Page 1

WOONBEURS

010

Alles over wonen op Rotterdam LiViN’ “Alles over wonen. In drie woorden is de woonbeurs Rotterdam LiViN’ samen te vatten. Het jaarlijkse evenement vindt komend weekend plaats, op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Plaats van handeling is het monumentale oude Postkantoor (Post Rotterdam), aan de Coolsingel in Rotterdam. Als LiViN’ Guide ben ik de laatste weken druk geweest met campagne voeren, via Twitter, Facebook en vooral ook in de stad zelf, door verhalen te vertellen over de beurs en over Rotterdam. Ik deed (en doe) dit samen met andere ‘Groene Mannetjes’. Nog even doorgaan, en dan is het dus zo ver.”

Nieuwbouw, bestaande bouw, koop en huur “Behalve nieuwbouwwoningen in Rotterdam (en regio) vindt u op de beurs ook bestaand aanbod. Het gaat in beide gevallen om koop- en huurwoningen. Rabobank Rotterdam geeft advies over uw financiële mogelijkheden.”

Zelfbouw, architecten en financieel advies “Daarnaast, en dat is erg leuk. is er een zelfbouwplein. De gemeente presenteert daar kavels, klushuizen en een oud schoolgebouw waarin u zelf uw ideale woning kunt realiseren. Op de eerste beursdag gaan het eerste schoolgebouw en enkele zelfbouwkavels in bestaande wijken in verkoop. Meteen om 12.00 uur. Wethouder Hamit Karakus geeft het startsein. Zorg dat u erbij bent. Architecten zijn aanwezig voor advies.”

Hotspots, wijkinfo en entertainment “Bijzonder is verder dat culturele of andere hotspots uit de stad zich presenteren. Verder is er wijkinformatie. Hans Worst maakt Rotterdamse hotdogs, een barista serveert heerlijke koffie en thee en er zijn leuke acts. Die mag ik zelf verzorgen, samen met een van mijn collega LiViN’ Guides.”

Kans op gratis woninginrichting “Nóg een reden om naar de beurs te gaan: onder bezoekers wordt een complete woninginrichting verloot. Als u zich laat registreren bij de entree, maakt u hier kans op. In deze special leest u meer over de beurs. Nog veel meer informatie staat op de site woneninrotterdam.nl/livin. Ik zie u graag, komende zaterdag of zondag, op Rotterdam LiViN’.”

IN DEZE SPECIAL: De Rotterdam: een bruisende verticale stad ‘Ik viel direct voor ontwerp CalypSO’ Tot € 70.000 voordeel in Nieuw Crooswijk zelfbouw op (on)verwachte plekken


WOONBEURS KOOP • HUUR • FINANCIEEL ADVIES ZELFBOUW • WIJKINFORMATIE • ACTS NIEUWBOUW • BESTAANDE BOUW

ten die advies geven. verder vertelt de beurs het verhaal van rotterdam als aantrekkelijke (woon)stad. Kortom: alles over wonen in rotterdam onder één dak.

ZATERDAG 16 EN ZONDAG 17 MAART GEOPEND VAN 12.00 TOT 17.00 UUR OUDE POSTKANTOOR, COOLSINGEL WWW.WONENINROTTERDAM.NL

TROY-51178

De Woonbeurs Rotterdam LiViN’ is dit jaar compleet vernieuwd. u vindt er nieuwbouw, bestaande bouw, koop, huur en zelfbouw, zoals kavels en klushuizen. Ook zijn er architec-

010


WOONBEURS 010

16 & 17 MAART OUDE POSTKANTOOR COOLSINGEL 42 ROTTERDAM WWW.WONENINROTTERDAM.NL

‘Ik viel direct voor het ontwerp van CalypSO’

Impressie Kaap Belvedère.

Özde Özdemir (25 jaar) werkt in Rotterdam en studeert daarnaast Economie en Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden. Ze is een van de eerste kopers van een appartement in CalypSO in het hart van Rotterdam, en kijkt reikhalzend uit naar het moment dat ze er kan gaan wonen. “Vanaf dag één viel ik voor het ontwerp van CalypSO”, zegt Özde. “Toch heb ik ook verder gekeken om te kunnen vergelijken, maar ik vond nergens deze perfecte mix van sprankelende architectuur, locatie en prijs.”

Meedenken en meebeslissen Özde weet het zeker: dit wordt háár zomer. “Want dan kan ik volop genieten van mijn nieuwe appartement. Mijn nieuwe huis biedt een prachtige, lichte woonruimte van 64 vierkante meter met een vrij uitzicht. Omdat ik heb kunnen meedenken over het interieur, zoals de badkamer en de keuken, is het al echt mijn eigen plek. Op het moment dat ik de maquette zag, was ik meteen verliefd op het ontwerp. De koop- en huurprijzen zijn aantrekkelijker geworden en nu ook bereikbaar voor starters.”

De uitstraling van toen, het comfort van nu Alles is er altijd een beetje anders, en dat maakt Katendrecht zo aantrekkelijk. De wijk in Rotterdam, die omringd wordt door water, zit in de lift. Zo ook nieuwbouw- en renovatieproject Kaap Belvedère. Omdat Woonstad Rotterdam in de tweede fase de vereiste voorverkoop van vijftig procent heeft gehaald, start binnenkort de renovatie hiervan. Kaap Belvedère, op de hoek van Rechthuisstraat en de Veerlaan, krijgt in totaal 54 woningen. Het project dankt zijn naam aan het historische Grand Café Belvedère, een jazzcafé en

dancing waar zeelieden en muzikanten uit de hele wereld hun vertier zochten. Met uitzicht op de Maas werd er muziek gemaakt en gefeest tot in de kleine uurtjes.

Gemak binnen handbereik

Hoge ramen, hoge plafonds

Verkoop 26 eengezinswoningen

In drie fases worden op en nabij deze historische locatie 54 karakteristieke koopwoningen gerenoveerd of nieuw gebouwd. Het gaat om eengezinswoningen (drie en vier lagen), benedenwoningen, bovenwoningen en appartementen, variërend van 113 tot 165 vierkante meter. Bijzonder zijn de hoge ramen en de hoge plafonds. Er zijn verschillende indelingsvarianten en opties mogelijk.

Behalve de start van de bouw van de tweede fase, bereikt Kaap Belvedère dit voorjaar nog een andere mijlpaal: de start verkoop van fase 3: 26 nieuwbouw eengezinswoningen met tuin. Fase 1 is op één woning na uitverkocht. De nieuwbouw/renovatie hiervan is in volle gang. In fase 2 is nog een beperkt aantal appartementen beschikbaar.

Meer informatie over Kaap Belvedère is te vinden op Rotterdam LiViN’. www.kaapbvd.nl.

Uitzicht vanuit de Landbouwtoren.

Wonen in CalypSO, waarvan de eerste opleveringen inmiddels zijn begonnen, is wonen met gemak binnen handbereik. In het gebouw zit een Albert Heijn, winkels en uitgaansvoorzieningen liggen om de hoek en het Centraal Station bevindt zich op loopafstand. “Naar mijn werk kan ik lopend en de universiteit in Leiden is makkelijk bereikbaar met de trein”, aldus Özde. “Om naar het theater of de film te gaan, hoef ik alleen maar de deur uit. CalypSO is op alle punten mijn droomhuis.”

Meer informatie over CalypSO is te vinden op Rotterdam LiViN’. www.calypsoyou.nl.

De Landbouwtoren: ruimte, rust en Rotterdam Een combinatie tussen snel en stads leven, én rust, ruimte, privacy en ontspanning. Dat vindt u in de Landbouwtoren in Rotterdam. Daar komen de rust van tuindorp Vreewijk en de talrijke faciliteiten van de stad bij elkaar. Als u voor 1 april beslist, kunt u zelf uw keuken uitkiezen. De Landbouwtoren krijgt 140 luxe en betaalbare huurappartementen, verdeeld over 22 verdiepingen. Het gebouw wordt in juni opgeleverd. De twee-, drieen vierkamerappartementen variëren van 79 tot 97

vierkante meter. U beschikt over een eigen parkeerplek in de afgesloten, deels overdekte parkeergarage. Op de begane grond komen zeven bedrijfsruimten. Ook de 22 appartementen in de galerij en de zeven eengezinswo-

ningen met groot dakterras op het zuiden zijn in de verhuur. Uit een eerdere bouwfase zijn al 33 eengezinswoningen opgeleverd en verhuurd.

Onbetaalbaar uitzicht Wonen in de Landbouwtoren is kiezen voor kwaliteit. Bij de ontwikkeling is een balans gevonden tussen woongenot, luxe en een scherpe prijs. Bijzondere

kenmerken zijn de fraaie natuurstenen entree en de panoramaramen (van vloer tot plafond), die een onbetaalbaar uitzicht en veel daglicht garanderen. Ook heel waardevol: de privacy; u heeft geen inkijk en het aantal appartementen per etage is beperkt: slechts zes.

winkelcentrum Zuidplein, het Zuiderpark, Ahoy en het Ikazia Ziekenhuis bevinden zich ‘om de hoek’. Verder zijn er uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, zoals de metro.

Grote voorzieningen

Meer informatie over de Landbouwtoren is te vinden op Rotterdam LiViN’.

Maar ook de omgeving mag er zijn. Voorzieningen als

www.landbouwbuurt.nl.


WOONBEURS 010

16 & 17 MAART OUDE POSTKANTOOR COOLSINGEL 42 ROTTERDAM WWW.WONENINROTTERDAM.NL

Bruisende verticale stad krijgt gestalte Een bruisende verticale stad, waarin wonen, werken, winkelen en ontspannen samengaan. In De Rotterdam gebeurt het. Het spraakmakende gebouw van architect Rem Koolhaas is het grootste bouwproject van Nederland. De verkoop van de appartementen is bezig. Nog deze week (vrijdag 15 maart) bereikt de woontoren het hoogste punt. Eind dit jaar is de oplevering.

Uitzicht vanuit 44/floors in De Rotterdam

De woontoren is de derde toren van De Reus, zoals het gebouw in Rotterdam ook wel wordt genoemd. De andere twee torens, waarin kantoren, hotelfaciliteiten en andere voorzieningen komen, bereikten hun hoogste punt eerder. De appartementen zijn in verkoop en verhuur onder de naam 44/floors.

360 graden uitzicht Bij bijna alle hoogbouwprojecten is het uitzicht een van

de bijzondere kwaliteiten. Maar bij 44/floors verbleken alle eerdere vergezichten. Het gebouw biedt 360 graden uitzicht op de stad en het achterland. En om niets van die prachtige vergezichten te missen, reiken de raampartijen van de vloer tot het plafond. Bij 44/floors lijkt de overtreffende trap maatgevend. Toch is het niet een gebouw voor alleen de happy few. Ook starters kunnen in De Rotterdam wonen. De keuze is dan ook

De weg naar Kralingen: nieuw wonen, oude stijl Ruime eengezinswoningen met diepe tuinen en een eigen parkeerplaats, in een historische bouwstijl met traditionele materialen en veel variatie. En dat in Kralingen, een van de mooiste wijken van Rotterdam. Dat is nieuwbouwproject De weg naar Kralingen. De start verkoop vindt dit voorjaar plaats. Bijzonder aan de weg naar Kralingen is het

ontwerpproces. In 2011 en 2012 vonden diverse workshops plaats. Belangstellenden konden tijdens die workshops meedenken over architectuur, ligging en omvang van de woningen. Dat heeft geleid tot een zeer gevarieerd project. De woningen krijgen drie of vier lagen, en de architectuur wordt traditioneel, met wisselende kleuren, bouwhoogten en dakvormen. Dit alles leidt tot een statig gevelbeeld. Achter die fraaie

woonnieuws volgen

gevels kunt u uw plattegrond eenvoudig aanpassen aan uw wensen. Een grote woonkeuken beneden met een vide? Een speelkamer voor de kinderen? Eén grote open loftruimte? Twee badkamers? Een andere kap? U zegt het maar. Er zijn allerlei indelingsvarianten mogelijk. Bovendien kunt u uw huis uitbreiden met open uitbouwen.

krijgt vierlaagse herenhuizen met uitzicht op een singel, drielaagse stadswoningen aan een rustige, groene straat en intieme hofwoningen aan een autovrije straat. De prijzen beginnen bij 249.000 euro (v.o.n.).

Meer informatie over de weg naar Kralingen is te vinden op Rotterdam LiViN’. www.dewegnaar kralingen.nl.

Culturele en culinaire hotspot De Rotterdam ligt op de Wilhelminapier, aan de Nieuwe Maas, naast de Cruise Terminal waar geregeld cruiseschepen aanleggen. De pier biedt fantastische voorzieningen, zoals het Nieuwe Luxor Theater, filmhuis Lantaren/Venster, het Nederlands Fotomuseum en diverse toprestaurants.

Meer informatie over 44/floors De Rotterdam is te vinden op Rotterdam LiViN’.

Vanaf 249.000 euro

www.44floors.com.

De weg naar Kralingen

E-mail nieuwsbrief: woneninrotterdam.nl/mail/aanmelden

enorm. De prijzen variëren van 180.000 tot 750.000 euro (v.o.n.).

Facebook: www.facebook.com/woneninrotterdam.nl

Twitter: @wereldwonenrdam of @DeLivinGuide


WOONBEURS 010

16 & 17 MAART OUDE POSTKANTOOR COOLSINGEL 42 ROTTERDAM WWW.WONENINROTTERDAM.NL

Riant wonen in het groen nabij de binnenstad Een bijzondere wijk, waarin u de ruimte heeft. Dat is Park 16Hoven. Uw huis is riant, de tuin is groot en de omgeving is groen. Een park, schitterende polders en de binnenstad liggen in de directe omgeving. Op dit moment zijn er diverse projecten in verkoop. Op Rotterdam LiViN’ krijgt u er komend weekend meer informatie over. Stijlvol aan een brede laan Woningen met klasse, waaronder twee-, drie- en vierkappers. Kalliste realiseert ze in nieuwbouwproject De Allee. De huizen komen aan een groene laan. In de eerste fase is nog één tweekapper

beschikbaar. De koopsom? 368.500 euro (v.o.n.). De bouw van fase 1 start zaterdag 16 maart. Fase 2 gaat dit voorjaar in verkoop. www.deallee.nl. 040-2635944 (Kalliste).

Villa’s op een droomplek Klassiek en stijlvol. De villa’s en tweekappers die ABB Bouwgroep in De Vijverbuurt realiseert, zijn anders dan anders. De eerste negen woningen van fase De Binnensingel zijn in verkoop. De prijzen beginnen bij 468.960 euro (v.o.n.). U heeft de vrijheid uw villa of tweekapper naar eigen smaak in te delen en uit te bouwen. www.vijverbuurtdebinnen singel.nl. 0184-495495 (ABB Bouwgroep).

Speels, statig, stedelijk en groen

Impressie De Allee.

Impressie De Vijverbuurt.

Impressie Loofrijk.

Speels, statig, stedelijk en groen. Loofrijk heeft veel gezichten. Het project omvat drie- en vierlaagse eengezinswoningen met een stedelijke architectuur en een zonnige achtertuin. De groene gedachte is leidend: zonnepanelen, vloerverwarming, veel groen en uitzicht op het Westerdijk-park. De prijzen? Vanaf 265.000 euro (v.o.n.). www.loofrijkrotterdam.nl. 010-4228725 (Van der Werf Makelaardij).

Vrij om zelf uw huis in te delen Het is er groen en het ligt op fietsafstand van de binnenstad. Maar De Fluwelen Weide in Park 16Hoven is om nóg een reden bijzonder: u bepaalt hoe de indeling van uw huis wordt. De rijwoningen en tweekappers zijn tot stand gekomen in samenspraak met toekomstige kopers en nog geheel naar uw wensen aan te passen. Tijdens een woonworkshop kunt u met een interieurarchitect aan de slag. De prijzen beginnen bij 260.000 euro (v.o.n.).

www.defluwelenweide.nl 030-6867473 (Synchroon).

Meer mogelijkheden op kavels Park 16Hoven Een kangoeroewoning om voor je ouders te zorgen, een twee- of meerkapper of een villa met praktijkruimte. In Park 16Hoven in Rotterdam kunt u voortaan veel meer zelf bouwen dan u denkt. Alleen, of met anderen. “De kavels in Park 16Hoven zijn nu tussen de 600 en 1.200 vierkante meter en bedoeld voor vrijstaande woningen”, legt Ditty Blom van de gemeente uit. “Hiermee sluiten we mensen uit die 600 vierkante

De Juffers: landelijk, riant en betaalbaar Landelijk, riant en betaalbaar wonen, op nog geen kwartiertje rijden van het centrum van Rotterdam. Het kan in De Juffers, in Berkel en Rodenrijs. Daar vindt u ruime appartementen vanaf 152.500 euro met een

prachtig uitzicht, en nog riantere maisonnettes (ruim 155 vierkante meter!) voor nog geen 240.000 euro. En maakt u gebruik van de Koopgarant korting (tot 25 procent), dan betaalt u nog minder. De prijzen van deze nieuwbouwwoningen zijn vrij op

naam. U kunt elke zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur komen kijken in de modelwoning (adres: Koegelwieckplantsoen 77).

Meer informatie over De Juffers is te vinden op Rotterdam LiViN’. www.dejuffers.nl.

meter te veel vinden of andere woonwensen hebben. Daarom werken we aan een meer divers aanbod.” Dat betekent dat voortaan ook kleinere kavels worden uitgegeven. Daarnaast staat

de gemeente op de kavels ook andere woningen toe dan vrijstaande huizen. De gemeente gaat de nieuwe

kavels in april of mei uitgeven. Bron: ParkPost

Bekijk de beursprojecten Wilt u weten welke nieuwbouwprojecten u op de woonbeurs Rotterdam LiViN’ kunt verwachten? Kijk dan op www.woneninrotterdam.nl/livin. Daar vindt u een uitgebreid overzicht en ook ander nieuws over de beurs.


WOONBEURS 010

16 & 17 MAART OUDE POSTKANTOOR COOLSINGEL 42 ROTTERDAM WWW.WONENINROTTERDAM.NL Huis van Groei (‘Kuifje’) steekt boven de andere woningen uit.

Tot € 70.000 voordeel in Nieuw Crooswijk Het ligt zeer gunstig, tussen het Kralingse Bos en de Rotterdamse binnenstad. Wandeloord is onderdeel van nieuwbouwontwikkeling NC2018, in Nieuw Crooswijk. In de laatste deelprojecten krijgt u nu tot 70.000 euro voordeel. Het gaat om appartementen en eengezinswoningen. Deelproject Huis van Groei, met de appartementen, wordt door de overhellende vorm ook wel ‘Kuifje’ genoemd. De prijzen beginnen nu bij 246.000 euro (v.o.n.). De

appartementen zijn 100 tot 180 vierkante meter groot, tellen drie of vier kamers en hebben allemaal een loggia of dakterras. Ook beschikt u over een eigen parkeerplaats en berging in de onderbouw.

Vanaf 246.000 euro De eengezinswoningen bevinden zich in Huis van Zon. De meeste hebben vijf kamers, sommige zes of acht. Het aantal vierkante meters varieert van 125 tot 182. Daarnaast kunt u genieten van een dakterras en een verhoogd aangelegde voortuin.

Bovendien beschikt u over een of twee parkeerplaatsen. De prijzen beginnen bij 249.000 euro (v.o.n.). De twee projecten worden nog dit voorjaar opgeleverd. Het gaat in beide gevallen om compleet afgewerkte woningen, met badkamer, toilet en luxe keuken.

Start verkoop zelfbouwkavels op (on)verwachte plekken Een tochtgat, een stoep tegen een blinde muur of een verwaarloosd perkje. En dat midden in een wijk. Rotterdam kent (te) veel van dit soort plekken. Steeds vaker willen woningzoekenden juist daar hun droomhuis realiseren. De gemeente Rotterdam wil dit stimuleren via zelfbouw. Tijdens Rotterdam LiViN’ start de inschrijving voor de eerste kavels.

Het gaat om stukjes grond in het Oude Noorden, het Noordereiland en Nieuw Zuid. De kavels, waarop gestapeld moet worden gebouwd, zijn bedoeld voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Je bouwt dus met andere zelfbouwers. Wethouder Hamit Karakus start de inschrijving zodra de beurs open gaat, op zaterdag 16 maart om 12.00 uur.

Vrije kavels en klushuizen De gemeente presenteert op de beurs ook ‘gewone’ vrije kavels (onder meer in Nesselande en Park 16Hoven) en klushuizen.

Informatie over zelfbouw in Rotterdam is te vinden op Rotterdam LiViN’. www.rotterdam.nl/ zelfbouw.

Wonen in schoolgebouwen Ook de inschrijving voor zelfbouw in een voormalig schoolgebouw start tijdens de beurs (op zaterdag om 12.00 uur). Met hun hoge plafonds, bijzondere entrees en fraaie details staan deze gebouwen garant voor sfeer en ruimte. Welk gebouw in verkoop gaat, is nog een verrassing.

Meer informatie over Huis van Groei en Huis van Zon is te vinden op Rotterdam LiViN’. www.nc2018.nl (met informatie over open dagen).

De Omscholing, een schoolgebouw waarin woningen zijn gerealiseerd. In dit geval niet met zelfbouw. Foto: Jeffrey Bervoets.


Win een interieur

met dank aan onze sponsors Komt u komende zaterdag of zondag naar de woonbeurs Rotterdam LiViN’? Dan maakt u kans op een nieuwe woonkamer, een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. “Met dank aan drie sponsors verloot de beursorganisatie een compleet interieur onder de bezoekers. Het enige wat u moet doen om hierop kans te maken, is uw naam, adres en e-mail adres achterlaten. De winnaars worden na het beursweekend bekendgemaakt en krijgen daar persoonlijk bericht van. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden de prijzen uitgereikt.”

Ook wooncheques “De sponsors zijn Sani-Dump (badkamer), Budgetplan (keuken) en de Zuiderster (woonkamer). En valt u buiten deze prijzen, dan maakt u nog kans op een van de wooncheques van 100 euro, te besteden in de woonwinkels van Alexandrium Woonmall. Namens de beursorganisatie: sponsors bedankt!!!”

Deze bijlage is een uitgave van Holland Combinatie Randstad B.V. (Telegraaf Lokale Media), i.s.m. de Stichting Woonpromotie Rotterdam. Zij verschijnt huis-aan-huis in de regio Groot-Rotterdam Rijnmond. De oplage is 605.000. Accountmanagement Dichtbij Groot-Rotterdam Rijnmond, Tonia van Nieuwenhuijzen, 06-49054783, t.vannieuwenhuijzen@dichtbij.nl Redactie Stichting Woonpromotie Rotterdam, Andries Molengraaf, 06-22684006 Kantoor Dichtbij Groot-Rotterdam Rijnmond Westblaak 5/7/11, 3012 KC Rotterdam, Postbus 30122, 3001 DC Rotterdam, 010-2010340, wwww.dichtbij.nl

Secial Rotterdam LiViN'  
Secial Rotterdam LiViN'  

Special in h-a-h blad Dichtbij, over de woonbeurs Rotterdam LiViN'

Advertisement