Page 1

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

ZEEMEERMINNENPARADE

Oude Rijn Schoon

Kom op 21 juni (midzomernacht) naar de Boulevard van Scheveningen en paradeer met ons als zeemeermin, piraat of haai voor schoon zeewater en het begin van de zomer.

Maak samen met ons op Wereld Water Dag (22 maart) de Oude Rijn Schoon van Harmelen tot Katwijk aan Zee.

Zaterdag 21 juni

18-19:00 Zeemeerminnen Parade 19-20:00 Zeemeerminnen Race 20-02:00 Zeemeerminnen Party

(ivm ons vijfjarig bestaan organiseren wij een uitgebreid nevenprogramma zie achterzijde 21 juni - Scheveningen

Wij hebben je nodig! Wij zoeken namelijk voor al onze evenementen naast deelnemers, ook sponsoren en vrijwilligers. Ken jij bedrijven of organisaties die een of meerdere van onze evenementen zouden willen sponsoren en/of ken jij mensen die zich als deelnemer of als vrijwilliger zouden willen in zetten voor schoon (zee)water dan hebben wij hen echt heel veel leuks te bieden. Meer informatie Kijk op www.stichtingaquairus.nl/kom-in-actie voor de verschillende mogelijkheden voor zowel deelnemers, sponsoren als ook vrijwilligers om zich in te zetten voor schoon water / Stichting Aquarius.

Titus Meeuws - Oude Rijn bij Woerden

Contact Kortom, ben je enthousiast en/of ken jij iemand die zich net als jij zou wil inzetten voor schoon water neem dan direct contact met ons op.

(olieverf op paneel. 30 x 40)

Erik Van Loon Stichting Aquarius

Nieuwjaarsduik

Foto: Harry Verkuylen

Wereld Water Dag 2014

Schrijf je snel in en doe mee!

Year 5 Jaar

www.zeemeerminnenparade.nl

Wereldwaterdag

Kom op 22 maart naar Rotterdam en maak samen met ons de Rotte Schoon

Doe mee! WWW.STICHTINGAQUARIUS.NL/WERELDWATERDAG

AMSTERDAM SCHOON

Laak Schoon

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Oude IJssel Schoon

KOM OP 22 MAART A.S. NAAR AMSTERDAM

EN MAAK SAMEN MET ONS DE AMSTEL SCHOON VAN OUDER-AMSTEL TOT AMSTERDAM.

Maak samen met ons op Wereld Water Dag 22 maart de Oude IJssel Schoon van Duitsland tot Nederland

We beginnen om 12:00 bij de Kerkbrug in Ouderkerk aan den Amstel en gaan dan in twee groepen aan weerszijden de Amstel schoon maken. We hebben je hulp daarbij hard nodig. Kom je ook!

Amsterdam Schoon - 22 maart - 12:00-18:00 WWW.STICHTINGAQUARIUS.NL/WWD

Foto: Richard van der Klaauw

Maak samen met ons op Wereld Water Dag (22 maart) de Laak Schoon in Den Haag.

Mede mogelijk gemaakt door

Doe mee!

22 maart 12:00 - Oude IJssel Brug - Anholtseweg - Dwarsefeld (L605)

WWW.STICHTINGAQUARIUS.NL/WERELDWATERDAG

Schilderij : Michiel Meeuwissen, 2010

WWW.STICHTINGAQUARIUS.NL/WERELDWATERDAG

Schilderij : Michiel Meeuwissen, 2010

Doe mee!

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Rotte Schoon

Schilderij : Michiel Meeuwissen, 2010

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Contact: Erik Van Loon 085 7855 403 www.stichtingaquarius.nl info@stichtingaquarius.nl IBAN: NL49 RABO 0103 9643 55 KVK: 24437637

Voorjaarsduik

www.rondjenoordereiland.nl/voorjaarsduik Sinds 2009 vieren wij op de laatste donderdag van maart het einde van de winter en het begin van de lente met een duik in de Rijnhaven met na afloop de I LOVE ROTTERDAM liedjeswedstrijd tijdens de oudste nog bestaande kroegentocht van Rotterdam. Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

www.stichtingaquarius.nl Sinds 2009 maken wij op Wereld Water Dag (22/3) elk jaar een rivier schoon. De Schie in 2009, de Rotte in 2010, de Amstel in 2011, de Oude IJssel in 2012, de Laak in 2013 en in 2014 hebben wij de 50 km lange Oude Rijn van Harmelen tot Katwijk aan Zee schoongemaakt. In 2015 gaan wij met de opbrengst van al onze evenementen in 2014 de 85 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie vanaf de Biesbosch tot aan Fort Pampus met bewoners, ondernemer, politici, wetenschappers, etc schoonmaken. Kom op 22 maart naar Delfshaven en maak samen met ons de Schie Schoon

Stichting Aquarius Beukelsweg 81a NL 3022 GG, Rotterdam

facebook.com/zeemeerminnenparade | twitter.com/zeeparade

facebook.com/wereldwaterdag | twitter.com/schoon-water

Schie Schoon

www.amsterdamswim.com/nieuwjaarsduik Sinds 2012 duiken wij op 1 januari ten hoogte van Station Amstel traditiegetrouw elk jaar in de Amstel. Nu niet met een muts voor een of andere worstenfabriek of glasje alcohol voor een merk sterke drank, maar voor schoon water.

Stichting Aquarius

Wereld Water Dag Internationaal jaar van samenwerking op het gebied van water

Doe mee!

Schrijf je nu snel in. Deelname is gratis

WWW.STICHTINGAQUARIUS.NL/WERELDWATERDAG facebook.com/wereldwaterdag | twitter.com/schoon-water

Zeemeerminnenparade

www.zeemeerminnenparade.nl Sinds 2010 organiseren wij op de langste dag (midzomernacht) jaarlijks de Zeemeerminnenparade om aandacht te vragen voor schoon zeewater en het begin van de zomer. Naast de Parade organiseren wij ook elk jaar de Zeemeerminnenrace. De Race is iets minder bekend maar minstens zo leuk als de Parade zelf. Tijdens de Race moeten de deelnemers met hun staart tussen hun benen 50m. over het strand, 25m. door het water, kopje onder en weer terug rennen om te kijken wie de snelste zeemeermin van Europa is. Na de Race tenslotte dansen de walvissen met de haaien, de zeemeerminnen met de dolfijnen, de piraten met de zeepaardjes, etc tot diep in de nacht voor schoon zeewater en het begin van de zomer.

19:00-20:00

SPRINGDIVE 2014

28/03 Voorjaarsduik 20:00-24:00 www.rondjenoordereiland.nl/voor5E RONDJE NOORDEREILAND jaarsduik Sinds 2009 vieren wij het einde van KROEGENTOCHT de winter en het begin van de lente 20:30-01:00 met een duik in de Rijnhaven. Deze duik is meteen ook het startsein van I LOVE ROTTERDAM III onze wekelijkse trainingen in zowel Butterley PhotoRotterdam als ook Amsterdam voor respectievelijk de Rotterdam Swim, de Amsterdam Swim, de Royal Amstel Swim en de Amsterdam Rotterdam Triathlon.

27/3

www.rondjenoordereiland.nl


Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Triathlon

KING OF THE RIVERS ROTTERDAM SWIM

Amsterdam Rotterdam

For Water

www.amrotriathlon.com

Year 7 Jaar

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

KING OF THE RIVERS

KING OF THE RIVERS

Year 6 Jaar

Amsterdam Swim | Rotterdam Swim | Royal Amstel Swim

Amsterdam Swim

www.amsterdamswim.com Sinds 2009 organiseren wij elk jaar de Amsterdam Swim. Eerst als 5 km rond het KNSM / JAVA Eiland em sinds 2012 ook als Olympische 10 km op de Amstel. Deelnemers kunnen hierbij kiezen uit een Hele 10 km, een Estafette 2 x 5 of 4 x 2,5 km of een Halve 5 km. Let Op! de Amsterdam Swim moet niet verward worden met de van ons in 2012 gekopieerde Amsterdam City Swim.

augustus ZONDAG 3

Foto: Martin Sharrott

Amsterdam Rotterdam Triathlon

www.amrotriathlon.com Sinds 2013 zwemmen, fietsen en rennen deelnemers Solo, in Estafette, in Estaffette+ of in Team op de eerste zondag van augustus in oneven jaren van het stadhuis van Amsterdam naar het stadhuis van Rotterdam. In even jaren starten de deelnemers in Rotterdam en eindigt men in Amsterdam. Met deze triathlon langs, door of over de Maas, IJssel, Gouwe, Aarkanaal en Amstel vragen deelnemers aandacht voor schoon water en verbinden zij 2,5 miljoen inwoners, 80.000 bedrijven woonachtig en werkend in de 13 gemeenten, 4 waterschappen en 2 provincie langs de route.

DOE MEE!

WWW.ROTTERDAMSWIM.COM

Amsterdam Swim | Rotterdam Swim | Royal Amstel Swim

Rotterdam Swim

www.rotterdamswim.com Sinds 2008 organiseert Stichting Aquarius elk jaar de Rotterdam Swim rond het Noordereiland in hartje Rotterdam, de grootste kunstmatige haven ter wereld. De deelnemers zwemmen de Hele 3 kilometer, de Estafette 2 x 1,5 km of de Halve 1,5 km op de snel stromende rivier de Maas rond het Noordereiland en zwemmen daarbij onder de beroemde Koninginnebrug, de Hef, de Willemsbrug en de Erasmusbrug met aan de binnenzijde duizenden juichende toeschouwers op het Noordereiland en aan de buitenzijde vele tientallen boten en de indrukwekkende skyline.

Sinds 1841

6

DOE MEE!

RENNENRUN FIETSENBIKE 70 km van Capelle aan den IJssel tot Station Amstel ZWEMMENSWIM 2,5 km van Station Amstel tot Stadhuis Amsterdam

ROYAL AMSTEL SWIM

AMSTERDAM SWIM

WWW.AMSTERDAMSWIM.COM

15 km van Stadhuis Rotterdam tot Capelle aan den IJssel

5

Stichting Aquarius - Voor Schoon Water

Year Jaar

DOE MEE!

WWW.ROYALAMSTELSWIM.COM Amsterdam Swim | Rotterdam Swim | Royal Amstel Swim

Royal Amstel Swim

www.royalamstelswim.com Sinds 2009 organiseren wij van Station Amstel tot de Stopera elk jaar een 2,5 km open water zwemevenement onder 6 historische bruggen en langs vele imposante gebouwen uit de 16e tot 21e eeuw. De Royal Amstel Swim werd in 1841 voor het eerst gezwommen en is daarmee het oudste open water zwemevenement in een stad ter wereld.

Flyer 2014 stichting aquarius  
Flyer 2014 stichting aquarius  

bekijke

Advertisement