Page 1

Omgaan met informatie 1/ ICT : WEB 2.0 Brainstorming rond mijn mogelijke onderwerpen binnen het vak wereldoriĂŤntatie:

Twee passende filmpjes rond het onderwerp: http://www.youtube.com/watch?v=U6RLneYOl-E http://www.youtube.com/watch?v=4WbPPE1FU_c *In beide youtubefilmpjes vind je een powerpointpresentatie terug met foto's van verschillende dieren. Op de achtergrond hoor je ook een rustig muziekfragmentje. Belangrijk is dat er op het filmpje dieren komen die allemaal gewerveld zijn en toch tot een verschillende klasse behoren. De 5 klassen: vissen, amfibieĂŤn, reptielen, vogels en zoogdieren. Hier is naar mijn mening het beste filmpje van de twee : http://www.box.net/shared/29qoov7oks Een sterke powerpointpresentatie rond het onderwerp van slideshare:


http://www.slideshare.net/doina/best-2007-animals-photos *In de powerpoint komen prachtige foto's voor van verschillende dieren, dit sluit heel goed aan bij het onderwerp dat ik gekozen heb. Je ziet allemaal gewervelde dieren die in 1 van de 5 klassen voorkomen! Je kan de kinderen laten verwoorden wat ze zien en het dier in de juiste klasse laten indelen. De ppt is oorspronkelijk engels, maar dit merken de kinderen niet aangezien er geen tekst aanwezig is en enkel foto's. Een lied passend bij het onderwerp vanop deezer: http://www.deezer.com/track/12728 *De titel van het lied heet "animal" en het is van Def Leppard. Het lied gaat over een animal, een dier :) Maar dan in menselijke vorm, het beest in ons zelf... Je zou kunnen verwijzen naar wij de mens die zelf het beest uithangen... Een cover die past bij het onderwerp van magmypic:

*Mijn onderwerp gaat over de natuur en het tijdschrift uiteraard ook; "Natural Geography" De link van de presentatie met foto's rond mijn onderwerp: http://docs.google.com/Presentation?id=dchxvmdr_6hpdxmbdv *Deze staat zichtbaar voor iedereen


Mijn favoriete links rond mijn gekozen onderwerp: http://del.icio.us/stijnvanderbiest --->

http://www.beesies.nl/kenmerken/gewervelden.htm http://www.worldexplorer.be/kenmerken_gewervelde_dieren.htm http://www.waarwoontwillem.nl/expositie_3/1B04/gewervelden/kenmerken.html *Hieronder vind je 3 links met allemaal interessante weetjes en belangrijke informatie omtrent mijn gekozen onderwerp! Bij worldexplorer vind je ook enkele mooie foto’s! Geniet ervan. Een WEB 2.0 toepassing naar vrije keuze: *Ik heb gekozen voor wikipedia omdat je hierop ontelbaar veel informatie kan terugvinden en dit is handig voor iedereen! De informatie is ook heel betrouwbaar! Ik heb dus een zoekopdracht gedaan naar mijn gekozen onderwerp.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gewervelden

ICT WEB 2.0  

Taak ICT 1