Page 1

ZOMER KRANT Zie pagina 6

Zie pagina 8

Sup BU porte ITE r NB s van AD EN

Gezellige zomereve nementen oud – Mis voor jong schien we en l d e leukste van Neder zwembad land, op fi en etsafstand van Alkma ar!

5 zw0 J

in emA La mA ng e R ed n ijk

Zie pagina 10

SCOREN

R R AA A W LA BE MP E EX 160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 1

VOOR DIA B

E TES

zie pagina 15

1

04-04-16 09:35


✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

Laura Vita

Wolky

PLDM by Palladium

Gabor

Maruti

Ca ‘Shott

Mjus

Blackstone

Australian

Think!

Panama Jack

Ipanema

Skechers

Pikolinos

Marco Tozzi

Rieker

Teva

Inuovo

Waldläufer

Birkenstock

HIP

Kleine arbodienst Geen abonnementskosten Korte lijnen Ontzorgt totaal Maatwerk advies Gratis: account aanmaken, ziek-/ betermeldingen en toeziend oog op Poortwachterverplichtingen

Voorstraat 77 Egmond aan Zee T (072) 506 23 70 melsschoenmode.nl

7 dagen per week geopend

Postbus 9338, 1800 GH Alkmaar T 072-7630732 info@verzuimteam.nl 1000-21-4000-1261 NHzaken 2014-4

Kleur:

1_4_stSp_112x165_fc_A.indd 1

21-05-14 16:51

WIJN UIT EIGEN STREEK In Zuid-Scharwoude tussen de koolvelden ligt Wijndomein de Koen. De wijngaard is 2 hectare groot en bestaat al meer dan 10 jaar. De druiven worden bij de Koen zelf verwerkt tot de mooiste wijnen, die in binnen- en buitenland in de prijzen vallen. Het gehele proces van gisting en rijping gebeurd op de Koen. • Bezoek de Koen voor een rondleiding en proeverij • Wijnwinkel; vrijdag en zaterdag open • Iedere vrijdag en zaterdag High Wine Westelijke Randweg 30 (naast het gemeentehuis) Zuid-Scharwoude

Tel: 0226-343335 . info@wijndomeindekoen.nl

KIJK OOK EENS OP WIJNDOMEINDEKOEN.NL 2

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 2

04-04-16 09:35


Nieuws Spetters De eerste Zomer Zwem & Event Krant

Sport Servicepunt Langedijk (SSL) organiseert komende zomer tal van activiteiten dus heeft SSL besloten om van Oudkarspel tot Limmen, en van Egmond tot Heerhugowaard de inwoners via deze prachtige krant te informeren over haar accommodaties en activiteiten. Het bijzondere aan deze krant is dat deze tot stand is gekomen door de samenwerking met Stichting MEO. Bij MEO werken jongeren die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben en op deze manier werkervaring opdoen, zodat zij in de toekomst kunnen doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Zowel de vormgeving als de redactie is uitgevoerd door medewerkers van de stichting. In deze eerste editie treft u artikelen over de buitenbaden Het Baafje en De Bever en over Duikerdel in Noord-Scharwoude, waar u terecht kunt als het weer het laat afweten.

Twee prachtige buitenbaden op fietsafstand van Alkmaar

Sinds twee jaar exploiteert Sport Servicepunt Langedijk misschien wel de twee mooiste buitenbaden van Noord-Holland! Zwembad Het Baafje te Heiloo ligt op nog geen vijf kilometer ten zuiden van het centrum van Alkmaar; De Bever te Sint Pancras ligt op nog geen vijf kilometer ten noordwesten van het centrum van Alkmaar. De baden zijn eind jaren ’60 gebouwd en hebben een eigen karakter. Vanwege hun unieke ligging en uitstraling hebben beide baden al enige keren gediend als filmlocatie, zoals in Mees Kees en Dick Trom. Tevens heeft Het Baafje als enige in de wijde omgeving een 50-meterbad en een uitdagende hoge duikplank. De Bever ligt prachtig in het centrum van Sint Pancras en heeft twee wervelende waterglijbanen. In deze krant leest u meer over deze prachtige baden en de activiteiten die er dit seizoen plaatsvinden.

Stichting Lief Langedijk schenkt nieuwe waterpomp aan De Bever

Zwembad De Bever heeft sinds een aantal jaren een waterbaan voor de kinderen bij het peuterbad. Helaas ging de pomp daarvan regelmatig stuk. Met een schenking van de Stichting Lief Langedijk is nu via de firma Boaz een prachtige waterpomp aangeschaft. Zwembad De Bever is daar ontzettend blij mee, net als met de firma Quant - die deze prachtige waterpomp gaat installeren. Lieve mensen van Stichting Lief Langedijk en meneer Quant: namens zwembad De Bever ongelooflijk bedankt!

Langedijk Lief L ief 

Stichting

Nieuw terras bij Het Baafje

Afgelopen winter is er met behulp van de firma Schot, twee vrijwilligers en een stratenmaker een prachtig terras aangelegd. Vanaf deze zomer kan iedereen in het zonnetje - en onder het genot van een hapje of drankje genieten van dit prachtige terras.

Fietsenstalling bij Het Baafje

Vorig jaar is enkele keren op een mooie zomerdag een fiets bij het zwembad gestolen. Omdat Het Baafje graag wil dat fietsen veilig staan, heeft het personeel een bewaakte fietsenstalling gemaakt. Supporters van Het Baafje kunnen gratis hun fiets stallen; anderen betalen hier € 1,- voor. Wil je weten hoe je Supporter wordt? Kijk dan snel op pagina 5!

Schoolzwemkampioenschappen in De Bever

Op woensdag 11 mei vinden in zwembad De Bever de jaarlijkse Schoolzwemkampioenschappen plaats. De beste drie scholen mogen daarna deelnemen aan het Provinciale Schoolzwemkampioenschappen. Vorig jaar lukte het de J.D. van Arkelschool om door te stomen naar het Nationale Kampioenschap.

SSL sluit zich aan bij Social Enterprise NL

Heb je er wel eens over nagedacht wat een zwembad voor de omgeving betekent? Wat zou er verloren gaan als zulke voorzieningen er niet zouden zijn? Maar hoe houd je ze in stand, als de overheid er minder geld voor vrij kan maken? Welkom in de wereld van de sociale onderneming! Niet alleen bieden sport en cultuur leuke manieren om je vrije tijd door te brengen, maar ook dragen ze bij aan de gezondheid, de gezelligheid en de veiligheid in de omgeving. Denk maar aan de gezondheidseffecten van regelmatige lichaamsbeweging, aan het kennismaken met anderen of aan het voorkomen van ongelukken als mensen hebben leren zwemmen. We zijn niet de enigen die dit denken. Jarenlang hebben gemeenten geld vrij kunnen maken om te zorgen dat sport voor iedereen toegankelijk was. Maar, tijden veranderen en dit is lang niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Sport Servicepunt Langedijk wil voorkomen dat dit leidt tot het verlies van deze voorzieningen in de kop van Noord-Holland; zonder daarbij entreeprijzen drastisch te verhogen of te bezuinigen op belangrijke programmaonderdelen. Daarom sluiten we ons aan bij wat ‘sociale ondernemingen’ zijn gaan heten. Dit zijn ondernemingen die zoveel mogelijk zelfstandig zijn, maar die winst zien als iets dat niet per se in geld uitgedrukt hoeft te worden. Zo hoeft er geen euro winst gemaakt te worden, maar kan een sociale onderneming die écht iets bijdraagt aan de wereld toch winstgevend genoemd worden. Omdat wij deze gedachte van harte ondersteunen, zijn we sinds kort aangesloten bij het netwerk van sociale ondernemingen: Social Enterprise NL. Voor meer informatie, zie www.sportsl.nl en www.social-enterprise.nl

3

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 3

04-04-16 09:35


Wat vindt Heiloo van Het Baafje? Studenten doen onderzoek Gezellig, overzichtelijk en authentiek: bezoekers vinden Het Baafje een fijne plek om lekker actief bezig te zijn. Ze bezoeken het zwembad ter ontspanning, omdat het er veilig is en omdat er een gevoel van saamhorigheid heerst. Dat zij ook vinden dat Het Baafje belangrijk is voor Heiloo blijkt uit de grote bereidheid om - als het zwembad daardoor voort kan blijven bestaan - eenmalig een gift te doneren.

Het Baafje is hét zwembad van en voor Heiloo. Sport Servicepunt Langedijk – de organisatie die sinds 2014 het bad exploiteert - vindt het belangrijk dat dit zo blijft. Het is daarom nodig om te weten wat de wensen en behoeften van de Heilooërs zijn. Om dat uit te zoeken zijn zeven studenten van de NHTV Internationale Hogeschool Breda op pad gegaan. In oktober en november 2015 hebben zij 356 enquêtes afgenomen, zowel op straat als via internet. Daarnaast hebben ze bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen geïnterviewd.

Wel gaat Het Baafje een aantal zaken verbeteren. De openingstijden worden eenduidiger – zie daarvoor verderop in deze krant - en bezoekers worden beter geïnformeerd over de activiteiten, want daar is veel interesse voor. Ook gaat Het Baafje mensen meer betrekken bij het reilen en zeilen van het zwembad. Dit geldt ook voor scholen, verenigingen en ondernemers, die graag meer met Het Baafje samen willen werken. Met uitbreiding van de entree gaat de doorstroming op drukke dagen sneller. De uitstraling van het peuterbad wordt opgevrolijkt. Een breed gedeelde wens is een glijbaan in het zwembad; Het Baafje zal zich dan ook inzetten om dit te realiseren, onder andere met de Supportersactie. Het volledige onderzoeksrapport is te vinden op www.zwembadhetbaafje.nl

WORD SUPPORTER VAN HET BAAFJE OF DE BEVER! EN MAAK JOUW ZWEMBAD NOG LEUKER! Volop voordeel bij afsluiten abonnement voor 1 mei 2016

Een zwembad is er voor de gemeenschap. De betrokkenheid van de bezoekers is dus enorm belangrijk en daar doen we graag wat voor terug. Wie voor 1 mei 2016 een abonnement afsluit bij Het Baafje of De Bever beschouwen we daarom niet alleen als gewaardeerde bezoeker, maar ook als Supporter!

Dat levert de volgende voordelen op: • Jouw Support maakt het mogelijk om meer te investeren in het zwembad. Namens elke Supporter besteden we een vast bedrag aan nieuwe speeltoestellen, waarmee de zwembaden elk jaar nog leuker worden! • Je krijgt een eervolle vermelding op ons Supporters-bord. • Supporter kunnen in maar liefst drie zwembaden gratis zwemmen! Supporters hoeven in beide buitenzwembaden geen entree te betalen, maar gedurende het zomerseizoen krijgen ze ook gratis toegang tot binnen zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude. Een regenachtige dag is dus geen probleem! • Onze Supporters krijgen tien procent korting op alle betaalde activiteiten, zoals Kampeernacht, Glow in the Dark-disco en de Zwemvierdaagse. • Supporters kunnen gratis gebruik maken van de bewaakte fietsenstalling bij Het Baafje. • De Fitplan-trainingsschema’s zijn gratis beschikbaar voor Supporters. • Supporters krijgen gratis toegang tot het Eindfeest. • Deelname aan Ontbijtzwemmen is gratis. • Op vertoon van je Supporterspas koop je koffie en thee voor slechts € 1,-

4

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 4

04-04-16 09:36


Abonnementen Het Baafje of De Bever

Gedurende het hele seizoen gratis toegang tijdens reguliere openingstijden.

Persoonlijke abonnementen • Jeugd tot en met 17 jaar, studenten en 65-plus: • Volwassenen:

€ 72,€ 84,-

Gezinsabonnementen • Twee gezinsleden: • Drie gezinsleden: • Vier gezinsleden: • Vijf gezinsleden: • Zes gezinsleden:

€ 119,€ 139,€ 159,€ 179,€ 199,-

(€ 59,50 p.p.) (€ 46,33 p.p.) (€ 39,75 p.p.) (€ 35,80 p.p.) (€ 33,16 p.p.)

Na 1 mei Supporter worden? Ook wie na 1 mei een abonnement afsluit kan Supporter worden en van deze voordelen gebruik maken. Dan gelden de volgende tarieven: Jeugdsupporter, tot en met 17 jaar: Persoonlijke supporter: Familiesupporter:

€ 10,€ 15,€ 25,-

Zonder abonnement kun je natuurlijk ook Supporter worden. Dit levert je geen persoonlijke voordelen op, maar jouw volledige bijdrage wordt besteed aan een zonnige toekomst voor Het Baafje of De Bever!

Bedrijfssupporters De Support van lokale ondernemingen is belangrijk om maatschappelijke voorzieningen als het zwembad voor de lokale omgeving te behouden. De bijdrage van lokale ondernemers wordt besteed aan de realisatie van grote speeltoestellen, zoals een waterglijbaan en/of een Splashpark.

Bedrijfssupporters krijgen de volgende voordelen: • De bedrijfsnaam en/of het logo komen op het supportersbord te hangen. • Om klanten of partners te laten zien dat de onderneming lokaal betrok ken is, ontvang je een mooie standaard voor op de balie of toonbank, met daarop – afhankelijk van welk zwembad je steunt ”Ook wij zijn Supporter van Het Baafje/De Bever”. • Je wordt uitgenodigd op de jaarlijkse netwerkborrel.

Je bent al Bedrijfssupporter vanaf: • € 150,- per jaar voor zwembad Het Baafje of zwembad De Bever • € 250,- per jaar voor zwembad Het Baafje én zwembad De Bever

Supportersactie Weet jij je baas te overtuigen om Bedrijfssupporter te worden? Dan ontvang je als dank dit vrolijke T-shirt, ter waarde van € 10,-!

5

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 5

04-04-16 09:36


DE BEVER GEEN KOUDWATERVREES IN DE BEVER! Koudwatervrees? Niet in De Bever: het water van het wedstrijd- en het recreatiebad is gegarandeerd 24°C. Dit is een heerlijke watertemperatuur; voor een buitenbad best wel hoog, maar De Bever biedt dit de gasten graag aan. Ook voor de kleintjes is deze temperatuur heerlijk om in te leren zwemmen, net als voor de badjuffen en –meesters; die gaan tijdens de lessen met de beginners mee het water in.

Woensdag 27 april Koningsdag

Maandag:

07.00 - 09.00 uur en 11.00 - 20.00 uur

Dinsdag:

11.00 - 20.00 uur

Woensdag:

07.00 - 09.00 uur en 11.00 - 20.00 uur

Donderdag:

11.00 - 20.00 uur

Vrijdag:

07.00 - 09.00 uur en 11.00 - 20.00 uur

Zaterdag:

11.00 - 17.30 uur

Zondag:

11.00 - 17.30 uur

ACTIVITEITEN

OPENINGSTIJDEN Meivakantie: maandag 25 april – zondag 8 mei Alle dagen:

Zomervakantie: zaterdag 16 juli – zondag 28 augustus

Schoolzwemkampioenschappen Woensdag 11 mei vanaf 13.30 uur

12.00 – 17.00 uur Maandag, woensdag en vrijdag ook van 07:00 – 09:00 uur alleen open voor verkoop abonnementen

Scoren voor diabetes Zaterdag 28 mei 12.00 uur tot zondag 29 mei 12:00 uur Zwemvierdaagse Maandag 20 juni tot en met vrijdag 24 juni tijdens de openingsuren

Bij heel mooi weer gaan we langer open. Houd daarvoor www.zwembaddebever.nl en onze Facebook-pagina in de gaten.

Zeskamp voor de Sint Pancrasser scholen Woensdag 29 juni van 9.00 uur tot 12.00 uur

Reguliere openingstijden: maandag 9 mei – vrijdag 15 juli

De Kampeernacht

Maandag:

Heel Sint Pancras bakt!

07.00 - 09.00 uur en 13.00 - 20.00 uur

Dinsdag: Woensdag:

13.00 - 20.00 uur 07.00 - 09.00 uur en 13.00 - 20.00 uur

Donderdag: Vrijdag:

Zaterdag 2 juli 17.00 uur tot en met zondag 3 juli 11.00 uur

13.00 - 20.00 uur 07.00 - 09.00 uur en 13.00 - 20.00 uur

Woensdag 6 juli vanaf 13.00 uur Ontbijtzwemmen Donderdag 1 september vanaf 8.00 uur Lichtjesavond met concert onder de Linde

Zaterdag:

11.00 - 17.30 uur

Vrijdag 2 september vanaf 21.30 uur

Zondag:

11.00 - 17.30 uur

Eindfeest Zondag 4 september van 13.00 tot 20.00 uur

Pinksteren: zondag 15 en maandag 16 mei Beide dagen:

Nazomerspelletjesmiddag 11.00 - 17.30 uur

Woensdag 7 september vanaf 14.00 uur Hondenzwemmen Maandag 12 september van 18.00 tot 19.30 uur

KOM LEKKER SPETTEREN BIJ DE BEVER

6

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 6

04-04-16 09:37


Kastanjelaan 2 1834 GL Sint Pancras 072 - 564 31 95 info@sportsl.nl www.zwembaddebever.nl

suppo rters van de bev er JE EIGEN SCHOOLFEEST IN ZWEMBAD DE BEVER! Heb je iets te vieren met je klas? Dan zit je goed bij zwembad De Bever! Disco? Expeditie De Bever? Een acht- of tienkamp? Sportdag? Wij organiseren het voor je! We staan open voor andere ideeën: er is van alles mogelijk. Het zwembad wordt speciaal voor jouw klas geopend, uiteraard met allerlei lekkere hapjes en drankjes!

Concept en realisatie:

zwemmen ook gratis in het baafje en duikerdel

ZWEMLES IN DE BEVER In De Bever geven we zwemles aan kinderen die voor het eerst les krijgen, aan kinderen die voor hun B- of C-diploma zwemmen en lessen Snorkelen en Zwemvaardigheid. De voordelen van lessen in de Bever: • Geen wachtlijst. • Na de zomer voorrang in Duikerdel voor het A-diploma. • In de vakantie gaan de lessen gewoon door. Wij geven op afspraak ook les aan bijzondere kinderen, met een speciaal daarvoor opgeleide instructrice.

NIEUW DIT JAAR BIJ ZWEMBAD DE BEVER: BOOTCAMP! Naast de al bestaande zwemlessen en trainingen breiden we het aanbod uit met bootcamp-trainingen. Maar, wat is een bootcamp-training eigenlijk? Bootcamp-training is sporten in teamverband in de buitenlucht, waarbij plezier voorop staat. Door middel van bootcamp bouw je kracht, conditie, lenigheid, explosiviteit en doorzettingsvermogen op. Bootcamp is voor iedereen haalbaar, want alle oefeningen kunnen aangepast worden naar het persoonlijke niveau. Tijdens de bootcamp daag je jezelf en andere bootcampers uit om het beste uit jezelf te halen. De trainer helpt daar ook bij, door positief te stimuleren en te motiveren. Het resultaat van bootcamp-training is dat er niet alleen calorieën verbrand worden, maar ook een positief effect op de fysieke en geestelijke gesteldheid. De trainingen zullen plaatsvinden op het terrein van zwembad De Bever. Dit wordt een unieke vorm van bootcamp, die bestaat uit een combinatie van loopvormen, zwem- en fitnessonderdelen. Er is een aparte groep voor de jeugd tot 16 jaar.

Trainingstijden Jeugd tot 16 jaar:

Maandag om 18:30 Donderdag om 18:30

16 jaar en ouder

Maandag om 19:30

Kijk voor meer informatie op www.zwembaddever.nl en op onze Facebook-pagina.

HET DIEPE IN MET DUIKCENTRUM KEVMIC-DIVING Meteen in het diepe gegooid worden klinkt bij duiken aantrekkelijk, maar het zwembad is een mooie introductie voor je de zee ingaat. Duikcentrum KevMic-Diving verzorgt introductieduiken in zwembad De Bever. Meer lees je op www.kevmic-diving.nl

7

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 7

04-04-16 09:38


Natte Voetjes - WipeOut Het zwemseizoen wordt 23 april spectaculair geopend. Stichting Dolfinn organiseert samen met het personeel van Het Baafje zaterdagmiddag het eerste Natte Voetjes WipeOut. Een heuse WipeOut-baan waarop je stuitert, jumpt, glijdt en een stormbaan overwint. Kun je dat aan en ben je 14 jaar of ouder? Teams van vier deelnemers geven zich op via www.dolfinn.nl/natte-voetjes/inschrijven. Er is plek voor maximaal 25 teams, dus schrijf je snel in! De opbrengst gaat naar de stichting Dolfinn; zij maken het mogelijk dat zieke kinderen dolfijntherapie kunnen volgen. Doe dus mee of kom genieten van dit nieuwe spektakel.

H doo 20:00

Als een warm bad ... Let op de verru imde openi ngsti jden

K-k-k-koud? Welnee: de watertemperatuur in Het Baafje is minimaal 22 á 23°C! Door de installatie van drie HR-gasketels is dit mogelijk. Als de zon even schijnt wordt dit al snel warmer, door de 290 zonnecollectoren die het badwater elke dag met minimaal 2°C kunnen verwarmen. Lekker!

Sup He porter t Ba s v afj an

e

Openingstijden Natte Voetjes: zaterdag 23 april

zw em g m de ra en t o du be is ok i v n ik e er r e de n l

Natte Voetjes WipeOut

12.00 – 15.00 uur

Meivakantie: maandag 25 april – zondag 8 mei Alle dagen Koningsdag (27 april)

12.00 – 17.00 uur gesloten

Bij heel mooi weer gaan we langer open. Houd daarvoor www.zwembadhetbaafje.nl en onze Facebook-pagina in de gaten.

Reguliere openingstijden: maandag 9 mei – zondag 3 juli Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

09.00 - 11.30 uur 09.00 - 11.30 uur 09.00 - 11.30 uur

13.00 - 20.00 uur 13.00 - 20.00 uur 13.00 - 20.00 uur 13.00 - 20.00 uur 13.00 - 20.00 uur 10.00 - 17.30 uur 10.00 - 17.30 uur

Pinksteren: zondag 15 en maandag 16 mei Beide dagen

11.00 - 17.30 uur

Zomervakantie: maandag 4 juli – zondag 4 september Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

10.00 - 20.00 uur 10.00 - 20.00 uur 10.00 - 20.00 uur 10.00 - 20.00 uur 10.00 - 20.00 uur 10.00 - 17.30 uur 10.00 - 17.30 uur

8

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 8

04-04-16 09:38


s i e j f a a B Het t o t s k e e doordew . . . d n e p o e g r u u 0 20:0

De Omloop 11 1852 RJ Heiloo 072 - 533 39 09 info@sportsl.nl www.zwembadhetbaafje.nl Concept en realisatie:

...kom ook! Zwemclub De Spetters Al sinds 1970 zwemt zwemclub De Spetters in Het Baafje, toen nog onder de naam Zwem- en Waterpoloclub Heiloo. De reguliere trainingen vinden plaats in De Beeck in Bergen, maar in de zomer zijn zij elke maandag- en woensdagavond in Het Baafje te vinden. Kinderen kunnen SwimKick-zwemmen, recreatief zwemmen is voor 15 jaar en ouder en vanaf 18 jaar kun je trimzwemmen. Een nieuwe activiteit is de bootcamp op het eerste halfuur van de woensdagavond, voor alle leeftijden! Voor meer informatie: www.de-spetters.nl

Groenteam Met z’n allen houden we het mooi groen rond het buitenbad. Daarom hebben we een vrijwilligersteam opgericht: op de donderdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur steken we gezellig samen de handen uit de mouwen. Iedereen die graag wekelijks een bijdrage wil leveren om het buitenbad mooi te houden is van harte welkom. Wij zorgen voor koek-en-zopie en onze vrijwilligers mogen gratis gebruik maken van het zwembad! Heeft u interesse? Wij zien u graag bij de kassa van het zwembad voor uw aanmelding.

Aanpassingen peuterbad Afgelopen winter zijn er tal van werkzaamheden verricht om het peuterbad weer geheel up-to-date te maken. Zo is er een prachtig terras gemaakt en is het bad zelf deels opgeknapt. Het bad bestaat uit drie delen en wordt opnieuw ingericht om het leuker te maken voor de kleintjes. Het eerste deel is peuterbad gebleven. Het laatste deel is omgetoverd tot een grote zandbak, waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Het middendeel wordt binnenkort verbouwd tot een speel- en waterbaan, waar kinderen kunnen spelen met water en bootjes.

Di Fiorentina schepijs te koop in Het Baafje Misschien wel het lekkerste schepijs van Nederland is vanaf dit seizoen ook verkrijgbaar in Het Baafje! Di Fiorentina en Het Baafje slaan de handen in één en trekken deze zomer samen op. Bij het nieuwe terras van het Baafje wordt een speciale ijssalon geplaatst van waaruit het ambachtelijke Italiaanse schepijs van Di Fiorentina verkocht gaat worden. Volgens Ed van Baar van Di Fiorentina is erg blij met deze samenwerking. “Beide organisaties versterken elkaar en hebben dezelfde visie op gastheerschap en kwaliteit”. “We kijken daarom uit naar komende zomer”. Aldus Teun van Etten.

Je eigen schoolfeest! Heb je iets te vieren met je klas of je vrienden? Dan zit je goed bij zwembad Het Baafje! Een zeskamp? Sportdag? Triatlon? of Kinderpartijtje? Wij organiseren het voor je! We staan open voor jouw ideeën: er is van alles mogelijk. Eventueel wordt het zwembad zelfs speciaal voor jouw klas geopend, uiteraard met allerlei lekkere hapjes en drankjes!

9

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 9

04-04-16 09:38


Duikerdel

Voor het eerst ...

Baby- en peuterzwemmen Er zijn momenten die je niet vergeet: de eerste keer dat je kind naar je lacht; het eerste woordje; de eerste stapjes. De eerste keer zwemmen is ook zo’n moment. Maar, daarna volgen er meer: samen met je kleine schat het water ontdekken, drijven en ontspannen, plezier maken, spetteren en liedjes zingen. Ondertussen leren de kleintjes de beginselen van het zwemmen onder en boven water; zelf op de kant te klimmen, en vertrouwd te raken met in het water – ofwel ‘watervrij’ te zijn. Dit alles op een leuke en speelse manier, samen met papa, mama, opa of oma. De lessen worden elke week gegeven in heerlijk warm water van 31,2oC. Met een kast vol leuke speelmaterialen ziet elke les er weer anders uit. Ook de liedjes klinken ouders bekend in de oren: vrolijke melodietjes van vroeger met nieuwe teksten over zwemmen! Nieuwsgierig? Kom gezellig langs en doe een les mee!

Diplomazwemmen, één groot feest!

Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s wachten de kinderen op, als ze in polonaise - onder luid geklap - de zwemzaal binnenkomen. Dan is de spanning van de gezichtjes af te lezen, want na een geweldige prestatie komt het beslissende moment ... Hoera, iedereen geslaagd! Dolly, de mascotte van Duikerdel, deelt de diploma’s uit en heeft natuurlijk ook nog even tijd voor een fotoshoot. Het is een feest om nooit meer te vergeten! Daar hebben ze dan ook wel wat voor gedaan. Het zwem-ABC, snorkelen en zwemvaardigheid: in een van de warmste zwembaden leren groepjes van tien tot twaalf kinderen stap voor stap de zwemslagen en de daarbij behorende trucjes. De eerste zwemles mogen papa en mama mee naar binnen. Team Duikerdel legt dan het een en ander uit, terwijl de kinderen de eerste spannende les gaan volgen. Alle kinderen krijgen na deze les een echte Duikerdel-zwemtas, een certificaat en nog wat leuke verrassingen mee naar huis. Daarna zijn de vorderingen bij te houden met een leerlingvolgsysteem, zodat de ouders weten hoe het met de stoere zwemmers gaat. Natuurlijk zijn er met regelmaat kijkdagen, waarop de kinderen trots kunnen laten zien wat ze al kunnen!

Aquasport houdt je fit!

Broze botten, reuma of hartproblemen? Waar je ook last van hebt, er is altijd één manier om te blijven bewegen: je plonst gewoon - hup - het water in! Op wat voor manier dan ook: AquaJoggen, Aquarobics, Fifty Fit, of gewoon lekker banen zwemmen. Waar sporten in de zaal last kan geven door bijvoorbeeld artrose, is bewegen in het zwembad een verademing: de gewichtloosheid zorgt dat de druk op het lichaam wegvalt. De verminderde schokbelasting is ideaal voor mensen met reuma en fors overgewicht. Water zorgt ook voor meer energieverbruik en langere naverbranding. “De voordelen van zwemmen en aquasport, ten opzichte van sporten op het droge, zijn al lang bekend” zegt Wendy Kostelijk, manager van Duikerdel. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben de afgelopen jaren bewezen dat bewegen in het water goed is voor iedereen - in het bijzonder voor ouderen en patiëntengroepen met fysieke klachten. Natuurlijk is ook het sociale aspect heel belangrijk. Veel aquasporters doen regelmatig na afloop een gezellig bakkie koffie; vooral de groepen met een fysieke aandoening maken hier wekelijks een uitje van. Zij sporten op de donderdag en vrijdag, omdat het water op deze dagen nog nét iets warmer is en boven de 30 graden uitkomt. Een paar keer per week het water in verhoogt je kracht, uithoudingsvermogen en conditie. Even lekker bewegen geeft daarna de rest van de week profijt!

SMP Sports Care, de leverancier voor zwemmend Langedijk en meer! Al enkele maanden lopen leden van zwem- en poloclub de Reuring in fonkelnieuwe kleding, zodat ze de blits kunnen maken in de zwembaden van Langedijk en de rest van het land. De hofleverancier is SMP Sportscare, een bedrijf dat in enkele jaren al flink naam heeft gemaakt in de sportwereld.

Met een mooie flyer brengt De Reuring de clubkleding onder de aandacht van de leden: een trainingstenue, een presentatiepak, zwemkleding, tassen en ook zwembrillen ontbreken niet in het aanbod. De Reuring is overal herkenbaar door de rode clubkleuren en het mooie logo dat erop wordt gezet. SMP heeft zo al vele sportclubs van een tenue voorzien, net als sportklassen in het voortgezet onderwijs. Ook het zwempersoneel van zowel Duikerdel, De Bever en nu ook Het Baafje zijn voorzien van door SMP verzorgde outfits.

10

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 10

04-04-16 09:38


Reuring in Duikerdel Met regelmaat worden er leuke activiteiten georganiseerd bij Duikerdel. Zo wordt elke zaterdag iets leuks georganiseerd. In de vakanties is er met regelmaat een opblaaselement om op te rennen, springen en spelen. Maar een waterpolotoernooi of een spel als Memory is ook leuk, net als de disco’s waar een dj zorgt voor swingende muziek. De komende vakantie is er een echt Aquavoetbaltoernooi. Kinderen kunnen zich individueel of met een team opgeven. We spelen ‘vier tegen vier’ op de beweegbare bodem. Het toernooi duurt de hele week: om mee te doen heb je een vakantieweekkaart nodig, die je voor slechts € 10,- kunt kopen. Met deze kaart kun je de hele week komen zwemmen. Alle activiteiten zijn te vinden in de agenda op de website.

Zwemmen met en zonder kanker! Zwembad Duikerdel biedt in samenwerking met Centrum Beter, een ieder die kanker heeft (gehad), de gelegenheid om te komen bewegen/zwemmen in een veilige omgeving. Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vroeger werd bij ziekte en vermoeidheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruit gaat. Wetenschappelijk onderzoek leert dat voor mensen die ziek zijn (geweest) het juist belangrijk is te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen. Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van het (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen.

Programma Het programma start met een traject van 3 maanden. Gedurende deze 3 maanden word je begeleid door een coach en aquasporttrainer. Je start met een intake gesprek en komt daarna wekelijks samen voor een activiteit in het water. Daarnaast zal er 1 keer per maand, na de les, een gekozen of spontaan aangedragen onderwerp besproken worden Je bent van harte welkom op de maandag van 14.15-15.00 uur in zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude. Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

11

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 11

04-04-16 09:38


webdesign Stichting MEO is een erkend leerwerkbedrijf voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tegen scherpe tarieven verzorgen wij webdesign, grafische vormgeving, sociale media en drukwerk voor non-profitorganisaties. Al vanaf € 350,00 heeft u een complete website. Wij maken voor u acht pagina’s, gebaseerd op een van de door ons ontworpen basissites. Die toveren we voor u om tot een eigen website in uw eigen huisstijl. Meer pagina’s, integratie met sociale media, een volledig nieuw ontwerp: alles is bespreekbaar. Voor € 20,00 per maand houden wij de software up-to-date, verzorgen wij de webhosting, e-mailaccounts en zorgen wij voor regelmatige backups van uw website. Zo presteert u optimaal online, terwijl u er geen omkijken meer naar heeft!

www.stichtingmeo.nl Edisonweg 24A, 1821 BN Alkmaar | Telefoon: 072 511 49 67 | info@stichtingmeo.nl | We zijn elke werkdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur.

AUTOSERVICE LANGEDIJK EEN BOVAG EN RDW ERKEND AUTOBEDRIJF.

APK AIRCO BANDEN / UITLIJNEN RUITREPARATIE / VERVANGEN IN & VERKOOP NIEUW EN GEBRUIKT SCHADEBEMIDDELING

N E R E I U L LEKKER G I W U E E KAN NIET DUREN

Uw Camper klaar voor vertrek? Bij bent u met uw Camper op de juiste plek!

ren waar jonge n e v ij r d e b Wij zoekerning kunnen opdoen werkerva 124 16 24

088 Bel Paul T.

Voor

Werk

12

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 12

04-04-16 09:38


Sportweek

Langedijk 2016.

elen: Onderadce, Een perfect podium voor elk evenement

Theater de Binding beschikt over een professioneel podium met uitstekende technische faciliteiten en in de zaal staan 275 (uitneembare) stoelen. Tevens zijn er diverse kleinere lokalen waardoor

r ✔ Prut les, de Bou ✔ Jeu , ✔ BMX lopen, ✔ Hard is, ✔ Tenn al, yb ✔ Bolle amp ✔ Zesk r. en mee en juni tot i 9 1 g a d Zon 5 jun erdag 2 t a z t e m

De gezelligste week van het jaar!

Kan ook jouw team deze uitdaging aan?

e Doe mherijf en scin! je n oud

de prachtige accommodatie zich uitstekend leent voor presentaties, congressen, vergaderingen, symposia en optredens. Daarnaast zal onze catering uw evenement tot een succes maken.

ong e * Voor j

Kijk voor ons aantrekkelijke aanbod op www.theaterdebinding.nl Voorwaarden en inschrijven via www.sportsl.nl Inschrijving sluit per 30 april

Ruime gratis parkeergelegenheid!

160062_A3_poster_sportweek_langedijk_2016_def.indd 1

08-02-16 13:43

Langedijkse Wandel 4 Daagse WIE: VOOR

n! Iederee

Dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni 2016 r)

f rt vana km (sta ag 18.45 uu ,5 2 • uur n vrijd NDEN: 18.05 e rt vanaf 18.15 AFSTA a t (s ) r • 5 km ag 18.45 uu 0 uur) en vrijd art vanaf 18.0 (st • 10 km n erdag e rg, dond hal Geestme a d s in t D r o p s bij p EN: vrijdag Woensdag o olvlet START t o h K c / a ix b n am oe lein Ph schoolp op Langedijk k in Broe n g tusse werkda 0 uur bij e lk E : RIJVEN 18.30 en 20.3 erdel INSCH ad Duik zwemb ving. inschrij r o o v ij .p. b sdag € 5,50 p ag 7 of woen : d s N E in T d . Op KOS 6,50 p.p 8 juni €

INSCHR I GESTARJVING T!

Info: www.sportsl.nl 150229_SSL_poster_expeitieBever_s5.indd 1

160187_SSL_advt_wandelvierdaagse_def.indd 1

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 13

01-04-16 11:37

13

19-06-15 14:39

04-04-16 09:39


Verliefd op een huis? Vandaag bellen,

binnen een werkdag een eerste gesprek.

Eerste hulp bij woonwensen Ze kunnen er opeens zijn: woonkriebels. Bijvoorbeeld door dat ene huis waar nu een te koop bord staat. Neem dan contact op met ons team Financieel Advies voor een kosteloos oriĂŤntatiegesprek.

FinancieelAdvies.nkl@rabobank.nl - (072) 507 33 00 Een aandeel in elkaar

SMIT Aannemingsmaatschappij

H. Smit & Zn. BV

Houtbouw Machinale bewerking Nieuwbouw / Verbouw

DANIELLE (13) ZOEKT

PLEEGOUDERS DIE OOK VAN ZWEMMEN HOUDEN

Benedenweg 145 1834 AM Sint Pancras 072-564 25 85 83

www.smitbouw.nl PARLAN ZOEKT PLEEGOUDERS WWW.PARLAN.NL

Ruim 30 jaar supporter van zwembad De Bever

14

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 14

04-04-16 09:39


58 wedstrijden > 36 teams > 24 uur > 1 doel 9 Poules van 3 uur

Scoren voor diabetes... Scoor je met ons mee?

Schrijf je team nu in, dit wil je niet missen!

Judith en Jan Korver zijn de trotse ouders van drie zoons: Jesse (16) en de tweeling Jitse en Jouke (11). Alle drie waterpoloën ze bij De Reuring in Langedijk. In 2015 krijgt het gezin een klap te verwerken: Jouke heeft diabetes. Maar, met drie waterpoloënde zoons kun je tegenslag incasseren en ombuigen naar iets positiefs! Daarom organiseert vader Jan in samenwerking een team enthousiastelingen waaronder vrijwilligers van Z&PC De Reuring, Scoren voor Diabetes: een etmaal lang – hoe kan het ook anders - waterpolo. De opbrengst gaat naar de Bas van de Goor Foundation, een stichting die met sport en beweging de kwaliteit van leven van diabetici wil verbeteren. “Het doel is tweeledig: natuurlijk willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor de Bas van de Goor Foundation, maar we willen ook zoveel mogelijk mensen informeren over de ziekte en de gevolgen” zegt Jan. Vierentwintig uur achter elkaar wordt er waterpolo gespeeld. Jan gaat als scheidsrechter al die tijd fluiten. De actie start 28 mei om twaalf uur ’s middags in zwembad De Bever te Sint Pancras, dat geheel belangeloos meewerkt.

Poules en de scheidrechter omkopen Er worden poules gemaakt van teams met dezelfde speelsterkte. Opgeven kan per team, maar ook individueel, zodat er een leuk gelegenheidsteam kan worden gemaakt. Voor vrienden of bedrijventeams komt er een ‘plezierteam’-poule. In deze poule heiligt het doel de mid-

De score

delen: de scheidsrechter kan worden omgekocht, door bijvoorbeeld € 100,- te bieden voor een strafworp, het uitsluiten van een tegenspeler of het afkeuren van een doelpunt!

Teams kunnen zich laten sponsoren per doelpunt - vandaar ‘scoren’ voor diabetes. Daarnaast laat scheidsrechter Jan zich sponsoren: de eerste € 1000,- is al toegezegd! Het startgeld voor deelname gaat ook € 50,- voor hun deelname, seniorenteams betalen € 100,-. Tevens

Andere activiteiten

hoopt de organisatie met eten en drinken, een feestavond, ontbijtjes,

Naast waterpolo is er nog veel meer te beleven: een markt, loterij, dj,

massages, een loterij en een viptribune flink voor de Bas van de Goor

djembé-sessie, streetdance-clinic, vroege vogels-ontbijt, zwemmarathon

Foundation te scoren.

en nog veel meer. Kortom, het belooft een mooi evenement te worden!

naar het goede doel: jeugdploegen - onder de achttien jaar – betalen

Zwembad de Bever 28 & 29 mei • 12:00-12:00 uur Meer informatie en inschrijven? Ga naar www.scorenvoordiabetes.nl en like de actie op Facebook! 15

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 15

04-04-16 09:39


50 jaar zwemmen in Langedijk 30 april 1966 – 2016: alles voor 50 cent! Dat moet gevierd worden! Op 30 april 2016 rekenen we in Duikerdel even terug naar de prijzen van voorheen. Je kop koffie, thee, patatje, entree: daar betaalde je vroeger een gulden voor. Als we dit omrekenen naar de euro kom je uit op 50 cent; tel daarbij op dat het op 30 april alweer 50 jaar geleden is dat het eerste zwembad in Langedijk werd geopend en je hebt het motto van die dag: alles in het bad voor 50 cent! Het is 30 april 1966 als locoburgemeester Jac. Weel niet alleen “de Nederlandse driekleur” hijst, maar ook een “zeer artistiek vervaardigde gemeentevlag” - met daarop het wapen van de gemeente Langedijk, een azuurblauwe achtergrond en vier sterren die de dorpen van Langedijk symboliseren. De aanleiding? De Reuring wordt geopend, het zwembad waar Langedijk lang op gewacht heeft. De dag ervoor heeft de gemeente het bad overgedragen aan de Stichting Zwembad Langedijk, die er een succesvol eerste jaar van maakt: 127.000 bezoekers - op regenachtige dagen “zelfs uit de badplaatsen”, aldus het Westfries Genootschap. Inmiddels is Duikerdel het zwembad van Noord-Scharwoude. In 1996 fuseert de Stichting Zwembad Langedijk met met Stichting Zwembad De Bever in Sint Pancras tot Stichting Zwembaden Langedijk. Acht jaar later komt daar ook Stichting Sporthal Geestmerambacht bij en ontstaat de huidige stichting: Sport Servicepunt Langedijk. Er is dus veel veranderd, maar we vieren op 30 april dat we met elkaar Langedijk nog steeds sportief, gezond en gezellig houden!

Expositie: 50 jaar zwemmen in Langedijk Waar was u in de zomer van 1966? Beleef Langedijker zwemhistorie opnieuw, of juist voor het eerst. Het is immers 50 jaar geleden dat buitenzwembad De Reuring in Noord-Scharwoude haar deuren opende. Op dezelfde plek vindt u nu zwembad Duikerdel, waar vanaf 21 april een prachtige expositie wordt ingerichtmet foto’s, persberichten en een film van deze eerste jaren. Er is immers genoeg bewaard gebleven. De eerste bedrijfsleider van De Reuring, de heer Gode, was namelijk amateurfotograaf en –filmer. Dit levert uniek materiaal op, dat een prachtig tijdsbeeld geeft: de bouw van het bad, de opening, de zwemlessen van het eerste jaar - en ook het diplomazwemmen ontbreekt niet! De mooiste zwartwit-foto’s zijn op grote doeken afgedrukt en zijn te bewonderen in het zwembad. Het vijftien minuten durende filmpje van het eerste zwemseizoen zal bij menig Langedijker nostalgie of herkenning oproepen. Sport Servicepunt Langedijk (SSL) is dan ook ontzettend blij deze beelden te kunnen laten zien!

Donderdag 21 april om 20.00 uur wordt de expositie geopend; de entree is gratis. Voor mooie beelden is altijd plaats, dus als u zelf nog materiaal heeft liggen is dat van harte welkom. Zwembad Duikerdel is gevestigd op de Oostelijke Randweg 15 in Noord-Scharwoude. De expositie zal nog tot begin juli te bezichtigen zijn.

160116_SSL_ZomerZwemkrant_def.indd 16

04-04-16 09:39

SSL Zomerkrant 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you