSM Je mag je gsm meebrengen op kamp, maar we willen graag dat het gebruik van je gsm of smartphone de activiteiten van het kamp niet verstoort. In samenspraak met de monitoren zullen er een aantal vaste gsm-momenten vastgelegd worden. De rest van het kamp vragen we om de gsm veilig op te bergen.

SOCIAAL FONDS Free-Time vzw investeert jaarlijks in allerlei projecten die kinderen en jongeren laten proeven van het bestaande vrijetijdsaanbod. We vinden het fijn dat jouw kind deelneemt aan één van onze activiteiten waarbij zij sportieve en culturele ontdekkingen doen en ervaringen delen met andere deelnemers. Echter heeft niet elk kind de kans om deel te nemen aan deze activiteiten. Denk maar aan kinderen uit kansarme gezinnen, vluchtelingen, kinderen met specifieke zorgbehoeften… Met jouw steun via het sociaal fonds van Free-Time vzw kunnen wij extra acties ondernemen die bovengenoemde doelgroepen kennis kunnen laten maken met onze proeftuin. Je kan bij inschrijving van je zoon/dochter voor één van onze activiteiten kiezen of je een extra bedrag wil schenken aan dit sociaal fonds. Zo willen wij samen met jou investeren in burgerschap om het vrijetijdsaanbod zo toegankelijk mogelijk te maken.

Free-Time gaat voor kwaliteitsvolle kampen. We werken daarvoor samen met veel organisaties.

Partners

5


6

LOCATIE

PRIJS

VERVOER

SLAPEN

PAGINA

805

p 14

Bakkershof

320

p 19

Ontdek de B & B

Gemmenich

320

p 19

Dierenplezier

Bakkershof

163

p 11

Bakkershof

300

p 11

Bakkershof

315

p 19

van zondag 4 tem vrijdag 9 april

Markushof Wagrain

Ontdek de B & B

10-14

van zondag 11 tem vrijdag 16 april

Ski en Snowboard

10-14

PAASVAKANTIE week 2

8-18

4-6 6-9

Festival in de stal

10-14

Masterchef!

11-14

Natuur-lijk op de boerderij

Gemmenich

275

p 23

12-18

Fun en klimavontuur

Camping Les Pres Fontainebleau

330

p 25

ZOMERVAKANTIE week 0

KROKUS

KAMP

PAASVAKANTIE week1

LEEFTIJD

9-10

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

275

p 17

9-10

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

285

p 17

9-10

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

285

p 17

11-12

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

275

p 22

11-12

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

285

p 22

11-12

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

285

p 23

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

470

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

470

p 28

Trein

Bus

NIEU

Minibus

W

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


ZOMERVAKANTIE week 2

van zondag 11 tem vrijdag 16 juli

ZOMERVAKANTIE week 1

van zondag 4 tem vrijdag 9 juli

LEEFTIJD

KAMP

6-9

Zeepony’s

7-10 8-12

LOCATIE

NIEU

PRIJS

VERVOER

SLAPEN

PAGINA

Vakantiehuis Duindal

350

p 11

Zeemonsters

Vakantiehuis Duindal

272

p 13

Puur Avontuur

W

Wanyi Park

332

p 14

8-12 Outdoor Flandriens

De Thuisbuizen The Outsider Vlaamse Ardennen

332

p 15

10-14

Wanyi Park

332

p 19

10-14 Outdoor Flandriens xl

Puur Avontuur xl

De Thuisbuizen The Outsider Vlaamse Ardennen

342

p 20

10-14

Go escape!

Vakantiehuis Duindal

382

p 20

12-18

Franse taalvakantie in Boulogne-sur-Mer, FR

Boulogne-sur-Mer, FR

725

p 25

12-18

Fun en klimavontuur

Camping Les Prés Fontainebleau

330

p 25

13-14

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 26

13-14

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Paardrijden & surf (gevorderden)

Wenduine - Elephant Events

475

p 26

13-14

Wind & water fun

Wenduine - Elephant Events

420

p 27

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

615

p28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

615

p 28

15-16

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 29

15-16

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

15-16

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

4-6

Dierenplezier

Bakkershof

163

p 11

6-9

Festival in de stal

Bakkershof

300

p 11

Vakantiehuis Duindal

270

p 12

NIEU

W

NIEU

W

NIEU

6-9

Zeefestival!

6-9

Legoland

Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

292

p 12

8-10

Natuur-lijk op de boerderij

Gemmenich

275

p 14

8-12

#challenge

Vakantiehuis Duindal

262

p 15

8-12

Musical

Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

302

p 15

9-10

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 17

9-10

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 17

9-10

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 17

9-10

Paardrijden & surf (gevorderden)

Wenduine - Elephant Events

475

p 17

10-14

Masterchef!

Bakkershof

315

p 19

10-14

In de mix @The sea

Vakantiehuis Duindal

292

p 20

10-14

Hondenkamp

Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

362

p 20

11-12

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 22

11-12

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 22

11-12

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 23

11-12

Zeil & Surf

Wenduine - Elephant Events

475

p 23

12-16

Bushcraft XL

Wanyi Park

341

p 24

p 24

W

NIEU

12-16

Hondenkamp Ardennen

Wanyi Park

341

12-18

Bergkamp La Chaîne des Aravis - Franse Voor-Alpen

Chaîne des Aravis - Haute Savoie

420

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

595

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

615

p 28

W

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

p 25

7


ZOMERVAKANTIE week 5

van zondag 1 tem vrijdag 6 augustus

ZOMERVAKANTIE week 4

van zondag 25 juli tem vrijdag 30 juli

ZOMERVAKANTIE week 3

van zondag 18 tem vrijdag 23 juli

LEEFTIJD

8

LOCATIE

PRIJS

VERVOER

SLAPEN

PAGINA

6-9

Detectivekamp

Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

292

p 12

8-12

Legoland

Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

292

p 15

10-14

Mix & Match

Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele

302

p 21

12-16

Extremis

Wanyi Park

432

p 24

12-16

Extremis Flight

Wanyi Park

562

p 24

13-14

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 26

13-14

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Paardrijden & surf (beginners)

Wenduine - Elephant Events

475

p 26

13-14

Surf/Skate/Wake

Wenduine - Elephant Events

490

p 27

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

595

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

595

p 28

15-16

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 29

15-16

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

15-16

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

6-9

Piraten aan zee

De Zeekameel

270

p 12

9-10

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 17

9-10

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 17

9-10

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 17

9-12

Go escape!

De Zeekameel

382

p 18

10-12

Natuur-lijk op de boerderij

10-14

Beachlife & laser

11-12

Gemmenich

275

p 19

De Zeekameel

320

p 21

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 22

11-12

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 22

11-12

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 23

11-12

Zeil & Surf

Wenduine - Elephant Events

475

p 23

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

595

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

595

p 28

4-6

Dierenplezier

Bakkershof

163

p 11

NIEU

W

Festival in de stal

NIEU

Bakkershof

300

p 11

7-10

Hippe creakippen

NIEU

Bakkershof

292

p 13

10-14

Masterchef!

Bakkershof

315

p 19

12-16

Extremis

Wanyi Park

432

p 24

12-16

Extremis Flight

Wanyi Park

562

p 24

13-14

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 26

13-14

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

595

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

595

p 28

15-16

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 29

15-16

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

15-16

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

15-16

Surf/Skate/Wake

Wenduine - Elephant Events

490

p 29

6-9

KAMP

Trein

Bus

W W

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


ZOMERVAKANTIE week 7

van zondag 15 tem vrijdag 20 augustus

ZOMERVAKANTIE week 6

van zondag 8 tem vrijdag 13 augustus

LEEFTIJD

KAMP

LOCATIE

8-14

Paardrijden aan zee

Saint Antoine

9-10

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

9-10

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

9-10

Surf & Skate

9-12

Bushcraft junior

10-12

Natuur-lijk op de boerderij

10-14

In de mix @The sea

11-12

Surf & Beach camp

11-12 11-12

PRIJS

VERVOER

SLAPEN

PAGINA

392

p 16

370

p 17

380

p 17

Wenduine - Elephant Events

380

p 17

Wanyi Park

285

p 18

Gemmenich

275

p 19

Saint Antoine

292

p 21

Wenduine - Elephant Events

370

p 22

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 22

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 23

11-12

Zeil & Surf

Wenduine - Elephant Events

475

p 23

12-16

Bushcraft XL

Top Secret!

351

p 24

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

615

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

615

p 28

6-9

Legobeach

Vakantiehuis Duindal

270

p 12

6-9

Komen eten bij de alpaca’s

8-12

Robinwood

8-12

De Blije Alpaca

272

p 13

Wanyi Park

272

p 16

Zeefestival!

Vakantiehuis Duindal

270

p 16

9-12

Detectivekamp

De Blije Alpaca

262

p 18

10-12

Natuur-lijk op de boerderij

Gemmenich

275

p 19

10-14

Dance, Relax & Fun

Vakantiehuis Duindal

280

p 21

10-14

In de mix @De Blije Alpaca

De Blije Alpaca

272

p 22

Wanyi Park

351

p 24

NIEU

W

NIEU

12-16

Hondenkamp Ardennen

12-18

Engelse taalvakantie in Broadstairs, GB

Broadstairs GB

725

p 25

12-18

Fun en klimavontuur

Camping Les Prés Fontainebleau

330

p 25

13-14

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 26

13-14

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Wind & water fun

Wenduine - Elephant Events

420

p 22

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

635

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

615

p 25

15-16

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 29

15-16

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

15-16

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

W

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

9


ZOMERVAKANTIE week 8

van zondag 22 tem vrijdag 27 augustus

LEEFTIJD

10

KAMP

LOCATIE

VERVOER

SLAPEN

PAGINA

3-6

Voor het eerst aan zee

Vakantiehuis Duindal

242

p 11

6-9

Zot aan zee

Vakantiehuis Duindal

262

p 11

Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques

330

p 14

Saint Antoine

392

p 16

Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques

280

p 18

Vakantiehuis Duindal

272

p 18

Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques

330

p 22

De Zeekameel

320

p 22

Wenduine - Elephant Events

290

p 22

7-10 De wildeling 8-14

Paardrijden aan zee

9-12 Mix & Match @theardennes 9-12

NIEU

W

Zeemonsters

10-14 Cookadventure 10-14

PRIJS

NIEU

W

Beachlife & laser NIEU

11-12

Surf & Beach camp

11-12

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

300

p 22

11-12

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

300

p 23

11-15 The wild trail

Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques

350

p 23

12-18

Fun en klimavontuur

Camping Les Prés Fontainebleau

330

p 25

13-14

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 26

13-14

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 26

13-14

Zeil & Surf

Wenduine - Elephant Events

475

p 28

13-14

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

290

p 26

13-14

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

300

p 26

13-14

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

300

p 26

13-15

Surf & Fun

Camping Rodero - San Vincente

635

p 28

13-15

Watersport Paradise

Empuria - Camping Rubina Resort ***

615

p 28

15-16

Surf & Beach camp

Wenduine - Elephant Events

370

p 29

15-16

Full skate camp

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

15-16

Surf & Skate

Wenduine - Elephant Events

380

p 29

Trein

Bus

W

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


3+

Voor het eerst aan zee

Wow! Alle dingen die ik tegenkom heb ik nog nooit gezien. Mooie zeeschelpen, schattige waterkrabjes en kleurrijke strandballen: ik geef het een dikke 10! De zon schijnt er en ik zal misschien wel wat zweten, maar dat vind ik niet erg, want dan mag ik een lekker ijsje eten! Spelen op het strand en in het water, het valt reuze mee! Ik heb het natuurlijk over mijn eerste keer aan zee! Vakantiehuis Duindal | 22/08-27/08 | 4-6j | € 242 |

Dierenplezier

I.s.m. kinderboerderij ‘t Bakkershof Deze week leven we tussen de boerderijdieren en brengen we een bezoekje aan de geitenboer met de huifkar. We geven de kippen iets lekkers te eten en nemen een bad met de varkentjes. We luisteren naar mooie verhaaltjes over koetjes en schaapjes... Bakkershof | 11/04-14/04 | 11/07-14/07 | 1/08-4/08 | 4-6j | € 163 |

Festival in de stal

6+

I.s.m. Boerderij ‘t Bakkershof Elke zomer gaat boer Fons een weekje op reis, om te genieten van zon, zee en strand. Maar wie let er dan op zijn boerderij? Jij! Deze week wordt jij boer of boerin! Je verzorgt de dieren, je maakt een ritje op de huifkar, leert zelf boter maken om nadien op je zelfgemakken kaasbroodjes te smeren, je leert vilten en nog veel meer. Samen met de andere deelnemers bouw je een heus festival in de stal! Met o.a. een bezoek aan de Buckwalhoeve en 2x ponyrijden. Bakkershof | 11/04-16/04 | 11/07-16/07 | 1/08-6/08 | 6-9j | € 300 |

Zeepony’s

I.s.m. Manege Ter Duinen Yeee-haw! In de prairie vol duinen woont een cowboy met wel een heel speciale gewoonte. Hij doet alles te paard. Of beter gezegd: te pony! Van een potje strandvoetbal tot het maken van een mooi zandkunstwerk. Alles doet hij terwijl hij op zijn pony blijft zitten. Een keertje ging hij zelfs samen met zijn pony gaan surfen. Om nog maar te zwijgen over hoe hij te werk gaat tijdens het koken... Waarom hij het doet weet niemand, maar een ding staat vast: plezier verzekerd! (elke dag 2u ponyrijden) Vakantiehuis Duindal | 04/07-09/07 | 6-9j | € 350 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

11


6+ NIEUW

Zeefestival!

Koning Zeester verloor zijn lievelingsparel op het strand. Sindsdien is de koning heel ongelukkig en haat hij iedereen die lacht en plezier maakt. Grote zandkastelen bouwen, prachtige schelpen zoeken, vliegeren, strandbloemen maken en go-cart rijden en natuurlijk zwemmen: het is allemaal verboden door koning Zeester tot hij zijn parel terug heeft. Zijn dochter, prinses Koraaltje wil dan ook kostte wat het kost de parel terugvinden. Maar er is een probleem: het strand wordt sinds kort bewaakt door een water weldigo! Incl. een bezoek aan Plopsaland De Panne. Vakantiehuis Duindal | 11/07-16/07 | 6-9j | € 270 |

Legoland

Deze week draait rond van die kleine gekleurde blokjes. Zo met van die bolletjes op. Waar je de meest fantastische bouwwerken en sculpturen mee kan bouwen! We zijn allemaal medewerkers van het grote Legoland! Elke dag bouwen we verder aan ons land. Maar we komen allemaal hindernissen tegen die we moeten overwinnen. Zo verdienen we onze bouwmaterialen, en onze inspiratie om nieuwe dingen te bouwen! Verder duiken we ook in de virtuele legowereld waar onze eigen bouwwerken tot leven komen... Mis deze kans niet, u weet niet wat u ziet! Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele | 11/07-16/07 | 6-9j | € 292 |

Detectivekamp

Het Free-Time onderzoeksbureau lost deze week tal van misdaden op. Er zijn dan ook heel wat goede rechercheurs nodig. Na een vijfdaagse opleiding maak je deel uit van ons detectiveteam. We leren alle kneepjes van het speurdersvak. Kun jij spioneren zonder gezien te worden? Camoufleren, controleren van alibi’s, codes kraken? Echt alle detectivetechnieken komen aan bod. Bovendien leren we laserschieten zodat we ons mogelijk doelwit zeker niet laten ontsnappen. Ben je stressbestendig? Dan ben jij de m/v die we zoeken om ons team te versterken! Incl. een dagworkshop van een echte detective, help hem een zaak oplossen! Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele | 18/07-23/07 | 6-9j | € 292 |

Piraten aan zee

Ahoy zeerovers! We maken ons klaar om het ruime sop te trotseren en op schattenjacht te gaan. Kapitein Zwartbaard en zijn zeebonken komen in lange tijd aan wal om hier aan zee op tocht te gaan met jullie. Ligt er een schat begraven in Plopsaland of ergens in de duinen? Wat hebben we nodig en moeten we doen om zelf piraat te worden? Incl. uitstap Plopsaland De Zeekameel | 25/07-30/07 | 6-9j | € 270 |

Legobeach

Iedereen kent ze wel: LEGO Ninjago, LEGO Star Wars, LEGO Friends, LEGO Harry Potter, LEGO Disney en zo voort. Ze wonen allemaal in kleine huisjes, gebouwd van legoblokjes. Alles is er veilig en iedereen leeft zoals ze gewend zijn. Maar wat als al die figuren opeens worden weggehaald uit hun huis en worden achtergelaten op ‘HET STRAND’! Vakantiehuis Duindal | 15/08-20/08 | 6-9j | € 270 |

12

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


6+

Zot aan zee

Voel jij je als een vis in het water? Pootjebaden in de zee, schatten begraven in het zand, ontspannen in de zon en samen met de gocart rijden. Onze monitoren bedenken gekke activiteiten en leuke spelletjes, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Heb jij zin in een weekje zot doen aan zee? Schrijf je dan snel in! Vakantiehuis Duindal | 22/08-27/08 | 6-9j | € 262 |

Komen eten bij de alpaca’s

Het klinkt ongeloofwaardig, maar toch is het waar. Deze week kruipen we de keuken in om de lekkerste gerechten klaar te maken voor elkaar én verzorgen we de allerliefste alpaca’s van de hele wereld! Als dat geen ideale combo is. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning en wisselen we het leven van dierenverzorger en chef-kok ook af en toe eens af met originele sporten en spelletjes! De Blije Alpaca | 15/08-20/08 | 10-14j | € 272 |

7+

NIEUW

Zeemonsters

Kapitein Blauw Oog heeft na vele jaren de schatkaart van zijn overgrootvader kunnen ontcijferen. Ein-de-lijk weet hij waar de geheime schat ligt. Hij maakt zich klaar voor een spannende reis vol spanning en avontuur. Want voor hij de schat kan bemachtigen moet hij een route volgen, langs verschillende gevaarlijke zeemonster. Het dikke duinen beest, het zwetende zeewier dier en de scheve schelpen trol. Maar de gevaarlijkste van allemaal: De grote water weldigo... Incl. bezoek sealife, Horizon Educatief (Op pad met Simon de strandjuter, krabben vangen,...) Vakantiehuis Duindal | 04/07-09/07 | 7-10j | € 272 |

NIEUW

Hippe creakippen

I.s.m. Kinderboerderij Bakkershof Wat was er het eerst de kip of het ei? Een moeilijke vraag, maar 1 ding is zeker: Hip de kip houdt zich er niet mee bezig. Hip gaat liever creatief aan de slag om allerlei problemen op de boerderij op te lossen. Onlangs maakte ze nog een eikatapult-machine om de koeien hun vlekken in een nieuw kleurtje te steken. Van een beetje verf is ze zeker niet bang! Help jij haar mee met haar volgende uitvinding? Bakkershof | 01/08-06/08 | 7-10j | € 292 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

13


8+

Ski en Snowboard

Ons ervaren monitorenteam staat garant voor een onvergetelijke vakantie. De ski/snowboardlessen worden gegeven door onze lesgevers. Er wordt met kleine groepen gewerkt om de kwaliteit van de lessen en de veiligheid van de kinderen te garanderen. Het sporthotel Markushof is gelegen aan het skigebied Wagrain-St.Johann / Alpendorf. Inbegrepen: reis per autocar, volpension met heerlijk eten, ski of snowboardlessen (6u/dag), skipas, huur ski- en snowboardmateriaal, avondactiviteiten, permanente begeleiding. Markushof | 14/02-21/02 | 8-18j | € 805 |

NIEUW

De wildeling

I.s.m. De Val Wanne en MTB verhuur Remo Monchy We starten in een gigantisch labyrint en voor diegenen die de weg naar buiten vinden, staat er ook een BMX-parcours te wachten. Op speciale trikes maken we een tubing-afdaling van een ski-piste. We leven ons uit in de Hoge Venen: mountainbiken door de bossen en expedities in de buurt van Malmedy. Om even af te wissen van die onvoorspelbare natuur, brengen we een bezoek aan Plopsa Coo! Een kamp voor avonturiers die graag in een luxe vakantiehuis slapen! Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques | 20/08-27/08 | 7-10j | € 330 |

Natuur-lijk op de boerderij

I.s.m. B&B Grunebempt We leven op het ritme van de natuur en overnachten gezamenlijk op de zolder met glijbaan. Wekelijks staan er wisselende activiteiten op het programma zoals hooi binnen halen, bramen plukken, pizza’s en koekjes bakken,... Uiteraard zijn er de dieren die dagelijks verzorgd mogen worden (pony’s, paarden, kippen, eenden, schapen, konijnen, geiten, poezen en de hond Idse). Ook zwemmen, ponyrijden, een bosspel en quad rijden kunnen aan bod komen. Afhankelijk van waar de groep interesse in heeft en de weersomstandigheden stellen we samen de planning op. We beleven de natuur in een gezellige groep van max. 14 kids. Gemmenich | 11/07-16/07 | 8-10j | € 275 |

Puur Avontuur

I.s.m. vzw Mountainboard, Viroin Meuse Evasion, Terraltitude Een weekje op de coolste plek in de Ardennen verblijven? Kom naar Wanyipark en beleef tal van maffe avonturen! Maak je eerste bochtjes op je mountainboard, bedwing de rivier met je kajak, ga op dagtocht met een te gekke Ezel, vlam naar beneden op een step, slinger als een aap op het hoogteparcours,... Verder testen we onze nieuwe tactieken uit in een bosspel waar we gaan boomklimmen, boogschieten en lasershooten. En misschien schuilt er nog wel een surprise activiteit om de hoek... Spannend! Wanyi Park | 04/07-09/07 | 8-12j | € 332 |

14

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


8+

Outdoor Flandriens

I.s.m. The outsider Vlaamse Ardennen, Centrum ronde van Vlaanderen, MTB verhuur Remo Monchy Als een echte Flandrien gaan we opzoek naar verschillende uitdagingen op en rond de heuvels van de Ronde! We laten ons gaan in de verschillende activiteiten op het land en in het water. Klaar om samen het evenwicht te bewaren op een sup plank of een streep te trekken op je waterski’s!? Terug op het droge gaan we een deathride en via Ferrata te lijf. En uiteraard springen we onze fiets op met als einddoel het walhalla: het centrum van de Ronde van Vlaanderen! De Thuisbuizen - The Outsider Vlaamse Ardennen | 04/07-09/07 | 8-12j | € 332 |

#challenge

Van glitterslijm maken tot het bouwen van een reuze kamp van kussens en lakens. Van het bereiden van een snoepjes taart tot het uitvinden van een nieuwe, mega coole uitvinding. Alles is mogelijk! Daag je vriendjes uit, kom deze week mee vloggen en wordt de challenge ster van het moment. Vakantiehuis Duindal | 11/07-16/07 | 8-12j | € 262 |

Musical

Heb jij een gave om te zingen en te dansen of wil je graag je talent ontdekken? Op dit kamp krijg je de kans om je muzikale talent te ontwikkelen en om aan de anderen te tonen hoe groot jouw passie is voor zingen, dansen en muziek. Vorige edities voerden we al leuke versies op van Daens, Annie, The Sound of Music. Benieuwd welk stuk we deze week uitwerken? Schrijf je dan snel in. Vrijdagavond sluiten we onze kampweek af met een spetterende show voor ouders, vrienden, familie en musicalliefhebbers! Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele | 11/07-16/07 | 8-12j | € 302 |

Legoland

Deze week draait rond van die kleine gekleurde blokjes. Zo met van die bolletjes op. Waar je de meest fantastische bouwwerken en sculpturen mee kan bouwen! We zijn allemaal medewerkers van het grote Legoland! Elke dag bouwen we verder aan ons land. Maar we komen allemaal hindernissen tegen die we moeten overwinnen. Zo verdienen we onze bouwmaterialen, en onze inspiratie om nieuwe dingen te bouwen! Verder duiken we ook in de virtuele legowereld waar onze eigen bouwwerken tot leven komen... Mis deze kans niet, u weet niet wat u ziet! Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele | 18/07-23/07 | 8-12j | € 292 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

15


8+

NIEUW

Robinwood

I.s.m. Wanyipark Iedereen kent Robin Hood, maar ken je ook Robin Wood? Robin Wood chillt met zijn vrienden in de bossen van de Ardennen en leeft vooral om te lachen en fun te maken. Zijn favoriete bezigheden: mountainboard, boogschieten, highland games, bushcraft,... Het leven in fauna en flora kent voor hem geen geheimen, maar ben jij het wel waard om je aan te sluiten bij zijn crew? Wanyi Park | 15/08-20/08 | 8-12j | € 272 |

NIEUW

Zeefestival!

Koning Zeester verloor zijn lievelingsparel op het strand. Sindsdien is de koning heel ongelukkig en haat hij iedereen die lacht en plezier maakt. Grote zandkastelen bouwen, prachtige schelpen zoeken, vliegeren, strandbloemen maken en go-cart rijden en natuurlijk zwemmen: het is allemaal verboden door koning Zeester tot hij zijn parel terug heeft... Zijn dochter, prinses Koraaltje wil dan ook kostte wat het kost de parel terugvinden. Maar er is een probleem: het strand wordt sinds kort bewaakt door een water weldigo... Incl. bezoek aan Plopsaland De Panne. Vakantiehuis Duindal | 15/08-20/08 | 8-12j | € 270 |

Paardrijden aan zee

I.s.m. Manege Ter Duinen Als je dol bent op paarden, is dit kamp echt iets voor jou! We leren hoe we de prachtige dieren moeten verzorgen en spenderen tijd op de rug van onze trouwe viervoeters. We maken het nóg leuker door dit alles te laten doorgaan aan de kust in combinatie met andere activiteiten. We maken prachtige ritjes door de duinen. Hop in galop, schrijf je meteen in! (2u paardrijden per dag) Saint Antoine | 08/08-13/08 | 22/08-27/08 | 8-14j | € 392 |

16

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


9+

Surf & Beach camp

Het Surf & Beach camp is een actieve week voor de pittigste dudes en girls, zowel beginners als gevorderden. We vullen onze dagen met golfsurfen, SUP’n (Stand Up Paddle), zeeraften & -kayakken, mountainbiken, powerkiten, skateboarden, longskaten, beach- & teambuildinggames,... Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe activiteiten zoals een workshop graffiti, balanceren op de slackline, trampoline springen en indo-boarden. Dit jaar wagen we ons ook aan een sessie freerunning!! Wenduine - Elephant Events | 30/06-03/07 | 9-10j | € 275 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 9-10j | €370 |

Full skate camp

i.s.m. Elephant Camps Ben jij op een board geboren, of kreeg je de smaak recent te pakken? We perfectioneren onze skills: het leeuwendeel van de tricks leren we op onze eigen in- en outdoor skateramps, en dat onder begeleiding van een professional! Daarnaast proeven we van verrassende sporten als golfsurfen en longboarden. Begin je spieren maar al te trainen, want we maken het kamp extra bijzonder met powerkiten en raften in de branding! ‘s Avonds geven we extra sessies in de overdekte skatebowl en doen we een graffiti workshop!!! Wenduine - Elephant Events | 30/06-03/07 | 9-10j | € 285 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 9-10j | € 380 |

Surf & Skate

Heel de week SURFEN en SKATEN! Het Camp dat de beide perfect combineert: Surfen en Skaten. Een camp gecreëerd op vraag van onze deelnemers. Elke ochtend richting de zee om als eerste de golven te bedwingen en in de namiddag skaten in ons skatepark. Tijdens dit camp leer je op en top boarden! Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe randactiviteiten: - Graffiti workshop - Freerunning - Slackline - Indo-boarden Wenduine - Elephant Events | 30/06-03/07 | 9-10j | € 285 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 9-10j | € 380 |

Paardrijden & surf (gevorderden)

I.s.m. Elephants Camps De instructeurs leren jullie op een degelijke, veilige en gepassioneerde wijze alle kneepjes van het paardrijden aan. Je zal 10 u paardrijden in combinatie met leuke strand- en watersporten. Zo zal je ook gaan zeeraften, doe je aan freerunning, krijg je een graffiti workshop en zal je ook surfen! De gevorderden zullen zelfs op het strand kunnen rijden! Slapen doe je in een omgebouwde schoolbus. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt van deze originele kampen. Slechts 8 deelnemers per week! Materiaal: gevorderden moeten hun eigen rijkleding meebrengen. Let wel! Gevorderden moeten een brevet/bewijs kunnen voorleggen dat zij een gevorderd niveau hebben!! Wenduine - Elephant Events | 11/07-16/07 | 9-10j | € 475 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

17


9+ Go escape!

I.s.m. De Kegel X-Treme. Binnen blijven en stilzitten is niets voor ons, dus we trekken er op uit aan de zee! Samen proberen we uit een VR escape room te geraken! Rollen er op los tijdens het bowlen, houden een ware laserbattle in de duinen. En als topper racen we er op los in onze Kart! Tussen al deze drukte chillen we lekker op het strand en cruisen we in onze go cart. De Zeekameel | 25/07-30/07 | 9-12j | € 382 |

Bushcraft junior

I.s.m. de outdoor school Onder begeleiding van echte avonturiers trekken we de bossen van Viroinval in. Samen sjorren we met hout en touw ons eigen kamp in elkaar. We laten onze fantasie werken en misschien slagen we er zelfs in om een eigen vuur te maken,... We leren leven in de bossen: we maken daarbij kennis met de eetbare planten plukken, kaart lezen, sporen herkennen, speren maken,... Niet voor doetjes! Top Secret! | 08/08-13/08 | 9-12j | € 285 |

Detectivekamp

Het Free-Time onderzoeksbureau lost deze week tal van misdaden op. Er zijn dan ook heel wat goede rechercheurs nodig. Na een vijfdaagse opleiding maak je deel uit van ons detectiveteam. We leren alle kneepjes van het speurdersvak. Kun jij spioneren zonder gezien te worden? Camoufleren, controleren van alibi’s, codes kraken? Echt alle detectivetechnieken komen aan bod. Bovendien leren we laserschieten zodat we ons mogelijk doelwit zeker niet laten ontsnappen. Ben je stressbestendig? Dan ben jij de m/v die we zoeken om ons team te versterken! Incl. een dagworkshop van een echte detective, help hem een zaak oplossen! De Blije Alpaca | 15/08-20/08 | 9-12j | € 262 |

NIEUW

Mix & Match @theardennes

Deze week is ideaal om kennis te maken met verschillende soorten kampen. Elke dag iets anders! Op een dag gaan we een heerlijk driegangenmenu koken met verse producten. Een andere dag is er alleen sport, lasershooten, western games, arrowtag,... We gaan ook op ontdekking tijdens onze verrassings daguitstap. Ten slotte gaan we als echte kunstenaars creatief aan de slag. Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques | 20/08-27/08 | 9-12j | € 280 |

Zeemonsters

Kapitein Blauw Oog heeft na vele jaren de schatkaart van zijn overgrootvader kunnen ontcijferen. Ein-de-lijk weet hij waar de geheime schat ligt. Hij maakt zich klaar voor een spannende reis vol spanning en avontuur. Want voor hij de schat kan bemachtigen moet hij een route volgen, langs verschillende gevaarlijke zeemonster. Het dikke duinen beest, het zwetende zeewier dier en de scheve schelpen trol. Maar de gevaarlijkste van allemaal: De grote water weldigo... Incl. bezoek sealife, Horizon Educatief (Op pad met Simon de strandjuter, krabben vangen,...) Vakantiehuis Duindal | 22/08-27/08 | 9-12j | € 272 |

18

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


10+

Ontdek de B & B

I.s.m. B&B Grunebempt B&B is momenteel erg ‘hot’, overal te lande openen mensen hun huis voor gasten. Willen jullie dit gebeuren van dichtbij meemaken en dit niet als gast maar als uitbater? Dit kan in een uniek B&B-kamp. Tijdens deze week leren jullie het wel en wee van een B&B ontdekken. Enerzijds het sociale aspect: de ontvangst van en de omgang met de gasten... Anderzijds ook het hele praktische luik: gastenkamers klaar maken, bedden dekken, poetsen van het sanitair, een verzorgd ontbijt serveren, tafel dekken en afruimen, brood en croissants bakken,... Naast de B&B activiteiten is er uiteraard ook gelegenheid om mee de dieren te verzorgen en te ontspannen: wandelen met pony’s, zwemmen,... Het kamp gaat door in B&B Grunebempt, een boerderij gelegen in een mooi stuk natuur aan het drielandenpunt. Gemmenich | 14/02-19/02 | 4/04-9/04 | 10-14j | € 320 |

Natuur-lijk op de boerderij

I.s.m. B&B Grunebempt We leven op het ritme van de natuur en overnachten gezamenlijk op de zolder met glijbaan. Wekelijks staan er wisselende activiteiten op het programma zoals hooi binnen halen, bramen plukken, pizza’s en koekjes bakken... Uiteraard zijn er de dieren die dagelijks verzorgd mogen worden (pony’s, paarden, kippen, eenden, schapen, konijnen, geiten, poezen en de hond Idse). Ook zwemmen, ponyrijden, een bosspel en quad rijden kunnen aan bod komen. Afhankelijk van waar de groep interesse in heeft en de weersomstandigheden stellen we samen de planning op. We beleven de natuur in een gezellige groep van max. 14 kids. Gemmenich | 25/07-30/07-8/08-13/08 | 15/08-20/08 | 10-12j | € 275 |

Masterchef!

I.s.m. Kinderboerderij Bakkershof Haal je koksmuts maar boven want deze week gaan wij ‘een potje’ koken! Koken, bakken, braden, opkloppen, au bain-marie,... Al deze concepten nemen we deze week onder de loep. Onder begeleiding van onze chef op de boerderij kan je tegen het einde van de week vlot een lekker menu maken. Misschien word jij wel de masterchef van deze week?! Bakkershof | 11/04-16/04 | 11/07-16/07 | 1/08-6/08 | 10-14j | € 315 |

Puur Avontuur xl

I.s.m. vzw Mountainboard, Viroin Meuse Evasion, Terraltitude Een weekje op de coolste plek in de Ardennen verblijven? Kom naar Wanyipark en beleef tal van maffe avonturen! Maak je eerste bochtjes op je mountainboard, bedwing de rivier met je kajak, ga op dagtocht met een te gekke Ezel, vlam naar beneden op een step, slinger als een aap op het hoogteparcours,... Verder testen we onze nieuwe tactieken uit in een bosspel waar we gaan boomklimmen, boogschieten en lasershooten. En misschien schuilt er nog wel een surprise activiteit om de hoek... Spannend! Wanyi Park | 04/07-09/07 | 10-14j | € 332 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

19


10+

Outdoor Flandriens xl

I.s.m. The outsider Vlaamse Ardennen, Centrum ronde van Vlaanderen, MTB verhuur Remo Monchy. Als een echte Flandrien gaan we opzoek naar verschillende uitdagingen op en rond de heuvels van de Ronde! We laten ons gaan in de verschillende activiteiten op het land en in het water. Klaar om samen het evenwicht te bewaren op een sup plank of een streep te trekken op je waterski’s!? Terug op het droge gaan we een deathride en via Ferrata te lijf. En uiteraard springen we onze fiets op met als einddoel het walhalla: het centrum van de Ronde van Vlaanderen! Daarbovenop gaan we mee in de ontsnapping vanuit de RVV escape room! De Thuisbuizen - The Outsider Vlaamse Ardennen | 04/07-09/07 | 10-14j | € 342 |

Go escape!

I.s.m. De Kegel X-Treme. Binnen blijven en stilzitten is niets voor ons, dus we trekken er op uit aan de zee! Samen proberen we uit een VR escape room te geraken! Rollen er op los tijdens het bowlen, houden een ware laserbattle in de duinen. En als topper racen we er op los in onze Kart! Tussen al deze drukte chillen we lekker op het strand en cruisen we in onze go cart. Vakantiehuis Duindal | 04/07-09/07 | 10-14j | € 382 |

In de mix @The sea

Deze week is ideaal om kennis te maken met verschillende soorten kampen. Elke dag iets anders! Op een dag gaan we een heerlijk driegangenmenu koken met verse producten. Een andere dag is er alleen sport, lasershooten, een bungeerun, arrowtag,... We gaan ook op ontdekking tijdens onze verrassings daguitstap. Ten slotte gaan we als echte kunstenaars creatief aan de slag en rijden we een toertje op onze Go-cart! Vakantiehuis Duindal | 11/07-16/07 | 10-14j | € 292 |

Hondenkamp

I.s.m. Hondenschool Happy Tail Een kamp voor echte hondenfans! Elke dag leren we in de voormiddag bij over honden, en in de namiddag gaan we zelf met de honden aan de slag! Met onder andere Treibball, Brains & Balance, speuren met honden, hondentaal, doggydance, Agility en Dog Frisbee! Je hoeft zelf geen hond te hebben om deel te nemen. Je eigen hond meenemen naar dit kamp kan helaas niet, we werken samen met getrainde honden. Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele | 11/07-16/07 | 10-14j | € 362 |

20

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


10+

NIEUW

Mix & Match

Deze week is ideaal om kennis te maken met verschillende soorten kampen. Elke dag iets anders! Op een dag gaan we een heerlijk driegangenmenu koken met verse producten. Een andere dag is er alleen sport, lasershooten, een bungeerun, arrowtag,... We gaan ook op ontdekking tijdens onze verrassings daguitstap. Ten slotte gaan we als echte kunstenaars creatief aan de slag. Jeugdverblijf Oud Klooster Dikkele | 18/07-23/07 | 10-14j | € 302 |

NIEUW

Beachlife & laser

I.s.m. De kegel xtreme Een spetterende vakantie voor ‘surfdudes’ en ‘beachbabes’! Zonnekloppers en zeeschuimers beleven de week van hun leven. Zeeraften, golfsurfen, go-cart rijden, beachvolley, frisbee,... Meer dan genoeg om een spetterende week waterplezier te vullen! Tijdens deze editie van Beachlife ruilen we ook watersport in voor een unieke laserbattle, we beschermen de vip, veroveren de vlag van de tegenstanders en sluipen ons een weg naar de overwinning! De Zeekameel | 25/07-30/07 | 10-14j | € 320 |

In de mix @The sea

Deze week is ideaal om kennis te maken met verschillende soorten kampen. Elke dag iets anders! Op een dag gaan we een heerlijk driegangenmenu koken met verse producten. Een andere dag is er alleen sport, lasershooten, een bungeerun, arrowtag,... We gaan ook op ontdekking tijdens onze verrassings daguitstap. Ten slotte gaan we als echte kunstenaars creatief aan de slag en rijden we een toertje op onze Go-cart! Saint Antoine | 08/08-13/08 | 10-14j | € 292 |

Dance, Relax & Fun

Lekker ontspannen door te zonnen op het strand wisselen we af met beachvolley, gocarten en zwemmen. Tussendoor dansen we met zand tussen onze tenen. Dit kamp is voor genieters die houden van muziek, relaxen en plezier. Zin om een heerlijke strandweek te beleven? Schrijf je dan gauw in! Vakantiehuis Duindal | 15/08-20/08 | 10-14j | € 280 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

21


10+ In de mix @De Blije Alpaca

I.s.m. MTB verhuur Remo Monchy Deze week is ideaal om kennis te maken met verschillende soorten kampen. Elke dag iets anders! Op een dag gaan we een heerlijk driegangenmenu koken met verse producten van de boerderij. Een andere dag is er alleen sport, lasershooten, een bungeerun,... We gaan ook op ontdekking tijdens onze daguitstap naar het Donkmeer. Ten slotte gaan we creatief aan de slag en beleven we ook nog het echte leven op de boerderij. De Blije Alpaca | 15/08-20/08 | 10-14j | € 272 |

Cookadventure

Komen eten, Bake-off, Mijn Restaurant, Snack Masters,... Allemaal verleden tijd. Deze zomer is er Cookadventure! Hier leer je de lekkerste gerechten klaarmaken en leer je de fijnste kooktechnieken. Koken in een oven, op een bbq of op een houtvuur en het bereiden van een verse soep, een heerlijke hoofdmaaltijd of een dessert: alles kan! Met een tikkeltje competitie tegen elkaar stijden jullie om de 5 ‘Cookadventure Stars’. En al dat lekkers moet natuurlijk ook worden opgegeten. Groepsaccommodatie Mont Saint Jacques | 20/08-27/08 | 330 | 10-14j |

NIEUW

Beachlife & laser

I.s.m. De kegel xtreme Een spetterende vakantie voor ‘surfdudes’ en ‘beachbabes’! Zonnekloppers en zeeschuimers beleven de week van hun leven. Zeeraften, golfsurfen, go-cart rijden, beachvolley, frisbee,... Meer dan genoeg om een spetterende week waterplezier te vullen! Tijdens deze editie van Beachlife ruilen we ook watersport in voor een unieke laserbattle, we beschermen de vip, veroveren de vlag van de tegenstanders en sluipen ons een weg naar de overwinning! De Zeekameel | 22/08-27/08 | 10-14j | € 320 |

Surf & Beach camp

I.s.m. Elephant camps Het surf & beach camp is een actieve week voor de pittigste dudes en girls, zowel beginners als gevorderden. We vullen onze dagen met golfsurfen, SUP’n (Stand Up Paddle), zeeraften & -kayakken, mountainbiken, powerkiten, skateboarden, longskaten, beach- & teambuildinggames,... Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe activiteiten zoals een workshop graffiti, balanceren op de slackline, trampoline springen en indo-boarden. Dit jaar wagen we ons ook aan een sessie freerunning!! Wenduine - Elephant Events | 30/06-03/07 | 11-12j | € 275 | Wenduine - Elephant Events | 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 11-12j | € 370 | Wenduine - Elephant Events | 28/08-31/08 | 11-12j | € 290 |

Full skate camp

I.s.m. Elephant Camps Ben jij op een board geboren, of kreeg je de smaak recent te pakken? We perfectioneren onze skills: het leeuwendeel van de tricks leren we op onze eigen in- en outdoor skateramps en dat onder begeleiding van een professional! Daarnaast proeven we van verrassende sporten als golfsurfen en longboarden. Begin je spieren maar al te trainen, want we maken het kamp extra bijzonder met powerkiten en raften in de branding! ‘s Avonds geven we extra sessies in de overdekte skatebowl en doen we een graffiti workshop!! Wenduine - Elephant Events | 30/06-03/07 | 11-12j | € 285 | Wenduine - Elephant Events | 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 11-12j | € 380 | Wenduine - Elephant Events | 28/08-31/08 | 11-12j | € 300 |

22

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


10+

Surf & Skate

I.s.m. Elephant camps Heel de week SURFEN en SKATEN! Het Camp dat de beide perfect combineert: Surfen en Skaten. Een camp gecreëerd op vraag van onze deelnemers. Elke ochtend richting de zee om als eerste de golven te bedwingen en in de namiddag skaten in ons skatepark. Tijdens dit camp leer je op en top boarden! Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe randactiviteiten: - Graffiti workshop - Freerunning - Slackline - Indo-boarden Wenduine - Elephant Events | 30/06-03/07 | 11-12j | € 285 | Wenduine - Elephant Events | 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 11-12j | € 380 | Wenduine - Elephant Events | 28/08-31/08 | 11-12j | € 300 |

Zeil & Surf

I.s.m. Elephant camps Wie van water en wind houdt en graag op zee is, dit is je kamp! In de voormiddag de surfplank op en in de namiddag onder goede begeleiding alle kneepjes van het catamaran varen leren. Met dit kamp ga je op zee met de boot. We geven je alles mee zodat je op het einde van de week als een volwaardige zeeman de golven kan doorkruisen. Je kan je officiële diploma tijdens de week behalen! Naast het surfen en zeilen zorgen we voor nog meer leuke activiteiten: zeeraften, powerkiten, freerunnen, graffiti workshop en longskaten. Slechts 12 deelnemers per week! Wenduine - Elephant Events | 11/07-16/07 | 25/07-30/07 | 8/08-13/08 | 11-12j | € 475 |

Natuur-lijk op de boerderij

I.s.m. B&B Grunebempt We leven op het ritme van de natuur en overnachten gezamenlijk op de zolder met glijbaan. Wekelijks staan er wisselende activiteiten op het programma zoals hooi binnen halen, bramen plukken, pizza’s en koekjes bakken,... Uiteraard zijn er de dieren die dagelijks verzorgd mogen worden (pony’s, paarden, kippen, eenden, schapen, konijnen, geiten, poezen en de hond Idse). Ook zwemmen, ponyrijden, een bosspel en quad rijden kunnen aan bod komen. Afhankelijk van waar de groep interesse in heeft en de weersomstandigheden stellen we samen de planning op. We beleven de natuur in een gezellige groep van max. 14 kids. Gemmenich | 11/04-16/04 | 11-14j | € 275 |

NIEUW

The wild trail

I.s.m. Val de Wanne Laat je leiden door tal van wilde activiteiten: een zotte afdaling met een trike, tubing en een oriëntatieloop in de bossen rond Malmedy, de downhill-afdaling met moutainbike en het avontuur van een paintballgevecht. Voor durvers die graag in een luxe vakantiehuis slapen! Groepsaccommodatie Mont Saint-Jacques | 20/08-27/08 | 11-15j | € 350 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

23


12+

NIEUW

Hondenkamp Ardennen

I.s.m. Hondentrainer Didi’s Doggies en Wanyipark Een weekje op de coolste plek in de Ardennen met onze trouwe viervoeters verblijven? Samen met de honden kamperen we in Wanyipark en beleven we samen tal van zotte avonturen! In de roedel leren we meer over hondentaal en hun gedrag, verzorging en sporten met de honden. We gaan samen met de honden mountainboarden, longboarden, steppen en als hoogtepunt trekken we met de honden op een tweedaagse trail! Kortom we leven hele dagen buiten met onze beste vrienden! Op dit kamp is er plaats voor maximum 14 deelnemers. Zes deelnemers kunnen een eigen hond meebrengen, na inschrijving ontvang je een vragenlijst over je hond. In het voorjaar zal er ook een kennismakingsdag met de deelnemers en Didi’s Doggies georganiseerd worden (datum nog te bepalen). Deelnemers zonder hond zijn ook absoluut welkom, Didi’s Doggies heeft zelf 5 getrainde honden mee. Wanyi Park | 11/07-17/07 | 15/08-21/08 | 12-16j | € 351 |

Bushcraft XL

I.s.m. Bushcraft experten Besteed 9 unieke dagen aan je vermogen om in de wildernis te overleven! Leg contact met wilde dieren. Maak vuur met een vuurboog. Oogst eetbare planten op onze dagtochten en kook op open vuur. Bouw en slaap in een natuurlijke shelter. Leer mesveiligheid en ervaar geweldige off-trail avonturen. Vorm een sterke band met je mede-overlevenden terwijl je bogen, touw of ander gereedschap maakt. Wanyi Park | 10/07-17/07 | 7/08-14/08 | 12-16j | € 351 |

Extremis

i.s.m. vzw Mountainboard, Viroin Meuse Evasion, Terraltitude, The Spin Ben jij een durfal? Kick je op snelheid, avontuur en grote hoogtes? Dan is Extremis jouw kamp! We laten elke dag je adrenaline pieken dankzij een catapultsprong, een deathride (de langste in Europa) en een zot hoogteparcours. Hiernaast hebben we pijlsnelle activiteiten als mountainboarden, wakeboarden, waterskiën, een paintballgevecht en ook nog een gevaarlijk nachtspel op de planning staan. Na alle sensatie komen we terug in ons gezellig tentenkamp en we koken ons eigen potje. We genieten na van al dat zots aan het kampvuur. Voor Durvers!!! Ben je ouder dan 16 en wil je ook deelnemen? Voor meer info, neem contact op met stefanie@freetime.be Wanyi Park | 18/07-24/07 | 1/08-7/08 | 12-16j | € 432 |

Extremis Flight

I.s.m. vzw Mountainboard, Viroin Meuse Evasion, Terraltitude, The Spin, Skydive Cerfontaine EXTRA: Skydive duosprong!!! Ben jij een durfal? Kick je op snelheid, avontuur en grote hoogtes? Dan is Extremis jouw kamp! We laten elke dag je adrenaline pieken dankzij een catapultsprong, een deathride (de langste in Europa) en een zot hoogteparcours. Hiernaast hebben we pijlsnelle activiteiten als mountainboarden, wakeboarden, waterskiën, een paintballgevecht en ook nog een gevaarlijk nachtspel op de planning staan. Na alle sensatie komen we terug in ons gezellig tentenkamp en we koken ons eigen potje. We genieten na van al dat zots aan het kampvuur. Voor Durvers!!! Ben je ouder dan 16 en wil je toch deelnemen? Neem contact op met stefanie@freetime. Wanyi Park | 18/07-24/07 | 1/08-7/08 | 12-16j | € 562 |

24

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


12+ Bergkamp - La Chaîne des Aravis - Franse voor-Alpen

I.s.m. Bleau Climbing Team Ben je tussen 12 en 18 jaar en avontuurlijk ingesteld? Trek je graag naar de bergen voor een hoop avontuur? Is een week “back to basic” volledig jouw ding? Dan ben je bij deze bergstage aan het juiste adres! Van zaterdagochtend 10 juli 2021 tot vrijdagavond 16 juli 2021 trekken we met een toffe bende jonge avonturiers een week naar de bergen. De bestemming van dit jaar wordt “La Chaîne Des Aravis” in Franse Voor-Alpen. De Aravisketen is een bergketen in de Franse Voor-Alpen, gelegen in het departement Savoie en Haute-Savoie. De meest noordelijke bergtop is de Tête de la Lallaz; de meest zuidelijke de Aiguilles du Mont. De Aravisketen wordt doorkruist door de Cols des Aravis. Dit vormt eveneens het laagste punt van de keten. We slapen in berghutten. La Chaîne des Aravis - Haute Savoie | 12/07-16/07 | 12-18j | €420 |

Fun en klimavontuur

I.s.m. Bleau Climbing Team Fontainebleau staat gelijk aan boulders in bossen, velden met vijvers, een camping en coole monitoren. Het vormt de basis voor een perfecte mix van een weekje boulderen, fun en avontuur in ‘la douce France’. Wat staat er op het programma? Veel klimmen (natuurlijk), een beetje zwemmen, avondactiviteiten, bosspelen, slacklinen en veel dikke fun. ‘s Avonds koken we samen ons eigen potje. We sluiten elke avond af met een kampvuur waarbij we napraten over de leuke ervaringen. Onze monitoren zorgen voor een aanbod waarbij iedereen uitgedaagd wordt. Ze voorzien ook een goede mix tussen klimmen en andere activiteiten, zodat iedereen ten volle kan genieten! Deze kampen zijn voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. We splitsen de groep op in kleinere leeftijdsgroepen naar gelang het aantal inschrijvingen. Op die manier kan iedereen de activiteiten met zijn/haar leeftijdsgenoten doen! Camping Les Pres Fontainebleau | 12/04-16/04 | 30/06-4/07 | 5/07-9/07-16/08-20/08 | 23/08-27/08 | 12-18j | € 330 |

Engelse taalvakantie in Broadstairs, GB

I.s.m. Taalvakantie.be We trekken naar Broadstairs, aan de Zuid-Engelse kust, en verblijven daar in een gastgezin. De taallessen (5x3u), georganiseerd door Kent School of English, gaan door in de voormiddag en worden gegeven door Engelse leerkrachten. Groepen met max. 12 studenten worden ingedeeld op basis van een taaltest en zijn dikwijls een smeltkroes van nationaliteiten. De begeleiding is tweetalig en helpt dus zeker waar nodig aangezien Engels de voertaal is tijdens alle activiteiten. In de namiddag en ‘s avonds staan er culturele, sportieve en ontspannende activiteiten op het programma: omnisport, een discoavond, een avondje bioscoop, snooker of bowling, beachvolley, een BBQ, karaoke, een quiz,... en als ‘top of the bill’ een uitstap naar Canterbury en London. Je verblijft in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin. Het is mogelijk dat je het gastgezin deelt met een cursist van een andere nationaliteit, met wie je je Engels ook kan oefenen. Alles inbegrepen, behalve maaltijd heenreis, eventueel museumbezoek en persoonlijke uitgaven ter plaatse. Broadstairs GB | 15/08-22/08 | 12-18j | € 725 |

Franse taalvakantie in Boulogne-sur-Mer, FR

I.s.m. Taalvakantie.be Deze taalstage wordt ter plaatse georganiseerd door l’Université d’été de Boulogne-sur-Mer. De lessen (20u/week) gaan voornamelijk door in de voormiddag en worden gegeven door gekwalificeerde Franse leerkrachten. Op basis van een evaluatietest worden de cursisten ingedeeld in kleine groepjes volgens leeftijd en niveau. Rollenspelen, interviews en conversatie zorgen ervoor dat je tijdens deze workshops heel actief en creatief bezig bent. Ook tijdens de nevenactiviteiten is Frans de voertaal! Naast de taalcursus is er uiteraard een zeer actief en gevarieerd programma: volleybal, basketbal, voetbal, disco, barbecue, groepsspelen, Franse filmavond, bezoek aan de pittoreske kustplaatsen in de buurt, strandspelen op de prachtige stranden, quiz, enz... Er is ook een bezoek aan het bekende Nausicaa en een excursie naar de mooie krijtrotsen van Cap Gris-nez en cap Blanc-nez voorzien. Boulogne-sur-Mer FR/4/07-11/07/12-18j/€725 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

25


13+

Surf & Beach camp

i.s.m. Elephant Camps Het Surf & Beach camp is een actieve week voor de pittigste dudes en girls, zowel beginners als gevorderden. We vullen onze dagen met golfsurfen, SUP’n (Stand Up Paddle), zeeraften & -kayakken, mountainbiken, powerkiten, skateboarden, longskaten, beach- & teambuildinggames,... Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe activiteiten zoals een workshop graffiti, balanceren op de slackline, trampoline springen en indo-boarden. Dit jaar wagen we ons ook aan een sessie freerunning!!! Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 18/07-23/07 | 1/08-6/08 | 15/08-20/08 | 22/08-27/08 | 13-14j | € 370 28/08-31/08 | 13-14j | € 290 |

Full skate camp

i.s.m. Elephant Camps Ben jij op een board geboren, of kreeg je de smaak recent te pakken? We perfectioneren onze skills: het leeuwendeel van de tricks leren we op onze eigen in- en outdoor skateramps, en dat onder begeleiding van een professional! Daarnaast proeven we van verrassende sporten als golfsurfen en longboarden. Begin je spieren maar al te trainen, want we maken het kamp extra bijzonder met powerkiten en raften in de branding! ‘s Avonds geven we extra sessies in de overdekte skatebowl en doen we een graffiti workshop!!! Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 18/07-23/07 | 1/08-6/08 | 15/08-20/08 | 13-14j | € 380 28/08-31/08 | 13-14j | € 300 |

Surf & Skate

I.s.m. Elephant camps Heel de week SURFEN en SKATEN!Het Camp dat de beide perfect combineert: Surfen en Skaten. Een camp gecreëerd op vraag van onze deelnemers. Elke ochtend richting de zee om als eerste de golven te bedwingen en in de namiddag skaten in ons skatepark. Tijdens dit camp leer je op en top boarden! Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe randactiviteiten: - Graffiti workshop - Freerunning - Slackline - Indo-boarden. Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 1/08-6/08 | 15/08-20/08 | 22/08-27/08 | 13-14j | € 380 28/08-31/08 | 13-14j | € 300 |

Paardrijden & surf (gevorderden)

I.s.m. Elephants Camps De instructeurs leren jullie op een degelijke, veilige en gepassioneerde wijze alle kneepjes van het paardrijden aan. Je zal 10 u paardrijden in combinatie met leuke strand- en watersporten. Zo zal je ook gaan zeeraften, doe je aan freerunning, krijg je een graffiti workshop en zal je ook surfen! De gevorderden zullen zelfs op het strand kunnen rijden! Slapen doe je in een omgebouwde schoolbus. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt van deze originele kampen. Slechts 8 deelnemers per week! Materiaal: gevorderden moeten hun eigen rijkleding meebrengen.Let wel! Gevorderden moeten een brevet/bewijs kunnen voorleggen dat zij een gevorderd niveau hebben!!! Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 13-14j | € 475 |

26

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


13+

Wind & water fun

i.s.m. Elephant Camps Een actieve week voor de pittigste dudes en girls, zowel beginners als gevorderden. We leven ons 2 dagen uit met windsurfen en zeilen en daarnaast vullen we onze dagen met golfsurfen, SUP’n (Stand Up Paddle), zeeraften & kayakken, mountainbiken, powerkiten, skateboarden, longskaten, beach- & teambuildinggames,... Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe activiteiten zoals een workshop graffiti, balanceren op de slackline, trampoline springen en indo-boarden. Dit jaar wagen we ons ook aan een sessie freerunning!! Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 13-14j | € 420 |

Paardrijden & surf (beginners)

I.s.m. Elephants Camps De instructeurs leren jullie op een degelijke, veilige en gepassioneerde wijze alle kneepjes van het paardrijden aan. Je zal 10 u paardrijden in combinatie met leuke strand- en watersporten. Zo zal je ook gaan zeeraften, doe je aan freerunning, krijg je een graffiti workshop en zal je ook surfen! De gevorderden zullen zelfs op het strand kunnen rijden! Slapen doe je in een omgebouwde schoolbus. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt van deze originele kampen. Slechts 8 deelnemers per week! Materiaal: gevorderden moeten hun eigen rijkleding meebrengen. Let wel! Gevorderden moeten een brevet/bewijs kunnen voorleggen dat zij een gevorderd niveau hebben!!! Wenduine - Elephant Events | 18/07-23/07 | 13-14j | € 475 |

Surf/Skate/Wake

I.s.m. Elephant camps Be prepared om de nieuwste boardtricks te leren van onze gediplomeerde instructeur, oefen op het Elephant Camps mini skatepark, show je moves ‘s avonds in onze mini skate bowl, maak een rit op de longskate én tem de golven tijdens het surfen. Wakeboarden doen we 2 maal tijdens de week aan de kabel in Knokke. Kamp voor elk niveau! Op het Elephant Camp kan je ook slacklinen, trampoline springen en volleyballen. Je verblijft op een super locatie dicht bij strand en polders. Surf & Wake Activiteiten: - 8u Golfsurfen - 4u Wakeboarden aan de kabel - 2u Longskaten - 6u Skateboarden - 2u Aquapark of strandspelen avond: Video skate-analyse | avond skate sessies | graffiti workshop | movienight | kampvuur. Wenduine - Elephant Events | 18/07-23/07 | 13-14j | € 490 |

Wind & water fun

i.s.m. Elephant Camps Een actieve week voor de pittigste dudes en girls, zowel beginners als gevorderden. We leven ons 2 dagen uit met windsurfen en zeilen en daarnaast vullen we onze dagen met golfsurfen, SUP’n (Stand Up Paddle), zeeraften & kayakken, mountainbiken, powerkiten, skateboarden, longskaten, beach- & teambuildinggames,... Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe activiteiten zoals een workshop graffiti, balanceren op de slackline, trampoline springen en indo-boarden. Dit jaar wagen we ons ook aan een sessie freerunning!! Wenduine - Elephant Events | 15/08-20/08 | 13-14j | € 420 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

27


13+

Zeil & Surf

I.s.m. Elephant camps Nieuw Camp: Surfen en zeilen. Wie van water en wind houdt en graag op zee is, dit is je kamp! In de voormiddag de surfplank op en in de namiddag onder goede begeleiding alle kneepjes van het catamaran varen leren. Met dit kamp ga je op zee met de boot. We geven je alles mee zodat je op het einde van de week als een volwaardige zeeman de golven kan doorkruisen. Je kan je officiële diploma tijdens de week behalen! Naast het surfen en zeilen zorgen we voor nog meer leuke activiteiten: zeeraften, powerkiten, freerunnen, graffiti workshop en longskaten. Wenduine - Elephant Events | 22/08-27/08 | 13-14j | € 475 |

Surf & Fun

I.s.m. Flowtrack Vamos a la playa! In het prachtige San Vincente de la Barquera laten we ons eens helemaal gaan. Gediplomeerde instructeurs staan klaar om van jou een ware surfheld te maken! Laat die golven maar komen! Eens uit het water proberen we ons recht te houden op een longboard en op een gewoon skateboard. Daarnaast leren we de beginselen van de graffitikunst en halen we onze beste moves boven tijdens de ‘Disco Light party’. Voor wie geen genoeg krijgt van de actie in het water, bieden we optioneel canyoning aan! We klimmen, dalen en zwemmen om in de voetsporen van de rivier te treden. Hasta el verano! Camping Rodero - San Vincente Camping Rodero - San Vincente Camping Rodero - San Vincente Camping Rodero - San Vincente

| | | |

30/06-06/07 | 13-15j | € 470 | 11/07-20/07 | 18/07-27/07 | 25/07-3/08 | 1/08-10/08 | 13-15j | €595 | 4/07-13/07 | 8/08-17/08 | 13-15j | €615 | 15/08-24/08 | 22/08-31/08 | 13-15j | € 635 |

Watersport Paradise

I.s.m. Flowtrack Zin in vakantie in het buitenland? Zowel voor actie- als relaxzoekers hebben we een volledig pakket uitgewerkt. Zo staat een bezoekje aan het waterpretpark Aquabrava op het programma en gaan we een dag op watertrekking en lasershoot. Hou je van relax, dan kan je de zon zien ondergaan aan de Costa Brava.Ben je een actieve durfal, dan vullen we je dag met actie: watersporten als windsurfen, standup paddleboarding (SUP), skimboarden en beachgames. Maar ook boogschieten, katapultschieten, muurklimmen en hindernissenparcours dagen ons uit. Voor wie geen genoeg krijgt van de actie in het water, bieden we optioneel de Flowrider aan (surfen op kunstmatige golf)! Uiteraard geen droomvakantie zonder een Spaanse fiesta. We maken ons op voor een disco light Party! Vamos Empuria! Empuria - Camping Rubina Resort *** Empuria - Camping Rubina Resort *** Empuria - Camping Rubina Resort *** Empuria - Camping Rubina Resort ***

28

Trein

Bus

Minibus

Eigen vervoer

| | | |

30/06-06/07 | 13-15j | € 470 | 4/07-13/07 | 11/07-20/07 | 13-15j | € 615 | 8/08-17/08 | 15/08-24/08 | 22/08-31/08 | 13-15j | € 615 | 18/07-27/07 | 25/07-3/08 | 1/08-10/08 | 13-15j | € 595 |

Slapen in tent

Slapen in gebouw

Toonmoment

Expert


15+

Surf & Beach camp

I.s.m. Elephant camps Het Surf & Beach camp is een actieve week voor de pittigste dudes en girls, zowel beginners als gevorderden. We vullen onze dagen met golfsurfen, SUP’n (Stand Up Paddle), zeeraften & -kayakken, mountainbiken, powerkiten, skateboarden, longskaten, beach- & teambuildinggames,... Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe activiteiten zoals een workshop graffiti, balanceren op de slackline, trampoline springen en indo-boarden. Dit jaar wagen we ons ook aan een sessie freerunning!!! Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 18/07-23/07 | 1/08-6/08 | 15/08-20/08 | 22/08-27/08 | 15-16j | € 370 |

Full skate camp

i.s.m. Elephant Camps Ben jij op een board geboren, of kreeg je de smaak recent te pakken? We perfectioneren onze skills: het leeuwendeel van de tricks leren we op onze eigen in- en outdoor skateramps, en dat onder begeleiding van een professional! Daarnaast proeven we van verrassende sporten als golfsurfen en longboarden. Begin je spieren maar al te trainen, want we maken het kamp extra bijzonder met powerkiten en raften in de branding! ‘s Avonds geven we extra sessies in de overdekte skatebowl en doen we een graffiti workshop!!! Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 18/07-23/07 | 1/08-6/08 | 15/08-20/08 | 22/08-27/08 | 15-16j | € 380 |

Surf & Skate

I.s.m. Elephant camps Heel de week SURFEN en SKATEN! Het Camp dat de beide perfect combineert: Surfen en Skaten. Een camp gecreëerd op vraag van onze deelnemers. Elke ochtend richting de zee om als eerste de golven te bedwingen en in de namiddag skaten in ons skatepark. Tijdens dit camp leer je op en top boarden! Energie over? You better... want ook ‘s avonds plannen we toffe randactiviteiten: - Graffiti workshop - Freerunning - Slackline - Indo-boarden. Wenduine - Elephant Events | 04/07-09/07 | 18/07-23/07 | 1/08-6/08 | 15/08-20/08 | 22/08-27/08 | 15-16j | € 380 |

Surf/Skate/Wake

I.s.m. Elephant camps Be prepared om de nieuwste boardtricks te leren van onze gediplomeerde instructeur, oefen op het Elephant Camps mini skatepark, show je moves ‘s avonds in onze mini skate bowl, maak een rit op de longskate én tem de golven tijdens het surfen. Wakeboarden doen we 2 maal tijdens de week aan de kabel in Knokke. Kamp voor elk niveau! Op het Elephant Camp kan je ook slacklinen, trampoline springen en volleyballen. Je verblijft op een super locatie dicht bij strand en polders. Surf & Wake activiteiten: - 8u Golfsurfen - 4u Wakeboarden aan de kabel - 2u Longskaten - 6u Skateboarden - 2u Aquapark of strandspelen. Avond: Video skate-analyse | avond skate sessies | graffiti workshop | movienight | kampvuur Wenduine - Elephant Events | 01/08-06/08 | 15-16j | € 490 |

INSCHRIJVEN www.freetime.be INLICHTINGEN 070 246 170 | info@freetime.be

29


FR E E-TI ME VZW EN U I T BU RE AU GE N T VZW BLAZEN DIT J AAR 30 K AARSJ ES U IT EN DAT VIER EN WIJ ZO :

CONGRES

JAAR 1990

JEUGD CULTUUR & SPORT

30

jaar

Innovatief, kritisch, participatief, inspirerend & verbindend Wtf is work life integratie.

Burn-out heeft altijd te maken met werk

We zitten allemaal op een eiland. In mijn sportclub vind ik geen vrijwilligers meer, ik doe alles zelf.

Heeft Gent een cultureel centrum?

Uitpas dat kan toch niet blijven duren? Sport, Cultuur en Jeugd kan het kinderopvangprobleem oplossen. Ik zeg niets of anders ben ik misschien mijn subsidies kwijt.

vrijdag 7 mei ‘21

Diversiteit tot hoe ver reikt dat?

In Cultuur samenwerken da’s niet te doen jong

SPREKERS Dirk Schockaert recht van spreken

Philip Verhaeghe

goed bestuur leidt tot een dynamische vzw

HERKENBAAR?

Eva Vereecke iedereen jeugdwerker

Kom dan zeker op vrijdag 7 mei naar ons Congres We richten ons naar medewerkers, bestuurders en vrijwilligers actief in de jeugd- cultuur- en sportsector, maar ook schooldirecties, verantwoordelijken in de kinderopvang, politici enz.

Iedereen die begaan is met de jeugd is welkom.

8 sprekers, workshops en panelgesprek €25 - inclusief spijs en drank Locatie: Sint-Pietersabdij - Gent

Karleen De Rijcke samenwerking is de sleutel tot kwalitatieve opvang

Stijn Brouns

kunst en cultuur, een waarheid of een leugen

Kris De Coorde sport in de toekomst

An Van Den Bergh

moeilijk bereikbare doelgroepen bestaan niet

Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer of 5 min. fietsen vanaf Gent Zuid

Kris Colpaert

hoe ontwikkel ik meer mentale veerkracht

Info en inschrijvingen

via www.freetime.be of www.uitbureau.be Martens & Van Eeckaute

ADVOCATEN Sint-Markoenstraat 14, 9032-Wondelgem tel. 09 253 45 80 - fax 09 253 85 76 info@vpmve-advocaten.be http://www.vpmve-advocaten.be

VU Dirk Schockaert, Kammerstraat 19 te Gent

2020

1990 2020


Animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk worden? Check hier de data van de verschillende cursussen.

ANIMATOR CURSUS Krokus

De Tilk Merelbeke 15/02 tot 20/02

Pasen

De Tilk Merelbeke 05/04 tot 10/04 Laathof Hingene 12/04 tot 17/04 Merkenveld Brugge 12/04 tot 17/04

HOOFDANIMATOR

CURSUS

De Tilk Merelbeke 12/02 tot 14/02 05/03 tot 07/03 26/03 tot 27/03

Zomer

De Tilk Merelbeke 26/07 tot 31/07

Herfst

De Tilk Merelbeke 01/11 tot 06/11

INSTRUCTEURS

CURSUS

De Tilk Merelbeke 12/02 tot 14/02 05/03 tot 07/03

Inschrijven via www.freetime.be/cursussen


Reglement Inschrijven

Inschrijven gebeurt via de website. Heb je vragen over een inschrijving? Dat kan telefonisch van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u op het nummer 070/246.170 of per e-mail naar info@freetime.be. Uw inschrijving is bindend, ongeacht de manier van inschrijving. Na inschrijving ontvang je via e-mail een bevestiging van inschrijving en factuur. De betaling dient steeds binnen 10 dagen na ontvangst te gebeuren met de correcte gestructureerde mededeling die op de factuur vermeld staat. Free-Time staat een korting toe van € 10, voor alle externaatskampen en het grootste deel van onze vakanties met overnachting, aan gezinnen die in het bezit zijn van Kom-Pas, onze verwenpas. De pas moet echter geldig zijn tot de laatste dag van de FreeTimevakanties! Annuleringen Annulatie optie kamp met overnachting binnenland Gaat je zoon/dochter mee op een kamp met overnachting in het binnenland dan kan je een annulatieoptie nemen bij inschrijving. Deze optie kost €25 en is enkel van toepassing op onze binnenlandse kampen met overnachting. Deze extra optie houdt in dat de reiziger de overeenkomst in geval van ziekte, ongeval of overmachtsituatie in de naaste familie kostenloos kan annuleren, en enkel en alleen als deze annuleringsoptie bij inschrijving genomen werd. De annulering door de deelnemer moet ALTIJD schriftelijk gebeuren en gestaafd worden aan de hand van een bijgevoegd (medisch) attest. Na een telefonische melding dient er steeds een schriftelijke melding te volgen door de reiziger. De terugbetalingsprocedure wordt pas opgestart als het medisch of ander attest (afhankelijk van de reden) in het bezit zijn van Free-Time vzw. Wanneer de deelnemer de vakantieplaats vroegtijdig moet verlaten omwille van ziekte, ongeval, persoonlijke redenen of wangedrag kan geen terugbetaling gebeuren via deze annulatieoptie. Deze extra optie is vooral bedoeld voor wie vlak voor vertrek ziek/gewond geraakt of door overmacht (bv. een sterfgeval van een naast familielid) niet meer kan meegaan op kamp. Kosten die met de annulering gepaard gaan, dienen door de deelnemer steeds gedekt te worden. Annulatie kamp met overnachting buitenland Enkel bij onze buitenlandse kampen met overnachting is een extra annulatieverzekering automatisch inbegrepen in de prijs. In geval van schade, annulatie, reisonderbreking of hulpverlening kan je hierop een beroep doen. Annulatie omwille van Covid-19. Zie: www.freetime.be/coronavirus/

Reiscontractenwet

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Free-Time vzw is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Free-Time vzw beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 - Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen. - De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen,berust altijd bij ten minste één professioneel. - De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent. - De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen. (Pagina 15 van 20 Copyright Belgisch Staatsblad 24-09-2019)

32

- De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan twintig dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst opzeggen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsvermindering wanneer de relevante kosten zouden afnemen. - Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de professioneel die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding. - De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een opzegvergoeding vóór het begin van de pakketreis opzeggen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor de pakketreis. - Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde opzegvergoeding. - Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen. - In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsvermindering en/of schadevergoeding. - De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen. - Indien de insolventie van de organisator de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de pakketreis inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Free-Time vzw heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Ethias (polisnr. 45410319). Wanneer diensten door de insolventie van Free-Time vzw niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen (Groep NBA verzekeringsmakelaars NV, President Kennedypark 24 bus 1, 8500 Kortrijk, info@groepnba.com, tel. 056 231 870).

Algemene verkoopsvoorwaarden

1. Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden en eventuele bijzondere voorwaarden maken integrerend deel uit van de overeenkomst tussen partijen en zijn van toepassing op elk aanbod en alle leveringen tenzij dit vooraf schriftelijk anders is overeengekomen. De consument verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met deze algemene en bijzondere voorwaarden. 2. Bestelling De bestelling is bindend, ongeacht de wijze van inschrijving. De bestelling wordt bevestigd via een e-mail, met vermelding van de algemene verkoopsvoorwaarden en de ontvangst van de factuur. Op dat ogenblik begint de herroepingstermijn voor de consument te lopen. De betaling van de factuur dient steeds te gebeuren binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur met vermelding van het refertenummer. 3. Herroepingsrecht 3.1. PRINCIPE De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst. zie ook 3.2. Uitzondering Annuleringen moeten steeds schriftelijk gebeuren via de website vóór het verstrijken van de hierboven vermelde

termijn van veertien kalenderdagen. Wanneer de kennisgeving tijdig gebeurt, worden aan de consument enkel de rechtstreekse terugzendingskosten aangerekend en wordt het door de consument gestorte bedrag terugbetaald binnen de dertig dagen die volgen op de herroeping. 3.2. UITZONDERING De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien. Het herroepingsrecht kan door de consument niet worden uitgeoefend wanneer de uitvoering van de overeenkomst begonnen is voor het einde van de herroepingstermijn. M.a.w. indien de vakanties een aanvang nemen binnen de veertien dagen na datum van de bestelling, is een herroeping van de bestelling en terugbetaling niet mogelijk. 3.3. GEVOLGEN VAN LAATTIJDIGE HERROEPING In geval de consument laattijdig afziet van de bestelling, te weten na het verstrijken van de herroepingstermijn of indien de vakanties reeds een aanvang hebben genomen tijdens de herroepingstermijn, worden de volgende kosten aangerekend (zowel voor reeds betaalde vakanties, als voor vakanties die nog niet zijn betaald): Vakanties met overnachting: Termijn Binnen de 14 dagen na inschrijving Meer dan 8 weken voor aanvang kamp Minder dan 8 weken voor aanvang kamp Binnen 14 dagen voor aanvang kamp Annulering tijdens het kamp

Te betalen 0 euro 25 % 50% volledig volledig

Ziekte of overmacht U kunt intekenen op een extra annulatie optie voor kampen met overnachting in het binnenland (bij buitenlandse vakanties is dit inbegrepen). Wanbetaling Geef je geen gevolg aan de factuur, dan wordt er per bijkomende factuur €12,50 aangerekend. 4. Betalingsvoorwaarden Alle facturen zijn betaalbaar per overschrijving aan de zetel van de VZW Free-Time in België. De prijs is behoudens andersluidende vermelding op de factuur, contant betaalbaar. Er kan slechts een korting voor contante betaling worden verrekend indien dit uitdrukkelijk vooraf is overeengekomen. En in geen geval mag die korting worden verrekend zolang er facturen onbetaald blijven. Alle toegestane kortingen worden op voorhand tussen partijen overeengekomen. Niet betalen op een eventuele vervaldag brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling de eisbaarheid van alle nog niet vervallen vorderingen mee. Eventuele gesloten verkopen mogen door ons in dit geval eveneens als ontbonden worden beschouwd met een forfaitaire schadevergoeding van 10 % ten laste van de koper. Bij wanbetaling op de vervaldag brengt het onbetaald gedeelte van de vordering van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlsintrest op van 12 % te rekenen vanaf vervaldag. De enkele vertraging in betaling, hetzij van het geheel, hetzij van een gedeelte der vordering heeft zonder enige ingebrekestelling aanleiding tot betaling door de debiteur van een verhogingsbeding van 10 % op het onbetaald gebleven bedrag. 5. Klachten Klachten betreffende de levering of diensten moeten de VZW Free-Time binnen de acht (8) dagen na de levering of uitvoering der werken bereiken met een gemotiveerde aangetekende brief of per mail naar info@freetime.be. Bij gebreke aan een aangetekende brief of mail wordt de klacht geacht niet te bestaan en zal de VZW Free-Time geen enkele vergoeding verschuldigd zijn. 6. Toepasselijke wet / geschillenregeling Het Belgisch recht is van toepassing op dit contract. In geval van betwisting zijn de vredegerechten van het kanton van de maatschappelijke zetel of woonplaats van de verkoper, leverancier of dienstverlener, dan wel de rechtbanken van Gent uitsluitend bevoegd.


Kwaliteitsgarantie waar Free-Time vzw voor staat

PUIKE ADMINISTRATIE Na iedere inschrijving ontvang je automatisch een betalingsdocument met basisinfo over het kamp. Mocht dit niet het geval zijn, hebben wij ofwel een foutief e-mailadres ontvangen of is de factuur bij jouw spam beland. Twintig dagen voor aanvang van het kamp ontvang je een informatiemail over het kamp in kwestie. Bij verdere vragen kan je je steeds rechtstreeks telefonisch of per mail tot de personeelsleden richten. Ze staan je steeds vriendelijk te woord, geven de nodige informatie of verwijzen je door naar een verantwoordelijke. UITSTEKENDE ACCOMMODATIES Al onze kampen gaan door op kind-vriendelijke accommodaties met verschillende, ruime lokalen. Er is steeds groen in de buurt. De gebouwen hebben hygiënische toiletten en veilige toegangen – weg van verkeer en gemakkelijk onder toezicht te houden – en zijn gemakkelijk bereikbaar via hoofdwegen.

GEMOTIVEERDE MONITOREN De monitoren staan steeds ter beschikking van de ouders en de kinderen. Alle monitoren hebben een animatorattest of zijn pedagogisch geschoold. Op kampen met overnachting zijn monitoren minstens 18 jaar. De monitoren zorgen voor een weldoordachte en goed voorbereide invulling van hun programma. Vzw FreeTime zorgt voor een constante evaluatie van de monitoren. EVALUATIE Elke ouder ontvangt een evaluatie-document en op elke schriftelijke opmerking of klacht zal gereageerd worden. Ook monitoren en vakantie-verantwoordelijken zorgen voor een grondige eindevaluatie. Free-Time vzw neemt de evaluaties steeds mee in het verder uitbouwen van haar werking.

FOTO’S Ouders vinden het heel fijn dat wij foto’s van op onze kampen plaatsen. Daarom is het heel belangrijk dat je bij inschrijving ook aan vinkt dat wij foto’s mogen nemen van uw kind. Voor onze promotie trachten wij voornamelijk fotomateriaal aan te kopen. Indien we foto’s gebruiken van op onze kampen online, dan respecteren wij de privacy door voornamelijk groepsfoto’s (vanaf 3 kinderen) hiervoor te selecteren en/of enkele foto’s waarbij de expliciete toestemming hebben van het kind en ouder. Close ups worden enkel bij de kampfoto’s in onze fotoalbums op de website geplaatst en dus niet voor promotionele doestellingen gebruikt.

AANGEPAST ANNULATIEBELEID Bij annulering zal de terugbetaling binnen de maand verwerkt worden. De terugbetaling wordt steeds toegepast volgens het Free-Time annulatiereglement, dat ook in iedere brochure is opgenomen. Als FreeTime zelf een vakantie geannuleerd heeft, krijg je uiteraard het inschrijvingsgeld terug. KLANTGERICHTE VISIE Free-Time gelooft in een continue verbetering van onze werking. Alle ouders ontvangen een evaluatiedocument na elk kamp. Ook monitoren en vakantieverantwoordelijken zorgen voor een grondige eindevaluatie. Deze evaluaties nemen we mee in de verdere uitbouw van onze werking. Free-Time reageert op alle schriftelijke opmerkingen of klachten indien deze gegrond zijn.

VEILIGHEID Alle kinderen worden in- en uitgeschreven op het exacte uur van aankomst en vertrek. Kinderen staan te allen tijde onder toezicht. Bij ongevallen zullen de nodige maatregelen worden genomen. Op elke vakantie is er voldoende EHBO-materiaal aanwezig. De hulpdiensten worden reeds vooraf verwittigd van onze aanwezigheid. De monitoren en de verantwoordelijken van vzw Free-Time zullen de ouders bijstaan bij het invullen van de nodige formulieren om kosten terug te vorderen van de verzekering.

AAN DE OUDERS VRAGEN WIJ • Eventuele klachten schriftelijk te formuleren binnen de acht dagen. •

Het reglement, de algemene verkoopsvoorwaarden en de kwaliteitsgarantie te onderschrijven. Bij elke inschrijving kan je onze algemene voorwaarden nalezen. De inschrijving kan pas voltooid worden na goedkeuring van de algemene voorwaarden.

Deze kwaliteitsgarantie is uitsluitend geldig voor de Free-Timevakanties.

V.U.: Dirk Schockaert | Contact: Vzw Free-Time Kammerstraat 19, 9000 Gent | 070/246 170 | info@freetime.be IBAN: BE77 8900 1448 3242 | BIC: VDSP BE 91 | Ondernemingsnummer: 0442350385 Redactie: Free-Time team | Ontwerp huisstijl: Bastien Devalckeneer, info@bastiendevalck.design | Realisatie: www.polariscs.com | Druk: Graphius

33


MONITOREN Onze 561 monitoren zijn het kloppend hart van onze organisatie. Zij staan er elke vakantieweek opnieuw om het beste van zich zelf te geven en alle kinderen een topkampweek te bezorgen. We werken op drie fronten aan de ontplooiing van onze monitoren: ontspanning, vorming en inspraak. Maar monitoren genieten het meest van hun kamp omdat ze gewoon graag werken met kinderen en jongeren en als ze zien hoeveel plezier deze aan

Zelf een leuk idee?

hun kamp beleven. Hun stem wordt ook vertegenwoordigd op de algemene vergadering van Free-Time en maandelijkse komt er een kern van monitoren samen om de agenda, lopende projecten en evaluaties te bespreken in de werkgroep monitoren of V-Time.

Laat van je horen

via monitoren@freetime.be

34

www.freetime.be

Profile for Stijn Verbeure

Brochure zomerkampen met overnachting 2021  

Brochure zomerkampen met overnachting 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded