Page 21

Darshan Maandag 6 maart

Wij willen Sarnami leren Sarnami is een taal die kinderen al sprekende van hun ouders, familie en vrienden leren. Momenteel krijgen veel jongeren deze taal niet meer van huis uit mee. Sommige jonge Hindoestanen vinden dit zo lastig, dat zij graag alsnog Sarnami willen leren. Darshan bekijkt met hen hun drijfveren en de mogelijkheden deze taal alsnog te leren.

Maandag 13 maart

Holi-Phagwa Ter gelegenheid van het Holifeest besteedt Darshan in deze uitzending aandacht aan de Holiverhalen. De essentie hiervan is de overwinning van het goede op het kwade. Waar komt het kwade vandaan in het hindoe誰sme?

Maandag 20 maart

Beleven of verklaren? Veel gewoonten, gebruiken en rituelen in het hindoe誰sme hebben geen rationele of sluitende basis. We doen dat gewoon zo. Is dat acceptabel of proberen we toch verklaringen te zoeken?

Maandag 27 maart

Geen vriend op je vijftiende! Er is veel aandacht voor de beperkingen die ouders vooral hun opgroeiende dochters opleggen. Daar worden sommige dochters zo ongelukkig van dat zij zelfs parasu誰cidaal gedrag vertonen. Maar hoe is het om opvoeder te zijn van opgroeiende pubers? Darshan praat met ouders over hun angsten en verwachtingen.

21 - januari / maart 2006

OHM Vani 1e kwartaal 2006  
OHM Vani 1e kwartaal 2006  

12e jaargang • nr1 • januari/maart 2006 • Vele wegen, één bergtop? • Holi: geschenk aan gespleten samenleving • Trouwen en geluk

Advertisement