Page 48

Derick Rose

topcoach. Calipari en Memphis hadden een uitstekende naam waar het betrof het klaarstomen van spelers voor de NBA. Dat en niets minder was het grote doel van Derrick Rose.

Glorietocht

Het seizoen 2007-2008 zou voor Derrick Rose één grote glorietocht worden. De Memphis Tigers wonnen bijna alles. 33 wedstrijden op rij, voordat Tennessee een einde maakte aan de winning streak. Door het toernooi van de Conference USA te winnen plaatste Memphis zich voor het grote NCAA-toernooi en daar ging het winnen gewoon door. Texas-Arlington, Mississippi State, Michigan State en Texas werden aan de kant gezet en Memphis plaatste zich voor de Final Four in het Alamodome van San Antonio. 25 punten, 9 rebounds en ook nog eens een uitstekende verdediging van Derrick Rose zorgen voor een overwinning op UCLA en dus een finaleplaats. In die finale ging het mis tegen Kansas, dat na verlenging met 75-68 won. Maar met een plaats in het All-Tournament Team, gemiddeld 20.8 punten, 6.5 rebounds en 6 assists was Derrick Rose’s kostje natuurlijk gekocht. Eén jaar college was voldoende om de stap naar de NBA te maken. Dat in weerwil van een geruchtmakende zaak met Rose in de hoofdrol. Een maand na de finale tegen Kansas kwam naar buiten dat er op grote schaal gerotzooid zou zijn met cijfers op Simeon Career Academy. Het gemiddelde eindcijfer van Derrick Rose zou zijn opgekrikt van 5.5 naar 6 en Rose zou bovendien zijn toelatingstest voor de University of Memphis door iemand anders hebben laten maken. In het uitgebreide onderzoek speelde Derrick Rose natuurlijk de vermoorde onschuld. Hij wist nergens van en uiteindelijk kon er niets worden bewezen. En dan nog! Wat kon hem gebeuren? De deuren naar de NBA stonden wagenwijd open en uitpuilende bankrekeningen lagen op hem te wachten.

Kind van Chicago

De Chicago Bulls mochten, ondanks het feit dat ze maar 1.7 procent kans hadden op de hoofdprijs bij de ‘NBA Lotery’, het kind van Chicago in de armen sluiten. Dat kostte een paar centen, maar ach, dan heb je ook iets. Moest hij zich aanvankelijk tevreden stellen met een magere 4.6 miljoen dollar, zijn jaarsalaris liep daarna langzaam maar zeker op en bovendien pakte hij zó veel prijzen (Rookie of the Year, All Star en MVP in 2010-2011), dat er nog wel wat bonussen zullen zijn bijgekomen. Toen zijn eerste contract was afgelopen kon Derrick Rose eigenlijk vragen wat hij wilde. Op dit moment zit hij in het 48

Profile for Stichting American Sports

REBOUND no12  

Het enige digitale basketball magazine december 2013

REBOUND no12  

Het enige digitale basketball magazine december 2013

Advertisement