Page 1

Thuistraining Uiteraard kan men ook thuis trainen indien men voldoende kennis heeft. Dit kan met eenvoudige apparaten. Er zijn niet altijd apparaten nodig om fitness te beoefenen. Oefeningen als touwtje springen, stretching, opdrukken en buikspieroefeningen kunnen ook thuis gedaan worden. Het uiteindelijke doel van het beoefenen van fitness kan zijn: 

gericht op algehele conditieverbetering;gericht op vetverbranding en afslanken (spinning, aerobics, cardiofitness etc.);gericht op groei (hypertrofie) of versterking van spiermassa (bodybuilding).

Apparaten De apparaten waarmee men in sportscholen oefent, zijn erop gericht specifieke spiergroepen te gebruiken en blessures te voorkomen. Deze apparaten zijn specifiek voor fitness ontwikkeld en heten daarom "fitnessapparaten" of "fitnesstoestellen". Voorbeelden hiervan zijn de indoor-roeier, de crosstrainer, de hometrainer en de trilplaat. Ook apparaten die voor bodybuilding gebruikt worden, kunnen passen in een fitnesstraining.


De Dumbbell flexion extension Is een oefening voor de onderarmen en wordt vooral door bodybuilders gebruikt, maar kan voor alle vormen van (kracht)sport gebruikt worden. Franco Columbu, een chiropractor, voormalig bokser en een vroeger succesvolle bodybuilder gebruikte deze oefening veel in zijn trainingen. Vergeleken bij een oefening als bankdrukken (oftewel "bench press", de meest bekende krachtoefening), is de Engelstalige Dumbbell flexion extension veel minder bekend onder sporters. De meeste oefeningen met gewichten worden in de Engelse taal omschreven. Uitvoering Men neemt twee dumbbells, bij voorkeur korte halters met een vast gewicht en terwijl men rechtop staat houdt men de dumbbells langszij, met de armen licht gebogen. Men begint de dumbbells langzaam te draaien naar binnen en naar buiten en voert het tempo op, waarbij de onderarmspieren gerekt en versterkt worden. Door deze draaiende beweging worden delen van de onderarm aangesproken die bij vele andere oefeningen niet of onvoldoende aan bod komen. Het is de bedoeling een niet al te hoog gewicht te nemen (zeker niet in het begin) en de oefening ongeveer 1 minuut vol te houden. Per 1 of 2 maanden kan men het gewicht met 1 of 2 kg verhogen totdat men een goed passend gewicht heeft gevonden. Het is niet de bedoeling deze oefening met enorme gewichten uit te gaan voeren. De ontwikkeling van de onderarmen is erg belangrijk bij sporten als boksen, turnen en bodybuilding.


De Military Press Is een variatie op de Overhead Press. Press. Bij de Military Press is de houding van het bovenlichaam grotendeels rechtop, en wordt een lange halter (barbell barbell) vanaf de bovenkant borst voorlangs het gezicht boven het hoofd geheven. Wanneer de halter vanuit de nek wordt geheven heet dit een Neck Press,, een andere variatie op de Overhead Press. Deze oefening wordt door bodybuilders, bodyb gewichtheffers, powerlifters en andere sporters gebruikt ter versterking van de schouderspieren.. De oefening kan zowel zittend als staand gedaan worden. Met dumbbells wordt de oefening Shoulder Press of Dumbbell Press genoemd. Clean and press is een oefening waarbij men het gewicht van de grond pakt en voorslaat en daarna uitstoot in een Shoulder press waarbij de voeten niet verplaatst worden. Bij het professioneel worstelen wordt een techniek die hier erg op lijkt ook wel gebruikt, waarbij de tegenstander boven het hoofd wordt gedrukt en meestal achterlangs weer er op de mat wordt gedropt, de Viking Press. 

Een Seated Military Press, beginhouding.Een Seated Military Press, na uitdrukken/uitstoten.

thuistraining  

fitnissssssssssssssss

thuistraining  

fitnissssssssssssssss