Page 1

Portfolio avStianBakkane


Bakkane Design & Media www.bakkanedesign.no


In case of interest, please respond to:

Stian Bakkane stianba@gmail.com +47 936 96 286 As a reward:

Sjekk portfolioen!


Innhold Om meg ..................................... 5 Webdesign ................................. 6 PHP / MySQL og AJAX ........... 24 Interaksjonsdesign .................. 26 Grafisk + kunder ...................... 32 Kontakt ..................................... 44

4.


som fokuserte på oppussing av lokale bedrifters firmaprofil. Dette gikk bra.

Om meg Hei. Mitt navn er Stian Bakkane, og jeg lager ting. Websider, webapplikasjoner og design av firmaprofiler.

Etter dette flyttet jeg til Oslo for å studere Interaktiv Design ved NITH. Jeg har også opprettet et enkeltmannsforetak (Bakkane Design og Media), som allerede har fullført store prosjekter med bravur. For spesifikk info og eksempler anbefaler jeg en gjennomlesing av dette dokument.

Sagt med få ord innehar jeg kunnskap om mye rart innenfor feltet design. Sagt med litt flere ord behersker jeg konsepter som inkluderer: HTML(5), CSS(3), JavaScript, jQuery, PHP, MySQL, Photoshop, Illustrator og inDesign. Når det kommer til erfaring har jeg høstet det fra flere kilder. Det hele startet som Medier & Kommunikasjon-elev ved Risør Videregående Skole. Mens jeg studerte i Risør fikk jeg en deltidsjobb ved reklamebyrået Sell & Syversen. Her jobbet jeg med alt fra små, lokale bedrifter, til større travere. I tillegg til dette grunnla en kamerat og jeg en ungdomsbedrift

5.


fordriv. Poenget med siden var å se hvor lang denne listen med pokers kunne bli ut i fra en enkelt kilde (meg).

Webdesign Når det gjelder webdesign er det alltid vanskelig å definere hva som er bra. Noen synes artisktiske, stilrene og estetisk vakre sider er de beste, mens andre setter pris på et funskjonelt design som er lett å bruke. Jeg har vært borti de fleste måtene å designe en nettside på, og derfor har jeg plukket ut noen eksempler som dekker både artistiske nettsider, samt store, funskjonelle portaler med høy interaksjonsverdi.

Poke a Friend Teknologi: HTML, CSS, PHP, og MySQL. Hvorfor: Morsomt lite eksperiment. Beskrivelse: Pokeafriend. com var et slags eksperiment / morsomt tids-

6.

Rent teknisk startet jeg, som webmaster, å poke folk ved å skrive inn e-post-adressen til mottakeren. Så fikk mottakeren en e-post med en kode som han/henne kunne bruke til å logge inn og poke sine venner.


7.


PhotoshopAid.net Teknologi: HTML, CSS, PHP, og MySQL. Hvorfor: Nettcommunity for designentusiaster. Beskrivelse: PhotoshopAid.net er den første ordentlig nettsiden jeg lagde, i en alder av 17 år. Her kunne folk finne belærende artikler omhandlende multimediadesignprogrammer som Flash, inDesign, Illustrator og - selvfølgelig Photoshop. I tillegg til disse artiklene var det også mulig å bli medlem ved å registrere seg. Som medlem fikk man mulighet til å lagre favoritt-artikler, skrive egne, samt dele erfaringer med andre likesinnede.

8.


9.


NITHs Studier책dgiver Teknologi: HTML og CSS. Hvorfor: Skoleprosjekt Beskrivelse: Eksamensoppgave hvor vi skulle lage en veileder for fremtidige studenter ved NITH. Vi valgte 책 g책 for en tradisjonell personlighetstest med en moderne vri. For oss var brukervennlighet og effektivitet viktigst. Jeg har st책tt for: - Design - Grunnide - Infrastruktur/Oppbygging - Navigasjon

10.


11.


kred.nu Teknologi: HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, PHP, og MySQL. Hvorfor: Sosialt nettsted med fokus på ny, kredibel musikk. Beskrivelse: kred.nu er et prosjekt jeg jobber med på fritiden, hovedsaklig for å få brukt JavaScript- og jQuery-

12.

kunnskapene mine i praksis. Det er en side med stor fokus på burkervennlighet og integrasjon med sosiale medier som Facebook og Twitter. Om den blir lansert, gjenstår å se.


13.


nations Teknologi: HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery, PHP, og PDOMySQL. Hvorfor: Rett og slett et spill jeg alltid har hatt lyst til å spille selv. Beskrivelse: Nations er et sosialt massivt online nettleserspill (si det høyt tre ganger) jeg begynte på høsten 2011.

14.

Spillet går ut på å styre ditt fiktive land mot makt og rikdom i en verden av andre likesinnede herskere med mer eller mindre samme misjon. Her er det viktig å forvalte naturessurser og militær makt på veien mot å bli en fryktet eller elsket supermakt.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


21.


22.


23.


og aktive. - Personlige bildegallerier. - Trophy- og Achievementsystem (Lenge før XBOX ).

PHP / MySQL og AJAX Det er kult å lage fine og vakre nettsider, men det er enda kulere å kunne bruke dem - som jeg pleier å si. Jeg har gode kunnskaper i både PHP og MySQL, og tar i bruk begge teknologiene i de fleste nettløsningene mine. For å eksemplifisere dette slenger jeg med noen eksempler:

PhotoshopAid.net - Publiseringssystem. - Sikker brukerregistrering. - Mulighet til å forandre design på brukerprofil. - Brukerblogger. - Brukergenererte RSS-feeds. - Søkefunksjon. - Mulighet for å se hvem som er online

24.

FootballWiki - Stor database med spillere, lag, byer, trenere, ligaer, land... Egentlig alt som har med fotball å gjøre. - Wiki-system. - AJAX for enklere registrering av data.

kred.nu - Omfattende og smart AJAX-autocomplete-søkefunksjon. - Facebook connect.


25.


Interaksjonsdesign Nettsider, apps, mobiltelefoner, PCer, Macer, iPhone! Disse begrepene har én ting til felles. Kanskje til og med fler, men i dette tilfellet er det bare ett spesielt konsept som passer seg. Interaksjonsdesign!

Kommunikasjonsplattform for NKI

Hva er det som gjør Apples iPhone til verdens mest populære telefon? (Kilde mangler, men for eksempelets skyld kan vi anta såpass.) Er det telefonens design? Ja. Er det app-mangfoldet? Jupp. Er det symbiosen mellom Apples andre produkter, som Mac og iPad? Yes, helt sikkert.

Steg 2 (HTML-prototype): For å kunne brukerteste de avanserte funksjonene trengte vi mer enn en klikkbar mopckup, derfor utviklet jeg en HTML/ JavaScript-prototype.

Selv om alle disse eksemplene er gode argumenter for å velge seg en iPhone ved neste mobilinnkjøp, er de verdiløse uten et helt kritisk, überviktig og majestetisk avgjørende element; nemlig et skikkelig godt brukergrensesnitt.

26.

Jeg har studert interaksjonsdesign ved NITH i tre år nå, og fullførte min bachelorgrad ved å utvikle en sosial kommunikasjonsplattform for NKI Nettstudier. I tillegg til tegning av wireframes/mockups og utvikling av brukergrensesnitt, kodet jeg store deler av applikasjonens front- og backend (HTML, CSS, JavaScript, PHP og databasespørringer).

Steg 1 (Første mockups): Klikkbare wireframes tegnet jeg i Cacoo.

Steg 3 (Brukertesting av prototype): Testingen ble gjort av et utvalg tilfeldige NKI-studenter. Tilbakemeldingene la grunnlaget for videre utvikling av prototypen. Steg 4 (Design og utvikling av ferdig løsning).


1.

2.

3.

27.


4.

28.


JazzPicker from JazzScene.fm Som del av en skoleoppgave våren 2012 designet jeg konsept og grensesnitt for en mobilapplikasjon med navn JazzPicker. Dette er en app ment for å skape økt interesse rundt jazzmusikk. Konseptet går ut på at applikasjonen genererer spillelister med jazz, utifra hvilken stemning du ønsker å oppnå. I utviklingen av konsept og mockups forfattet jeg brukerscenarier for å kartlegge behov i forhold til de situasjoner som oppstår når jazzmusikk hadde vært på sin plass.

29.


30.


31.


Grafisk og kunder Jeg har alltid hatt en sterk interesse for farger og typografi. Jeg kan sitte i timesvis på fritiden og lete etter den perfekte fonten. Det samme gjelder farger.

et litt mer internasjonalt snitt, så jeg anbefalte dem å endre navn til REAS. REAS ville ha en logo som spiller på det faktum at de er fra sørlandsbyen Risør. Siden firmaets grunnlegger er en ivrig seiler, ville han også ha med noe maritimt i logoen.

Hydor Hydor er et annet firma jeg har jobbet en del med. De startet opp i 2010 og driver med Marine & Energy Insurance. For dem utformet jeg firmaprofilen og nettsiden.

REAS Før jeg flyttet til Oslo jobbet jeg en del med firmaet REAS. For dem har jeg designet profil, visittkort og nettside.

Logoen representerer maritim forsikring, noe tverrsnitet av en kjøl understreker.

I utgangspunktet het dette firmaet Risør Engineering AS, men de ønsket

32.


33.


34.


35.


36.


37.


PTE S KON E! S SKIS

38.


39.


40.


KON S SKIS EPTSE!

41.


42.


43.


Takk for meg Og takk til deg for at du tok deg tid til dette dokumentet. Jeg h책per du fant innholdet interessant. Hvis det er tilfellet, kan jeg kontaktes ved hjelp av disse moderne metoder: Stian Bakkane stianba@gmail.com +47 936 96 286

Portfolio  

Portfolio Stian Bakkane

Portfolio  

Portfolio Stian Bakkane

Advertisement