Page 1

Welkom op de

Ontmoetingdag 2013!

Welkom in de wereld van Ontmoeting‌


Welkom in de wereld van Ontmoeting! Dagelijks maken onze medewerkers en vrijwilligers de stap van hun eigen, comfortabele wereld naar de schrijnende wereld van onze cliënten. Op de Ontmoetingdag staat de confrontatie van deze twee werelden centraal. Op de verschillende Ontmoetingsplaatsen wordt dit in thema’s uitgewerkt en beleeft u iets van het leven van thuislozen, een wereld die u niet dagelijks meemaakt. Wij wensen u een fijne dag!

Om de Ontmoetingdag voor iedereen naar wens te laten verlopen willen we u nog enkele aandachtspunten meegeven: - In de school is het nuttigen van eten en drinken alleen toegestaan in de kantine; - De sportzalen, die gebruikt worden voor de thema’s, mogen niet betreden worden met naaldhakken; - De school is niet voorzien van een pinautomaat of mogelijkheid om uw chipknip op te laden, u kunt dus alleen met contant geld betalen; - Bij de toegangsdeuren kunt u consumptiebonnen kopen, er kan bij de verkoopkramen ook gepast betaald worden; - Achterin het boekje vindt u reistips.

De opbrengst van deze dag wordt besteed aan de hulpverlening

Welkom op de Ontmoetingdag 2013

Welkom op de Ontmoetingdag!


De Ontmoetingsplaatsen, waar de thema’s worden gepresenteerd, zijn aangeduid met een kleur. De thema’s duren ongeveer een half uur en worden meerdere keren per dag herhaald. Ook de verschillende andere activiteiten hebben een eigen kleur. Op de locatie wijzen pijlen u de weg.

Ontmoetingsplaats 1 Pastoraat. Hoofd-of bijzaak Bij Ontmoeting zijn er regelmatig bijzondere pastorale momenten met bezoekers. De pastoraal medewerker geniet van de momenten met de bezoekers, de verhalen raken hem. Hij zoekt een ingang voor de Bijbelse boodschap. De cliënten luisteren en ze voelen dat ze gewaardeerd worden. Wij willen graag momenten met u delen en u een indruk geven van het pastoraal werk binnen Ontmoeting.

Ontmoetingsplaats 2 Een dag in het dienstencentrum Geen structuur in het leven, niet de zekerheid van een thuis. Voor onze cliënten vaak dagelijkse realiteit. Ontmoeting biedt in het dienstencentrum een thuishonk. Medewerkers en vrijwilligers hebben direct contact met de bezoekers van het dienstencentrum. Zij zorgen er voor dat cliënten zich thuis voelen. Cliënten nemen u op een originele wijze mee naar een dag in het dienstencentrum. Beleef voor één dag wat voor hen dagelijkse realiteit is!

Ontmoetingsplaats 3 Een veilige haven? Een thuishaven, midden in een wijk. Hier wonen cliënten die extra zorg nodig hebben. Veilig voor cliënten, omdat medewerkers van Ontmoeting dichtbij zijn. En veilig voor de wijk, want door de komst van thuishavens is er toezicht. Cliënten zetten zich in voor de wijk en komen in contact met buurtbewoners. De bewoners zien de andere, positieve kant van cliënten. Wilt u meer weten over thuishavens in de wijk? Een cliënt vertelt zijn ervaring.

Ontmoetingsplaatsen

Programma


Ontmoetingsplaats 4 Psychische problemen zijn best ingewikkeld Cliënten van Ontmoeting hebben vaak psychische problemen. Maar deze problemen raken niet alleen onze cliënten. Schizofrenie, borderline, een hechtingsstoornis... Het komt vaak dichterbij dan u denkt. Misschien wel in uw eigen omgeving. Heeft u er altijd al meer over willen weten? Ontmoet de wereld van de psychiatrie.

Ontmoetingsplaats 5 Mag ik even met u praten? Cliënten van Ontmoeting ontbreekt het vaak aan sociale contacten of ze hebben moeite om contacten te onderhouden. Daarvoor zijn er de Ontmoetingnetwerken. Vrijwilligers ontmoeten cliënten en geven ze een steuntje in de rug. Er worden contacten opgebouwd en onderhouden. Voor cliënten van grote betekenis, voor vrijwilligers een meerwaarde. Bezoek dit thema en kom meer te weten over de betekenis van Ontmoetingnetwerken.

Ontmoetingsplaats 6 Een time-out?! Een ontmoeting! Een time-out. Dat is soms nodig. Cliënten kunnen terecht in de time-outvoorziening in Hummelo. Christelijke vrijwilligers ontdekken daar de kwetsbaarheid van cliënten, cliënten ervaren liefde en warmte die ze van christelijke vrijwilligers krijgen. Er vindt een ontmoeting plaats tussen twee verschillende werelden. Wilt u meer weten over dit bijzondere project? Graag tot ziens!


Workshops  (Exotisch) koken zonder pakjes Bent u geïnteresseerd in andere keukens, maar weet u niet hoe dat moet zonder pakjes? Vraagt u zich af wat u aan basisingrediënten in huis moet hebben om een Indische curry of Italiaanse macaronischotel op tafel te zetten? Kom naar deze workshop en krijg tips over de minimale benodigdheden voor deze manier van koken. Ook is het mogelijk om ideeën uit te wisselen. Creatief bezig zijn U kunt op de Ontmoetingdag ook creatief bezig zijn! Zo kunt u een bloemstukje met verse bloemen, een zeepketting, of een vogelhuisje van een pindakaaspot maken. Ook is er de mogelijkheid om een notitieboekje te scrappen. De kosten hiervan zijn € 3,50 per product. Zowel jongeren als ouderen kunnen dit doen. Er kunnen ook kant- en klaarpakketjes gekocht worden om thuis zelf een zeepketting te maken of een notitieboekje te scrappen.

Verkoopmarkt Op het plein vindt u diverse kramen met boeken, snoep, fotokaarten, bakmeelproducten, speelgoed, cadeauartikelen, tweedehands hoeden, bloemen, fruit, homedecoratie, noten, taart, vaste planten en producten van cliënten. De opbrengst van de verkoopmarkt is voor Ontmoeting.

Fotoshoot


Muziekpodium

In het dienstencentrum in Rotterdam is er wekelijks ruimte voor onze cliënten om met elkaar muziek te maken. Dit willen ze graag met u delen! Even genieten van deze muziek? Kom dan naar de aula in het schoolgebouw. Hier kunt u tussen 12:30 en 14:30 terecht om te luisteren.

Kinderactiviteiten binnen Ook aan de kinderen is gedacht! Onze jonge bezoekers zullen tijd tekort komen om aan alle activiteiten deel te kunnen nemen. Ze kunnen in het kidshonk knutselen en spelen. Ook kunnen ze meedoen met ‘raad het plaatje’ en een klein prijsje winnen! Voor de allerkleinsten is er een crèche en een verschoonplek. Bij het kidshonk kunnen kinderen tot 12 jaar hun kleurplaat inleveren. Ze krijgen een kleine verrassing en de mooiste kleurplaat wordt na 1 juni beloond met een prijs!

Kinderactiviteiten buiten Buiten is er ook van alles te beleven! Ze kunnen eindeloos springen op het springkussen, voetballen, bij Mister Kees een ballonfiguur laten maken en nog veel meer! Op het plein zijn nog verschillende spelletjes, waar ze leuke prijsjes mee kunnen winnen!


Foodplaza

lekkere koek erbij en de dag kan beginnen! In het Foodplaza wordt er voor eten en drinken gezorgd. Diverse soorten consumpties zijn hier te koop. Natuurlijk is het Foodplaza dé plek bij uitstek om even uit te rusten. Hieronder bieden we u alvast wat menusuggesties, maar er is natuurlijk veel meer keus!

Pistolet gezond

Voor de kinderen:

Soep

Broodje knakworst

Flesje water

€ 4,50

Pakje drinken

€ 1,50

Broodje kroket Flesje cola € 3,50

Veiling Dit mag u echt niet missen! In het foodplaza gaan rond het middaguur artikelen, gemaakt door onze cliënten, onder de hamer. Van fraaie reproducties tot praktische woondecoratie. En wie gewoon een kop koffie of thee wil kan ook in het foodplaza terecht. En uiteraard; alles voor het goede doel!

Catering Ontmoetingdag

Bij aankomst staan de koffie en thee voor u klaar. Voor de kinderen is er fris. Een


Reistips naar Guido de Brès, Smeetslandseweg 127, 3079 CR Rotterdam 

Met de trein / tram /bus: Het Wartburg College is goed te bereiken met het station Lombardijen. Vanaf dit station is het nog 1 minuut lopen. Als u met de bus komt kunt u ook uitstappen bij halte Lombardijen.

Met de auto: U kunt gratis parkeren op het industrieterrein, langs de openbare weg. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Loop vervolgens langs het ziekenhuis richting locatie Guido de Brès.

Adres industrieterrein: Stolwijkstraat of Goudrakstraat, Rotterdam. NB: niet parkeren op de terreinen van bedrijven. 

Met de auto: U kunt betaald parkeren op het parkeerterrein voor de school en in de wijk bij de school. U kunt hier alleen betalen met chipknip!

Met de auto: U kunt betaald parkeren in de parkeergarage van het Maasstadziekenhuis. Hier kunt u contant betalen of met de chipknip. Vanaf deze parkeergarage is het ongeveer 5 minuten lopen naar de school.

Adres: Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam

Reistips Ontmoetingdag

openbaar vervoer. Als u met de trein/tram komt kunt u uitstappen op


Meld u aan voor ĂŠĂŠn van onze andere jubileumactiviteiten!

Programmaboekje Ontmoetingdag  

Programmaboekje Ontmoetingdag D.V. 1 juni 2013