Page 1

EDITIE JUNI 2018

WHY FOLLOW TRENDS WHEN YOU’VE GOT STYLE UPDATE

MILAAN

DESIGNWEEK

XXL

huizen kijken VAN MANSION TOT LOFT

Styling

De kracht van neutralen

Finishing touch

Chique combo’s verf, stof, behang & raamdeco


WOWFACTOR • Penthouse van 220 vierkante meter • Al het maatwerk uitgevoerd in notenhout • Altijd wel ergens zon op het maxiterras

26


X XL

BINNENKIJKEN

Een uitzicht om jaloers op te zijn. De bewoners kijken uit op de Schelde en de voornaamste eyecatchers van de stad Antwerpen.

Hoofd in de wolken

Op de bovenste verdieping van een blitse woontoren op ’t Eilandje huizen ondernemers/kunstverzamelaars met een verfijnde smaak. De inrichting van het penthouse is al even weids, luchtig en licht als het hemelse uitzicht. Productie, styling en tekst Marc Heldens – Fotografie Verne Photography

27


DECOTIP: LAAT JE GEVOEL SPREKEN Voor elk project gaat architect Hans Verstuyft op zoek naar meubels die precies in dat project passen. Die keuze wordt deels bepaald door feitelijke factoren, zoals budget, licht en wie de gebruikers zijn. Maar Hans heeft ook veel aandacht voor de meer subjectieve elementen, zoals gevoel, warmte, comfort, tactiliteit en sensualiteit. “We willen dat onze projecten een nieuwe manier van leven uitstralen en niet alleen een rationele oplossing zijn voor een ruimtelijk probleem.�

28


De zitbank Soft Dream is van Flexform, de kussens zijn van Nijhof Wonen. De messing lamp is een ontwerp van Hans Verstuyft voor Trizo21. Het tapijt is van Zozan, Antwerpen. De bijzettafels zijn op maat ontworpen door Hans Verstuyft. De houten stoelen Is lounge chair zijn van Miyazaki via Pas-Partoe, Heindonk. Aan de muur een kunstwerk van Luc Tuymans. De bibliotheek is een ontwerp van Hans Verstuyft en uitgevoerd in Amerikaanse walnootfineer.

29


WOWFACTOR • De tuin loopt over in een natuurgebied • Elke kamer heeft een eigen terras • Zwemmen én kunst kijken kan hier tegelijk

De witte tuinmeubels van Design2Chill zijn ontworpen door Jan des Bouvrie. 74


X XL

BINNENKIJKEN

Glazen huis

Het terras van padoekplanken kijkt uit op een prachtig stukje natuur. Dankzij de glazen borstwering hoef je niets van al dat moois te missen.

Wonen in een award winning huis, het is weinigen gegeven maar heel gewoon voor dit gezin. De bewoners ruilden hun kasteel in voor deze strakke maar warme villa ontworpen door Nederlands monument en ontwerper Jan des Bouvrie. Tekst Anneleen Peeters – Fotografie Bo des Bouvrie

75


Voor de enorme eettafel koos Jan des Bouvrie een mooi stuk hout, waar hij een onderstel voor liet maken. De eetkamerstoelen zijn van Linteloo. De prachtige eiken plankenvloer brengt warmte in het interieur.

80


81


Materiaal

SPREKEND BLAD Overal gezien: ronde tafels (van bijzet- tot eettafel) met een opvallend tafelblad van marmer. Geen braaf carraramarmer meer maar bijzonder natuursteen met opvallende tekeningen. Op de foto de bijzettafel Moon met een blad van Grey Emperador, een ontwerp van Gubi.

Prachtig dit zwarte marmer: chic en mysterieus.

Inspiratie

Lichtjuweel De lichtinstallatie van Michael Anastassiades voor Flos deed dromen van een enorme hal met plaats genoeg voor zijn kettingkroonluchters.

104


Het debuut

Samen maar toch apart Isola Design District was de zone in de stad waar je het werk van jonge ontwerpers kon spotten. Wij waren aangenaam verrast door het debuut van het Belgische Brut Collective. Het collectief bestaat uit zes Belgische ontwerpers (o.a. Ben Storms, Nel Verbeke ‌) die in de toekomst met regelmaat samen naar buiten zullen treden. Voor deze scenografie legden ze de link met steenkool als verwijzing naar het Belgische industriÍle verleden.

It-object

NUMMER EEN Republic of Fritz Hansen kon Nendo strikken om een nieuwe stoel te ontwerpen. De opdracht was massief hout, maar de Japanner combineerde gelamineerd en massief hout en verwijst zo naar het verleden van het merk. Goed voor onze nationale trots: head of design Christian Andersen verklapte ons dat de stoel No1 wordt gemaakt door het Belgische zitmeubelbedrijf De Zetel.

105


TIP: CONTRAST “Voorkom dat alle spanning uit je interieur vloeit. Creëer contrasten en combinaties. Dat kan uiteraard met accentkleuren in meubels of textiel. Maar het kan ook door één wand of meubel net iets donkerder of lichter te kiezen, waardoor je reliëf creëert.”

Hilde Francq

Lamp Austere voor Trizo21, een ontwerp Hans Verstuyft. Zitmeubel Marenco van Arflex. Tapijt gemaakt van zwarte hennep. Schaal van aardewerk van Serax (prijs op aanvraag, serax.com). Kaars via Couleur Locale (€ 89, couleurlocale.eu).

116


De douche is bekleed met Portugese zandsteen, het plafond is afgewerkt met tadelakt. Ook op de vloer ligt Portugese zandsteen.

“WE ZIJN ZO ONTZETTEND SNEL AFGELEID DAT ER THUIS BEHOEFTE IS AAN RUST EN FOCUS”

Another Blanket: elk deken is uniek. Een ontwerp van BuroBELén voor Thomas Eyck.

117


Lijnen en patronen Grafische prints kunnen de architectuur van een woning benadrukken, een schaduwspel creëren en een simpele wand of object tot leven brengen.

1

GEDURFD? NIET ALTIJD “Naast behang met lijnen of patronen kun je een grafisch effect creëren met lamellen of jaloezieën”, zegt interieurstyliste Manon van Maison Manon. “Kussens met grafische prints zijn ook altijd een goed alternatief voor een volledige wand met een druk patroon en je vervangt ze makkelijker als je erop uitgekeken bent.”

2

122

3

4


5

6

Bekleed je wand met print met 3D-effect en je ruimte lijkt meteen groter.

7

1 Linnen stof Tissu Hosome uit de collectie Shima van Casamance, 300 cm breed, verkrijgbaar in acht kleurstellingen (€ 114, casamance.com) - 2 Behang Glass Nacres van Élitis, verkrijgbaar in twaalf kleuren, o.a. via De Bongerd (€ 273 per rol, elitis.fr, debongerd.nl) - 3 Behang Arrow uit de collectie Focus van Arte, verkrijgbaar in zeven kleurstellingen (€ 119 per rol, arte-international.com) - 4 Kussen Kamba uit de collectie Huari van Villa Nova, verkrijgbaar in vier kleuren, 60x60 cm (€ 96,50, villanova.co.uk) - 5 Vliesbehang 382570 uit de collectie Stature van Eijffinger, verkrijgbaar in drie kleuren (€ 49,95 per rol, eijffinger.com) - 6 Facette Shades van Luxaflex, verkrijgbaar in verschillende exclusieve, geweven stoffen (vanaf € 294, luxaflex.com) - 7 Kleuren Marble I, Yesterday’s flower en Caddie van Paint & Paper Library, verkrijgbaar in vijf finishes (vanaf € 32,50 voor 750 ml, paintandpaperlibrary.com)

123


QUOTE

© Liesbet Goetschalckx

“The question of what you want to own is actually the question of how you want to live your life”

Zo merkt de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo op. Groot of klein wonen? Hoe richt je je huis in? Het zegt iets over je financiële status, maar vooral over hoe jij zelf in het leven staat.

194

Stijlvol Wonen juni 2018 (4)  

Droom weg bij XXL binnenkijkers: van villa tot penthouse. Laat je inspireren door de nieuwe neutralen en ontdek gouden tips om goed te combi...

Stijlvol Wonen juni 2018 (4)  

Droom weg bij XXL binnenkijkers: van villa tot penthouse. Laat je inspireren door de nieuwe neutralen en ontdek gouden tips om goed te combi...

Advertisement