Page 1

ROTTERDAM WERELDSTAD OM IN TE WONEN Metamorfose nieuwbouw NIEUWBOUW woonbeurs Rotterdam LiViN’ C R U I S E

T E R M I N A L

R O T T E R D A M

WOONBEURS ZATERDAG

ZONDAG

17 + 18

MAART 12.00-17.00 UUR

HUUR & KOOP GRATIS TOEGANG

WWW.WONEN IN ROTTERDAM.NL ROTTERDAMWORLDPORTWORLDPLACETOLIVEROTTERDAMWORLDPORTWORLDPLACE

Wonen in een rustige en kindvriendelijke buurt, met de stad om de hoek

Verrassend, laagdrempelig, overzichtelijk en compleet. De jaarlijkse nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ gooit het dit jaar over een andere boeg. De beurs, die zaterdag 17 en zondag 18 maart plaatsvindt in de Cruise Terminal op de Wilhelminapier in Rotterdam, is totaal anders van opzet: u volgt, over een rode loper, een route ‘door de stad’, langs wijken en buurten met woningaanbod. De beursvloer is verdeeld in ‘Boven de Maas’, ‘Onder de Maas’ en ‘Centrum’. De projecten zijn afgebeeld op panelen,

met grote foto’s of impressies. U vindt er appartementen, stadswoningen, eengezinswoningen, tweekappers, villa’s en vrije kavels, maar ook klushuizen. De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. De initiatiefnemer is ook dit jaar de Stichting Woonpromotie Rotterdam. Op deze pagina vindt u alvast een preview met enkele projecten ‘beneden de rivier’, die ook op de beurs te zien zijn. Volgende week (woensdag 14 maart) valt een complete special over de beurs op uw deurmat, eveneens via deze krant.

● www.woneninrotterdam.nl/livin (voor veel meer informatie en een overzicht van de deelnemende projecten).

Grootscheepse vernieuwing geeft Pendrecht nieuw gezicht

Het Mooie Plan: bouw deelplan 2 van start

De Borders: royaal wonen in een groene omgeving

Groen, ruim, rustig en kindvriendelijk, met de stad binnen handbereik. Dat maakt wonen in nieuwbouwproject Het Mooie Plan in RotterdamLombardijen zo aantrekkelijk. De verkoop van deelplan 2 gaat zo goed, dat de bouw daarvan op 10 februari is gestart.

Ruime eengezinswoningen met grote tuinen, fraaie appartementen en veel groen. Dat wordt het nieuwe gezicht van Pendrecht in RotterdamZuid. Daar realiseert Woonstad Rotterdam De Tuin op het Zuiden. Een van de projecten die nu in verkoop zijn, is De Borders.

Deelplan 2 bestaat uit twee fases: Madelief en Jasmijn. Die namen zijn niet zomaar gekozen. Ze zeggen iets over de groene aankleding van het project. Net als bij het eerste deelplan is daar bij deelplan 2 veel aandacht voor. Een buurtpark, veel openbaar groen rondom de straten én water bepalen dan ook het beeld. In een lager gelegen wilde tuin, met kruidige beplanting, kunnen kinderen op avontuur.

De Borders krijgt, uitgesmeerd over twee fases, 78 eengezinswoningen met fraaie kappen, opvallende deur- en raamlijsten, bakstenen met warme kleuren en witte kozijnen. Op dit moment is de eerste fase in verkoop. De 44 woningen in deze fase combineren elementen uit de geliefde architectuur van de jaren dertig en vijftig met elkaar. U beschikt over drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder, waar u twee extra (slaap)kamers van kunt maken. Bovendien kunt u als optie een uitbouw of dakkapel laten realiseren. De prijzen zijn nu met 10.000 euro verlaagd en beginnen bij 194.000 euro (v.o.n.). Dit is inclusief een eigen parkeerplaats. De eerste woningen van deze fase worden komende zomer opgeleverd.

Vanaf 185.900 euro Deelplan 2 krijgt eengezinswoningen in rustige, autoluwe buurtjes. In de fase Jasmijn gaat het om 43 ruim opgezette tuinwoningen, verdeeld over vier typen. De woningen zijn ruim en u kunt nog meer woonruimte krijgen door uw woning uit te laten bouwen. Dan haalt u een oppervlakte tot 138 of zelfs 142 vierkante meter. De fase Madelief telt veertig tuinwoningen. De prijzen beginnen bij 185.900 euro (v.o.n.).

om eengezinswoningen. De appartementen zijn te vinden aan de Burghsluissingel en de Dinteloordstraat. De huren beginnen bij 751 euro, inclusief servicekosten en een parkeerplaats. De eengezinswoningen vallen onder project De Borders. Woonstad Rotterdam moet deze woningen nog in de verhuur brengen. De huurprijzen beginnen bij 825 euro. Veel groen, grote tuinen De Tuin op het Zuiden is een vernieuwingsoperatie in de Ossenissebuurt en de Tiengemetenbuurt, waarbij in fases ongeveer 1.000 verouderde portiekflats plaatsmaken voor ruim 500 eengezinswoningen en moderne appartementen. De wijk is ooit, na de oorlog, als een tuinstad met veel parkachtig groen ontworpen. Met die erfenis wordt zorgvuldig omgegaan. Groen blijft dan ook de dominante kleur. Niet alleen omdat de buitenruimte weer parkachtig wordt ingericht, maar ook dankzij de enorme tuinen; de meeste eengezinswoningen beschikken over een tuin van twaalf meter diep of meer.

Ook woningen te huur In De Tuin op het Zuiden zijn ook woningen te huur. Het gaat om appartementen die u per direct kunt betrekken en ● www.detuinophetzuiden.nl. ● 010-4248888 (Ooms Makelaars). ● 010-4803088 (Schildtvoorde Makelaars). ● Wilt u meer weten over De Borders? Kom dan zaterdag 17 of zondag 18 maart naar de nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ in de Cruise Terminal in Rotterdam en informeer naar dit project in de lounge van Ooms Makelaars. U kunt ook naar Het Tuinhuis aan de Sliedrechtstraat in Rotterdam, elke vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur. Impressie De Borders, in De Tuin op het Zuiden.

Zegt u maar hoe u straks wilt wonen Impressie Het Mooie Plan

● www.hetmooieplan.nl. ● 010-4803088 (Schildtvoorde Makelaars). ● 010-4832850 (Kolpa Makelaars). ● Wilt u meer weten over Het Mooie Plan? Kom dan zaterdag 17 of zondag 18 maart naar de nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ in de Cruise Terminal in Rotterdam (beursvloer ‘Rotterdam aanbod beneden de rivier’).

Volg het laatste nieuwbouwnieuws Wilt u op de hoogte blijven van het nieuwbouwnieuws uit Rotterdam? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van de Stichting Woonpromotie Rotterdam: www.woneninrotterdam.nl/mail/aanmelden. U kunt het nieuws ook volgen via Twitter: @wereldwonenrdam.

Buur & Buurt, uw plek in Zuidwijk Het Rotterdamse Zuidwijk ondergaat een ware metamorfose. Oude woningen worden gesloopt en daarvoor in de plaats komen nieuwe eengezinswoningen en appartementen. Een van deze projecten is Buur & Buurt. Aan het Brekelsveld verrijzen straks eengezinswoningen in een aansprekende architectuur met schuine kappen. De woningen liggen in kleine buurtjes met veel ruimte voor ontmoeten en spelen, of om te genieten van de rust. De woningen zijn ruim opgezet (circa 115 vierkante meter) en beschikken over drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder. De prijzen van de woningen beginnen bij ongeveer 200.000 euro (v.o.n.). De verwachting is dat de woningen van de eerste fase in de zomer van 2012 in de verkoop gaan. De eerste woningen worden dan aan het begin van 2013 opgeleverd.

Meedoen aan woonenquête Eén ding is zeker: Buur & Buurt wordt vooral een gezellige plek met veel voorzieningen binnen handbereik. Wat echter nog niet vaststaat, is hoe de woningen eruit komen te zien. Want daar kunt u nog over meedenken. Hoeveel slaapkamers heeft u het liefst? Welke gevel vindt u het mooist? En wat is de ideale tuinligging? Ontwikkelaar ERA Contour wil weten hoe u het liefste wilt wonen en organiseert daarom vanaf 17 maart een woonenquête. U kunt hieraan meedoen door een e-mail te sturen naar buurenbuurt@eracontour.nl. U ontvangt vervolgens een link naar de website, om aan de enquête mee te doen. En wie weet woont u straks in uw ideale woning. ● Wilt u meer weten over Uit & Thuis? Kom dan zaterdag 17 of zondag 18 maart naar de nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ in de Cruise Terminal in Rotterdam (beursvloer: ‘Rotterdam aanbod beneden de rivier’).

ROTTERDAM WERELDSTAD OM IN TE WONEN

Preview pagina Rotterdam LiViN - aanbod beneden de rivier (7 maart 2012)  

Pagina in huis-aan-huis-blad De Echo over Rotterdam LiViN, met projecten beneden de rivier.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you