__MAIN_TEXT__

Page 1

>>MARKANT: JAN DOUWE KROESKE >>KRISKRAS DOOR VAN DUINKERKEN >>DJOPS KOMT NAAR HARDERWIJK! >>VIJF STERREN BENADERING BIJ KIA VAN MOSSEL >>LEEFBAARHEID IN GEMEENTE HARDERWIJK

beleven / genieten / wonen / werken / ondernemen

HULSHORST & VIERHOUTEN JAARGANG 11 / NUMMER 45 / APRIL 2019 / PRIJS € 6,95 / HARDERWIJK

HIERDEN

ERMELO

STAVERDEN

LEUVENUM

SPEULD

NUNSPEET (CENTRUM)

HARDERWIJK


• Asbestsanering • Sloopwerken • Brandschade • Grondwerken • Straatwerk

Vd Berg Sloopwerken Zuiderzeestraatweg 187 3849 AE Hierden Tel: 0341 – 453163 Email: info@vdbergsloopwerken.nl

2e hands bouwmaterialen open op zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur. Tevens op afspraak.


inhoud. Resultaat zonder kwaliteit is saai Al ruim 10 jaar geven wij met ons bedrijf BOLD het magazine IN&OM uit. En mogen we meekijken achter de schermen bij vele ondernemers in Harderwijk en omgeving. De fotoshoots zijn tegelijkertijd (in)spannend en verrassend. Portretten en momenten worden steeds intenser vastgelegd. Redactie voeren en de flowopbouw van de tekst en het fotoverhaal is balanceren en vaak nachtwerk om de deadline voor de drukker te halen. Maar wel het mooiste (nacht)werk dat er bestaat! De beleving op u overbrengen, dat is wat we graag willen.

genieten 4

MARKANT: JAN DOUWE KROESKE

19

MAATWERK VAN MOOI

24 TRENDS BIJ DE BADZAAK

Mede dankzij onze medewerkers/partners én met oneindig veel liefde voor ons prachtige vak presenteren wij u met trots ons eerste nummer in 2019; spring is in the air!

27

We gaan o.a. op bezoek bij Dierenasiel De Ark, de Gemeente Harderwijk over handhaving, Djops die naar Harderwijk komt, Duinkerken dé specialist in sport en kamperen, voel je je thuis bij Stijkel en KIA van Mossel met een mooie nieuwe showroom. Er valt veel te ontdekken IN&OM Harderwijk. Je blijft je verbazen hoe bijzonder ieder verhaal eigenlijk is. Kwaliteit & inhoud kent vele gezichten en wint eigenlijk altijd.

27 KRISKRAS DOOR VAN DUINKERKEN 29 KINDERFEESTJES BIJ KOKKI'S

ondernemen 14

Resultaat zonder kwaliteit is saai. Kwaliteit zonder resultaat is onzin - Johan Cruijff

DJOPS KOMT NAAR HARDERWIJK!

Bianca Wassink Marcel Schipper www.boldprojecten.nl

22 KIA VAN MOSSEL:

VIJF STERREN BENADERING

SPRING IS IN THE AIR… ENJOY!

24 TELEFOON OF TABLET STUK? SCHERMGEBROKEN

25 TUINHUIZEN BIJ

ALBERT VAN DER HORST

31

28 EEN PASSEND MATRAS BIJ SLAAPHOF

wonen

Coverfoto: Beekhuizerzand

beleven 11

AAIBAAR VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE ARK

16

HARTPAGINA FOTO: HOUTWAL GARAGE

18

MOBIELE APP VIA INDEX SOFTWARE

31

 EERLIJK HARDERWIJK KIJKT UIT H NAAR NIEUWE SEIZOEN

7

 PEELMAN SPOT S DIALOOG FOOD & INTERIEUR

8

LEEFBAARHEID IN GEMEENTE HARDERWIJK

12

STIJKEL INLOOPDAGEN 29 + 30 MAART

18

VAKWERK BIJ SMIT KEUKENS & KASTEN

4 IN&OM 3


MARKANT


2 Meter Onrust. “Ik werd eind jaren zeventig gevraagd om plaatjes te gaan draaien in De Mac in Harderwijk. Daar begon het,” vertelt Jan Douwe Kroeske. “Ik liet wezenlijk andere muziek horen dan gebruikelijk.”

werk ik nog steeds. Muzikanten van naam en faam kwamen aanvankelijk naar Harderwijk, waar ik ze in mijn huis en studio aan de Hoogstraat (‘De Zevende Hemel’) mocht ontvangen om sessies op te nemen.” Bands als Nirvana, R.E.M., Radiohead, Coldplay , INXS en Foo Fighters deden mee. Van een groot aantal opnamen verschenen er cd’s, zoals van Venice dat er 40.000 stuks van verkocht. Het programma werd op radio en tv door diverse zenders uitgezonden. Een groot gedeelte van het immense archief is online te beluisteren en te bekijken.

“Die muziek was een openbaring voor me in een periode in mijn leven dat alles tegenzat. Opgroeien was een onduidelijke ontdekkingstocht. Ik werd erg geraakt door de punkbeweging en de new wave stroming. Bands als Fischer Z, Comsat Angels en Joy Division hebben mij enorm beïnvloed. De ontwikkeling van het clubcircuit en de festivals in Nederland heeft mijn leven een stuk TELEVISIE Hij kwam in aanraking aangenamer gemaakt.” • Favoriete plek in Harderwijk: met televisie als presentator “Het uitzicht vanaf het water op van het School TV Journaal. 3FM “Ik voel mij geestverwant van Daarna maakte hij ‘Zomerpop’ en de stad als ik in mijn eentje in mijn muzikanten die van experimenten werkte mee aan het avontuurlijke kano zit.” houden. Het is mijn drijfveer, wetenschapsprogramma ‘Jules • Muziek: Bon Iver, Damien Jurado, Unlimited’ en aan de reeks ‘Twaalf snap ik nu, om anderen mee te The Cinematic Orchestra, Steden, Dertien Ongelukken’. Op laten genieten van wat ik mooi The Boxer Rebellion, Fink, Nick Cave, en boeiend vind. Ik belde destijds de radio was het verrassend dat David Byrne. met platenzaken die alternatieve hij medepresentator werd van het • Lievelingseten: Thaïs albums verkochten. Zo ontstond sportprogramma ‘Langs de Lijn’. • L aatste privéaankoop: “Boodschappen ‘De Scherpe Kant van Platenland.’ bij de Arda supermarkt.” DE VREES IETS TE MISSEN Met Het blad ‘Muziek & Beeld Info’ ging zijn eigen bedrijf in Amsterdammijn lijstjes publiceren. Mijn broer introduceerde me in Hilversum. Herman Stok stelde voor Noord, produceert hij onder meer documentaires, werkt hij dat ik op 3FM een programma ging maken. Achteraf kun je aan het duurzaamheidsplatform ‘Summerlabb’, brengt hij zegen dat ik op het juiste moment met de juiste mensen in zijn 2 Meter Sessies naar het Groningse festival Eurosonic/ Noorderslag en bouwt hij het toch al imposante archief van de aanraking ben gekomen.” sessies verder uit. “De rode lijn van wat ik allemaal doe komt 2 METER SESSIES “Het eerste programma heette ‘2 Meter voort uit onrust. Het is de honger naar mooie en interessante de Lucht in’. Ik werd opgeleid door Felix Meurders. Vrij snel dingen, met de vrees om iets te missen.” daarna begon ik met de ‘2 Meter Sessies’. Aan dat concept

IN&OM 5


kia.com

De nieuwe Kia ProCeed.

Overtuigend. Standaard voorzien van: Dual zone climate control

8” full map navigatie met achteruitrijcamera en TomTom Live Services Stoelverwarming vóór + Stuurwielverwarming Panorama schuif-/kanteldak 594 liter bagageruimte

vanaf

€ 30.995,-

Van Mossel biedt meer dan u verwacht Van Mossel Kia Harderwijk Lorentzstraat 25, T. 0341 – 745 660 Daarnaast kunt u ons ook vinden in: - Amersfoort Maanlander 12 - Apeldoorn Oude Apeldoornseweg 40B - Hengelo Höltersweg 30 - Zwolle Oude Meppelerweg 2

T. 033 – 48 01 212 T. 055 - 36 82 840 T. 088 – 08 70 120 T. 088 - 08 70 160

Winnaar van:

PLATINUM

PRESTIGE AWARD

www.kia-vanmossel.nl

Gem. brandstofverbruik: 4,2 - 6,8 l/100km, 23,8 - 14,7 km/l. CO2-uitstoot: 110- 155 g/km. Genoemde actie en bijbehorende consumentenadviesprijs is geldig op de nieuwe Kia ProCeed met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 31-03-2019 en uiterste registratiedatum van 30-04-2019. Genoemde prijs is incl. btw/bpm en kosten rijklaarmaken bestaande uit: het transporteren van de auto, het reinigen en poetsen van de auto, de nulbeurt, de kentekenplaten, handling- en administratiekosten, recyclingsbijdrage, leges, kosten tenaamstelling, een modelspecifieke mattenset en een veiligheidshamer. Prijs is excl. metallic lak. Informeer naar de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op kia.com. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

19_776594 200x146 INOM fc_C.indd 1

28-02-19 17:19

BOOTHUIZEN

BOOTHUIZEN MET EEN PLUS AAN HET WOLDERWIJD ÉN VLAKBIJ HET HISTORISCH HART VAN HARDERWIJK LAATSTE BOOTHUIZEN BINNENKORT IN VERKOOP!

Boothuizen: stalling en recreatie Vanzelfsprekend kunt u in de boothuizen uw jacht, sloep of zeilboot in de zomer en winter stallen. De boothuizen krijgen een recreatieve (verblijfs)bestemming en hebben geen permanente woonbestemming. De boothuizen zijn bereikbaar via het Dolfinarium-eiland. Voor de boothuizen komen privé parkeerplaatsen. In het verlengde van de boothuizen komen steigers waar uw boot ook (deels) buiten kan liggen. De benaming Boothuizen doet eigenlijk te kort. Naast het stallen van de boot kunt u de verdieping gebruiken als werkplaats, weekendverblijf of zelfs als een compleet vakantieappartement. De boothuizen worden in verschillende breedte- en lengtematen aangeboden en beschikken standaard over diverse voorzieningen als badkamer, buitenruimte en vloerverwarming. Varen Vanuit de boothuizen vaart u binnen enkele minuten naar het Wolderwijd. Linksom vaart u via het Gooimeer naar het Markermeer; Amsterdam, Volendam, Hoorn en Enkhuizen hebben mooie havens. Rechtsom vaart u via het Veluwemeer op naar het IJsselmeer of de Friese wateren.

IN&OM 6

ief • Inclus eerivé park r twee pr n steige n en ee plaatse ing estemm atieve b • Recre lling en r van sta u u h r e •V ment is apparte an toegesta

Inlichtingen & verkoop:

www.woneninwaterfront.nl


SPEELMAN SPOT

alex speelman (Trendwatcher) spot over de gehele wereld de nieuwste trends en ontwikkelingen. Op deze plek deelt hij zijn ontdekkingen.

DE DIALOOG TUSSEN FOOD EN INTERIEUR

De tafel is het visitekaartje van het eten. Steeds vaker zien we dan ook de tafels in een restaurant niet worden gedekt maar gestyled. Restaurants van nu worden niet alleen beoordeeld op de gerechten die uit de keuken komen, maar ook op de inrichting en styling. Gasten hebben hier nu meer dan ooit oog voor.

Regelmatig word ik dan ook verrast door de styling van het tafelen. Ik zie het mooiste servies in uitgesproken kleuren met verfijnde dessins of juist grafische prints. Het theeservies van Esther Horchner met badende mensen is hier een goed voorbeeld van. Hiermee wordt theedrinken wel erg leuk. De vormgeving en het materiaal van servies wordt hierbij ook niet vergeten. De karaffen/ vazen van Cleo Joffre studio zijn toch een echt plaatje! Dat food en design heel goed samen gaan, bewijst ook het prachtige ontworpen servies van topchef Serge Hermans. Food staat ook steeds vaker in dialoog met mode. Modeontwerpster Fabiena Chapot vertaalde de dierenprints van haar collectie door naar een prachtig servies. Ook thuis kun jij deze trend goed toepassen. Kies een wat anders dan die saaie witte borden en je kunt verschillend servies prima matchen. Zo wordt tafelen een echt feest!

IN&OM 7


Letten op leefbaarheid.


Niemand wordt blij van hondenpoep onder de schoen, achtergelaten huisafval op straat of ’s avonds een geparkeerde vrachtwagen pal voor de deur. Iedereen beleeft er juist wel plezier van als de regels in de openbare ruimte worden nageleefd. Toezicht op die vrij overzichtelijke regels vergroot de leefbaarheid.

TIP

Welke afvalcontainer wordt wanneer geleegd? De app AfvalWijzer biedt het overzicht en houdt het voor u bij. Te downloaden voor Android, iOS en Windows. Tevens te vinden op www.mijnafvalwijzer.nl

De ongeveer 55 medewerkers van het team Stadstoezicht van de gemeente Harderwijk zijn behulpzaam bij het goed functioneren van de openbare ruimte. De gele rakkers, bekend vanwege hun felgekleurde hesjes, leiden het toeristisch parkeren in goede banen. De havenmeesters zorgen voor een soepele doorstroming van pleziervaartuigen. In de Houtwalgarage, op de weekmarkt en de gratis fietsenstalling van het Rijwielhuis treden teamleden op als gastheer. De bosbeheerder is beschermer van flora en fauna. En daarom alert op o.a. stropen en dumpen van afval. Bij de ruim honderd evenementen in Harderwijk en Hierden worden de organisatoren geholpen om alles prima te laten verlopen. Dertien teamleden zijn opgeleid tot buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Zij zorgen voor de handhaving van de regels die door het gemeentebestuur zijn opgesteld.

Jan Essenburg

VOOR IEDEREEN VAN BELANG “In zijn algemeenheid kun je stellen dat de politie waakt over de veiligheid en Stadstoezicht over de leefbaarheid,” legt teamleider Jan Essenburg uit. “Als er niet gehandhaafd

wordt, kan het flink mis gaan. De gemeentelijke verordeningen gaan bijvoorbeeld over afval. Het is voor ieder van ons van belang dat we ons afval op een goede manier in kunnen leveren. Maar als bijvoorbeeld het afval niet gescheiden wordt aangeboden, of als veel mensen hun afvalzak naast de ondergrondse container neerzetten, dan wordt het een smeerboel, met een verstoord straatbeeld, onveilige verkeerssituaties en een grote kans op ongedierte.” RECHTVAARDIGHEID “Handhaven is een kwestie van rechtvaardigheid,” vindt hij. “Veruit de meeste inwoners leven de regels na. Het is terecht dat zij ervan uit mogen gaan dat anderen dat ook doen. Als zij merken dat er in hun woonomgeving overlast ontstaat, kunnen zij dat melden bij Snel Herstel. Telefonisch of per e-mail. De meeste meldingen voor Stadstoezicht gaan over afval, hondenpoep en hinderlijke parkeersituaties.”

TIP

Als een ondergrondse afvalcontainer tijdelijk niet toegankelijk is, dan is het goed om te weten dat het pasje ook functioneert bij de dichtstbijzijnde container.

BUREAU HALT De opsporingsambtenaren werken nauw samen met wijkagenten, woningcorporaties en uiteenlopende maatschappelijke organisaties op het gebied van zorg en welzijn. Dat maakt gezamenlijke acties mogelijk – meestal preventief – om op een bepaalde plek in een wijk verdere overlast of groeiende ergernissen te voorkomen. Opmerkelijk is dat Harderwijk hoog scoort bij het aantal verwijzingen naar Bureau Halt. In veel gevallen gaat het om minderjarigen die in een horecagelegenheid of op straat betrapt zijn op het drinken van alcohol. “We spreken daar zowel de jongere als de ouders op aan,” vertelt boa Lisette Dresseleers. “In plaats van een boete op te leggen, kunnen we de jongere doorverwijzen naar Bureau Halt, waar ze voorlichting krijgen over de risico’s van alcoholgeOMHEINDE TERREINEN De aanpak bruik. Het probleem is overigens niet van Stadstoezicht werpt zijn vruchten veel groter dan in de rest van het land, af. “Ook omdat we handhaven niet puur maar vanwege het gezondheidsgevaar benaderen vanuit het opleggen van boe- zetten we er hoog op in. Uiteraard lettes,” benadrukt de teamleider. “Er zijn ten we daarbij ook scherp op het verbijvoorbeeld 2500 honden in Harder- koopgedrag in supermarkten, sportkanwijk en Hierden. De eigenaren betalen tines en de horeca. Ook hier geldt dat hondenbelasting. Met dat geld heeft de aanpak werkt. Het spreekt zich snel de gemeente onder meer 26 omheinde rond dat er in Harderwijk streng wordt terreinen gecreëerd waar de honden los gecontroleerd op de naleving van de rond kunnen rennen en waar de baas- Drank- en Horecawet.” jes de uitwerpselen niet op hoeven te ruimen. We concluderen dat je in de ge- Meld zaken/misstanden bij voorkeur bij: meente nog maar weinig honden los ziet lopen waar dat niet mag. Dat heeft met SNEL HERSTEL toezicht te maken en met de faciliteiten (0341) 411 333 die we hebben aangelegd.” snelherstel@harderwijk.nl IN&OM 9

“De inwoners zijn onze ogen & oren.”


BEREIK UW KLANTEN MET EEN DIRECT MAILING! Al mogelijk vanaf € 0,40 per klant Tot wel 40% korting op de portikosten Gratis check op uw adressenbestand Verstuurd in milieuvriendelijk biobased folie

Wij zijn Varenhof, specialisten in Direct Mail en personalisatie En wij weten het zeker; personalisatie werkt! Met een print mailing wordt uw doelgroep beter bereikt en blijft uw boodschap veel langer hangen. En dankzij onze hypermoderne printers is het vaak nog

W E RK E N BI J VARENHOF?

Kom jij on s team ve rs terken? Reageer d an pe remco@va r mail naar renhof.co m

goedkoper ook! Uw mailing ligt bij uw klant al op de mat vanaf € 0,40 per kaart inclusief postzegel!

Wat kunnen we voor u betekenen? Bent u nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op met Remco de Reus of Nico de Haan. Zij kunnen u er alles over vertellen. Bel 0341 425 176 of stuur een e-mail naar: remco@varenhof.com of nico@varenhof.com Celsiusstraat 25, Harderwijk | www.varenhof.com | info@varenhof.com

KAVELS

DIRECT AAN HET WATER!

LAATSTE 11 KAVELS - BINNENKORT IN VERKOOP ZELF UW WONING ONTWERPEN EN (LATEN) BOUWEN!

Vóór de zomer gaan de laatste 11 kavels in het Waterfront in verkoop. Jachthaven De Knar wordt uw overbuurman en de kavels grenzen aan het vaarwater wat toegang biedt tot de Randmeren. Een prachtplek en een uitgelezen laatste kans wanneer u een eigen woning wilt ontwerpen en (laten) bouwen, in het hart van het land, nabij de historische stad van Harderwijk én aan het water. Vanaf de kavels vaart u binnen enkele minuten naar het Wolderwijd. Linksom vaart u via het Gooimeer naar het Markermeer; Amsterdam, Volendam, Hoorn en Enkhuizen hebben mooie havens. Rechtsom vaart u via het Veluwemeer op naar het IJsselmeer of de Friese wateren.

van circa 375 m² tot en met 540m²

Inlichtingen & verkoop:

www.woneninwaterfront.nl

IN&OM 10


Aaibaar vrijwilligerswerk. Dierenopvangcentrum De Ark vervult al meer dan vijftig jaar een belangrijke maatschappelijke functie. De organisatie vangt honden, katten en knaagdieren op die door hun baasjes in de steek zijn gelaten of er domweg niet meer voor kunnen zorgen, met als doel om ze een nieuw bestaan te geven. De organisatie voert deze taak uit voor de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Zeewolde en Nunspeet. Er zijn ook gesprekken met Putten. Voor deze 'dierbare' opdracht is de inzet van vrijwilligers met een warm hart voor dieren onmisbaar. Het huidige enthousiaste vrijwilligersteam is echter te klein. De Ark nodigt daarom belangstellenden uit om zich te melden. De realiteit is hard. Honden en kattenkomen in De Ark terecht hoofdzakelijk via de Dierenambulance. Niet zelden komt het voor dat ze in de Veluwse bossen (of op straat) zijn aangetroffen nadat ze daar zijn achtergelaten. In iets gunstigere omstandigheden brengen mensen hun huisdier naar het opvangcentrum met de mededeling dat ze vanwege persoonlijke omstandigheden niet langer voor het dier kunnen zorgen. In alle gevallen staan er dierenartsen en professionele medewerkers klaar om de dieren bij te staan. Er kan sprake zijn

van gezondheids-of gedragsproblemen. Of net zo fnuikend: van de gevolgen van gebrek aan aandacht. 900 DAKLOZE DIEREN De Ark vangt jaarlijks gemiddeld 900 dakloze dieren op. Na de inzet van de professionals en de vrijwilligers lukt het meestal om na twee á drie maanden een nieuw baasje voor ze te vinden. De vrijwilligers helpen mee bij de verzorging. Of te wel voederen, uitlaten, schoonmaken, het uitleven op de speelweides en veel aandacht geven. Ook hebben wij vrijwilligers nodig

die meehelpen met het onderhoud aan de accommodaties. Robin Schalij is al bijna 10 jaar voorzitter van De Ark. Hij zegt: "We zoeken vrijwilligers die minimaal één dagdeel per week vrij kunnen maken voor dit leuke vrijwilligerswerk. En echt het liefst voor langere tijd." DAGOPVANG EN PENSION De Ark biedt meer service. Bijvoorbeeld de 'dagopvang' voor baasjes met een drukke werkdag die graag willen dat hun hond of kat tijdens hun afwezigheid uitgelaten wordt en de nodige vertroeteling krijgt. En de 'pensionservice', die de dieren hetzelfde vakantiegevoel geeft als hun baasjes. De inkomsten van deze service zijn essentieel voor de kosten te dekken van het opvangcentrum.

DIERENCENTRUM DE ARK Leuvenumseweg 70, Harderwijk info@dierencentrumdeark.nl

IN&OM 11


OPENHUIZENDAG OP ZATERDAG 30 MAART

Hoe bereid je je daarop voor in zo'n knotsgekke markt? HERKEN JE HET VOLGENDE? Op zaterdag is het openhuizendag, overal zie je advertenties van makelaars met hun deelnemende panden, Funda speelt er ook op in. Op maandag maak je een selectie van de panden die je wilt zien, op dinsdag blijkt de eerste al verkocht te zijn en is er op een ander pand al een bod gedaan. Ondertussen komt er wel een leuke nieuwe aanbieding bij. En je hebt al een paar keer eerder achter het net gevist… Het zou toch eindelijk wel een keer goed komen? Het ideale uitgangspunt dus om op zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur in de stress te schieten. Bij Stijkel gaan we daar op in spelen. Misschien kun je er iets mee… BIJ STIJKEL OP KANTOOR IS HET 2 DAGEN FEEST! Wij beginnen al op vrijdag 29 maart met onze ‘ouderwetse’ inloopdag. Dat betekent: we zorgen dat er vanaf ‘s morgens 9.00 uur permanent een deskundige en ervaren makelaar aanwezig is, gewoon om je à la minute te woord te staan, op het moment dat het jóu uitkomt. Met welke vraag je ook komt: we zijn er, we luisteren, we denken mee en adviseren hoe je een en ander het beste kunt aanpakken. Gewoon vrijblijvend en kosteloos!

VRIJDAG 29 MAART SPECIALE INLOOPDAG


Zin in koffie en gewoon even bijkletsen? Welkom! Wil je op die dag alvast één van de woningen bekijken die wij in de verkoop hebben? Kan! We gaan direct met je mee! Wil je kijken naar je hypotheekmogelijkheden? Bij ons in hetzelfde pand zit Schutte Financieel Advies. Die trekken als het moet een heel blik met hypotheekadviseurs open. Vragen over iets bouwkundigs? Laten we daar nou nét verstand van hebben… Onderhandelen? Onze specialiteit! Je emoties onder controle krijgen? Misschien vinden we dát wel het leukste aspect van de makelaardij! Op vrijdag druk met werk? Geen probleem; we zijn deze vrijdagavond tot 21.00 uur aanwezig.

JE BENT WELKOM OP DE INLOOPDAGEN VAN STIJKEL OP 29 EN 30 MAART!

DE ZATERDAG ZELF We zijn tijdens de uren van de openhuizendag natuurlijk ook aanwezig, net als alle ‘gewone’ makelaars. We zijn er wel een uur eerder en na afloop blijven we nog twee uur langer! En ook dán ben je welkom, net als op de vrijdag, gewoon voor een kop koffie, een gesprekje, een advies of -als je daar prijs op stelt- om samen met jou door de woning van je dromen heen te lopen. AANKOOPMAKELAAR Je zou er ook voor kunnen kiezen om ons in te schakelen als aankoopmakelaar. We gaan dan met je mee bij de bezichtiging van een pand dat door een collega wordt aangeboden. Daarnaast voeren we onder andere de onderhandelingen en controleren we alle juridische stukken. Uiteraard zouden we dat heel leuk vinden. De kosten die daaraan verbonden zijn bespreken we vooraf, zodat daar geen onduidelijkheden over ontstaan.

De spanning eraf met Marieke Stijkel!

Openingstijden inloopdagen Vrijdag 29 maart 9:00 tot 21:00 uur Zaterdag 30 maart 10:00 tot 17:00 uur

STIJKEL UW MAKELAARS Voorste Wei 77, Harderwijk Telefoon (0341) 421514 info@stijkel.nl, www.stijkel.nl

IN&OM 13


Djops komt naar Harderwijk! Djops is een naam die je steeds vaker hoort. De actieve uitzendgroep uit Nijkerk strijkt binnenkort neer in Harderwijk, waarmee een lang gekoesterde wens werkelijkheid wordt. Djops zal haar dienstverlening een onvervalst Harderwijks gezicht geven. Met de bezetting van Thomas Vossebelt, Aline Bruijnes en Maarten van Panhuis, zet Djops nadrukkelijk in op de cultuur en het netwerk van de regio Harderwijk. “We zijn alle drie geboren en getogen Harderwiekers en als geen ander bekend met de cultuur en de gewoontes. Dit is van groot belang om onze dienstverlening goed uit te voeren. Iets wat ondernemers van ons mogen én kunnen verwachten” aldus een enthousiaste

Thomas Vossebelt. “Wij kennen vrijwel elke ondernemer in Harderwijk persoonlijk, dit werkt erg prettig en het geeft direct vertrouwen. Een absolute basisvoorwaarde voor een goede, succesvolle en langdurige relatie.” LAAGDREMPELIG “Harderwijk is een gemeente waarin de bedrijvigheid sterk groeit,” weet Aline Bruijnes. Zij draagt straks samen met Thomas Vossebelt verantwoordelijkheid voor het uitzenden en detacheren in hun woonplaats. “Wij willen met Djops nadrukkelijk midden in de samenleving komen te staan. Of het gaat om advies over werk, een uitdagende nieuwe baan of om een goede kandidaat, je kan er bij Djops voor terecht. Ongedwongen, maar altijd gericht op het beste resultaat. Dat is wat Djops Harderwijk gaat bieden!”

DOEN WAAR JE GOED IN BENT! Met ‘Doen waar je goed in bent’ geeft Djops haar belofte af aan de arbeidsmarkt. “Het is de basisgedachte van onze sterk groeiende uitzendgroep,” vervolgt Thomas Vossebelt. “Waar andere bureaus nog steeds het werk centraal zetten, kiest Djops duidelijk voor de mens. We merken dat op de huidige arbeidsmarkt het werk niet meer leidend is, maar dat het individu bepalend is geworden. Door vooraf de wensen en verwachtingen van kandidaten helder te hebben, zijn we goed in staat om opdrachtgevers en medewerkers langdurig aan Djops te binden.” DISCIPLINES “Ook in Harderwijk zullen we ons gaan richten op onze specialismen,” geeft Aline aan. “Wij willen kunnen meepraten met onze kandidaten en met onze opdrachtgevers. Als je niet


goed weet waar het inhoudelijk over gaat, dan ben je niet in staat om een oplossing te bieden.” ADVIES EN BEGELEIDING De samenwerking met Maarten van Panhuis is een strategische keuze. Naast het begeleiden van bedrijven in de flexbranche, adviseert Maarten in verschillende andere branches bedrijven en organisaties over hun strategisch personeelsbeleid. “Met de focus op een stabiele en flexibele organisatie die soepel mee kan bewegen met economische ontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving.” Daarnaast biedt Maarten van Panhuis begeleiding aan zzp’ers. “Zzp’ers zijn zelfstandige ondernemers die zich onderscheiden door hun vakmanschap. Veel van hen hebben behoefte aan hulp bij het voeren van hun administratie, fiscale verplichtingen en het plegen van acquisitie en andere ondernemerstaken. Ook die unieke service is een onderdeel van ons totaalpakket.”

DJOPS UITZENDGROEP Ohmstraat 10-b, Nijkerk (085) 104 52 22 www.djops.nl info@djops.nl

“DOEN WAAR JE GOED IN BENT”

“Ondernemen met ondernemers”

“Ik bezorg jou een nieuwe baan!”

Maarten van Panhuis

Aline Bruijnes

“Altijd recht op het doel af” Thomas Vossebelt

Tips

Djops is op zoek naar een geschikte locatie in Harderwijk. “Tips zijn van harte welkom en zullen op creatieve wijze worden beloond”, aldus Thomas. IN&OM 15


In de mallemolen van het leven draai je allemaal je eigen rondje mee. Š hansdekkerfotografie.nl


Als bedrijf investeren in een mobiele app? Index software werkt met de visie ‘software waar je blij van wordt’. Software kan werk voor veel mensen makkelijker en efficiënter maken. Veel bedrijven vragen zich daarom af of een app zinvol is voor hun onderneming. Ons antwoord hierop is volmondig ‘ja’, maar waarom? Allereerst biedt een mobiele app de mogelijkheid om jouw klant beter te leren kennen, waardoor je kan inspelen op de behoeften en interesses van deze klant. Diverse functies zorgen ervoor dat je jouw doelgroep op het juiste moment kan

bereiken. Ratings en reviews in een app, geven je daarnaast inzicht in de ervaring die een klant van jouw product of dienst heeft. Door middel van een app kunnen klanten sneller en makkelijker informatie verkrijgen of aankopen doen. Voor bedrijven die een service aanbieden is het enorm handig om een app te gebruiken om afspraken in te plannen en reminders te versturen. Op deze manier optimaliseer je de service en versterk je het imago van jouw bedrijf. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan met mij contact op, maak gebruik van onze verblijvende bedrijfsscan en ontvang een volledige bedrijfsanalyse op maat. INDEX SOFTWARE Rick van de Kamp Deventerweg 2a, Harderwijk, +31 (0) 85 303 43 41 info@index.nl, www.index.nl

Smit Keukens & Kasten, hét adres voor vakwerk. De showroom van Smit Keukens & Kasten is alweer 20 jaar aan de Fahrenheitstraat gevestigd en biedt meer dan je van de buitenkant zou verwachten. Bij Smit kan je terecht voor keukens en kasten tot en met vloeren. Wij leveren en monteren het complete pakket. Alles in eigen beheer, dus ook het leidingwerk, stucwerk of een kleine verbouwing. Ook voor renovatie is dit het goede adres. Of het nou gaat om een nieuw blad, fronten of energie zuinige apparatuur. Informeer naar de vele mogelijkheden. SMIT KEUKENS & KASTEN Fahrenheitstraat 54 Harderwijk IN&OM 18

Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van keukens. Dit vindt u terug in zowel de materialen als in

de techniek. Bij Smit proberen we zoveel mogelijk mee te gaan met deze veranderingen. Zo blijven we vernieuwen en leren, zodat we de beste kwaliteit kunnen blijven leveren voor een scherpe prijs. Voor ieder budget, van standaard tot maatwerk. Kom voor meer informatie vrijblijvend langs in de showroom van Smit Keukens & Kasten aan de Fahrenheitstraat 54 in Harderwijk en laat u verrassen of neem alvast een voorproefje op de vernieuwde website www.smitkeukens.nl


'Maatwerk' is ons visitekaartje. Ruim 25 jaar is Mooi Mode voor Vrouwen gevestigd op de hoek Schoenmakerstraat-Hoogstraat in Harderwijk. Daar ontwerpen zij met oog voor details dameskleding en produceren kleinschalig in eigen atelier. 'MAATWERK IS ONS VISITEKAARTJE' dat is wat deze unieke winkel uitstraalt. Je kunt er te allen tijde binnenlopen voor vragen en advies, maar ook om een kledingstuk op maat te laten maken met door Mooi geselecteerde stoffen. Of kies iets uit de standaard collectie, vanaf maat 44, die in de smaakvol ingerichte winkel hangt. Graag gunt Mooi je een kijkje in het atelier achter in de winkel. Het ontwerpen, uitwerken van de patronen en productie van de kleding gebeurt hier. Kleine veranderingen, zoals het op lengte laten maken van kleding doet Mooi Mode ter plekke. Klaar terwijl u wacht.

UNIEKE DAMESMODE VOOR DE MODEBEWUSTE VROUW MET EEN MAATJE MEER.

VAN IDEE NAAR PRODUCTIE Door ervaren coupeuses wordt er met veel beleving en passie voor het vak gewerkt. Van idee naar productie is een mooi proces. Een klant gelukkig de deur uit zien gaan is altijd het streven, zeker als kleding kopen geen vanzelfsprekendheid is. Inspiratie wordt opgedaan tijdens beursbezoeken, uit modebladen en via social media. Maar ook door te luisteren naar de wensen van de klant. Op deze manier wordt er maatwerk geleverd voor een betaalbare en eerlijke prijs. Bij Mooi vinden ze dat erg belangrijk. ‘Made in Holland’ en daarop is het team heel trots. De voorkeur in materialen gaat uit naar natuurlijke stoffen. Soms vraagt een kledingstuk een specifieke samenstelling. Zelfs dan probeert Mooi daarin altijd een juiste mix te vinden zodat het de duurzaamheid en de uitstraling van een kledingstuk versterkt. PASSEN, VOELEN EN BELEVEN IS BELANGRIJK IN DE WINKEL Bij Mooi Mode voor vrouwen ervaar je in de winkel de beleving die je online mist. Een spontaan bezoek aan Mooi Mode voor Vrouwen is absoluut de moeite waard. De koffie staat altijd klaar.

MOOI MODE VOOR VROUWEN Schoenmakersstraat 17, Harderwijk (0341) 432 400

IN&OM 19


G E S P OT

FLYNSART

De unieke zwart-wit kaarten en posters van Flynsart moét je gewoon een mooi plekje geven in je interieur of versturen als wenskaart! Alle handgetekende ontwerpen van Evelyn kun je vinden op de webshop www.flynsart.com of volg Instagram @flynsart.

GENIETEN OP HET WATER Natuurlijk weet je dat je bij BB Bootverhuur terecht kunt voor het huren van verschillende boten. TIJDELIJKE ACTIE: Vaar 3x 4 uur op een Polyvalk voor maar €99,-! Ervaar zeilen op de randmeren in een goed onderhouden polyvalk, tegen een scherpe prijs. Kijk op bb-bootverhuur.nl voor de exacte voorwaarden of bel (0341) 700 244.

IN&OM 20

iete

/ gen beleven

/ werken

men

/ onderne

rd

HULSHORST & VIERHOUTEN •

• (CENTRUM) NUNSPEET

• SPEULD

NUNSPEET (CENTRUM) • SPEULD

HULSHORST

& VIERHOUTEN

> HET RIJWIELHUIS > MARKANT: LERAAR VISKUNDE > DA GABRIELE VERNIEUWD > BURGER WEESHUIS VERSTERKT > GASTVRIJE GELE RAKKERS

beleven / geniete

n / wonen /

& BORREL: BOTERLAP werken> /ETEN ondernemen

beleven / genieten / wonen / werken / ondernemen

• •

HIERDEN

ERMELO

STAVERDEN

LEUVENUM

STAVERDEN • ERMELO • HIERDEN •

> CALIFORNIA WERKT

JAARGANG 10 / NUMMER 43 / OKTOBER 2018 / PRIJS € 6,95 / HARDERWIJK

is de start

en n / won

• •

VERD ER MET WER K

W / genieten / wonen / werken / ondernemen beleven TBOU slopen

CH LUXE JA

HULSHORST & VIERHOUTEN • STAVERDEN • • HIERDEN

2018

R WORDEN

10 / NUMMER 42 / JULI 2018 / PRIJS € 6,95 / HARDERWIJK

JON G

NAAR LEVEN

bruisende bouleva

LEKKER WAKKE

BLIJ VEN

JAARGANG

SUBTIEL

APRIL R 41 /

dierenopvangcentrum de ark

1

EN IN 202

DE HAV

VAN OVERLEVEN

STIJKEL EN DE ROZE BRIL

JAARGANG 10 / NUMMER 41 / APRIL 2018 / PRIJS € 6,95 / HARDERWIJK

/ PRIJS

LUTTEKE TRIPEL, DE NIEUWSTE SMAAK

KIES JE GEMEENTERAAD

HARDERWIJK

HIERDE • RWIJK / HARDE € 6,95

Lalaland!

Hanze live!

ERMELO

• ERMELO N

“Vet gaaf:rden longboautwal in de Ho ” parking

nautische gastheren in de havens

LEUVENUM

• UM LEUVEN • STAVER

DEN

een goed nieuw thuis voor 900 dieren per jaar

HARDERWIJK

LEUVENUM

SPEULD

SPEULD

NUNSP

EET (CENTR

UM)

HULSHO

HARDERWIJK

/ NUMME ANG 10

Silo 6 biedt een totaalconcept van wonen aan. Zij hebben meubels, vloeren, tapijt, gordijnen en behang in het assortiment. Daarbij kunnen ze ook schilderwerken aanbieden, zo heeft u alles onder één dak en één aanspreekpunt. Mocht u er niet uit komen qua kleur of stof keuze dan beschikken ze ook nog over kundige gediplomeerde interieurstylisten. Samen met Silo 6 kom je tot een mooi ontwerp voor veel woonplezier! Silo 6, Marie Curiestraat 2b, Harderwijk (0341) 495700, www.silo6.nl

WIJK

HARDER

JAARG

NIEUWE WONING OF AAN HET VERBOUWEN?

VIERHO RST &

UTEN

Voor vele projecten geldt, dat bij verschillende werkzaamheden steeds een ander bedrijf ingezet wordt. Zoekt u een oplossing? Dan bent u bij Caan Installatie & Afbouw aan het juiste adres! Zij verzorgen stuc- en tegelwerk, sanitair, verlichting, cv-onderhoud, water gas&afvoer, elektra en groene energiebronnen. www.caaninstallatie.nl

CAAN INSTALLATIE & AFBOUW

IN&OM MAGAZINE, is een goed gelezen huis-aan-huis magazine vol artikelen over beleven, genieten, wonen, werken en ondernemen in de regio. Inmiddels heeft het magazine in ruim 10 jaar een enorme groep trouwe lezers opgebouwd en kent het grote attentiewaarde. De mix van informatie, herkenbare onderwerpen, prachtige foto’s en bijzondere mensen maken het telkens tot een bewaarexemplaar. Meedoen? Be BOLD, bel (06) 53 15 98 15

NUNSPEET (CENTRUM)

UW TOTAALPROJECT IN ÉÉN

IDEE?


VEILIG

Yawara Security K9 Unit is een ervaren Harderwijks beveiligingsbedrijf en werkt door heel Nederland. Zij zijn in te zetten bij beveiliging van evenementen, bouwplaatsen en objecten. Mét of zonder (speur)honden. Bel voor info (06) 15177610 of kijk op www.yawara-security.nl

OPERA & BALLET VAN WERELDKLASSE LIVE BIJ ATLANTIC Genieten zonder een duur vliegticket, kostbare hotelovernachting of prijzig toegangskaartje. Gewoon in Service Bioscoop Atlantic via een rechtstreekse uitzending vanuit het wereldberoemde Royal Opera House - Covent Garden in Londen. Zo lijkt het net of je er écht bij bent. Ook handig: de opera's zijn Nederlands ondertiteld. De volgende live broadcast is op 2 april met LA FORZA DEL DESTINO. Kijk op www.bioscoopatlantic.nl onder specials voor meer titels.

JAZZDAGEN

Raul Midón, wereldster op Jazzdagen Harderwijk! Deze Grammy genomineerde voor beste jazz album vocaal is een van de toppers op de Jazzdagen, 18 april in de intieme Catharinakapel. Voor meer concerten zie www.jazzdagen.nl

A WOMAN WITH A GOOD PAIR OF SHOES IS NEVER UGLY - COCO CHANEL

JD Schoenmode in Harderwijk biedt een trendy collectie merkschoenen zowel offline als online. Kom eens kijken! Donkerstraat 26 Harderwijk (0341) 414731 jdschoenen.nl

HMS IN&OM Harderwijk zijn er weinig bedrijven voor de pleziervaart gevestigd. Dat is vreemd in een zo waterrijk gebied. Gelukkig ligt Holland Marine Service (HMS) aan het Veluwemeer, niet ver van Harderwijk. Al dertig jaar is HMS een begrip voor watersporters. Het bedrijf heeft een eigen verkoophaven, verhuurt boten, zorgt voor onderhoud, biedt stallingplaatsen en beschikt over een prima restaurant met een groot terras aan het water. HMS, Harderhaven 40, Zeewolde, (0320) 288 199, www.hms.boten.nl

IN&OM 21


Boven vlnr.: Brian Sievers (verkoper), Brandon Doppert (stagiair), Bas Roos (serviceadviseur). Onder vlnr.: Maarten den Breems (vestigingsdirecteur), Arian Malestein (eerste autotechnicus), Max Vos (autotechnicus), Edwin de Gans (autotechnicus), Bas Huijzer (commercieel/operationeel directeur)

Ontspannen service. “Ondanks dat we een groot bedrijf zijn, koesteren we de sfeer van een dorpsgarage,” zegt Maarten den Breems, vestigingsdirecteur van Van Mossel Kia. “Harderwijk is ook flink gegroeid en is uiteraard geen dorp, maar er heerst gelukkig nog steeds de ‘ons kent ons-mentaliteit’. Dat houdt het voor ons ook leuk.” “Wij bieden onze klanten altijd een warm welkom,” beaamt Bas Huijzer, commercieel/operationeel directeur voor de vestigingen van Van Kia Mossel in Amersfoort, Apeldoorn, Hengelo, Zwolle en Harderwijk. “We houden van een informele, losse stijl in de omgang met onze klanten. Die ontspannen sfeer zorgt ervoor dat het voor onze klanten gemakkelijker is om ongedwongen hun vragen te stellen en andersom maakt het voor ons eenvoudiger om aan hun wensen tegemoet te komen.” Bas Huijzer deelt overigens een langdurige historie met het pand. Vanaf 1996 was hij er actief bij Autobedrijf Bloeme. Drie jaar later startte IN&OM 22

hij Peugeotdealer Visser op. Na onder meer een uitstapje naar het buitenland, keerde hij er in 2018 terug voor de overname van Blokhuis door Van Mossel Kia. KLANTTEVREDENHEID Het autobedrijf aan de Lorentzstraat werd vijf jaar geleden Kia dealer. Maarten den Breems kreeg de opdracht om dat tot een succes te maken. Vanaf 1 januari 2018 onder de vlag van Van Mossel Kia. “We hebben er veel tijd en energie ingestoken om

“WE WILLEN HIER TOT IN LENGTE VAN JAREN GEVESTIGD BLIJVEN.”


onze naamsbekendheid te vergroten en om beter te presteren dan collega-bedrijven. Wij streven naar het cijfer tien van onze klanten.” AANGENAME WACHTTIJD Bas Huijzer: “Het is onze basisfilosofie om het onze klanten zoveel mogelijk naar de zin te maken. We kiezen daarom voor wat wij een ‘vijf sterren benadering’ noemen. Als iemand moet wachten op onderhoud of reparatie, willen we die wachttijd zo aangenaam mogelijk maken. Dat doen we met versgemalen koffie met een lekker stukje gebak of een croissant met jam. We hebben ook altijd een schaal met vers fruit klaarstaan. Daarnaast is er snelle WiFi en we hebben een leuk hoekje waar de kinderen zich kunnen vermaken.” HALEN EN BRENGEN “En de service gaat verder,” benadrukt Maarten den Breems. “Waar bij andere merken een

haal- en brengservice bij reparatie of onderhoud iets bijzonders is, is dit voor ons een standaard service. Vanzelfsprekend staat er ook een vloot klaar van splinternieuwe auto’s voor vervangend vervoer en er zijn uitstekende leenfietsen ter beschikking. Uiteindelijk willen we onze klanten maximaal ontzorgen.” MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID Van Mossel Kia staat ook op andere manieren met twee voeten in samenleving. "Wij steunen Stichting Tante Rozemarijn. Deze stichting spant zich in tegen de vereenzaming van ouderen." Daarnaast biedt het bedrijf bij elke aflevering een Kika-beer aan. De beer is de mascotte van de organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker. Ook heeft Van Mossel Kia een warme band met de Stichting Service Dogs, die getrainde honden inzet om het leven van hulpbehoevenden aangenamer te maken. RENOVATIE Op dit moment ondergaat

“WIJ KIEZEN VOOR EEN VIJF STERREN BENADERING.” het pand van het autobedrijf een ingrijpende verbouwing. “Dit pand stamt uit 1979,” zegt Bas Huijzer. “De locatie is top, maar de uitstraling liet inmiddels te wensen over. We maken het nu toekomstbestendig. Vrijwel het gehele pand wordt zowel van binnen als buiten vernieuwd, inclusief een uitgebreide infrastructuur voor het opladen van elektrische auto’s. Gezien de omvang en investering maken we hiermee meteen duidelijk dat we hier tot in lengte van jaren gevestigd willen blijven. Deze locatie in Harderwijk heeft een bijzondere waarde voor ons, onze klanten en onze medewerkers.”

VAN MOSSEL KIA Lorentzstraat 25, Harderwijk (0341) 74 56 60 www.vanmossel.nl/kia

Sneak preview


Het dienstenpakket van Schermgebroken.nl omvat meer dan schermreparaties - klaar terwijl je wacht - alleen. "Zeventig procent van ons werk bestaat uit het herstellen van gebroken schermen, maar daarnaast repareren we accuutjes, oplaadconnectors, knopjes, telefooncamera’s, noem maar op.”

Telefoon of tablet stuk? Niels Bruinsma (24) runt met succes Schermgebroken.nl, het reparatiebedrijf in Harderwijk en Vathorst dat naast kapotte telefoonschermen defecten in en aan mobieltjes en tablets herstelt. In 2010 repareerde hij zijn eerste telefoonscherm. "Ik kon het niet betalen om ‘m te laten maken, dus heb ik het zelf maar gedaan. Op een gegeven moment repareerde ik ook telefoons en iPods voor vrienden. Ik dacht: hé, hier kan ik ook mijn geld mee gaan verdienen.” Hij richtte een werkruimte aan huis in en de goede recensies op internet stapelden zich op. Begin 2016 opent hij een zaak in Vathorst en sinds september vorig jaar is er een vestiging in Harderwijk.

Naast de reparatiewerkzaamheden verkoopt de winkel nieuwe, gebruikte en demo-telefoons, abonnementen en hoesjes. "Daar zijn we gewoon ingerold. En nu verkopen we abonnementen voor alle grote providers en hebben we duizenden hoesjes op voorraad. Dat loopt als een trein.” De ambitie van Niels: "Bij alles wat met telefoons te maken heeft, moeten mensen denken: ik ga even naar Schermgebroken.nl.” SCHERMGEBROKEN.NL, TELEFOON EN TABLETREPARATIES Luttekepoortstraat 138, Harderwijk (033) 466 84 95 optie 2

Trend van nu voor uw badkamer of woonvloer? De tijd van witte badkamers is voorbij. 2019 is het jaar van kleur en de persoonlijke touch! Een bijzondere mix van kleuren en materialen is een trend die ook bij uw badkamer de hoofdrol gaan spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan natuurlijke industriële materialen zoals een stoere betonlook op de muur, een roestkleurige waskom op een houten meubel, marmerlook tegels in combinatie met een messing kraan of de stoere combinatie van glas met zwart staal. De adviseurs helpen u graag mee om uw nieuwe badkamer een persoonlijke touch te geven. Bij iedere badkamer zorgen zij ervoor dat hij op maat gesneden is speciaal voor u. Uw wensen vullen zij in naar de mogelijkheden. Tevens zijn zij gespecialiseerd in keramische woonvloeren. Deze kunnen variëren van houtlook tot aan beton. Ze nemen de sfeer mee die bij u past, zodat u jarenlang woonplezier beleefd van uw vloer.

IN&OM 24

DE BADZAAK HARDERWIJK Lorentzstraat 15, Harderwijk www.debadzaak.nl (0341) 78 40 01


Houtwalhalla met een keur aan tuinhuizen Op het terrein van Albert van der Horst Houthandel en Machinale Houtbewerking is een uitgebreide collectie tuinhuisjes te bewonderen. Waaronder nostalgisch ogende kapschuurtjes met rietgedekte overkapping. “De mooiste eigenschap van hout is dat je er werkelijk alles mee kunt maken,” stelt de eigenaar nuchter vast.

De tuinhuisjes zijn producten van Trendhout, gemaakt van het hout van Douglassparren. Douglas is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten in Europa. Het hout heeft een warme uitstraling en een mooie kleur en structuur. Daardoor is het uitermate geschikt voor van tal toepassingen. MAATWERK “De tuinhuizen worden gemaakt volgens vaste modules, maar maatwerk is bij ons nooit een probleem,”

legt Albert van der Horst uit. “De tuinhuizen zijn in principe vrijstaande objecten, maar kunnen net zo gemakkelijk tegen een bestaand gebouw geplaatst worden. De klant heeft de keuze tussen onbehandeld of in kleur gespoten douglas- of eikenhout.”

KEUZEVRIJHEID De tuinhuizen kunnen geleverd worden als handzame bouwpakketten, maar de medewerkers kunnen eveneens de complete plaatsing bij de klant thuis verzorgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om casco te bestellen. Dan levert de houthandel de standers, liggers en spanten op maat. De klant vult vervolgens naar eigen inzicht de wanden, het dak en de kozijnen in. HOUTWALHALLA Albert van der Horst Houthandel en Machinale Houtbewerking is gevestigd aan het Rodeschuurderwegje 18 in Ermelo, in het buitengebied van Horst/Ermelo. Op het terrein en in de tot de nok gevulde opslagloodsen zijn diverse houtsoorten overzichtelijk gerangschikt naar dikte en lengte. In de machinale werkplaats worden de planken, balken en platen nauwkeurig op maat gemaakt. Het bedrijf is daardoor ook een houtwalhalla voor hobbyklussers, doe-het-zelvers, zzp’ers en aannemers. Naast de tuinhuisjes is er een opstelling van veel andere kant en klare houtcreaties, zoals glijbanen, blokhutten en speelhuisjes.

OPLOSSINGEN Het is de kracht van het bedrijf dat er voor nagenoeg elke vraag van een klant een oplossing geboden kan worden. Ongeacht of het gaat om kozijnen, ramen, binnen- en buitendeuren, luiken, dakbedekking, dorpels, sierlijsten, trappen, schuifdeurkasten of schuttingen. Restauratiewerkzaamheden vormen voor de houtbewerkers de krenten in de pap. Door de ruime voorraad en de eigen bezorgdienst kan het bedrijf razendsnel leveren.

“MAATWERK IS NOOIT EEN PROBLEEM” ALBERT VAN DER HORST HOUTHANDEL EN MACHINALE HOUTBEWERKING Rodeschuurderwegje 18, Ermelo (0341) 55 21 74 info@albertvanderhorst.nl www.albertvanderhorst.nl Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 7.30 tot 17.30 uur / zaterdag: 7.30 tot 12.00 uur IN&OM 25


DVALLEY O O F IO G E R E D N A V ONDERDEEL • Centraal gelegen

bij de A1 en aan • Direct aan de A28, – Groningen het spoor Amsterdam ogelijkheden • Ruime vestigingsm singen door maatwerkoplos vanuit de gemeente bedrijf een Nijkerk heeft voor ieder onderdeel passende locatie en is y. van de Regio Foodvalle al bekend Deze staat internationa ie van om de unieke combinat enerzijds. agro, food en logistiek En kennis, research en innovatie anderzijds.

DE FLIER

ARKERPOORT

SPOORKAMP DE FLIER

Rijk

swe g

A28

SPOORKAMP

Of neem contact op met:

Thea Kraaij - Adviseur Bedrijven

t.kraaij@nijkerk.eu 06-50 26 05 63

DE FLIER

ARKERPOORT SPOORKAMP

ARKERPOORT

nijkerkA28.nl

DE FLIER

ARKERPOORT

WESTKADIJK

Bekijk de mogelijkheden?

Rijk swe gA 28

M E E N R E D ON K R E K J I N N I

WESTKADIJK

SPOORKAMP WESTKADIJK WESTKADIJK


Je wekelijkse sportuitdaging, een heerlijke wandeling, een kampeervakantie: alles wat je nodig hebt voor je vrije tijd, vind je bij Van Duinkerken.

‘VRIJE TIJD IS BLIJE TIJD’

‘Vrije tijd is blije tijd’ is het motto van Van Duinkerken. Als ik mijn auto op de riante parkeerplaats heb gezet en door de veste naar binnen ga, wordt me al enigszins duidelijk wat ze daarmee bedoelen. Ik beland in een soort supermarkt vol met de betere kampeerartikelen. Van koelbox tot skottelbraai, van gaspit tot mok, alles is er. Een beetje hebberig word ik ervan. Voor ik naar boven ga, sla ik eerst af naar de afdeling caravans. Hoewel ik me weleens afvraag waarom mensen hun comfortabele huis vrijwillig verwisselen voor een kampeerwagen, krijg ik bij het zien van al dit moois acuut zin om op vakantie te gaan. Leve de vrijheid! Na een korte klim bereik ik de thematisch ingerichte bovenverdieping. Ik slenter langs de tenten en mijn oog valt op een meisje van een jaar of acht, die apenkooi in een tunneltent lijkt te spelen. ‘Geeft niet’, zegt de adviseur die erbij staat tegen haar vader. ‘Precies daarom zou je dit merk kunnen overwegen: 100% kidsproof.’

VAN DUINKERKEN SPORT & KAMPEREN Arkerpoort 1, Nijkerk (1 min van afslag 8a) (033) 253 5714 contact@vanduinkerken.com Van Duinkerken is voorzien van volop gratis parkeerplaatsen.

Zin gekregen in buiten-zijn, activiteit en kamperen? Ik wel. Laat de lente maar komen. Ik ben er klaar voor. En bij Van Duinkerken zijn ze dat zeker ook!

5 HOTSPOTS IN VAN DUINKERKEN: 1. DE AFDELING TENTEN. Je wordt geholpen door experts die alles, maar dan ook echt álles weten van kamperen met een tent. 2. Val van de ene verbazing in de andere in de CARAVANSHOWROOM. 3. DE SPORTAFDELING. Met deskundig advies wordt sporten en bewegen een feest! 4. Trek je er graag op uit, begin je avontuur dan op de afdeling WANDELSPORT. 5. Een grote verrassing is de uitgebreide KLEDINGAFDELING.

ZEKER BEZOEKEN De afdeling kampeeraccessoires op de begane grond. Voel je het al kriebelen? Mooi, want het kampeerseizoen is weer geopend!


Een passend matras slaapt beter. schouders, een smalle taille of bredere heupen kenmerken een lichaam. Maar dat is bij iedereen weer anders. Als je ontdekt dat goede matrassen juist daar rekening mee houden dan ga je ook verschil voelen tussen matrassen."

Voor veel mensen is een nieuw matras of nieuw bed kopen heel lastig. Je doet dat maar één keer in de 10 á 15 jaar. Je weet eigenlijk niet goed wat je nodig hebt en ook niet waar je op moet letten. De deskundige en gepassioneerde adviseurs bij Slaaphof weten uit ervaring wat er speelt en hoe ze de klant écht kunnen helpen. UITGEBREID EN DESKUNDIG ADVIES Bij Slaaphof begrijpen ze dit goed. "Uitgangspunt is niet een bed verkopen maar een klant beter laten slapen", zegt de heer Van’t Hof. "Dat betekent

ZO N JE

voor ons: de juiste vragen stellen, goed luisteren en vanuit onze deskundigheid het passende advies geven." METEN = WETEN Bij Slaaphof meten ze al meer dan 15 jaar het lichaam. "Dit geeft ons veel inzicht en de klant duidelijkheid waar hij of zij op moet letten bij de aankoop. Het voorkomt ook een miskoop omdat je weet je je op moet letten." KLANT DOET BELANGRIJKE ONTDEKKINGEN "De meting laat klanten ontdekken dat het postuur véél belangrijker is dan het gewicht. Brede

MAN - VROUW MATRASSEN "Klanten zijn razend enthousiast over deze matrassen. Schouderklachten verdwijnen, rugklachten zijn over en… ze slapen veel beter en komen uitgeruster uit bed. Wat wil je nog meer? Zelf een goed advies misschien? Mail gerust je vraag naar hvthof@slaaphof.nl of kom langs."

SLAAPHOF Deventerweg 2, Harderwijk (0341) 410164 www.slaaphof.nl, info@slaaphof.nl

Een greep uit onze collectie!

NIEUWE HUIS

Verf (ook ons eigen merk!) Raamdecoratie Vloeren Gordijnen Behang Wanddecoratie Nieuwsgierig geworden? huis'' helpen? Kunnen wij jou ''zo in je nieuwe

Meiling Interieur & Decoratie Kerkstraat 90, Putten T. 0341 369 009

Bekijk onze collectiepagina: www.zoinjenieuwehuis.nl/collectie

E. winkel@meilingputten.nl

MEILING

MAAKT MOOIER


Kinderfeestjes! Op het gezellige pleintje aan de Havendam hebben Rob Morren van ‘t Boerinneke en Suzanne Engelen van Restaurant Kokki’s de handen ineengeslagen. Samen introduceren zij een arrangement voor een all-in kinderfeestje. Hoe leuk is het voor kinderen om zich uit te leven op het springkussen en aansluitend een pannenkoek en ijsje te eten? Als aandenken aan deze heerlijke middag krijgen de kids een pluche knuffel mee naar huis. Ouders kunnen op het plein lekker in het zonnetje zitten en een oogje in het zeil houden. ’t Boerinneke bestaat dit jaar vijf jaar en verkoopt vanaf dit seizoen, naast het inmiddels beroemde versgemaakte roomijs, ook overheerlijk softijs. Restaurant Kokki’s is vanaf heden weer geopend. Naast de bekende lekkere pannenkoeken kun je hier ook terecht voor o.a. een pizza, mooie hamburger of goed gevulde maaltijd­ salade. Tevens is Restaurant Kokki’s af te huren voor partijen.

KINDERFEESTJE ARRANGEMENT €8,95 per kind inclusief: • Springkussen • Pannenkoek • Onbeperkt ranja • IJsje • Pluche knuffel

Alleen te boeken op woensdag- en vrijdagmiddag.

RESTAURANT KOKKI'S Strandboulevard Oost 16a, Harderwijk Bel met Suzanne op (06) 44 83 43 49 voor reserveringen of loop even binnen.

IN&OM 29


van ontwerp tot realisatie

Hoveniersbedrijf Stratenmakersbedrijf Containerverhuur

IN&OM 30

Martin Kleermaker Grevenhofsweg 12, 3849 NB Hierden Tel. 06 - 21851005 www.mk-hierden.nl info@mk-hierden.nl


Waterbeurs 2019

Heerlijk Harderwijk kijkt uit naar het nieuwe seizoen! Zeilwedstrijd 24 uurs Medemblik 2018

Kijk je ook zo uit naar het voorjaar en de zon op je huid? Heerlijk Harderwijk heeft ook zin in het nieuwe seizoen. De afgelopen maanden heeft Heerlijk Harderwijk zich tijdens een tweetal watersportbeurzen, net als vorig jaar, gepresenteerd als dé stad voor waterliefhebbers. In Düsseldorf en Leeuwarden hebben wij in samenwerking met een aantal Harderwijker ondernemers en de Gemeente onze stad gepromoot als culinaire Hanzestad aan het Veluwemeer. Voor watersporters is Harderwijk the place to be. Want waar elders meer je je boot af direct aan de rand van de historische binnenstad? Vanuit de Vissershaven, de Stadshaven en de Strandhaven loop je zo het gezellige centrum in. Laat dat mooie weer maar komen. TOERISTISCH INFORMATIE PUNT Op dit moment wordt er door Heerlijk Harderwijk hard gewerkt aan de inrichting en de opening van het Toeristisch Informatie Punt (TIP) in het ‘Oude Stadhuis’ op de markt. Bij TIP kunnen bezoekers van de stad terecht voor toeristische informatie zoals bijv. stadsplattegronden, brochures en fiets- en wandelkaarten. Maar ook de inmiddels bekende Heerlijk Harderwijk Hoodies zijn daar straks te koop. TIP kent vooral tijdens het toeristisch seizoen ruime openingstijden en is ook op zon- en feestdagen geopend. Heerlijk Harderwijk is erg gelukkig met deze zichtbare plek midden in de stad.

EVENEMENTEN Heerlijk Harderwijk is ook blij om te zien dat de evenementenkalender steeds meer gevuld raakt. Voor zowel jong als oud staan er weer mooie activiteiten op stapel zoals bijv. Koningsnacht en Koningsdag, de Aaltjesdagen en Harderwijk Live. Voor de meest actuele UitAgenda kun je altijd terecht op onze website. HEERLIJK HARDERWIJK is verantwoordelijk voor de promotie van onze prachtige Hanzestad. Zowel online als offline doen wij er alles aan om de bezoekers te overtuigen van de veelzijdigheid van onze stad. Wil jij ook op de hoogte blij-

ven van alles wat er in Heerlijk Harderwijk gebeurt? Bezoek dan onze website www.heerlijkharderwijk.nl en volg ons op Facebook en Instagram. Heb je tips of ideeën of wil je graag jouw evenement in onze UitKalender…. Neem dan contact op met coördinator, Inge van Assen via: coordinator@heerlijkharderwijk.nl.

TOT ZIENS IN BRUISEND HARDERWIJK! www.heerlijkharderwijk.nl www.facebook.com/HeerlijkHarderwijk/ www.instagram.com/heerlijkharderwijk/ IN&OM 31


todo. IN&OM HARDERWIJK

Podiumspektakel Verraad van Herderewich

Do 4 juli, vr 5 juli en za 6 juli Kloosterplein 28 MAART

SCIENCE CAFÉ

NOBELPRIJSWINNAAR PROF. FERINGA DONDERDAG 28 MAART

IN VOORMALIGE BIBLIOTHEEK

30 MAART

OPENHUIZENDAG

ZATERDAG 30 MAART

LANDELIJK

11

JAZZ – MATHILDE SANTING

18

JAZZ – RAUL MIDÓN

21

LONGBOARDTOUR

22

KOOPDAG

26

KONINGSNACHT & KONINGSDAG

APRIL

APRIL

APRIL

APRIL

EN 27 APRIL

DONDERDAG 11 APRIL

CATHARINAKAPEL

DONDERDAG 18 APRIL

CATHARINAKAPEL

ZONDAG 21 APRIL

HOUTWALGARAGE

2E PAASDAG MAANDAG 22 APRIL VRIJDAG 26 EN ZATERDAG 27 APRIL

1

VISCHPOORT

4

DEMO KLASSIEKE WEGMOTOREN

MEI TOT 15 SEPT

MEI

1 MEI TOT 15 SEPTEMBER WO EN VR 13.30 - 16.30 UUR ZATERDAG 4 MEI

HIERDEN

11

MOLENDAG HARDERWIJK 2019

15

JAZZ – ELLEN TEN DAMME

18

BOULEVARD OP STELTEN

25

ROOK & ROLL FESTIVAL

5

PAREL VAN DE VELUWE

8

HAAL OP, GELIJK, IN HARDERWIJK!

9

AALTJESDAGEN / VISSERIJDAGEN

MEI

MEI

MEI

EN 26 MEI

JUNI

JUNI

JUNI

MOLEN DE HOOP

MAART EN APRIL: ZA VAN 12.00 - 17.00 UUR MEI EN JUNI: WO EN ZA VAN 12.00 - 17.00 UUR

ZATERDAG 11 MEI

WOENSDAG 15 MEI

CATHARINAKAPEL

ZATERDAG 18 MEI

BOULEVARD

ZATERDAG 25 & ZONDAG 26 MEI

ELKE WEEK

MA T/M ZAT

DI T/M ZO

STADSCAMPING

WOENSDAG 5 JUNI

ELKE ZAT

DI T/M ZA 10.00 - 17.00 UUR ZONDAG 12.00 - 17.00 UUR

PALINGMUSEUM

MAANDAG T/M ZATERDAG 10.00 - 18.00 UUR ZONDAG GESLOTEN

MARIUS VAN DOKKUM MUSEUM

MAANDAG GESLOTEN DINSDAG T/M ZATERDAG 10.00 - 17.00 UUR ZONDAG 12.00 - 17.00 UUR

WEEKMARKT

ELKE ZATERDAG VAN 8.30 - 13.30 UUR

OP HET KLOOSTERPLEIN

WINKELS HARDERWIJK

ZATERDAG 8 JUNI

ZIE SITE VOOR ACTUELE OPENINGSTIJDEN

HAVEN

VRIJDAG 7 T/M ZONDAG 9 JUNI

STADSMUSEUM HARDERWIJK

BINNENSTAD HARDERWIJK IEDERE DAG

STADSWANDELING

IEDERE DAG 14.00 UUR, START HOTEL BAARS BEL VOOR 13.00 UUR MET 06 - 23 49 11 56

KIJK VOOR ALLE DETAILS OP: WWW.HEERLIJKHARDERWIJK.NL IN&OM verschijnt 4x per jaar huis aan huis in Harderwijk, Hierden, Ermelo, Staverden, Leuvenum, Speuld, Nunspeet (centrum), Hulshorst, Vierhouten en heeft een bereik van ruim 120.000 personen. Tevens ligt het magazine op ruim 250 prominente leestafels in de regio. // Voor de volgende editie zijn wij op zoek naar mooie, actieve bedrijven met inhoudelijke verhalen die zich willen presenteren // Uitgever, eindredactie, concept & verkoop BOLD projecten, Marcel Schipper (06) 53 15 98 15, Bianca Wassink (06) 216 77 989, www.boldprojecten.nl // Teksten Toon van der Stappen // Fotografie Lady Youthful, Hans Dekker, Jan van der Kolk en eigen fotografie. Cover: Doran Cruijsen // De inhoud is met zorg samengesteld en uit betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid van de inhoud kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden gereproduceerd of vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van BOLD.

Profile for stijkel

In en Om April 2019  

In en Om April 2019  

Profile for stijkel
Advertisement