Page 1

Ditt lokale boligmagasin • Nr 01, 2012 • 10. årgang

Funksjonelt og praktisk holder ikke, hun vil også ha det artig og kreativt.

TeMa: Kjøkken

Gjør det gjerne igjen! – Det var kjempegøy å bygge nytt, syns Anna-Lena (på bildet sammen med den yngste sønnen) og Rune Askevold. NATUREN KALLER

Nytt – Ditt lokale boligmagasin + KONKURRANSE + ÅRSKAVALKADE +Vi Bygger GULT ER KULT

1


Salget varer frem til 11. februar

FøLg oss på FACeBook - øLen MøBeL

-20%

på møbler fra kjente merkevareleverandører

SALG Våre leverandører: Artwood, Bynord, CAsAgent, dAy hoMe,

Ølen Møbel as Medlem av kjeden Fagmøbler

Telefon: 53 77 53 90 • 5580 Ølen • E-post: post@olenmobel.no åpningstider: Man-onsdag: 9 -17 - tors-fredag: 9 -19 - Lørdag: 9 -15

2

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

poppcorn design

engLesson, FogiA, greengAte, nordAL, pip hoMe, gerVAsoni-ghost tinekhoMe, riCe, JieLde, toLix, pApeLinA, skoVBy, wonderLAnd, sAxo LiVing, idp, FerMoB, sikA-design, ire MøBeL, BestLite, guBi MM.


Det er vi som leverer

helt hjem til deg!

GES NOR YDE RNØ O F T M E S N D E R ! * r 2011. K U debarometen BI * No

o le un r s k k e ls h øy s k Hand

INTERNETT - TV - TELEFONI - ALARM

RING 05270 ELLER SE WWW.HAUGNETT.NO

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

3


Innhold

Vi Bygger Nytt, nr 10/11

Gjør det gjerne igjen!

Store planer Går du rundt med kjøkkenplaner? I så fall er du ikke alene. Selv har jeg gått rundt med kjøkkenplaner i sju, åtte år. Til slutt ble jeg så lei av å gå rundt med disse planene at vi rett og slett bestemte oss for å bare male det gamle furukjøkkenet. Nå gleder vi oss til den nye benkeplaten, vasken og viften er på plass. Så kan også vi skilte med et noenlunde oppgradert kjøkken – til under 10 000 kroner. Kjøkkenmulighetene er mange i dag. Det er kanskje derfor folk bruker så lang tid på å bestemme seg for hvilken kjøkkenstil de skal velge. En kan mikse ulike typer fronter og materialer. Det er kun fantasien som setter grenser – ja, i tillegg til lommeboken da!

Trender og shopping

42

15

Jeg trives godt i mitt ”nye” kjøkken, som fremdeles ikke kan karakteriseres som særlig ”fancy”. Personlig og fargerikt er nok mer de rette ordene å bruke om det viktigste rommet hjemme hos oss. Her finner du blant annet en grønn velursofa som er perfekt å ta middagsluren i og forhåpentligvis snart et rosa Smeg-kjøleskap som vil gli perfekt inn i fargeskalaen...

Kopier stilen

I dette nummeret av Vi Bygger Nytt gir vi deg en oversikt over årets spennende kjøkkentrender. Vi tar deg også med til to nye hus som ikke overraskende kan skilte med praktiske, moderne kjøkken. Vi ser også tilbake på alle de flotte boligene vi besøkte i året som gikk.

37-41

Kos deg med årets første Vi Bygger Nytt!

Et tilbakeblitt i 2011

16-21

4

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Ved du at.. Redaksjonen - Tvis Køkkener er 100% danskejet.

- Tvis Køkkener Hva liker du åproduceres lagei Danmark på ditt kjøkken? - Tvis Køkkener har markedets største sortiment. Derfor kan du få dit køkken, ligesom du gerne vil have det.

Harald Rasmussen

- Tvis Prosjektleder Køkkener har løsninger i malet, højglans og finerede låger -Tvis Køkkener kan mod /tillæg i 2400 NCS farver, harald@dhr.no 52 84male 54 81 Kona er sjef på kjøkkenet også.

-Tvis Køkkenert har 10% mere plads i sine skuffer. Kom ind og se hvor meget det betyder.

Liv Alsaker Sande

- Tvis Køkkener har branchens bedste overfladebehandling. Forskellen er til at få øje på. Redaktør - Tvis liv@dhr.no Køkkenertilbyder 6 forskellige dybder. Derved kan vi levere løsninger / 52skuffer 84 64i56 der matcher dine drømme. Noe fargerikt og godt!

- Bunden i Tvis Køkkenets overskabe går helt ind til væggen. Så er de nemmere at holde rene og tager sig også meget flottere ud.

Elin Tollevik Garvik

- Tvis Journalist Køkkener har egen bordpladefabrik, og vi kan derfor garantere, at kun de bedste råvarer bliver anvendt i produktionen af vores bordplader. Vores håndværkstradition sikrer høj kvalitet og flot finish – også efter køkkenet er taget i brug. elin@dhr.no Kaffe. -Tvis Køkkener producerer massive træbordplader, hvor stavene ligger i forband. Det giver en visuel flot og eksklusiv effekt.

Karoline Vedøy

- Tvis Køkkener coretop bordplader kan være helt op til 20% billigere end tilsvarendeFoto corian/bordplader. Et godt eksempel på, at vi kan opfylde din køkkendrøm grafisk design til en attraktiv pris.

karoline@dhr.no / 52 84 64 53

- Tvis Køkkener producerer bordplade og elementer Donuts med karamell, selv om det ikke er så sunt. i samme ordre, og derfor kan vi lave præcis de specialfremstillede løsninger, der gør, at du får dine køkkendrømme opfyldt.

Vibeke Thaule

Tvis holder...

Salg

vibeke@dhr.no / 52 84 64 85 Marinert indrefillet med fløtegratinerte poteter, erterstuing, stekt paprika, løk og champingnon med deilig saus.

Jan Åge Matland Salg

jan@dhr.no / 52 84 64 52 Jeg liker å lage lasange.

Vet du at...

DHR Reklamebyrå AS Ansvarlig utgiver Vi får maten levert, men vi lager god kaffe til kundene våre.

TVIS Kjøkken produseres i Danmark TVIS Kjøkken har markedets største soriment TVIS Kjøkken kan leveres i 2400 forskjellige farger TVIS Kjøkken tilbyr skuffer i 6 ulike dybder TVIS Kjøkken har 10% mer plass i skuffene TVIS Kjøkken har egen benkeplatefabrikk og vi kan derfor garantere at kun de beste råvarer blir brukt i produksjonen

ANSVARLIG UTGIVER: DHR Reklamebyrå i samarbeid med boligprodusentene på Haugalandet og i Sunnhordland. Magasinet «Vi Bygger Nytt» distribueres i 53.000 eksemplarer til husstander i Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Utsira, Bokn, Vindafjord, Ølen, Etne, Sauda, Suldal, Bømlo, Stord.

Cert no. SW-COC-003756

Får du ikke magasinet i posten, og bor du innenfor nevnte områder, send en e-post med navn og adresse til vbn@dhr.no Vi legger også ut en del magasiner på Idéhuset, Neumann og Fargerike Raglamyr.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

5


Husreportasje

tekst: Elin Tollevik Garvik foto: Karoline Vedøy

Kjøkkenet er Schmidt fra Neumann, og er tidløst og lekkert. Hvitevarene er fra Miele, og AnnaLena og Rune var glade da muligheten for å få dem i hvitt kom like før levering. Et flott alternativ til rustfritt stål. De valgt å ha mye skap og skuffer, men kjøkkenet er så lyst og fint tilpasset interiøret at det ikke blir tungt og dominerende. Kjøkkenbenken på øya er laget av Dinesenplanker. De har bygd en koselig sittegruppe på kjøkkenet, og her samles familien ofte.

Gjør det gjerne igjen – Det var kjempegøy å bygge nytt, og hadde det ikke vært for at vi er så fornøyde med resultatet så skulle vi gjerne gjort det igjen, smiler Anna-Lena og Rune Askevold.

6

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Husreportasje Mange er utslitt etter å ha bygd nytt hus, og tenker ”aldri mer”. Men ekteparet Askevold har stort sett bare positive erfaringer. – Det var en utrolig spennende prosess, med mange beslutninger som skulle tas underveis. Vi var veldig enige om det meste, og var et godt team, smiler Rune. – Vi har hatt fokus på forskjellige områder, og har derfor utfylt

De flott, grønne stolene har de fått fra Runes foreldre. - Rune liker det mer moderne enn meg, og var litt skeptisk til stolene. Men vi fikk dem på plass til dåpen, og nå er vi like fornøyde med dem begge to, sier Anna-Lena, som liker å mikse gammelt og nytt.

hverandre godt. Jeg er veldig detaljorientert mens Rune er mer opptatt av helheten. Vi er begge interessert i interiør, og har virkelig kost oss med å finne gode og funksjonelle løsninger, sier Anna-Lena. De flyttet inn i slutten av april i fjor, i en bolig som er både lekker og godt gjennomtenkt. Huset på 340 kvadratmeter ligger på Steinsfjellet i Haugesund, og har nok av tumleplass for familien på fem.

God plass for alle – Det at vi fikk mye bedre plass, var noe av det beste ved å flytte fra rekkehuset vi bodde i på Solvang, og inn her sier Anna-Lena. Storebror Anders på 16 har sin egen avdeling i kjelleren, med soverom, stue og bad. Anna-Lena og Rune har en drøm av et soverom i 2. etasje, med fantastisk utsikt til Eivindsvatnet og Sletta fra sengen, og tilhørende bad og egen garderobe. Også Adrian på 10 måneder og Julian på 3 har hver sine flotte rom og et bad på deling i samme etasje. På hovedplan er det stor stue, tv-stue, kjøkken, vaskerom og gjestetoalett. Også her har de en fantastisk utsikt over Eivindsvatnet og havet vest der ute. – Opprinnelig kjøpte vi tomten på grunn av utsikten. Selv om det er et stykke unna havet, er det flott å kunne se Sletta.

Over spisebordet er det lyst, luftig og høyt under taket. Paret har flere bilder av Gerhard Meling, og ved spisebordet har de laget en egen nisje til det ene maleriet.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

7


Husreportasje Anna-Lena kommer fra Leinøy på Sunnmøre, og

– I ettertid er vi glade for at vi tok oss god

Gulvene i hele huset er fra danske Dinesen, og

er oppvokst med hav på alle kanter, så det var

tid til planlegging, og vi er veldig fornøyd med

består av hele planker som følger rommenes

viktig for henne, sier Rune.

resultatet, sier Anna-Lena.

lengde, uten en eneste skjøt. De massive plankene

De brukte nesten 3 år på å planlegge bygg-

i douglasgran måtte transporteres inn før det var

ingen, og vurderte ulike husløsninger på den 560

Massive gulv

kvadratmeter store tomten. Ekteparet endte

Det interiørinteresserte paret har valgt mate-

etter legging, og behandles nå bare med hvitsåpe.

opp med å skissere huset innvendig selv, og gikk

rialer og en stil som er tidløs og som kan vare

I tillegg til å være vakre, er gulvene utrolig myke

til Urban Hus som stod for den endelige utform-

lenge. Å skape et hus med god atmosfære, har

og lune å gå på. Anna-Lena og Rune har brukt

ingen og byggingen.

vært det aller viktigste for dem.

Dinesen-plank som benkeplate på kjøkkenøyen,

Tapetet på den ene veggen i stuen ser nesten ut som semsket skinn, og gir en lunhet til det store, lyse rommet. Anna-Lena og Rune har valgt tidløse møbler som er med på å understreke den lune atmosfæren i huset.

8

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

satt inn vinduer i stuen. Gulvene ble slipt og lutet


Husreportasje

På toalettet i hovedetasjen har de vask fra Oxo. Her henger en lampe Anna-Lena tok med seg hjem etter å ha bodd i Abu Dhabi.

Anna-Lena og Rune har et delikat bad. Baderomsinnredningen er en klassiker fra Multiform, kjøpt hos Friestad. På veggene er det en flott blanding av materialer, med malt vegg, større og mindre fliser.

til seng på hovedsoverommet og til å lage benk i

– Jeg syntes det var vanskelig å finne hånd-

gangen. Det er også brukt Dinesen i trappen opp

tak til kjøkkeninnredning, uansett hvor mange

til 2. etasje, noe som gir et lekkert og gjennom-

kjøkken vi så på. Derfor var jeg fast bestemt på

– Jeg har brukt mye tid på å finne akkurat

ført inntrykk.

å finne et uten, og ble glad da vi fant dette hos

det jeg har vært på jakt etter, og er vel kanskje

Neumann, sier hun.

en smule perfeksjonist. Heldigvis møtte jeg min

– Vi ønsker å unngå å måtte bytte ut ting etter noen få år, og har lagt vekt på å bruke

også mange av skapene har fått lekre håndtak i skinn.

likemann, da vegger og tak inne skulle males.

kvalitet og å finne et interiør som vi ikke så fort

Opptatt av detaljer

blir lei av. Derfor var bl.a. valg av gulv så viktig for

Anna-Lenas fokus på detaljer går igjen i hele hus-

tentlig i sitt arbeid, så vi to fant tonen fort,

oss. Videre gikk vi for et hvitt, klassisk Schmidt

et, og f.eks. dørhåndtak er noe hun har brukt

smiler Anna-Lena, som skryter av MSB Maling

kjøkken, som er enkelt og tidløst, sier Rune. Kjøk-

tid på å finne. Tanken var at disse skulle kom-

som hadde ansvaret for all innvendig maling og

kenet har høyglans glatte flater og ingen hånd-

plimentere det øvrige interiøret. Til slutt lan-

tapetsering.

tak, noe som var viktig for Anna-Lena.

det hun på håndtak som er kledd med skinn, og

Samir, maleren, var utrolig flink og meget per-

Ekteparet har egentlig bare skryt å Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

9


Husreportasje komme med når det gjelder fagfolkene og leverandørene som arbeidet på huset, og sitter igjen med positive erfaringer også fra den delen av byggeprosessen. Og mindre enn to måneder etter innflyttingen feiret de barnedåp i det nye huset. – Halve Sunnmøre kom på overnatting, og hele huset ble tatt i bruk, så vi måtte virkelig få ting ferdig på rekordtid, forteller AnnaLena. Nå er det hovedsakelig arbeid ute som gjenstår. – Vi gleder oss til våren, da skal vi gjøre ferdig uteområdet. En detaljert hageplan er allerede utarbeidet av Komplett Utemiljø. Men når det gjelder beplantning, må vi kanskje revidere planen noe, med tanke på at vi stadig har sultne hjort innom i hagen. En bieffekt av å grense mot friområdet som går innover Djupadalen og ned mot Eivindsvatnet, smiler ekteparet.

Lag din egen idébok

Anna-Lena og Rune lese både norske og utenlandske interiørblad, på jakt etter gode løsninger og fine møbler til sitt nye hus. For å holde oversikt over alle idéer og løsninger de fant, lagde Anna-Lena en idébok hvor hun limte inn bilder og gjorde notater. – På den måten fikk vi samlet alt vi fant, og det var lett å systematisere idéer til de ulike delene av huset. Jeg la også inn priser underveis, skrev opp mål på ting og gjorde notater. Anna-Lena er litt over gjennomsnittet opptatt av detaljer, og brukte tid på å finne de perfekte håndtak til huset. Hun endte opp med noen som hadde detaljer i skinn: Lekkert og originalt.

10

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

Under byggingen gikk jeg ingen steder uten den, den var super å ha med seg når noe skulle kjøpes eller vurderes, sier Anna-Lena. I ettertid er boken et fint minne.


Husreportasje

Anders

Rom for alle

Anders på 16 har sin egen avdeling i kjelleren. Her har han rommelig stue, som preges av en flott vegg med fototapet med Detroits skyline. Anders er en stor baseball- og Eminem-fan, og drømmer om å studere i Detroit. – Da er det en fin motivasjon å se byen hver dag, smiler Rune. Soverommet er vegg-i-vegg med stuen, skilt av en skyvedør.

Julian

Anna-Lena og Rune

Julian har et lyst, deilig rom med køyseng fra Oliver Furniture. Her er det god plass for lek.

Anna-Lena og Rune våkner opp til en fantastisk utsikt fra rommet sitt. Her har de en deilig sofa og bad vegg-i-vegg.

Adrian

Adrian har fått nydelig isbjørn-tapet og Stokke Sleepi-seng på rommet sitt.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

11


Be s t

KJØKKEN i l l nå

a god

- få ekstr

den

njeperio

ampa rabatt i k

SCHMIDT KJØKKEN og bAD representerer en livsstil med fremragende løsninger, tilpasset dagens behov. Arcos: Et svært moderne kjøkken med røff natulig fremtoning laget 12

Vi Nytt – av Dittgjenvunnet lokale boligmagasin avBygger imitasjon tre.


KAMPANJE PÅ KJØPET! Eva Trio White line grytesett (3 deler - verdi kr 1700,-)

ved bestilling av kjøkken!

Aragon: Et perfekt og særpreget eksempel på treets renessanse på kjøkkenet.

INTErIØr 10 – 17 Tors 10 – 19 Lør 10 –15 byggvArE 07 – 16 Lørdag 09 – 14 rAglAMyrvEgEN 35, HAugESuND Telefon 52 70 76 70 www.neumann.no

- opplev forskjellen

KuNNSKAP, TryggHET og KvAlITET


D E S I G N S O M VA R E R

GUBI HAY MUUTO MISSONI HOME BY NORD JIELDÈ FERM LIVING NOMESS GEORG JENSEN DAMASK TOLIX

FØLG OSS PÅ: FACEBOOK.COM/CRUSHCONCEPT

STRANDGATEN 186 HAUGESUND MAN, ONS, FRE 10.00-17.00 TOR 10.00-19.00 LØR 10.00-15.00

14

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


trender & shopping

Skaper stemning Disse herlige trelampene fra Ferm Living passer perfekt inn i den nordiske naturstilen. De koster kr. 589,-.

Strikket vegg

ved Liv Alsaker Sande

Kani n

en ly ser

Hve mv il ik en k ke b li gl anin ad a lam elle pe p vå r ka ha å n nsk attb je d men o et e r d den e riv t skal indu ww stå. skar w.en Kr. 5 gulk 99 h nap os e p.no n .

– Det har vært kjempespennende å få være med på dette arbeidet, sier hun, og lover at også de tre andre tapetene i kolleksjonen, som skal lanseres cirka hver tredje måned utover året, virkelig er noe å glede seg

Er du blant dem som har lyst til å kaste deg på «hjemmelaget»-trenden,

til. Hun forteller at det har vært en voldsom interesse for strikketapetet,

men ikke er helt dreven med strikkepinnene, så kommer hjelpen i form

og folk har ringt fra hele distriktet for å sikre seg noen ruller av tapetet,

av et nytt tapet. Fargerike-butikkene lanserer nå en egendesignet tapet-

som produseres i et begrenset antall. Fargene i kolleksjonen er hentet fra

kolleksjon, og først ut er «Strikk». Tapetet er inspirert av det rene, norske

Fargerikes egne fargekart, noe som gjør det enkelt å gjøre overgangen til

og rustikke, og føyer seg inn i den populære faux-bølgen. Det er Fargerikes

malt vegg harmonisk. Det er også en fin vri å tilpasse fargen på malte ting

lokale farge- og interiøreksperter som har designet kolleksjonen, og Cath-

som rammer, småbord eller stoler med tapetet.

rine Storesund hos Fargerike Raglamyr er en av dem som har deltatt i ut-

Pris: 399,- pr. rull.

viklingen av tapet-kolleksjonen. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

15


2011- et tilbakeblikk Vi Bygger Nytt fikk besøke mange flotte hus i året som gikk. Fra lekre, moderne boligdrømmer til vakre, gamle hus med sjel. Her får du et tilbakeblikk på de boligene vi viste i de 10 magasinene som kom ut i 2011. Vi sier tusen takk til alle som stilte opp i husreportasjene i året som gikk, uten dere ville vi ikke kunne by på et så variert magasin. Samtidig ber vi leserne tipse oss om boliger vi bør besøke. Enten det er du eller noen du kjenner som har bygget nytt eller pusset opp/renovert. Du kan lese mer om husene vi besøker på www.

Februar

vibyggernytt.no, og husk at du kan følge oss på Facebook!

Hus for fremtiden Vi Bygger Nytt fikk følge byggeprosessen til familien Mandelid Ringen på Viljarshaugen i Haugesund. Huset stod klart til jul i 2010, og er bygget med tanke på familiens behov i fremtiden. Men også fortiden har fått prege den nye boligen til familien på seks.

Mars

Solfrid Mandelid, Arne Ringen, Kornelius Ringen, Tiril Ringen (Irmelin Larsen og Anne Helena Larsen voksne døtre, ser ikke ut til at de er med på noen bilder?)

Ikke mye ”om og men” Det er mange handlinger man gjør spontant, men kanskje ikke så vanlig når det gjelder å kjøpe eller bygge et hus? FKH-spiller Tor Arne Andreassen (27) og samboer Christina Sternhoff (28) var kanskje raske i avtrekkeren når de satte i gang med husbygging i Fedjedalen, men resultatet er de strålende fornøyd med.

16

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Jeg vil bygge meg en gård Langt inne i Skjoldastraumen, på en gård i Dalbygda, har en liten familie på tre flyttet inn i et renovert herskapshus. Øyvind Hellerslien tok over gården etter sine foreldre, og med utgangspunkt i original grunnmur bygde familien det meste nytt. Etter ett hektisk byggeår kan familien slå seg til ro i sitt nye hus. Øyvind Hellerslien (30), Natalie Kolås (26) og lille Hallvard på 1 år.

April

Nytt hus på 1-2-3 Hva gjør du når du skal bygge hus i Haugesund og bor på Raufoss nesten 50 mil unna. Jo, du hyrer enten en uavhengig byggeleder eller kjører i rute over fjellet selv. Et tredje alternativ er å stole blindt på byggmesteren. Familien Wangen valgte å gjøre det siste - og det med

Kristin Meinich Wangen, Anders Wangen, døtrene Tuva og Malin (tv venninnen Tomine som er på besøk)

stort hell!

Siddisene fant hyttedrømmen i Sauda Etter at Heidi Stålesen og Kjetil Hamre kjøpte tomt i Svandalen Hyttegrend i 2007 satte de raskt i gang hyttebygginga. Hytta, som er 145 kvadratmeter stor inkludert anneks, ligger i kort avstand fra Sauda skisenter, noe som var avgjørende for tomtekjøpet.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

17


Mai

Farvel, kjære hjem! Nå som hus og hage hadde blitt akkurat slik de ville ha det, så skjer det. De selger kåken. Hjemmet til Siri M. Kvamme og guttene hennes i Flotmyrgata 148 er en romantisk drøm av et hus som er blitt til

Juni

over en periode på seks år!

Moderne og miljøvennlig drøm I flere år har de planlagt, tegnet og diskutert husløsninger. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i drømmeboligen til Frode Styve og Harriet Jacobsen. Den byr på en spennende kombinasjon av gjennomtenkte løsninger, lekker design og fokus på energisparing. Frode Styve, Harriet Jacobsen sammen med yngstedatter Amalie. (Storesøster Helle var ikke hjemme)

Først hus – så bryllup Laila Kristin Eike Østbø tok et smart valg da hun som 21-åring kjøpte seg boligtomt i hjembygda Kolnes. Vel ti år senere, sommeren 2010, kunne hun sammen med mann og barn flytte inn i et stort flott hus på Hestfaret.

Laila Kristin Eike Østbø, Jan Erik Østbø, datteren Julie

18

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


- Bestefars byggverk, mors barndomshjem, og vårt fantastiske landsted, smiler Dagny Sandvik Nernes fra Frakkagjerd. Etter

August

Fra drøm til virkelighet 2 år med restaurering kan hun endelig bruke landstedet i Vikedal til avkobling sammen med mann og tre barn.

Dagny Sandvik Nernes, Torleif Nernes og sønnen Stian.

Selvgjort er velgjort Da ekteparet skulle bygge hus for andre gang valgte de å ha full styring med hele byggeprosessen. De planla og tegnet huset innerst i Yrkjefjorden selv, og sammen med sin stefar stod Kenneth for hele byggingen.

Elfrid Ørke Nes og Kenneth Nes, Ingebjørg og Johannes

Med hjelp av gode venner og en solid porsjon pågangsmot totalrenoverte Helen Eide og Thomas Rimau det over hundre år gamle huset. Resulta-

September

Ekstrem oppussing tet er et lyst, romantisk hus med sjel.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

19


Hus med wow-faktor Det er nok mange som har lagt merke til det store funkishuset i Ramsdalen. Her er det gjennomført ned til den minste krok på veggen, og huset er tydelig preget av ekteparets felles interesse for kunst og design.

Oktober

Siv og Gunnar Jacobsen

Hjemmelaget og fargerikt hos cupcake damen Hjemme hos Ingrid Marie Widvey og Øystein Kalleland i Sandeidgaten 8 er det uendelig mange detaljer. Hjemmet som tydelig er preget av ekteparets interesse for 50-tallet.

Ingrid Marie Widwey, Øystein Kalleland og datteren Sophia Olene

Bloggerens kreative hjem Et lekkert hus trenger ikke å koste all verden. - Jeg er gjerrig når det kommer til interiør, smiler Silje Kringlebotten Husebø. Med oppfinnsomhet og skaperglede har hun innredet familiens nye hus.

November

Silje Kringlebotten Husebø, Eirik Husebø, Caspian og Elena

Kreativt og gjennomført Ingen tvil om at en kreativ bloggekone og en ingeniørutdannet mann var et godt utgangspunkt når bestefarhuset anno 1960 skulle totalrenoveres.5000 arbeidstimer er lagt ned i huset på Pors-haugen, som nå fremstår som nytt. Mary Ann og Rune Brinedal, barna Mathea og Casper

20

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Godt planlagt drøm Når Susanne Munthe og Runar Rasmussen kjøpte boligtomt på Rophus hadde de allerede pusset opp et hus i sju år. Det var dermed et bevisst par som satte i gang byggingen av drømmehuset.

Susanne Munteh og Runar Rasmussen, døtrene Sunniva (2) og Cecilie (7)

Desember

60-tallshuset ble nytt Familiedugnad er et kjent begrep i familien Matre Hagenes på Stord. Her har mor, far, onkel, bestefar, ja til og med oldefar på 82 år bidratt sterkt til at 60-tallshuset i løpet av seks år er blitt forandret til en moderne bolig for familien på fem.

Henriette Matre Hagenes, Joakim Hagenes, Ola (8), Maia (5) og Vetle (1,5)

Herskapelig jul Familien på fem har god plass i det nybygde, herskapelige huset på Åkra. De flyttet inn 21. desember i 2010. Når julen skulle feires for andre gang var pynten var på plass i god tid, og familien på fem gledet seg til en vel forberedt høytid.

Siv Vea og Richard Adams, Emily, Malin og Serine, lillesøster Isabella

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

21


Akkurat Nå

ved Liv Alsaker Sande

Sett sammen ditt eget drømmehus! Går du med byggeplaner og lurer på hvor mye det vil koste å bygge nytt hus? På Urbanhus sine nettsider finner du et verktøy der du enkelt ved å klikke deg inn på de ulike hustypene, først får vite standardprisen og deretter hva det vil koste med ulike løsninger. På den måten kan du altså sette sammen ditt eget drømmehus og samtidig vite hva prisen vil bli. For mer informasjon sjekk www.urbanhus.no.

Bloggtreff Interiørbloggere på Haugalandet inviteres til å treffe andre blogg-ere lørdag 4. februar. – Her blir det mat, prat og vi har overraskelser fra flere sponsorer. Vi gleder oss til å treffe andre interiørbloggere, sier Bente Marie Friis Hausken. Hun står bak treffet sammen med barsel- og bloggvenninne Veronica Wegner Lønning. Om du vil vite mer om treffet kan du gå på Bente Marie eller Veronicas blogg

mariefriis.blogspot.com/ hjelpjegerblittmamma.blogspot.com/

22

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Vinterkampanjen er i gang hos Knapphus Kjøkkensenter

Kjøkken, bad, vaskerom og garderobe - Alt på en plass!

EKSTRA RABATTER på kjøkken og hvitevarer i februar

Der drøm blir virkelighet Tlf. 52 76 70 70 www.knapphus-kjokkensenter.no Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09.00 - 16.00. Torsdag kl. 09.00 - 18.00. Lørdag kl. 10.00 - 14.00.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

23


Tone Tjessheim Mannes Eiendomsmegler MNEF Mobil +47 920 42 473 E-post: tone.mannes@emvest.no

Reidar Vik Megler MNEF Mobil +47 901 66 881 E-post: reidar.vik@emvest.no

! S S SE

K lgt U S so S lg % a S 50

Kort gangvei til: Kiwi rett over gaten Rossabø Skole 3 min Haugesund Sjukehus 10 min Haugesund Stadion 15 min Eivindvatnet 12 min Sentrum 15 min

sPaNNaVegeN 53

Nye leIlIgheter med stor terrasse og flott utsIkt � �������

Spannavegen Terrasse består av 16 leiligheter. 8 av leilighetene (1. og 2. etg) er tilrettelagt med mulighet for utleie.

� � �������� �� � �� ���������

� ���� ����� �� ���� �� �

� �� ���� � � � ������

��

� �� ��� �

�� ��

� � ��

�� �� �� �

� ��

� �� ����� � � ������� �� � ����

� �� ���� � � � �� ���� � ���� �� �

�� � ���

��� �

��

��

��

� ��

� ��

� ��

� ���

��� �� �

���

��

�� �� �

� ���

�� �� ������� �

��� � ��

� ��

� ��

Alle leilighetene har 2 bad. Prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Vikanes Bungum AS i Haugesund. Samtlige leiligheter vil få en stor vestvendt terrasse i leilighetens fulle bredde med glassrekkverk.

� ���

� �� � ��

���� �� �

� ��

� ��������� � ������� �� � ����

��

Bygget vil få en meget tiltalende og moderne arkitektur fordelt på 4 etasjer i tillegg til eget parkeringsanlegg i byggets underetasje som også rommer sportsboder.

���� �� �

Interessert? Kontakt Reidar eller Tone i Eiendomsmegler Vest for prosjektbeskrivelse og prospekt. Finnkode: 32263887 Vi tar forbehold om endringer. Alle bilder er illustrasjonsfoto og kan avvike fra det ferdige produkt.

24

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

� �����ø � ����


N Ø Y A K T I G H E T ,

K V A L I T E T ,

S E R V I C E

I

H Ø Y S E T E !

Granitt og kompositt benkeplater!

S K AT T K J Æ R skiferindustri as GRAVSTEIN Vi lager alt for gravsted. Velkommen innom Arbeid på gravplass, fra enkle arbeider til opparbeidelse av gamle familiegravsteder.

Vi har lang erfaring som håndverkere. Det er nå 4. generasjon steinhuggere som viderefører faget.

BENKEPLATER Granitt er naturens

og se vår store utstilling Ørpetveitsvegen 59 - Skåredalen eget kvalitetsprodukt. Vi levereri topp kvalitet benkeplater i granitt til kjøkken og bad. Vi tar mål, bearbeider og monterer.

Vi utfører måltaking, produksjon og montering til fast pris og leverer og monterer i hele distriktet. Skattkjær skiferindustri as Årabrotsvn 21- Kvala - Haugesund Telefon 52 70 42 90

SKIFER Norsk kvalitetsskifer, marmor Besøk vår butikk på Kvala og granitt til innvendig og utvendig bruk. tlf.en52 70 42 90 - post@skattkjaer.no - www.steinriket.no for skikkelig steinhandel! Tilpasset etter mål. Skifer er håndverk!

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

25


Lyst på en forandring i hjemmet, men er litt rådvill?

- Vi hjelper deg med å finne den optimale løsningen både med hensyn til funksjonalitet, stil og dine økonomiske rammer. Hos oss får du eksperthjelp innen maling, tapet, gulv og tekstiler. Vi tilbyr også hjemmebesøk og har egen systue. Kom til oss for gode tips og råd!

Nytt gulv? Saga Express Eik rustikk

Saga Exclusive Eik

3 stav hvit matt 14mm. Klikk. 25 års garanti!

1 stav hvit matt 14mm. Klikk. 25 års garanti!

298 kr

Saga Exclusive Ask

Avpassede tepper

1 stav hvit matt 14mm. Klikk. 25 års garanti!

Størrelse 160 x 230 * illustrasjonsbilde

469kr

Fargerike Raglamyr, Longhammarvegen 21, 5536 Haugesund Åpningstider: 09.00 – 19.00 (10.00 – 16.00) Tlf.: 52 70 47 47 www.fargerike-raglamyr.no Følg oss på Facebook, www.facebook.com/fargerikeraglamyr

26

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

479 kr

Mange gode tilbud


Kjøkken frå Suldal

Bygger på din ID

25 års jubileum Trestubben produserer innreiinngar og møblar til: • Kjøkken • Bad • Bord, slagbenk og stolar • Senger/skuffer • Garderobeskaper og hyller/reoler Desse kan leverast i furu, bjørk, ask eller eik. Til heilmalte frontar med høg glans maling, kan me nytte mdf (trefiberflater). Alt vert tilpassa den enkelte kunde, når det gjeld stil, treslag, fargar og ikkje minst tilpassingar i rom.

Bygger på din ID

Kontakt Trestubben, Suldal, 4230 Sand tlf. 52 79 99 80 - 977 06 045 - kjetil@trestubben.no

Kontakt oss i dag!

www.trestubben.no

DECO-BYGGET Longhammarveien 28, 5536 Haugesund

www.urbanhus.no Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

27


Prosjektet

tekst: Jon Oscar Handeland

Salgssukess i Spannavegen Bare noen uker etter salgstart er over halvparten av leilighetene i Spannavegen Terrasse solgt. – Beliggenhet og mange gode kvaliteter, er Rolf Viksund og Ole Johnny Hauge sin forklaring på suksessen.

i kort avstand fra leilighetene, og like ved venter

to bad. Leilighetene i 1. og 2. etasje har også mu-

fine turområder. I tillegg er det matbutikk rett

lighet for en utleiedel, eller kjøper kan ta arealet

over veien.

inn i gen leilighet. Terrassene er store og usjen-

- Beliggenhet og størrelsen på prosjektet er noe

erte, og siden alle leilighetene er vestvendte blir

av det vi har fått positive tilbakemeldinger på

det gode solforhold og flott utsikt.

fra kjøpere. Vi bygger totalt 16 leiligheter, noe

- Utsikten over byen og havet blir fantastisk, alle

mange synes er en passelig størrelse. Kjøpere er

leilighetene ligger lyst og luftig til. Vi har satset

begeistret for arkitekturen og utformingen på

på gode kvaliteter og parkering i eget garasjean-

de to leilighetsbyggene, sier Viksund.

legg i kjeller, hvor det er heis opp til leilighetene,

Det er arkitektkontoret Vikanes Bungum i Haug-

sier Ole Jonny Hauge. I kjelleren blir det også

De to representerer Spannavegen Terrasse AS,

esund som har tegnet Spannavegen Terrasse,

sportsbod for beboerne.

som står bak byggingen av de 16 leilighetene,

mens GL Prosjektservice har totalenterprise på

- Vi håper å kunne begynne å bygge i mai, slik at

som ligger sentralt til bare noen minutters gange

prosjektet.

leilighetene er klare for innflytting sommeren

fra Haugesund sentrum. Barnehage, barne- og

Leilighetene blir fra 88 til 108 kvadratmeter, og

2013, sier Rolf Viksund.

ungdomsskole og to videregående skoler ligger

de har rommelig stue og kjøkken, tre soverom og

28

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


KNAPPHUS LAKKERING

KNAPPHUS LAKKERING

KNAPPHUS LAKKERING Knapphus LAKKERING

Knapphus LAKKERING

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

29


SALG Rio

6.998 SPAR 3.000,RIO 3Divan-Avslutt-Høyre. Stoff West Uni blå/West text blå. Chrome ben. 147 x 285 x 205 cm 6.998,- Pris etter kampanjen 9.998,Sovepall. 50 x 120 cm 1.498,- Pris etter kampanjen 1.798,-

BOW fra Kleppe Sofabord.Hvit, valnøtt eller sort. B 60 x L140 x H 46 cm 3.598,Førpris 3.998,-

SALGET FORTSETTER FOR FULLT!

5.098

SETTPRIS

4.998 TEXAS 134522-1/123392 Spisebord og 6 stoler. Sesamtre. 4.998,Spisebord. B 90 x L180 x H 76 cm 2.698,Klaff 2-pk. B 90 x L 45 cm 998,Spisestuestol. B 44,5 x D 54 x H 96 cm 598,-

3.998

TEXAS 134515 Skjenk. Brunbeiset. B150 x D 44 x H 89 cm 5.098,Førpris 5.998,-

2.998

LORD RG230SSS Recliner m/sving. Hud Prime/PVC sort. B 76 x D 88 x H101 cm 3.998,- Førpris 4.998,Stolen har gyngefunksjon, 3600 sving, trinnløs ryggregulering, fothviler og nakkeregulering.

Inkl. overmadrass

5.948

TEXAS 134514 Vitrineskap. Brunbeiset. B93,2 x D45,2 x H194,5 cm 5.948,Førpris 6.998,-

25% på Bas e 150 x 20 0 cm

BASE Kontinentalmadrass. Komplett madrass med skum overmadrass og ben. B150 x 200 cm 2.998,- Førpris 3.998,B180 x 200 cm 4.998,-

-eksperten på norske merkevarer


Ny hus og hyttekatalog La BLINKHUS katalogene inspirere deg

www.bergesag.no

FOR BESTILLING AV HUSKATALOG: Magne Jensen 982 29 314 magnej@bergesag.no

Nils Skålnes 982 29 309 nilss@bergesag.no

FOR BESTILLING AV HYTTEKATALOG: Jarle Troland 982 29 316 jarlet@bergesag.no

Kontorer: Gjerdevik – Ølensvåg | Longhammerveien 36 Raglamyr - Haugesund | Tlf. 53 77 54 00 | bolig@bergesag.no

Bestille hus eller hyttekatalogen? Kontakt oss!


TØFFE, SMARTE LØSNINGER

NÅ ER DET KAMPANJEDAGER PÅ SVANE

ØVERSTE RYK OP I ØVERSTE GA KØKKENLIGA UDEN AT VÆLTE BUDGETTET

UDEN AT VÆLTE BUDGETTET

Inkl. elektrisk udtræk af skab med affalds­ beholder

Inkl. elektrisk udtræk af skab med affalds­ beholder

10% mere plads i skufferne – du får ekstra dybe skuffer som standard

Inkl. sokkelplateau – få børnene op i højden

montering

0 kr.*

Inkl. sokkelplateau – få børnene op i højden Inkl. sokkelskuffe – masser af indretningsmuligheder

ne Køkkenet i en liga for sig. ViEn står kompromisløs selv bag tankegang, i forhold til kvalitet og design, placerer Svane Køkkenet i en liga for sig. Vi står selv bag verer en exceptionel kvalitet tilalle en dele særdeles af produktionen, som er udført med følelse og knowhow. Vi leverer en exceptionel kvalitet til en særdeles g klassiske UNIK Svanekøkkenattraktiv med marke­ pris. Lige nu kan du få skræddersyet og monteret det elegante og klassiske UNIK Svanekøkken med marke­ gtig pris. Bordplade, armatur ogdets køkkenvask stærkeste og mest holdbare malede overflade til en konkurrencedygtig pris. Bordplade, armatur og køkkenvask følger med i prisen dog eksklusiv hvidevarer.

F

SEP. KL. 10-15 KØKKENWEEKEND 4.-5. SEP. KL. 10-15

RI

E S TA D

NYHET S12

kkenopstilling Gå efter FOR KUN den54.999 ultimative KR. køkkenopstilling FOR KUN 54.999 KR.

ke

n & int

52 84 50 90 • www.friestad.as • Vestheimsvegen 33 • 4250 Kopervik Se våre nyheter på facebook

32

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

e

r

k

ø

www.svane.com Bliv inspireret på svane.com

kj

www.svane.com

på svane.com Svane Køkkenet • AdresseBliv 00 inspireret • 0000 By • Tlf: 0000 0000 • butik@svane.com

• butik@svane.com

r

et leveres samlet og monteres af certificerede*Tilbuddet Svane montører. ”Montering 0 kr.” gælder alle Svane køkkener/opstillinger indtil 30. nov. 2010. Svane køkkenet leveres samlet og monteres af certificerede Svane montører. ementer, bordplade og hvidevarer skal være Gælder min. kr. ikke 50.000 VVS og el­arbejde. Køkkenet skal være ryddet og klar til montering. Udsalgsprisen på elementer, bordplade og hvidevarer skal være min. kr. 50.000 inkl. moms. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter.


Spennende

nyåpning

Trapper fra Ølen Trevare tilpasses etter kundens behov i form og utførelse. Best på pris!

Alle varer -30% Blomkarse Tilbudet gjelder torsdag 2/2-lørdag 4/2 Velkommen innom

Blomkarse Haraldsgt. 94 (vis-a-vis Lervik Ur) Tlf. 472 63 909

Følg o Tlf 53 76 84 45

Blomkarse

www.olen-trevare.no

firmapost@olen-trevare.no

Følg oss: www.facebook.com/OddHansenAS

vi lEvErEr bOligEN Blomkarse du gjør dEn Til ET HjEm Blomkarse

poppcorn design - Foto: Anne Lise Norheim

Blomkarse plAnlEggEr du Ny bOlig?

Sett av tid til å besøke oss lørdag 4. eller søndag 5. februar. Vi inviterer til en helg hvor bygging av enebolig står i fokus. Mer informasjon finner du på www.ODDHANSEN.NO

ODD HANSEN AS Sundvegen 20, 4250 Kopervik, Telefon: 982 66 260, E-post: post@oddhansen.no www.ODDHANSEN.NO

- hjem med særpreg

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

33


Interiørtendenser for våren 2012 Vi innreder mer bevisst enn noen gang før og prioriterer høyt å dekke våre egne behov etter vår livssituasjon og egne interesser. Vi setter komfort høyt, og vi vil ha kvalitet. Et nøkkelord for tiden vi nå går i møte blir håndverk.

de være ekte vare. Gamle skatter, ordentlige kvaliteter – ikke noe ”fake” eller ”liksom” gammelt her nå nei. Den nye gamle skal være ordentlig utført Nostalgi gir oss gode og trygge følelser. En fin gammel stil-stol med vakker patina gir karak-

Nå er ekthet er viktig

farger blir også viktig aksenter og de gyldne

ter til et moderne hjem. Den er gjerne ikledd ett

Naturmaterialer som stein,tre, lær, ull,

dominerer her.

moderne stoff som viser at vi smelter sammen

lin,bomull og silke er det som gjelder. Det koster

Den romantiske og nostalgiske trenden

mer, men vi sparer heller til det vi egentlig vil ha

har preget mange norske hjem de siste ti år og

Vi ser også mer humor i nostalgien og en

og dropper ”fake” varianten.

er fortsatt veldig sterk , men trenden fra å kjøpe

mer tidsriktige valg av valører på dekoren av

billig fabrikklaget gammel stil er ”ut”. Nå skal

produkter. Romantikken vil som alle andre stiler

Vi elsker å bringe naturen innendørs, og det naturlige vil fremstå på mange måter. Trykk på tekstil , mønster på bruksting og tilbehør der dyr, blomster og blader er tema. Det kan være naturalistiske motiv men også mer grafisk utført i forenklede former. Den rustikke stilen med rue overflater er her fortsatt og står veldig sterkt, vi liker det, men vi søker nå også de finere overflatene som er pent håndverksmessig utført. Innovative materialer som eks smarte tekniske tekstiler kommer med digitalt inspirerte motiver gjerne i sterke fargekombinasjoner og blir en motpol til det naturalistiske. Men vi kombinerer det så gjerne. Nye modernistisk møbeldesign kommer gjerne i malte farger med kanskje en kombinasjon av naturlig lystvasket tre. Nytenkning og moderne design forenes med det klassisk håndverk. Farger som er mettede i rødt, orange, okergul, lilla , mosegrønn og blåtoner vil komme som motpol til de perfekte avstemte fargene som dominerer i de mange hjem. Vi velger kanskje fortsatt den litt avdempede tonen på veggen, men i tilbehør, tekstiler og mindre møbler kommer det mer valør og mer mønster. Vi vil gjerne tilføre noe personlig i det som allerede er pent og skikkelig. Vi gjør rett og slett litt opprør mot det perfekte. Samtidig med de kraftfulle fargene kommer det også dusere og nedtonede nyanser. Rødt er et sterkt tema i år, men det blir i mange nyanser fra det brannbilrøde til lysere lakserødt, og blekere rosa nyanser. Pasteller blir også viktige farger og gjerne kombinert med neonaktige toner. Metalliske 34

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

den gamle og den nye tiden.


! e s n a r r u k n o K

Vinn gavekort fra Blomkarse gave og interiør Nå kan du vinne et gavekort på 1000 kroner fra Blomkarse gave og interiør i Haugesund. Butikken flytter inn i nye, flotte lokaler i Haraldsgata 94 i starten av februar. Det er Jasmin Sivac som står bak Blomkarse Gave og interiør, som tidligere ble drevet i egen bolig. I de nye lokalene finner du mye lekkert. Blir du den heldige vinneren av gavekort kan du velge mellom varer fra blant annet Mille Moi, som har puter, tekstil, lamper og annet til hjemmet. Florence, som designer og ha mange uttrykk. Man vil se at det er nye fortolkninger av våre gamle arvestykker der vi sveiser sammen gamle mønstrer i nye fargetoner. Vi vil vise at det er fra ”nå”.

produserer stikkeklær i ull finner du også i butikken, samt franske Durance som er kjent for sitt utvalg i lekre såper og duftlys. Lykke til!

Man kan jo si mangt og mye om trender Det er viktig med forandringer og at vi skaper og utvikler. Trendene forteller oss hvilke retninger og tendenser vi heller i mot og gjenspeiler sider fra holdninger i samfunnet. Utvalget er i dag utrolig bredt og påvirkninger, stiler og retningene er mange. De fleste av oss har retninger vi heller i mot som gjør at vi liker enkelte ting bedre enn an-

Hvor i Haugesund finner du Blomkarse gave og interiør? Svar:

Når flyttet Blomkarse inn i nye lokaler? Svar:

Hvilke produkter er Durance kjent for? Svar:

net. Det flotte er at vi selv velger og tar inn mengder av det som vi kjenner at påvirker oss positivt og som vi føler

navn:

at hører til oss. Vi mikser det sammen med vår base slik at

adresse:

det blir ”ditt eget” utrykk. Vi viser med våre omgivelser hva

tlf:

Send inn dine svar innen 15. februar til: vbn@dhr.no eller DHR Reklamebyrå as, Pb. 1915, 5508 Karmsund Merk: «Konkurranse Vi Bygger Nytt»

vi står for og hvem vi er og hvem vi ønsker å være.

Hilsen Dorthe

Vinner av gavekort på 500,- fra Blissfull Design ble Liv T. Langåker, Stol

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

35


DITT DRØMMEHUS? Bergsjø

Aurdal

Skien

Minde

Halden

Norddal

Lindheim

Smestad

Enga

Vang

Stavanger

Hvalstad

Stensli

Movik

Solstad

Vestnes

Ryen

Mosjøen

LL BESTI E Y VÅR N G O KATAL

Sørvik

Bømlo

Vi vil inspirere deg til å realisere din egen husdrøm. Med vår trygge og oversiktlige byggeprosess som “grunnmur”, kan du bruke tiden på alle de spennende detaljene som skaper hjemmet ditt!

Se mer på www.blink-hus.no Blink Hus Berge Sag

Blink Hus

Hans J. Rasmussen

5582 Ølensvåg/Longhammerv. 36 Ringveien 6, 4270 Åkrehamn 5536 Tlf. 52 81 12 40 36 Haugesund Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin Tlf. 53 77 54 00

Blink Hus

Blink Hus

Holundsdalen, 5430 Bremnes Tlf. 53 42 85 20

Ringveien 12, 5412 Stord Sveiogata 66, 5550 Sveio Tlf. 53 40 20 70

Steinsbø

Valvatne


Husreportasje

tekst: Liv Alsaker Sande foto: Karoline Vedøy

Naturen kaller Funksjonelt og praktisk holder ikke for Helene Moe Bakke på Stord. Hun vil også ha det artig og kreativt rundt seg og priser seg lykkelig over tapens mange muligheter.

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

37


Husreportasje

Den funkisinspirerte tomannsboligen i nær-

turen. Her er det flust av hasselgreiner, kongler

ningsprosjekter, sier Helene Moe Bakke som er

heten av Heiane på Stord er utrolig funksjonell.

og bjørkekvister. Hun bruker også en del stein i

en aktiv blogger på fritiden. Sammen med svig-

Her er hver eneste kvadratmeter tatt i bruk og

innredningen.

erinnen Henriette Matre Hagenes driver hun

huset rommer fire soverom, stue og kjøkken, bad og vaskerom. Men lyse vegger, gulv og tak

Blogger

kunne fort gitt et kjølig preg, noe Helene unngår

– Ja, jeg er uten tvil inspirert av den nordiske na-

blant annet med å trekke inn elementer fra na-

turstilen og setter stadig i gang med små innred-

38

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

bloggen Snikkerbuo, som har flere tusen tilhengere fra hele landet.


Husreportasje

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

39


Husreportasje

– Det er utrolig kjekt å blogge om interiørin-

gulvene. Kjetil, som er elektriker, har sørget for

noen av favorittene som har havnet på veggen.

teressen, men vi skriver også om andre tingsom

behagelig LED-belysning i store deler av boligen.

Men Helene er heller ikke redd for å gi veggplass

opptar oss, sier hun.

– Det vi liker best med å bu i et funkishus,

til plakater og utklipp som hun faller for. Blant

er de store vinduene som gir mye naturlig lys. Vi

annet har hun hengt opp det herlige sitatet fra

liker også at det er høyt under taket og de gode

Flåklypa: ”Kom arbeidslyst og treng deg på her

planløsningene.

skal du motstand finne!”

eren Kjetil Matre gjorde mye av innredningsar-

Topp med tape

topp på gipsvegger. Og blir jeg lei, er det jo bare

beidet selv. Med god hjelp fra familie og venner

Helene er glad i kunst og har allerede en fin sam-

til å ta det ned igjen og bytte med noe annet ar-

ble vegger malt og det ble lagt eikeparkett på

ling. Björg Thorhallsdottir og Gunnilla Holm er

tig, smiler Helene.

God takhøyde Huset stod ferdig i 2009 og ble satt opp av Stordfirmaet VI-eiendom Stord AS. Helene og sambo-

40

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

– Henger det opp med tape noe som er helt


Husreportasje

Fem artige innredningstips fra hjemmet til Helene 1.

Hva med å bruke en haug av flotte interiørmagasiner som et nattbord – praktisk og rimelig!

2. Denne hekleduken kjøpte Helene på bruktbutikken på Stord. Hun la den i sukkelake og vips så hadde hun en søt heklekurv.

3.

Bruk tape til å henge opp plakater og bilder med! Helene henger blant annet opp ting hun har på ønskelisten – noe som også er praktisk for besøkende som trenger gavetips.

4. Lag en idevegg – heng opp inspirerende bilder fra

magasiner og visdomsord som er gode å ha i hverdagen.

5. Pynt bordet med greiner og lag flotte bordkort til gjestene. Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

41


kopIer stILen

2 6

3

Nordisk natur

Puter fra ByNord • Skjærebrett fra Ferm living • Telys holdere fra Kremmerhuset for 49 kr pr stk • Skjenk fra Slettvoll • Dekanteringskaraffel m/vannflaske fra Menu, selges hos Jernia for 599 kr.• Bilder av Hagedornhagen, selges hos hviit.no fra 300kr

4 5

1 42

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


Ord. pris: 14

Skann QR-k

Et godt tilbud gir mer igjen til gode kjøkkenopplevelser Kjøp kjøkken hos Sigdal idag og få opptil halv pris på en rekke hvitevarer fra AEG.

Du sparer

AEG Kjøl-Frys Kombi Du sparer: 3 675,Ord. pris: 14 700,-

AEG Stekeovn Du sparer: 7 150,Ord. pris: 14 300,-

AEG Koketopp induksjon Du sparer: 5 720,Ord. pris: 14 300,-

AEG Oppvaskmaskin Proclean Du sparer: 3 229,Ord. pris: 12 915,-

19 774,-

ved valg av vist hvitevarekombinasjon. Tilbudet gjelder t.o.m. 31. mars 2012.

Besøksadresse: Fotvelen 8, Bygnes, Kopervik • Tlf. 52845132 • www.kjokkensenter.com


Ved be s

Når du skal kjøpe nytt kjøkken er det mange beslutninger som skal tas - både små, kosmetiske og store, viktige beslutninger. På www.norema.no kan du nå via pc eller mobil, starte prosessen i forkant av ditt møte med selger. Vi guider deg gjennom noen enkle steg før du booker møte med en av våre kjøkkeneksperter!

en

MONTERING

v kjøkken i pe ga rio lin d til

GRATIS

* Tilbudet gjelder ved forbrukerkjøp av kjøkken til en verdi av kr. 30 000,- av veil prisliste innen 18.2.2012, med levering innen 18.4.2012. Gjelder ikke i kombinasjon med andre tilbud.

uar - 18. fe . jan bru 18 ar

Gjør forberedelsene på mobil eller web før møtet med vår kjøkkenekspert!

NOREMA KJØKKENSTUDIO HAUGESUND Longhammarvn. 7, tlf 61 31 86 40. ÅPENT: M/TI/O 10-17. TO 10-19. F 10-16. L 10-14.

VARMEPUMPE VARMEPUMPE E ”

ANJE KAMP ALGTE V PÅ UT ELLER! MOD

ONDITION

VARMEPUMPE / AIRCONDITION V

ANDLAR

AUTORISERT FORHANDLAR A

Jan Ivar Olsen er er svært fornøyd Jan Ivar Olsen svært nøgd nøgd med varmepumpen fra Toshiba med Jan varmepumpe fråerToshiba Ivar Olsen svært nøgd og med Apply som levandør og med APPLY som med varmepumpe fråleverandør Toshiba r og med APPLY somOGleverandør BEST i TEST BEST SERVICE BEST I TEST BESTKVALITET KVALITET OG SERVICE

ST EST

VARMEPUMPE / AIRCONDITION

AUTORISERT FORHANDLAR

BEST IBTEESSTT I TEST

Jeg av informas66 års boliger har overbevist Egleste lestealt altjeg egfant fannpå pånettet nett av års erfaring erfaring ii 2 2 ulike ulike bustadar har overtydd meg er tydd jon og tester av ulikeavvarmepumpene om atom Toshiba har best og atog Apply er best informasjon ogde testar dei ulike meg at Toshiba har best kvalitet at Apply BEST I TEST BEST KVALITET OGkvalitet SERVICE at Apply AI førEg TOSHIBA DAISEIKAI jegleste valgte på service. varme-pumpene før eg er best på service. TO alt varmepumpen eg fann på valde nettfra av Toshiba. 6 års erfaring i 2 ulike bustadar har overtydd Komfort gjennom stabil varme og et sunt varmepumpe frå Toshiba. Comfort informasjon og testar av dei ulike meg om at Toshiba har best kvalitet og at Apply POLAR 25 / 35 / 45 PO gjennom stabil varme og sundt innePUMPA TJENT INN2-3 ATT TOSHIBA DAISEIKAI inneklima er viktig for eg meg, og Polar-serien PUMPEN TJENT INN PÅ ÅR PÅ 2-3 ÅR varme-pumpene før valde er best påER service. 2-3 ÅR klima er ut viktig for meg, ogav Polarkom best i en test utført Sveriges Ekstra bonus er at strømregningen blir redusert Ekstra bonus er at straumrekninga vert ngeniøren varmepumpe frå Toshiba. Comfort Den Japanske ingeniøren Den t POLAR 25 / japanske 35 / 45ingeniøren serien kom bestvarme ut i einogtest utført av redusert med 40-60%.Denne pumpa har gjennom stabil sundt innePUMPA ER INN ATT 2-3 ÅR Tekniska Forskningsinstitut. med 40-60 %.TJENT Denne pumpen harPÅ markedets do flytta til KatashiTarekado Tarekado flytta ar Katashi flyttettiltil Sveriges Tekniska forskningsinstitut. markedets raskaste avriming. klima er viktig for meg, og Polarraskeste avregning. Ekstra bonus er at straumrekninga vert tvikla den nye Den Japanske ingeniøren Norge oghar har utviklet utvikla den Norge og dennye kom best ut i ein test utført av redusert med 40-60%.Denne pumpa har or serien norske for Katashi Tarekado flytta tilforToshiba PolarPolar for norske nye Toshiba for norske Sveriges Tekniska forskningsinstitut. markedets raskaste avriming. ET BLEI EI Norge og har utvikla den hold. RESULATET BLEI EIennye forhold. Resultatet ble V ARMEPUMPE / AIRCO AU TO R I S E RT F O RMEPUMPE! Toshiba Polar for norske for-R H A BEST TEST VARMEPUMPE! ”best iI test” varmepumpe! ar Olsen er svær t nø gd nø gd pumpe frå T oshiba a hold. RESULATET BLEI EI PL Y som leverandør ør BES BEST I TEST VARMEPUMPE!

UMPE

Levert innen 11 uke! Levert innan veke • Spar strøm • Gratis befaring • Autorisert forhandler Levert innan 1 veke 14 990,inkl. montasje og mva Priser fra kr 14.990,-

I

TE

� Spar straum � Gratis synfaring � Autorisert forhandlar ar TOSHIBA DAISEIKA d. nedbetaling mnd. nedbetaling POLAR 25 / 35 / 45 betalingsutsetjing eller betalingsutsetjing � Prisar frå kr inkl. montasje og mva � Spar straum � Gratis synfaring � Autorisert forhandlar mnd. nedbetaling eller betalingsutsetjing � Prisar frå kr 14 990,- inkl. montasje og mva

EST KV ALITET OG SERVICE rs erf ar ing i 2 ulike bustadar har over tydd ov er tydd g om at T oshiba har best kvalitet og at Apply og at Apply best på ser vice.

UMP A ÅR ER TJENT INN A TT PÅ 2-3 ÅR Å 2-3 stra bonus er at straumrekninga ver t er t Den Japanske in duser t med 40-60%.Denne pumpa har a har Katashi T arekad r kedets raskaste avr iming. Norge og har u T oshiba Polar fo hold. RESULA TE BEST I TEST V AR

ane, 5412 Stord Kontakt Arild Søgnen, tlf. 941tlf.46 457 Ringveien Heiane,tlf.5412 Stord Avd. Haugesund: Stian Halleland, 982 40 646 Avd. Stord: Arild6Søgnen, 941 46 457 n 1 veke e STØRST g 08.00-16.00 E-post: arild.sognen@apply.no Måndag-fredag 08.00-16.00

g � Autorisert forhandlar stian.halleland@apply.no arild.sognen@apply.no lar STØRST GJENNOM ÅR ntasje og GJENNOM Årabrotsveien 21, 5515 Haugesund mva Ringveien 6, Heiane, 5412 Stord

4.00 eller besøk vår Søgnen, Bademiljøbutikk på 457 Heiane Å Lørdag 10.00-14.00 Kontakt Arild tlf. 941 46 Ringveien 6 Heiane, 5412 Stord STØRST Ringv eien 6 Hei E-post: arild.sognen@apply.no Måndag-fredag 08.00-16.00 Måndag-fredag OM ÅR Lørdag ELEKTRO VARME KULDE GASS VARMEPUMPER GJENNOM VENTILASJON TELECOM eller besøk vår BademiljøbutikkRØR på Heiane Lørdag 10.00-14.0010.00-1 PUMPER VENT STØRST GJENNOM

mnd eller

STØR

ÅR

GJENN

KULDE GASS V ARMEPUMPER V EPUMPER VENTILASJON TELECO

ELEKTRO RØR VARME KULDE GASS VARMEPUMPER VENTILASJON TELECOM 44

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin


tekst: Jon Oscar Handeland foto: Morten Johnsen Solberg

Daglig leder Alf Kristian Kvalevåg har fokus på miljøet

Miljøvennlig oppvarming Vannbåren varme er både mer miljøvennlig og mer komfortabel enn tradisjonell oppvarming. Det er derfor ingen overraskelse at vannbåren varme har blitt mer og mer populært blant husbyggere.

for boligen. Bergvarme utnytter varmen lagret i fjellet, og er den aller vanligste formen for grunnvarme. Dypere enn 10 meter ned i fjellgrunnen er temperaturen jevn nesten hele året. Sol- og

dekkes til, som for eksempel en panelovn. Også tappevann og dusjvann kan varmes opp med denne metoden.

geoenergi lagret i fjell hentes opp fra 150-300 me-

Miljøfokus

ter dype energibrønner. Med varmepumpe ”løft-

Miljøvennlige totalløsninger for rørlegging og

es” energien til ønsket temperaturnivå, sier han.

varme er viktig for Karsten Bjelland AS. Med vannbåren varme har du god kontroll

Mengden av grunnvann i berggrunnen avgjør

på varmen, og hvert rom kan varmes opp til sepa-

– Fordelene rundt vannbåren varme er mange,

hvor mye varmemengde bergvarmepumpen kan

rate temperaturer.

sier Alf Kristian Kvalevåg, som er daglig leder hos

hente ut. Hvor mange hull som må bores, og

Karsten Bjelland AS.

hvor dypt man må gå, avhenger av oppvarmings-

– Du får blant annet ingen støvforbrenning, noe som er svært gunstig for luftkvaliteten,

behovet og grunnvannstanden der huset står.

– Utfordringene rundt miljøet er mange, og vi er opptatt av å levere løsninger som gjør det lettere for folk å være miljøvennlige. Vann-

og vannbåren varme anbefales derfor av Norges

Høy effekt

Astma- og Allergiforbund.

Ved å varme opp så store varmeflater som

opparbeidet oss høy ekspertise innenfor, avslut-

gulv sikres en høyest mulig effekt med lavere

ter Kvalevåg.

Bergvarme

båren varme er derfor noe vi brenner for og har

vanntemperaturer.

Man kan ved bruk av varmepumpe hente varme

Gulvvarme er også veldig innredningsvenn-

fra fjell, ved å bore en såkalt energibrønn uten-

lig, da en ikke har synlige varmeavgivere som må

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

45


KJØP KJØKKEN IDAG!

betal om 9

mÅNeDeR VI SPANDERER OPPSTARTGEBYR

SPAR MOMSEN

PÅ NETTOLINE KJØKKEN Tilbudet gjelder til og med 25. februar 2012 ved kjøp av komplett kjøkken på min. 10 elementer inkludert sokkel, benkeplate og vask.

NYE ÅPNINGSTIDER:

langåpent hver onsdag og torsdag 9 - 19 mandag, tirsdag, fredag 9-16 lørdag 10-14

www.kgb.no Bøvågen 51, 4262 Avaldsnes Tlf. 52 81 41 80

Har du en boligdrøm?

vi skaper

Våre fagfolk gir deg profesjonell hjelp gjennom hele byggeprosessen • • • •

verdier

Tomtebefaring og tilpassing av hus Byggesøknad og saksbehandling Rådgivning innen finansiering Byggeledelse

for våre kunder

m røøm ligddr virkelighett

LLaaddiinnbobolig

bli

lighe

bli virke

TORER

GRAFISK DESIGN IDENTITET KAMPANJER MARKEDSKOMMUNIKASJON WEB MULTIMEDIA JOURNALISTIKK STRATEGI PROFILARTIKLER MAGASINER AVISER ANNONSER TRYKKSAKER

Velkommen til vårt kontor for informasjon og en hyggelig boligprat! Se også vår NYE boligkatalog!

anebyhus.no www.hedalm-

www.dmt.no

La din boligdr

bli virke

lighet

øm

REGIONKON

Besøksadr. ved Oasen Storsenter Tlf. 52 84 54 84 | Faks. 52 84 54 80 www.dhr.no Din boligdrøm – vår stolthet

Rogaland og Vest-Agder -Tlf 950 77 441 www.hedalm-anebyhus.no

46

Vi Bygger Nytt – Ditt lokale boligmagasin

steinariversen.no

Hos oss får du løsninger som er tilpasset deg og ditt behov i forhold til stil, kvalitet, funksjonalitet og finansiering.

Vi Bygger Nytt  

VBN Nr 1 - 2012

Advertisement