Page 1

R J 8 1 16

t u O e d i g s n i In n i a r t r e m a K

‘hulp bij het volhouden van een opleiding’

Is InsideOut iets voor mij? Ben je 16 jaar of ouder en heb je hulp nodig omdat: • Je vanwege problemen of omstandigheden niet meer thuis kunt wonen • Je er nog niet klaar voor bent om op jezelf te wonen  il je wel in een groep wonen? Zodat je samen W kunt eten, televisie kijken en andere dingen ondernemen. Vind je het een goed idee om op een stabiele plek te wonen waar je hulp krijgt en leert om straks zelfstandig te wonen? Dan is InsideOut misschien iets voor jou!

In het huis wonen ook ‘omwoners’, een soort goede buren. Ze ondernemen activiteiten met jullie groep. Soms eet je met hen samen.

Wat verwachten we van jou? We hebben duidelijke huisregels en afspraken hoe we met elkaar omgaan. Daar moet iedereen zich aan houden om het samen wonen en leven goed te laten verlopen.

Welke begeleiding krijg ik?

Wat is InsideOut precies?

Je kunt maximaal 2 jaar bij InsideOut wonen. Er is altijd een begeleider aanwezig. Je leert hier om straks zelfstandig te wonen. En je krijgt hulp bij het kiezen of volhouden van een opleiding. Ook besteden we aandacht aan zaken zoals omgaan met geld, omgaan met vrienden en huishoudelijke taken.

InsideOut is een kamertrainingscentrum. Bij ­InsideOut woon je samen met vijf jongeren. Je krijgt hier je eigen zit-slaapkamer, soms met een eigen keukenblokje zodat je zelf kunt koken. De huiskamer en de keuken deel je samen.

Je familie is belangrijk voor je, ook al is het contact nu misschien niet zo goed. Daarom zullen we samen kijken of en zo ja, hoe we je familie kunnen blijven betrekken bij jouw leven.


‘Dit voelt als thuis ’

Goede buren van Cees Cees: ‘Ik was hiervoor een tijdje dakloos. Dit voelt als thuis. ’s Avonds is er een begeleider. Als het bijvoorbeeld financieel niet lukt, dan kunnen ze je helpen dat op te pakken. En we hebben onze buren. Als de oven te klein blijkt, dan kun je ze vragen of het in hun oven kan.’

Wat moet er in je familie opgelost worden? Welke dingen uit het verleden zijn belangrijk voor jou? Wie in je familie is er altijd voor je geweest? Misschien een oom of een oma? We proberen waar mogelijk of gewenst je te helpen om het contact met je familie te herstellen en/of te houden. Zodat je familie jou kan blijven steunen, ook al woon je niet meer thuis.

En daarna? Als je er klaar voor bent kun je zelfstandig gaan wonen. We helpen je dan om een woning te vinden. Mocht het nog te vroeg zijn, dan zoeken we samen een andere oplossing zoals een woongroep of ­begeleid wonen.

Wie betaalt de hulp die ik krijg? De overheid betaalt je verblijf bij ons. Voor bij­komende kosten zoals sportactiviteiten, ­­

reis-, school-, en kleedgeld betalen jouw ouders. Als je jonger dan achttien jaar bent, krijg je zakgeld.

Hoe kan ik me aanmelden? Meestal kom je bij InsideOut via Bureau Jeugdzorg. Als er plek is, nodigen we je uit voor een kennis­ makingsgesprek. Daarna hoor je snel of je bij ­InsideOut kunt wonen.

Meer weten? Lijkt wonen bij InsideOut jou een goede stap? Meld je dan bij het Zorgloket van Timon. Het Zorgloket is op werkdagen bereikbaar van 9.00 - 12.00 uur.

Timon Zorgloket Utrecht

030 - 694 00 70 zorgloketutrecht@timon.nl

www.timon.nl Timon InsideOut Stationsweg 44 | 3981 AD Bunnik | Tel. 030 - 694 21 44

Timon a4 leaflet (inside out) lr  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you