Page 1

Magazine oktober 2019


Inhoud Voorwoord

3-4

Vijf jaar Meewerken in Eemland

5-7

Daar word ik blij van...

8

5 jaar Meewerken in Eemland

9

Museum Soest

10 - 11

De personeelsvereniging

12

Kaarten voor iedere gelegenheid

13

Portfolio

Colofon Redactie: Dennis Klawer en Monica Falck Opmaak: Tobias van Vuuren Illustraties: Henrieke Duijst

14 - 16


Voorwoord

3

Beste allemaal, Voorzichtig doet de herfst zijn intreden. De tijd komt weer om meer naar binnen te keren, letterlijk en figuurlijk en te kijken naar alles waar we dankbaar voor zijn. De afgelopen vijf jaar zijn heftig geweest. Maar wat zijn er veel zaken om dankbaar om te zijn. Ik (Monica) heb dit in een mooie nieuwe tatoeage vast laten leggen. Waarbij ik vooral dankbaar ben voor mijn thuisfront die mij altijd hebben gesteund en onvoorwaardelijk zullen steunen. Inmiddels zijn er een paar kinderen uitgevlogen en veranderd er van alles maar de band blijft. Natuurlijk ben ik ook dankbaar voor alle vrijwilligers en bestuursleden die de afgelopen jaren hun steentje hebben bijgedragen aan het opzetten en groeien van Meewerken. Er zijn mooie momenten geweest, natuurlijk zijn er fouten gemaakt waarvan geleerd is, maar er is vooral steeds maar doorgegaan, in goede en slechte tijden, omdat de behoeft voor dagbesteding voor mensen met ASS en een normale tot hoge begaafdheid groot is.


4 In het hier en nu zijn we blij dat er weer een paar nieuwe Meewerkers zijn bijgekomen en dat de groep in al zijn diversiteit een echte groep is. Nieuwe mensen worden welkom geheten en opgenomen en dat is mooi om te zien. Ook zijn er steeds leuke opdrachten die we krijgen zodat onze Meewerkers ook zinvol werk hebben. We zullen hiervan op de portfolio pagina wat voorbeelden laten zien. Daarnaast wordt er steeds meer nadruk gelegd op psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie door allerlei opdrachten, pauze spellen en coaching. Op 1 november hebben we het vijf jarig bestaan, in dit magazine treft u daarom een foto collage van de afgelopen vijf jaar aan. Natuurlijk gaan we dit met onze Meewerkers en hun familie vieren. Mocht u in de gelegenheid zijn kom dan gerust even kijken. Dennis en Monica

https://www.facebook.com/Meewerkenin

ps: Volg je ons op facebook en twitter? https://twitter.com/meewerken


Vijf jaar meewerken in Eemland

5

Herfst 2014, een onverwacht telefoontje of ik eens een bak koffie wil drinken en de mogelijkheden wil bespreken om een leer-werkplaats op te zetten voor IRO en werk-fit trajecten van het UWV. Het concept werkt al in Alkmaar en Eemland kan een tweede vestiging worden. Een drukke tijd volgt, bezoek aan Alkmaar, regelen van een inschrijving bij de KvK en het vinden van een geschikte ruimte om te gaan starten. Al tijdens de oprichting veranderen de spelregels en blijkt er ineens ook een jobcoach betrokken te zijn bij de organisatie. Aanpassen, bijsturen en varen op t innerlijk kompas worden ineens van belang en ondertussen is alles nieuw. Al snel blijkt dat de goede samenwerking die Alkmaar heeft met het lokale UWV in Eemland niet van de grond komt. Zeer weinig cliĂŤnten worden aangemeld en voor een grafische organisatie is hun grafische kennis zeer beperkt. Echte opdrachten kunnen niet worden aangenomen. Samen met vrijwilligers en stagiairs van het eerste uur en het bestuur worstelen we verder, maar brood op de plank komt er niet, slechts dekking van de kosten. De samenwerking met Alkmaar wordt beĂŤindigd het blijkt niet te werken. Op een middag wandelt er zomaar een grafisch talent naar binnen die vrijwilligerswerk wil komen doen en dan gaat de kwaliteit en creativiteit met sprongen vooruit. Ondertussen verdiep ik me in de mogelijkheden meer mensen met ASS te kunnen helpen met een fijne plek om zich te ontwikkelen. De weg die openligt is dagbesteding aanbieden voor de WMO. Dat betekent een aanbestedingstraject doorlopen wat veel papierwerk, frustratie en uren en uren tijd kost.


6 Ondertussen valt het bestuur weg maar komt de eerste aanbesteding rond en kunnen we dagbesteding bieden voor regio Amersfoort. Al snel volgt ook regio Gooi en Vechtstreek en tenslotte regio Zeist. Er komen steeds meer dagbesteders bij en ook vaste klanten beginnen de weg naar Meewerken te kennen. Onze aanpak werkt en de cliĂŤnt tevredenheid is groot. Eindelijk is er ook een normaal salaris te verdienen. September 2017 komt er een voor mij onbekende man op bezoek die via de gemeente Amersfoort mijn naam heeft doorgekregen, of hij eens bij Meewerken mag komen kijken. Blijkt dat hij met een compagnon ook bezig is een dagbesteding in de IT op te zetten voor jongeren met ASS. Na de kennismaking en vervolggesprek willen ze graag onder aanbesteder worden bij Meewerken in Eemland om ook zorg in natura te kunnen leveren. Onderhandelingen volgen en het contract wordt getekend. Gaandeweg merk ik dat de onbekende man een harde werker is die niet snel opgeeft. Leergierig en enthousiast maar soms ook koppig maar wel koersvast. Onze combinatie blijkt echter goed te werken en al na drie maanden besluiten we als 1 organisatie verder te gaan. Twee jaar later zijn er twintig cliĂŤnten extra bijgekomen en zijn we een grote organisatie. We werken methodisch, leveren op maat gerichte zorg en hebben een topteam van vrijwilligers. Benieuwd wat de komende vijf jaar ons gaat brengen.


7 Eerst keuken en huidige keuken.

Van een klein team naar groter en groter...

Van het eerste kantoortje naar het huidige kantoor (4 x zo groot).

Duurzaam goed bezig en beste leerbedrijf, er waren mooie hoogtepunten.


Daar word ik blij van...

8

Sinds 7 augustus dit jaar loop ik met heel veel plezier stage bij Meewerken in Eemland. Ik krijg ontzettend veel energie van al mijn collega’s, we hebben veel lol samen en er is altijd wel wat leuks te doen. Zo zie je hier mijn (lichtelijk) intense schilderij die ik zonder nadenken gemaakt heb. Ik liet mij alleen leiden door kleur en mijn gevoel en schrok - net zoals Dennis - wel een beetje van het eindresultaat maar het was zalig om te doen. Ik verheug me op de komende maanden!

Jasmin Vollmer stagiaire agogische medewerker


5 jaar Meewerken in Eemland

9

Met dank aan: Edwin Ed Bas Jonah Ronald Baudouin Maarten Francis Oscar Sh ila n Mint Marcel Nico Rhea Ingrid Liesbeth Sebastiaan Jeroen

Annemarie

Erica Shifra Ilse Riana Maudi Mirjam Floris Marike Monica Dennis


Museum Soest

10

Museum Soest kwam door de muziekvereniging PVO op het spoor van Meewerken in Eemland. In het museum wisten we niet van hun bestaan af dus er maar even naar toe. Uitgelegd wat voor organisatie museum Soest was en direct ook de stichting comité 4 en 5 mei maar even meegenomen. Vanaf het eerste bezoekje zaken gedaan met deze mooie organisatie. Al ons drukwerk – van posters tot complete boekjes laten wij nu doen bij Meewerken in Eemland. Zij verzorgen de opmaak en de complete uitvoering. Gewoon word bestanden en foto’s naar ze toesturen en het komt vanzelf voor elkaar. Wat een geduld hebben ze met ons. Geen wijziging – en dat komt nog wel eens voor - is ze teveel. Het geleverde werk is echt van goed kwaliteit. Bijvoorbeeld het boekje van de open monumentendagen Soest – Soesterberg scoort heel hoog. Martine Noort heeft daar heel veel werk aan gehad. Haar ideeën kwamen sprankelend over. De medewerkers van Meewerken in Eemland staan altijd klaar om je even te helpen. Bijvoorbeeld eer dat je er erg in hebt staan de dozen al in je auto. Geen tijd om het op te halen Dennis (directeur bij Meewerken in Eemland) brengt het wel even langs al is het bij je thuis. Even binnen lopen bij Dennis en Monica (directeur) ook geen probleem. Zijn ze niet in gesprek dan kan er altijd wel even een gesprekje af ondanks dat zij gemiddeld 2 medewerkers moeten begeleiden met alles er op en er aan. Het valt mij wel op dat het daar heel gezellig koffie drinken en lunchen is.


11 Museum Soest is zeer blij dat ze in Meewerken in Eemland een soort van partner gevonden hebben. Niet alleen een offerte, bij ja drukwerk leveren en over. Een mooi voorbeeld is dat ĂŠĂŠn van hun medewerkers nu voor het museum oude prenten aan het scannen is zodat die later te zien zijn op een fotoframe. Even tussendoor stikkers maken geen probleem hoor. Het mooie van deze samenwerking is dat je ook maatschappelijk verantwoord bezig bent. Je geeft gemiddeld 32 medewerkers bij deze organisatie de gelegenheid dat zij een leuke dagbesteding hebben, veel leren en mogelijk zelfs vanuit Meewerken in Eemland naar een baan kunnen. Wij wensen Meewerken in Eemland met al haar medewerkers een hele mooie en creatieve toekomst toe. Namens vrijwilligers en bestuur van de Stichting Oud Soest (museum Soest) C.J. (Cees) Vos

Piet aan het scannen

Foto van de scan


De personeelsvereniging

12

Als personeelsvereniging willen wij ons even voorstellen. Wij zijn Emmelieke, Magdalena en Henrieke en wij werken ook bij Meewerken in Eemland. Wij bedenken samen leuke thema’s en uitjes voor onze collega’s. Hier beleven wij veel plezier aan. Wekelijks komen we bij elkaar om te overleggen hoe we aan bepaalde dingen vormgeven. We proberen op deze manier meer verbinding en sociale interactie te krijgen. Op dit moment zijn we bezig met de invulling van het 5-jarig bestaan van Meewerken in Eemland. Dit vindt plaats op vrijdag 1 november 2019. Op het programma staat het volgende: Birsen Basar (ervaringsdeskundige) heeft zelf autisme en komt erover spreken. Er zal een quiz gehouden worden en Monica geeft een presentatie over de zorgvisie van Meewerken. Als afsluiting zal er muziek zijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Henrieke

Emmelieke Magdalena


13

Zelf ontworpen kaarten Bij Meewerken in Eemland bestaat sinds kort de mogelijkheid om kaarten te bestellen. Dit kan een mooi geboortekaartje zijn, of een trouwkaart maar, ook voor andere gelegenheden kunt u een kaart naar eigen wens, laten maken. Voor voorbeelden kunt u naar: www.meewerkenineemland.nl Voor meer informatie kunt u e-mailen naar: info@meewerkenineemland.nl of bellen naar: 035 631 58 80.

It’s

a

Rose BOY!

Ja!! mr

&

mrs


14

Portfolio

ROMMELMARKT

Zaterdag 5 oktober

G

IGIN

K

ZIE

MU

Kernwoorden: geborgenheid veiligheid Verbinding

Kernwoorden: geborgenheid veiligheid Verbinding

EN VER

SOEST

09.00 uur - 15.00 uur Rembrandtlaan 9 Leven enSOEST Intuitie

Reading Huis

Reading Huis

Leven en Intuitie

Reading Huis Leven en Intuitie


15

Open Monumentendagen gemeente Soest

Open monumentendagen Gemeente Soest

2019

Profile for Stichting Meewerken in Eemland

Meewerken in Eemland magazine oktober 2019  

Meewerken in Eemland magazine oktober 2019  

Advertisement