__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Ditt lokale boligmagasin • Nr 7, 2011 • 8. årgang

T NdeYsiT gn!

TEMA: Varme & trivsel Familien Jacobsen har bygd

Wow-huset Ekstrem oppussing

Grat is

kuponger t il deg i mag asinet!

Med god hjelp av venner har Helen Eide og Thomas Rimau (bildet) pusset opp i rekordfart vinn louis poulsen-lampe

+ facebook-fan + månedens hus + rommet mitt


Høstnyheter fra

facet LySgLaSS

kr 75,-

Sofa XL lengde 280 cm Avtagbart tekstil

kr 23.990,-

Stort tinnfat

kr 1.995,-

nydeLig SøLvLykt

kr 1.690,-

LySeStake

kr 199,-

de fLotte takLampene fra tinekhome er endeLig på Lager.

kr 1.390,StørreLSe xL: kr 1.990,StørreLSe L:

Ølen Møbel as Medlem av kjeden Fagmøbler

Telefon: 53 77 53 90 • 5580 Ølen • E-post: post@olenmobel.no åpningstider: Man-onsdag: 9 -17 - tors-fredag: 9 -19 - Lørdag: 9 - 15

2

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

poppcorn design

Våre leverandører: Artwood, Bynord, CAsAgent, dAy hoMe, engLesson, FogiA, greengAte, nordAL, pip hoMe, tinekhoMe, riCe, JieLde, toLix, pApeLinA, skoVBy, wonderLAnd, sAxo LiVing, idp, FerMoB, sikA-design, ire MøBeL, BestLite, guBi MM.


Hos oss kan du få ”akkurat” det du vil ha! Vår arkitekt står klar til å hjelpe deg med å realisere nettopp din boligdrøm!

Ta kontakt for en uforpliktende prat eller befaring på din tomt med: Anders Michael Bastholm på tlf: 982 82 020, anders@garvikgruppen.no eller se www.garvikgruppen.no

Leverandør av: Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

3


gasin • Nr 7, 2011 Ditt lokale boligma

• 8. årgang

TT NY design!

TEMA: Varme

Innhold

Vi Bygger Nytt, nr 7/11

& trivsel

Familien Jacobsen

har bygd

WOW-HUSET Ekstrem oppussing

KUPONGER TIL DEG I MAGASINET!

Eide og venner har Helen rt Med god hjelp av pusset opp i rekordfa Thomas Rimau (bildet) VINN LOUIS POULSEN

-LAMPE

GRATIS

+

FACEBOOK-FAN

+ MÅNEDENS HUS + ROMMET

MITT

Jordkloden i min stue VINTAGE, s 32

Jeg kjøpte den for en femtilapp på fjorårets loppemarked til Vår Frelsers menighet. Den er gammel, av god kvalitet og får nå leve videre hjemme hos oss. Nå står den i kjellerstuen min og snurrer rundt og rundt om noen gir den et lite dytt.

Tenk, jeg har hele jordkloden i min stue. Og har

alltid et ess i erme om en unge trenger trøst og ekstra oppmerksomhet. Skal du være med å se på globusen min? Se den har lys inni seg! Slik ser jorda vår ut. Alt som er blått er hav.

Globusen min skaper trivsel hjemme hos oss. Og

det at jeg vet at noen ga den til loppemarkedet for at vi skulle få overta den, gir ekstra mening. Og da jeg stakk innom årets loppemarked på samme sted, kom en «gammel» studievenninne bort til meg med følgende kommentar: Det var du som stakk av med

Nytt liv til gamle stoler,

s 43

Akkurat nå, s 24

globusen i fjor. Rett foran nesa mi!

Ingen tvil om at også små ting, skaper trivsel. Det

kan også Helene Eide og Thomas Rimau skrive under på. Etter tre måneder med ekstrem oppussing, kunne de flytte inn i det 100 år gamle huset i Kopervik. Les deres historie og se de flotte bildene fra en bolig der ting og detaljer får stor plass. Vi er også stolte av å meddele at vi denne gangen har to nyskapninger i bladet. Fargerike

6

26

Raglamyr har pusset opp to gamle stoler og gir oppskriften til leserne. Og vi har også gleden av å presentere månedens hus. Se frem til en trivelig leseopplevelse!

Trender og shopping, s 14


Redaksjonen Hvilken varmekilde foretrekker du?

Bygger på din ID Bygger på din ID

Harald Rasmussen Prosjektleder

harald@dhr.no / 52 84 54 81 – Gasspeis er topp.

Liv Alsaker Sande Redaktør

liv@dhr.no / 52 84 64 56 – Smiler ekstra når sola varmer opp huset.

Inger Johanne Tveitaskog Journalist

inger.johanne@dhr.no / 52 84 56 40 – Foretrekker jo kroppsvarme…

Elin Tollevik Garvik Journalist

Bygger på din ID Bygger på din ID

elin@dhr.no – Vannbåren varme.

Irene Flatnes Grafisk design

irene@dhr.no / 52 84 54 86 – All varme er god varme.

Du finner oss nå i Deco Bygget på Raglamyr!

Karoline Vedøy Foto / grafisk design

karoline@dhr.no / 52 84 64 53 – Peis er koselig.

Vibeke Thaule Salg

vibeke@dhr.no / 52 84 64 85 – Elsker å fyre i peisen!

Jan Åge Matland Salg

jan@dhr.no / 52 84 64 52 – Fyrer med ved.

DHR Reklamebyrå AS Ansvarlig utgiver – Holder tempen med topp arbeidsmoral!

ANSVARLIG UTGIVER: DHR Reklamebyrå i samarbeid med boligprodusentene på Haugalandet og i Sunnhordland. Magasinet «Vi Bygger Nytt» distribueres i 53.000 eksemplarer til husstander i Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Utsira, Bokn, Vindafjord, Ølen, Etne, Sauda, Suldal, Bømlo, Stord.

Får du ikke magasinet i posten, og bor du innenfor nevnte områder, send en e-post med navn og adresse til vbn@dhr.no

Cert no. SW-COC-003756

Longhammarveien 28 5536 Haugesund post@urbanhus.no www.urbanhus.no

Vi legger også ut en del magasiner på Idéhuset, Neumann og Fargerike Raglamyr.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

5


Husreportasje

Det store funkishuset i Ramsdalen bygget av Urbanhus, vekker oppsikt i Ramsdalen.

6

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Husreportasje

Hus med

wow-faktor

Det er nok mange som har lagt merke til det store funkishuset i Ramsdalen bygget av Urbanhus. Her er det gjennomført ned til den minste krok på veggen, huset er tydelig preget av Siv og Gunnar Jacobsens felles interesse for kunst og design.

Siv Jacobsens brennende interesse for lamper og design preger inventaret.

tekst: Inger Johanne Tveitaskog foto: Karoline Vedøy Hjemme i Ramsdalen bor Siv, Gunnar, Gunnar André (16) og hunden Tuva Jacobsen (5). De to eldste døtrene har egne hjem og familier ikke langt unna. Det innholdsrike huset ble innflyttet like før sommeren. Her har detaljene kommet fort på plass. Det er sjeldent å se så innholdsrike vegger og overflater i et så nylig innflyttet hus. Huset har et boareal på 235 m2 fordelt på tre etasjer.

Ny kjøkkenvask resulterte i nytt hus Ekteparet innrømmer at de kan være litt impulsive, men at en ny kjøkkenvask skulle resultere i at de bygde et helt nytt hus, det kom litt uventet. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

7


Husreportasje

Sivs favorittmøbel er Super Elipsebordet fra Fritz Hansen. Ellers ser du Eames stolene fra Vitra, Enigma Pendel fra Louis Poulsen og kunst fra Kenneth Blom.

– Vi er vel ikke den mest grublende eller nølende typen noen av oss. Avgjørelser gjøres raskt, men planleggingen er vi nøye med, smiler Gunnar. Han må le litt når han forteller historien om kjøkkenvasken. En vask de kjøpte til deres tidligere hus på Brakahaug. – Vi bygde et hus i sveitserstil på Brakahaug i 1997. Dette var et hus vi likte veldig godt, og hadde vel egentlig ingen umiddelbar plan om å flytte. Men tiden var inne for litt uskiftninger, forteller Gunnar. De trengte blant annet en ny kjøkkenvask. De fant en de likte, en litt mer moderne vask. En vask som hverken stod i stil med benkeplaten eller kjøkkenet, ler Siv. Dette ble rett og slett starten på planleggingen av vår moderne bolig, smiler ekteparet, og kan vise til kjøkkenvasken i det nye huset.

Mer moderne med alderen – Til eldre vi blir, til mer moderne vil vi ha det, sier Siv. Det huset vi hadde på Brakahaug hadde stor hage, og huset krevde en del vedlikehold. Den moderne stilen har enklere og renere flater, som gjør det letter å holde, forteller hun videre. Tomten på 380 kvm er også så å si vedlikeholdsfri. – Det at tomten var så liten, var nesten det som gjorde den tiltrekkende. Denne gang tenkte vi minst mulig hage. Husets grunnflate og inngangsparti dekker store deler av tomten, det er ryddig og pent, smiler Gunnar. – Da vi bestemte oss for å bygge nytt og mer moderne kikket vi i mange kataloger, men det var 8

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Husreportasje Kjøkkenet er husets kjerne. Her finner du flere Enigma Pendler fra Louis Poulsen, i trappa er der lamper fra Le Klint og på veggene ser du kunst fra Trygve Goa. Kjøkkenet har for øvrig også en smart nedfellbar ventilator.

Kjøkkenvasken som startet hele byggeprosessen. Blanko granitt vask og blandebatteri fra Hans Grohe.

Blandebatteri over badekar er Pura Vida fra Hans Grohe.

Må ha kunst! – Vi er veldig kunstinteressert. Det er så fantastisk mye fint å ha på veggene. Kunsten blir en del av interiøret, og i mange tilfeller blir det blikkfanget i et rom. Du setter stemningen med bilder og kunst, forteller Siv Jacobsen. – Hvem som har malt det er relevant, men det viktigste er at du liker det du ser. Det er mange flinke lokale kunstnere som jeg liker veldig godt. Vi har kunst fra blant andre Trygve Goa, Stig Ristesund, Kjell Rameckers, og Roald Tellnes, sier Siv. Andre favoritter er blant andre, Gabrielle Kielland, Magne Austad og Kenneth Blom, men de er ikke lokale, legger hun til. Mye av kunsten kjøper Siv og Gunnar hos GalDesign i stuen; Frispi pendel fra Flos, Lysestake Melkevein av Piet Hein, Stoler fra Bolia.com, leselamper AJ gulv fra Louis Poulsen, Oslo Gulvlampe fra Northon Lightning og avlastningsbordene er fra Designhouse Stockholm.

leri Lise på Skår i Kopervik. Et galleri Siv anbefaler på det sterkeste. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

9


Husreportasje Stuen har fantastisk utsikt over Arkavannet. Design; Arco gulvlampe fra Flos og Tolomeo bordlampe fra Artemide i vinduet. Gulvene er børstet lakkert eik.

«vi er nok litt

over gjennomsnittet

interessert i design»

Bordlampe BL1 fra Bestlife by Gubi.

Stolen Le Corbusier ønsket Gunnar André å ha som «gaming» stol. – Perfekt, sier han.

Siv og Gunnar Jacobsen.

Urbanhus som hadde det desidert største utvalget av denne type bolig, forteller de. – Det var Gunnar som tegnet de første strekene, og sammen med Morten Klungland fra Urbanhus ble hustegningene ferdig, og husbyggingen kunne begynne, forteller Siv, som er kjempefornøyd med service, oppfølging og ikke minst det ferdige resultatet fra Urbanhus.

Møbler med navn og personlighet Siv jobber i dag som kundebehandler, interiør- og lyskonsulent hos Mesterlys Sverre Øveraas, en jobb hun henter mye inspirasjon fra. Men interessen for interiørdesign har hun alltid hatt i blodet. - Interiørskolen, og noen svært inspirerende lærere, har mye av skylden for min brennende interesse for design, forteller Siv. Lærer og møDet første som møter deg når du entrer huset er en knallrød bordlampe ved navn Flowerpot fra Verner Panten. Kunst av Kenneth Blom og Kubus Stake av Morgens Lassen.

beldesigner, Erling Revheim fra Bergen har lært Siv det grunnleggende i å dele huset inn i aktive og passive soner, som gir best mulig funksjon og arealinndeling. Noe som hjemmet i Ramsdalen bærer preg av. Kjersti Moldesæther fra Haugesund var også en lærer som har inspirert Siv.

10

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Husreportasje

Blandebatteri med fossefall fra Axor Starck X.

Gasspeisen fra Karsten Bjelland er den største de har levert på haugalandet. – Den ble et kjempefint møbel, og en funksjonell romdeler, sier Siv.

Sivs favoritter:

På badet finner du en gulvstående servant fra Starck X. Vipp og Holmegaard har også fått sin plass på badet.

Møblene og lampene er med andre ord ikke tilfeldig plassert i dette huset, men det er ikke bare plasseringen som vekker oppsikt, selve møblene og lampene er veldig oppsiktsvekkende. – Vi er nok litt over gjennomsnittet interessert i design. Jeg har

– Jeg har mange favorittdesignere. Det er mange danske og finske designere som

alltid vært interiørinteressert, Gunnar har nok fått det litt gjennom meg,

peker seg ut, men om jeg skal velge noen

men han har alltid vært merkebevisst, smiler Siv.

konkrete møbler i huset mitt så må det bli

– Det var Siv som lærte meg at en lampe ikke bare er en lampe, og

spisebordet. Super Ellipsebord fra Fritz

at møbler og lamper har navn og en historie, forteller Gunnar. Dette har

Hansen og stolene Eames fra Vitra,

også yngste sønnen vår, Gunnar André fått inn med barneskje. Han har

forteller Siv. Ellers er hun veldig glad i

blitt veldig interessert i både design og kunstnere. Han er nok noe preget

lampene sine.

av oss, ler de begge to. Familien Jacobsen trives godt i Ramsdalen, og ser

nok for seg å bli boende her. Men de søker alltid nye prosjekter.

Louis Poulsen, Le Klint, Holmegaard

– Vi liker å jobbe med felles prosjekter, og det har vært utrolig gøy å

– Jeg liker veldig godt lampene fra

og Luceplan. Hadde jeg hatt plass til en

bygge og innrede dette huset. Nå som dette prosjektet nærmer seg mål,

til, ville jeg ha valgt «Konglen» eller PH

har vi begynt å planlegge en aldri så liten utvidelse av hytten på Vågslid,

Artichoke Lamp av Poul Henningsen,

smiler Siv og Gunnar Jacobsen.

forteller Siv, og frem viser et bilde i en

Vi ønsker dem lykke til med fremtidige prosjekt!

designerbok. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

11


1.

2.

3.

4.

5.

6.

stilrenmodernisme 1. Krukke fra Kälher i Manoserien, 13 cm, kr 499.- fra Presenta 2. Hang it all, Charles & Ray Eames © Vitra (www.vitra.com). kr 2 270,-fra Indesign. 3. Kubus 8, lysestake designet av Mogens Lassen kr 1 785,- fra Bazaren.com 4. Vipp 11 toalettbørste kr 1 499,- Vipp 13 pedalbøtte, 4 ltr. kr 1 799,- og Vipp 9 såpedispenser kr 849,- fra Neumann 5. Country pute 40x80 cm kr. 699,- fra Bolia 6. Oslo Wood kr 2 590.- fra Mesterlys Sverre Øveraas 7. Como Spisebord i laminat, kr. 8 499,- fra Bolia.

7.

12

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


dET ER TId foR

InnEndøRsKos Jøtul f262

Støpejern, sort lakk, røykuttak topp eller bak, effekt 5kW.

14.990,-

nlIG

Fyringstips: 1. Fyring med tørr ved gir størst varmeutbytte. 2. Ikke fyll med for store mengder ved. 3. Det trengs mye luft til god forbrenning. Luftventiler i vegger og vinduer må være åpne. 4. Nye rentbrennende ovner gir 30-50% mer varme enn gamle ovner.

Jøtul Cube 400 GG

Granit-Kleber piza

Skrå front, sort eller grå glassdør, effekt 8kW.

Lavastein, glass eller aluminium, enkel installasjon, effekt 6kW.

35.870,-

24.190,-

Granit-Kleber Kristin

scan 85

Stål, sort lakk, røykuttak topp eller bak, skyvedør (nyhet!), effekt 8kW.

Krever god takhøyde, sort, grå, forgylt eller forniklet glassdør, effekt 10kW.

52.000,-

En mIlJøV

Rio Biobrenner

Rustfritt stål og sort metall.

6.360,Priser fra kr 1.580,-

BIopEIsER:

Produktene fra Ruby Fires er moderne og spennende, og kan brukes både inne og ute. Peisene gir alt fra 1,5kW til litt over 3kW avhengig av størrelse. De er 100% brannsikre fordi den keramiske steinen holder på all bioethanolen som en svamp. Forbruket på bioethanol ligger på ca 10,- pr time. Når den brenner opp omdannes dette til fuktighet som er 100% miljøvennlig.

24.990,til sentrum

Kleberstein er naturens eget vidundermateriale som holder fantastisk lenge på varmen.

Haukelivegen E134

RAGlAmYRVEGEn 35, HAUGEsUnd Telefon 52 70 76 70 www.neumann.no

Tools

Raglamyr

Combisenteret

Bo-senteret

Møller Bil

NEUMANN fra sentrum

BUTIKK 10 – 17 Tors 10 – 19 Lør 10 –15 BYGGVARE 07 – 16 Lørdag 09 – 14

Amandasenteret

Drivhuset

KUnnsKAp, TRYGGHET oG KVAlITET


trender & shopping

ved Liv Alsaker Sande

Gratulerer, Kjetil! Kjetil Olsen fra Åkrehamn er den heldige vinner av en Nespresso PIXIE espressomaskin.

Takpendelen Semi Etter noen år ute av rampelyset, kommer denne klassiske taklampen fra Gubi tilbake på arenaen. Gubi relanserer Semi takpendel i fire farger og tre ulike strørrelser. Lampen finnes med en diameter på 30, 47 og 60 cm, i svart, hvitt, krom og gult. Du får den hos Crush Consept i Haugesund sentrum. Pris fra kr. 1499

På din måte! Se godt på denne lysestaken fra danske Ferm Living. Den kan du nemlig sette sammen akkurat slik du ønsker det. Kanskje det er denne som skal få pryde salongbordet nå i høst? Den koster kr. 725 på nettsiden til Ferm Living.

Skapt for å mikses! Kom og EAT!

spennende House Doctor et sserte er danske spennende e my vi For interiørintere i Haugesund fant t se hu Idé s som Ho . bekjentskap store bokstavene annet disse mega nt bla . r, et cto en Do kk e fra Hous mest kjedelige kjø n sprite opp det ka op g sh i nin r ke me r ryk vå t r ette Vi kjenner de er det tid for TEA? Kom og EAT eller t kr 1725 for bokstavsette pingsfoten… Pris

14

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

Kolleksjonen fra nederlandske Pip Studio skaper utvilsomt glede i hjemmet. Herlige mønstre der alt kan mikses og en kan kjøpe litt etter litt. Mange tror de må ty til netthandel for å få tak i produktene fra Pip studio, men nå holder det å ta en tur til Presenta i Haugesund sentrum og på Oasen Storsenter. Også fem Høns på Stord fører produkter fra Pip Studio.


Har du en boligdrøm?

Trapper fra Ølen Trevare tilpasses etter kundens behov i form og utførelse. Best på pris!

Våre fagfolk gir deg profesjonell hjelp gjennom hele byggeprosessen • • • •

Tomtebefaring og tilpassing av hus Byggesøknad og saksbehandling Rådgivning innen finansiering Byggeledelse

Velkommen til vårt kontor for informasjon og en hyggelig boligprat!

m røøm ligddr virkelighett

LLaaddiinnbobolig

bli

lighe

bli virke

TORER

Se også vår NYE boligkatalog!

anebyhus.no www.hedalm-

www.dmt.no

La din boligdr

lighet bli virke

øm

REGIONKON

Din boligdrøm – vår stolthet

Tlf 53 76 84 45

www.olen-trevare.no

Rogaland og Vest-Agder -Tlf 950 77 441

firmapost@olen-trevare.no

www.hedalm-anebyhus.no

g in isn er v t r fo om kt /t ta iger n ko ol Ta av b

SLÅTTEVIK

- med båtplasser like ved

Salgsstart byggetrinn 2! Båtplasser

22

BOLIgEr SOLgT i byggetrinn 1

Nå selges 6 eneboliger med store tomter og 8 leiligheter med 2 soverom Leiligheter P-ROM 68 m2, 2 sov.

Enebolig P-ROM 156 m2, 4-5 sov.

Hvorfor skal du velge å bo i Slåttevik?

Bussanlull Blissful Design i Åkra fører varer fra danske Chic Antique, og vi fant denne vakre lysekronen i butikken, kr. 799. Også en herlig barnevugge fra Hübsh gjorde inntrykk, kr. 899,-. Her blir det godt å ta seg en blund.

• Kort vei til skole, barnehage, butikk, idrettsanlegg. Flott turterreng og en nydelig skjærgård/strand like i nærheten. • Gjør det enkelt og smart - la oss bygge din/deres bolig! Tenk å bo i en kystperle 15 min. fra Haugesund sentrum (T-forbindelsen).

Sjekk ut film fra nærområde på www.slattevik.no Megler: Asle Solbøe, M: 95 82 09 90, asle.solboe@dnbnoreiendom.no Selger/utbygger: Vika AS v/Olav Askeland, M: 90 82 59 90, olav@bygg-askeland.no

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

15


Kolnes. å p r e t e il leiligh t s e k s n m ilier ø ir kanskje i a f e k k e j K ress e bl d a e y n Din

? n e g e v g u a h r Å

Byggin gen er i ga ng!

Århaugvegen ligger i Familiebyen Kolnes. Her bygger Øklandhus tre moderne tomannsboliger med egen carport. Stort, koselig og privat utemiljø gir eneboligfølelse, som sjelden oppleves i leilighetsprosjekter. Århaugvegen er sentralt plassert på Kolnes med 3 barnehager, skole, idrettspark og golfbane i umiddelbar nærhet. Leilighetene er på 90 m2 BRA og blir oppført med livsløpsstandard med inngang på bakkeplan. Øklandhus vil tilpasse boligene til kjøperen, og gir derfor stor valgfrihet til kundene sine. Kjøperen kan tilpasse leiligheten underveis, og gi sitt nye hjem et personlig preg.

Les mer på www.øklandhus.no

Utviklet i samarbeid med deg! Morten Økland · 924 49 013 · morten@oklandhus.no · tlf. 52 82 08 00

16

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


S G

PHUS KNAPPHUS LAKKERING RING

NYHET! Kelly Hoppen Kelly Hoppen designer møbler i en enkel og raffinert stil med gjennomsyret interiørdesign på alle nivåer. Og vi er blitt stolt forhandler ! Diskuter interiørløsninger med våre interiørkonsulenter og interiørarkitekt hver lørdag i hele oktober. Ta med skisser, mål, bilder eller hustegninger og du får 20 minutters gratis konsultasjon hvor vi ser på ulike løsninger og ideer. Avtal gjerne tid på forhånd.

Haraldsgata 139 - Haugesund - tel. +47 52 71 31 50 - Bli tilhenger av vår Facebookside, www.facebook.com/Idehuset

lakkering l lakkering akker KNAPPHUS KNAPPHUS K N A P P H U S LAKKERING LAKKERING LAKKERING

KNAPPHUS KNAPPHUS LAKKERING LAKKERING

KNAPPHUS LAKKERING

KNAPPHUS KNAPPHUS K N A P P H U S LAKKERING LAKKERING L A K K E R I N G Knapphus Knapphus Knapphus LAKKERING LAKKERINGL A K K E R I N G

Knapphus Knapphus Knapphus LAKKERING LAKKERING LAKKERING

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

17


rommet mitt

KAN L E V E R E S T IL

tekst og foto: Elin Tollevik Garvik

ALLE

H U S STA N D E R

ENESTE ALARM MED DIREKTE VARSLING TIL BRANNVESENET!

BESTILL GRATIS 18

BEFARING PÅ 99 333 111

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

RING 05270 ELLER SE WWW.HAUGNETT.NO

!


på nett & konkurranse

månedens

facebook-fan Følg oss på Facebook! Til hvert nummer av Vi Bygger Nytt plukker vi ut en person som liker vår Facebook side. Den vi velger blir presentert i spalten vår «Månedens facebook-fan», og får en flott bokpakke i premie.

! e s n a r r u k n o K

Navn: Lene Østensen Alder: 41 år Yrke: Interiørkonsulent, driver Kaprifolen Bosted: Karmøy Hva liker du best å lese i Vi Bygger Nytt? Interiørsidene, jeg liker å lese om trender og ting som er interessant for meg i jobbsammenheng. Jeg liker at dere skriver om de små nisjebutikkene i distriktet. Jeg er også veldig glad i det tidsaktuelle, som når dere skriver om hage og uteområder om våren.

På en skala fra 1-10, hvor interiørbevisst er du?

Vinn dansk designlampe

12, må jeg vel nesten si. Både yrkesmessig og privat er det interiør det går i.

Nå kan du sikre deg den lekre designklassikeren PH 5 fra Louis Poulsen.

Hvilken stil har du selv hjemme?

kombinerer godt lys med klassisk dansk design og er fortsatt like aktuell

Det er nesten litt vanskelig å sette et bestemt navn på stilen. Jeg er glad i det klassiske, og liker å pusse opp gamle møbler. Jeg er veldig glad i naturmaterialer, som silke, ull, lin og skinn. Jeg vil ikke ha et katalogpreg hjemme, så jeg setter som oftest mitt eget personlige preg på møblene. Friske blomster og elementer fra naturen er en viktig del av interiøret.

og etterspurt. Lampen koster 4595,- hos Mesterlys Sverre Øveraas. Hos

Den er designet av Poul Henningsen og feiret 50-årsjubileum i 2010. PH 5

Mesterlys Sverre Øveraas på Raglamyr finner du alt fra nyttebelysning til flotte designlamper. I tillegg fører forretningen et spennende utvalg møbel- og interiørprodukter. Du kan også få profesjonell hjelp til å velge riktig inne- og utebelysning til huset ditt.

Følger du noen interiørblogger? Ja, jeg følger med på mange, og finner stadig nye favoritter. Jeg liker å lese om gjenbruk, og synes jeg finner masse tips og inspirasjon ved å lese blogger. Følger også med på helt andre stilarter enn den jeg har selv, for å holde meg oppdatert.

Favorittblogger: froekenjaeger.blogspot.com Det gamle huset hun restaurerer i Bergen har vært kåret til Norges vakreste hus. Inspirerende og flott blogg.

malingsdamene.blogspot.com Denne bloggen er fantastisk. De to damene som står bak pusser opp gamle møbler med et utrolig bra resultat. De gir masse tips og lager de utroligste ting.

Når feiret PH 5 sitt 50-årsjubileum? Svar:

Hvem har designet PH 5? Svar:

Hvilke produkter i tillegg til belysning finner du hos Mesterlys Sverre Øveraas? Svar:

Hvor skal PH 5-lampen plasseres om du vinner den? Svar:

navn:

franciskasvakreverden.blogspot.com

adresse:

Bloggeren er interiørfotograf og skribent. Nydelig og inspirerende blogg.

tlf:

Send inn dine svar innen 15. oktober til: vbn@dhr.no eller DHR Reklamebyrå as, Pb. 1915, 5508 Karmsund Merk: «Konkurranse Vi Bygger Nytt»

miasinterior.blogspot.com Spennende om oppussing, restaurering og gjenbruk.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

19


Det blir fort trangt om plassen i TV-kroken. Bjørn Sigve og Anne Grete med barna Line, Simen og Susanne.

For et år siden stod det ferdig. Et rom med stramme former, biljardbord og stor TV-skjerm. Men får far ha kjellerstuen for seg selv? Absolutt ikke – til det har den blitt altfor kul.

Bjørn Sigve Larssen hadde ansvaret når kjellerstuen skulle innredes. Mens det åtte år gamle huset ellers er i en klassisk, lun stil, skiller kjellerstuen seg ut som et røft og moderne rom. – Det er ganske maskulint. Men det er definitivt ikke bare hans rom, smiler kona Anne Grete. Både hun og Bjørn Sigve er glad i gode filmer og tv-serier, musikk og et slag biljard. – Dette er vår type hobbyrom, smiler Bjørn Sigve. Det siste halvannet år har han bygget opp skokjeden Mani, og det har vært travle dager med mye reising. Da er det godt å kunne koble av med et slag biljard i kjelleren om det dukker opp en ledig kveld. Også de tre barna fra 2 til 10 år stortrives i den nye kjellerstuen. Noe som iblant kan sette sine spor. – For det går jo mye raskere å rote det til her enn å rydde, sier Line (10) ærlig. Og dette rommet er til for å brukes, forsikrer Bjørn Sigve. Han deler med glede kjellerstuen, både med familien og venner som stikker innom. Det er et rom som er skreddersydd for avslappet kos. I TV-kroken står sittegruppen «Stressless hjemmekino», det er surroundanlegg og en 46-tommer tv. I den andre enden av rommet er et stort, knallrødt bord blikkfanget. – Det er spesiallaget av Butikkservice. Og etter at det var laget kom vi på at det skulle inn i rommet også, forteller Bjørn Sigve. Det endte med at de måtte ta ut et vindu i kjellerstuen. Da klarte de så vidt til å lirke inn det store bordet. Det er perfekt å samle venner rundt, 20

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


m o r s Far tekst og foto: Elin Tollevik Garvik

rommet mitt

n ie il m a f e l e h r me d adgang fo

til kortspill eller god mat. Kjellerstuen er in-

80-tallet, smiler Bjørn Sigve. – Og så har vi et

nredet med tapeter i ulike farger og struktur-

lite lager med fliser, sånn at vi kan bytte ut

er. Svarte trådgardiner på den ene kortveg-

noen om det skulle være behov, sier Anne

gen og foran vinduene skaper en tøff effekt.

Grete.

Og på gulvene valgte de å gå for teppefliser,

For denne kjellerstuen er ikke bare til

etter litt betenkningstid. Det angrer de ikke

pynt, enda så kul den har blitt. Her ser hele

på, det er både praktisk, lunt og behagelig.

familien frem til mange hyggelige stunder

– Jeg har savnet å gå på tepper siden

Gå inn på

vibyggernytt.no for å se flere bilder fra Bjørn Sigves kjellerstue.

utover høsten og vinteren. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

21


Lyst på en forandring i hjemmet, men er litt rådvill? Våre interiørkonsulenter; Evy, Cathrine og Inger Johanne tar gledelig i mot både små og store oppdrag. De hjelper deg med valg av tapet, maling, gardiner, lameller. De kan også skaffe maler og tapetserer til å utføre arbeidet. - Vi hjelper deg med å finne den optimale løsningen med både hensyn til funksjonalitet, stil og dine økonomiske rammer.

Nyhet! Hanna Werning Introduksjonstilbud

549 kr pr. rull Ord. pris 620 kr

Fargerike Raglamyr, Longhammarvegen 21, 5536 Haugesund Åpningstider: 09.00 – 19.00 (09.00 – 16.00) Tlf.: 52 70 47 47 www.fargerike-raglamyr.no Følg oss på Facebook, www.facebook.com/fargerikeraglamyr

22

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Månedens hus Går du med byggeplaner og lurer på hvilket type hus du skal velge? I hvert nummer fremover vil Vi Bygger Nytt presentere et hus fra en av de lokale husleverandørene. Først ute er Hereid Hus, som her viser frem et hus hentet fra katalogen deres «Håndverkshus».

Velkommen til Villa Grantun Navn på huset: Villa Grantun

Hvem har tegnet huset? Prosjektim på Hamar. Det er disse arkitektene som står bak husene i katalogen «Håndverkshus».

Hvor stort er huset? Bruttoarealet er på 138 kvm.

Hvordan vil dere beskrive huset? Huset har et moderne og spennende utseende og er tegnet med en oransje midtdel. Men her står selvsagt kunden fritt til å velge farge selv. Huset er på ett plan og har livsløpsstandard. Det har tre soverom, stort kjøkken og stue i ett og et herlig flislagt bad. Det følger carport med og en stor terrasse.

Har dere levert et slikt hus?

Hereid Hus – ny aktør med høye ambisjoner

Ja, for tiden holder vi på å føre opp et slikt hus ved Golfbanen i Sveio. Huset vil få en nydelig beliggenhet like ved turløyper

I mars åpnet Hereid Hus dørene til sitt nye

og flott natur, og fra tomten vil det være

boligkontor på Raglamyr – i samme bygg som

utsikt over dette vakre friluftsområdet.

Fargerike. Med egen tegneavdeling og sivilarki-

Det er Hereid Hus som er byggherren bak

tekt i staben og en svært anerkjent byggmester

dette huset, som allerede er lagt ut for

i Didirik Hereid, vil nok Hereid Hus blir første-

salg på det åpne markedet. PS: Huset er

valget for mange husbyggere i distriktet vårt.

ikke solgt – sjekk finn.no!

– Vi bygger husene folk går rundt og drømmer om. Vi er fleksible og strekker oss

Hvem passer dette huset for?

langt for å innfri kundens behov og ønsker.

Huset passer for alle. Alt i fra småbarns-

Vi ønsker også å være en trendsetter – en byg-

foreldre til eldre som ønsker et praktisk

geleverandør som bygger spennende hus av

hus med alt på ett plan. Er du i tillegg

høy kvalitet, sier daglig leder hos Hereid Hus, Birger A. Skjoldevik.

Birger A. Skjoldevik, daglig leder i Hereid Hus, håper å sette opp mange slike skilt på Haugalandet. fremover

golfinteressert, må jo dette være selve drømmehuset! Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

23


Akkurat Nå

ved Liv Alsaker Sande

Unike puter

på epla.no

På jakt etter unike produkter som garantert ikke er masseprodusert? I så fall bør du sjekke epla.no. Dette er en samling av mange butikker som tilbyr håndlagde ting og klær. Jeg forelsket meg i disse retroputene fra nettbutikken til ingvildogguro og er til nå lykkelig eier av to stk. Denne butikken drives av Ingvild Toft og Guro Konstanse Frønsdal som begge er fra Haugesund. Putene koster kr. 300 pr. stk. En titt innom denne butikken og alle de andre butikkene på epla.no anbefales på det varmeste!

Ta trimmen i hagen! Ligger du litt bakpå med hage-arbeidet? Fortvil

Bloggtips Det er masse inspirasjon og

huspaarophus.blogspot.com

gode tips å hente fra interiør-

silje-vaniljeis.blogspot.com

blogger. Vi Bygger Nytt-redak-

soesteranne.blogspot.com

ikke. Oktober kan også være en ypperlig måned å bruke i hagen. Og husk: Hagearbeid er god trim! Typiske oktobersysler i hagen er oppkverning av hageavfall og klargjøring av bed til neste år. Det kan være smart å grave opp til nye blomsterbed og plante

sjonen har samlet et lite utvalg

elisabethsidyll.blogspot.com

trær og busker. I oktober er det også smart å lage kompost, dekke

av gode lokale blogger. Tips oss

droymeheimen.blogspot.com

åpne jordflekker med duk, løv, bark, aviser eller plast for å hindre

passion4vintage.com

ugress å spre seg hvis du ikke skal plante før til våren.

gjerne om flere!

Fårikålfest Tidlig på 70-tallet ble fårikål kåret til Norges ubestridte nasjonalrett i Nitimen. En rykende varm gryte fårikål er verdens beste grunn til å samle familie og venner til fest.

Slik gjør du Kilde: Matinorden.no

Ingredienser • 4 kg fårikålkjøtt • 4 kg hodekål • 4 ts salt • 4 ss hel pepper • 8 dl vann

24

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

1. Del hodekålen i båter. 2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder. 3. Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), ca. 1-2 timer.

4. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (3-4 ss) mellom lagene. Serveres med kokte poteter. Kilde: www.matprat.no

tips! Til denne oppskriften trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters.


Akkurat nå

Tapetser og støtt Rosa sløyfe-aksjonen! I høst kan du støtte Rosa sløyfe-aksjonen ved å kjøpe tapetet Bloom fra Fiona Walldesign. Kreftforeningen får uavkortet 50 kroner for hver solgte tapetrull. Rosa sløyfe-tapetet består av store, vakre tegnede peoner i nydelige rosa, nærmest akvarell-lignende farger. Peonen er valgt fordi den med sin spinkle stilk og enorme blomsterkrone symboliserer styrke. Mønsteret er håndtegnet av Fionas egne designere, og finnes bare i én design, og i én fargekonstellasjon. Det selges hos Flüggerforhandlere og i nettbutikken flugger.no Kilde ifi.no

Slåttevik midt i smørøyet!

I dag tar det omtrent en halv time å kjøre fra Haugesund til Slåttevik. Når T-forbindelsen er klar om halvannet år vil kjøretiden være halvert til 15 minutter. Ikke rart det har blitt attraktivt å flytte til Slåttevik i Tysvær. Nå legger Askeland Byggmester AS ut i byggetrinn 2, seks eneboliger og åtte leiligheter for salg i idylliske omgivelser bare noen hundre meter fra strandkanten.

Bygget med tre? Vinn priser! 1. november går søknadsfristen ut for tredje runde av Bergene Holm Inspirasjonspris. Prisen er for alle i Norge som bygger nytt, restaurerer eller pusser opp i og rundt sin bolig. Siden 2009 har trelastprodusenten Bergene Holm delt ut priser for til sammen 500.000 kr til små og store byggeprosjekter over hele landet.! Det eneste kriteriet til søkerne er at en har brukt tre i de ulike byggeprosjektene. Det deles ut priser i fire forskjellige kategorier: Eksteriørprisen, interiørprisen, uteromsprisen og barnas trepris. Les mer på www.bergeneholm.no

– Her vil du bo sentralt og samtidig landlig. Sol fra morgen til kveld. Slåttevik har egen butikk, kort vei til skole/barnehage og idrettsanlegg og ligger bare noen kilometer unna Statoil-terminalen på Kårstø og kommende Haugaland Næringspark, sier prosjektleder Olav Askeland i Askeland Byggmester AS. Store tomter De seks eneboligene bygges på tomter som har en størrelse på mellom 750-930 m2. Boligene har i utgangspunktet et boligareal på 156 m2, men her er det muligheter for å bygge større om det er ønskelig. Prisen på eneboligene vil ligge fra kr. 3 190 000. – Boligene er i moderne stil og bygges på tomter der en får utnyttet hele arealet. Det er arkitektfirmaet Brekke, Helgeland og Brekke som har tegnet boligene, som vil ligge i kort avstand til sjøen. Det er også mulighet for båtplass like i nærheten, opplyser Askeland. De 8 leilighetene vil få flott utsikt over fjorden og ha attraktive uteområder. Leilighetene vil ha et boareal på 68 m2 og ha to soverom. For mer informasjon sjekk: www.slattevik.no Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

25


Husreportasje

Stuen har blitt lys og lekker. Helen har sans for det lille ekstra, og har plassert vakre stilleben overalt i huset.

26

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Husreportasje

Ekstrem oppussing Med hjelp av gode venner og en solid porsjon pågangsmot totalrenoverte Helen Eide og Thomas Rimau det over hundre år gamle huset. På det verste bodde de uten strøm, vann, kjøkken og bad. tekst: Elin Tollevik Garvik foto: Karoline Vedøy

- Vi fant stadig noe som måtte rives og skiftes ut. En dag dyttet jeg litt i et vindu som var tregt, og plutselig stod jeg med hele vinduet i hen-

Vi Bygger Nytt skrev om Helen og Thomas i fjor. Da bodde de i et leid hus i

dene, minnes Helen. Etter hvert som arbeidet skred frem endte de opp

Kopervik, og var på jakt etter egen bolig. Ikke lenge etterpå kom det gamle

med å rive det meste, både innvendig og utvendig. I løpet av tre hektisk

huset på Stokkastrand for salg. Det mange så på som gammeldags og ned-

måneder jobbet de opptil 18 timer i døgnet, og når de flyttet inn i septem-

slitt fremstod for paret som et hus med potensial og sjel. Den nesten et

ber i fjor manglet det fortsatt mye.

mål store tomten og beliggenheten bare noen minutter fra sjøen lokket også.

Kummerlig tilværelse Men som det ofte er med gamle hus ble det mye mer arbeid enn de

hadde forestilt seg på forhånd.

–Vi levde flere uker uten strøm og vann, og når vi kom ut i oktober ble det temmelig kaldt. Men det er rart hva som går når man må, smiler

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

27


Husreportasje

Lag ditt eget bord

Etter renoveringen opplever Helen at samboeren har blitt svært så handy. – I går viste jeg Thomas drømmebordet mitt i et interiørblad, forteller hun. «Men et sånn kan jeg jo lage til deg,» sa han og dro ut og skaffet materialer. Bordet ble laget og malt ferdig i løpet av ettermiddagen og kvelden. – Et veldig enkelt bord å lage, forsikrer Thomas.

Dette trenger du: • Bordplater: Konstruksjonsvirke 6x 1,20 m og 1x 1,01 m med 36 x 198 mm • Liggende bærebjelker: Konstruksjonsvirke 2x 1 m og 2x 0,7 m med 48 x 223 mm • Lekt 4x 44,6 cm og 2x 19,8 cm 36 x 48 mm • 48 treskruer med rundt 60mm lengde

Materialene kan du kjøpe hos hvilken som helst trelastforhandler. Her kan du sannsynligvis også skjære til lengdene slik at du bare trenger å skru dem sammen.

I G Q

O H

S R

L P

K

J MN

D

C B

A

Slik gjør du: Legg de liggende bærebjelker på 90 og 70 på 48 x 223 mm (A-B og C-D) cm mot hverandre med den fine siden vendt nedover. Lekten på 44,6 cm (G-H) skrur du loddrett fast på innsiden bak C og D slik at A-B og C-D blir skrudd sammen. Skru fire skruer i hver lekt som gir 2 skruer i hver liggende bærebjelke. Gjør deretter likt på motsatte side. Monter deretter toppbordene (I-J) med lengden 120cm. La bordplanken stikke ut 5 cm i bredden (K-L) og lengden (M-N). La det være 2-3mm mellomrom for hver bordplank for et røft look. Dette tilsvarer fire toppbordplank på 36 x 198 mm. Monter de to bordplank på 36 x 198 mm (O-P) slik at de også stikker ut 5 cm i bredden og lengden. Her må du i tillegg skjære 4 cm av ytterste bordplankene på langs. Snu hele bordet på hodet og skru fast de to resterende lekter på 19, 8 cm (Q-R) langs baksiden av C-D med høyden 22,3 cm (E-F). Siste bordplank legges opp på de to lektene (Q-R) og skrus gjerne fast med et par skruer inn fra hver side så det sitter helt fast. Gi det et par malingstrøk i en farge som passer til din stue og vips så har du et nytt stuebord.

28

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

E F


Husreportasje Soverommet til Helen og Thomas er fullt av flotte detaljer. Sengen er kjøpt brukt og pusset opp. Den vakre kjolen fikk Helen av sin mor, og den glir rett inn i interiøret.

Thomas. Ekstra krevende var det at ingen av dem hadde erfaring med den type arbeid fra før. Vi kunne absolutt ingenting når vi gav oss i kast med renoveringen, og gjorde en masse feil, forteller Thomas.

Men tross god hjelp legger de ikke skjul på at prosessen bød på mange utfordringer. De var for eksempel langt fra enige om hvordan ting skulle gjøres underveis. Der Helen ville ta vare på gamle vegger og gulv, ville Thomas rive. Uenigheten løste de på en enkel måte.

Men vi fikk hjelp på byggvareforretninger, vi snakket med venner

Da gjorde vi som vi ville når den andre ikke var der, ler Helen. Det

som hadde pusset opp, og vi søkte på internett helt til vi fant ut av det

førte blant annet til at hun kom innom huset en ettermiddag, og fant en

meste, sier Helen. Etterhvert ble de nærmest eksperter på området.

person hun aldri hadde sett før i full gang med å rive stuegulvet. «Hvem er du og hvorfor river du opp stuegulvet mitt» spurte Helen forundret.

Med gode venners hjelp Underveis har det unge paret hatt hjelp av mange gode venner. I en periode kom en venninne av meg innom her hver dag etter jobb for å

Det viste seg at det var en kamerat av Thomas hun ikke hadde møtt tidligere som var innom for å hjelpe. – Men nå som alt er ferdig er vi begge strålende fornøyde med resultatet, forsikrer Thomas.

hjelpe, forteller Helen. - Og noen av vennene våre brukte av ferien sin for å

Boligen er en idyll i duse farger. De har innredet med respekt for det

være med oss i huset. Vi ble helt rørt over hvordan alle stilte opp. Renover-

gamle huset, og valgt en lys, romantisk landstil. Mange av møblene og in-

ingen fikk oss til å forstå hvor gode venner vi har, smiler de.

teriørgjenstandene har en alder som kler huset. Det meste er arvet, funVi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

29


Husreportasje Kjøkkenet er fra Ikea, og spesialtilpasset av Helen og Thomas selv. Kjøleskapet og oppvaskmaskinen fra Smeg var blant de første tingene de skaffet til huset.

30

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Husreportasje Etter en omfattende renovering innendørs, gleder Helen og Thomas seg til å ta fatt på uteområdet. De skal plante frukttrær i den store hagen, og lage utepeis av den gamle pipen som tidligere stod i huset.

Flere bilder finner du på: www.vibyggernytt.no Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

31


KOPIER STILEN

VINTAGE

Lamper fra House Doctor

Oppbevaringsbokser fra House Doctor

Flasker fra Kähler

Puter og pledd fra Åhléns

Skåler, tallerker og kopper fra Kremmerhuset

32

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


DITT DRØMMEHUS? DITT DRØMMEHUS?

Katalogtype: Katalogtype: Minde Ås Katalogtype: Katalogtype: Minde Ås

LL BESTIILL TLOG SA ET BA K OG KATAL

Vi ønsker at denne katalogen skal inspirere deg til Vi ønsker atdin denne degog til å realisere egenkatalogen husdrøm.skal Medinspirere vår trygge å realisere din egen husdrøm. Med vår trygge og oversiktlige byggeprosess som “grunnmur”, kan du oversiktlige som “grunnmur”, kansom du bruke tidenbyggeprosess på alle de spennende detaljene bruke tiden på alle de spennende detaljene som skaper drømmeboligen. skaper drømmeboligen.

Se mer på www.blink-hus.no Se mer på www.blink-hus.no

Blink Hus Berge Blink Sag Hus

5582 Ølensvåg/Longhammerv. 36 Berge Sag 5536 Haugesund 5582 Ølensvåg/Longhammerv. 36 Tlf. 53Haugesund 77 54 00 5536 Tlf. 53 77 54 00

Blink Hus Hans Rasmussen BlinkJ.Hus

Ringveien 8, 4270 Åkrehamn Hans J. Rasmussen Tlf. 52 81 12 40 Åkrehamn Ringveien 8, 4270 Tlf. 52 81 12 40

Blink Hus Steinsbø Blink Hus

Holundsdalen, Steinsbø 5430 Bremnes Tlf. 53 42 85 205430 Bremnes Holundsdalen, Tlf. 53 42 85 20

Blink Hus Valvatne Blink Hus

Ringveien Valvatne12, 5412 Stord Tlf. 53 40 20 Ringveien 12,70 5412 Stord Tlf. 53 40 20 70

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

33


temasider – Varme & trivsel ved Liv Alsaker Sande og Elin Tollevik Garvik

Scan 63

Et viktig møbel Dagene blir kortere og kjøligere, og det er tid for å kose seg innendørs. Tenne levende lys og legge noen vedkubber i ovnen. Og vi bruker ikke lenger ovnen eller peisen bare for oppvarming- ildstedet spiller en viktig rolle i interiøret. – En ovn er et møbel, og design spiller en stadig større rolle for kundene våre, sier Jan Kallevik ved Neumann. – De som bygger nytt kjøper en ovn mest til pynt og kos, siden nye hus er så tette at de krever lite oppvarming. Da er det selvsagt viktig at ildstedet tar seg bra ut, sier Kallevik. De som har eldre hus og ovner, bytter gjerne ut i nye rentbrennende ovner for å få en mer energieffektiv oppvarming.

Jøtul Cube

Personlig ovn Nå kan du sette ditt personlige preg på ovnen din, og endre den om du går lei. Jøtul har inngått et samarbeid med den kjente industridesigneren Bård Eker, og lanserer denne høsten Jøtul Cube. Eker har utviklet et peiskonsept som gir stor frihet i valg av materialer. Du kan kombinere lavastein, glass og aluminium og skape din egen ovn. Senere kan du enkelt endre peisens utseende ved å bytte ut noen av delene.

Design og funksjon Når vi kjøper ovn ønsker vi

Det er fullt mulig å få lev-

gjerne å følge trendene.

ende flammer og kosen fra

Men også funksjon spiller

en peis selv om du ikke har

en stadig større rolle i valg

pipe. Det finnes et stort ut-

av ildsted.

valg bioetanolpeiser med

– Noen av de ovnene vi selger mest av er svært enkle

Scan 85 maxi

Jan Kallevik ved Neumann

lekkert design. Ruby Fires har kommet med en serie

i bruk. Dørene glir igjen

peiser som kan brukes både

med et lite dytt, asken er lett å ta ut og ve-

inne og ute. De finnes i flere størrelser, og de letteste kan flyttes

dlikeholdet enkelt, sier Jan Kallevik ved Neu-

rundt etter eget ønske. Bioetanol er lettantennelig, men disse

mann. De nye ovnene har en egen friskluftka-

peisene har en keramisk stein som suger til seg og holder på bio-

nal, med tilførsel av luft direkte inn i ovnen

etanolen etter påfylling, og er derfor tryggere å bruke. Peisene gir

fra pipen. Ovnene har også luftspyling, med

fra 1500-3000 watt, og de koster rundt 10 kroner timen å bruke.

forvarmet luft som føres ned over ovnsglasset og holder det renere.

34

Peis uten pipe

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


temasider – Varme & trivsel

Inspirert av boligmessen Vi Bygger Nytt tok turen innom boligmessen i Haugesund 16.–18. september og spurte folk hva de var på jakt etter.

Marit Aalkus Brandal

Grethe Hege Revheim Olsen og Malene Berdinessen

Stein Magne Lunde

Vedavågen

Avaldsnes

Vedavågen

Trenger tips og ideer før vi går i gang med oppussing hjemme i det over 100 år gamle huset vårt på Avaldsnes. Ser spesielt på kjøkken og bad.

Vi har nettopp bygget nytt hus i Vedavågen og da er det jo spennende å besøke en boligmesse som dette og få med oss det aller siste.

Kikker spesielt på innredning til kjøkken og baderom. Og har nettopp kjøpt meg en ny hagesaks her på boligmessen!

Jeg er spesielt på jakt etter integrerte musikkløsninger og få med meg det siste innen hjemmekinoanlegg.

Avaldsnes

«Godt lys er nok lys… der du trenger det» Poul Henningsen, designer

Kenneth Johnsen og Cecilie Waaler Flateby med døtrene Martine Johnsen (7) og Mie Johnsen (3) Vi var på helgebesøk i Haugesund og tok rett og slett turen innom boligmessen for å titte litt. Alltid spennende å få med seg det siste innen hus og hage!

BØKER FRA HAUGALANDET Ideelle gaver til ansatte, kunder og besøkende fra inn- og utland! del- og kaféliv, kultur- og festivalliv og rekreasjon får leseren en bred og spennende presentasjon av byen. I siste kapittel gis det også et innblikk i viktige severdigheter og opplevelser ellers på Haugalandet, regionen som Haugesund er regionsenter for.

Haugesund

Haugesund - og litt til

«Haugesund – og litt til» presenterer byen i bilder fulgt av fakta- og bildetekster. Gjennom kapitler om byens historie, han-

– og litt til – and a little more – und ein wenig mehr

Kampanje TILBUD!

«Haugesund – and a little more» presents the town in pictures, with facts and informative captions. We give the reader a broad

and exciting presentation of the town through chapters regarding the town’s history, shopping and cafe life, culture and festival life

and recreation. In the last chapter we give an important insight

into the sights and adventures to be experience in Haugaland.

„Haugesund- und ein wenig mehr“ präsentiert die Stadt in Bild

holung wird dem Leser eine breite und spannende Präsentation der Stadt geboten. Das letzte Kapitel gibt auch einen Einblick in die wichtigsten Sehenswürdigkeiten und Erlebnisse im Hauga-

land, der Region, für die Haugesund das Regionszentrum ist.

ISBN 978-82-995294-8-8

Tove Virata Bråthen & Ida Kristin Vollum

und Text. Durch die Kapitel über Stadtgeschichte, Einkaufsmög-

lichkeiten, Café-Leben, Kultur- und Festivalhöhepunkte sowie Er-

Tove Virata Bråthen & Ida Kristin Vollum

w w w. ve st fo r l ag. no

Haugesund - og litt til – and a little more– und ein wenig mehr - presenterer byen i bilder fulgt av fakta og bildetekster. En presentasjon om byens historie, handel- og kaféliv, kulturog festivalliv. Det gis også et innblikk i viktige severdigheter og opplevelser ellers på Haugalandet. Norsk/Engelsk/Tysk tekst.

Ved å velge riktig lys kan du øke trivselen. Riktig lyssetting kan forandre rommets karakter fullstendig på både godt og vondt, det kan derfor viktig med litt veiledning av kyndige

vetips! a g e l u j s et r Å

kundebehandlere.

Med lyset kan du sette fokus på møbler og kunst du

vil fremheve, eller lyskilden kan være kunstverket i seg selv. Du kan også bruke lyset til å fremheve farger.

Designerlamper er som kunst, de stiger i verdi. Lampene

er designet med tanke på form og funksjon, og blir en del av din personlige stil og uttrykk i hjemmet. Designerlamper går

Kampanje TILBUD!

Kampanje TILBUD! Haugalandet - tegnet med lys - depicted with light Haugalandet omfatter ni kommuner og har Haugesund som sitt regionsenter. På bakgrunn av sine historiske røtter kalles regionen for Norges Fødested. Her hadde Harald Hårfagre kongsgard, og her mener forskerne navnet Norge kommer fra. Regionen er full av kontraster, fra åpent hav og hvite sandstrender, til imponerende fjorder og fjell. Et Norge i miniatyr. Norsk/Engelsk tekst.

Karmøy - som brekker av storm - With a Storm Beaten Coast En poetisk reise i tekst og bilder gjennom Karmøys natur- og kulturlandskap. Forfatter og fotograf formidler sitt nære forhold til øya gjennom personlige tekster, og med et fotoblikk som fanger miljøet og naturen på en særegen måte. Boka inneholder grunnleggende faktainformasjon om øya. Norsk/Engelsk tekst.

ofte i arv i familien, og blir sjeldent eller aldri stuet bort. Lys – en del av arkitekturen. Kilde: Siv Jacobsen, kundebehandler, Interiør- og lyskonsulent hos Mesterlys Sverre Øveraas.

Ta kontakt for info og et godt tilbud! DHR Reklamebyrå - 52 84 54 84 - post@dhr.no Jan Åge Matland - 90 82 57 07 - jan@dhr.no eller Vibeke Thaule - 41 17 12 72 - vibeke@dhr.no

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

35


› 30 ÅRS JUBILEUM!

reklamebyrå

Ung og sprek 30-åring med god erfaring innen sanitær og gass – hjelper deg med små og store oppdrag på hele Haugalandet!

Frakkagjerd, telefon 52 77 62 64.

36

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

www.narenergi.no


BESTILL VÅR KATALOG BESTILL VÅR KAT MED 42 FLOTTE HUS MED 42 FLOTTE

Vårt unike byggesystem er teknisk godkjent av Sintef Byggforsk. Det er vi stolte av!

Vårt unike byggesystem er teknisk godkjent av Sintef Byggforsk. Det er vi stolte av!

Nordbohus sitt byggesystemmed tilhørende sjekklister og styringssystem har Nordbohus sitt byggesystemmed tilhørende produktdokumentasjonen Teknisk Godkjenning (TG) fra SINTEF Certification. produktdokumentasjonen Teknisk Godkjenn

MILJETEIG BYGG AS Ølen, Tlf. 911 77 123 www.nordbohus.no/miljeteig

IDEALHUS AS MILJETEIG BYGG AS NORDBOHUS HAUGALAND AS IDEALHUS AS Stord og Finnås,Ølen, Tlf. 53 5377 70123 Haugesund, Tlf. Stord 52 70 og 52 Finnås, 70 Tlf.40 911 Tlf. 53 40 53 70 www.nordbohus.no/idealhus www.nordbohus.no/miljeteig www.nordbohus.no/haugaland www.nordbohus.no/idealhus

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

37


HUSBANKFINANSIERTE HUSBANKFINANSIERTE LEILIGHETER LEILIGHETER VEDVED VED HUSBANKFINANSIERTE LEILIGHETER HUSBANKFINANSIERTE LEILIGHETER HUSBANKFINANSIERTE LEILIGHETER VED VED

Moksheimåsen Moksheimåsen Moksheimåsen Moksheimåsen Moksheimåsen Berge Berge Sag Sag selger selger nå 6nå innflyttningsklare 6 innflyttningsklare selveierleiligheter selveierleiligheter med husbankfinansiering. husbankfinansiering. Berge Sag selger nåmed 6 innflyttningsklare

Berge Sag Sagselger selgernå nå66innflyttningsklare innflyttningsklare Berge Se Første merFørste på veg til til Første veg til veg selveierleiligheter med husbankfinansiering. selveierleiligheter med husbankfinansiering. selveierleiligheter med husbankfinansiering. Leilighetene Leilighetene har gasspeis har gasspeis og balansert og balansert høyre og kjør bergesag.no ventilasjon ventilasjon og har og en harlys enog lystrivelig og trivelig innredning innredning med med parkett, parkett, fliser fliser og og lyse Leilighetene har gasspeis oglyse balansert Leilighetene har gasspeis og Leilighetene har gasspeis ogbalansert balansert vegger. vegger. Størrelse Størrelse 62 - 62 70m2. - lys 70m2. ventilasjon ogen har en og trivelig ventilasjon og har lys og trivelig

ventilasjon og har en lys og trivelig innredning med parkett, fliser og lyse innredning med fliser lyse innredning medparkett, parkett, fliserog og lyse vegger. Størrelse 62 - 70m2. vegger. Størrelse 62 vegger. Størrelse 62- -70m2. 70m2.

høyre og kjør høyre og kjør til endes. til endes. til endes. Skuggaberg Skuggaberg Skuggaberg 32-36. 32-36. 32-36.

Kontakt: Kontakt: Kontakt: Nils Terje Solberg Nils Terje Solberg Nils Terje Solberg Tlf. 98Tlf. 22 98 93 21 22 21 93 21 Tlf. 98 22 93

38

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


prosjektet

Eneboligene på to og tre etasjer ligger i flotte omgivelser ved Aksdalsvatnet.

Morten Klungland og Åse Kristin Foss i Urbanhus.

Den gode hverdag I idylliske omgivelser ved Aksdalsvatnet skal Urbanhus bygge 15 moderne eneboliger. – Den perfekte bolig for familier som ønsker et enkelt hverdagsliv, sier Åse Kristin Foss i Urbanhus. tekst og foto: Elin Tollevik Garvik

– Vi har valgt en spennende blanding av royalimpregnert material, hvit kledning og fasadeplater utvendig. Inne er det lagt vekt på lys, luft og utsikt. Her er store vindusflater, rommelige løsninger og moderne design. Det sier Morten Klungland i Urbanhus. Han har tegnet prosjektet, og sier at de har vært opptatt av å få et helhetlig uttrykk på boligfeltet. – Vi ville utvikle et fint nabolag, og har lagt ned mye arbeid i å få et fint totalinntrykk, forteller han.

Her blir det gangavstand til skole og barnehage. Det er butikk, idrettsan-

Det betyr at kjøperne ikke kan endre fasaden på husene. Men de

legg og en rekke fritidstilbud i umiddelbar nærhet. Nede ved Aksdalsvat-

som er tidlig inne i prosjektet kan gjøre tilpasninger og endringer innven-

net ligger en flott sandstrand, i tillegg grenser boligene til et friområde

dig, sier han.

med skog og blåbærlyng. – Her har man alt man trenger innen rekkevidde uten å måtte sette seg i bilen, sier Foss. – Det er trygt for barna og praktisk for foreldrene. Her vil barna trives, og da får de voksne det også bra. Hun forteller at Urbanhus har lagt vekt på kvalitet i alle ledd under planleggingen. Eneboligene er store, fra 171-186 kvadratmeter. Det er to

Eiendomsmegler Monica Mørk Vikse i Eiendomsmegler 1 forteller at det har vært stor interesse for prosjektet ved Aksdalsvatnet. – Det er jo en fantastisk beliggenhet. Her er det naturskjønne omgivelser samtidig som det er kort vei til det meste, sier hun. Vikse har levert ut utallige salgsoppgaver, og de første kjøperne er allerede på plass.

ulike typer å velge mellom, på to og tre etasjer. Alle er lyse og funksjonelle,

– Fire familier har sikret seg hus, og gleder seg til å flytte inn i løpet

med carport og rommelige terrasser. Husene er spesialtegnet, med et um-

av 2012. De som har kjøpt er barnefamilier, og det ser ut til å bli et sosialt

iskjennelig Urbanhus-preg.

og trivelig nabolag, smiler Vikse. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

39


Inkl. elektrisk udtræk af skab med affalds­ beholder

nkl. sokkelplateau ørnene op i højden

enopstilling FOR KUN 54.999 KR.

Vinn et kjøkken!

EP. KL. 10-15

Verdi 50.000,-

Kampanjen varer til 30. oktober

s samlet og monteres af certificerede Svane montører. , bordplade og hvidevarer skal være min. kr. 50.000

K V A L I T E T ,

S K AT T K J Æ R skiferindustri as GRAVSTEIN Vi lager alt for gravsted. Arbeid på gravplass, fra enkle arbeider til opparbeidelse av gamle familiegravsteder.

I

ke

k

4250 Kopervik

S E R V I C E

r

F

N Ø Y A K T I G H E T ,

Vestheimsvegen 33

ø

www.friestad.as

E S TA

kj

52 84 50 90

RI

D

www.svane.com Bliv inspireret på svane.com

tik@svane.com

e

r

kkenet i en liga for sig. Vi står selv bag en exceptionel kvalitet til en særdeles siske UNIK Svanekøkken med marke­ is. Bordplade, armatur og køkkenvask

n & int

H Ø Y S E T E !

Vi har lang erfaring som håndverkere. Det er nå 4. generasjon steinhuggere som viderefører faget.

BENKEPLATER Granitt er naturens eget kvalitetsprodukt. Vi leverer topp kvalitet benkeplater i granitt til kjøkken og bad. Vi tar mål, bearbeider og monterer. Se vår utstilling av stein i miljø.

Vi har flyttet

Skattkjær skiferindustri as Ørpetveitsveien - 5534 Haugesund Årabrotsvn 21-59 Kvala - Haugesund Telefon 52 70 42 90

40

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

til ny stor butikk og lager Besøk ivår butikk på Kvala Ørpetveitvn. 59 (tidl. Caravansenteret) for en skikkelig steinhandel!

SKIFER Norsk kvalitetsskifer, marmor og granitt til innvendig og utvendig bruk. Tilpasset etter mål. Skifer er håndverk!


poppcorn design - Foto: Anne Lise Norheim

ET glimT av FRAmTiå

bESTill vår HUSbOk på www.ODDHANSEN.NO la dEg friSTE - og god fornøyElSE

ODD HANSEN AS FORHANDLER AV ØSTER HUS Sundvegen 20, 4250 Kopervik, Telefon: 982 66 260, E-post: post@oddhansen.no www.ODDHANSEN.NO

pROFFE fra a Til ø

- hjem med særpreg

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

41


vi pusser opp

ved Elin Tollevik Garvik

Vis hvem du er Går du med oppussingsplaner kan du gripe anledningen og lage et virkelig personlig rom. Det kommer masse nyheter i fototapet denne høsten, og sjansen er stor for at du finner et tapet som matcher dine interesser. Mr Perswalls kolleksjon «Communication» er helt ny, og har et kreativt utvalg av helt spesielle tapeter. Hva med noen kunstneriske lunger i gangen? Eller en surdeigoppskrift rett på kjøkkenveggen? Du finner også tapeter med musikkinstrumenter og bøker, blant mye annet. Se mer på mrperswall.no

Steinbra tapet! Nå kan du få smeltet stein på veggen din. Tapeten «Mica» fra Omexco glitrer i mange lekre nyanser og gir en helt spesiell effekt på veggen. Tapetet er laget ved at mineralet glimmer («mica» på engelsk) varmes opp til det sprekker i tusenvis av biter. De små kornene valses sammen og trykkes på en fibertapet. Resultatet er et helt unik tapet, med en overflate av små stein som gir et fantastisk fargespill. Tapetet finnes i flere naturnyanser, som dyp og mørk blå, olivengrønn, sort og gull. Den er ganske kostbar, og er kanskje mest aktuell å bruke på en enkelt fondvegg. Men effekten er også tilsvarende! Forhandler: Fargerike Raglamyr. Tapetet selges i løpemeter, fra 473,- meter.

Gå for gummi! Gummi er et kult alternativ til mer tradisjonelle

som flyplasser, skoler og sykehus. Nå kommer

gulv. Det er mykt å gå på og støydempende. I

mange privatpersoner etter. Vi får også mange

tillegg finnes det i mange spreke farger. Gum-

henvendelser fra folk som har gummigulv på

migulv kan brukes overalt i huset bortsett fra

jobb, og som ønsker det samme hjemme. Det for-

på våtrom. Mange velger å bruke det i gangen

teller Per Dagfinn Kristiansen i Polyflor Nordic.

eller på kjøkkenet, og gummi kan være tøft på

barne- eller tenåringsrommet. Gulvene kommer

gummigulv de siste årene, og at det satses på de-

med mønster som knotter, striper og vanndråper,

sign.

eller som et helt slett belegg. Polyflor Nordic er

blant de største leverandørene av gummigulv i

marbeid med en ledende italiensk designer. Her

Norge, og de merker at interessen for gulvene er

er det for eksempel et gulv tilsatt kokosfiber. Det

stigende.

gir et helt spesielt mønster, og gjør at gulvet ser

mer naturlig og lunt ut, sier Kristiansen. For mer

– Gummi er svært slitesterkt og har lenge

vært brukt i store prosjekter i offentlige bygg, 42

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

Han sier at det har kommet mye nytt innen

– Vi har en kolleksjon som er utviklet i sa-

informasjon, kontakt lokale gulvforhandlere.


vi pusser opp

Hiv O’Hoi!

Dette må være perfekt for den lille Kaptein Sabeltann-fan’en. Tenk å ha sitt eget skattekart på veggen! Fra «Hide & Seek»-kolleksjonen til Mr Perswall har vi valgt dette herlige fototapetet, med mange flotte detaljer. Det bare å kaste loss og dra på skattejakt! Forhandler Fargerike Raglamyr. Pris 1236,-

Vi pusser opp møbler! Vi Bygger Nytt vil i samarbeid med Fargerike Raglamyr pusse opp møbler og gi tips til våre leser om hvordan det blir gjort. Vi starter med to stoler som kanskje kan være fra 70-tallet? De har tidligere levd på kjøkkenet, og har blitt herjet med av fem unger opp gjennom årene. Det har satt sine spor på dem. Tilslutt var stolene misfarget og utslitte, og fristet en skjebne på lager i noen år. Nå har de fått nytt liv med spenstige farger. Og vips- er de to stolene fra 70-tallet brakt til heder og verdighet igjen. Se hvor flotte de er mot Hanna Werning-tapetet fra Borås Tapet! La deg gjerne inspirere om du har en flott vegg hjemme, og bruk fargene fra den på et eller flere møbel du pusser opp. Stolene står utstilt på Fargerike Raglamyr.

Har du et møbel som du har pusset opp og gitt nytt liv? Send gjerne foto og oppskrift til oss.

Dette ble gjort: • Stolene ble vasket med kraftvask, og deretter pusset med 180-sandpapir. • Støv og skitt ble fjernet etter pussingen, og stolene malt med Baronesse heftgrunn. • Etter en ny runde pussing ble de malt i fargene Vienna FR 2145 (blå) og Orion Fr 2070 (rød) i Baronesse Fløyel-serien.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

43

Profile for DHR Saga

Vi Bygger Nytt  

nr 7 - oktober 2011

Vi Bygger Nytt  

nr 7 - oktober 2011

Profile for stifer
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded