Page 1

NIEUWBOUW EN BESTAANDE BOUW, TUSSEN 65.000 EN 200.000 EURO

STARTERSMARKT: ALLEMAAL BETAALBARE WONINGEN OOK WEER NIEUWBOUWPROJECTEN OPEN IN ROTTERDAM

21 MEI: WOONDAG IN TEKEN VAN STARTERSMARKT

Een verkoopstart, een open huis of een eerste paal, maar ook bijvoorbeeld een architectuurroute. Maandelijks telt Rotterdam tal van woonevents. Om u meer overzicht te bieden, organiseert de Stichting Woonpromotie Rotterdam maandelijks een Woondag. Op die dag bundelt zij zo veel mogelijk woonevents. De eerstvolgende Woondag is komende zaterdag 21 mei. Deze staat in het teken van de Startersmarkt, in Alexandrium Woonmall.

BEZOEK JE FAVORIETE HUIS TIJDENS DE WOONSTAD WOONTOUR Kom jij zaterdag 21 mei naar de Startersmarkt in Alexandrium Woonmall en vind je in de stand van Woonstad Rotterdam een geschikte woning? Dan kun je er meteen heen. Woonstad Rotterdam organiseert op die dag namelijk de Woonstad Woontour. Medewerkers van de corporatie brengen je hoogstpersoonlijk naar de huizen die voor jou interessant zijn en vertellen je er alles over.

Het is de bedoeling dat je je meldt bij de opstaplocaties in de wijk waar je een woning zoekt. Al kan Woonstad Rotterdam je ook naar woningen in andere wijken brengen. Op elke opstaplocatie vertellen adviseurs je over de wijk, de voorzieningen en het woningaanbod in de directe omgeving. Na de bezichtiging (met de auto of op de fiets) kun je ook financieel advies krijgen. Woonstad Rotterdam biedt al woningen aan met een maandlast vanaf 300 euro.

De Woonstad Woontour is niet alleen bedoeld voor bezoekers van de Startersmarkt. Er zijn in totaal zes opstappunten, verspreid over Rotterdam. Zie hieronder:

• www.woonstadrotterdam.nl (kijk bij ‘Ik zoek een woning’, ‘Woning kopen’ en ‘Woontour en Startersmarkt 21 mei’).

Startersmarkt Locatie Overschie Locatie Zuid Locatie Centrum/Noord Locatie West Van de Boer, Locatie Kralingen/de Esch

Alexandrium Woonmall Prachthuis, Abtsweg 2 Wijkpunt Hillesluis, Vlasakkerstraat 45 Jonker Fransstraat 36 Mathenesserweg 2-4 Infopunt Jaffa, Vlietlaan 52 a

11.00 - 16.00 uur 12.00 - 15.00 uur 12.00 - 15.00 uur 12.00 - 15.00 uur 12.00 - 15.00 uur 12.00 - 15.00 uur

Woonstad Rotterdam brengt je naar je favoriete huis.

OOK OPEN HUIZEN TIJDENS WOONDAG 21 MEI Behalve de Startersmarkt in Alexandrium Woonmall kunt u tijdens de Woondag van zaterdag 21 mei ook weer diverse nieuwbouwprojecten (modelwoningen en informatiecentra) in Rotterdam bezoeken. Welke dat zijn, leest u op www.woneninrotterdam. nl/woondag.

Partner van woneninrotterdam.nl

Wil jij betaalbaar wonen in Rotterdam? Kom dan op zaterdag 21 mei naar de Startersmarkt in Alexandrium Woonmall. Op de Startersmarkt vind je woningen (nieuwbouw en bestaande bouw) tussen 65.000 en 200.000 euro. Behalve betaalbare koopwoningen presenteren sommige aanbieders (mogelijk) ook huurwoningen. Verder zijn er financiële specialisten, die voor je uitrekenen wat je kunt lenen. En starterscoaches vertellen je geheel vrijblijvend over aantrekkelijke regelingen en op welke bijkomende kosten je moet letten als je een huis koopt. Van 11.00 tot 16.00 uur De startersmarkt, die onderdeel is van de

Woondag, duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het bestaande aanbod zal ongeveer tussen 65.000 en 150.000 euro (k.k.) liggen. De prijzen van het nieuwbouwaanbod zullen variëren van 80.000 tot 200.000 euro (v.o.n.). Waar moet je zijn? Alexandrium Woonmall is te vinden aan de Watermanweg in Rotterdam (A20, afrit 16 (Prins Alexander/Capelle aan den IJssel)). Daar is volop parkeergelegenheid. Kom je met de bus, tram of metro, stap dan uit bij station Prins Alexander. • www.woneninrotterdam.nl/woondag • www.1ekoophuis.nl. • www.alexandriumwoonmall.nl

STARTERSCOACH NEEMT KOOPSTARTER BIJ DE HAND

Starterscoach Eric van Veen in gesprek met koopstarters. Kan ik dat huis wel betalen? Welke kosten komen er nog bij? Bij wat voor lening voel ik me het beste? En welke aantrekkelijke koopregelingen zijn er nog? Als je voor het eerst een huis koopt, heb je tal van vragen. Gelukkig is er de starterscoach. Die helpt je op weg, gratis en onafhankelijk. Ook tijdens de Startersmarkt op 21 mei in Alexandrium Woonmall. De aanstelling van onafhankelijke starterscoaches vloeit voort uit 1eKoopHuis. nl, de campagne van de gemeente Rotterdam en diverse marktpartijen om koopstarters op de woningmarkt in Rotterdam een handje te helpen. De coaches vertellen je wat er bij het kopen van een huis komt kijken. “Wij weten welke soorten hypotheken er zijn en welke bij de klant passen”, legt starterscoach Eric van Veen uit. “Verder bieden wij overzicht voor de

langere termijn, schatten de risico’s in, adviseren over het afdekken daarvan en wijzen op regelingen die sommige partijen aanbieden, zoals bijvoorbeeld Koopgarant. Ook wijzen we starters die een appartement willen kopen op de maandelijkse bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren. Daar zijn al veel mensen het schip mee ingegaan. Vooral als er achterstallig onderhoud was en ze opeens met een hoge bijdrage geconfronteerd werden. Als we zoiets verwachten, zeggen we: zoek maar liever een ander appartementencomplex.” • De starterscoaches zijn aanwezig op de Startersmarkt, op zaterdag 21 mei in Alexandrium Woonmall. De Startersmarkt duurt van 11.00 tot 16.00 uur. • www.1ekoophuis.nl (voor een overzicht van starterswoningen in Rotterdam en voor een afspraak met een starterscoach).

VOLG DE WOONDAG VIA TWITTER Wilt u voortaan het laatste nieuws over de Woondag Rotterdam ‘vers van de pers’ ontvangen? Volg dat nieuws dan via Twitter. Het account is @wereldwonenrdam.

Pagina Startersmarkt (in De Pers) 19 mei 2011  

Pagina met redactie over de Startersmarkt, die zaterdag 21 mei in Alexandrium Woonmall in Rotterdam plaatsvindt.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you