Page 1

R.Visscherstraat 13 Alkmaar

Comfortabel wonen op een fantastische locatie!


R. Visscherstraat 13 Alkmaar Een compleet gemoderniseerde karakteristieke woning op een fantastische locatie in het geliefde Emmakwartier.

Vraagprijs Soort woonhuis Perceeloppervlakte Woonoppervlakte Inhoud Aantal Kamers Bouwperiode/-jaar

02

â‚Ź 325.000 k.k. Eengezinswoning, Tussenwoning 113 m2 105 m2 320 m3 6 1920

Deze woning is echt een perfecte mix tussen karakteristiek en modern en heeft daarbij een frisse en tegelijk luxe uitstraling. U vindt verrassend veel ruimte achter deze karaktervolle gevel. Gelegen in een veilige en rustige straat met speeltuintje om de hoek, nabij gezellig stadshart, MCA, 2 basisscholen, park en sportcomplex De Hout en de Singelgarage. Parkeren kan voor de deur (d.m.v. parkeervergunning).


Begane grond Via de sfeervolle entree met fraai bewerkte voordeur komt u in de hal met meterkast en achterin de toiletruimte met fontein. Vervolgens komen we binnen in de langgerekte straatgerichte woonkamer met open keuken en aangebouwde studio/werkruimte. Zowel in de voor- als achtergevel is de woonkamer voorzien van een heerlijk royale raampartij, waardoor het daglicht ruim binnenvalt en waardoor u aan de achterzijde mooi uitkijkt op de ruime stadstuin. De aanbouw geeft licht en lucht aan het geheel, temeer door de recent geplaatste lichtkoepel (2009) en plafond voorzien van inbouwverlichting.

03


Een fantastische afwerking met recent gladgestucte witte wanden en plafonds (2010) een wit gelakte parketvloer en in de studio een marmoleum vloer (2011). De moderne hoogglans keuken (2008) in rechte opstelling beschikt over een koelkast, oven, keramische kookplaat, vaatwasmachine, spoelunit met design kraan, grote SMEG RVS afzuigkap en een zee aan bergruimte in de brede laden. In het plafond is inbouwverlichting aangebracht. Extra opbergruimte is te vinden aan de overzijde van het keukenblok tegen de buitenwand in de lage keukenkasten. Aan de achterzijde van de studio treft u de aansluitingen voor wasmachine en droger aan.

04


Via de vaste trapopgang bereikt u de overloop, met aangrenzend een vaste kast, luxe badkamer, 2 slaapkamers aan de voorzijde en een riante slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Vanuit deze kamer heeft u een gezellig uitzicht op de vele charmante achtergeveltjes en de magnifieke plataan. De badkamer is compleet ingericht met een royaal hoekbad met afwasbare spatschermen, een extra breed wastafelmeubel, een zwevend toilet en designradiator, alles strak afgewerkt in witte tinten en opnieuw gladgestuct in 2010. De c.v. ketel is netjes weggewerkt in een vaste kast op de overloop.

1e verdieping

05


06


2e verdieping De trapopgang leidt naar de riante zolderverdieping met prachtig uitzicht, waar u gemakkelijk een 4e slaapkamer en evt. kleine 5e slaapkamer kunt inrichten. In de ruimte aan de voorzijde onder de kap kunt u ook een bergruimte of studiehoek realiseren.

07


Buiten De diepe achtertuin (ca. 11.30 m x 4 m), te bereiken via de studio, is sfeervol aangelegd met achterin een direct in het oog springende prachtige grote plataan over de gehele breedte van de tuin. ’s Morgens komt de zon hier op, en vanwege de diepte van de tuin is het in de zomer tot redelijk laat nog lekker zonnig. Het is echt genieten op uw eigen zonneterras en als het donker wordt, dan schakelt u gewoon de design tuinverlichting in. Achter de uitbouw bevindt zich de schuur, evt. ter overname. Een extra brede achterom (vernieuwd in 2011) welke leidt naar de steeg naast de woning, verschaft u gemakkelijk toegang als u met motor of fiets de tuin wenst te betreden.

08


09


10


11


Kenmerken Bouw

Buitenruimte

Soort woonhuis: Eengezinswoning, Tussenwoning Soort bouw: Bestaande bouw Bouwjaar: 1920 Soort dak: Samengesteld dak bedekt met pannen, bitumineuze dakbedekking

Ligging: In centrum, In woonwijk Tuin: Achtertuin Achtertuin: 45 m2 (11,3m diep en 4m breed) Ligging tuin: Gelegen op het noordoosten bereikbaar via achterom

Kadastrale gegevens

Oppervlakte en inhoud

Volle eigendom, gemeente Alkmaar, sectie F, nummer 2387 , perceeloppervlakte: 113 m2

Wonen(= woonoppervlakte): 105m2 Perceeloppervlakte: 113m2 Inhoud: 320m3

Energie Isolatie: Dakisolatie, Dubbel glas Verwarming: C.V.-ketel Warm water: C.V.-ketel C.V.-ketel: Combiketel (AWB) uit 1997

Indeling Aantal kamers: 6 Voorzieningen: Alarminstallatie, TV kabel

Aanvaarding Bergruimte

Aanvaarding: In overleg

Schuur/berging: Box

Bijzonderheden Parkeergelegenheid Soort parkeergelegenheid: Parkeervergunningen

12

Geen bijzonderheden gemeld


Zakenlijst Blijft achter Losse potten/planten Tuinhuisje/broeikas Buitenverlichting Vlaggenmast/vlaggenstokhouder Antenne Alarminstallatie Zonwering binnen (luxaflex e.d.) Horren Vloerbedekking/Linoleum Parket (Klok)thermostaat Fornuis Kookplaat Koelkast Oven Afzuigkap Vrieskast Vaatwasser Dimmers Losse kasten Boeken-, legplanken Wastafelaccessoires Toiletaccessoires Badkameraccessoires

Gaat mee

Ter overname

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

13


Algemene informatie Woning bezichtigen

Een bod uitbrengen

Om u een zo goed mogelijk beeld van de woning te geven, vinden wij het belangrijk dat de verkoper de bezichtiging zelf begeleidt. Niemand kent de woning en de buurt immers beter. Daarom vragen wij de verkoper contact met u op te nemen om een afspraak te maken.

U kunt uw bod telefonisch 088 200 2000 (lokaal tarief) of via het biedingsformulier op www.makelaarsland.nl (button ‘Doe een bod’ bij de woningpresentatie) uitbrengen.

Het kan voorkomen dat de verkoper geen mogelijkheden heeft om zelf actief te zijn bij de verkoop en daarom de bezichtigingen uitbesteedt aan een ‘Verkoopcoach’. In dat geval neemt de Verkoopcoach contact met u op. Omdat de verkoper en de Verkoopcoach niet gebonden zijn aan kantoortijden kunnen bezichtigingen ook vaak ‘s avonds of in het weekend plaatsvinden. Een Verkoopcoach is gespecialiseerd in de presentatie, styling en inrichting van woningen en de verzorging van bezichtigingen. Een Verkoopcoach is geen makelaar, taxateur of andere adviseur op het gebied van de makelaardij. Een Verkoopcoach kan en mag zich daarom niet uitlaten over juridische- en bouwkundige aspecten, biedingen, onderhandelingen en/of de waarde van een woning. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan informatie en/of toezeggingen van een Verkoopcoach welke hiermee in strijd zijn.

Één van onze vastgoedspecialisten neemt uw bieding in behandeling en zal zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u en de verkoper opnemen om nader te overleggen. Een door u uitgebracht bod wordt vertrouwelijk behandeld en alleen aan de verkoper kenbaar gemaakt. De verkoper kan uw voorstel accepteren, een tegenvoorstel uitbrengen of uw voorstel afwijzen.

Uw huidige woning verkopen? Makelaarsland is een innovatieve organisatie die een doorbraak binnen de makelaardij heeft bewerkstelligd. Dankzij onze unieke formule ontvangt u NVM expertise tegen een vast en laag all-in tarief. Bel voor een vrijblijvend informatiegesprek 088 200 2000 (lokaal tarief). De specialisten van Makelaarsland staan voor u klaar. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. En natuurlijk ook per email: info@makelaarsland.nl.

Overige documentatie Tip! Bent u zich aan het oriënteren op de hypotheekmarkt? In samenwerking met AEGON Bank bieden wij u een vrijblijvend hypotheekadvies. Bij het aanvragen kunt u aangeven een telefonisch adviesgesprek en gratis hypotheekofferte te willen ontvangen.

Er kan overige documentatie beschikbaar zijn. Deze informatie is apart te downloaden. Ga naar www.makelaarsland.nl en klik bij de woning op tabblad ‘Kenmerken’.

Bijzondere bepalingen Ouderdomclausule De woning is ouder dan 15 jaar. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan bij nieuwe of nieuwere woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat hij niet in voor de kwaliteit van vloeren, dak, gevels, fundering, installaties, leidingen, riolering en aanwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Hij verzwijgt echter niet moedwillig gebreken aan bovenstaande zaken.

14

Asbest In de onroerende zaak kunnen asbesthoudende stoffen/ materialen aanwezig zijn. In het geval deze worden verwijderd dienen door koper die maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit de desbetreffende onroerende zaak kan voortvloeien.


Verkoopinformatie Koopakte

Energielabel

Na overeenstemming zullen afspraken worden vastgelegd in een koopakte conform het model van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Voor woningen in Amsterdam zullen afspraken worden vastgelegd in een koopakte conform het model van de Koninklijke NotariĂŤle Beroepsorganisatie. In deze koopakte zullen onder andere de onderstaande bijzonderheden worden opgenomen.

Tenzij anders afgesproken, zal verkoper bij de notariĂŤle eigendomsoverdracht aan koper een energielabel overhandigen. Van het voorgaande kan door verkoper worden afgeweken indien op grond van het besluit energieprestatie gebouwen een dergelijk label of certificaat niet noodzakelijk is (bijvoorbeeld in geval het verkochte is aangewezen als monument als bedoeld in de Monumentenwet 1988 of in een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening of als het vrijstaande gebouwen betreft met een gebruiksoppervlakte van minder dan 50 m2). Voor meer informatie www.energielabel.nl.

Ontbindende voorwaarde financiering Ten behoeve van een eventueel opgenomen voorbehoud voor het verkrijgen van financiering hanteert Makelaarsland een termijn van 5 weken (te rekenen vanaf het moment van bereiken van overeenstemming) waarbinnen op grond van deze voorwaarde ontbonden kan worden.

Waarborgsom / bankgarantie De koopovereenkomst vereist van de koper altijd een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom. De koper krijgt hiertoe 6 weken (te rekenen vanaf het moment van bereiken van overeenstemming) om dit te regelen.

Erfdienstbaarheden Indien er op de woning of het perceel erfdienstbaarheden, kwalitatieve verplichtingen en/of andere bedingen rusten, gaan ze over op de koper en worden ze als bijlage behorend bij de koopakte, meestal in de vorm van het eigendomsbewijs, ter beschikking gesteld.

Uitnodiging

De verkoper heeft een meldingsplicht. De koper mag daarom verwachten dat de informatie die door de verkoper wordt verstrekt, correct is. Er moet altijd melding worden gemaakt van eventuele gebreken en bijzondere omstandigheden.

Alle door Makelaarsland en verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg dan wel tot het uitbrengen van een bod. Verkoper stelt uitdrukkelijk, dat een verkoop niet eerder totstandkomt, dan nadat niet alleen over hoofdzaken ( object en prijs), maar ook over details (zoals datum van aanvaarding, roerende zaken, ontbindende voorwaarden etc.) overeenstemming is bereikt.

Onderzoeksplicht

Voorbehouden

Meldingsplicht verkoper

De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht. Dit betekent dat de koper zelf onderzoek dient te verrichten naar de diverse zaken die van belang zijn bij het nemen van de juiste koopbeslissing. Wij noemen: de bouwtechnische staat van de woning, eventuele rechten en plichten die op de woning (of perceel) rusten (ook wel erfdienstbaarheden of kwalitatieve rechten/ plichten genoemd) en milieufactoren, omgevingsfactoren, (toekomstige) bestemmingsplannen enzovoorts. Gezien de complexe materie, met name waar het uw onderzoeksplicht betreft, raden wij u aan een eigen NVM-makelaar in te schakelen en hem mee te nemen naar de bezichtiging(en).

Ondanks dat grote zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van de verkoopbrochure, wordt voor de onjuistheid van de vermelde gegevens door de eigenaar noch door de verkopend makelaar enige aansprakelijkheid aanvaard. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. De eventueel in de brochure opgenomen tekeningen geven vaak de standaardsituatie van de woning weer. Het kan echter voorkomen dat de eigenaar wijzigingen heeft aangebracht, zodat maten en indelingen niet meer overeenstemmen met de werkelijke situatie. Door Makelaarsland wordt geen aansprakelijkheid aanvaard, behalve waar de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak geeft op uitkering.

15


T. 088 200 2000 E. info@makelaarsland.nl I. www.makelaarsland.nl

Woningbrochure Roemer Visscherstraat 13 Alkmaar  

Professionele full colour woningbrochure Verkoopcoach