Page 1

Vijf sportverenigingen stellen zich aan je voor!

Beste leerlingen,


Graag wil ik de nieuwe Schoolsportvereniging van Hulst aan jullie voorstellen. De schoolsportvereniging is ontstaan door een samenwerking met Praktijkschool Hulst, SBO de Brug, ‘Hulst in Beweging’ en een vijftal sportverenigingen in Hulst. Er worden binnen de vereniging een vijftal sporten aangeboden:  Volleybal;  Atletiek;  Judo;  Tafeltennis;  Dans (streetdance, breakdance, hiphop); Al deze sporten zullen plaatsvinden direct na schooltijd in de gymzaal waar jullie altijd gymmen! Voor leerlingen van SBO de Brug: 14.45 uur – 15.45 uur; Voor de leerlingen van Praktijkschool Hulst: 15.45 uur – 15.45 uur. Vanaf donderdag 9 januari 2014 gaat de schoolsportvereniging van start. Iedere maand kun je dan weer kennismaken met een andere sport! Lijkt het je leuk om iedere donderdag lekker te komen sporten bij onze Schoolsportvereniging, dan kan je lid worden voor slechts €25 (periode januari 2014 – juni 2014)

In de volgende pagina’s stellen de sportverenigingen van de Schoolsportvereniging zich aan u voor!

Hallo,


Volleybal is een sport die je in je vrije tijd vaak tegen zult komen. Denk maar eens aan de camping of het strand. Als je al eens volleybal gespeeld hebt is het veel makkelijker om mee te gaan doen. Je zult zien dat je er ook vrienden en vriendinnen bij krijgt als je mee kunt doen met volleybal op de camping! In de schoolsportvereniging leer je de techniek van volleybal terwijl je speelt. Je kunt het spel dus meteen meespelen. Nieuwsgierig geworden? Kom naar de volleyballessen van de schoolsportvereniging!

Dit is Gerard. Hij zal de trainingen geven. Gerard geeft al vele jaren training bij Volley Hulst. Op dit moment is hij trainer van aspiranten 1, 2 en 3. Bovendien coacht hij ook Dames 1.

Hier zie je Gerard in actie met basisschool leerlingen.

Hallo allemaal,


Wil jij ontdekken dat atletiek meer is dan hardlopen alleen, meld je dan aan voor de lessen van de schoolsportvereniging. Tijdens de lessen atletiek maak je kennis met de verschillende onderdelen zoals

hoogspringen, kogelstoten, verspringen horde en balwerpen.

Natuurlijk doen we ook loopoefeningen zoals sprint en estafette. Elke les starten we met warmlopen en daarna de warming-up, dat zijn oefeningen voor je spieren . De les duurt ongeveer een uur zorg dat je goede schoenen en sportkleding aan hebt. Groetjes Saskia Hemelaar, trainster van RKHAV


Dansschool Anneke Hamelink

Street & Breakdance Anneke Hamelink geeft samen met Jenna de Beule Street- & Breakdancelessen in Hulst. Tijdens de lessen zullen we jullie kennis laten maken met deze dansstijlen. Aan het einde van de lessen kan je op jouw favoriete muziek een hele dans dansen. Streetdance Streetdance is een dans die ontstaan is in de straten van New York. Iedere dag worden er nieuwe bewegingen uitgevonden waardoor Streetdance nooit verveelt. Streetdance is een mix van hiphop, jazz en funk. Deze dansers kan je herkennen aan hun wijde kleding zodat ze makkelijker kunnen bewegen. Breakdance Daarnaast zullen we jullie ook kennis laten maken met Breakdance. Breakdance is een dans die bestaat uit drie onderdelen 1. Footwork: waarbij het gaat om snelle pasjes op handen en voeten over de grond 2. Toprocks: waarbij staand wordt gedanst 3. Powermoves: dit zijn bewegingen die je ook ziet bij turnen waarbij vaak slechts met de handen en schouders de grond wordt aangeraakt zoals bijvoorbeeld de “freeze�. We hopen jullie te zien in deze lessen! Anneke Hamelink & Jenna de Beule


Tafeltennisvereniging Reynaert Hallo allemaal, Tafeltennis is een zeer snelle sport. Omdat de spelers maar een paar meter uit elkaar staan wordt een grote concentratie gevraagd om de bal te raken. Een goede conditie is bij tafeltennis zeker niet noodzakelijk maar men moet wel een goed balgevoel hebben. Het balletje is slechts 40 mm groot en komt soms met grote snelheid op je af. Om te kunnen tafeltennissen heb je een tafeltennistafel nodig, een tafeltennisbadje, een ‘pingpongballetje’ en uiteraard een tegenstander waarmee je kunt spelen! Verder is onze tafeltennisvereniging een bruisende vereniging die de laatste jaren veel jeugdleden erbij heeft gekregen. We organiseren ook ieder jaar schoolkampioenschappen waar alle leerlingen uit de Gemeente Hulst voor uitgenodigd worden. Hebben jullie zin om het spelletje van tafeltennis te komen leren bij de Schoolsportvereniging, dan hopen we jullie snel te zien!

Henk Janssen, de trainer van TTV Reynaert


Judo Activiteit:

Judolessen

Judo is één van de meest bekende verdedigingssporten waarbij zelfvertrouwen, discipline en respect voor de ander (partner), leraar en sport worden ontwikkeld. Judo doe je altijd met zijn tweeën en daarbij heb je altijd lichamelijk contact, waardoor je anderen leert vertrouwen, samenwerken en je agressie te beheersen. Judo vraagt concentratie en motorische coördinatie want alleen zonder pijn is judo fijn. Iedereen kan judo beoefenen omdat je in staat bent om op je eigen niveau en op eigen manier te “stoeien”. Judo daagt uit voor meer en het vergroot je zelfvertrouwen.

Voor wie:

Kinderen van 4 t/m 18 jaar

Door wie:

Erik Wanders is de judomeester voor de schoolsportvereniging

Contact:

0114-320397 hulst@sportcentrumdelta.nl

Erik Wanders

Kennismakingsboekje ssv  
Kennismakingsboekje ssv  
Advertisement