Page 19

Darshan Maandag 23 januari

Hindoe opvoeding? Kinderen hebben de toekomst, wordt vaak gezegd. Maar hebben onze kinderen wel een toekomst als een hindoe? Hoe geven we hen de cultuur mee? Het is opvallend dat er ontzettend weinig materiaal voor hindoekinderen beschikbaar is. Waar ligt dat aan?

Maandag 30 januari

Gandhi in Nederland Gandhi is hoogst waarschijnlijk de bekendste hindoe ooit. Rondom zijn sterftedag worden er in talloze gemeenschappen activiteiten georganiseerd. Opvallend is dat er binnen de Hindoestaanse gemeenschap weinig aandacht is voor deze grote hindoe. Waarom?

Maandag 6 februari

Maagdelijkheid (on)belangrijk? Door de discussies rond de islam is er veel aandacht voor de wenselijkheid van maagdelijkheid. Hoe kijken hindoes hier tegen aan? Darshan bespreekt dit onder hindoes controversiĂŤle onderwerp.

Maandag 13 februari

De filosofie van Swami Dayanand Swami Dayanand wordt vooral als een maatschappelijke hervormer gezien die het kastenstelsel afwees, vrouwen een gelijkwaardige positie toekende etc. Minder bekend is dat de swami ook een grote yogi en filosoof was. In deze uitzending aandacht voor de Trait Vada, de filosofie van Swami Dayanand.

19 - januari / maart 2006

OHM Vani 1e kwartaal 2006  

12e jaargang • nr1 • januari/maart 2006 • Vele wegen, één bergtop? • Holi: geschenk aan gespleten samenleving • Trouwen en geluk

Advertisement