Page 1

ROTTERDAM WERELDSTAD OM IN TE WONEN Metamorfose nieuwbouw NIEUWBOUW woonbeurs Rotterdam LiViN’ C R U I S E

T E R M I N A L

R O T T E R D A M

WOONBEURS ZATERDAG

ZONDAG

17 + 18

MAART 12.00-17.00 UUR

HUUR & KOOP GRATIS TOEGANG

WWW.WONEN IN ROTTERDAM.NL ROTTERDAMWORLDPORTWORLDPLACETOLIVEROTTERDAMWORLDPORTWORLDPLACE

Verrassend, laagdrempelig, overzichtelijk en compleet. De jaarlijkse nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ gooit het dit jaar over een andere boeg. De beurs, die zaterdag 17 en zondag 18 maart plaatsvindt in de Cruise Terminal op de Wilhelminapier in Rotterdam, is totaal anders van opzet: u volgt, over een rode loper, een route ‘door de stad’, langs wijken en buurten met woningaanbod. De beursvloer is verdeeld in ‘Boven de Maas’, ‘Onder de Maas’ en ‘Centrum’. De projecten zijn afgebeeld op panelen,

met grote foto’s of impressies. U vindt er appartementen, stadswoningen, eengezinswoningen, tweekappers, villa’s en vrije kavels, maar ook klushuizen. De beurs is op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. De initiatiefnemer is ook dit jaar de Stichting Woonpromotie Rotterdam. Op deze pagina vindt u alvast een preview met enkele projecten ‘boven de rivier’, die ook op de beurs te zien zijn. Volgende week (woensdag 14 maart) valt een complete special over de beurs op uw deurmat, eveneens via deze krant.

● www.woneninrotterdam.nl/livin (voor veel meer informatie en een overzicht van de deelnemende projecten).

Expeditie Noord: zelf ontwerpen, anderen laten bouwen

Bouw zelf je huis in Rotterdam Noord Zelf een huis bouwen, in een wijk in opkomst, voor een aantrekkelijke prijs? Dat is geen toekomstmuziek, dat is Expeditie Noord. Expeditie Noord is een project dat particulieren de kans geeft om voor een aantrekkelijke prijs hun eigen koopwoning te realiseren in een van de Rotterdamse woonwijken die het meest in opkomst zijn: Noord. Je bepaalt zélf hoe je huis eruit komt te zien en wordt bij de ontwikkeling begeleid door een team van professionals met veel ervaring.

singen te staan. Na een verkenning bepaal je je denkrichting. Vervolgens maak je, samen met de architect, een ontwerp. Daarna start de bouw, terwijl jij zelf de opdrachtgever bent. Dat betekent dat je, in overleg, bijstuurt waar je dat nodig vindt. Uiteindelijk volgt de oplevering en is de woning van jou. Extra bijzonder: De woningen zijn in overleg met de buren ontworpen. Dat schept meteen een band, wat de sfeer in de buurt ten goede komt.

Omdat je je huis zelf ontwerpt, voldoet het aan al jouw eisen. En je hoeft niet zelf te klussen. Een vakkundig team van specialisten – projectleider, architect, constructeur en aannemer – staat klaar om het plaatje dat jij in je hoofd hebt, uit te voeren. Zo kom je onderweg niet voor verras-

Te koop: buitenmuren Stap je nu in, dan koop je een casco woning. Je koopt dus de buitenmuren. Van binnen heb je nog alle vrijheid. Je bepaalt zelf het aantal kamers. Misschien wil je wel één open ruimte? De verwachte oplevering van de eerste cascowoningen is voorjaar 2013. De richtprijs is 1.750 euro per vierkante meter (casco). Daar komt nog ongeveer 250 euro

Expeditie Noord, locatie Provenierstraat.

Expeditie Noord, locatie Herlaerstraat.

per vierkante meter bij voor de afbouw. Dat is exclusief keuken en badkamer. Drie locaties in Noord Expeditie Noord is een initiatief van woningcorporatie Havensteder, BAM Woningbouw en Urbannerdam. Zij bieden in Noord drie locaties aan waar de nieuwe woningen moeten verrijzen: de Proveniersstraat (Provenierswijk), de Herlaerstraat (Agniesebuurt) en de Jensiusstraat (Oude Noorden). Interesse? Ga naar www.expeditienoord.nl en meld je aan. ● www.expeditienoord.nl. ● Wil je meer weten over Expeditie Noord? Kom dan zaterdag 17 of zondag 18 maart naar de nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ in de Cruise Terminal in Rotterdam en informeer naar dit project op de beurs (beursvloer: ‘Rotterdam aanbod Centrum’).

Expeditie Noord, locatie Jensiusstraat.

Huren op z’n Rotterdams: midden in de stad, midden in het leven

Start verhuur appartementen Nieuw Crooswijk Het ligt nabij het Kralingse Bos en de binnenstad, en heeft winkels en openbaar vervoer op loopafstand. Wandeloord, een grootschalig nieuwbouwproject in de Rotterdamse wijk Nieuw Crooswijk, krijgt steeds meer vorm. Zeer binnenkort, op zaterdag 24 maart, start de verhuur van 31 vrije sector appartementen. Wandeloord, een project van de Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk (OCNC), is zeer gevarieerd. Het woningaanbod betreft appartementen en eengezinswo-

Volg het laatste nieuwbouwnieuws Wilt u op de hoogte blijven van het nieuwbouwnieuws uit Rotterdam? Meldt u zich dan aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van de Stichting Woonpromotie Rotterdam: www.woneninrotterdam.nl/mail/aanmelden. U kunt het nieuws ook volgen via Twitter: @wereldwonenrdam.

ningen in allerlei soorten en maten en ook de uitstraling is steeds anders. Dat komt doordat zes architecten aan het project verbonden zijn. Wandeloord bestaat bovendien uit blokken, die elk zijn onderverdeeld in ‘Huizen’. Die ‘Huizen’, die uit appartementen of eengezinswoningen bestaan, hebben steeds een andere sfeer en architectuur.

der. De luxe keuken is compleet met inbouwapparatuur en de badkamer voorzien van een douche en ligbad. De verhuur verloopt collegiaal via Ooms Makelaars en Verwey Vastgoed. De oplevering wordt vanaf mei (2012) verwacht.

De huurappartementen De huurappartementen zijn te vinden in drie ‘Huizen’: het Huis van Dromen, het Huis van Inspiratie en het Huis van Morgen. Het gaat om 31 drie- en vierkamerappartementen variërend in grootte van 81 tot 137 vierkante meter. Allemaal zijn ze ruim, fraai afgewerkt en voorzien van alle gemakken. Elke woning heeft een zonnige buitenruimte, uitzicht op de mooie binnentuin, een privé parkeerplaats en een ruime berging in de kel● www.hureninNC.nl. ● 010-4248888 (Ooms Makelaars). ● 010-2660000 (Verwey Vastgoed). ● Wilt u meer weten over huren in Nieuw Crooswijk? Kom dan zaterdag 17 of zondag 18 maart naar de nieuwbouw woonbeurs Rotterdam LiViN’ in de Cruise Terminal in Rotterdam en informeer naar dit project op de beurs (beursvloer: ‘Rotterdam aanbod boven de rivier’).

Vrije sector huurappartementen Nieuw Crooswijk.

ROTTERDAM WERELDSTAD OM IN TE WONEN

Preview pagina Rotterdam LiViN - projecten boven de rivier (7 maart 2012)  
Preview pagina Rotterdam LiViN - projecten boven de rivier (7 maart 2012)  

Pagina in huis-aan-huis-blad De Echo over Rotterdam LiViN, met projecten boven de rivier.

Advertisement