Page 1

2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:26

Page 20

Interaktív

osztályterem

Interaktív táblák Projektorok

A XXI. századi osztályterem megoldások szakértő kézből – Stiefel Interactive

Szavazórendszerek

Interaktív táblák

Dokumentumkamerák

Szavazórendszerek

Multimédia megoldások

Digitális palatábla

Digitális oktató anyagok

Dokumentumkamerák Számítógép, projektor

Galéria CD-k

Hangfalak Nyomtatók Szerelés, betanítás ISO9001:2009

Keresse további katalógusainkat! Stiefel Eurocart Kft. H-1155 Budapest, Kolozsvár u. 13. • H-1615 Budapest, Pf. 209 Tel.: (1) 414 7085, (1) 415 2022 • Fax: (1) 414 7080 www.stiefel.hu • iskola.stiefel.hu • e-mail: iskola@stiefel.hu Mindentudás boltja H-1064 Budapest, Podmaniczky u. 51. Tel.: (1) 414 0382, (20) 992 8132 mintabolt@stiefel.hu

www.interakveszkozok.hu

Románia Stiefel Eurocart s.r.l. Localitatea Osorhei, Nr. 280/S Zona Metropolitana Oradea Tel.: (02 59) 42 60 12 Fax: (02 59) 42 60 11 www.stiefel.ro e-mail: scoala@stiefel.ro

Minden egy helyen, ami az interaktív oktatáshoz kell! Szlovákia Stiefel Eurocart s.r.o. Ružinovská 1/A SK-82 102 Bratislava Tel.: (02) 4342 8904 Fax: (02) 4333 0078 www.stiefel-eurocart.sk stiefel@stiefel-eurocart.sk

Gondja van az eszközök kiválasztásával?

Vázolja elképzeléseit, és szállítjuk a megoldást!

www.iskola.okostabla.hu iskola@sefel.hu (1) 415-2010 (1) 414-7085


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 2

Hogyan működik az

intelligens osztályterem? Szavazó (feleltető) rendszer

Interakv tábla

Projektor

Vizualizáló (dokumentum-kamera)

Távvezérlő kézitábla

Az eszközök össze vannak kötve a számítógéppel, amely a képet a projektor segítségével vetíti ki a tábla felületére. A tábla, vagy a távvezérlő palatábla érzékeli a rárajzolt vonalakat, és visszaküldi a jelet a számítógépnek

Internet

Nyomtató Számítógép

Toll nélküli, ujjal, érintéssel vezérelt interakv tábla Ezek a táblák kézzel is és/vagy akv tollal is vezérelhetők, ezért igen széleskörűen használhatók az óvodától a felsőoktatásig. A tábla működése az infravörös technológián alapul. A táblát körülvevő keretbe elhelyeze infravörös fényforrások a keret belső éleire Az elektronikus tollal működő interakv tábla ragaszto fényvisszaverő prizmafóliákról visszaverődve, a tábla síkja fele egy láthatatlan fényréteget, fényfüggönyt hoznak létre. A működési elv nagyon egyszerű! Az elektronikus „toll“ küld egy, a Az ebbe a síkba behatoló bármilyen tárgy jelenlétét opkai kamerák tábla által fogadható jelet. Ezt a jelet egy jeltovábbító küldi tovább a figyelik és határozzák meg a pontos (érintési) koordinátákat. számítógép vagy laptop számára értelmezhető formában. Mivel az érzékelő a keretben, a táblától függetlenül van elhelyezve, A táblához mellékelt, teljesen magyar nyelvű szoftver egy sor olyan így – meghibásodás esetén – könnyen cserélhető, ráadásul a tábla funkciót tartalmaz, amelyek közvetlenül végrehajthatók a táblán. felületén kialakuló karcolások, sérülések nem befolyásolják a haszA „tollba“ épített nyomógombok lehetővé teszik a jobb, illetve bal nálhatóságot! egérgombok használatát a tábla bármely részén. Nagy előny, hogy írás közben a kezünkkel is hozzáérhetünk a táblához, A tábla nem csak ujjal, hanem a hozzá ado tollakkal is vezérelhető. mert az nem érzékeli ezt vezérlőjelként, így pl. hagyományos körző is Hasznos, hogy ilyenkor nem kell beállítanunk a használni kívánt vonalszínt, hanem a tábla automakusan a kiválaszto színű toll használható! színével jelení meg a vonalakat. Az újabb táblákon 2 tollal egyszerre is lehet dolgozni!

2


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 3

Az interaktív táblával új értelmet nyer a bemutató fogalma • fuasson bármilyen programot, és irányítsa az elektronikus tollal! • készítsen PowerPoint prezentációt, és emeljen ki részleteket az előadás során! • használja a tábla saját, beépíte eszközeit látványos bemutatóihoz: építsen be animációkat, videókat és internetes oldalakat akár on-line is! • felejtse el a szivacsot: többé nem kell törölnie, mert több száz négyzetméternyi hely áll rendelkezésére!

Szoftverek használata

Saját képek használata

Az elektronikus toll segítségével, vagy akár anélkül is – egyszerűen ujjal – bármilyen szoftver közvetlenül a tábláról vezérelhető. A toll működése az egérhez hasonló, gombjai jobb vagy bal egérgombként is használhatók. Ez ideális lehetőség, pl. PowerPoint prezentációknál.

Ha már rendelkezik saját képgyűjteménnyel, vagy lehetősége van jogtiszta forrásból digitális képeket vásárolni (pl. a Stiefel galéria CD-ket), akkor jelentősen bővítheti a tábla lehetőségeit ezekkel a képekkel. A táblaszoftver képes arra, hogy ezeket a képeket importálja, és attól kezdve szabadon használhatja őket előadásain: átméretezheti, átalakíthatja a képeket és megjegyzéseket fűzhet hozzájuk.

Megjegyzések elhelyezése Bármely szoftver-háttérre szabadon helyezhet el megjegyzéseket, mintha csak egy képre írna. A színek, a vonalvastagság és a jelek szabadon választhatók.

Táblaképek és hátterek létrehozása Speciális szoftver nélkül is létre tud hozni egy szakspecifikus háttérképet, amelyet az órán felhasználhat és továbbfejleszthet. A táblához mellékelt mintatár a tanítási célú felhasználás számtalan példáját kínálja. És nem kell lemondania a megszokott vonalazásról, négyzetrácsozásról sem.

A táblakép mentése

• használja ki, hogy minden, a táblán végze művelet újra előkereshető, módosítható vagy törölhető! • küldje el a teljes előadást szerkeszthető vagy pdf formátumban azonnal, e-mailben a résztvevőknek!

A tananyag megértésének ellenőrzése Akár minden óra végén, vagy azonnal egy adott anyagrész befejezése után ellenőrizheti, hogy diákjai megfelelően megértették-e az átadott ismereteket. Ehhez mindössze egy feleltető rendszerrel kell kiegészíteni a tábla eszköztárát. A kérdőíveket akár PowerPointban is össze lehet állítani.

A mellékelt szoftver lehetővé teszi a táblaképek automatikus vagy kézi mentését. A mentési funkció célzott alkalmazásával módszertani képsorozatok hozhatók létre.

Az oktatási folyamat rögzítése A táblakép elküldése A szoftver lehetővé teszi a táblaképek emailben történő egyszerű elküldését pdf-formátumban, továbbá a képek exportálását egy választott adatformátumba.

A szoftverbe beépített képrögzítő-program segítségével lehetőség van a táblai munka folyamatának filmszerű felvételére. Így egész tananyagrészek rögzíthetők előre, és játszhatók le az órán.

Interaktív táblák és kiegészítők

új dimenziók a képzésben

Interaktív táblák

Interaktív táblák

3


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 4

Teljes megoldás

kedvező áron Összeállítottunk Önnek egy nagyszerű rendszert minőségi alkotórészekből! • Kemény felületű Qomo® interaktív tábla. A tábla felülete rendkívül jó ütés- és karcálló, a mindennapos iskolai használatra alkalmas!

• Közeli vetítésű, új generációs projektor, mely kíméli a szemet, együtt mozgatható a táblával, szinte árnyékmentes vetítést biztosít és energiatakarékos.

• Állítható magasság. Az 50 cm-es mozgástér biztosítja a tábla kényelmes használatát. A tábla teljesen leengedve átgurítható egy másik helyiségbe.

• Fehér vagy zöld mágneses oldalszárnyak a hagyományos krétás, vagy filctollas íráshoz.

• Magyar nyelvű táblaszoftver, mely lehetővé teszi: •

bármilyen szoftver közvetlenül a tábláról való vezérlését,

• megjegyzések elhelyezését, • táblaképek létrehozását, akár saját meglévő képekből, • egyedi háttér létrehozását, szövegfelismerést,

*Választható szárnykombinációk Belül zöld

Belül fehér

Kívül zöld

FGG

FGW

Kívül fehér

FWG

FWW

Megrendeléskor ne felejtse el feltüntetni a kódot!

• a táblakép mentését, elküldését e-mailben és• az oktatási folyamat rögzítését!

• Táblavezérlés az „elektronikus tollal”,

mely lehetővé teszi a jobb, illetve a bal egérgombok használatát is a tábla bármely pontján.

• És, hogy életet leheljünk a „vasba” ajándékba adunk hozzá egy 130.000 Ft értékű induló szoftvercsomagot!

Hasznos kiegészítők

Komplett osztálytermi megoldások

QRF 300 feleltető rendszer

QRF 600 feleltető rendszer kijelzővel

4

QIT 30 digitális palatábla

QD 3300 dokumentumkamera


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 5

KOMBI MOBIL 10az1-ben komplett csomag Ujjal vagy tollal vezérelhető, kemény felületű interakv tábla (78”) Zöld vagy fehér hagyományos táblaként használható, behajtható mágneses oldalszárnyak Rugós mechanika a magasság fokozatmentes állításához Görgős táblaállvány Projektortartó közeli vetésű projektorhoz Közeli vetésű projektor Flow!Works magyar nyelvű táblaszover Szerelés, beállítás

Egy órás táblahasznála képzés Indulókészlet: 10 db oktatószover, egyéves, egy gépes licenc

 

KOMBI FLEX 9az1-ben csomagKOMBI UP+ 9az1-ben csomag

Megegyezik a Mobil csomaggal, de oldalszárnyak nélkül Megegyezik a Mobil csomaggal, de görgős táblaállvány nélkül

KOMBI UP 8az1-ben csomag A Kombi Up+ csomag szárnyak nélküli változata

Aktuális árlistánkat kérje területi képviselőinktől vagy központunktól vagy töltse le az iskola.okostabla.hu oldalról.

KOMBI FIX 7az1-ben csomag Kedvező árú, fix rögzítésű táblával és falra szerelt projektortartóval, szoverekkel, betanítással, szereléssel

Akkreditált, 30 órás táblahasználati képzéseinkről érdeklődjön területi képviselőinknél vagy az iskola.okostabla.hu oldalon.

A csomagok kiszállítást nem tartalmaznak, annak díja a távolságtól és a rendelt csomagok számától függ.

Interaktív táblák és kiegészítők

tábla csomagok

Interaktív táblák

Interaktív

5


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 6

Alakítsa át interaktív tábláját

saját igényei szerint

Hozza ki a legtöbbet

a táblájából! 

Bővítőelemek az optimális használathoz. • Könnyen összeállítható, egyszerűen szerelhető • Fokozatmentesen állítható magasság: alkalmazkodik az előadóhoz • Magasságállítás után nem szükséges újrakalibrálni • Moduláris rendszer: átalakítható az újonnan megjelenő eszközök használatához • Szárnyakkal bővíthető, amelyekre szárazon letörölhető tollal vagy krétával írhat, és behajtva védik a tábla felületét • Könnyen mozgatható • Szinte teljesen árnyékolásmentes • Az előadónak nem kell belenéznie a projektor erős fényébe – kíméli a szemet • A közeli elhelyezés miatt kisebb projektor-teljesítmény is elegendő – ezzel elektromos áram takarítható meg, és a lámpa-élettartam meghosszabbodik Meglévő tábláját utólag is bővítheti a külön-külön kapható modulokkal!

HVL FWW-7 Fali rugós mechanika magasság Szárnyak 78“-os interakv táblához állításhoz

G2-XL50 Projektortartó közeli vetéshez – SANYO projektorhoz (projektor nélkül) AB-FAHR Görgős állványG1 Projektortartó közeli vetéshez – EPSON projektorhoz

PC-tartó Laptop- és hangfaltartó

Ha Ön már rendelkezik interaktív táblával, a külön-külön megvásárolható részegységekkel átalakíthatja egy valódi

integrált információközponttá! 6


18:38

Page 7

Minőségi interaktív tábla ...minden feladatra! Elektromágneses elven működő, tollal vezérelhető interakv táblák USB csatlakozóval, fix, fali rögzítéssel

Két tollal egyidejűleg írható (dual-pen) táblák QWB 200 EM-DP 78”-os (152 × 114 cm) tábla, 4:3 QWB 300 EM-DP 88”-os (174 × 130 cm) tábla, 4:3 QWB 100 WSEM-DP 105”-os (215 × 116 cm) tábla, 16:9 akv terület keret nélkül

Ha Ön már rendelkezik egytollas Qomo táblával, könnyen átalakíthatja két tollassá. Érdeklődjön képviselőnknél. Kemény felületű, érintés-érzékeny, vagy tollal vezérelhető interakv táblák (fix fali szerelő készleel)

QWB56 56”-os (116 × 81 cm) tábla, 4:3 QWB200 78”-os (165 × 116 cm) tábla, 4:3 QWB300 88”-os (181 × 132 cm) tábla, 4:3 QWB100WS 105”-os (215 × 116 cm) tábla, 16:9 akv terület keret nélkül

Felejtse el a kábeleket!

Minden táblához: Flow!Works magyar nyelvű táblaszoftver

Hazai gyártású interakv tábla állványok SSFIX 4 fokozatban állítható fix állvány bármely interakv táblához SSPULL Fokozatmentesen állítható falra szerelhetőtáblatartó minden táblához SSMOBIL Görgős kiegészítő állvány az SSPULL tartóhoz SSGE Projektortartó kar valamennyi táblatartóhoz, közeli vetésű projektorhoz

IR-WR vezeték nélküli egység Qomo táblákhoz (külön rendelhető)

Interaktív és hagyományos tábla egyben: minden ujjal vezérelhető Qomo tábla acélkerámia felülettel is rendelhető – mágneses, letörölhető –

Interaktív táblák

2010.10.30.

Interaktív táblák és kiegészítők

2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

7


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 8

Szavazórendszerek

– a tudás azonnali ellenőrzése A szavazórendszerrel minden diákot az óra aktív résztvevőjévé változtathatja! Segít megvitatni a véleményeket, kideríteni az ellentéteket, és lemérni a tudást az előadás bármely pillanatában. Kezelése könnyen megtanulható, mert együműködik a PowerPoint programmal. Részletes, személyre szóló, utólag is jól elemezhető információt ad a válaszolók tudásáról. Anonim vagy nevesíte válaszadás is lehetséges. Minden szavazórendszer tartalmaz több diák és egy tanári egységet, amely különleges szabályozási funkciókkal került kialakításra. A kijelzővel rendelkező egységeken szöveges válasz is adható.

A felelés többé nem félelmetes esemény, és dolgozatot sem kell többé javítani… Az oldalon található eszközök bármilyen pusú interakv táblával használhatóak!

QClick Classrom

QRF300 szavazórendszer

QRF600 szavazórendszer

QRF900 Qomo szavazórendszer

Rádiófrekvenciás, vezeték nélküli szavazórendszer.

Rádiófrekvenciás, vezeték nélküli szavazórendszer. LCD-kijelzővel.

• új generációs „mobiltelefon” dizájn és billentyűzet

• egyszerű, kedvező árú szavazórendszer, kijelző nélkül

• A legnépszerűbb szavazórendszer LCD kijelzővel

• teljes színes LCD-kijelző

• külön tanári egységgel, amellyel távvezérelhető a feleltető-szover

• mindent tud, amit a QRF300, de szöveges válaszadás is lehetséges

• sokféle staszka azonnal

• házi feladat funkció

• a tanári egység lézermutató és egér funkciókkal elláto

• 12-es, 24-es vagy 32-es csomagban kapható, de egyedi egység is rendelhető

• 12-es, 24-es vagy 32-es csomagban kapható, de egyedi egység is rendelhető

• 12 db-os, 24 db-os és 32 db-os tanulói csomagokban + 1 db tanári vevőegység

A szavazórendszer működése: a tanár által összeállított kérdőív kérdéseire a diákok a szavazóegység gombjainak lenyomásával válaszolnak. A válaszokat a szoftver azonnal kiértékeli, így néhány perc alatt felmérhetjük az osztály tudását. Közvélemény-kutatásra vagy az osztály tisztségviselőinek megválasztására is alkalmas. Összeállítható kérdőív típusok: • többszörös választás – megadott válaszlehetőségek közül kell kiválasztani a helyes(eke)t. • eldöntendő kérdés • rövid válasz • számszerű válasz • sorba rendezés • felmérés (szavazások gyors és anonim lebonyolítására) • házi feladat

8

• házi feladat és kirándulás funkció (számítógép nélkül)


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 9

iskolai használatra Nem mindegy, milyen projektort használ az iskolában! Az otthoni használatra szánt, kis felbontású, gyenge képminőségű kivetítők nem felelnek meg az erős iskolai igénybevételnek és az órákon elvárt minőségi követelményeknek.

Válasszon kifejezetten az osztálytermekbe tervezett projektort! A könnyen hordozhatótól a fix helyre telepített projektorokig mindent megtalál, amire szüksége lehet.

A 3LCD technológiáról: Ennél a módszernél a fényt a három alapszínnek megfelelő három sugárra bontják, és három LCD-egységet alkalmaznak. Ez lényegesen bonyolultabb megoldásokat igényel, de a létrejövő kép pontjai a teljes színskálát képesek megjeleníteni. RA GA NCIA

A DLP technológiáról:

Az LCD előnyei • gazdagabb színdinamika • alacsonyabb fogyasztás, kisebb hőtermelés • élesebb kép számítógépről vetve

Az LCD hátrányai • pixelesebb kép • rendszeres szűrősztás szükséges • nagyobb méret • kisebb kontraszt, kevésbé telíte fekete

3 év

RA GA NCIA

3

Epson EB-460 ultrarövid vetési távolság (4:3) • XGA, 3LCD technológia, tükrös rendszer, 3000 lm, 3 év garancia, 4000 óra izzógarancia, 2000:1, 5,7 kg

év

Epson EB-84H mennyezetre szerelhető

• XGA, 3LCD technológia, 2600 lm, 2000:1, 3,1 kg, 3 év garancia, 5000 óra izzógarancia • rendkívül energiatakarékos • beépíte 10 W-os hangszóróval

A DLP projektorokban lévő lapkán mikroszkopikus alumíniumból készült tükröcskék helyezkednek el. Annyi pixeles képet kapunk, ahány tükör van a lapkán. A „bekapcsolt pixelek” a lencse felé tükrözik a lámpából rájuk eső fényt.

A DLP előnyei • kisebb méret • kevésbé pixeles kép • telíte fekete szín • nem szükséges szűrőt sztani

Projektorok

Professzionális kivetítők

A DLP hátrányai • szivárvány-hatás a kép fekete részein • több mozgóalkatrész • halk „nyafogó” hang a színszűrő kerék forgása mia • szegényebb vörös és sárga szín • nagyobb fényerő (több lumen) szükséges a jó színek eléréséhez

• minimális vetési távolság: 19 cm • beépíte 10 waos hangszóróval

RA GA NCIA

3 év

RA GA NCIA

Epson EB-X9 gazdaságos hordozható projektor • védelem: Kensington zár foglalat, jelszavas védelem, fémrúd biztonsági kábel vagy lakat tantermi használatra • árnyék nélküli vetés

rögzítéséhez

• XGA (1024×768), 3 LCD technológia, 2500 lm, 2,3 kg, 2000:1 • kis méret, nagy fényerő • 2-in-1 USB Display – egérvezérlés és vetés egyetlen kábellel • gazdaságos - alacsony fenntartási költség az 5000 üzemórájú E-TORL mia • beépíte biztonsági funkciók lopás ellen

BenQ MX880UST közeli vetéshez • XGA, DLP technológia, 2500 lm, 3000:1, 5 kg, hangszóró: 2×10 W • Vetési távolság: 0,5 – 1 m • Lehetőségek: 3D-kész vetés, PC nélküli előadás, vezeték nélküli megjelenítés • LAN vezérlés

3

3

RA GA NCIA

2

év

év

• WXGA (1280×800), 3 LCD technológia, tükrös rendszer, 2500 lm, 2000:1, 5,7 kg

év

RA GA NCIA

RA GA NCIA

Epson EB-450W ultrarövid vetési távolság (16:10)

3

év

Sanyo PLC-XL50 közeli vetéshez • XGA, 2000 lm, LCD technológia, tükrös rendszer, 600:1, 7,6 kg

ACER S5200 közeli vetéshez

• egészen közelről is nagyméretű képet vet (8 cm-ről 2 m-es képet)

• XGA, 3000 lm, DLP technológia, 2500:1, 3,5 kg

• vetési távolság: 0,46 – 0,76 m • 16:10-es interakv táblákkal való használatra

• gyors ki-, bekapcsolás

• HDMI csatlakozóval

• opcionális vezeték nélküli modul

• PIN-kód, lopásvédelem

• kristályszta kép

• Vetési távolság: 0,5 – 3,7 m

Projektorok

• tökéletes az interakv táblákkal való használatra, 4:3-as táblákhoz

9


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:38

Page 10

Távvezérlő eszközök Qomo interaktív panel, hogy nagy termekben se kelljen lemondania az interaktív tábla funkcióiról Egyetemi előadókban vagy nagy konferenciatermekben még a legnagyobb interakv tábla képe sem látható. Ha az előadó mégis szeretné használni az interakv funkciókat, akkor az érintőképernyős panel az ideális megoldás. A panel átveszi az interakv tábla szerepét: megjelení a táblafunkciókat, az előadó pedig elektronikus tollal ugyanúgy dolgozhat rajta, mint a táblán. A panel számítógépet nem tartalmaz, csak megjelenítő egység!

Qomo interakv panel QIT 300 17”-os átmérőjű QIT 500 19”-os átmérőjű

Interaktív megoldás egyetemi nagy előadókba Csúcstechnika az előadóteremben Panel + Projektor + Vetővászon Egyetemi interakv csomag Tartalma: • 1 db 400 × 300 cm-es óriás vetővászon (C-31011) • 1 db projektor (Epson EB-G5100 - XGA, 4000 lumen, 1000:1, öéle opcionális objekv, 6,7 kg) • 1 db Qomo interakv panel, mérete: 19"

Távvezérlő kézitáblák A tábla kiváló segédeszköze az olyan oktatóknak, akik szeretnek óra közben a tanulók közö járkálni. De nagy segítség a mozgássérült gyerekek számára is, akik csak nehezen tudnának a táblához kimenni. A kézitábla használata közben a nagy táblára szegezzük tekintetünket, s a kezünkben tarto tollal a vezérlőtáblán úgy dolgozunk, hogy arra oda sem nézünk: mozdulataink eredményét a kivete képen látjuk.

QIT 30 Qomo digitális kézitábla • • • • • •

10

nagy kapacitású akkumulátor, 25 óra működési idő, 16 programozható makró gomb, beépíte LCD-kijelző, A5 méretű munkafelület USB bemenetről tölthető beépíte egérgombok

Gyorsítsa fel az órát! Legyen minden padban egy-egy távvezérlő kézitábla!


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:39

Page 11

Vizualizálók – a jövő írásvetítői! Videóprojektorral ill. monitorral, vagy interaktív táblával kombinálva egy eddig nem ismert lehetőség vár Önre! Mutasson be nyomtatott anyagokat, fényképeket, háromdimenziós tárgyakat, mozgóképeket valós időben, vagy akár végezzen boncolást és fizikai kísérleteket a tárgylemezen! A berendezéssel valamennyi diák jól láthat mindent, és a képek el is menthetők.

A dokumentumkamera, mint mulmédia központ

A dokumentumkamerát a számítógépből kijövő USBcsatlakozó segítségével számos interaktív eszközzel (projektor, interaktív tábla, laptop, interaktív panel) lehet összekötni. A dokumentumkamera képét elmenthetjük .jpg vagy .avi formátumban.

Epson ELP DC-06 Belépő szintű, alapfunkciós hordozható dokumentumkamera • 1/3” CMOS érzékelő, 2 megapixeles felbontás, 4× digitális zoom, autofókusz • 90˚-ban jobbra és balra elforgatható fej, állítható magasság • kimerevítés funkció • súly: 0,9 kg – könnyen hordozható, a kar behajtható a talapzatba

QPC 30 – Minőség jó áron

QD3300 – fejle képalkotás vonzó áron • 1,3 megapixeles CMOS érzékelő: kiváló képminőség

QD8000 – az dokumentumkamerák új generációja

• XGA és USB2 kimenet • 5× opkai és 10× digitális zoom • energiatakarékos LED megvilágítás oldalról és alulról

• 2 megapixeles CMOS érzékelő

QD 700 – a legnépszerűbb Qomo vizulizáló

• érintésérzékeny vezérlés

a QD 600 tulajdonságain felül: • 22× opkai + 10× digitális fókusz • motoros kamerafej távirányítóval • belső memória 7 kép tárolásához • audio-video HUB-ként használható • 2 év garancia

• 12× opkai és 10×digitális zoom

• HDMI csatlakozó • motoros kamerafej, függőlegesen 330˚ • színes LCD kijelző

Minden Qomo dokumentumkamerára 2 éves garancia!

Az ultrakönnyű dokumentumkamera teljesen új koncepciót képvisel. Nagy felbontás, mozgatható kamerafej, speciális effektek. • 1/2" CMOS érzékelő: éles képek • 1.3 megapixeles nagy felbontású kimenet • 3x opkai and 8x digitális zoom autofókusszal és automakus/manuális fehéregyensúlybeállítással • forgatható és dönthető fej • képmanipulálási funkciók: fagyasztás, felosztás, poziv/negav konverzió, • beépíte LED-fény, belső memória

QP 10 – kis méret, nagy teljesítmény! Valódi érték! • hordozható, összecsukható • falra szerelhető • 780.000 képpont • 16× opkai+8×digitális zoom • autófókusz • súly: 2,2 kg

Dokumentumkamerák

– a XXI. sz. univerzális írásvetítői

Dokumentumkamerák

Dokumentumkamerák

11


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:39

Page 12

Tanulja meg igazán interaktív módon

kezelni a digitális eszközöket

Gyakorlat-központú kihelyezett akkreditált képzések

Akkreditált táblahasznála képzés • különböző pusú képzések igény szerint: 1 napos alapképzés, 2 napos haladó képzés, 30 órás akkreditált tanfolyam • képzés célja: az interakv táblával való munka technikájának megtanítása, ami egy órai prezentáció, előadás, illetve számonkérés elkészítéséhez szükséges • a tanfolyamon kiemelt szerepe van a gyakorla ismeretek megszerzésének • akkreditált képzés programja: a tábla működési alapelveinek a megismertetése, a táblaszover használatának megismerése, a digitális tudásbázisok felkutatása és használata, tananyag készítése a táblaszover segítségével

Az árakról érdeklődjön!

Kérjen ingyenes táblabemutatót! Minimum 25 fő jelenléte esetén az ország bármely pontján! A tanfolyamok temakája a gyakorla ismeretekre koncentrál: • Interakv eszközök a közoktatásban Melyik az ideális megoldás?; Hogyan lehet kihozni a legtöbbet a választo megoldásból?; A különböző megoldások összehasonlítása; Milyen háértámogatást lehet kapni a fejlesztőktől? • Az interakv tábla használata Használatra kész a táblám?; A táblaszover; Kiegészítő eszközök; Megoldások a fogyatékos tanulók oktatásához

12

Áraink a konkrét rendelési feltételek ismeretében változhatnak! Kérje aktuális árajánlatunkat!

Táblahasználati képzések 1 napos alapképzés (kihelyeze)

• Interakv tábla a tanórán Interakv tábla, hagyományos tábla – összehasonlító elemzés; Felkészülés az interakv tanórára; Az interakv tanóra; Értékelés az interakv tanórán; Saját vizsgamunka összeállítása a tanult táblaszoverrel; Összegzés, hallgatói visszajelzés

2 napos képzés tananyag készítéshez

• Sefel oktatószoverek használata

Sefel tananyaghasznála képzés

(kihelyeze)

Kihelyeze akkreditált 30 órás képzés Minimum 8, maximum 15 fő, csak már táblával rendelkező iskola részére.


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:39

Page 13

kulcs az alapos tudáshoz A pedagógusok munkája akkor a leghatékonyabb, ha a

hagyományos és digitális taneszközöket együtt használják, ezért olyan oktatási csomagokat állí-

Digitális tananyag

Interaktív + hagyományos =

tottunk össze, amelyekkel egyszerre építhet a hagyományos módszerekre és alkalmazhatja a legújabb oktatási technológia vívmányait.

A csomag elemei: Minőségi, „interaktív“ falitérképek és oktatótablók: kedvelt és széles körben használt iskolai falitérképeinket és oktatótablóinkat akár állandó kifüggesztésre is ajánljuk az osztályterembe, mert a szinte eltéphetetlen, lemosható

fóliabevonat és a masszív falécezés igazán „iskolaállóvá“ teszi őket. Interaktívvá tehetők: írhatóak, lehet rájuk áthelyezhető képeket ragasztani. A3-as kézitérképeink és tablóink a nagyméretű falitérképek és oktatótablók kicsinyített másai, melyeken a feliratok már jól olvashatóak, de mégsem foglalnak nagy helyet. A kemény fóliabevonat pedig rendkívül tartóssá és könnyen tisztíthatóvá teszi. Iskolai atlasz helyett is kiváló, és otthon is kitűnően használható!

Digitális oktató anyagaink a hagyományos taneszközökre épülnek, lehetővé teszik tanárnak és diáknak az eszközök együttes használatát, ezáltal a tudás mélyebb bevésődését. Az azonos képi megjelenítés, a hasonló színvilág egységes egésszé formálja a Stiefel hagyományos és digitális tananyagait.

+

+

A3 tanulói kézitérkép fóliabevonaal

Digitális tananyag

+

+

A3 Tanulói kézitabló fóliabevonaal

Digitális tananyag

Digitális tananyag

Fóliázo-léceze nagy méretű falitérkép

Fóliázo-léceze nagy méretű falitérkép

13


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:39

Page 14

A képek megelevenednek:

digitális tananyagok Stiefel tananyagait A

gyakorló tanárok segítségével készítjük, akik mind a hagyományos, mind a kompetencia-alapú oktatás követelményrendszerét ismerik, és legfontosabb céljuk az, hogy a diákoknak a lehető legegyszerűbben, és legérthetőbben adják át a tudást! Használja interaktív táblán vagy vetítő vásznon, és garantáltan le fogja kötni a gyerekek figyelmét! A digitális tananyagok: • a magyar oktatás speciális igényeinek megfelelően, interakv táblával történő használatra kerültek kifejlesztésre • bármilyen pusú interakv táblán, vagy vetővászonnal használhatóak • egyszerűen kezelhetőek, de a pedagógus jelenléte nélkülözhetetlen • tankönyvfüggetlenek • a különböző igényekhez igazodva, több változatban is: ingyenes demó verzió, egy éves verzió, egygépes vagy többgépes verzió

Felhasználóbarát kezelőszervek A kezelőszervek áehetők egyik oldalról a másikra, így egyaránt használható jobb és balkézzel is!

Egyszerű szoftver-aktiváció 4 lépésben! Vegyük elő a Sefeltől kapo számlát, kapcsolódjunk az internetre*, indítsuk el a szoftvert (első indítás), írjuk be a számlán található megrendelés számot és regisztrációs kódot! * Ha nincs internet elérése, e-mailen, vagy faxon is el lehet végezni az aktiválást. 14


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:40

Page 15

Ismerkedés

Digitális tananyag

a digitális osztályteremmel Ez az egyszerűen

kezelhető, különösebb számítástechnikai ismeretet nem igénylő,

alsó tagozatosoknak szánt CD-sorozat úgy került kifejlesztésre, hogy lehetővé tegye minden pedagógus számára tantárgyának magas szintű és a korszerű technikai lehetőségeket kihasználó szemléltetését. Egyaránt használható interaktív táblával, projektorral vagy iskolai számítógépes hálózaton (segédprogrammal).

SLD102 SLD103 SLD104

7 nyelven használható!

SLD701 A teljes CD választékot lásd az árlistában!

SLD105 SLD106

Digitális tananyag

SLD101

SLD302

SLD601 15


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:40

Page 16

Földrajzi

digitális tananyagok

SLD402

SLD401

SLD403

Bármely táblával használható!

SLD404

SLD405

SLD003

Nyomtatható!

Rétegenként felépíthető!

Nagyítható!

biológia, kémia

digitális tananyagok, digitális fóliák

SLD201

5 nyelven használható!

SLD202

7 nyelven használható!

A digitális fóliák a Steinberger oktatótablók kép (PDF) formájában CD-re másolt, jó minőségben kivetíthető, nem szerkeszthető változatai. Kitűnő, kedvező árú alap a saját óraterv felépítéséhez! • Az elemek periódusos rendszere • Vérkeringés • Az idő

• több, mint 100 féle digitális fóliából választhat! 16

A teljes CD választékot lásd az árlistában! SLD601


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:40

Page 17

A hagyományos oktatótablók előnyei mellett a történelmi témájú oktató CD-ken helyet kaphattak olyan kiegészítő információk is, melyek segítségével a tanteremben igazán történelmi hangulat alakul ki. Az oktatást segítik az oktató-anyagokon található időszalagok, életrajzok, portrék, esemény leírások és természetesen a történelmi térképek, melyeket – a földrajzi lemezeken található anyagokhoz hasonlóan – tetszőlegesen nagyíthatunk, nyomtathatunk, ráadásul az egyes hadműveletek, mozgások és egyéb fontos jelöléseket ki-be kapcsolhatjuk. Ez egyrészről áttekinthetővé teszi a sokszor komplex anyagokat, másrészt egyszerűsödik a számonkérés is!

SLD009

SLD510

SLD007

SLD301

SLD008

SLD505

A teljes CD választékot lásd az árlistában!

Digitális tananyag

irodalomtörténet

Digitális tananyag

Interaktív történelem és

17


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

Interaktív

2010.10.30.

történelem

18:40

Page 18

Részletes időszalagok Rákattintva az egyes elemekre az okostáblán rögtön az adott téma kidolgozott anyagát láthatjuk, legyen szó

életrajzokról, hadműveletkről, térképekről, vagy grafikákról!

A normandiai partraszállás A II. világháború egyik legnagyobb és talán legfontosabb hadmĦvelete a normandiai partraszállás volt, mely az Overlord fedĘnevet kapta. 1944. június 6-án (D-nap) került sor a második frontvonal kiépítésére a szövetségesek által, melynek megvalósítására a teheráni konferencia óta készültek. A hadmĦvelet sikerességét az is nagyban befolyásolta, hogy a németek a partraszállás helyét a Somme-tól északra gondolták, hiszen az átkelés itt lett volna a legegyszerĦbb és a legrövidebb is. A Montgomery és Eisenhower nevével fémjelezhetĘ partraszállási kísérlet öt helyen irányzott elĘ partraszállás millió katonát mozgósított csupán a szövetségesek részérĘl egyszerre. A D-napo angol és kanadai erĘk szálltak partra az észak-franciaországi Caen városátó

Hawker Hurricane, amerikai vadászgép

Ha nincs interaktív táblája, használja vetítővászonnal! Próbálja ki! Töltsön le DEMO verziókat a www.iskola.okostabla.hu oldalról! SLD503

18

SLD504

SLD507

SLD509

SLD508

A teljes CD választékot lásd az árlistában!

A katalógusban szereplő árak nettó árak, nem tartalmazzák az ÁFA-t. A kiszállítás költségéről érdeklődjön munkatársunknál!


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:41

Page 19

Az interaktív táblás oktatás alapvető feltétele, hogy az iskola rendelkezzen jogtisztán használható képanyaggal. Erre nyújt megoldást a Stiefel galéria CD sorozata, amely bármelyik tábla szoftverével használható. A gondosan kiválogato, jó minőségű képek jól nagyíthatók, így az Ön tanítási slusához, elképzeléséhez opmálisan hozzáigazíthatók. A képek több tantárgy oktatásához is használhatók. A CD-k összeállításakor figyelembe veük az ado tantárgy tantervi követelményeit és a pedagógusok kívánságait. Például a magyar irodalmi galéria CD-n található 63 jeles, író és költő portréja melyek nem csak irodalomórákon, hanem történelem, hon- és népismeret tanításakor is használhatóak. A földrajzi vaktérképes galéria CD-n lévő 21 térkép a tudás felmérésére, a feladatmegoldási képesség fejlesztésére, akv órai munkára egyaránt alkalmas. A CD-n lévő valamennyi térkép nyomtatható, lehetővé téve az önálló munkát. Ön a saját igényei szerint állíthat össze feladatlapokat vagy felmérő dolgozatot.

Galéria CD-k A Sefel galéria CD-i egyedülállóak a magyar piacon. Több ezer darabos grafika és térkép gyűjteményünkből válogauk ki ezeket a képeket, amelyek segítségével Ön saját elképzelései szerint állíthatja össze az órák anyagát. Használjon jogszta, jó minőségű, egységes kivitelű képeket, magyar temakákat! A választék folyamatosan bővül.

SLDG01

SLDG18

SLDG02

SLDG08

SLDG05

SLDG09

SLDG12

SLDG16

SLDG17

SLDG04

Feladatszerkesztő CD-k A feladatszerkesztő CD-ket arra terveztük, hogy Ön néhány ka ntással létrehozhasson egy testreszabo, kinyomtatható feladatlapot vagy röpdolgozat-oldalt, minőségi térképekkel és grafikákkal. Minden témához 48-60 előre gyárto feladat közül választhat, amelyek lefedik a teljes témakört, és akár több változatú feladatlap elkészítését is lehetővé teszik. A feladatok száma bővíthető, és saját feladatot is létrehozhat.

SLD406

SLD407

SLD408

SLD409

SLD514

Tanulói gyakorló CD-k A Sefel áogó segítséget nyújt a tananyag elsajátásához: amit Ön megtaníto az interakv táblán, azt a diákok begyakorolhatják a tanulói gyakorló CD-vel. Változatos feladatok, többféle gyakorlási lehetőség, témazáró dolgozat módban pedig felmérhe az osztály tudás szintjét. Bár számítógépen történő használatra terveztük, egy apró trükkel interakv táblás gyakorlásra is használhatja.

SLD801

SLD802

SLD803

Digitális tananyag

eszköztára

Digitális tananyag

A kreatív tanár

SLD510

A katalógusban szereplő árak nettó árak, nem tartalmazzák az ÁFA-t. A kiszállítás költségéről érdeklődjön munkatársunknál!

19


2010-105_Conen_katalogus_digitalis:Conen_prosi_08

2010.10.30.

18:26

Page 20

Interaktív

osztályterem

Interaktív táblák Projektorok

A XXI. századi osztályterem megoldások szakértő kézből – Stiefel Interactive

Szavazórendszerek

Interaktív táblák

Dokumentumkamerák

Szavazórendszerek

Multimédia megoldások

Digitális palatábla

Digitális oktató anyagok

Dokumentumkamerák Számítógép, projektor

Galéria CD-k

Hangfalak Nyomtatók Szerelés, betanítás ISO9001:2009

Keresse további katalógusainkat! Stiefel Eurocart Kft. H-1155 Budapest, Kolozsvár u. 13. • H-1615 Budapest, Pf. 209 Tel.: (1) 414 7085, (1) 415 2022 • Fax: (1) 414 7080 www.stiefel.hu • iskola.stiefel.hu • e-mail: iskola@stiefel.hu Mindentudás boltja H-1064 Budapest, Podmaniczky u. 51. Tel.: (1) 414 0382, (20) 992 8132 mintabolt@stiefel.hu

www.interakveszkozok.hu

Románia Stiefel Eurocart s.r.l. Localitatea Osorhei, Nr. 280/S Zona Metropolitana Oradea Tel.: (02 59) 42 60 12 Fax: (02 59) 42 60 11 www.stiefel.ro e-mail: scoala@stiefel.ro

Minden egy helyen, ami az interaktív oktatáshoz kell! Szlovákia Stiefel Eurocart s.r.o. Ružinovská 1/A SK-82 102 Bratislava Tel.: (02) 4342 8904 Fax: (02) 4333 0078 www.stiefel-eurocart.sk stiefel@stiefel-eurocart.sk

Gondja van az eszközök kiválasztásával?

Vázolja elképzeléseit, és szállítjuk a megoldást!

www.iskola.okostabla.hu iskola@sefel.hu (1) 415-2010 (1) 414-7085

Stiefel - interaktív osztályterem 2010-2011  

Teljes megoldások XXI. századi osztálytermek berendezéséhez: interaktív táblák, szavazórendszerek, dokumentumkamerák és tartozékaik. Gyakorl...

Stiefel - interaktív osztályterem 2010-2011  

Teljes megoldások XXI. századi osztálytermek berendezéséhez: interaktív táblák, szavazórendszerek, dokumentumkamerák és tartozékaik. Gyakorl...

Advertisement