Page 1

NR.7 OKTOBER 2009

Vi Bygger Nytt

2i1

Vend om for mer lokalt lesestoff i

Store planer for Karmsundet

Havnedirektør Odd Einar MÌland har store planer for havneutbygging i Karmsundet. I dag kan du lese om visjoner til en verdi av 1.5 milliarder kroner.

Side 6


Design: www.steinariversen.no

m.u.h. (meter under havoverflaten)

KNOWLEDGE EXPERIENCE INNOVATIVE SPECIALISED SOLUTIONS SAFETY EFFICIENT FLEXIBLE QUALITY SPECIALISED KNOWLEDGE EXPERIENCE INNOVATIVE QUALITY SOLUTIONS SAFETY EFFICIENT FLEXIBLE KNOWLEDGE EXPERIENCE INNOVATIVE SPECIALISED SOLUTIONS SAFETY EFFICIENT FLEXIBLE QUALITY

DeepOcean leverer undervannstjenester innen olje-, gass-, energi industrien over hele verden. DeepOcean har konkurransedyktige lønnsbetingelser, gode pensjonsordninger, et godt velferdstilbud og legger stor vekt på å ivareta et trivelig arbeidsmiljø for alle ansatte. Våre team består av lærevillige nyutdannede sammen med høyt kvalifiserte medarbeidere med lang erfaring, så her er det store muligheter for personlig utvikling. www.deepocean.no

DeepOcean AS - Stoltenberggt. 1 - P.b. 2144 Postterminalen - N-5504 Haugesund - Tlf: 52 70 04 00

Photo: www.geiroyvind.no

Utfordringene er mange


Innhold: 14 16 18 22 25 27 28 32 34 36 37 37 38 38 39 40

Ja-mann og frankofil 800.000 kr til filmtalenter Nesten som Himmelblå Jobbfrukt: Rundt og rundt med blomster Helse Miljø Sikkerhet: Roller i arbeidsmiljøet Nytt om navn Geir’s jørna: Høstsonate for framtiå Kryssord / Favoritten Siden sist Haugaland Gjennvinning skifter ut sorteringsanlegget Gruppesatsing Kultur: Nesten 27 Med opera i golfbagen Klart for ny ByggArena Fra Løvebakken: Litt av en seilas Nytt fra NAV: Hva er inkluderende arbeidsliv IA?

Ansvarlig redaktør Egil Severeide

Den store T’en For noen uker siden var vi i Bergen for å besøke vår yngste sønn. Studenten trengte ny seng til leiligheten og vi dro av sted til Living på Åsane. Der fant vi den han ønsket seg, og bad om å få låne en tilhenger til å frakte senga til leiligheten i Bergen sentrum.

4 Regionens

Men neida.Vi måtte vente noen dager. De hadde ikke seng inne. Den måtte hentes fra lageret i Stavanger…

I et slikt perspektiv gjelder det å tenke langsiktig. Vi i denne regionen får en gyllen mulighet til å etablere oss som SørVestlandets sentrallager. Her kan private og offentlige virksomheter etablere sin base, og frakte varer til og fra Stavanger og Bergen ut fra sine lagre på Haugalandet. Det er viktig i et logistikkperspektiv. Det er riktig i et miljøperspektiv. Det fordrer at vi tilrettelegger for en slik virksomhet, som krever betydelige arealer, men som kan generere mange, nye arbeidsplasser.

mann

Flott, tenkte jeg. Enda et godt argument for Haugesund og Haugalandet som SørVestlandets knutepunkt. Hvorfor kan ikke Living ha sentrallageret sitt her, midt i mellom storbyene Stavanger og Bergen. Her, midt i nord-syd aksen mellom våre naboer og endepunktet i forbindelsen øst-vest.

Når vi i Haugesundregionens Næringsforening nå jobber med å tegne framtidskartet over Haugalandet, er det slike visjoner vi er opptatt av. Vi må se mulighetene kommunikasjonsutviklingen kan gi oss. Den store T’en er det strategiske redskapet vi trenger for å bygge ut fundamentet denne regionen hviler på.

Knutepunktet i den store T’en. Logistikkmessig ligger vi midt i smørøyet, nå som kommunikasjonsmønsteret endrer seg. Ikke bare vil forbindelsen langs E134 fra Haugesund til Oslo gjennomgå store forbedringer de neste ti årene, med redusert reisetid som konvsekvens.

Vi må så tankene nå, slik at beslutningstakerne på regionalt og nasjonalt nivå blir oppmerksom på mulighetene.

9 En epoke er over 30 Framtidskraft Ansvarlig redaktør: Prosjektleder: Redaktør: Grafisk design: Utgiver: Utkommer månedlig: Adresse DHR: Telefon: Hjemmeside: ISSN:

Rogfast- den planlagte undersjøiske tunnelen mellom Randaberg og Bokn vil redusere reisetiden fra det sentrale Haugalandet til Stavanger til rundt en time. Og på enda lenger sikt ”vaker” Hordfast- en ferjefri forbindelse mellom Sunnhordland og Bergenshalvøya, som kan redusere reisetiden mellom Haugesund og Bergen til rundt to timer.

Egil Severeide: egil.severeide@hninfo.no Harald Rasmussen: harald@dhr.no Odd-Atle Urvik: odd-atle@dhr.no Stian Ferkingstad: stian@dhr.no DHR Reklamebyrå as i samarbeid med Haugesund regionens Næringsforening Opplag 57.000 P.B. 1915, 5508 Karmsund 52 84 54 84 www.jobbognaering.no www.hninfo.no 1504-7830

Salgsansvarlig: Eva Narheim, eva@dhr.no

Den lille T’en,T-forbindelsen som knytter Karmøy til fastlandet på en helt ny måte, er under arbeid og vil bety mye for internkommunikasjonen på Haugalandet. Den store T’en bringer Østlandet og våre nabobyer Stavanger og Bergen enda nærmere oss og vil kunne gjøre oss til SørVestlandets knutepunkt nummer 1.

Salg: Jan Åge Matland, jan@dhr.no

Cert no. SW-COC-003756

JOBB & NÆRING

3


Regionens mann Bernt Østnor gleder seg til å ta fatt på den krevende jobben med å koordinere planene for Haugalandet.

Møt Bernt Østnor. Han er mannen som skal få den vanskelige oppgaven med å gi den offentlige planleggingen på Haugalandet et regionalt perspektiv. - Jeg gleder meg, men det blir en krevende jobb, puster den 38 år gamle Oslo-gutten fra kontorstolen i kommunehuset på Bokn. Der blir han værende til han tiltrer prosjektjobben med det fengende navnet ”Regional plankoordinator” og flytter til Haugaland Veksts lokaler i Kunnskapsparken i Karmsundsgata 51 tidlig i oktober. Her får han Tormod Karlsen som sjef i den to år lange prosjektperioden.

Tekst og foto: EGIL SEVEREIDE

For å fotografere den nye plankoordinatoren i hans rette element, finnes det knapt et mer egnet sted enn toppen av Bokna-fjellet. I nydelig høstvær kan han skue ut over hav og hei i regionen han skal virke i. - Haugalandet er virkelig flott, med mange kvaliteter det er vel verdt å ta vare på, sier Østnor og forteller at han kom til Haugalandet og Haugesund for tre år siden. Til jobb i Norconsult- en flytting selvfølgelig initiert av hans bedre halvdel, kona Elisabeth med

4

JOBB & NÆRING

foreldre og familie i Haugesund. Hun fikk også jobb i hjembyen- som arealplanlegger i Statens Vegvesen. - Vi passer på at hun ikke kommer borti saker som har med Bokn å gjøre, smiler Bernt Østnor, som selv er vokst opp et steinkast fra Oslo-marka. - Jeg lærte meg tidlig å bli glad i naturen, og Haugalandet er et eldorado for sånne som meg, sier Østnor. Sammen med kona og de to barna ( Sara på 7 og Mathias på 2), drar han ofte ut i skog og mark for å utforske og finne fred og ro. Vi antar ansettelsesutvalget i Haugalandrådet nikket velvillig da de fikk jobbsøknaden fra Bernt Østnor. Det finnes vel knapt en med en mer velegnet bakgrunn enn naturforvalteren og arealplanleggeren med utdannelse fra Norges Landbrukshøgskole. Etter studier og to år i KFUM-speidernes tjeneste fikk Bernt Østnor seg jobb som arealplanlegger i Lier kommune ved Drammen. Deretter gikk turen til Stavanger og Rogaland Fylkeskommune, der Oslo-gutten fikk bryne seg på fylkesdels- og regionplaner. Her ble han også sterkt engasjert i arbeidet med å restituere Jær-vassdragene, kan et Google-sveip fortelle. - Jeg tror denne jobben vil bli til mens vi går. Det er lagt noen føringer for den, men det er klart at her må vi prøve oss fram for å finne den riktige arbeidsformen, sier Østnor, som ikke vil komme med bombastiske pro-

gramerklæringer før han er blitt litt varm i trøya. - Men hva ser du som din viktigste oppgave? - Jeg mener selv at en viktig oppgave er å bidra til godt samarbeid over kommunegrensene, skape forståelse for betydningen av interkommunalt samarbeid og å spille hverandre gode. - Regionen har en svært strategisk beliggenhet, men står overfor store utfordringer, blant annet som følge av framtidige kommunikasjonsløsninger. - Får du noe makt? - Ikke formelt. Det er de enkelte kommunestyrene som til syvende og sist bestemmer. Men jeg kan spille en rolle som premissleverandør og som katalysator i arbeidet med å utvikle et godt og tett samarbeid med fagmiljøene og ledelsen i de enkelte kommunene. - Hva er Haugalandets kvaliteter? - Det er mange. Skal jeg trekke fram noen, er det at regionen er kompakt, det er korte avstander, gode nærmiljøkvaliteter, og vi forsvinner ikke i mengden. Dessuten er arbeidsmarkedet variert og byr på mange alternativer. - Haugalendingene, da?? - Jeg synes de er åpne, hyggelige, alminnelige og med en godt utviklet evne til stå på og finne gode løsninger.


Imenco, som ble etablert i Haugesund i 1979, er en anerkjent leverandør til offshore og maritim sektor. Vi utfører krevende design– og engineeringsoppgaver av spesialverktøy og utstyr for kunder i inn- og utland. Imenco utvikler og produserer også egne produkter som fyllestasjoner for helikopter, avanserte kamera til bruk over og under vann, dykkesystemer og løfte- og håndteringsprodukter. Imenco gruppen er en av regionens mest spennende ingeniørarbeidsplasser og vi omsetter for ca. 400 millioner kroner i 2009. Imenco har 140 ansatte og etablerer i 2009 kontorer i Stavanger, Houston og Aberdeen. Les mer på www.imenco.no

Vår ingeniøravdeling får kontinuerlig nye og krevende oppdrag og vi har derfor behov for flere medarbeidere i Haugesund. ■

SENIOR INGENIØRER – MEKANISK KONSTRUKSJON

Arbeidsoppgaver - Krevende design- og prosjekteringsoppdrag av mekanisk utstyr, verktøy og systemer for offshore- og undervannsoperasjoner. - Produktutvikling. - Utarbeide design- og beregningsrapporter. - Prosjektledelse med ansvar for fremdrift og økonomi i prosjekter. - Oppfølging mot kunder, underleverandører og klasseselskaper.

Ønskede kvalifikasjoner - Utdannelse fra høyskole eller universitet, minimum 5 års erfaring. - Erfaring fra mekanisk konstruksjon/tegning, dimensjonering og beregning. - Bakgrunn fra ingeniørfirma, verkstedindustri eller offshore prosjekter. - Erfaring med AutoCad og 3D konstruksjonsverktøy som Inventor, Solid Edge eller tilsvarende. Kjennskap til/ bruk av beregningsprogrammene STAAD, SAP2000 og ANSYS er en fordel. - Kreativ, med analytiske egenskaper, selvstendighet og ”stå på humør”. - Gode samarbeidsegenskaper og evne til å arbeide i team. - Beherske engelsk skriftlig og muntlig.

KONSTRUKTØR/DAK OPERATØR

Arbeidsoppgaver - Design, detaljkonstruksjon og tegning av maskinteknisk utstyr, rør- og stålkonstruksjoner. - Utarbeide arrangements- og sammenstilling / detaljtegninger med bruk av 2D/3D DAK verktøy. - Utarbeide dokumentasjon. - Noe feltarbeid.

Ønskede kvalifikasjoner - Legning og interesse for konstruksjon og tegning. - Evne til å finne praktiske løsninger. - DAK erfaring fra ingeniørkontor eller produksjonsbedrift. - Gode samarbeidsevner og evne til selvstendig arbeid. - Beherske engelsk skriftlig og muntlig. - Nøyaktig, effektiv og ryddig.

smart LIFTING & HANDLING

smart SUBSEA TOOLING

smart AVIATION FUELLING

smart SURVEILLANCE CCTV

smart ENGINEERING

Imenco AS | Haugesund | Stoltenberggt. 1 | 5527 Haugesund Tel. +47 52 86 41 00 |www.imenco.no

smart DIVING SYSTEMS

h[abWc[Xoh

Vi kan love interessante, varierte og krevende arbeidsoppgaver. Vi har også ledige stillinger i Stavanger. For ytterligere opplysninger om stillingen, ta kontakt med Arne M. Kinn tlf. +47 52 86 41 03. Kortfattet søknad med CV på E-post til: ellen.aursland@imenco.no. Søknadsfrist snarest.

smart SHIP AND INDUSTRY MANAGEMENT


Store visjoner for Karm Entreprenørselskapet Veidekke og havnedirektør Odd Einar Mæland tenker stort. De presenterer visjoner som innebærer en storutbygging av havnekapasiteten ved Karmsundet. Karmsund Havn på Husøy/Veldeøyene, regionens hovedhavn, er stedet. Dette næringsområdet i knutepunktet mellom RV 14 og Haugesund Lufthavn er blitt et attraktivt etableringssted for bedrifter som jobber mot marine næringer og logistikk. Nå har Veidekke, som har grundig erfaring fra kaiog havneutbygging på Haugalandet, tegnet et mulig framtidens Karmsund Havn i nær kontakt med havnedirektøren.

- Det avhenger av brukerbehov, vår egen økonomi og hvorvidt vi får eventuelle private investorer til å bli med på ferden. For havnevesenets del ser vi for oss en fasevis utbygging etter hvert som behovene melder seg. Men vi må ha en kombinasjon av privat og offentlig kapital for å få dette til, sier Mæland, som betegner Karmsund Havnevesen som et av landets mest komplementære havnedistrikt. - Vår region står framfor store endringer i kommunikasjonsmønstre i et 20-års perspektiv, og Karmsund Havnevesen ønsker å

være i forkant av utviklingen. Den går mot mer spesialiserte havner. Etter vår mening har Karmsund Havnevesen potensial til å befeste og utvikle seg som en av landets viktigste stamnetthavner, sier havnedirektøren. 1.5 milliarder

Utbyggingsplanene på Husøy/Veldeøyene vil kunne innebære bygging av 1,6 km ny kailinje mot Karmsundet gi nærmere 150 dekar nytt kaiareal og nær 400 dekar landområde. Totalkostnaden er estimert til 1,5

Tekst og foto: EGIL SEVEREIDE

Resultatet ser du her: et helt nytt kaiområdet mot Karmsundet som mer enn fordobler kaikapasiteten og gjør Husøy/Veldeøyene til en regional magnet. Visjoner

Havnedirektør Mæland understreker at det er viktig å ha visjoner, ikke minst for å forhindre en stykkevis utbygging som kan komme i konflikt med de langsiktige ideene for utvikling av havne-området. Mæland har lansert planene for kommuneadministrasjon og ordfører på Karmøy, og i følge havnedirektøren har han fått positive tilbakemeldinger. - Allerede regulerte arealer på Husøy/ Veldeøyene må ikke selges ut stykkevis og delt, og uten at det er tatt stilling til visjon og målsetting for Karmsund Havn i et langsiktig perspektiv. Disse planene innebærer at vi beveger oss utenfor dagens reguleringsområde på sjøsiden, men det bør ikke by på problemer med å få de nødvendige metrene regulert til samme formål, sier Mæland. Tar tid

Når vil Husøy/Veldeøyene bli videre bygget ut?

6

JOBB & NÆRING

En gigantisk kai mot Karmsundet er på tegnebrettet. Det vil gjøre Karmsund Havn til en regional magnet. (Foto: Birger Hovland (Ill: Osvald Larsen


sundet milliarder kroner. Mye penger, men som havnedirektøren sier: - Vi må våge å ha visjoner. Denne regionen står overfor store utfordringer og vil ligge midt i smørøyet i forholdet til Bergen og Stavanger. Både i forhold til flyplassen og veinettet vil Karmsund Havn ha en sentral beliggenhet. Vi må planlegge slik at vi er i stand til å tilby attraktive områder som gir muligheter for ekspansjon på lang sikt, sier Mæland.

Bjørnar Måleng i Veidekke og havnedirektør Odd Einar Mæland ser for seg en storutbygging av havneområdet på Husøy/Veldeøyene.

JOBB & NÆRING

7


@jc`dciVciWZiVa^c\#K^]VgWZiVa^c\hVjidbVi 8

6HHiZga^c\!;gV``V\_ZgYkZ^Zc-.!**+(;³ggZh[_dgYZc! Ia[/*',*)***!;Vm/*',*)*+%!hVa\5VhhiZga^c\#cdlll#VhhiZga^c\#cd

JOBB & NÆRING


Aarbakke Group AS er en etablert, markedsledende aktør innen mekanisk bearbeiding av stålprodukter til den internasjonale oljeindustrien. Gruppen har mer enn 450 medarbeidere og omsetningen i 2009 er forventet å bli rundt 1 milliard kroner. Bauer-Nilsen AS og Bauer Hydraulic Motors AS i Haugesund er to likeverdige selskaper som inngår i Aarbakke Gruppen. De tradisjonsrike selskapene har ca. 80 ansatte, og utvikler og produserer hydrauliske motorer og sylindre til skip, offshore og landbasert industri, både nasjonalt og internasjonalt. De to selskapene omsetter for henimot. 200 mill kroner og har røtter på Haugalandet tilbake til 1925.

En epoke er over Aarbakke gruppen jakter på ny administrerende direktør til Bauer-bedriftene i Haugesund -Vi jobber med stor tro på fremtiden, sier konst. adm. dir. Knut Bostad. Mange har hørt om Bauer-Nilsen, et veletablert navn i Haugesund. Men de færreste vet kanskje hva som egentlig foregår i de røde, gamle fabrikkbygningene ved Karmsundet.

Mange vil vel kanskje kalle det en godt bevart industrihemmelighet, men i markedet er Bauer navnet godt kjent. Her produseres, innoveres og maskineres avansert utstyr for millioner til offshore- og skipsindustrien over hele verden.

Tekst og foto: GEIR KVAM

Familiebedriften har stått støtt på egne ben gjennom tre generasjoner Bauer- Nilsen i mer enn 80 år, men for et par år siden ble Bauer en del av Aarbakke Gruppen.

Knut Bostad er leiet inn her for å gjøre en jobb etter at Bernt Olav Bauer-Nilsen sa takk for seg i sommer.

Før finanskrisen lå det tegninger på bordet over nybygg med ditto ny maskinpark på Husøy. Disse planene er ikke lagt på is, men på hold inntil videre. Bauer har også fått kjenne på nedgangstidene, men så langt går det bra, selv om enkelte avbestillinger og utsettelser har rusket litt i budsjettene. Bedriften er i disse dager på jakt etter ny administrerende direktør, og i mellomtiden er Knut T. Bostad hentet inn for å ”holde fortet”. JOBB & NÆRING

9

a Bl

om


Bauer Hydraulic Motors AS: Audun Gundersen, Vegar Myge, Kristian Varne, Alf Gunnar Helgesen, Thomas Pedersen og Øyvind Vie bygger hydrauliske motorer.

Bostad kommer fra Hartmark Consulting AS i Oslo, et av de store norske miljøene for bedriftsrådgivning. Han har mange års erfaring fra bransjen, og har vært med på en rekke store omstillingsprosesser samt utvikling og ledelse av industribedrifter. Han har også bak seg fire år som konserndirektør i Kverneland ASA. Bostad er utdannet sivilingeniør fra Newcastle. - Noen vil kanskje kalle deg ryddegutt? - Det er jeg absolutt ikke i dette tilfellet. Jeg er leiet inn her for å gjøre en jobb etter at Bernt Olav Bauer-Nilsen, bestemte seg for å fratre tidlig i sommer. - Her er ingen brann i rosenes leir og det ligger ikke noe dramatikk i dette, om noen skulle tro det. Bernt Olav sitter fremdeles i styret og har en betydelig aksjepost. Han var imidlertid den siste Bauer-Nilsen som jobbet her, og det betyr at Bauer ikke lenger kan betraktes som en familiebedrift, selv om all energi og sjel denne familien har lagt ned i bedriften gjennom mer enn 80 år i tre generasjoner, sikkert vil være en del av bærekraften i mange år enda.

10

JOBB & NÆRING

Lang historie

Brødrene Bauer-Nilsen ble stiftet i 1925 på Eide ved Kopervik og var tuftet på en patent på et ventilløst smøreapparat for dampmaskiner og glødehodemotorer. På sekstitallet, var etterspørselen etter smøreapparatene i ferd med å avta, og bedriften hadde allerede startet produksjon av hydrauliske presser til skipsbyggingsindustrien. Behovet for nye skip var stort, og Bauer kunne tilby en egenutviklet presse til å bøye skipsplater og spant. De fleste verftene i Norge hadde en Bauer presse blir det sagt. I tillegg ble det laget hydrauliske sylindere og hydrauliske motorer til manøvrering av dekksluker.

Blant annet leverer fabrikken forskjellige spesialkonstruerte sylindersystemer som kompenserer for bølgebevegelsene under oljeboring. Planer om nybygg

Bauer Nilsen sine røde fabrikklokaler i Karmøygaten 90 på Rossabø, har gjort jobben i 8 tiår, men krevende kunder og moderne teknologi fordrer nye omgivelser. - Det foreligger konkrete planer om nybygg, men foreløpig avventer vi situasjonen.Vi skal helt klart modernisere fabrikken, og fremtiden ligger nok ikke her i de gamle byggene, sier Knut Bostad, uten at han akkurat nå kan si noe mer konkret om hvor og når. Mindre av det langsiktige

Bauer har mer enn 50 års erfaring fra utvikling og produksjon av hydraulikk, og produserer i dag et bredt utvalg av utstyr innen høytrykkshydraulikk til skipsbyggingsindustrien, offshore og landbasert industri. I dag er det store sylindere til kraner og offshore samt egenutviklede motorer som utgjør hovedtyngden i Bauers produktutvalg.

- Har inntrykk av at mange ligger på været for tiden. I en periode var langsiktige kontrakter en del av hverdagen, men horisonten har kommet nærmere.Vi har ikke lenger den tryggheten som ligger i å ha ordrer langt fremover i tid. Vi ser ikke noen dramatikk i dette, men heller at det er et uttrykk for forsiktighet hos våre kunder. - Det butter ikke, men vi er heller ikke strålende fornøyd med ordresituasjonen. Vi


registrerer at en del av kanselleringene og utsettelsene i verksteds- og verftsindustrien føres videre til oss, sier Bostad. - På den andre siden var forventningene skyhøye i de gode tidene, og den justeringen av markedet vi nå erfarer måtte jo komme før eller siden, vi visste bare ikke når. Fra familiebedrift til del av at konsern

-Bedriften er i forandring. Overgangen fra familiebedrift til å være en del av et større konsern der andre forventninger og prioriteringer gjelder, er en prosess og et krevende arbeid som også involverer alle ansat-

te. Det blir viktig at denne forandringen skjer på en god måte for oss alle, sier Bostad som ikke kan få understreket nok at mye av bærekraften i bedriften er de ansattes høye kompetanse, og evne til å ta utfordringer på strak arm. Aarbakke budskap:”Åpenhet, latter og fellesskap skal prege våre arbeidslokaler. Vi vil også stimulere til en vinnerkultur som får fram det beste i den enkelte.” Jakter på ny admindistrerende direktør Det er ingen hemmelighet at Aarbakke nå er i prosess med å finne kandidat til ny admin-

istrerende direktør for Bauer bedriftene i Haugesund. Vi får ikke vite hvor mange som har søkt, - men det er alltid søkere til slike jobber, sier Bostad. I annonseteksten står det blant annet at den nye direktøren skal håndtere en fortsatt betydelig vekst og øke det kommersielle fokus både nasjonalt og internasjonalt. Det søkes etter en person som kan sikre og videreutvikle det høye tekniske kompetansenivået i virksomheten.

Fra sylinderhallen ved Bauer-Nilsen AS: Håkan Jacobson, Bjørn Jacobson, Svein Vormestand og Roy Egil Schultz bygger kransynlindere.

Slik får du fornøyde medarbeidere Det er lettere å få fornøyde ansatte enn det kan virke som, skriver Anthony Tjan i bloggen sin hos Harvard Business Publishing . Han viser til at folk som regel drives av indre verdier, som stolthet i jobben, og at dette betyr mer enn belønning i form av penger og opsjoner. Dette er Tjans tips for å få fornøyde ansatte:

Gi tilbakemeldinger.

Gi de ansatte jevnlige tilbakemeldinger på hvordan de gjør det på jobben. Vær ærlig og omtenksom. Tilby profesjonell utvikling.

Spør medarbeiderne dine om hvor de ønsker å være om fem år. Hjelp dem slik at de kommer seg dit. Si takk.

Skap meningsfulle roller.

Hjelp medarbeiderne med å finne ut hvilke oppgaver de liker best, skap deretter roller som gjør at de kan bidra i det store bildet.

Uttrykk takknemlighet gjennom å takke for innsatsen med jevne mellomrom. (Ukeavisen Ledelse) JOBB & NÆRING

11


For en mer fremtidsrettet skipstransport

KVOC er en teknologi utviklet av Knutsen OAS Shipping for å redusere utslipp av oljedamp ved lasting av tankskip. I løpet av 2010 vil 18 skip være utstyrt med KVOC miljøteknologi

Knutsen OAS Shipping i Haugesund spiller en nøkkelrolle i det norske oljeeventyret og er et av Norges største og mest fremgangsrike rederier. Vår flåte består av 39 høyt spesialiserte skip for frakt av olje, gass (LNG) og produkt/kjemikalier, samt 11 nye skip i bestilling. Våre nær 1300 medarbeidere på sjø og land innehar kunnskap, kompetanse og erfaring som gir effektive operasjoner og bringer oss i front i utviklingen av ny teknologi. Hensynet til helse, miljø og sikkerhet går foran i alt vi gjør.

Smedasundet 40, 5529 Haugesund - NORWAY - tlf. +47 52 70 40 00 - www.knutsenoas.com JOBB & NÆRING 12


Nytt fra

HMS

JAKTEN PÅ DET GODE ARBEIDSLIV

KO N F E R AN S E N

09

5. NOVEMBER, MARITIM HALL HAUGESUND

Av Carina Ringen, Distriktssjef Manpower AS

Arbeidsmarkedet bedre enn fryktet Hver tiende norske arbeidsgiver planlegger å øke bemanningen i årets fjerde kvartal. Tilnærmet like mange sier at de vil redusere bemanningen fram mot årsskiftet. Dermed går det mot en flat utvikling i bemanningen, viser Manpowers arbeidsmarkedsbarometer (MEOS) for fjerde kvartal. Bransjene skiller seg fra hverandre Bransjene som gjør det godt denne gangen, er bransjer som normalt gjør det godt når resten av økonomien går bra. Transport, lager og kommunikasjon distribuerer det som andre bransjer produserer og selger. Under oppgangstiden var det store problemer med å skaffe kvalifiserte sjåfører. Hvorvidt optimismen vi ser nå skyldes at det lysner i økonomien eller om det skyldes at bedriftene henter inn personer som de tidligere ikke klarte å rekruttere er vanskelig å si. Det er mest sannsynlig en kombinasjon. En annen gren av økonomien som drar opp gjennomsnittet, er finans, forsikring, eiendomsdrift og konsulenttjenester. Dette er bransjer som tidlig merker omslaget i økonomien. Det er sannsynlig at disse var raske til å kutte da finanskrisen kom, men at de nå har behov for å toppe laget i påvente av ny etterspørsel. Situasjonen videre i arbeidsmarkedet Arbeidsledigheten har falt mindre enn ventet av våre ledende økonomer. Sentralbanksjef Svein Gjedrem oppgir to mulige forklaringer. Den første er at produksjonen/aktiviteten har holdt seg bedre enn ventet, og dermed har det blitt behov for mer arbeidskraft. Den andre forklaringen er at produksjonen/ aktiviteten har falt som anslått, men at bedriftene har holdt på de ansatte for å kunne være klare når oppturen kommer. Manpowers erfaring fra vår kontakt med kunder over hele landet, er at virkeligheten er at på mange plasser har aktiviteten holdt seg overraskende bra, samtidig som vi nå hører oftere at ting tar seg sakte men sikkert opp. Vi registrerer også at mange arbeidsgivere har valgt å holde på kompetansen i påvente av en ny opptur.

Råd til arbeidstakerne Mange arbeidstakere har en langsiktig strategi for hvordan de skal bruke arbeidsmarkedet til å bygge karrieren – om å få ulik erfaring fra ulike steder. Finanskrisen har ført til at mange planer ble skjøvet ut i tid. Når bedriftene ansetter færre, holder man hardere på jobben enn før. Dermed forsvinner dynamikken som er en forutsetning for karrierehopp. Når vi nå ser at arbeidsmarkedet er bedre enn ventet, er det på tide å hente fram igjen de gamle planene: Arbeidsmarkedet kan gi deg langt flere muligheter enn du tror, og nå blir det gradvis bedre!

08:00 – 08:40

REGISTRERING, UTSTILLERTORG, KAFFE

08:40 – 09:00

ÅPNING

09:00 – 09:40

LANGTIDSFRISK – SLIK SKAPES HELSE, EFFEKTIVITET OG LØNNSOMHET v/ Johnny Johnsson Hvordan få ned sykefraværet i din bedrift? Finnes det friskfaktorer som kan skape en langtidsfrisk arbeidsplass? Hvordan er det egentlig når det er som best, og hva skal vi gjøre for å komme oss dit?

09:40 – 10:25

UTSTILLERTORG, FRUKT OG KAFFE

10:25 – 11:10

JOHNNY JOHNSSON FORTS.

11:10 – 11:20

KUNSTPAUSE

11:20 – 12:10

FRA ORD TIL HANDLING PRAKTISK HMS-LEDELSE v/ Steinar J. Olsen, daglig leder i Stormberg Stormberg er en bedrift som forsøker å utføre arbeidet på en måte som bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. Stort samfunnsengasjement og fokus på inkluderende arbeidsliv har vært med og gitt turtøyprodusenten en stormende fremgang.

12:10 – 13:10

LUNSJ OG UTSTILLERTORG

13:10 – 13:25

UTDELING AV HAUGALAND HMS SIN ARBEIDSMILJØPRIS 2009.

13:25 – 14:15

WHAT’S IN IT FOR ME? v/ Vidar Bernt Sørensen og Anne Tone Salte Andersen Hvordan kan jeg se sammenhengen mellom min egen helse, mitt arbeidsmiljø og min sikkerhet? Om hvordan StatoilHydro legger grunnlaget for å bygge HMS-kultur gjennom HMS24-programmet.

14:15 – 14:55

UTSTILLERTORG, FRUKT OG KAFFE

14:55 – 15:40

OPP AV SOFAEN v/ Mona Mathisen Drømmer kan bli virkelige, uansett hvor fjerne og svevende de virker. Det handler om å ta valg. De valgene som til sammen utgjør livet ditt!

15:40 – 15:45

AVSLUTNING

h[abWc[Xoh

Råd til arbeidsgiverne Arbeidsgiverne bør nå tenke nøye gjennom hvilken kompetanse de trenger for å realisere sine ambisjoner for 2010 og 2011. For å siden tilpasse bemanningen sin så raskt som mulig uten å forhaste seg. Arbeidsgiverne befinner seg i den gunstigste situasjonen på flere år når det gjelder å rekruttere – nå er det enklere enn på lenge å skaffe kvalifisert arbeidskraft. Samtidig er arbeidsledigheten forholdsvis lav, og det skal ikke store fallet i ledigheten til før knappheten vil være tilbake der vi var i 2007.

PROGRAM

For påmelding ta kontakt på tlf.: 52 70 74 70 eller se vår nettside www.haugaland-hms.no

JOBB & NÆRING

13


JA-mann og frankofil Du har kanskje sett ham. I hvert fall om du er blant dem som er glad i håndball, og har vært ringside når Haugaland Håndballklubb byr opp til fest i Haraldshallen. Da traver Rolf Bjerkebo (66) hvileløst langs linja, rød i kinnene og engasjert til tusen. Få ser så bekymret ut når motstanderne har ballen. Men ingen smiler mer fornøyd når det går HHKs vei. Med det løftet håndballen har hatt på Haugalandet har han kunnet smile ofte og bredt de siste årene. Men når noen forsøker å tilskrive Bjerkebo noe av æren, er han rask med å trekke fram alle de andre som har dratt lasset. Lagspiller er nemlig en betegnelse som passer. De som på død og liv liker å sette merkelapper på folk har for øvrig rike muligheter til å utfolde seg når de snakker om Rolf Bjerkebo. Trebarnsfaren har helt siden ungdommen vært internasjonalt orientert, og betegner seg selv som frankofil. - Jeg tok artium i Frankrike, og siden da har store deler av min yrkeskarriere hatt forbindelse med Frankrike eller fransktalende deler av Europa, sier han. Når 68-erne veltet ut i gatene fra universitetene i storbyene i Europa, gikk Rolf Bjerkebo ut fra NTH i Trondheim som sivilingeniør. Etter å ha gjort unna verneplikten i Marinen, dukket han imidlertid opp på Haugalandet.

Tekst og foto: ODD-ATLE URVIK

Alnor og EEC

- Jeg begynte i salgsdivisjonen på Alnor, og ble også sendt til Sveits et års tid da bedriften åpnet eget salgskontor der. Min sjef på Karmøy var Dag Tresselt, og sammen startet vi opp Stangeland AUF. Dag ble imidlertid utnevnt til personlig sekretær for handelsminister Per Kleppe i regjeringen til Trygve Bratteli, og dro til Oslo. Dette var den sommeren slaget raste som verst om norsk medlemskap i EEC (EU som det heter nå). Daværende direktør Lorentz

14

JOBB & NÆRING

Conradi på Alnor kastet seg inn i debatten og hevdet at det ville være en katastrofe for aluminiumsindustrien i Norge om vi ikke sa ja til medlemskap, minnes Bjerkebo, som deltok i arbeidet med å framskaffe materialet Conradi baserte sitt JA-standpunkt på.

bra i nesten 4 tiår utenfor.Tok dere feil?

- I motsetning til de andre aluminiumsverkene i Norge, som nesten bare produserte råmetall, hadde vi også en betydelig videreforedling. De videreforedlede produktene gikk nesten utelukkende til eksport, så for oss var det meget viktig å komme innenfor tollmurene i Europa.

Da handelsavtalen var på plass vendte han nesa hjemover til Karmøy igjen og fortsatte å selge aluminium. På fritiden gikk han inn i styret i Karmøybladet, som på den tiden ble kjøpt opp av A-pressen. Etter hvert flyttet familien Bjerkebo over brua. Som JA-mann var det kanskje ikke så rart at han i løpet av kort tid satt som leder i Fastlandsiden Arbeidersamfunn.

Til Brussel

- Nå ble det nei, Trygve Bratteli gikk av, og Lars Korvald fra Kr.F. dannet regjering med det oppdrag å skaffe Norge en best mulig handelsavtale med EEC. Forhandlingene ble ledet av Jens Evensen, og i den store delegasjonen ble også jeg med for å ivareta den norske kraftkrevende industriens interesser. Det var en spennende oppgave for en ung mann som ikke var fylt 30 år. - Nå synes jo de fleste at Norge har klart seg

- Nei, ut fra de forutsetningene vi hadde da synes jeg ikke det. At våre oljeinntekter skulle bli så store som de har blitt var det umulig å vite da, sier han.

Kuppet

- Jeg synes alltid det er vanskelig å si nei, noe som har skaffet meg en hel del ekstra arbeid opp gjennom årene. Det var også slik jeg ble ”kuppet” inn i idretten. Jeg var på ferie, og da jeg kom hjem var jeg blitt valgt til leder i bedriftsidrettslaget på Alnor. De drev en mangesidig aktivitet, blant annet administrerte de byggingen av glassfiberbåter som


var hobbyen til svært mange av de ansatte. Dette gjorde at vi satt med et underskudd på 250.000 kroner i fanget, sier Bjerkebo. Men etter hvert som ryddejobben ble gjort, og folk la merke til at han fikk sving på sakene i bedriftsidrettslaget, gikk det ikke lenge før JA-mannen ble bedt om å ta et tak i bedriftsidretten i Rogaland også. Til ”oljå”

Som så mange andre i Rogaland på begynnelsen av 80-tallet ble det til at også Rolf Bjerkebo ble fristet til å prøve seg ”i oljå”. Som en erklært frankofil var det vel også naturlig at han gikk til et fransk selskap. Elf Aquitaine Norge skulle bygge ut en base på Husøy i Karmøy. Utbyggingen var et slags ”plaster på såret” etter at Karmøy kommune hadde kjempet lenge og forgjeves for å få gassen fra Frigg-feltet ført i land i Norge. Som en del av vilkårene for at Elf skulle få bygge ut det norske hovedkontoret sitt i Dusavika i Stavanger, forpliktet de seg til å bygge en base i Nord Rogaland. - Da Elf besluttet å bygge forsyningsbase på Husøy, ble jeg ansatt for å lede selskapet deres, Maritime Well Service. Vi startet opp i leide lokaler på Karmsund Verft. Det ble bygget veier, tre store driftsbygg, og ikke minst en dypvannskai. Dette ble faktisk starten på det som vi i dag kjenner som Husøy med sentralhavn for regionen både når det gjelder fiskerier og godstransport.

ikke lenge før det ble spørsmål om å hjelpe til i klubben. Og JA-mannen sa selvfølgelig ja til det han trodde var å kjøre barna til kamp og trening. - Ingen hadde fortalt meg at jeg også var en del av trenerteamet, forteller han. En toppklubb blir til

Det gikk ikke lang tid før JA-mannen også ble formann i Rival, samtidig som han ble med i styre og stell i håndballkretsen. Etter hvert vokste det fram et ønske i håndballmiljøet på Haugalandet til å komme opp på et høyere nivå. Jeg var med som leder i en styringsgruppe med medlemmer fra Åkra, Kopervik, Avaldsnes og Rival som utredet etableringen av Haugaland Håndballkubb. Selv om det initiativet rant ut i sanden, var kimen sådd. Så da Avaldsnes fikk fram Norges beste lag i 16-års klassen to år på rad, ble det til slutt satset rundt denne stammen. Rune Erland ble hentet fra Stavanger som trener, og deretter har det gått framover, sier Bjerkebo, som også var en av arkitektene da HHK ”flagget ut” til Tysvær.

- Noen spesielle? - Peder Johanneson Schmidt ble headhuntet av kongen til å være med på å bygge opp sølvverket på Kongsberg. Det skulle vært moro å finne ut litt mer om den karen. En annen spennende ”forfar” var Jean Boivin, som grev Wedel Jarlsberg ”hentet” fra Frankrike midt på 1600 tallet for å være med å bygge opp stålindustrien i ”Laurvigen”, eller langs Lågenvassdraget som det heter i dag, sier Rolf Bjerkebo.

PLUKK FRA CV’N Rolf Bjerkebo

1961: 1968: 1970-81: 1971-76:

- Jeg gleder meg til vi kan ønske velkommen i den nye storstua på Frakkagjerd på nyåret.Tenk håndball i en elitehall med plass til 2000 tilskuere, det blir noe det. Dessuten blir jo dette også storstua for hele regionen, hvor det blir plass til 3 – 4000 personer alt etter hvordan arrangementet legges opp sier han.

1981: 1981-85: 1985-97: 1986-04: 1986-87:

For meg passet det bra å skifte beite ettersom jeg etter 11 år i Hydro hadde laget en utredning hvor jeg foreslo å legge ned min egen arbeidsplass i salgsdivisjonen. Det ble noen spennende år i Maritime Well Service. Blant de prosjektene vi gjennomførte var boring av en 120 meter dyp ”oljebrønn” på Husøy hvor vi både kunne prøve ut utstyr og lære opp folk, sier Bjerkebo. Håndballen

- Perioden i Hydro medførte mye reising. Jeg satt blant annet i styrer i selskaper hvor vi utviklet nye produkter og åpnet nye markeder. På det meste kunne det bli rundt 150 arbeidsdager i året utenfor landets grenser. Etter hvert krevde imidlertid familieforpliktelsene at jeg deltok mer på hjemmebane. De to eldste jentene spilte håndball. Så meldte den yngste sin ankomst og minnet oss på at det å ha hatt kusma i voksen alder ikke nødvendigvis er det beste prevensjonsmiddelet, humrer Bjerkebo. Med barna i aktivitet i Rival-trøya varte det

Høyskolen

Midt på 80-tallet hadde Bjerkebo også et par år som bedriftskonsulent og selvstendig næringsdrivende, før han i 1987 slo inn på en ny løpebane. - Oppbyggingen av høyskolemiljøet i Haugesund åpnet nye muligheter for en elektroingeniør, og jeg ble lærer på Haugesund Maritime Høyskole (nå HSH). I høyskoleskolemiljøet trives jeg, men nå bærer det mot slutten. Jeg blir nemlig pensjonist neste år.

1987-03: 1990/91: 1994: 1995: 1999-02: 200020022003-04:

Men det er ingen fare for at jeg skal bli sittende og tvinne tommeltotter. I tillegg til håndballen har jeg en ny hobby jeg håper jeg kan få litt tid til, og det er slektsgransking. Det er spennende å grave etter sine egne røtter bakover i historien.

2004: 2005-07 2006-

- Så nå jakter du på en eller annen vikingkonge i anerekka?

2006-

“Artium” ved Lycée Corneille, Rouen, Frankrike Siv.ing. Elektro sterkstrøm - NTH Alnor Aluminum Norway/Norsk Hydro Karmøy Fabrikker Formann Bedr.Idr.laget ved Norsk Hydro, Karmøy Div ”omskoleringskurs” (i bl.a. Frankrike) til Petroleumsvirksomhet Maritime Well Service, Karmøy Adm.Direktør Formann i IL Rival, Hgsd. Medl./ nestleder i Kretsstyret i Rogaland HåndballKrets Selvstendig konsulent innen Bedrifts Rådgivning Høyskolen Stord/Haugesund (HSH), Høgskolelektor Tillitsvalgt for NIF-HMH Tildelt RHKs Fortjenestemedalje Tildelt Haugesund Kommune’s Idrettspris for 1995 Hovedverneombud En av stifterne av Haugaland Håndball StudieLeder for HSH-IF’s Elektro- & Maskinlinjer Leder av Styringsgruppen for sammenslåing (”regionalisering) av HåndballKretsene i AustAgder, VestAgder og Rogaland Tildelt RHKs Æresmedalje DiftsLeder for HSH i Haugesund Leder for opplegget ”Fleksibel Ing. Utdanning” ved HSHs avd . for Ing. Utdanning Leder i Kontrollkomitéen i Serieforeningen håndball

- Nei, så langt bakover er det meste usikkert. Men det finnes spennende folk på 1600 tallet. JOBB & NÆRING

15


800.000 kr. til filmtalenter Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa kom fredag 11. september på besøk til Haugesund med kr. 800.000 til prosjektet ”Filmtalenter – Haugesundregionen”. Rundt 50 representanter fra partnerskapet i ”Filmtalenter – Haugesundregionen” var tilstede på Vardafjell videregående skole da statsråd Magnhild Meltveit Kleppa slapp nyheten, blant annet ca. 30 filminteresserte ungdommer fra videregående skoler og ungdomsskoler. – Haugaland Vekst har levert en god søknad, der vi setter pris på et sterkt fokus på ungdommer, og at disse får anledning til å arbeide med film både i skole og fritid. Det brede samarbeidet mellom så mange kommuner i regionen og så mange regionale aktører er svært interessant, sier Kleppa, som spesielt trekker fra Ungt Entreprenørskap og arbeidet med elev- og ungdomsbedrifter. – Videre er dette et ambisiøst prosjekt som også vil etablere et internasjonalt filmsamarbeid for ungdom, sier Kleppa. - Når vi nå har fått godkjent prosjektet og fått midler vil Haugaland Vekst koordinere aktiviteter og partnere for å nå de mål vi har satt for prosjektet, sier prosjektleder Vidar Vorraa. Statsråd Kleppa forteller at det var 80 søkere til program for ”Kultur og næring”, der 10 prosjekter ble godkjent og deler 6 millioner kroner. Prosjektet ”Filmtalenter Haugesundregionen” fikk mest midler med kr. 800.000.

Stor stas da Vidar Vorraa og styreleder Harald Stakkestad i Haugaland Vekst fikk pengestøtte fra kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

”Filmtalenter - Haugesundregionen” – fra lek til levevei Prosjektets grunnide er å legge til rette for at ungdom som er interessert i film skal kunne arbeide med film både i skoletid og fritid. I skolene vil elever få mulighet til å arbeide med film gjennom elev- og ungdomsbedrifter. Her er videregående skoler, ungdomsskoler og ”Ungt Entreprenørskap” viktigste partnere. I fritiden vil det bli etablert filmtilbud på fritidsklubber i alle deltakende kommuner. Dette kalles Filmverksted, og ungdom skal ha tilgang til filmkamera, redigeringsmu-

ligheter, enkle studiomuligheter. I prosjektet er det et omfattende tilbud om kurser innen film for både unge og for de voksne som skal bistå de unge. Under Kulturnatt gjennomføres årlig filmkonkurransen ”Filmfokus”, der de unge kan få vist sine filmer og få mulighet for priser for de beste filmene. Prosjektet har også som mål å få til et internasjonalt samarbeid med regioner i noen andre land, der unge fra ulike land og kulturer kan møtes og samarbeide om film.

Bredt regionalt samspill Fem kommuner deltar i prosjektet, med fritidsklubber og noen ungdomsskoler. Disse kommunene er de fire eierkommunene i Haugaland Vekst IKS: Haugesund, Tysvær, Bokn og Utsira og Vindafjord kommune. Vardafjell i Haugesund og Lundeneset i Vindafjord deltar med sine linjer for ”media og kommunikasjon”. Prosjektet er bevisst lagt opp rundt aktører som er i stand til å føre videre filmsatsingen etter at prosjektet avsluttes ved utgangen av 2010. I tillegg til skoler og fritidsklubber er Ungt

16

JOBB & NÆRING

Entreprenørskap, Kulturnatt, Filmkraft Rogaland, Rogalands EUkontor og aktører i næringslivet med i prosjektet. Det er svært gledelig at statsråd Magnhild Meltveit Kleppa selv kommer til regionen for å slippe nyheten om kr. 800.000 til ”Filmtalenter – Haugesundregionen”. Denne anerkjennelsen viser at vi har fått til et godt prosjekt, der det også har vært svært viktig å få til et bredt regionalt samspill, sier styreleder i Haugaland Vekst Harald Stakkestad, ordfører i Tysvær kommune.


Haugesundregionens Næringsforening (HN)ʍœLLiÀÊvœÀÊ}œ`iÊÀ>““iۈŽFÀÊvœÀʘCÀˆ˜}ψÛiÌʜ}ÊvœÀÊÕÌۈŽˆ˜}Ê>ÛÊÀi}ˆœ˜i˜ÊUÊ6ˆÊiÀÊ«>À>«ÞœÀ}>˜ˆÃ>͜˜i˜ÊvœÀʘCÀˆ˜}ψÛiÌʜ}ÊLi`ÀˆvÌi˜iÃÊÌ>iÀ©ÀʜÛiÀvœÀʜvvi˜Ìˆ}…iÌi˜ÊUÊ6ˆÊœLLiÀÊvœÀÊFÊLi`ÀiʘCÀˆ˜}ψÛiÌÃʜ“`©““iÊUÊ6ˆÊÎ>«iÀʓ©Ìi«>ÃÃiÀ œ}ÊLÞ}}iÀʘiÌÌÛiÀŽÊ«FÊÌÛiÀÃÊ>ÛÊLÀ>˜ÃiÀÊUÊ6ˆÊ…i«iÀʓi`i“ÃLi`ÀˆvÌiÀÊܓÊÃÌ©ÌiÀÊ«FÊÛ>˜ÃŽiÀʈʜvvi˜Ìˆ}ÊLÞÀFŽÀ>̈ÊUÊ6ˆÊiÀÊiˆ`Ê>ÛʜÛiÀÊÓääÊÃ̜Ài]Ê Ã“Fʜ}ʓiœ“Ã̜ÀiÊLi`ÀˆvÌiÀÊÃ>“ÌÊ£™ÊœÀ}>˜ˆÃ>͜˜iÀʈÊÀi}ˆœ˜i˜ÊUÊ6ˆÊÌÀi˜}iÀÊyiÀiʓi`i““iÀÊvœÀÊFÊLˆÊi˜`>ÊÃÌiÀŽiÀiÊUÊ6ˆÊۈÊۈ`iÀi‡Ê̈ÊLi`Àˆv̇ i˜iÃʜ}ÊÀi}ˆœ˜i˜ÃÊLiÃÌiÊU Vi bygger regionen

Hovedsamarbeidspartner:

Partnere:

Sponsorer:

I midten, adm. dir i Haugesundregionens Næringsforening, Egil Severeide, flankert av (t.v.) Geir Østebøvik, Imenco. adm.dir. Frank Vikingstad i Sysco og avd. banksjef Jarle Haug Pettersen, Nordea, som er HNs partnere. Bak adm.dir. Olav Linga, Haugaland Kraft, som er HNs hovedsamarbeidspartner.

Vi bygger regionen webside: ÜÜÜ°…˜ˆ˜vœ°˜œ] e-post: «œÃÌJ…˜ˆ˜vœ°˜œ]Êtelefon: xÓÊä£ÊänÊ{ä JOBB & NÆRING 17


De ønsker seg flere innbygger på Fjelbergøyene og aksjon ”Folk til Fjelberg” er i gang.

Du er velkommen til Fjelbergøyene!

Nesten som Himmelblå Kan du tenke deg å bli øyboer? Ta med deg familien og slå deg ned på en av perlene i Sunnhordland? Bo på et lite småbruk eller i et hus i skogen? - Vi vil gjerne ha flere innbyggere og går nå ut med en oppfordring til alle som kan tenke seg å flytte her til oss, sier Ingve Berge en av initiativtakerne som har satt seg fore å bringe flere innbyggere til de idylliske Fjelbergøyene. - Kanskje vi er litt inspirert av NRK´s populære Himmelblå, som handler om et lite øysamfunn der skolen har for få elever til at den kan sikres videre drift, og beboerne på øya frykter at lokalsamfunnet ikke vil overleve uten den. Derfor setter de inn en annonse i avisen, der de søker etter en etablert familie med to barn i skolepliktig alder. - Det er litt sånn Himmelblå her på Fjelberg for tiden, sier Ingve Berge, - vi trenger flere unge mennesker som kan være med å utvikle samfunnet videre. Heldigvis har vi mange ildsjeler, men det gjør ingenting om vi får noen flere. Finere oppvekstmiljø for ungene er ikke å oppdrive.

18

JOBB & NÆRING

Enten du har begge beina godt plantet på jorda eller ruger på en romantisk drøm med ambisjoner, er du velkommen til å slå deg ned på Fjelbergøyene. Her er både tomter, boliger og jobbmuligheter.

Tekst og foto: GEIR KVAM

Det bor 108 personer på Borgundøy og Fjelbergøy i dag, og nå ber de om litt oppmerksomhet for å blir flere. - Her på øyene har vi fantastiske muligheter for kreative folk, sier Ingve Berge som selv er innflytter til Fjelberg. Han dagpendler til jobben på Kårstø og synes det går helt greit. Kommunikasjonene er gode og bilferga går i skyttel mellom Fjelberg, Halsnøy og Utbjoa. I disse dager strekkes det også fiber over hele øya. I et lite øysamfunn er det jo sånn at alle kjenner alle, slik er det også på Fjelberg. Det er fint om noen kan ta jobben med seg når de flytter hit, men ellers finnes det muligheter innen jordbruk og fiskeoppdrett.

Dessuten bygges det hytter over en lav sko både her på øya og naboøyene. Sikkert arbeid i mange år for en flittig tømmermann. Vi appellerer også til utflytta fjelbergfolk å flytte hjem igjen når de har etablert seg med familie. Vi trenger flere elever på skolen og i barnehagen er det også plass til mange flere, sier Ingve Berge som opprinnelig er fra Ølen og initiativtaker til aksjonen for å skaffe flere folk til Fjelbergøyene, sammen med Pål Lorentsen, Sølvi Fosse, Liv Iren Brekke og Tore Hammersland. Fjelberg er et øysamfunn i Sunnhordland mellom Bjoa og Halsnøy. Et lite ”kongerike” som lever sitt eget liv i ytterkanten av Kvinnherad kommune. De frodig øyene er utstyrt med de viktige tingene som godt naboskap, skole, samfunnshus, kirke, butikk, marina, en makeløs natur og et kjempeflott miljø. - Her er liv og røre hele året, men om sommeren tar det helt av. Da blir innbyggertallet mangedoblet av ferie- og hyttefolk. I tillegg er butikken og marinaen i Fjelbergsund et yndet anløpsted for båtfolk fra hele Vestlandet. - Vi vet at det er mange som kan tenke seg å flytte til distriktet. Selv om det er kjekt i byene, er det noe med å bo litt ute på landet. Litt utenfor allfarvei, der du kan oppsøke


Fiskefestivalene på Fjelberg var i sin tid legendariske med en oppslutning ingen hadde sett maken til i Sunnhordland noen gang.

stillheten, leve livet i dorgefart, vandre timevis i uendelig vakker natur eller ta en fisketur på fjorden. Her er god plass og stort rom for kreativitet. Vi ser for oss en barnefamilie som vil slå seg ned på øya og bli en del av samfunnet vårt, sier Ingve Berge. ”Gud var i godlag da han skapte Sunnhordland,” skrev forfatteren Ivar Eskeland og Fjelbergøyene er et levende eksempel på at forfatteren hadde rett. Som to flytende eventyr bader Borgundøy og Fjelbergøy midt i Sunnhordlandsbassenget. En gang var Fjelberg egen kommune og et knutepunkt for båttrafikken i Sunnhordland. Nuten troner majestetisk 469 meter over havet midt på Borgundøy og har utsikt til storhavet i vest og innover mot de hvite breene i øst. Fra toppen kan du se minst sju kommuner. Skogkledde lier og grønne frodige hellinger bærer bud om gode kår for markens grøde. Her har øyfolket rådd grunnen i tusener av år og trygget tilværelsen med flittige hender. Det er omlag 20 kilometer bilvei på øyene, og på Borgundøy er det både taxi og skole-

Sverre Johnny Bjellebø er gardbruker og nordsjøarbeider på Borgundøy. Her fra idylliske Bjellebøvågen med kona Gro og døtrene Celina og Emma.

buss. Butikken som ligger i Sjøstova har en stor og populær marina. Den gamle prestegarden på Fjelbergøy blir ofte besøkt av kunstnere og er en attraksjon i seg selv. På fergekaien er et gammelt naust innredet til selskapslokaler og pub.

Kulturen er av den gode gamle sorten, der en hjelpende hånd aldri er langt unna om du trenger den. Dugnadsånd og felleskap har drevet fram mange store og små milepæler gjennom tidene.

JOBB & NÆRING

19

a Bl

om


Disse makeløse øyene huser et samfunn med en lang og rik historie, som minst skriver seg tilbake til vikingtiden. Her finnes vikinggraver og det er gjort betydelige funn. Brekke skole har alt det et barnesinn kan drømme om, fra ballbinge til egen gondol, sjørøverskute og flinke lærere, men trenger flere elever. Barnehagen har også plass til nye smårollinger. Flere unge folk har kommet tilbake til øyene i senere år, og barneflokken vokser. Eldste innbygger på øya er 94 og den yngste et par måneder. - Jordbruk og fiske har gjennom tidene vært hovednæringen. Et stort fiskeoppdrett skaper også mange arbeidsplasser. I moderne tid har Fjelbergøyene blitt umåtelig populære som feriested. Mange har bygget hytte og flere driver med utleie. Båtfolk kan gjøre strandhugg og det er nok av

lune viker og bukter til dregg og landlov. En skulle tro at å bo på en liten øy ville være både kjedelig og upraktisk i våre dager, men de som bor her vil ikke bytte med noen. Bilferga til fastlandet tar bare ti minutter, og skyssbåter går døgnet rundt om det er behov. - Flytt til Fjelberg. Vi garanterer husly og en spennende tilværelse på noen av verdens vakreste øyer. Sikkert litt overdrevet, men skitt au, i krig og kjærlighet er alt lov, sier Stig Arild Fosse som driver butikken på øya. Han er en uvanlig travel mann – selv til handelsmann å vere. Sammen med kone og fire barn har han funnet sin livsgjerning på Fjelberg. Tjuefire timer i døgnet blir i minste laget når du er øysamfunnet sin eneste handelsmann, postbud, kjøttvareleverandør, spillemann, pubvert og litt til når han må. Noen har med optimisme overtatt hjemmegarden og andre har skapt gode ar-

beidsplasser. Flere har funnet ut at de vil bo på Fjelberg og jobbe andre steder. Dette viser at øysamfunnet fremdeles har sin magisk tiltrekkingskraft i behold. - Her er det godt å være og vi har såvisst ingenting å skjemmes over. Her går kaffekjelen på plata når det ringer på døra og her trør me te, når nåke står på for nåken, sier Ingve Berge. - Vi setter garn, fisker hummer og krabbe, hugger ved, går på hjortejakt og tar ofte en kopp kaffe og en drøs på Stigens terrasse utenfor Fjelberg Landhandel der ferga legger til. På Fjelbergøyene kan du finne deg et stille sted og la tankene fly, mens blikket vandrer utover fjorden eller opp i snøkledde fjell og langt inn i den blå himmelen. Her kan du får satt tingene i perspektiv og finne roen. - Butikken, skolen og ferga er viktige livsnerver for samfunnet vårt. I våre tid er kommunikasjon en forutsetning for at et samfunn skal blomstre og vi blir ikke nådige i blikket om noen lefler med tanken om å gjør endringer på rutetilbudet. Da kan det komme kraftige utsagn frå bygdelaget, som i alle år har vært våkne vaktbikkjer for å beskytte servicetilbudene. - Ildsjeler har alltid markedsført Fjelbergsamfunnet og fiskefestivalene for noen år siden tok noen ganger helt av. Du kunne nesten gå tørrskodd frå båt til båt over Fjelbergsundet og vi hadde 800 dansegale ungdommar skoleplassen. For ikke å snakke om da Elisabeth Grannemann slo seg ned på Fjelbergøy og feiret fødselsdag med halve kjendisnorge på slep. - Jeg mener bestemt at slike samfunn som vårt og tilsvarende har en viktig betydningen, vi har kanskje andre kvaliteter å tilby enn byene, og nå håper vi noen vil bli inspirert av kampanjen vår, sier Ingve Berge. Arbeidsgruppen ”Folk til Fjelberg” skal arbeide for å finne potensielle innflyttere og hjelpe dem med å etablere seg. - Vi har som målsetting å få en familie til å etablere seg innen nyttår, og to familier før neste sommer, sier Berge.

Stig Arild Fosse er handelsmann, postbud, kjøttvareleverandør, spillemann, pubvert og litt til når han må.

20

JOBB & NÆRING

De som vil vite mer kan sende en mail til ingve.berge@live.no eller ta kontakt på tlf. 906 30 368.


Julebord

Husker du?

i Bremen eller London?

Husk at vi er her for deg!

Vi skreddersyr julebord for grupper!

JULEBO RD Middela I LONDON lderban kett m/ 4 rett er og dri kke inkl . Pris fra kr:

Personalhuset er et av Norges ledende rekrutterings- og bemanningsselskaper. Vi har erfarne og høyt kvalifiserte medarbeidere og tilbyr tjenester innen rekruttering, utvelgelse, personalutleie, omstilling og rådgiving.

1490,-

Vi er landsdekkende med over 300 rådgivere fordelt på 42 avdelinger spredt rundt i Norge. Bli kjent med oss -det lønner seg!

on.no www.golond

Ta kontakt mer Personalhuset Haugesund på tlf. 982 95 143 eller les mer om oss på www.personalhuset.no

pr. pers . for 2 n .i rom på 3* hotell dobbeltm/froko st Fly

I BREMEN JULEBORD Pris fra kr:

1190,-

beltr 3 n. i dob pr. pers. fo tell m/frokost o h rom på 3*

billetten e ko i tillegg mmer

www.gobrem Ju le m ar ke d

en.no

i Br em en

gså i Nå o dland hor Sunn

Team Seven AS www.tm7.no

kommer Flybillettenegg i tille

Å reise er å leve!

For gruppeforespørsler kontakt gruppeansvarlig Sharon på e-mail: marketing@haugesundtravel.no Haugesund Travel AS Tlf: 52 85 78 00 post@haugesundtravel.no

Vi bistår med å bestille

30 år på Haugalandet

BILLIGE FLYBILLETTER PÅ: Direkte fra Haugesund til London: MAN - ONS - FRE - SØN

Smedasundet 49 - 5528 Haugesund - Tlf. 52 70 10 80 - www.karstenm.no

Direkte fra Haugesund til Bremen: ONSDAGER - LØRDAGER

JOBB & NÆRING

21


Jobbfrukt

Rundt og rundt – Aldri før har vi fått så gode tilbakemeldinger på rundkjøringene som i år, smiler Inghild Fludal og Reidun Lie ved Park- og friluftsavdelingen i Haugesund kommune. Har du lagt merke til at beplantningen i rundkjøringene i Haugesund har vært ekstra flotte å se på i år, til tross for det sure været? Hvert år planlegger Inghild Fludal, som er soneleder for sentrum, hvordan de skal ta seg ut. Denne sesongen synes hun og kollega Reidun Lie at de har truffet godt.

JOBB & NÆRING

– Det hele hadde stoppet opp uten de flinke og ansvarsfulle sommervikarene, påpeker Reidun Lie. Hvert år har Park- og friluftsavdelingen mellom 80 og 100 grønne fingre ekstra om sommeren, fordelt på 8-10 ungdommer. Også Haugesund Brannvesen er involvert. – De vanner for oss hver kveld det trengs, så en stor takk til de også, sier anleggsgartner Fludal. Planlegger 2010

IRENE FLATNES

Det ligger mange tanker og beregning bak hver enkelt rundkjøring, som rommer opptil 3000 blomsterplanter.

– Tidligere Høyre-ordfører Turid Dalland ringte og sa at de vakre rundkjøringene får henne i godt humør, og at hun ofte tar seg en kjøretur gjennom rundkjøringene, ler Fludal, som setter stor pris på tilbakemeldingene de får.

22

Sammen med kollega Reidun Lie må de fortløpende gjennom hele sesongen vedlikeholde de 9 rundkjøringene. Knipe, luke, gjødsle og vanne.

Tekst:

– Folk liker farger! er konklusjonen for dette året. Mange har blant annet ringt for å takke og skryte til Fludal,

Inghild Fludal og Reidun Lie og resten av kollegaene i sone sentrum mottar denne månedens jobbfrukt, for det gode arbeidet de legger ned i rundkjøringene i byen

Mange grønne fingre

Norsk Sentrumsforum, som står bak kampanjen ”Det blomstrende Norge” har kåret Haugesund til en suveren tredjeplass i klassen for mellomstore byer. Også her er det Inghild Fludal og medarbeiderne som står bak planlegging og vedlikehold.

– Plantene er forskjellige. I samme rundkjøring må noen tåle regn, andre sol. Det må regnes på hvor tett de skal stå, og ingen rundkjøringer skal være like, forteller Inghild Fludal. Det er også plantet i mønster, men det er ikke så lett å se fra bilvinduet. Plantene for 2010 må bestilles før jul i år. Planleggingen for neste sesong, som strekker seg fra mai til september, er derfor allerede på tegnebrettet. Fludal innrømmer at det kan bli litt vanskelig å overgå årets blomstrende suksess, men lover at det skal bli bra til neste år også. – Men jeg kan ikke si hva jeg har tenkt, det får være en overraskelse, sier hun med glimt i øyet.


Ti p s o s s om noen som fortjener e n Fr u k t k o r g : j n @ d h r. n o

med blomster

Energi på jobben j Hver uke kjører vi ut 420 fruktkurver på Haugalandet - prøv du også!

5284 4833 jobbfrukt@ipk.no www.jobbfrukt.no

Vi gjør mer enn å selge Jobbfrukt. Over 90 ansaƩe står klar for å uƞøre arbeidsoppgaver for din bedriŌ. Har du behov for treemballasje, trekasser eller paller? Sikkerhetsklarert og gode ruƟner på makulering. Det meste innen bearbeiding av aluminium. Borring, fresing kapping og maskinering.

Kontakt oss på 52 82 46 02 - spør eƩer Arne Johnsen www.ipk.no


I:B6

 ;?DG9 K>C9*6,#%%% 

# EA6G:G :@H:B :IGN@I: GHI 9:IHI£ >G:<>DC:C I B:9>:

Vi ønsker å omtale hva som skjer innenfor næringslivet i de enkelte kommunene I utgaven som kommer i posten 29. oktober setter vi fokus på Vindafjord kommune.

s(VAHARKOMMUNENÍVISETIL s(VAERvSUKSESSFORMELENv s+NAPTNOEGEGRAlSKOMRÍDEI.ORGEKANVISETILENSLIKVEKSTOGUTVIKLING Her har ditt firma en gylden mulighet til å profilere seg i ”godt selskap” med andre Vindafjord-bedrifter samtidig som det vil vise mangfoldet og mulighetene en har innenfor kommunegrensene. Se www.jobbognaering.no for mer informasjon. Tips oss om redaksjonelle saker: jn@dhr.no

24

JOBB & NÆRING

Kontakt oss: Salgsansvarlig: Eva Narheim, eva@dhr.no 404 03 645 Salg: Jan Åge Matland, jan@dhr.no 908 25 707


Helse Miljø Sikkerhet Av Øystein Bjelland, Leder Offshore Avdeling, Haugaland HMS

Roller i arbeidsmiljøet Arbeidsmiljøloven med forskrifter er rimelig klar på juridisk ansvar i HMS saker.

Invitasjon

Julebord

Ansvaret ligger i linja!! Som betyr at ting skal løses mellom ansatt og leder, og videre opp gjennom ledernivåer.Arbeidsgiver (Daglig Leder) har alltid et overordnet ansvar i HMS saker.

GALLIONEN RESTAURANT – MED EN VARIERT JULEMENY Hotellets storstue med nydelig utsikt over Smedasundet. TORSDAGSJULEBUFFÉ I GALLIONEN

kr 310,-

Fra kl. 18:30. Gjelder torsdag 3. og torsdag 10. desember.

JULEBORD I GALLIONEN FREDAGER

I tillegg til ansatt, mellomleder og daglig leder er følgende verv og posisjoner sentrale aktører jfr. AML; tillitsvalgt, verneombud, arbeidsmiljøutvalg, vernepersonell, bedriftshelsetjeneste og tilsynsmyndigheter.

kr 595,-

Dans etterpå til levende musikk. Fra 20. november, og hver fredag fremover.

JULEBORD I GALLIONEN LØRDAGER

kr 665,-

Dans etterpå til levende musikk. Fra 21. november, og hver lørdag fremover. Fredag 18. og lørdag19. desember på forespørsel.

FAMILIEJULEBUFFÉ, SØNDAGER

Så er det slik at alle ovennevnte aktører kan ha forskjellige roller i ulike sammenhenger. I tillegg kan forventningene til de enkelte aktører og roller være svært forskjellige. Hva er en rolle? En vanlig definisjon av begrepet rolle i arbeidslivet er: ”Rolle er et organisert atferdsmønster som er knyttet til en identifiserbar stilling eller posisjon”. Det kan være stor forskjell mellom omgivelsenes forventninger til en rolle og hvordan rollen faktisk utøves. Resultatet kan bli negative reaksjoner som irritasjon, frustrasjon, resignasjon. Når en og samme person/aktør har ulike roller (sjef, pådriver, støtteperson, etc), kan dette skape utfordringer og problemer for både den som innehar rollen og for organisasjonen/de som skal forholde seg til rollen. Bevissthet og tydelighet om hvilken rolle en har i ”saken” vil medvirke til bedre samsvar mellom forventninger og faktisk utførelse av rollen. Spiller det noen rolle, hvem som gjør hva? I vanskelige saker (konflikter, sykefravær, rus, omstillinger) ser vi ofte en blanding av roller som gir problemer. Verneombud og/eller tillitsvalgte får både jobben som støtteperson (rolle nr. 1) for en kollega, samtidig som en skal ivareta alle kollegaer i avdelingen (rolle nr 2), og sågar skal ivareta bedriftens interesser overfor kunder/omverden (rolle nr 3).

steinariversen.no Foto: geiroyvind.no

Alle i ”linja” har ansvar, innen sitt ansvarsområde. Ansattes plikt til å medvirke for et sikkert og godt arbeidsmiljø er forsterket i de senere revisjoner av arbeidsmiljøloven (AML). Likeså er mellomledernes (formann, avdelingsleder, prosjektleder, etc) ansvar og plikter mer tydelig i dagens lovverk. Ikke minst har dette kommet til uttrykk i forbindelse med enkelte rettssaker der mellomledere har fått straff.

kr 325,-

Med nisseverksted & nisseorkester. Søndag 6.,13. og 20. desember.

NAUSTET SPISERI – JULEMAT MED LOKALE RÅVARER Naustet Spiseri byr på over 120 år gammel historie i tradisjonelle omgivelser. Røft, intimt og stemningsfullt! Naustet er med i ”Smak av kysten”, konseptet tilbyr en rikholdig meny med fiskeretter. I julesesongen tilbyr vi også et utvalg av tradisjonelle juleretter – deriblant: VARM JULEMAT FRA FAT (2 serveringer): LUTEFISK (2 serveringer): Ribbe, pinnekjøtt og andre retter finnes også på menyen.

kr 425,kr 385,-

BROVINGEN MAT & VIN – EN ALTERNATIV “FINESCHMEKKER” JULEMENY Intime og stilige omgivelser. Velg alt fra en enkel middag til en syvretters. Vi sender deg gjerne vår meny. Ta kontakt med vår restaurantsjef: mathias.m.mansoori@hotelmaritim.no

KOMPASSET BAR – PIANOBAR MED LIVE MUSIKK Begynn kvelden med en forfriskende aperitiff før julemiddagen – eller la vår pianist løfte stemningen enda mer etter middag.

NYTTÅRSFEIRING PÅ RICA MARITIM HOTEL Dans etterpå til levende musikk i Gallionen restaurant.

kr 575,-

Booking / spørsmål Telefon: (+47) 52 86 30 00 E-post: rica.maritim.hotel@hotelmaritim.no www.hotelmaritim.no

Eksempel: I en sak som innebærer personkonflikt vil en slik sammenblanding av roller skape problemer for alle parter. Ingen kan oppfylle alles forventninger til disse rollene. Bevissthet om rollen og tydelig informasjon til aktuelle aktører, vil medvirke til bedre samsvar mellom forventninger og utførelse av rollen. Tenk gjennom og si klart fra om; ”hvilken hatt har jeg på meg nå?”

JOBB & NÆRING

25


abacuskommunikasjon.no

- a flexible and reliable partner

Ung og lovende? Da har vi bruk for deg! Solstad Offshore ASA er ett av Norges ledende offshore rederier Vi har ca 1000 ansatte i aktivitet over hele verden. Vår overordnede målsetting er å operere de beste båtene med det beste mannskapet. Vi søker medarbeidere til utfordrende jobber i et internasjonalt, trivelig maritimt miljø. Også jenter oppfordres til å søke. Join “The Best Offshore Crew”, se www.solstad.no

SOLSTAD OFFSHORE ASA - P.O. BOX 13 - N-4297 SKUDENESHAVN, NORWAY - PHONE +47 52 85 65 00

26

JOBB & NÆRING

www.solstad.no


Nytt om navn

Jobb & Næring vil gjerne presentere folk som har fått ny jobb. Vi ber om digitalt bilde og navn, stilling, alder og eventuelt hvor vedkommende har vært før. Tjenesten er gratis. Bidrag kan sendes til: jn@dhr.no

Thesis Boonrungsimon Ørjan Gloppen

Roar Haugan

Sveinung Hellerslien

Dan Børge Larsen

Nå:Overingeniør i underavdeling lasteskip, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet innen marinteknikk fra NTNU i Trondheim

Nå: Overingeniør i underavdeling fiskefartøy, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet maskiningeniør fra Høgskolen Stord/Haugesund

Nå: Overingeniør i underavdeling passasjerskip, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet maskiningeniør ved Høgskolen Stord/Haugesund

Nå: Overingeniør i underavdeling fiskefartøy, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet maskiningeniør ved Høgskolen Stord/Haugesund

Nå: Overingeniør i underavdeling passasjerskip, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet maskiningeniør ved Universitet i Stavanger

Geir Knutsen

Randi Linløkken

Andreas Otterå

Øyvind Vik

Ingebrigt Ølmheim

Nå: Nyutdannet og ansatt i Haugaland Kunnskapspark som prosjektleder. Før: Avsluttet vårsemesteret 09 en master i administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Graden er statsvitenskapelig forankret.

Nå:Rådgiver i underavdeling arbeidsog levevilkår, Sjøfartsdirektoratet Før: HMSK ansvarlig hos Accpron

Nå:Overingeniør i underavdeling flyttbare innretninger, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet innen marinteknikk fra NTNU i Trondheim

Nå: Overingeniør i underavdeling utdanning, sertifisering og bemanning, Sjøfartsdirektoratet Før: Styrmann og klasseforstander, Gann skoleskip

Nå:Overingeniør i underavdeling lasteskip, Sjøfartsdirektoratet Før: Nyutdannet maskiningeniør fra Høgskolen i Bergen

JOBB & NÆRING

27


Geir’s jørna Av Geir Kvam

Høstsonate for framtiå...... Lika sikkert så at Effkåhå streve med å komme opp i elitedivisjonen, lika sikkert é det at høsten komme kvert år med motavind, vadlasletta å ausevatten. Då rake me løv i hagen å parkere grasklipparen inderst i garasjen. Samvittighetå går då øve på dei indre gemakker, sånn så at kjykkene sko vore pusst opp, å at take i stuå sko vore malt. Tro det eller ei, men i neste måne bjynne di å henga opp julagatene. Så tiå fyke, ja án venta ikkje på nåken, vá det ein så sa. På seinhausten é det mørkt når du går, å mørkt når du komme him fra jobb. Optikerane gnir seg allti i nevane når lyse forsvinne, å folk ”ser” at di trenge nye briller.Tusenlappane flagra i synsprøvar, sjeive hornhinner, titaninnfatning å herda glass. Andre springe på Nille å kjøpte seg et par nye te niåtredvefemti. Når di får vondt i håve av di itte å ha lest aviså, tar di seg bare ein Ibooks så di kjypte på bensinstasjonen forje gong di hadde seg ei lonka ”angrepylsa”. Ei av dei pyslene så ser så goe ut der di ligge på syllpapir med krydder, ost å beiken. Itte to bet bjynne du å angra, å hvis dårr ikkje é nåken bilar bak, fyke resten ut ijønå sidevindue te reven. Men kaffien é goe, det ská di ha. Det sista åré har me blitt teppebomba av duppedittforhandlerane sine reklameaviser. Mesten kver einaste dag ligge dårr bodder i postkassen. Det eina tilbude øvegår det andra, å di fortelle at du for ein billige penge kan kjøpa deg nyttige underholdningsteknologi te å kosa deg med i heimen. Dei så ikkje har bete på ett eller aent te nå, må væra utroligt sterke i åndå. Det går i laptoppar å flatskjermar med gigabyte å uendeligt stort minne. Heila tiå komme dårr nåke nytt, så den duppeditten du bere ut av butikken é nesten gammaldagse når du sette deg i bilen. Men det é klart at flatskjermen é goe å ha om vinteren. Mens den fornybare energien velta inn øve oss i kraftige kast å sette fart på møllene te Olav Linga, kan me kroa oss i godstolen å nyta adle godene me får av lisenspengene. I dag é det ingen så kan leva uten å ha minst ein mobiltelefon i lommå. For 20 år siden konne adle det. Men i vår oppvarmte, globale, olympiske verden, der det gjelle å komma lengst, høgast å fortast fram i rampelysé, é dårr ikkje ti´ te å tenka øve om me trenge adle duppedittane, ja

28

JOBB & NÆRING

dårr é nesten ikkje ti te å tenka i det heila tatt. Kor møkje svada så blir sendt ijønå loktå fra ein mobil te ein aen, é det barra telefonselskapene så vett, å milliardøveskuddene seie sitt. Dei så i si tí måtte stå på ventlista for å få telefon må selvføgeligt innrømma at verden har gått framijønå. Nå får du nye telefon på minutté for ei krona, å resten, med møkje mindre skrift, på avbetaling. Hvis du rive litt i lommabokå, kan du får án med video, radio, Ipod, fjernsyn å GPS. GPS é forresten nåke av det hottaste du kan ha i bilen. Denna duppeditten så folk skaffe seg når di har kjypt alt det andra. Àn blir styrt fra verdensromme å é ein makaluse oppfinnelse så hjelpe oss å finna fram i geografien når me é på vidle veier. Samma søren kor du befinne deg i verden, så vett hu dama inni GPSén kor du é, å fortelle at du ská svinga te høyre eller venstre i neste kryss. Det einaste aberé é at me verken vett kor me é, eller har vore, hvis elektronikken svikta. Nå har di satt opp ei vindmølla i havé utanfor Karmøynå, å den ská stå der å svirra te nåken finne ut om hu svare seg. Propellen har kosta så møkje penger at ingen våge å sei det høgt. Men vinden é gratis, å den har me rikeligt av. Likavel komme nok regningen ganske sikkert i posten før eller seinar. Så vá det denna hekkanes framtiå. I ein litt sliten strabasiøse verden, så nettopp har fått seg ein på tryne, der The Beatles å Gud nesten é glømt, komme dårr monge løgne tankar. Politikerane elska jo å snakke om framtiå, å det komme seg av at án ikkje finst, for án ligge jo allti foran oss, å når án ”komme” é det jo i dag. Men tenk om me møtte ein så hadde reist ijønå tiå fra 2099 for eksempel. Àn hadde litt løgne kler på seg å virka litt fjerne, men ellers vá án både smilandes å pratsomme. Kanskje konne án fortella at det bor øve 100 000 mennesker i Haugesund. Me har fått direkte veiforbindelse te Bergen å Stavanger, å den nye flyplassen ligge i Sveio, så é blitt ein del av Haugesund. Bilane kjøre på vatten, mennesket har tatt sine fyste steg på Mars, det bor 11 milliardar av oss på jordå, nesten ingen é fattige, å datamaskinar é avlegs. Eller tenk om du reiste tebake te 1899, å sko fortella dei så bodde i Haugesund om koss me har det i dag. Det hadde ikkje vore lett å bli trodd. Sannsynligvis hadde di blåst deg ein longe marsj, å sagt at du ikkje vá rektigt navla.

Dei siste hondre årå har me tross alt gått framijønå med stormskritt på mongen områder, fra kassaspikring te jobb på Mac Donalds, fra spade å spett te gravemaskin, fra parafinlamper te spareperer, fra telegraf te internett. Fra sveivetelefon te mobil, fra hest å kjerra te firhjulte bensinslukerar, fra sputnik te romferga, fra voksrullar te Ipod. Fra Vietnam te Afganistan, fra pylsa med kringla te kebab å fra svære tonge leksikon, te Google og Kvasir. Politikerane snakke om millardar akkurat så di sko henta kronene ut av lausa loktå, for é det nåke me har greia på her i lanne, så é det penger. Me satt nye rekord med 2500 av dessa hersens milliardane på ”den norska sparebøsså” her om dagen. Rentå é lika lave så troå på framtiå, å blir ikkje satt opp før folk bjynne å smila igjen å vise tein te kollektive optimisme. Me stokk jo litt då folk bjynte å sjoppa barra for å ha nåke å jørr på, å prisane på hytter å hus nådde astronomiske høyder. Men då gjekk det sånn så det allti går når me mysta take på dei verkelige verdiane i livé. Lyne slo ner i lommabokå, å me fekk asossiasjonar med ein brennande busk, så viste oss at ingen trer vokse inn i himmelen. Dansen rondt gullkalven hadde vart lenge nok, å mammon fekk seg ein nasastyvar. Øve nattå blei nye byggeplanar å indrefiletar lagt tebake i fryseboksen. Rederane bjynte å ankra opp i Bøvågen, å eiendomsmeglerane måtte køya sigaren. Siden har det hompa å gått her ute på knatten, men nå é det versta øve, seie økonomane. Adle dei så har mista jobben, seie nåke ganske aent. - Me får håpa at det ordna seg te det besta, å drømma om at alt skal bli sånn så det ein gong vá, sa nåken. Men så tossne kan me vel ikkje vær? Ein ting é ijaffal sikkert. I dei neste fira årå kan me sutalaust leva videre på den rødgrønne grein, å håpa at Jens å damene finne tonen. I mellomtiå får án Arve fra Haugesund å hu Bente fra Åkra go tí te å jørr seg kjent i korridorane på Løvebakken, å møta framtiå med spenstige innspill for folk å Haugaland fram te 2013. Geir PS: Bjørn Eidsvåg hadde sotte på kafé å øvehørt nåken damer så tattla nåke jysligt, då hu eina plutselig sto fast i korttidsminne. - Men eg huska det nok når eg komme på det, sa hu å sippa te kaffikoppen.


Kompetanse partneren Vår visjon er å være ledende i å skape og levere de

Ved å holde en tett og aktiv dialog, ønsker

tjenester som gjør både våre kunder og medarbeidere

vi å utvikle en så god kunnskap om

til vinnere i et arbeidsmarked i kontinuerlig forandring.

våre kunders virksomhet, at vi til enhver tid kan dekke de behov

Våre dyktige konsulenter har en inngående

som kommer opp innen det

kompetanse om vårt lokale marked. Dette, kombinert

totale HR-området.

med god markedsandel, gjør at vi har god tilgang på både spennende kunder samt dyktige kandidater.

I et arbeidsmarked i

Vi leverer kompetanse til de fleste fagområder, på alle

stadig endring er det

nivåer, og bemanner både vikariater, prosjekter og

kostnadseffektivt å

faste stillinger.

samarbeide med Manpower.

Manpower Carina Ringen – 974 19 520 Sølvi Enoksen – 905 53 077

Manpower Proffesional Engineering John-Steinar Pedersen – 909 41 939 Pål Danielsen – 957 75 500

Marianne Klovning – 905 50 173 Manpower Proffesional Executive Ole Christian Maaland – 901 03 705

Elan IT Astri Morgan Smith – 926 98 683 Right Management Christian Scheen – 400 03 790

JOBB & NÆRING

29


F.v. Vegard Engesli, Ørjan Aase, Trine Skogland Bjerga og Inger Marie Vik.

Framtidskraft - Tidevann, vindmølle? Elevene fra Bø Ungdomsskole svarer litt forsiktig på spørsmålet om fornybar energi. De er blant 1300 elever som i løpet av høsten og våren skal på gründercamp på Haugaland Kraft sitt kompetansesenter på Bø. Framtidas energi, det er det som står i fokus.

li fra Haugaland Kraft skal de guide elever og lærere gjennom en høst og en vår med kreativt blikk på energieffektivisering.

Plastelina, lim, ark, en liten ”motor” og en mølle. Inger Marie Vik, Ørjan Aase og Eivind Netland fra klasse 9 A på Bø ungdomsskole har fått utfordringen med å løse problemer knyttet til bruk av fornybar energi. Idémyldring først, så skal det produseres. - Her er det ingen fasitsvar. Trine Skogland Bjerga fra Ungt Entreprenørskap er på plass. Sammen med Vegard Enges-

- Haugaland Kraft har tidligere invitert grupper med 9. klassinger til Energidag på Bø. I år ønsket de en forandring, og tok kontakt med oss. Vi foreslo ”gründercamp”, et program utviklet av Ungt Entreprenørskap der en bedrift utfordrer elever med dagsaktuelle problemstillinger de skal løse på kort tid, sier Bjerga.

30

JOBB & NÆRING

- Opplegget er helt gratis for skolene, og samarbeidet med Haugaland Kraft unikt i omfang. Tenk - 1300 elever totalt i kreativ

Tekst og foto: CHRISTINE MYSEN

Inger Marie Vik lager fornybar energi med lim og ark.


idémyldring! Målsettingen er å skape interesse for å utvikle holdninger rundt temane klima, energi og miljø. Konkurranse

Eivind Netland sitter lent over bordet. Vindmølla begynner å ta form, nå er det bare de siste detaljene som mangler. Ørjan Aase har en utfordring med å få vindmølla til å stå oppreist. Der! - Plastelina, bekrefter han. - Det blir konkurranse om hvilken gruppe som har den beste og mest kreative løsningen. De får poeng for å tenke energiøkonomisering, teknologi og miljø, sier Ungt Entreprenørskap-representanten.

Litt detaljer her, og litt detaljer der, og Eivind Netlands vindmølle er i gang.

- På hver oppgave deles elevene opp i grupper på ca. fem. De får noen minutter på å presentere løsningen sin, og vinnergruppene fra hvert arrangement vil igjen bli invitert til en ny, storslått gründercampfinale til våren. - Jury skal det selvfølgelig være, nesten som Idol, smiler hun. Fra hele regionen

Så kommer de én dag hver – utover høsten og våren - i bolker på 100, fra skoler i hele Haugaland Kraft sitt forsyningsområde. Trine Skogland Bjerga er overveldet over responsen. - Over all forventning! Det var en forutsetning at lærerne måtte delta på en egen lærergründercamp. 40 lærere meldte seg på, noe som er imponerende i disse stramme skolebudsjettider. Dette betyr at lærerne, i tillegg til å jobbe kreativt med energiproblemstillinger selv, kan legge opp undervisningen slik at det blir ekstra fokus på temaet før og etter campene – elevene motiveres ved at de får bruke kunnskapen til noe konkret. I tillegg vil Haugaland Kraft gi lærene oppdatering på hvilke nye ting som rører seg i regionen når det gjelder energi og bruk av fornybar energi.

Framtidsrettet

- Det handler om bevisstgjøring rundt et energipolitisk tema. Vegard Engesli håper gründerdcampene kan bidra til å skape interesse rundt en framtidsrettet bransje. - Vi ønsker å engasjere rundt de tekniske fagene, men først og fremst håper vi at elevene løfter blikket litt. Fornybar energi og energiøkonomisering er viktige elementer i vårt møte med klimautfordringene.

Dette er Ungt Entreprenørskap: Ungt Entreprenørskap ble etablert 21. oktober 1997. Søker samspill med skoleverk, næringsliv og andre aktører. Målet er blant annet å gi barn og ungdom forståelse for betydningen av verdiskaping, i tillegg til å styrke samhandlingen i lokalsamfunnet mellom nærings- og arbeidslivet og skolene.

Ørjan Aase fant løsningen. Her med Vegard Engesli fra Haugaland Kraft.

JOBB & NÆRING

31


På kryss & tvers Tilfredsstillende

Yrke

Middags- Spetaktilbehør kel

Vekst

Bib.navn

Navn

Tone

Mål

5 2

Like

Glovarm

Militæravdeling (fork.)

Plagg

Fase

Runde

Kryssordverkstedet nr 1

Frukt

Rett

By Konj.

Vasse

Vindpust

Bevart

Måned

Drikk

Rampestrek

Kommune Bib.navn

Skildre

Interj.

Like Samsvar

Emne

Salme Karakter (omv)

Påbegynt Politiker

Leverte Splittelse Slenger

Pron.

Måltid

Donere

1 Drette

Land

Art. Forsinkelser

Drikk

Svevende

Adv. Adept

Uklare

Verktøy

Nedbør

Plante En Tolstoj

Tegnet Kjem. symb Hjemmekjær

Golfuttrykk Like

Navn

Yte

L

o v g T

i

å l e r

Test

d l ø s

Pron.

Usle

Tydelige Legger vinn på

Skive Undervisn -ingstilbud

Art.

Tall

Pron.

Fjellområdene

FAVORITTLEDER: Han/hun som klarer å motivere, inspirere og utvikle sine medarbeidere med respekt for de individuelle kunnskaper de besitter.

Si Tallord

Invitere Land

Folkemusiker Karakter

Turen

Bygning

Musikktype Respekter Vinylprod.

Fortelle D r i v e

Massert

Sliten

M i n e

Voks

3

Varsle

FAVORITTHOBBY: Være sammen med min familie og gode venner.

Bib.navn

Driver

Umodent

Strekning

Lett

Teltbyene Plass.

Plaggene

Sporty

Finn løsningsordet ved å sette sammen bokstavene i de gule rutene og send dette til: kryssord@jobbognaering.no (husk navn og adr.) eller send via post til: DHR Reklamebyrå AS Postboks 1915 - 5508 Karmsund. Innen 15. okt.

Løsningsord:

1 2 3 4 5

Navn:

VINN 10 FLAKSLODD

Vinner av forrige utgaves premie: Otto Hjelmaas Larsen, Haugesund Vi gratulerer!

Løsningsordet var: SKUDESNES JOBB & NÆRING

FAVORITTBOK: Magikeren av John Fowles – den gjorde stort inntrykk på meg, da jeg leste den for minst 20 år siden. Men Beretninger om besettelser av Erik Fosnes Hansen er også fabelaktig. FAVORITTSANGER: S Ååå vanskelig – avhenger helt av tid og sted.

Adresse: Kryssord RUTH LARSEN

FAVORITTLAND: Frankrike, men med Italia playing catch up. FAVORITTSKUESPILLER: Mads Mikkelsen

Erfaren

Gå Pron. (nyn)

Avis (fork.)

Nådeløs

Vekst Skuespill

FAVORITTPOLITIKER: Gucci-Helle (fordi en forkjærlighet for ekstravaganse ikke utelukker sosiale idealer)

4

Seraf

Båten

32

FAVORITTEGENSKAPER: Toleranse, ærlighet og godt humør

Art.

Modell

Flink

Rikke T. Lønning jobber som daglig leder i Haugesund Sentrum AS. Er gift med Jarle og har tre barn på 3, 8 og 10 år.

l i

M

Skarp

FAVORITTEN

FAVORITTMAT: En stor italiensk middag – helst under en blomstrende pergola i selskap med masser av familie og gode venner. Desserten vil alltid være prikken over i’en for meg. FAVORITTBIL: Jeg kan jo drømme om en Jaguar.


Vi skal være en ledende aktør på avfallshåndtering til det beste for våre kunder og miljøet, og sikre at det vi behandler går:

- FRA AVFALL TIL NYE VERDIER -

Haugaland Gjenvinning as ligger ved Årabrot i Haugesund og er en del av Ølen Betong Gruppen. I 2008 behandlet vi ca. 30.000 tonn næringsavfall ved vårt anlegg. Bedriften mottar næringsavfall som gjenvinnes og videreforedles i vårt sorteringsog prosessanlegg. Gjenvinningsgrad er 90%.

MARKEDSLEDER PÅ HAUGALANDET I AVFALLSHÅNDTERING

AVFALL - VÅRT FAG PPRIS RIS EERR SSELVSAGT ELVSA AGT V VIKTIG, IKTIG G, M MEN EN IKKE ALT ALT! T! VI “LOGGET” OSS PÅ FRAMTIDEN FOR NOEN ÅR SIDEN, OG ER DET ENESTE MOTTAKET I DISTRIKTET SOM ER PÅ Å HØYDE MED REGJERINGENS KRAV OM 75 % GJENVINNINGSGRAD

GJENVINNINGSGRAD = MILJØBEVISSTHET I juli 2009 innførte myndightene deponiforbud for brennbart avfall i Norge. Forbudet påvirker markedet for sorterings- og behandlingsanlegg av avfall i hele Norge. Flere mottak driver med midlertidig dispensasjoner. Myndighetene har en målsetting om en gjennvinningsgrad på 75%. Vi leverer ca 90%. Dersom din bedrift krever dokumentasjon for avfallshåndtering, ta kontakt med oss!

SERVICE = FLEKSIBLE LØSNINGER Vi håndterer alle typer avfall og tilpasser kildesorteringsløsninger for den enkelte bedrift. Bedriften har da kun én leverandør å forholde seg til på tjenester knyttet til avfallshåndtering. Vi tilbyr rådgivning og hjelp for å finne fram til den beste løsningen.

KAPASITET = 2 SKIFT - 1950 CONTAINERE

Martha - enkelt og greit - 41 67 20 11

Containerparken består av 1950 containere med eget verksted. Vi kjører to skift ved behov, og kan på årsbasis behandle 45 000 tonn pr. skift. Vår sjåførstab har lang erfaring, noe som sikrer god service for våre kunder. 12 lastebiler er konstant på veiene – du har sikkert sett dem! Vårt område dekker fra Stord i nord, Skudenes i sør og til Sauda i øst.

Erik Hundhammer er selger/logistikkansvarlig i Haugaland Gjenvinning. Til høyre ser vi daglig leder Geir Johannesen. – Jeg vil ta meg en runde på Haugalandet for å finne ut hva nettopp din bedrift måtte ha av behov innen avfallshåndtering, sier Erik. Dersom noen gjerne skulle ha besøk kjapt: Ta kontakt så gjør vi en avtale! Mobilnr: 488 92450 - ehu@hgj.no

Tlf. 52 70 73 70 - E-post: mail@hgj.no - www.hgj.no

JOBB & NÆRING

33


Siden sist Tyskerne legger igjen mest penger

Sendte brev gjennom gassrør Gassco sendte et vennskapelig brev til ordføreren i Easington i England. Gjennom den 1.200 kilometer lange gassrørledningen Langeled. Brevet ble sendt 19. august fra Ormen Lange-anlegget på Nyhamna og kom fram noen dager senere, kan informasjonsmedarbeider i Gassco, Lisbet Kallevik, fortelle til NTB. Den noe kuriøse måten å sende brev på er en markering av at Gassco og Shell har gjennomført en inspeksjon av Langeled-rørledningen, en såkalt piggeoperasjon.

Bernhard Riksfjord (Ap), ble overlevert ordføreren i Easington, Stuart Haywood, i slutten av august. – Intensjonen er å styrke det gode forholdet mellom Norge og Storbritannia. Samtidig ønsker vi å skape litt blest rundt det som er verdens lengste piggeoperasjon, sier administrerende direktør i Gassco, Brian Bjordal Storbritannia får dekket 20 prosent av sitt gassbehov gjennom denne rørledningen

Brevet, som er skrevet av ordføreren i Aukra

Politisk pedagogikk - Jeg visste om næringsklyngen i Ølensvåg, men ante ikke at den var så sterk, sa Frps Øyvind Vaksdal, da Ølen Betong og de andre bedriftene i grunderbygda i Vindafjord inviterte til en presentasjon for våre regionale toppolitikere. To møter i forkant av valget, ett med flere partier og et særmøte med Frp, bidro til å belyse den kompetanse og de utfordringene bedriftene i regionen står overfor. Bedriftene i Ølensvåg samt Fatland og Hatteland selger for rundt 6 milliarder kroner årlig og er bevisst sin posisjon i lokalsamfunnet.

Tyskerne de feriegjestene som legger igjen mest penger i Norge i absolutte tall, viser en undersøkelse utført av Transportøkonomisk Institutt. I 2007 brukte tyske turister over 3,78 milliarder kroner på norgesferien. Riktignok ligger tyskerne bare på sjuende plass i landssammenligningen av gjennomsnittlig forbruk per dag og person. Det store antallet turister gjør at tyskerne likevel klart topper lista totalt sett. På plass nummer to og tre ligger amerikanerne med rundt 2,28 milliarder kroner og britene med cirka 1,16 milliarder kroner. Kilde: www.vg.no

Inspirerende Vollvik Chess- og nå Ludo-grûnder Idav Vollvik var trekkplasteret på Inspirasjonsmessen, som Markedsforeningen i Nord-Rogaland arrangerte sammen med Haugesund Handelsstandsforening i Maritim Hall 11. september. Vollvik fortalte om sin opptur og nedtur på mobilmarkedet, og det spennende prosjektet han nå er i ferd med å gjennomføre for

å plassere Ludo på det interkontinentale kartet. Inspirasjonsmesen var vellykket og samlet godt over 100 deltakere og utstillere. Lederen i Markedsforeningen, Cornelis Brouwer, er godt fornøyd og har håp om å gjøre denne messen til en årlig foreteelse.

Adm.dir.Arne Haldorsen og Ølen Betong var vertskap for de politiske møtene. På bildet er det Arne Matre i Westcon som orienterer for Høyres lokalpolitiker Gunnar Ulland og stortingkandidat Arve Kambe.

Idar Vollvik flankert av Øyvind Lindøe i Handelsstandsforeningen (t.v.) og Cornelis Brouwer i Markedsforeningen.

34

JOBB & NÆRING


BIS Industrier

kreditering

Vi trenger flere dyktige fagfolk

BIS Industrier er en del av et solid, internasjonalt selskap med omfattende kompetanse innen våre fagområder, med lang historie og tonnevis med erfaring. I Norge er vi nærmere 2000 medarbeidere som jobber på langsiktige rammeavtaler, både landanlegg og offshore. Våre fagområder er isolering, stillas og tilkomstteknikk, korrosjons- og passiv brannbeskyttelse, arkitektarbeid og engineering. Vi har en stor og variert virksomhet hvor kompetanse erfellesnevneren. Vi kjenner verdien av å ha kvalitet i alle ledd. Vårt kontinuerlige fokus på HMS har bidratt til at vi de siste to årene ikke har hatt fraværsskader. Har du erfaring fra prosjekt, er løsningsorientert, har ambisjoner og ønsker å gjøre en god jobb, har BIS Industrier bruk for deg.

Isolatører - Stillasbyggere - Industrimalere - Arbeidsledere BIS Industrier er godt etablert på Haugalandet. Vår avdeling har over 100 faste medarbeidere, som har oppdrag på Kårstø, Stord, i regionen for øvrig, samt offshore. Avdelingen er i vekst. Vi er ledende hva gjelder fagbrevandel(ca 50%) innen vår bransje og nå trenger vi flere fagarbeidere og arbeidsledere; folk som bor og trives på Haugalandet. Vi søker derfor isolatører, stillasabyggere og industrimalere med fagbrev, samt arbeidsledere med fagbrev fra et eller flere av fagene og Frosiosertifikat Vi tilbyr: Gode kolleger i et godt arbeidsmiljø, kurs og videreutvikling gjennom BIS Kompetansesenter, langsiktighet og ordnede forhold. Vi er kjent for å belønne kompetanse og innsats. Er dette interessant for deg? Stikk innom vårt kontor i Industrigaten 14 for en uformell prat og kaffe. Eller: send søknad allerede i dag på www.bis-industrier.no Kontaktperson: Jan Terje Hovda, mob.tlf. 99096063

JOBB & NÆRING

35


Daglig leder Geir Johannesen (bildet) sier investeringen i nytt sorteringsanlegg vil sikre arbeidsplassene i Haugaland Gjenvinning.

Haugaland Gjenvinning skifter ut sorteringsanlegget - Haugaland Gjenvinning skal i løpet av høsten skifte ut det store anlegget for avfallssortering i Næringsparken på Årabrot. Det nye anlegget skal kunne gjenvinne over 90 prosent av avfallet, mot ca 80 prosent i dag. Det betyr at miljøgevinsten er ytterligere forbedret. Kapasiteten vil kommer til å bli fordoblet, samtidig som det blir en mer rasjonell prosess. Det er daglig leder Geir Johannesen i Haugaland Gjenvinning som sier dette til Jobb & Næring. - Det nye gjenvinningsanlegget betyr en investering på mellom 10 og 12 millioner kroner. For oss er det viktig at det trygger

36

JOBB & NÆRING

arbeidsplassene, som i dag utgjør rundt 30 årsverk.

Tekst og foto: ODD-ATLE URVIK

Utstyret som skal skiftes ut er rundt 10 år gammelt, og såldes modent for utskiftning. I fjor tok Haugaland Gjenvinning hånd om over 30.000 tonn med næringsavfall, som vi omdanner ”fra avfall til nye verdier”. I tillegg til at vi skiller papp, metaller, elektrisk og elektronisk avfall, blir hoveddelen av avfallet resirkulert som energi. Den brennbare massen blir i dag hovedsakelig fraktet til Sverige, og forbrent i fjernvarmeverk. Energien trans-

porteres som varmt vann, og varmer opp boliger og andre bygg, sier Johannesen. Fra 1. juli i år er det slutt på at kommunene bare kan grave ned brennbart søppel. I stedet skal mest mulig gjenvinnes enten som papir, metaller og lignende, eller som energi. - Vi opplever en endring i folks holdning til avfall, og både myndigheter og folk flest har forstått at vi her snakker om ressurser det er vel verd å ta vare på, sier Johannesen, som forteller at det er samsvar mellom liv og lære når søppelgjenvinningsanlegget nå skal skiftes ut. - Noe av det kan vi selge, men det aller meste er verdifulle metaller som vi selvsagt skal gjenvinne, sier han.


Kultur Av Frank Krogh Kongshavn, Åsbygaten Event

Nesten 27 Denne spalten skal fortrinnsvis handle om kultur (eller kanskje ukultur). Bare ikke denne gangen. Sharon Klovning og Mette Larsen i Haugesund Travel setter sammen gruppeturer for haugalendingen.

Dette er på en måte meg:

Gruppesatsing Stadig flere haugalendinger reiser oftere, kortere, og mange sammen til utlandet. - Gruppeturer blir et stort satsningsområde fremover, sier nyansatt gruppeansvarlig i Haugesund Travel, Sharon Klovning. Bedrifter, vennegjenger, velferdsklubber, skoleklasser, lærerkollegier, pensjonister og fotballglade. Teambuilding, studieturer – julebord, det er dette Haugesund Travel skal fokusere enda mer på i årene som kommer. - Vi nordmenn har begynt å fly oftere, gjerne til mer nærliggende reisemål - og flere sammen, sier Sharon Klovning, som begynte som gruppeansvarlig i Haugesund Travel i september. Ansettelsen kommer i kjølevannet av over en fordobling i antall direkteruter fra Haugesund med Ryanair siden vinterhalvåret i fjor. - På samme tid i 2008 hadde Haugesund Lufthavn, Karmøy tre ukentlige direkteavganger til utlandet. I år har de syv. Fire til London, to til Bremen og én til Alicante. Ryanair har åpnet Europa for oss, erklærer Klovning. Julebord

- Parallelt blir gruppeturer et viktig supplement til individuelle reiser. Nå er det opp til haugalendingene å benytte seg av tilbudet. Ølfestival i oktober, julemarked i november – desember i Bremen? Middelalderbankett, elvecruise, fotballkamp, musikal i London? - Mulighetene har aldri vært bedre for et julebord i London med avgang fredag og retur søndag, forklarer hun. - Mange bestiller skreddersydde turer direkte hos oss, mens andre velger å finne sine egne pakkeløsninger på nettet. Det er lettere enn du tror å få en god opplevelse bare et par timer fra stuedøren! Målgruppen strekker seg fra Stavanger i sør, til Sunnhordland - Bergen i nord og Hardanger i øst. - Vi prøver å nå frem til de fleste. Det ligger en stor jobb framfor oss å informere om hvor enkelt og billig det faktisk er. Haugesund er som Kardemomme by, sier Sharon Klovning med et lite smil. - Små avstander og kort vei til flyplassen og direkte ut i verden!

Jeg har riktignok fylt 30 år, men noen ganger føler jeg meg nesten som 27. Den viktigste årsaken er antagelig Petter Steen med sin troverdige reklamekampanje for regionen, og hans bønn om at Haugesunds fortapte sønner og døtre må vende hjem.Aller helst når de er 27. Ettersom jeg har tatt ordføreren på alvor og i kraft av det fått muligheten til å drive med noe jeg synes er utfordrende, oppfatter jeg meg selv som en del av den udefinerbare gruppen han adresserer. Like fullt tror jeg oppriktig at Haugesund har et usedvanlig stort potensial. Det er min ærligste motivasjon for å flytte hjem etter et relativt langt opphold utenbys.At jeg er født her har alltid påført en viss hjemlengsel, men det er langt fra det som driver meg. Ikke nå. Det er spennende å bo i Haugesund nå. Noen vil sikkert anklage meg for å være en abstrakt idealist; et individ som påberoper seg å tale på vegne av fellesskapet i hensikt å promotere seg selv. Hva så? Det finnes adskillig verre metoder for å tjene en sak. Jeg tror på det å skape vennskapelige relasjoner og ta utgangspunkt i romslighet. Det står ikke i veien for fri konkurranse. Snarere tvert imot. Og et sterkt individ springer i alle tilfeller ut av et sterkt fellesskap, i posisjon, opposisjon eller midt imellom. Det er mye morsommere (og mer moralsk) å bygge opp enn å bryte ned.Av og til må selvsagt noe rives, men kun hvis det er til hinder for å konstruere, og det gjør vi best sammen. Når det er sagt, vil jeg imøtekomme ordførerens smittende optimisme med en kritisk appell: Det er på tide at de 27-(og nesten 27-) åringene som har tilbrakt mesteparten av sitt voksenliv i Haugesund og omegn, får ta del i den storslåtte, kommunale Haugesunds-festen som stort sett arrangeres i andre byer. Hvem sørger for at de ikke reiser bort? Jeg erkjenner gladelig at det er de som allerede bor her, de som sitter på kafeene, kontorene, parkbenkene, de som går i gangene, i gatene, på konsertene, og som slår av en prat, de som vil ha mer og gjør byen til et levende, pulserende, dynamisk sted, som gir meg de beste argumentene for å bli. Uten dem ville Steens invitasjoner vært forgjeves.

JOBB & NÆRING

37


Med opera i golfbagen Det er lørdag morgen og solskinn på Karmøy i september, men det blåser stiv kuling og vinden jaller gjennom Roald Tellnes sitt Milleniumsymbol. Vi er på Torvastad, og av alle kulturkoryfeer her i landet, traff vi tidligere Dagbladet redaktør og operasjef Bjørn Simensen på Nordvegen Golfbane. Til tross for kraftig vind og kalde drag i lufta stilte han i shorts og slo seg gjennom råsene på Toraneset. Den tidligere Dagbladet redaktøren har spilt golf i 15 år og kan skilte med respektable 12,9 i handicap, hjemmehørende i Holtsmark Golfklubb.

Tekst og foto: GEIR KVAM

Bjørn var ikke alene på Nordvegen, han gikk en runde sammen med kunstelsker Inge Gilje og en av Karmøys store søn-

Inge Gilje, Bjørn Simensen og Kjell Magnus Sandve i kjempehumør foran golfrunden på Nordvegen.

ner, operasangeren Kjell Magnus Sandve, forøvrig nybakt 50 åring, som også er en habil golfspiller med 14,6 i handicap. Noe som avslører at også han bruker en del fritid på det grønne gresset. Han er hjemmehørende på Østmarka Golfklubb. Kjell Magnus var hjemom for å holde ”heilt innpå” konserter i Nordvegen historiesenter. - Jeg var ikke i nærheten av handicapet i dag. Med lånt utstyr på ukjent bane er det ikke bare bare, sier en forblåst Bjørn Simensen

etter runden, han var på Karmøy for å holde foredrag på Karmøy Golfklubb i forbindelse med 20 års jubileet Selv om det er en stund siden han sluttet i operaen, må han innrømme at prosjektet i Bjørvika stadig dukker opp når han møter folk. - Det var en tøff kamp å få det til, men mye morro også, sier han. I dag jobber Børn Simensen blant annet som rådgiver.

Klart for ny ByggArena Fredag 16. oktober er det klart for ny ByggArena Vest i Rica Maritim. Entertainer Synnøve Svabø er engasjert som konfer-

Leder for Byggenæringens Landsforening, Kjetil Lund, skal snakke om bransjens utfordringer, mens filosof Olav Østensjø og arkitekt Roald Bø skal utfordre forsamlingen om estetikk i byggebransjen.

ansier for å spre godt humør under konferansedagen, som avsluttes med festmiddag om kvelden. Konferansen trekker årlig mellom hundre og to hundre representanter for byggenæringen, arkitekt- og konsulentbransjen og fra kommunene i regionen. - Vi har et spennende program som spenner fra byggebransjens utfordringer til et estetisk skråblikk på byggeskikk i regionen vår, sier prosjektleder Stein Alendal i Haugesundregionens Næringsforening. Det er HN som sammen med Byggforum Haugesundregionen som står bak arrangementet, som er årvisst og arrangeres for fjerde gang.

38

JOBB & NÆRING

Forfatter, journalist, samfunnsforsker og debattant Erling Dokk Holm skal også snakke om byutvikling og arkitektur. Det er for øvrig ordfører Liv Kari Eskeland fra Stord som skal åpne konferansen, og hun er selv arkitekt. Den nytilsatte fylkesplansjefen Ingrid Nordbø og plansjef Kristine Synnes Jepsen i Haugesund kommune skal snakke om fylkesdelsplanen, mens to lokale næringslivsrepresentanter, Rolf Børseth og Martin Laurhammer skal sette kritisks lys på planprosessen. Forhåpentligvis god ”mat” til den påfølgende debatt. Stein Alendal er også glad for å ha fått Knut Anton Morch i Handelsbanken til ByggArena Vest. Den profilerte bankmannen og

samfunnsanalytikeren skal gi status for den økonomiske situasjonen og utsiktene framover, før seansen avsluttes med utdeling av Byggebransjeprisen for 2009. Dette er en viktig møteplass for en viktig næring, og vi håper på god oppslutning om konferansen, sier prosjektleder Stein Alendal.

Synnøve Svabø er blitt ”halvt” haugesunder, og gleder seg stort til å lede ByggArena Vest.


På veg til løvebakken

Kursstart HMS

Av stortingsrepresentant Arve Kambe (H)

Litt av en seilas Det er litt av en seilas jeg de neste fire årene skal delta på. Det å bli stortingsrepresentant går opp for meg litt dag for dag og er en utfordring jeg ser frem til med stor glede, lyst og spenning. Jeg vil benytte anledningen til å si tusen takk for hjelpen. Mange av dere som stemte Høyre gjorde det fordi dere ønsket meg inn på Tinget. Det ble uttalt av mange underveis i valgkampen og det setter jeg stor pris på. I tillegg vil jeg rette en takk til mine arbeidsgivere i Trygge Barnehager, daglig leder Eli Sævareid og styreleder Sigurd Aase, som lot meg drive på med valgkamp og politikk for fullt i 6 uker.

Kursprogram høst/vinter 2009

Jeg drev en svært aktiv valgkamp og fokuserte på næringslivets utfordringer i Haugesund-regionen. Det ble veldig mange bedriftsbesøk, telefonsamtaler og e-poster om i sum gjorde meg meget godt informert og kunne sette lokale saker på dagsorden med utgangspunkt i Høyres program. Det blir derfor spesielt utfordrende å jobbe for regionen når vi kommer i mindretall i de fleste voteringer. For min del er det viktig å stå på både internt i Høyre, men også å bygge allianser med politikere fra alle partier i saker som er viktige for oss. Det gjelder rammevilkårene for den maritime næringen, nettolønnsordningen og det gjelder å åpne opp Lofoten for oljeleting med sikte på utbygging. Det er viktig å jobbe sammen med de andre fra regionen og Rogalandsbenken, slik at vi får rask byggestart på begge Haukelitunnellene på E134. Det er viktig å få raskere bygging av Rogfast enn det de rødgrønne til nå har lagt opp til. Her må vi spille på samme lag uavhengig av parti, men vi trenger også drahjelp fra dere i næringslivet.Vi må også løfte strekningen Etne sentrum til Kyrping som langt fra holder den standard som E134 skal ha i fremtiden. Dessuten skal jeg prøve å få myket opp regelverket i 100-metersonen.

Risikoanalyse, Sand

15.10.2009

Kommunikasjon og coaching

19.10.2009

Skift- og nattarbeid

21.10.2009

LØFT arbeidsmiljøet!

21.10.2009

Medarbeidersamtalen (LØFT)

27.10.2009

Førstehjelp

27.10.2009

Risikoanalyse, Ølen

05.11.2009

HMS-konferansen 2009

10.11.2009

Risikoanalyse, Haugesund

12.11.2009

Dataergonomi

18.11.2009

HMS grunnopplæring

09.12.2009

Oppfriskningskurs i HMS for ledere og andre.

Foreleserne har solid praktisk erfaring i HMS-arbeid

Se vår kurskatalog: www.haugaland-hms.no

Jeg sa i valgkampen at jeg ønsker å være regionens mann på Tinget. Det skal jeg virkelig jobbe hardt for å få til. Det betyr at jeg hver eneste dag skal jobbe for våre interesser, og ikke bare Høyres, men kommuner, næringslivets og enkeltpersoner. Jeg har som ambisjon å være markert på Stortinget, og ta i mot alle henvendelser fra hjemfylket på en god måte og følge opp så godt jeg kan. Jeg tror nemlig at det spiller en rolle at jeg lytter til lokale ønsker, kommer på besøk til deres bedrift, tar gjerne i mot ditt besøk på Stortinget, svarer på telefonen, sms, e-post og vanlige brev og kan bistå med veiledning og politisk påtrykk for saker som angår deg og dine. Vi vet at lokale representanter teller mye. Derfor gleder jeg meg til å være en av regionens folk på Stortinget.

Haugesund: Kirkegaten 101/103 tlf.: 52 70 74 70 - fax: 52 70 74 71

h[abWc[Xoh

Det handler om å bruke hverandre, holde hverandre informert og spille hverandre gode. Jeg har fått en unik mulighet til å representerte regionen. Jeg håper derfor dere velger å benytte dere av meg slik at jeg får utvidet min horisont til beste for regionen.

13.10.2009

JOBB & NÆRING

39


Nytt fra Av Kristin L. Osmundsen, NAV Marked Nord-Rogaland

Hva er Inkluderende arbeidsliv (IA)? Visjonen om et mer inkluderende arbeidsliv handler om ĂĽ gi plass til alle som vil og kan arbeide. Det skal gjøres ved ĂĽ forebygge sykefravĂŚr, øke jobbnĂŚrvĂŚret og hindre utstøting fra arbeidslivet. I tillegg er det et mĂĽl og fĂĽ flere eldre til ĂĽ stĂĽ lengre i arbeid. Avtalen som partene i arbeidslivet og et samlet storting forhandlet frem, har ogsĂĽ som mĂĽl og verne om vĂĽr gode sykelønnsordning. Det er systematisk arbeid som gjelder! IA er en del av det systematiske HMS-arbeidet, men først og fremst dreier IA seg om ĂĽ ha god personalpolitikk i praksis. Du kan ikke bare melde deg inn i et idrettslag og tro du blir god - du mĂĽ trene ogsĂĽ! Slik er det med IA-arbeidet ogsĂĽ. Det gode IA arbeidet blir til over tid. Kontinuerlig fokus og systematisk jobbing fører frem til mĂĽlet. Lederen mĂĽ ta ansvar og lede an i ĂĽ forme arbeidsmiljøet, men vil fĂĽ en nĂŚrmest umulig oppgave hvis ikke de ansatte tar medansvar og bidrar aktivt. Det er viktig at ansatte (gjennom sine tillitsvalgte og verneombud) fĂĽr økt kunnskap, slik at belastningene ved sykdom blir minst mulig. Godt IA-arbeid er avhengig av tillit og god samhandling mellom leder og ansatt. 250 IA-virksomheter i Nord Rogaland. I Nord-Rogaland nĂŚrmer vi oss 250 IA- virksomheter. BĂĽde store og smĂĽ er godt representert og det er fin blanding av offentlige og private. I begynnelsen var de fleste bedriftene mest opptatt av ĂĽ redusere sykefravĂŚret, nĂĽ ser de fleste at en mer helhetlig tilnĂŚrming mĂĽ til, for ĂĽ øke nĂŚrvĂŚret.Tidligere var det fĂĽ bedrifter som hadde kontakt med sine sykmeldte ansatte og enda fĂŚrre som hadde system for ĂĽ følge opp den enkelte. I dag er dette en selvfølge i gode IA-bedrifter. Fokuset er gĂĽtt fra oppfølging til forebygging og utvikling.Vi ser at flere og flere jobber mĂĽlrettet med ĂĽ identifisere utfordringer i arbeidsmiljøet for deretter ĂĽ kunne utvikle bedriften, slik at den stĂĽr sterkere og fĂĽr positive konkurransefortrinn Likt oppfølgingsansvar enten bedriften er IA-virksomhet eller ikke. Ă&#x2026; sørge for best mulig arbeidsmiljø er bĂĽde lurt, lønnsomt og lovpĂĽlagt. Hver dag er flere tusen arbeidstakere borte fra jobb pga sykdom. Ă&#x2026; vĂŚre borte fra arbeidsplassen gjør noe med den enkelte. God kontakt med arbeidsplassen er viktig for at den enkelte skal komme raskere tilbake i arbeid eller aktivitet. I dag skal ansatte som er borte fra jobb følges tett opp. Det er krav om jevne møter og en mĂĽlrettet plan for hvordan den sykmeldte skal komme sĂĽ raskt som mulig tilbake i jobb. Det er arbeidsplassen som er arenaen og det er her løsningen ligger. Arbeidsgiver og arbeidstaker er hovedaktørene. Det er de som er ansvarlige for ĂĽ finne løsninger, men kan selvfølgelig fĂĽ hjelp av andre. (eks. bedriftshelsetjeneste, sykemelder eller offentlige myndigheter). Det ser positivt ut for forlengelse av IA avtalen. I høst skal IA-avtalen evalueres. Signalene fra partene og regjeringen er positive til en videreføring av IA-arbeidet. Uansett om avtalen forlenges eller ei, sĂĽ er IA- arbeidet er kommet for ĂĽ bli.

40

JOBB & NĂ&#x2020;RING

Det naturlige stedet for stillingsannonser Størst opplag Lavest kontaktpris Kontakt: Eva, eva@dhr.no eller Jan Ă&#x2026;ge, jan@dhr.no

BEHOV FOR LOKALER? Kontor Lager Butikk etc.

www.bergeiendom.no Tlf

<h_]`´hfej[di_Wb Â&#x161;?dZ_l_Zk[bbYeWY^_d] Â&#x161;B[Z[h#e]j[Wckjl_ab_d] Â&#x161;?cfb[c[dj[h_d]Wll[hZ_[h Â&#x161;Cej_lWi`ediakhi vbh[_j?dij_jkjj#Z_dfWhjd[hf >Wk]WbWdZ[j mmm$Wbh[_j$de_d\e6Wbh[_j$de


BEDRIFTSPROFILEN

De ansatte i VIA Travel Haugesund er fornøyd med sine nye lokaler på Husøy. Fra venstre Mathias Vikse, Jonny Kristoffersen, Geir Arne Holgersen, Bente Hettervik, Gro Løkling, Kari Osnes, Dagmar Bakkevig, Linda Halvorsen, Hans Nesse og Ingrid Synnøve Ytreland. Anne Margrethe Gudmundsen, Lisbeth Gjerde, Trude Hauge og Tom Mesøy var ikke tilstedet da bildet ble tatt.

Over hele verden VIA Travel Haugesund har flyttet til Husøy på Karmøy hvor de nå deler hus med sin eier KTM Holding. Forretningsreisebyået med fjorten ansatte er medlem i Nordens største reisebyråkjede. - Vi er veldig fornøyd med å være tilbake på Karmøy her hele virksomheten startet i sin tid, sier daglig leder Mathias Vikse. – Her har vi fine lokaler med god plass. Når vi sitter samlet på ett gulv samarbeider vi tettere, og det blir lettere å utnytte hverandres spesialkompetanse. Vi merker allerede at servicen ut til kundene våre blir enda bedre. Jobber globalt

I dag kan en drive reisebyrå fra hvor som helst. Alt foregår ved bruk av data og telefon, og den gamle papirbilletten eksisterer ikke lenger. VIA Travel Haugesund har forretningskunder over hele verden. - Vi jobber mot hele forretningsreisemarkedet og har mange store kunder. Shipping er vårt spesialområde, og for ikke lenge siden åpnet vår tidligere daglige leder Knut Ove Nytræ reisebyrå i Manila for å serve VIA Travel Haugesund og VIA Travel Sørlandet sine shippingkunder bedre. Men det er ikke nødvendig å være stor i shipping for å være

kunde hos oss. Vi tar i mot alle kunder både små og store, enten reisen går verden rundt eller bare til Oslo, sier Vikse.

Lang erfaring

Mathias Vikse startet selv i reisebyråbransjen for tretti år siden da han begynte hos Birger Pedersen.

Viktig samarbeidspartner

VIA Travel Haugesund er franchisetaker i Nordens største reisebyråkjede, VIAkjeden. Kjeden har i overkant av 30% markedsandel både i Norge og i Norden for øvrig. For noen år siden trodde man at reisebyråenes tid ville være over med internett. Sånn ble det ikke. I dag omsetter VIA Travel Haugesund og VIA Tours Amanda reiser for til sammen 218 millioner kroner(2008). I tillegg kommer Haugesund Events omsetning av gruppereiser. - Vi øker stadig, forteller Mathias Vikse. – De fleste bedrifter foretrekker å bruke reisebyrå når de ansatte skal ut på forretningsreise. Reisebyrået blir en viktig samarbeidspartner for å få mest mulig ut av reisebudsjettet.Vi brukes som en reiseadministrator som passer på at kundene får de avtalene som er inngått. Våre kunder kan også bestille sine egne billetter på VIA Online, deretter kvalitetskontrollerer og effektuerer vi. Det å tilhøre en stor reisebyråkjede gjør også at vi oppnår svært gunstige priser både på fly, leiebil og hotell. I tillegg har vi allotment på hotell, noe som betyr at vi kan tilby ledige rom selv om det er utsolgt.

- Alle våre ansatte har lang erfaring og god kompetanse på reiser, sier Vikse. – Istedenfor å surfe på nettet kan hele reisen ordnes med en telefon eller en mail til oss.Vi vet hva som skal til for at reisen skal bli vellykket. Vi kjenner til de forskjellige flyselskapene, hotellene og de beste reiserutene. Kundene vil spare tid og ressurser på å la reisebyrået gjøre jobben. Dessuten har vi 24 timers service hvis noe trenger å ordnes utenfor vanlig arbeidstid. Gjennom VIA Alert får vi også tidlig varsel hvis det skjer noe ute i verden som berører reiseopplegget. Stadig bedre kommunikasjon gjør at verden hele tiden blir mindre, og fra vårt reisebyrå midt i Haugalandets største næringsområde skal vi i hvert fall gjøre vårt for at kundene blir fornøyd.

Husøyveien 260, Postboks 80 4299 Avaldsnes 52858888 hau@viatravel.no | www.viatravel.no JOBB & NÆRING

41


BEDRIFTSPROFILEN Dette er Rico Campers Bilinnredning AS

Gjengen fra Rico Campers kan gjøre det meste for deg og ditt kjøretøy, i tillegg til skilt- og dekortjenester. Fra venstre: Glenn Ove Pedersen, Nils Olaf Osnes, Sergej Krivosein (ikke lenger ansatt, erstattet av lærling Morten Sletten), Ole Johan Grinde, Kjell Gunnar Bråtun og Hans-Kristian Hauge.

Komplett arbeidsbil Rico Campers Bilinnredning AS på Bø leverer alt du trenger til nyttekjøretøyet. Det har skjedd en del siden Bernhard Osnes startet Rico Campers på 70-tallet. Fra å være en bedrift som i hovedsak hadde sitt virke innen campingbil, til det som i dag er en bedrift med tre hovedgeskjefter; bilombygging, bilinnredning samt skilt og dekor. Rico Campers har nylig funnet seg til rette i nye lokaler på industrifeltet Bø Øst. – Arbeidsmengden og muligheten for effektivisering krevde mer plass, sier daglig leder og eier Nils Olaf Osnes. Firmaet sysselsetter i dag seks ansatte med ulik kompetanse og arbeidsfelt. – Fantastisk flinke og faglærte personer, bemerker Osnes. Bygger om biler

Ombygging av biler for mennesker med spesielle behov er ett av bedriftens spesialområder. Det monteres utstyr som for eksempel rullestolheis, håndbetjent gass- og bremsefunksjoner, tilrettelegging av seter, rullestolfester, elektriske dører og mye mer. Arbeidet utføres i tett samarbeid med bruker og ergoterapeut. Innreder etter ønske

Begrepet ”nyttekjøretøy” blir en realitet et-

42

JOBB & NÆRING

• Ble startet av Bernhard Osnes i 1971 • Nils Olaf Osnes begynte sammen med faren i 1977 • Har bygget over 4000 camping biler • Fra 1990 har firmaet levert verkstedinnredning for biler og lastebiler • Fra 2000 bygd om og tilpasset biler for mennesker med spesielle behov • Flyttet inn i nybygg i 2009 • Kan levere alle typer skilt og bildekor • Har pr. i dag 6 ansatte • Trenger en CNC-operatør/snekker. (Send gjerne søknad).Tar sikte på å være 10 ansatte i løpet av 2010.

ter at arbeidsbilen er innredet i bedriftens snekkeravdeling. Her tilpasses hyller, skuffer og fester nøyaktig etter kundens verktøy og utstyr.

datastyrte fresen, sier CNC-ansvarlig HansKristian Hauge. Nøyaktigheten gjør montering enklere, og delene settes sammen som et puslespill.

– Vi er de eneste i landet som innreder biler på denne måten, og målet er å levere ferdigproduserte moduler for utsending til egenmontering, sier Osnes. En ryddig og funksjonell arbeidsbil forenkler hverdagen, og fornøyde kunder bekrefter dette med gjentatte oppdrag. I tillegg til verkstedinnredning tilbyr bedriften fremdeles campingbilbygging. Selv om det i dag er stort utvalg i campingbiler på markedet, er bilene fra Rico populære da eieren selv får være med i planleggingsprosessen. Rico Campers Bilinnredning AS er også opplæringsbedrift for industrimekanikerlinjen i videregående skole. I tillegg er bedriften Godkjent Bilverksted, Godkjent Påbyggerverksted og Bilfabrikant. Bilinnredningsavdelingen tilbyr også motor- og kupévarmere, handsfreesystemer, ryggekameraer, lysbjelker/ gule lys på taket og annet bilutstyr til konkurransedyktige priser.

Skilt og dekor

Rico Campers Bilinnredning AS har også en egen reklameavdeling. Her produseres alt innen skilt og dekor. For bedriftene betyr det at de kan få både innredning og bildekor på ett sted, så tidsbruken med å få bilen ut i drift er kortere. En investering i bildekor er vesentlig billigere enn både annonsering i aviser og andre medier og kundemassen ser bilen din hver dag du er ute på oppdrag. Nøyaktigheten til CNC-maskinen åpner også utallige muligheter for reklameavdelingen, hva med ett eksklusivt skilt til deres kontorlokaler eller butikklokale? Her kan det kombineres både pvc, plexi og alu i forskjellige tykkelser som både kan lakkeres eller folieres, det er bare fantasien som setter grenser.

Nøyaktighet

En ny CNC-maskin sørger for hurtig og nøyaktig utskjæring av materialene. – Gamle maler og sjablonger blir skannet og bearbeidet på datamaskinen, og deretter kan jobben kjøres automatisk av den

Rico Campers AS, Bøvågen 35, 4262 Avaldsnes Tlf: 52 83 91 00 - post@ricocampers.no www. ricocampers.no


BEDRIFTSPROFILEN

Håkon Sandvold leder en bedrift med fokus på kunnskap og kvalitet.

H.R. Sandvold Rør og Ventilasjon

Solid aktør med stor produktkunnskap - Sandvold er et firma med tradisjon. Vi er en bedrift med over 60 års røtter på Haugalandet. I alle år har kvalitet og kunnskap stått i høysetet hos oss. Derfor kan kunden forvente god serviceog stor produktkunnskap fra våre ansatte. For å utvide vårt tilbud har vi det siste året bygd opp en fullsortiments ventilasjonsavdeling. Firmaet har dessuten egenproduksjon av ventilasjonsrør her på Solvang. Våre 13 ansatte har høy ansiennitet og god kunnskap om produktene. Det er Håkon Sandvold, tredjegenerasjons bedriftsleder i firmaet H.R. Sandvold som uttaler dette til Jobb og Næring. Maritime næringer har nytt godt av våre produkter i en årrekke, og vi streber etter å tilby det siste inn rørteknisk utstyr til skip, industri, fiskeoppdrett og offshore, fortsetter Sandvold. Innen rederinæringen har vi både nasjonale og internasjonale shipping kunder som Knutsen OAS Shipping, ACERGY og TEEKAY.

- I våre nye lokaler på 2500 kvm på Solvang finner du et bredt spekter av varer til rørlegger, entreprenør, blikkenslager, industri, skipsindustri og offshore. Våre ansatte gir faglige råd, og HR Sandvold er svært bevisst sitt ansvar som rådgivende leverandør. Vi hjelper kunden å finne riktig produkt, sier sivilingeniør Sandvold videre til Jobb og Næring. - Fiskeindustri og oppdrettsnæringen er en annen viktig kundekrets. For oppdrettsnæringen tilbyr vi løsninger for energiøkonomisering, så her går økonomi og økologi hånd i hånd. -Tradisjon og nyskaping er nødvendigvis ikke motstridende elementer. Vår nye produktkatalog for skip og industri viser tydelig at firmaet følger med i tiden. Anvendelige og solide produkter tilbys, og vi er svært tilfreds med utvalget, understreker Sandvold. -Vi er spent på fortsettelsen, og har stor tror på ventilasjonssegmentet, avslutter Håkon Sandvold som har full oversikt over dis-

triktets største lager av hyrdaulikkslanger, ventilasjonsprodukter og annet rørteknisk utstyr på Solvang i Haugesund.

Dette er H.R. Sandvold Rør og Ventilasjon Tradisjonsrikt firma med over 60 års virksomhet på Haugalandet. Virksomheten eies i dag av Neumann Bygg A/S som igjen eies av Wolseley plc, verdens største leverandør av rørtekniske produkter. Firmaet har 13 ansatte med fokus på fagkunnskap. Større kunder: Bokn Plast, FMC Biopolymer,Umoe Schat Harding, Sør Norge Aluminum og Knutsen OAS med flere.

www.sandvold.no

JOBB & NÆRING

43


BEDRIFTSPROFILEN

Eier og daglig leder i Knutsen Tug AS og Karmøy Sjøservice, Leif Jostein Knutsen, og arbeidsleder, Magnus Knutsen.

Knutsen Tug AS sine to slepebåter.

Maritime tjenester og utstyr - det er oss! Knutsen Tug AS og Karmøy Sjøservice leverer det meste av sjørelatert arbeid til næringsliv, privatpersoner og kommuner. Oppdragene kommer fra store deler av landet, med Rogaland og Hordaland som hovedområder.

nen sjørelatert arbeid, oppsummerer Knutsen.

Karmøy Sjøservice ble etablert i 2000, av Leif Jostein Knutsen. Senere startet han Knutsen Tug AS, som en egen rederivirksomhet. Karmøy Sjøservice står for salg av flytebrygger og laging av faste kaier til private så vel som næringsdrivende. Knutsen Tug AS har per dags dato to slepebåter, Ramsholm og Blidensol, samt tre hjelpebåter. Karmøy Sjøservice har lektere og diverse annet arbeidsutstyr. Med stø hånd har Leif Jostein Knutsen bygget opp bedriften, og har de siste årene opplevd en kraftig omsetningsvekst.

- Vi driver produksjon av både kaier i tre og betong, og salg av flytebrygger i betong, stål og tre. Her snakker vi eksempelvis om komplette flytebryggeanlegg eller mindre kaier til næringsliv, private hytteeiere eller båtforeninger.

- Vi er mellom 7-8 ansatte på generell basis, mens vi under gjennomføringen av store oppdrag kan være opptil 15-16 personer i arbeid, forteller han.

Lang erfaring

Leif Jostein Knutsen var tidlig ute med å lage flytebrygger. Sin første, smiler han, solgte han til en hyttenabo for nesten 30 år siden. I dag ligger omfanget på et annet plan.

Undervannsinspeksjoner

Et annet område som på mange måter bidrar til å gjøre Knutsen Tug AS og Karmøy Sjøservice til en totalleverandør innen sjørelatert arbeid, er avdelingen som omhandler undervannsinspeksjoner. - Med undervannskameraet og dykker tilbys reparasjon, kontroll, vedlikehold og inspeksjoner av fartøyer, opprettsanlegg, kaipeler etc. Strandentreprenør

Slepe- vaktbåtservice og sjøtransport

Knutsen Tug AS har spesialisert seg innen flere områder, blant annet slepeoppdrag, sjøtransport og vaktbåtservice i liten og stor skala. De har bred erfaring når det kommer til sleping og utlegging av flytebryggeanlegg, slep og buksering av oppdrettsanlegg og alt annet som har behov for slep- og sjøtransport. I tillegg blir Knutsen Tug AS ofte tilkalt ved heving av mindre fartøyer som har sunket. - Transport av masser og annet gods. Alt in-

44

JOBB & NÆRING

Arbeidsleder Magnus Knutsen er eldste sønn av tre, fast ansatt på heltid og litt til, med fagbrev som maskinfører. Han er koordinator for entreprenørdelen, og bidrar ellers der det trengs, blant annet som båtfører og ”dataekspert”, i tillegg til at han regner på anbud. ”Sønn nr. to” er Torstein, går i tømmerlære, og yngstemann Morten går på ungdomsskolen. Mulig de en dag blir med i firmaet - hvem vet? -

Entreprenørteknikk

av

faste

kaier,

natursteinslegging, fyllinger, muring, moloer, plastring og utgraving av sjøhustomter, blant mye annet. Vi får særlig mange forespørsler fra private hytteeiere, sier Magnus Knutsen. - Knutsen Tug AS leverer en totalpakke til de som ønsker det, noe som kan være både tids- og kostnadsbesparende. Store samarbeidspartnere

Han understreker viktigheten av store, gode samarbeidspartnere, som Karmøy Naturstein Sjø AS, som de jobber mye for. Det gir også Knutsen Tug AS og Karmøy Sjøservice mulighet til å leie inn ekstra utstyr og personell dersom det er nødvendig. - Et solid samarbeid. - Vi er fleksible og bestreber oss på og levere pålitelighet og kvalitet, legges det ettertrykkelig til fra far og sønn Knutsen!

Knutsen Tug AS og Karmøy Sjøservice tilbyr • Slepebåter • Lektere • Sjøtransport • Slepeoppdrag/Vaktbåtservice • Komplette flytebryggeanlegg • Kaier/Brygger • Moloer • Mudring • Strandentreprenør

Adresse: Pb 38, 5545 Vormedal 926 17 682 | www.karmoy-sjoservice.no


BEDRIFTSPROFILEN

Den nye næringsbyen Midt mellom Amanda og Oasen Storsenter – og med den kommende omkjøringsveien som nærmeste nabo – finner du Norheim Handelspark; Et nytt næringsområde i sterk utvikling. De nye pulsårene for trafikken i Haugesund. Slik betegnes T-forbindelsen og omkjøringsveien, som ligger med svært gode adkomstmuligheter til Norheim Handelspark. I dette området vil det de neste årene bygges 150.000 kvadratmeter nærings- og kontorlokaler.

- Ved å være tidlig ute, skaffer du deg også en ypperlig eksponering ut mot de veiene

Daglig leder i Norheim Handelspark, Rolf Børseth, foran det nye, store næringsområdet i regionen.

som kommer til å knytte Karmøy og Haugesund sammen med Stavanger og Bergen, sier han.

- Norheim Handelspark blir et midtpunkt for handel og service i Nord-Rogaland, og en ny, aktiv næringsby i regionen.

Vi har nå startet opparbeidingen av 37.000 m2 næringsareal på Norheim, sør for Høyvik gartneri i Karmøy kommune.

INDREFILETEN ER NÅ KLAR TIL SERVERING!

POPPCORN DESIGN

- Handel, service, lett industri – det er åpent for alle typer næringsvirksomhet. Her vil bedriftene dra stor, gjensidig nytte av hverandre, forteller daglig leder i Norheim Handelspark, Rolf Børseth.

Vi ønsker å komme i kontakt med bedrifter som ønsker å kjøpe tomt eller leie lokaler i regionens mest ekspansive næringsområde. Tomtene vil få adkomst i forlengelsen av Norevegen og nytt kryss i Rennesøygata. Når omkjøringssveien står ferdig sommeren 2010 vil tomtene også få direkte adkomst fra denne.

NORHEIM HANDELSPARK - Haugalandets midtpunkt

For mer informasjon: NORHEIM HANDELSPARK AS v/daglig leder Rolf Børseth tlf 930 18 413 rob@haugaland-handelspark.no

JOBB & NÆRING

45


BEDRIFTSPROFILEN

Gjør det mulige mulig - Hvor oppbevarer du informasjonen om dine kunder? I innboksen, i hodet til dine ansatte? Hvor oppbevarer du forretningskritiske dokumenter i din bedrift? I innboksen eller e-posten til dine ansatte? I så fall er du ikke alene. IDC og Gartner Group rapporterer om følgende, sier Akif Papas ved Logica i Haugesund. • ”60 % av vår kommunikasjon går via e-post?” • ”50 % av all forretningskritisk informasjon - ligger som e-post?” • ”Ca 80 % av all e-post, tilbud og brev - ligger lokalt på harddisken”

- Dette er et paradoks. Siden det er mulig for nesten alle bedrifter å sørge for at kritisk og vital informasjon blir flyttet fra innboksen, ut av hodet til ansatte og til bedriften med enkle grep– og det uten store investeringer. Derfor oppfordrer vi alle bedriftseiere til å ”gjøre det mulige mulig” i dag! - I dagens økonomiske marked er det spesielt viktig å forstå kundenes behov og utfordringer. Du må gjøre medarbeiderne mer effektive. Hjelpe dem å fokusere på de lønnsomme kundene, og å fange opp de som er misfornøyde - på en kostnadseffektiv måte, understreker Akif Papas. Hvordan gjøre det mulige mulig? - Med Microsoft CRM får du all kundeinformasjon, historikk, korrespondanse, avtaler, salgsmuligheter, SMS, kampanjer, salgshistorikk med mer direkte i Microsoft Outlook. Kan du bruke Microsoft Outlook så kan du bruke Microsoft CRM., sier Papas. - Våre enkle løsninger innen Microsoft CRM og Sharepoint bidrar til riktig tilpasset kundebehandling, og flere ansatte vil raskere finne fram til bedriftens korrespondanse med kunden, fortsetter Akif Papas. Vi er klart

ledene på Microsoft CRM og Microsoft Sharepoint på Haugalandet, fortsetter Papas. Rådgiver Torleiv Fossum nikker bekreftende, og legger til at dersom flere deler informasjon, må lagrings- og registreringsverktøy fungere slik at data ikke går tapt. - Heldigvis har våre produkter høy brukervennlighet, understreker Fossum. - Vi tilbyr kunden kursing i applikasjonene ettersom økonomisk gevinst fordrer riktig bruk, påpeker Papas. - Dette er vesentlig tilføyer Torleiv Fossum, og viser til undersøkelser fra AMR Research som slår fast at: “Brukeradopsjon fortsetter å være en utfordring, og 33 % til 47 % av bedrifter med kundehåndteringssystemer opplever alvorlige problemer med brukeradopsjon.” (AMR Research, september 2007 ) Service - Profesjonell kundekontakt er vesentlig. Med jobberfaring fra andre steder, ser jeg tydelig at næringslivet på Haugalandet har stort forbedringspotensial innen kommunikasjon, service og kundekontakt, fortsetter Akif Papas. Enkle grep kan tas for å nå mål-ene. Økt bevissthet rundt gjenkjøp kan være et moment her, og i så måte er god service første bud. Øker en bedrift gjenkjøpet med 5 % viser anslag at fortjenesten kan økes med hele 85 %. Hurtig service overfor misfornøyde kunder er et annet ”must” i næringslivet, og hele 70 % av klagende kunder handler igjen dersom din virksomhet gir rask service. Kjenner du kunden? - I vår postmoderne tidsalder og globaliserte verden, er datakommunikasjon uunngåelig. Likevel må respekten for kunden ivaretas som om man hadde en ansikt til ansikt relasjon. Ved bruk av våre kundeoppfølgingsverktøy kategoriseres kunden. Da unngår din virksomhet bommerter som å sende elektroniske teasers angående black

metal konserter til Kristelig Folkepartis kjernevelgere, eller å ”lokke” ugifte og barnløse til ferieparadiser med bamseklubber og barnedisko, kommer det gemyttlig fra Akif Papas. Målet er et såkalt 360 graders syn på kunden. - Nøkkelen til vekst i virksomheten er og blir kunder! Uansett om det er nye kunder du forsøker å få, eller eksisterende kunder du vil beholde- er det å kunne håndtere forholdet til dem avgjørende i enhver organisasjon. Husk at det koster opp til 6 ganger mer å selge til en ny kunde enn å selge til en eksisterende, fortsetter Papas.

Bedriftene oppbevarer rundt 80 % av all e-post, tilbud og brev på lokale harddisker, sier Akif Papas (t.v.) og Torleiv Fossum i Logica.

Kompetanse nær deg Logica’s organisasjon er dynamisk og søkende, derfor arbeider mennesker hos oss som ser raske og gode løsninger.Våre rådgivere kan foreslå enkle grep som vil effektivisere og bedre din bedrifts kundehåndtering. Ta kontakt for en uforpliktende samtale om mulighetene i din bedrift. Tør du la være?

Diktervegen 8, 5538 Haugesund 52 86 70 00 | www.logica.no

Logica er en ledende leverandør av IT tjenester, med 40 000 ansatte. Logica i Norge har ca 600 ansatte. Logica sitt kontor i Haugesund er en av 5 avdelinger i Norge og har 55 ansatte og framstår som det største utviklerhuset i landet. Haugaland Kraft, Knutsen OAS Shipping , Sunnhordland Kraftlag og StatoilHydro (servicedesk) for å nevne noen, er kunder av selskapets lokale avdelinger. Logica er notert på både London Stock Exchange og Euronext (Amsterdam). Mer informasjon er tilgjengelig på: www.logica.no


BEDRIFTSPROFILEN

Stangeland Kran AS

Leder i Stangeland Kran AS Haugesund, Harald Saltveit, utenfor lokalene på Solvang.

- Vi har kraner i alle størrelser og til alle typer oppdrag.

Kvalitetsløft I Haugesund ligger et av Norges største og mest moderne kranfirmaer. Navnet er Stangeland Kran AS.

Saltveit tar på seg et stort smil. - Ingenting for lite, ingenting for stort.Alt ifra private som skal kjøre materiell hjem for å bygge garasje, til kunder som StatoilHydro, Veidekke, Fabricom, Aibel og mange flere.

Stangeland Kran AS, med hovedkontor i Stavanger, er lokalisert med kraner langs hele norskekysten, fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord. Haugesundsavdelingen holder til på Solvang. Vel etablert, lite utskiftninger av folk, fleksibilitet, service. Slik oppsummeres driften.

En forsiktig begynnelse

- Kontoret her i Haugesund åpnet i 2003, og har bygget seg gradvis opp. I dag er vi 45 ansatte, forteller leder i Stangeland Kran AS Haugesund, Harald Saltveit. Små og store kunder

Stangeland Kran AS Haugesund består av 21 mobilkraner og 13 kranbiler / semier. Representert er de på det meste av det som skjer innen kran og transport i regionen. - Det er ikke grenser for hva vi kan flytte på!

Det var i 2003 at Stangeland Kran AS etablerte kontorer i Haugesund. Med en forsiktig start og noen få medarbeidere, utviklet de seg gradvis til å bli noe stort. 2009 har vist seg å være et merkeår.

Kvalitetstenkning

- Mye av hemmeligheten ligger uansett i trofaste medarbeidere og et godt arbeidsmiljø. I tillegg må jeg understreke vårt fokus på HMS. Stangeland Kran AS sin tradisjon handler om kvalitetstenkning i alle ledd. Kontinuerlig fokus på helse, miljø og sikkerhet gjør oss mer konkurransedyktige, avslutter Saltveit.

- Forthun & Sørhaug ble tidligere i år en del av Stangeland Kran AS, et solid samarbeid fra dag én, forteller Harald Saltveit. - I 2008 ble vi en del av Nordic Crane Group AS, Skandinavias største tilbyder av mobilkraner, kranbiler og lastebiler. Stangeland Kran AS, Østlandsfirmaet Kynningsrud Kran AS/AB og Nordic Crane Wind AB utgjør hver sin del av Nordic Crane Group AS. Dette gir oss en felles maskinpark som gir økt leveringsdyktighet og evne til å betjene store prosjekter samt nåværende og nye kunder.

Stangeland Kran AS Skjoldavegen 136 5519 Haugesund Telefon: 47 52 77 02 50 www.stangelandgruppen.no

JOBB & NÆRING

47

Jobb & Næring  

Oktober 2009