Meewerken Magazine Augustus 2022

Page 1

EWERKEN.COM

WIKKELING EN DAGBESTEDING

MEEWERKEN

EWERKEN.COM EEN UITGAVE

VAN MEEWERKEN WIKKELING EN DAGBESTEDING

magazine

AUGUSTUS 2022

IN DIT MAGAZINE: HKZ certificering Verhuizing naar Zeist Zomerse activiteiten Cliëntenraad


Voorwoord Ondanks dat het volop zomer was in ons landje hebben we het onverminderd druk gehad deze maanden. Onze coaches zijn gelukkig wel lekker op vakantie gegaan en kunnen goed uitgerust weer met hun cliënten aan de slag. Omdat we al langer problemen hadden op locatie De Bilt zijn we druk op zoek gegaan naar een andere plek en gelukkig hebben we een toplocatie gevonden in Zeist. We komen in een pand waar al veel zorg gevestigd is en krijgen grotere kantoren met een eigen pantry en spreekkamer. Ondertussen is er ook doorgestudeerd en heeft Kim haar diploma autismecoach behaald. Jennifer zal begin september examen doen en we verwachten dat zij ook zal slagen. Stil zitten doen we nooit bij Meewerken en deze zomer hebben we maar liefst twee grote projecten afgerond. De HKZ procedure, waar we door de audit zijn gekomen en nu een echt kwaliteitskeurmerk hebben en een aanvraag zorg in natura bij het zilverenkruis voor de WLZ. Hierover horen we eind september meer. De zomer stond ook in het teken van afscheid nemen, maar dat doen we met een lach omdat diverse cliënten zijn uitgestroomd naar de opleiding die ze graag wilde gaan volgen. Vijf lege plekken die gelukkig al zeer snel weer opgevuld worden door nieuwe aanmeldingen. Op onze vestiging in Bussum kunnen we nog wel een aantal cliënten plaatsen. Mocht je dus nog mensen weten die opzoek zijn naar een fijne dagbesteding regio Gooi dan maakt Jennifer graag kennis met ze. Zomerse groet, Monica en Dennis


MEEWERKEN.COM

Plinke planke pluize De Bilt gaat verhuizen...

ONTWIKKELING EN DAGBESTEDING

We zijn heel erg blij dat we voor onze vestiging in De Bilt een grotere ruimte hebben gevonden in Zeist, zodat iedereen weer een fijne werkplek kan hebben. Onder leiding van Jolijn en Bas is de vestiging gegroeid en is er naast het werk ook veel plezier. Om nog een stukje te kunnen doorgroeien was echter meer ruimte nodig en die hebben we nu gevonden bij Lisman en Lisman aan de Laan van Vollenhoven in Zeist. Als bonus kregen we ook nog een deel van het interieur omdat de vorige huurder dit achter had gelaten. De ruimtes worden voorzien van LED lampen en een nieuw plafond en er is een fijn klimaat systeem zodat het in de winter warm en in de zomer lekker koel is. Op 25 augustus zal Stichting Bikkel (dagbesteding) ons verhuizen. Bijgaand een foto impressie van de werkzaamheden.


HKZ Achter de schermen waren we er al hele tijd mee bezig maar in juli hadden we dan de Audit voor de HKZ. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, een branchespecifieke norm, gebaseerd op de ISO 9001 norm. Certificaat K-0206273/01

De voordelen van HKZ certificering: • Hogere efficiëntie door continue verbetering van de processen; • Waardering en vertrouwen bij verzekeraars, patiënten en consumentenorganisaties; • Het tijdig voorkomen van fouten door een onafhankelijke beoordeling van een derde partij; • Cliënten staan centraal, de auditfocus is gericht op de zorg die u levert; • Voldoen aan de ISO 9001 standaard en daarmee het aantoonbaar maken van kwaliteit.

1 van 1

Vervaldatum

2025-07-25

Kiwa heeft vastgesteld dat het door

Stichting Meewerken in Eemland gehanteerde kwaliteitsmanagementsysteem en de toepassing daarvan voldoen aan de normeisen van het HKZ-certificatieschema Kleine Organisaties, versie 2021 voor het toepassingsgebied: Het bieden van dagbesteding, begeleiding, psycho-educatie en empowerment aan mensen met ASS met een gemiddelde tot hoge begaafdheid.

20220216

Ron Scheepers Country manager Kiwa Nederland

Postbus 70

Gedurende de zomer heeft het een beetje stilgelegen met Stichting vrienden van Meewerken. Maar nu gaat het bestuur weer volop aan de slag zodat ze dit najaar nog kunnen starten met de fondsenwerving. Mocht u het bestuur willen versterken neem dan contact met ons op. We zullen je dan in contact brengen met de huidige bestuursleden.

Pagina

2022-07-25

Kleine Organisaties

Sir Winston Churchilllaan 273

Vrienden van Meewerken

2022-07-25

Eerste uitgave

HKZ – Kwaliteitsmanagementsysteem

Kiwa Nederland B.V.

We zijn blij en trots dat we het keurmerk hebben ontvangen. Komende jaren zal er jaarlijks een audit plaatsvinden zodat we de kwaliteit continue kunnen verbeteren.

Uitgegeven

2288 AB RIJSWIJK

Raadpleeg www.kiwa.com om vast te stellen dat het certificaat nog steeds geldig is.

Bedrijfsgegevens Stichting Meewerken in Eemland van Lenneplaan 69A 3768XN Soest NETHERLANDS

Tel. +31 88 998 44 00 Fax +31 88 998 44 20 info@kiwa.nl www.kiwa.nl

KVK 62110969


MEEWERKEN.COM

ONTWIKKELING EN DAGBESTEDING

Nieuwe lokatie Bussum Inmiddels is onze vestiging in Bussum 3 maanden open en het staat het als een huis. De vestiging is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 – 17:00 uur. Mocht de groep in de toekomst groter worden dan zullen we ook op maandag opengaan. Er zijn een aantal nieuwe meewerkers gestart in Bussum en ze hebben het goed naar hun zin. Er is echter nog plek dus kom gerust eens langs om kennis te maken als je opzoek bent naar arbeidsgerelateerde dagbesteding in IT of Multimedia.

Flexpool Inmiddels heeft Meewerken ook een bescheiden flexpool waardoor we vakanties en ziekte beter kunnen opvangen. We zijn blij dat wij een beroep mogen doen op Leah de Heij en Job van der Linden om de zorg nog beter te maken. Welkom in ons team en veel werkplezier. Uiteraard zullen er in september ook weer diverse social workers in opleiding starten op onze vestigingen. Zij zullen zich in ons volgende magazine voorstellen. Onze coaches hebben er zin in om met deze stagiaires aan de slag te gaan.


De Cliëntenraad van Meewerken De cliëntenraad bestaat al sinds 2019 en is begonnen met 3 leden en gegroeid naar 5 leden nu. Salomé en Stefan zijn allebei voor locatie Soest en zijn allebei al langer leden van de cliëntenraad. Begin dit jaar zijn Floor voor locatie Soest en Donja voor locatie Bussum erbij gekomen en vanaf juni is ook locatie Bilt/Zeist vertegenwoordigd door Michiel. Als cliëntenraad houden we ons bezig met advies geven aan de directie over het beleid. Onderwerpen waar wij onze mening hebben kunnen geven zijn onder andere: de coronaregels op de werkvloer, de brandveiligheid op alle vestigingen en de verbetering van de communicatie vanuit de directie. Daarnaast hebben wij ook meerdere emails gehad van Meewerkers en deze behandeld en voorgelegd aan de directie. Een voorbeeld van een uitkomst is de verduidelijking van app-groepnamen en afbeeldingen daarvan.

Zomerse activiteiten Gedurende de zomer is het ook voor de mensen die niet op vakantie gaan leuk om extra activiteiten te ondernemen. Deze zomer hebben we in Soest gedurende twee maanden lessen muziekgeschiedenis en muzieklessen aan onze speciale “huisband” kunnen aanbieden. Daarnaast is er in het teken van de vrdamibo op alle vestigingen Leuke activiteiten aangeboden. Hieraast een foto impressie.


MEEWERKEN.COM

ONTWIKKELING EN DAGBESTEDING


Wandelen met Kim In de eerste week van augustus hebben we een wandeltochtje in de Lange Duinen in Soest gemaakt, georganiseerd door Kim. We waren met een man of zeven. Het was flink warm, maar op het moment dat we vertrokken was het nog redelijk bewolkt. Nadat we van start waren gegaan begon de zon volop schijnen. We begonnen vol goede moed door het duinzand te lopen en in combinatie met de felle zon bleek dit best zwaar. Sommigen probeerden het op blote voeten maar al snel ging het schoeisel weer aan. Na een tijdje verruilden we het zand voor de bospaden rond de duinen. Kim en Tobias hielden onze prestaties elektronisch bij, en we bleken uiteindelijk iets meer dan vier kilometer afgelegd te hebben. Onderweg kwamen we rijpe bramen tegen, die we lekker hebben laten hangen. Ook ontbrak de nodige aandacht van loslopende honden niet. Na een uur en een kwartier gingen we weer op weg naar het hoofdkwartier. Peter Roerig


De Meewerkers die uitstromen

MEEWERKEN.COM

ONTWIKKELING EN DAGBESTEDING

Deze zomer zijn er ook veel mensen voor het laatst omdat ze een nieuwe opleiding gaan volgen. Dit vinden we uiteraard superfijn.

Noa

Emily

Charlie

Julian

Aart

Noa en Emily starten per september aan de fashion academy. Aart start in september aan het ICT - College. Charlie start in september aan de Game Artist opleiding. Julian startte in augustus bij IT-VITEA. Wij wensen ze allemaal heel veel succes en geluk en hopen dat we op de hoogte gehouden worden van hun vorderingen.

MEEWERKEN.COM ONTWIKKELING EN DAGBESTEDING