Page 1

Slingerbosch

S

DECEMBER/JANUARI 2017

Slingerbosch Nieuws

V

Voorwoord Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan. Een groot deel van de bladeren is gevallen en we gaan met z’n allen een winterse periode in. Na een roerige tijd hoop ik dat inmiddels de rust ook op Slingerbosch is neergedaald en wil ik vanaf deze plek de wens uitspreken dat we met z’n allen een nieuwe start kunnen maken. Dat we de komende feestdagen gezamenlijk in harmonie en met veel kaarslicht en sfeervolle momenten de kou letterlijk en figuurlijk buiten het huis kunnen laten. Sinterklaas en kerst, glühwein, een advocaatje, kerststol, kerststukjes een kerstboom en cadeautjes. Samen met het hele team maken we er een feestelijke maand van en ik wil u dan ook uitnodigen om deze feestelijkheden te zien als een warme en genoeglijke afsluiting van het jaar met de blik op het nieuwe jaar gericht waarin we met veel inzet van alle medewerkers gaan kijken hoe we ons kunnen blijven verbeteren om u de beste zorg en aandacht te geven die Domus Magnus zo hoog in zijn vaandel heeft staan. Over mijzelf: Nadat ik zes jaar met veel plezier heb gewerkt als locatiemanager in Huis Ter Weegen, ben ik de uitdaging aangegaan om het stokje van Evert over te nemen. Evert gaat terug naar zijn ‘oude liefde’, namelijk zich inzetten als verpleegkundige. Zelf ben ik woonachtig in Bussum en het is heel prettig om nu ook werkzaam te zijn zo dicht bij huis. Vanwege mijn ervaringen op Huis ter Weegen heb ik veel affiniteit met kleinschaligheid en mensen met dementie. Daarnaast was ik na al die jaren toe aan een nieuwe uitdaging en dit alles valt voor mij samen op Slingerbosch.

160782_huis_slingerbosch_dec/jan_def.indd 1

Het is voor mij een uitdaging om dit team uit te bouwen tot een gebalanceerd team van enthousiaste medewerkers die zich met plezier voor uw zorg en welzijn gaan inzetten. Ik wil de komende tijd iedereen graag goed leren kennen, bewoners, familie en medewerkers om inzicht te gaan krijgen in hoe we u de beste zorg kunnen leveren en ook om Slingerbosch te maken tot een fijne werkplek en een plek om op bezoek te komen. Aan het prachtige huis en de tuin zal het niet liggen. En ziet u soms af en toe een vriendelijk lief kwispelend hondje door het huis scharrelen? Dat is Pluk, mijn hondje dat veel van mensen houdt en altijd bereid is om geaaid te worden of om een schoot te verwarmen. Ik hoop u allen op 22 december op het kerstdiner te ontmoeten en om samen met u het glas te heffen op de toekomst. Gerjanneke Grijpma Locatiemanager DM Slingerbosch

28-11-16 09:17


2 Slingerbosch Domus Magnus

A

Activiteiten Agenda 10.00 - 12.00

12.00 - 12.30

12.30 - 13.30

13.30 - 14.30

14.30 - 15.30

Maandag

Krant & Actualiteiten Geheugen/Muziek

Wandelen en/of buiten zitten

Lunch

Rustig uurtje & Fruit

Muziek/Poëzie Bloemen/Tuin

Dinsdag

Krant & Actualiteiten Bewegen/Muziek

Wandelen en/of buiten zitten

Lunch

Rustig uurtje & fruit

Creatief/Schilderen Tekenen/Spel

Woensdag

Krant & Actualiteiten Kunst/Muziek

Wandelen en/of buiten zitten

Lunch

Rustig uurtje & fruit

Reminisceren/ Snoezelen/Spel

Donderdag

Krant & Actualiteiten Natuur/Muziek

Wandelen en/of buiten zitten

Lunch

Rustig uurtje & fruit

Geheugen/Creatief Handwerken/Spel

Vrijdag

Krant & Actualiteiten Bewegen/Muziek

Wandelen en/of buiten zitten

Lunch

Rustig uurtje & fruit

Schilderen/kleuren Muziek

Zaterdag/ Zondag

Krant & Actualiteiten Eigen keus/ Muziek

Wandelen en/of buiten zitten

Lunch

Rustig uurtje & fruit

Eigen keus

Elke zondag is er een huisconcert van 11.00 - 11.45 uur. Alle overige evenementen, zoals b.v. excursies of optredens, worden tijdig aangekondigd op het prikbord in de hal.

Even voorstellen..... Mijn naam is Nelleke Schwab. Ik ben werkzaam als restaurantmedewerkster en activiteitenbegeleidster op Slingerbosch. Alweer bijna een jaar geleden, kwam ik in dienst bij Domus Magnus Slingerbosch. Ik solliciteerde op de functie van ontbijten toezichtdienst. Tegenwoordig heet deze functie restaurantmedewerkster. Ook een mooie naam die me past, daar ik me thuis graag als een heuse keukenprinses gedraag. De helft van mijn boekenkast bestaat uit kookboeken. Om zo maar een kleine impressie te geven van mijn grote passie voor koken. Naast de functie van restaurantmedewerkster ben ik, na het uit dienst treden van Betty de Zeeuw, ook de activiteitenbegeleiding op me gaan nemen. De woensdagen zijn mijn vaste dagen voor de activiteiten en daarnaast nog enkele dagen wisselend. Ik ben heel erg blij met mijn met mijn werkplek op Slingerbosch en mijn afwisselende werkzaamheden.

160782_huis_slingerbosch_dec/jan_def.indd 2

We hebben een fijn team en lieve bewoners waar ik veel van leer. Want ja.., het spreekwoord “wijsheid komt met de jaren” geeft wel aan dat we een schat aan wijsheden in huis hebben. Na het werk rijd ik naar mijn huis in Almere. Hier woon ik samen met mijn man Ron en onze jongste dochter Josien van 17. Onze oudste dochter Marleen van 21 woont al 2 jaar niet meer thuis. Gelukkig wel nog dichtbij. De jongste zal, als ze volgend jaar gaat studeren, ook uit huis gaan. (nog maar even niet te veel bij stil staan). Stil staan is trouwens iets wat we niet vaak doen.Nadat we ons eigen huis eigenhandig hebben verbouwd zijn we nu weer volop bezig met het opknappen van ons pas aangeschafte chalet. Ontspanning halen we uit het sporten. Mijn man doet 3 sporten in 1 namelijk de triathlonsport. Ik hou me er met 2 ervan bezig, fietsen en lopen. We hebben best een druk bestaan zo maar in harmonie met elkaar lukt het goed. Dit is ook wat een ieder van u toewens, een harmonieuze gezellige december feestmaand. Nelleke Schwab

28-11-16 09:17


A

Slingerbosch Domus Magnus 3

Agenda Activiteiten en Evenementen

Op maandag 5 december vieren wij van 16.00 - 17.00 uur met elkaar het Sinterklaasfeest. Ook familie en vrienden zijn van harte welkom!

Op donderdag 1 december bezoeken we van 10.15 - 13.00 uur de Intratuin in Kortenhoef. Nieuwjaarsborrel Slingerbosch 1 Januari 15.00 uur -17.30 uur Welkom!

22 December: Kerstdiner voor onze cliënten en familie en/of vrienden. Meer informatie hierover volgt nog.

Eind januari komt de boswachter van natuurmonumenten bij ons op bezoek om te vertellen over zijn werk en de natuur.

V

Verjaardagen

De heer Visser

December

18-12-1922

Mevrouw van der Veen

December

24-12-1950

Mevrouw Van der Heiden Januari

19-01-1929

Mevrouw Zondag

21-01-1931

C

Januari

Gezocht! Wij willen graag structureel samen met onze cliënten gezellige liedjes zingen. Daarom zijn wij op zoek naar een pianist die ons tijdens het zingen wil begeleiden. Lijkt het u leuk? Wij kijken uit naar uw reactie! Team Activiteiten Slingerbosch

Concertagenda Concertagenda December Strijkkwartet van violiste Niki de Vlaming

11.00 - 11.45 uur

11

Duo Piano & Viool van Noud Smeets & Gioia Kuipers

11.00 - 11.45 uur

18

Piano Solo concert van pianist Maurits Koelmans

11.00 - 11.45 uur

26

Kerst verrassing

11.00 - 11.45 uur

31

Strijkkwartet van altviolist Marnix Verberne

11.00 - 11.45 uur

4

160782_huis_slingerbosch_dec/jan_def.indd 3

28-11-16 09:17


4 Slingerbosch Domus Magnus Afscheid...

Afgelopen maand hebben wij afscheid moeten nemen van de heer Buiskool. Ondanks zijn steeds verder afnemende gezondheid hebben wij gelukkig ook mooie momenten met hem beleefd. Hij kon zeer vermakelijk verhalen vertellen waar hij dan zelf ondertussen ook om moest grinniken. Wij gaan hem missen. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe. Welkom! Mevrouw de Swaan, mevrouw van Bergem en mevrouw Den IJssel zijn afgelopen periode naar Slingerbosch verhuisd. Wij heten deze drie lieve dames van harte welkom. We hopen dat u zich gauw thuis bij ons gaat voelen!

I

Impressie van verschillende activiteiten We hebben samen gedichten en verhalen gelezen en. Daarnaast is er veel geknutseld. Hilda neemt regelmatig haar gitaar mee en zingt dan samen met de cliĂŤnten liedjes. We hebben met elkaar een slinger gemaakt voor Dhr. Van Ogtrop ter gelegenheid van zijn 97e verjaardag.

Afgelopen maand was er het thema herfst. Hilda heeft samen met de cliĂŤnten een krans van kastanjes gemaakt en Nelleke heeft mooie raamhangers gemaakt met gekleurde bladeren die om het huis lagen.

We hebben met elkaar mini-mutsjes gemaakt voor het goede doel.

Tompoucen maken.

160782_huis_slingerbosch_dec/jan_def.indd 4

We draaien regelmatig oude langspeelplaten met elkaar op een ouderwetse platenspeler.

28-11-16 09:18

Domus Magnus Huis Slingerbosch December / Januari 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you