Page 31

Dit is een hechte groep, maar echte vrienden wijzen elkaar ook op hun fouten, heb ik ze gezegd.” Behalve de vele trainingsuren met de selectie werkt Steenmetz negen uur in de week voor Challenge Sports, het bedrijf van sponsor Johan van Haga. “Ik ben ervaring op aan het doen om werkloze jongeren te begeleiden naar studie of werk. Ik had niet gedacht dat ik naast het basketball werk zou vinden dat ik zó leuk zou vinden en dat ook heel dicht bij me ligt. De gelijkenis met basketbal is groot en ik leer zelf ook iedere dag. Voor de club hoop ik dat Van Haga aanblijft.” De volgende stap is volgens Steenmetz het aantrekken van meer sponsors. “Bedrijven die interesse hebben in een groep jonge mensen die vroeg opstaan, bereid zijn de mouwen op te stropen en met precisie een bal door een ring kan schieten. Dat kan aantrekkelijk zijn. Veel steden in Europa geven de plaatselijke club standaard een bedrag van € 2 miljoen (Grote Basis subsidie). Zouden wij een dergelijk bedrag van de stad Rotterdam krijgen dan kunnen we meteen Europees spelen, maar dat is in Nederland niet reëel.” Vooruitkijken naar waar Rotterdam dit seizoen gaat eindigen, wil Steenmetz niet. “We hebben geen doelstelling afgesproken, anders dan dat we zo competitief mogelijk willen zijn. Voor de spelers die hier vorig jaar al waren, valt het mentaal niet mee om uit een verliessituatie te komen. De niet verwachte winst tegen Aris, vroeg in het seizoen heeft de druk er wel wat afgehaald. Samen met Amsterdam en Weert hebben we het kleinste budget van Nederland. Maar ik wil laten zien dat je met een jonge spelersgroep toch op eredivisieniveau kunt spelen. Investeren en hard trainen werpt namelijk altijd z’n vruchten af. De trein is aan het rollen gebracht. Vanaf nu rijden we iedere dag iets verder.”

DE SELECTIE Vaidas Tamasauskas (21) Enigszins onbekende guard, afkomstig uit Litouwen. Mist lengte, maar heeft kracht en snelheid. Moet nog groeien naar eredivisieniveau. Seraino Dalgliesh (24) Rotterdammer van 2.13 meter en rookie in de DBL. Enorme laatbloeier, speelde (te) lang voetbal. Wordt voor de leeuwen gegooid, maar toont zich een snelle leerling.

Richard Maxwell (26) Kreeg op voordracht van assistent Armand Salomon een kans en pakt die vooralsnog. Was in de promotiedivisie voor Rotterdam vaak uitblinker en topscorer. Rik Pijp (21) Forward afkomstig uit het hoge noorden. Tweede seizoen bij Rotterdam, maakt vooral minuten in de promotiedivisie. Nuttige back-up. 31

Profile for Stichting American Sports

REBOUND no12  

Het enige digitale basketball magazine december 2013

REBOUND no12  

Het enige digitale basketball magazine december 2013