Page 1

R O T T E R D A M W O R L D P O RT W O R L D C I T Y R O T T E R D A M W O R L D P O RT W O R L D C I T Y R O T T E R D A M W O R L D P O RT W O R L D C I T Y Open huizen, bezoeken aan bouwplaatsen, interieurtrends en ‘Gluren bij de Buren’

Rotterdam laat zich als woonstad zien tijdens Woonmaand Je kunt het wel vertellen, maar het is veel beter om het gewoon te laten zien. Als het aan de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) ligt, zou dat het motto kunnen zijn van de Woonmaand in Rotterdam. “Rotterdam is een fantastische stad om in te wonen”, aldus Karakus. “Een stad met verrassende woonplekken, bijzondere architectuur, fraaie nieuwbouw en een betaalbaar aanbod. In oktober, tijdens de Woonmaand, laten we dat op allerlei manieren zien.” De Woonmaand is al begonnen. Afgelopen zaterdag, 25 september, vond de landelijke Nieuwbouwdag plaats en ook in Rotterdam waren talrijke nieuwbouwprojecten en modelwoningen open voor het publiek. Deze aftrap wordt komende zaterdag (2 oktober) gevolgd door Parfum de BoemBoem by Night. Dat is een tour door de stad die in het teken staat van wonen, waarbij u getrakteerd wordt op verrassende voorstellingen. Klap op de vuurpijl is een optreden van Colin Benders (Kyteman) in de bouwput van het nieuwe Stadskantoor. Voor meer informatie en voor kaartjes kunt u terecht op de website van

stadspromotiecentrum Rotterdam.info, dat de Woonmaand organiseert: www.rotterdam.info/woonmaand. Interieurtrends en nieuwbouwpresentatie Zaterdag 9 oktober vindt de open huizenroute van de NVM plaats. Een dag later, op zondag 10 oktober, kunt u in het atrium van Alexandrium Woonmall tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met de nieuwste trends op het gebied van woninginrichting. Ook kunt u daar presentaties van diverse Rotterdamse nieuwbouwprojecten zien. “Ik vind dit nou een heel aardige aanvulling op de Woonmaand”, zegt Karakus. “Wonen gaat immers niet alleen over je woning of je woonplaats, maar ook over de binnenkant, de inrichting.”

Gluren bij de Buren Op zondag 24 oktober wordt de Woonmaand afgesloten met Gluren bij de Buren. Langs diverse routes door de stad stellen Rotterdammers hun woningen open voor het publiek en vertellen hoe het is om in hun wijk te wonen. “Geen reclamepraatjes dus, maar eerlijke informatie van bewoners zelf”, licht Karakus toe. Langs de route, en soms in de huiskamers, vinden spetterende optredens plaats. Behalve bewoonde woningen kunt u tijdens Gluren bij de Buren ook modelwoningen en klushuizen bezoeken. www.rotterdam.info/woonmaand (voor meer informatie over alle events van de Woonmaand).

Praten met starterscoaches Weer een week later, op zondag 17 oktober, staat Rotterdam.info in het teken van koopstarters. In het nieuwe stadspromotiecentrum aan de Coolsingel 193-197 zijn op die dag starterscoaches aanwezig om koopstarters te adviseren. “Zij leggen hen uit wat er allemaal komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek”, aldus Karakus.

Kans op wooncheques en interieuradvies Alles over de laatste interieurtrends en presentaties van Rotterdamse nieuwbouwprojecten. Zondag 10 oktober, tussen 12.00 en 17.00 uur, is het atrium van Alexandrium Woonmall omgetoverd in een oase voor fijnproevers op het gebied van interieur en nieuwbouw. Maar er is meer dan alleen die presentaties. U kunt namelijk wooncheques van 250 euro winnen. Verder kunt u, als lezer van deze krant, een interieuradvies op maat krijgen, van een professionele interieurstylist. Om met die wooncheques te beginnen. Die worden onder de aanwezige bezoekers uitgereikt. U maakt kans er een te ‘winnen’, als u tussen 14.00 en 16.00 uur Alexandrium Woonmall bezoekt. De cheques, die te besteden zijn bij alle winkels in Alexandrium Woonmall, worden om 16.00 uur uitgereikt.

Om voor een gratis interieuradvies in aanmerking te komen, moet u wel iets doen: zich aanmelden op www.rotterdam.info/woonmaand. Dat kan tot 5 oktober. U laat daar uw gegevens achter en motiveert waarom juist u zo’n advies wel kunt gebruiken. Een jury beoordeelt deze motieven en kiest twintig aanmelders uit. Zij krijgen op 10 oktober gratis interieuradvies. www.rotterdam.info/woonmaand. www.alexandriumwoonmall.nl. Alexandrium Woonmall is te vinden aan de Watermanweg in Rotterdam (A20, afrit 16 (Prins Alexander/Capelle aan den IJssel)). Met bus, tram en metro: station Prins Alexander.

Alexandrium Woonmall is zaterdag 10 oktober dé plek om uw licht op te steken over interieurtrends. De Stichting Woonpromotie Rotterdam, die de redactie voor deze pagina verzorgt, wordt gesponsord door de Rabobank.


R O T T E R D A M W O R L D P O RT W O R L D C I T Y R O T T E R D A M W O R L D P O RT W O R L D C I T Y R O T T E R D A M W O R L D P O RT W O R L D C I T Y

Project Johan de Wittpark nu opgeleverd

Exclusieve appartementen aan Bergse Achterplas

Elegant, comfortabel en exclusief. Zomaar een paar termen die van toepassing zijn op de appartementen van project Johan de Wittpark in Rotterdam-Hillegersberg. Het project, dat inmiddels is opgeleverd, telt 23 zeer luxe appartementen, verdeeld over vier gebouwen, pal aan de Bergse Achterplas. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar.

beschikbare woningen variëren in oppervlakte van 123 tot 209 vierkante meter. De afwerking is hoogwaardig en de indeling is ruimtelijk. De indeling van uw appartement kunt u in veel gevallen nog naar uw eigen voorkeur aanpassen. En of u nu kiest voor twee of drie slaapkamers, een extra studeerkamer of een open keuken: elk appartement biedt een betoverend uitzicht op de fraai aangelegde tuin en de waterplas. U hoeft overigens niet te vrezen voor parkeerproblemen: u kunt bij uw appartement één en bij sommige appartementen zelfs twee eigen parkeerplaatsen in de ondergrondse garage kopen. Belangrijk daarbij is dat die garage goed is beveiligd en via liften en een hellingbaan te bereiken is.

Vanaf 520.000 euro

De prijzen van de nog beschikbare appartementen beginnen bij 520.000 euro (v.o.n.). Van de 23 appartementen zijn er nog zes beschikbaar. Bij drie daarvan is een eigen parkeerplaats bij de prijs inbegrepen.

Een andere wereld

Modelwoning in project Johan de Wittpark.

Wonen aan het water wordt in Johan de Wittpark letterlijk genomen; een mooie tuin met gazon en een steiger scheiden de appartementen van de Bergse Achterplas. Vanaf uw fantastische buitenterras hoort u het water klotsen. Het uitzicht over de plas is bovendien adembenemend.

Rust en comfort

In Johan de Wittpark komt u echt tot rust. Niet alleen de locatie aan de plas zorgt daarvoor, ook het project zelf. De architectuur is stijlvol en elegant, de woningen royaal, luxe en comfortabel. De nog

Hillegersberg is een andere wereld. De Bergse Plassen en omringende lanen ademen de sfeer van de jaren dertig. Statige villa’s, mooie gevels, een luxueus winkelgebied en veel natuurschoon kenmerken dit deel van Rotterdam. Op de Bergse Plassen kunt u zeilen en roeien en in de omgeving kunt u volop wandelen, fietsen en golfen. Toch ligt Hillegersberg dicht bij het centrum van Rotterdam, met al zijn winkel-, uitgaans- en culturele voorzieningen. www.johandewittpark.nl. 010-4248888 (Ooms Makelaars), 010-4528166 (Ton Lauwaars Makelaardij) of 020-7162418 (Engel&Völkers).

Uitzicht vanuit project Johan de Wittpark op de Bergse Achterplas.

Bezoek de modelwoning Johan de Wittpark ligt op de hoek van de Straatweg en de Johan de Wittlaan, aan de Bergse Achterplas in Rotterdam (Hillegersberg). U kunt op afspraak de modelwoningen aan de Straatweg 83A en Johan de Wittlaan 28 bezoeken. De Stichting Woonpromotie Rotterdam, die de redactie voor deze pagina verzorgt, wordt gesponsord door de Rabobank.

SWR-pagina 29 september 2010  

SWR-pagina 29 september 2010

SWR-pagina 29 september 2010  

SWR-pagina 29 september 2010

Advertisement