Page 1

STEP In-housedagen NAJAAR 2012

Altijd op koers met STEP!

si o o l ste o k je op f r j i e r Sch ktob .nl o 4 1 web p t/m e t w.s w w

n

BUSINESS & RECHTEN


STEP Voorwoord Altijd op koers met STEP! Om jou te helpen met je carrière de juiste koers te bepalen biedt STEP je ook dit najaar weer de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij jouw potentiële werkgever! Als student is het immers lastig om te bepalen waar je wilt werken. Om jouw keuze eenvoudiger te maken biedt STEP dit najaar jou de mogelijkheid om bij een breed scala aan potentiële werkgevers deel te nemen aan de STEP In-housedagen!

Tijdens een STEP In-housedag krijgen studenten de unieke kans om op informele wijze de sfeer te proeven van het werkende leven. Naar aanleiding van de STEP In-housedagen van afgelopen voorjaar zijn er weer veel studenten uitgenodigd om deel te nemen aan een business course en/of een stage te lopen en zijn er sollicitatieprocedures in gang gezet. Om dit geweldige succes voort te zetten, bieden wij ook dit najaar opnieuw een groot scala aan succesvolle advocatenkantoren, gerenommeerde bedrijven en topmultinationals aan.

v.l.n.r Vera van Etten, Carlotta van Regteren Altena, Noortje Mulder, Moniek Kassenaar, Jenneke Kamp


Sinds 1984 organiseert STEP met groot succes In-housedagen bij kantoren, bedrijven en overheidsinstellingen. We voeren onze missie, het verkleinen van de afstand tussen studenten en het bedrijfsleven, dus al 28 jaar met succes uit! Naast de STEP In-housedagen organiseert STEP dit najaar in samenwerking met Qompas de STEP Workshops.

Ook dit najaar zullen wij er alles aan doen om deze cyclus weer even interessant, leerzaam en leuk te maken als altijd. Weet jij nog niet in welke richting jij wilt afstuderen of wilt gaan werken? Of heb jij deze keuze reeds gemaakt, maar wil je het bedrijf of kantoor van je dromen wel eens van binnen bekijken? Schrijf je dan in voor de najaarscyclus van 2012. Via STEP kan jij de juiste koers van je carrière bepalen omdat wij jou de ideale oriëntatie en voorbereiding geven voor de arbeidsmarkt. Ben jij derde-of ouderejaars student en wil je meer te weten komen over jouw potentiële werkgever, of ben je op zoek naar een stage-of afstudeerplaats of (bij)baan? Schrijf je dan nu in voor onze STEP In-housedagen en bepaal de juiste koers voor jouw carrière!

Wij wensen je alvast veel plezier! STEP Bestuur 2012

Altijd op koers met STEP!

Business_ 3


Altijd op koers met STEP!

STEP Organisatie DAGELIJKS BESTUUR Carlotta van Regteren Altena

Algemeen voorzitter

Moniek Kassenaar

Voorzitter rechten

Noortje Mulder

Voorzitter business

Jenneke Kamp

Marketing en Externe

Vera van Etten

Penningmeester

RAAD VAN TOEZICHT Mw. mr. E. Grattan-Meinardi

Advocaat Allen & Overy

Mw. mr. J.C. Prins

Advocaat NautaDutilh

Mw. mr. H.M.C. van der Linden

Advocaat BarentsKrans

Mw. mr. C.D van Beek

Oud-bestuurslid STEP

Mw. mr. A.J.F van Dalen

Oud-bestuurslid STEP

Dhr. S.W Bank

Oud-bestuurslid STEP

De Raad van Toezicht dient als klankbord voor het huidige en toekomstige beleid van Stichting Student en Praktijk. In de Raad van Toezicht nemen enkele vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, met wie STEP een relatie heeft opgebouwd, alsmede oud-bestuursleden van STEP plaats.

COMITÉ VAN AANBEVELING Mw. M. Claushuis

Recruiter Boekel de Nerée N.V

Mw. S. Hamer

Recruiter Lexence

Mw. A. Smit-Giesen

Recruiter Russell Advocaten

Mw. C. Ten Hacken

Recruiter Loyens & Loeff

Mw. M.E. Vink

HR Adviseur Kennedy van der Laan

Mw. D. Vreede

Recruiter NautaDutilh

Mw. L. Wennink

Recruiter Rabobank

Mw. C. Westenburg

Recruiter Autoriteit Financiële Markten

Het Comité van Aanbeveling dient ter ondersteuning van de activiteiten van Stichting Student en Praktijk.

STEP AMBASSADEURS Isabelle Delcour

Amsterdam

Sec Ching Yong

Amsterdam

Jacintha Devilee

Leiden

Renate van Lijssel

Maastricht

Frederique Bos

Utrecht

Yvonne Boer

Tilburg

Deze brochure komt tot stand met medewerking van:

4_ Business


STEP Inhoudsopgave ALGEMEEN Voorwoord

2

Organisatie

4

Inhoudsopgave

5

STEP in 5 stappen

6

Ervaringen van de recruiter

8

Matrix

10

Inschrijfprocedure

11

Agenda

12

STEP Workshops

13

Profielpagina’s

14

BUSINESS ABN AMRO

14

Ahold Europe

16

Ministerie van Financiën

18

PostNL

20

Randstad

22

Business_ 5


Altijd op koers met STEP!

STEP in 5 stappen 1 STEP? Stichting Student en Praktijk (STEP) is een landelijke studentenorganisatie die sinds haar oprichting in 1984 academici in contact brengt met advocatenkantoren en bedrijven. De belangrijkste activiteit is het organiseren van de STEP In-housedagen. Tijdens een STEP In-housedag presenteert een kantoor of een bedrijf zich op hun vestiging aan studenten. Inschrijving voor deze dagen staat open voor alle derde- of ouderejaars studenten van alle academische opleidingen en is geheel kosteloos. De STEP In-housedagen vinden plaats in een voorjaars- en najaarscyclus.

2 STEP IN-HOUSEDAGEN? STEP In-housedagen worden door kantoren en bedrijven in hun eigen werkomgeving georganiseerd. Een STEP In-housedag geeft een student de mogelijkheid om op intensieve en informele wijze zo veel mogelijk te weten te komen over zijn of haar potentiĂŤle werkgever. Tot de standaardonderdelen van het programma behoren presentaties, een lunch, een inhoudelijk gedeelte en een afsluitende borrel. Tijdens het inhoudelijk gedeelte kunnen de studenten zich een beeld vormen van de werkzaamheden waar ze in de dagelijkse praktijk mee te maken kunnen krijgen. Bij de voorlichting over loopbaanmogelijkheden komen zaken als sollicitatieprocedures en opleidingsmogelijkheden aan bod. De lunch en de afsluitende borrel zijn een ideale gelegenheid om in een informele sfeer van gedachten te wisselen met stagiaires, medewerkers en partners. De onderdelen van een In-housedag verschillen echter per dag en kunnen dus ook van bovenstaande onderdelen afwijken. De bedrijven en kantoren vullen de STEP In-housedag geheel naar eigen inzicht in. Hierdoor kan je goed de sfeer binnen de organisatie proeven en kun je goed beoordelen of dit bij jouw wensen aansluit. Omdat je de sfeer van en de mogelijkheden binnen een bedrijf/kantoor tijdens een STEP In-housedag goed meekrijgt, zien wij geregeld dat het verder gaat dan alleen een kennismaking, en uitmond in een stage of sollicitatie. Let op: Tijdens een STEP In-housedag is representatieve kleding gewenst. Lees vanaf pagina 14 in de brochure bij welke kantoren of bedrijven je je kan inschrijven

3 INSCHRIJVEN? Inschrijving voor de STEP In-housedagen staat open voor academici, die zich in de laatste fase van hun studie bevinden, of net afgestudeerden. Inschrijving vindt uitsluitend plaats via de inschrijfprocedure op onze website www.stepweb.nl. De inschrijving dient uiterlijk 14 oktober binnen te zijn bij STEP. Na het inschrijven ontvang je een bevestigingsmail met inschrijfnummer waarmee je kunt inloggen op je MySTEP account via www.stepweb.nl/mystep. Op de MySTEP account kun je zien of je al dan niet geselecteerd bent voor de betreffende STEP In-housedag. Lees op pagina 11 meer over de inschrijfvoorwaarden

6_ Business


Draai de brochure ook eens om voor de deelnemende advocatenkantoren!

4 HOE VERLOOPT DE SELECTIE? STEP verzamelt alle inschrijvingen en stuurt deze door naar de desbetreffende kantoren en bedrijven. Kantoren en bedrijven selecteren maximaal 25 studenten voor hun STEP In-housedag. Tevens wordt een reservelijst opgesteld door het desbetreffende kantoor of bedrijf voor het geval er deelnemers uitvallen. STEP heeft dus geen invloed op de selectie!

5 MEER WETEN? Wil je meer te weten komen over STEP, de STEP In-housedagen of over een bestuursjaar bij STEP? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via het e-mailadres info@stepweb.nl en op telefoonnummer 020 - 59 89 464 op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor de STEP digitale nieuwsbrief. Hierin vind je informatie over de komende STEP In-housedagen en informatie van partners van STEP. Inschrijving is mogelijk via de website door opgave van je e-mailadres.

Business_ 7


Recruiters LISETTE DE VREEZE - Recruiter De Brauw Blackstone Westbroek Wat voor kantoor is De Brauw? Hoe zou het zijn om daar te werken? Is De Brauwerij een verlenging van je studententijd of is het hard aan de bak? Waarin onderscheidt De Brauw zich van andere kantoren? En tot slot. De werktijden. Zijn die echt zo extreem? Als recruiter van De Brauw zijn dit nog maar een paar voorbeelden van vragen waar ik je tijdens de STEP In-housedag graag een antwoord op wil geven! De Brauw is een bijzonder kantoor. Al is het alleen maar omdat de relatie met sommige cliënten meer dan 100 jaar terug gaat. Maar ook de diversiteit van de collega’s. Het ondernemerschap. En vooral: de teamspirit. De Brauw heeft een grote internationale reputatie. We waren het eerste Nederlandse kantoor met een eigen vestiging in New York. Het eerste met een vestiging in Beijing. Daarnaast hebben we vestigingen in Brussel, Singapore en Londen. In tegenstelling tot wat je – door de Nederlandse naam – misschien zou verwachten, doen we bij De Brauw juist ontzettend veel internationaal werk. Ook voor advocaat-stagiaires bestaat de mogelijkheid om te werken op een van onze buitenlandse vestigingen of bij een bevriend buitenlands kantoor. Kom vooral eens langs om dit zelf te ervaren. Tijdens de STEP In-housedag maak je kennis met de diverse secties van ons kantoor en natuurlijk ook met De Brauwerij. Ook komt onze internationale strategie aan bod en is er uiteraard een interactief onderdeel. Om goed in te kunnen schatten of De Brauw bij jou past, laten we je graag kennis maken met zoveel mogelijk kantoorgenoten. We sluiten de dag dan ook af met een borrel en informeel diner. Hopelijk tot gauw op onze STEP In-housedag van 11 januari!

8_ Business


BARBARA WENNEKES - Recruiter ABN AMRO Ik ben tijdens mijn studie Communicatie Management stage gaan lopen bij ABN AMRO. Mijn stage beviel zo goed dat ik na afloop parttime naast mijn studie bij de bank ben blijven werken. Na mijn afstuderen ben ik als trainee Operations gestart. Voor mij was vooral de aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en de diversiteit aan opdrachten heel belangrijk. Tijdens het traineeship wordt er veel tijd en energie gestoken in jouw persoonlijke ontwikkeling en ik pluk hier nog steeds dagelijks de vruchten van. Ook het netwerk dat ik heb opgebouwd dankzij mijn traineeklasje ervaar ik als zeer waardevol. Momenteel ben ik werkzaam bij Graduate Recruitment waar ik trainees werf en selecteer voor de richtingen binnen de Merchant Bank en houd ik me bezig met recruitment marketing. Vanuit Graduate Recruitment organiseren we regelmatig In-housedagen om studenten kennis te laten maken met de cultuur, de werknemers en de mogelijkheden die onze organisatie en traineeship te bieden heeft. Het traineeship Next Generation Professionals bestaat uit 26 verschillende richtingen: waardoor er voor iedereen wel wat bij zit. Maar we realiseren ons ook dat het voor jou als student lastig kan zijn om een keuze te maken voor een specifieke richting. Vandaar dat wij je graag helpen met je keuze, tijdens bijvoorbeeld In-housedagen. In-housedagen zien wij echt als een dag om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Het is absoluut geen selectiemiddel, dit komt vanzelf tijdens het sollicitatieproces. Er is tijd om vragen te beantwoorden en vertellen onze huidige trainees je graag hoe zij hun traineeship ervaren. Ook geven we je graag een voorproefje van wat je tijdens ons traineeship kunt verwachten en wel door een workshop op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ben je benieuwd of werken bij ABN AMRO iets voor jou is? Schrijf je dan nu in voor onze STEP In-housedag van 17 januari aanstaande.

Business_ 9


Altijd op koers met STEP!

STEP Matrix BUSINESS

B/B

C/M

E/F

G&M

R

T

I/I

ABN AMRO

Ahold Europe

Ministerie van Financiën

PostNL

Randstad

AFKORTINGEN

10_ Business

B/B

Bedrijfskunde / Bestuurskunde

C/M

Commercieel / Marketing

E/F

Economisch / Financieel

G&M

Gedrag en Maatschappij

R

Rechten

T

Techniek

I/I

Informatica / Informatiekunde

NWS

Natuur- Wis en Scheikunde

T&C

Taal en Cultuur

P&A

Personeel en Arbeid

L

Logistiek

NWS T&C

P&A

L


STEP Inschrijfprocedure INSCHRIJFVOORWAARDEN 1.

De inschrijver verplicht zich door zijn/haar inschrijving tot het bijwonen van de STEP In-housedag(en) waarvoor hij of zij is geselecteerd.

2.

De deelnemer verklaart zich bereid, om mee te werken aan een attitudeonderzoek dat STEP voor de deelnemende kantoren en bedrijven verricht. a.

Hiertoe dienen een anonieme voor-, dag- en na-enquête te worden ingevuld.

b.

De enquêtes zijn beschikbaar op de persoonlijke account van de deelnemer. Deze is te vinden op www.stepweb.nl/mystep. Inloggen is mogelijk door middel van het inschrijfnummer, dat iedere deelnemer na inschrijving ontvangt, en het opgegeven e-mailadres bij inschrijving.

c.

De voor-enquête kan tot uiterlijk één dag voor de desbetreffende STEP In-housedag worden ingevuld.

d.

De dag- en na-enquête dienen binnen één week na de desbetreffende STEP In-housedag in het bezit te zijn van STEP.

3.

Afmelden voor een STEP In-housedag is alléén mogelijk in uitzonderlijke gevallen. Bij verhindering dient men uiterlijk tien dagen voor de desbetreffende STEP In-housedag per e-mail contact op te nemen met STEP onder vermelding van een geldige reden.

4.

De inschrijver verplicht zich tot het invullen van een machtigingsformulier. Indien STEP geen ingevulde enquêtes ontvangt, of de deelnemer zich niet op tijd afmeldt, zal er 25 euro boete in rekening worden gebracht.

OVERIGE INFORMATIE BIJ INSCHRIJVING 1.

Inschrijving voor de STEP In-housedagen is alleen mogelijk via de website van Stichting STEP; www.stepweb.nl.

2.

Inschrijving voor de STEP In-housedagen is geheel kosteloos.

3.

Zorg dat je veel aandacht aan je motivatie besteedt. Deze motivatie wordt doorgestuurd naar de kantoren en bedrijven en ook hierop wordt je geselecteerd.

4.

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in en let op spelfouten!

5.

Wanneer je geselecteerd bent voor de STEP In-housedag, ontvang je een officiële uitnodiging van het kantoor of bedrijf. Je kunt ook zelf de stand van zaken bijhouden via je persoonlijke MySTEP account. STEP spant zich in om uiterlijk twee weken voor de STEP In-housedag de selectiestatus bekend te maken.

6.

Let goed op de door kantoren en bedrijven gestelde eisen aan opleiding en persoonlijke kwaliteiten. Schrijf je alleen in als jouw profiel overeenkomt met het door de kantoren en bedrijven gevraagde profiel. Als jouw profiel niet overeenkomt, moet je een zeer goede motivatie opgeven om uitgenodigd te worden.

7.

Jouw inschrijfformulier wordt door STEP doorgestuurd naar de kantoren en bedrijven van jouw keuze. De kantoren en bedrijven maken zelf een selectie. STEP kan hier geen invloed op uitoefenen.

Je kan je tot en met 14 oktober inschrijven voor de STEP In-housedagen!

Business_ 11


Altijd op koers met STEP!

STEP Agenda NOVEMBER 2012 donderdag

1 november

PostNL

Den Haag

vrijdag

9 november

Ahold Europe

Zaandam

woensdag

9 januari

Randstad

Diemen

donderdag

17 januari

ABN AMRO

Amsterdam

dinsdag

29 januari

Ministerie van FinanciĂŤn

Den Haag

JANUARI 2013

12_ Business


STEP Workshops - meld je snel aan STEP biedt ook deze cyclus de STEP Workshops! De STEP Workshops worden in samenwerking met Qompas georganiseerd op dinsdag 20 november 2012 in Utrecht. Middels een actieve workshop wordt jij als student voorbereid op je carrièrestart. De workshops zullen ingaan op verscheidene aspecten van solliciteren en hoe jij je als student het beste kunt presenteren en verkopen aan jouw toekomstige werkgever. De opgedane kennis kan je bovendien direct toepassen bij de STEP In-housedagen van de bedrijven en kantoren waarvoor jij bent uitgenodigd. Deelname is geheel kosteloos. Er is slechts een bepaald aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel kosteloos in via onze website www.stepweb.nl (vol is vol)! Bij je inschrijving kan je ook direct de gratis Qompas SollicitatieGids aanvragen! Vanwege het bepaald aantal plaatsen kun je je maximaal voor 1 workshop inschrijven. Na je inschrijving ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging, met daarin o.a. de precieze locatie van de STEP Workshops in Utrecht.

De volgende STEP Workshops worden aangeboden op dinsdag 20 november door STEP en Qompas: 11.00 - 13.30 uur: Solliciteren, acquisitie voor jezelf Succesvol solliciteren begint met jezelf af te vragen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Tijdens deze workshop begin je dan ook met een grondige zelfanalyse. Aan de hand van interactieve oefeningen ontdek je wat jouw competenties zijn. Daarnaast leer je hoe je in jouw cv en sollicitatiebrief de match met de vacature en het bedrijf kunt maken. Je gaat bovendien actief aan de slag met een veelgebruikte recruitmenttechniek: de STAR-methode. Dit is een handige methode om jouw competenties makkelijk aan te tonen. Na deze workshop zul je op een andere manier over solliciteren nadenken en het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen! 14.30 - 17.00 uur: Hoe houd je een assessment in eigen hand? Een assessment is bedoeld om te kijken of jij over de competenties beschikt die nodig zijn voor het vervullen van de aangeboden functie. Middels een grondige zelfanalyse kun je je zelfkennis vergroten, waardoor je effectiever kunt opereren in diverse selectieronden. Tijdens deze interactieve assessment workshop worden handvatten aangereikt om een beoordeling in een assessmentcenter voor te bereiden en wordt ingegaan op enkele assessment oefeningen. Hoe ga je om met een rollenspel, postbaktest, gespreksimulatie en groepsdiscussie? Hoe bereid je je voor op persoonlijkheids- en IQ-tests? De focus van de workshop ligt op de zelfanalyse als voorwaarde voor het effectief opereren in een assessmentcenter.

SCHRIJF JE SNEL IN! VOL = VOL Over Qompas Qompas is uitgever van digitale keuzeproducten voor hoger opgeleiden (14-39) op het gebied van studiekeuze, carrièreoriëntatie en persoonlijke ontwikkeling. Met de diverse online DecisionTools ondersteunt Qompas haar gebruikers bij de verschillende oriëntatiefases. Qompas CarrièreStart helpt je bij het maken van een weloverwogen carrièrekeuze. Via uitgebreide presentaties en een overzicht van actuele startfuncties en evenementen kun je bekijken welke mogelijkheden jij als starter binnen verschillende organisaties hebt. Ook is het mogelijk om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. De online SollicitatieTools helpen je optimaal voor te bereiden op alle onderdelen van het sollicitatieproces. Kijk voor meer informatie over Qompas en de SollicitatieTools op www.qompas.nl

Business_ 13


CONSULTANCY GROUP AUDIT

CONSULTANCY COMMERCIAL & MERCHANT BANKING MARKETING & PRODUCTEN PROJECT & PROCESMANAGEMENT BUSINESS IT / CONSULTANCY

COMMERCIE RETAIL

MERCHANT BANKING CORPORATE FINANCE

ECHTE TALENTEN BEPALEN HUN EIGEN TRAINEESHIP Uitgeroepen tot Het Beste Traineeship 2011 Kies zelf uit 25 startrichtingen op abnamro.nl/trainee Echte talenten willen geen standaard traineeship. Die kiezen een programma op maat. In ons Next Generation Programme bepaal jij welke van de 25 startrichtingen bij je past en vul je je traineeship voor een groot deel zelf in. ALLE 25 RICHTINGEN

Waar ga jij 15 maanden werken aan je carrière en meebouwen aan de bank anno nu? Scan de QR-code, volg ons op facebook of kijk op abnamro.nl/trainee.

DE BANK ANNO NU


ABN AMRO WANNEER - donderdag 17 januari 2013 WAAR - Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam

Next Generation Professionals, het traineeship van ABN AMRO Plaats hoofdkantoor: Amsterdam

Niemand is standaard. En jij al helemaal niet. Dus wil je ook geen standaard traineeship. Daarom heeft ABN AMRO Next Generation Professionals: het traineeship op maat, toegesneden op jouw talenten.

Aantal landen gevestigd: 23 Aantal vestigingen in Nederland: meerdere locaties Aantal werknemers in Nederland: 21.500 Aantal werknemers wereldwijd: 25.600

ALGEMEEN ABN AMRO wil haar klanten helpen succesvol te zijn. We kunnen het verschil maken met medewerkers die zich van nature doorlopend willen ontwikkelen. Van particulier tot groot-

Aantal meeloopstage plaatsen per jaar: verschilt per jaar

zakelijk, elke klant is voor ons de belangrijkste. ABN AMRO is ambitieus met oog voor de

Aantal startersplekken WO per jaar: 125

menselijke maat, in denken en in doen. We leveren diensten die passen bij wensen en ambities

Verhouding man/vrouw: 60/40

van mensen en bedrijven. Zo lopen we voorop in bancaire dienstverlening en nemen we onze verantwoordelijkheid. Met onze bankkantoren bieden we een gastvrije service anno nu waar

B/B - C/M - E/F - G&M - R - T - I/I - NWS

klanten én nieuwe klanten gemakkelijk hun bankzaken kunnen (laten) regelen. We zijn pioniers in webcare en mobile apps. Wij zijn de bank anno nu. Het echte werk Meebouwen aan de bank anno nu. En tegelijkertijd bouwen aan je eigen carrière. Dat is de kans die we je bieden. In dit traineeship maak je vanaf dag één het verschil. Je gaat écht aan het werk, met concrete opdrachten. Natuurlijk krijg je daarbij intensieve begeleiding. Zo breng je jouw ontwikkeling in een stroomversnelling en word je de professional die je wilt zijn. 25 startrichtingen In ons traineeprogramma kies je één van de 25 startrichtingen, binnen de vier werkvelden Commercie, Merchant Banking, Project- en Procesmanagement of Consultancy. In 15 maanden leer je jouw startrichting door en door kennen. Verkozen tot Beste Traineeship! Het traineeprogramma Next Generation Professionals van ABN AMRO is uitgeroepen tot Het Beste Traineeship 2011. De vakjury gaf aan dat het traineeship het meest gericht is op de generatie Y en dat er binnen het programma volop ruimte is voor trainees om samen te werken aan de nieuwe bank. Vakspecialist? Naast het traineeship hebben we ook regelmatig uitdagende functies voor starters. We leiden je op tot vakspecialist door intensieve training en coaching. Jij gaat dan aan de slag in een startfunctie binnen bijvoorbeeld de afdelingen Facility Management, Procurement, Operations en Bedrijven. Je volgende stap Klaar om te solliciteren? Dan heb je affiniteit met de financiële sector en wil je meer dan alleen hogerop komen. Je cv, werkervaring (maximaal twee jaar), interesses. We willen het allemaal weten. We zijn vooral benieuwd naar je motivatie om voor één van de 25 richtingen en onze bank te kiezen. Wil je meer weten? Neem dan contact op met 1 van onze recruiters via de mail of op Facebook abnamro.nl/facebook-traineeship.

STEP IN-HOUSEDAGEN Werken bij een bank. Heb je daar wel eens aan gedacht? Er is zoveel meer te doen dan je voor mogelijk kunt houden. Daarnaast is ons traineeship echt wat je noemt een vliegende start van je carrière. Tijdens onze workshop geven we je graag een voorproefje op wat je kunt verwachten tijdens je traineeship en is de workshop ook nog eens een ontzettend goede voorbereiding op aankomende sollicitaties. Nieuwsgierig? Schrijf je nu in voor de STEP In-housedag op donderdag 17 januari 2013!

MEER WETEN? Contact

Postadres

Graduate recruitment

ABN AMRO

Telefoon: 020 34 36 000

t.a.v. Barbara Wennekes

werkenbij@nl.abnamro.com

Postbus 283

www.abnamro.com

1102 BS Amsterdam

Business_ 15


You’reamixof thebestqualities

InternationalTraineeatAholdEurope


Ahold Europe WHEN - Friday November 9, 2012 WHERE - Provincialeweg 11, Zaandam

Would you like to have an impact on the daily lives of our customers and employees and become one of Ahold Europe's future leaders? You are bursting with talent and ambition? Innovation is second nature to you and you will do whatever you can to achieve your personal ambitions? You can prove yourself at our company. First of all come to the Ahold Step In-houseday on November 9, 2012. Here you will discover the world of Ahold.

Headquarter in: Zaandam Number of employees worldwide: 200.000 + Number of internships per year: approx 70

B/B - C/M - E/F -G/M - R - T - I/I NWS - T/C -P/A - L

GENERAL About Ahold Ahold represents more than 200,000 colleagues and 2,900 stores in the world. In 2011 we had a net turnover of € 30.3 billion. We are the largest retailer in The Netherlands and are one of the largest on the east coast of the US. Our goal is to be the world’s best food provider while maintaining a solid focus on our customers. We are represented in several countries throughout Europe. In 2011 we opened Albert Heijn stores in Belgium and in 2012 we enter the German market with our AH-to-go formula.

INTERNSHIP/APPLY Ahold Europe International Graduate Traineeship In our International Graduate Traineeship you will develop important skills, gain valuable experience and receive beneficial coaching that will contribute towards your accelerated professional development and your future leadership roles. It offers the opportunity to fully come to know our organization due to the different roles and disciplines you will experience during your traineeship. You can choose from four different disciplines during your two year traineeship at Ahold Europe: Commerce, Finance, HR or Operations. As a trainee you will be given responsibility for your own job as from the very first day. This will be in line with your skills and ambition and throughout this period you will receive intensive supervision. In the second year you will be given the opportunity to learn about our store operations as you will become one of our Assistant Store Managers. The idea is that you start working in the discipline of your choice after your two year traineeship. This will ensure that you can continue developing in this discipline in practical terms and with your training. Retail Talent Program You will develop from being a top talent to being an Albert Heijn Store Manager within three years through the Retail Talent Program. As a Retail Talent you will immediately mange one of our Albert Heijn stores and you will quickly develop to take up a job as Store Manager of one of the large Albert Heijn supermarkets. A thorough development process will give you the basis for a challenging career in retail. Internships In addition to our programs for starters, you can also apply for an internship. This offers you the opportunity to look behind the scenes of a large, innovative and high-tech retail organization in which everything ultimately revolves around the customer. Your internship is an introduction period where you will discover whether the retail field really fits you and whether our culture appeals to you.

STEP IN-HOUSEDAYS 9.30 Welcome at our HQ | 9.45 Start program: introduction & presentation traineeship | 10.45 Trainee presentations | 11.30 Ahold presentation on business, culture and atmosphere | 12.15 Lunch and meeting with trainees | 13.00 Sustainable Retail Case | 14.30 Break and tour at the HQ | 15.30 Discussion and wrap up | 16.30 Drinks @Innovation Café

MORE? Contact

Postal address

Frédérique Prins

Ahold Europe

traineeship@ahold.com

att. Graduate Recruitment Team

www.career.ahold.eu

P.O. Box 3000

www.facebook.com/AholdEurope

1500 HA Zaandam

Business_ 17


Ministerie van Financiën WANNEER - dinsdag 29 januari 2013 WAAR - Korte Voorhout 7, Den Haag

Bij Financiën tel je meteen mee. Bijna dagelijks besteden de media aandacht aan Financiën. Het ministerie dat de schatkist bewaakt, de staatsaandelen beheert en de fiscale wetgeving opstelt. Dat alles met één doel voor ogen: een financieel gezond en welvarend Nederland.

Plaats hoofdkantoor: Den Haag Aantal vestigingen in Nederland: 1 Aantal werknemers in Nederland: 1800 Aantal werknemers wereldwijd: 1800 Aantal meeloopstage plaatsen per jaar: 40 Aantal startersplekken WO per jaar: 40

ALGEMEEN

Verhouding man/vrouw: 60/40

Als je voor het écht grote geld gaat. Als ambitieuze academicus kun je overal aan de slag. Ook bij de overheid. Daar moet je wel bewust voor kiezen, de publieke zaak moet je ter harte gaan. Werken bij het Ministerie van

B/B - E/F - R

Financiën betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Ons doel is een welvarend land met een gezonde financiële huishouding. Om dat te bereiken vertalen we politieke keuzes in concreet beleid. Daarbij gaat het om veel geld, zo’n 250 miljard euro per jaar. Dat geld zetten we zo effectief en efficiënt mogelijk in. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken. Het Ministerie van Financiën beweegt zich in de context van hectische politieke verhoudingen en maatschappelijke ontwikkelingen. Die dimensie maakt het werk spannend en divers. En het vraagt om inzet, precisie en creativiteit. Daarom zijn wij continu op zoek naar toptalent met kennis van zaken, een kritische blik en een scherp gevoel voor politieke verhoudingen.

STAGE/SOLLICITEREN Bij het Ministerie van Financiën tel je meteen mee. Maar het is natuurlijk belangrijk dat je je ook snel verder ontwikkelt. Daarbij krijg je hulp in de vorm van allerlei individuele en collectieve opleidingsprogramma’s. Je kunt bij ons starten in een reguliere startfunctie of in een traineeship. Daarnaast is het ook mogelijk om stage bij ons te lopen. Verder hebben wij een actief roulatiebeleid binnen het ministerie, zodat je je niet alleen in de diepte, maar ook in de breedte ontwikkelt. Zo leer je het ministerie beter kennen en ontdek je vanzelf een specialisatie waarin jij je thuis voelt. Doorstromen en doorgroeien zijn dus vanzelfsprekend. Het Ministerie van Financiën is op zoek naar studenten Algemene Economie, Bedrijfseconomie, Econometrie, Fiscale Economie, Fiscaal of Nederlands Recht en Bestuurskunde. Wanneer je start bij het Ministerie van Financiën kan het zomaar gebeuren dat je na je studie de minister adviseert. Dit betekent wel dat wij veel van jou verwachten. Dat moet je willen, dat moet je kunnen. Iets voor jou? Toptalent is van harte welkom.

STEP IN-HOUSEDAGEN Tijdens de STEP In-housedag op het Ministerie van Financiën presenteren we het ministerie met al haar mogelijkheden. We bespreken de verschillende instroommogelijkheden en zullen de diepte induiken aan de hand van een case. Begeleidt door medewerkers van het Ministerie van Financiën leer je meer over de dagelijkse praktijk van het werken bij Financiën. We sluiten de dag af met een rondleiding en een informele borrel.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Bo Stevens of Ernestiene Balm

Ministerie van Financiën

Telefoon: 070 34 28 969 of 070 34 28 517

t.a.v. Afd. Recruitment

recruitment@minfin.nl

Postbus 20201

www.werkenvoornederland.nl/minfin

2500 EE Den Haag

Business_ 19


Maak werk van verandering Bepaal je eigen professionele richting. Kies voor het Young Executive Programme (YEP). Je volgt samen met twintig andere starters, drie jaar lang een opleidingsprogramma. Je leert het managementvak in de praktijk, van de beste managers die we in huis hebben.

Check je kansen op vacaturesbijpostnl.nl

het bezorgen van morgen


PostNL WANNEER - donderdag 1 november 2012 WAAR - Prinses Beatrixlaan 23, Den Haag

Ben jij veelbelovend, dan wil je niet zomaar overal werken. Je wilt je blijven ontwikkelen. Vooruit gaan, wellicht de breedte in of juist de diepte. Wat je ook wilt, wij hebben je veel te bieden. We zijn een grote beursgenoteerde onderneming met Europese vertakkingen. En we werken met de nieuwste technieken. Kansen in overvloed dus!

Plaats hoofdkantoor: Den Haag Aantal vestigingen in Nederland: 2.600 + Aantal werknemers in Nederland: 65.000 + Aantal werknemers wereldwijd: 77.000 + Aantal meeloopstage plaatsen per jaar: 50 Aantal startersplekken WO per jaar: 40

ALGEMEEN Er is veel aan het veranderen bij PostNL. Van traditioneel postbedrijf ontwikkelden wij ons tot

Verhouding man/vrouw: 60/40

hoogtechnologische logistieke partner. Online en offline services gaan daarbij hand in hand. Ook onze toekomst zal geschreven worden door mensen die uitdaging zoeken in verandering.

B/B - C/M - E/F - T - I/I - P&A - L

We blijven als marktleider actief in post, maar we gaan ook groot inzetten op pakketten en e-commerce. Heb jij als veelbelovende student genoeg visie, durf en daadkracht om jezelf waar te maken in deze dynamische omgeving en wil je meer weten over wat één van de grootste werkgevers van Nederland jou te bieden heeft?

STAGE/SOLLICITEREN Juist nu zijn er bij PostNL boeiende mogelijkheden voor starters. De veranderingen in ons bedrijf hebben namelijk alles te maken met andere marktomstandigheden. We spelen daarop in met de ontwikkeling van nieuwe logistieke modellen en we bedenken vernieuwende diensten. Kortom: we zijn volop in beweging! Heb jij als veelbelovende hbo'er of wo'er genoeg visie, durf en daadkracht om jezelf waar te maken in deze dynamische omgeving? Een vliegende start Welke opleiding je (bijna) hebt afgerond, is voor ons niet doorslaggevend. Het belangrijkste is dat je een sterke persoonlijkheid hebt en gedreven bent in het vakgebied waar jouw interesse naar uitgaat. Je start bij ons in een echte functie met de bijbehorende verantwoordelijkheden. Afhankelijk van je belangstelling begin je in het werkveld Logistiek, IT, E-commerce, Operationeel Management, Marketing & Sales, Finance & Control of Human Resources. Daarnaast stroom je in in ons driejarig Young Executive Programme (YEP), waarmee je in een groep met andere starters je managementcompetenties ontwikkelt en alles over de business leert. Naast je deelname aan het YEP krijg je ook alle gelegenheid je in je functie verder te ontwikkelen. Meer informatie of solliciteren? Wil je meer weten over wat één van de grootste werkgevers van Nederland jou te bieden heeft? Kom tijdens de STEP In-housedagen langs bij PostNL! Ook kun je ons het hele jaar ontmoeten. In je studiestad, bijvoorbeeld tijdens een carrièreweek. Of bij één van onze activiteiten voor studenten zoals onze business course, ‘The 24 Hours of PostNL’. Om je verder te oriënteren op een meewerk- of afstudeerstage of op een loopbaan bij PostNL kijk je op vacaturesbijpostnl.nl of je belt 088 868 80 99.

STEP IN-HOUSEDAGEN We doen ons uiterste best om een divers programma voor jullie in elkaar te zetten. Tijdens de STEP In-housedag op donderdag 1 november 2012 krijg je een goed beeld van de dynamische wereld van PostNL. Je ontmoet een aantal starters, je gaat aan de slag met een case en je krijgt te zien wat er allemaal voor nodig is om een brief of pakket bij jou thuis te bezorgen.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Ellenoor de Wit (Graduate Recruiter)

Post NL Graduate Recruitment

Telefoon: 31 (0)6 83 63 42 78

t.a.v. Ellenoor de Wit

www.vacaturesbijpostnl.nl

Postbus 30250 2500 GG ‘s Gravenhage

Business_ 21


ga voor goud kies óók voor het Randstad Management Traineeship Wieke Dijkstra trainee & hockeyinternational

Wil jij een topcarrière bij één van de gezichtsbepalende multinationals van Nederland? Heb je bovendien de ambitie om door te groeien naar een hoge managementpositie? Dan is het management traineeship bij Randstad Nederland iets voor jou.

aan de Denktank. Hier werk je aan specifieke strategische (onderzoeks-) opdrachten voor de directie. Als het goed gaat bekleed je na 2,5 jaar een managementfunctie en stroom je na 5 tot 7 jaar door naar een hogere managementfunctie.

Het traineeship duurt 2,5 jaar. Het eerste gedeelte vindt plaats op een vestiging waar je de core-business van Randstad ervaart. Afhankelijk van jouw ontwikkeling doe je in het tweede jaar twee tot drie projecten om je klaar te stomen voor een managementfunctie. Daarbij krijg je diverse trainingen van de Randstad Academie. Samen met de andere trainees neem je wekelijks deel

Heb jij een bovengemiddeld academisch werk- en denkniveau, beschik je over een brede visie, leg je makkelijk contacten, ben je ondernemend en commercieel? Dan is het Randstad Management Traineeship zeker iets voor jou. Bovendien heeft ons traineeship een aantal unieke elementen:

• een individueel, op maat gemaakt programma • een leidinggevende functie na 2,5 jaar • veel contacten met externe bedrijven • een maatschappelijk relevant ‘product’: mens(en) werk • uitdagend, commercieel werk bij een Nederlandse multinational • een flexibele startdatum en standplaats Meer weten? Kijk op www.randstad.nl/recruitment of bel met Annelore van Thiel, telefoon (020) 569 17 73. Wij komen graag met jou in contact.


Randstad Nederland WANNEER - woensdag 9 januari 2013 WAAR - Diemermere 25, Diemen

Randstad is van mens(en)werk. Iedere dag, in duizenden kantoren in ruim 44 landen over de hele wereld, helpen we mensen aan het werk. Ook helpen we bedrijven hun beschikbare capaciteit strategisch beter in te zetten. Randstad is een succesvolle Nederlandse multinational en als HR dienstverlener voorzien wij onze klanten van advies ten aanzien van hun personeelsbezetting. Werken bij Randstad betekent een carrière in commerciële functies in de wereld van HR. Werken bij Randstad als management trainee betekent daarnaast dat je visie hebt plus de ambitie om binnen 2,5 jaar leiding te geven aan een team HBO’ers en WO’ers.

Plaats hoofdkantoor: Diemen Aantal vestigingen in Nederland: 200 Aantal werknemers in Nederland: 2600 Aantal werknemers wereldwijd: 25.700 Aantal meeloopstage plaatsen per jaar: 50 Aantal startersplekken WO per jaar: 50 Verhouding man/vrouw: 30/70

B/B - C/M - E/F - G/M - R - T T/C - P/A - L

ALGEMEEN Randstad dankt haar succes onder meer aan de bedrijfscultuur. We zijn een bedrijf van ‘ondernemers’ met eigen initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel. Bij Randstad krijg het het gevoel

dat je je eigen onderneming runt. Randstadmedewerkers onderscheiden zich door een hoog opleidingsniveau (83% hbo- of wo-niveau), een grote sociale intelligentie, een hoge mate van creativiteit en een natuurlijk vermogen tot dienstverlening. We zijn een open organisatie, waarbij respect voor elkaar een essentiële waarde is. Voor goede ideeën en je eigen groei is er volop ruimte!

STAGE/SOLLICITEREN Loopbaanmogelijkheden Bij onze organisatie zijn er mogelijkheden genoeg. Omdat Randstad een grote multinational is, bieden we je een grote diversiteit aan functies. We ondersteunen je met opleidingen en trainingen en helpen je om je ambities te realiseren. Randstad hanteert als uitgangspunt dat tenminste 80% van de managementvacatures wordt vervuld via interne doorstroom. Bovendien bieden we je een unieke mogelijkheid om commercieel én maatschappelijk verantwoordelijk werk te combineren. Werken in werk doet ertoe; jij maakt het verschil. Randstad Nederland is continu op zoek naar hbo’ers en academici die een loopbaan bij Randstad ambiëren. Voor kandidaten met een bovengemiddeld academisch denk- en ambitieniveau kennen wij het Randstad Management Traineeship. Management Traineeship Als management trainee ga je bij de top van ons bedrijf horen. Tijdens een speciaal ontwikkeld programma van 2,5 jaar word je klaargestoomd voor het hoger management. Tijdens het eerste jaar leer je de core-business van Randstad kennen op een kantoor van Randstad. Tegelijkertijd werk je aan specifieke strategische vraagstukken in de Denktank. De denktank bestaat uit alle management trainees en adviseert de directie van Randstad Nederland. De laatste anderhalf jaar van je traineeship vervul je twee of drie projecten. Wat je precies gaat doen staat niet vast en is voor iedere trainee anders, maar het draagt bij aan de door jou te ontwikkelen competenties op commercieel en leidinggevend niveau. Als je je volgens verwachting ontwikkelt, bekleed je binnen 2,5 jaar de functie van rayonmanager en na 5 tot 7 jaar een hogere managementfunctie. Intercedent Naast het management traineeship kan je je loopbaan bij Randstad ook beginnen in de functie van intercedent. Intercedent is een afwisselende functie met veel (omzet-) verantwoordelijkheden. Je bent accountmanager, loopbaanbegeleider en ondernemer in één. Je wordt geacht zelf initiatieven te nemen en je eigen marktplan te maken. Met jouw klanten, werknemers en collega’s heb je intensief contact. Enerzijds spreek je op strategisch niveau met bedrijven over hun personeelsvoorziening en adviseer je over de flexibilisering van arbeid en de rol die Randstad daarin kan spelen. Anderzijds selecteer je de juiste flexwerkers voor de juiste functies en ben je hun persoonlijke coach en HR adviseur. Internationale mogelijkheden Randstad Nederland maakt deel uit van Randstad Holding nv. Randstad Holding is in actief in 44 landen. Wereldwijd zijn er meer dan 2800 vestigingen. De mogelijkheid bestaat om een stap te maken naar het buitenland. Eén van onze management trainees is nu tijdens zijn traineeship werkzaam bij Randstad Hongkong. Ook gaan de trainees dit jaar een week met elkaar naar het buitenland om ervaringen uit te wisselen met andere landen.

STEP IN-HOUSEDAGEN Interesse in Randstad, het Management Traineeship of in de fucntie van Intercedent? Meld je dan aan voor de STEP In-housedag. Deze dag heeft een actief karakter met de volgende onderdelen: opening door een directielid, een management trainee die vertelt over zijn of haar eigen ervaringen, een zeer leerzame en interactieve business game, een lunch én borrel met huidige en oud trainees. Tijdens deze lunch en borrel kan je op informele wijze al je vragen stellen.

MEER WETEN? Contact

Postadres

Marloes Munsterhuis (Corporate recruiter)

Randstad Nederland

Telefoon: 020 56 91 773

t.a.v. Marloes Munsterhuis

recruitment@nl.randstad.com

126000, 1100 AP

www.randstad.nl/recruitment

Amsterdam - Zuidoost

Business_ 23


Wij zijn op zoek naar STEP Ambassadeurs voor de promotie van STEP! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, wil je je cv upgraden, woon je in één van de universiteitssteden en lijkt het je leuk om mee te werken aan de promotie van de STEP In-housedagen? Word dan STEP ambassadeur!

Je bent het aanspreekpunt voor STEP wat betreft informatie over roosters en tentamen periodes

Als STEP-ambassadeur houdt je enkele belangrijke collegepraatjes ter promotie van de STEP In-housedagen

De STEP-brochures bijvullen op de universiteit.

De STEP-posters steeds naar voren halen op de prikborden.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via 020 - 59 89 464 of mail naar info@stepweb.nl voor meer informatie!

24_ Business


communicate

with

talent

Talent Marketing Specialisatie: Master studenten Direct Students is gespecialiseerd in e-mail marketing gericht aan studenten in Nederland. Wij communiceren carriere gerelateerde campagnes voor bovenstaande bedrijven met meer dan 286.000 talentvolle studenten. D.m.v uitgebreide segmentatiemogelijkheden belandt de boodschap bij de juiste doelgroep.

Contact persoon: Stefan van Eerde W www.directstudents.nl E sales@directstudents.nl T 06-12108844 t twitter.com/directstudents


Kennedy Van der Laan WANNEER - 25 juni 2010 WAAR - Haarlemmerweg 333, Amsterdam

STEP zoekt nieuwe bestuursleden! STEP heeft een doorlopend bestuur en is op zoek naar nieuwe bestuursleden voor januari en februari, die part-time ons bestuur willen versterken.

■ ■ ■

Studeer jij rechten of heb jij een studie met een bestuurskundige/economische achtergrond? Ben je sociaal en communicatief-vaardig? Heb je zin in een jaar vol uitdagingen? Wil jij je collegegeld terug verdienen?

Een jaar STEP betekent dat je je bezig houdt met de acquisitie van bedrijven en advocatenkantoren, de promotie van de In-housedagen op vrijwel alle universiteiten in Nederland en het meelopen van verscheidene In-housedagen. Wil je meewerken aan het maken van de STEP brochure, promoten op alle universiteiten, meelopen met verscheidene In-housedagen? Kijk op onze website www.stepweb.nl wat onze werkzaamheden zijn en mail naar info@stepweb.nl of bel naar 020 59 89 464 en vraag voor meer informatie over een bestuursjaar.

Business_ 27


Meld je aan voor de STEP-Nieuwsbrief op www.stepweb.nl en blijf zo op de hoogte van het laatste nieuws over o.a. de workshops en de verschillende In-housedagen van STEP.

STEP In-housedag en NAJAAR 20 12

Altijd op koers met STEP!

Altijd o koers p met STEP !

NAJAA R 2012

STEP A genda Busine BER 20 12 ss

NOVEM

donder dag vrijdag

JANUA

1 nov. 9 nov.

RI 2013

woensd ag donder dag dinsdag

PostNL Ahold Europe

RECHTEN & TEP Ag BUSISN sc h ri jf je ko EeSndaSRech st el o o s in t/ 9 jan.

17 jan. 29 jan.

Randsta d ABN AM RO Minister ie van

OKTOBE

Financ iën

R 2012 m 14 o kt o b er op w NOVE wMBEwR .s 2012te p w eb .n l vrijdag

donder dag vrijdag woensd ag donder dag vrijdag dinsdag

28 okt.

1 nov.

DLA Pi per

STEP In-hou dagen se

Stichtin g Studen t en Prak al 25 ja tijk is ee ar In-hou n studen sedage tenorgan Den Ha niseert n voor ag isatie di bij gere laatstej e no Zaanda aars ac m meerde m succes ademic bedrijv volle ad i orgaen, topm vocatenk kosteloo ultinatio antoren. Diemen na s om de Het is vo ls en el te ne or stud Amsterd men aa enten ge am n de ST heel EP In-h Den Ha Tijdens ag ouseda de STEP gen! In-house presen dagen taties, m cases, aak je door m borrels teiten op iddel va en tal va intensie n n ande ve wijze jouw ke re leuk kennis uze. Ee e activ met he iAmsterd n t bedrijf ideale am studee vo of or ka bereidin ntoor va rplaats zoekt of g als je n een stag ter orië Amsterd ntatie op e of afam eventu Amsterd De STEP ele sollic am itaties. In-house Den Ha dagen twee cy ag w or de cl i. De na n jaarlij Rotterd jaarscyc am ks geor oktobe ganise lus vind Den Ha r t/m fe erd in t plaats ag bruari. in de m voor in Je kunt Amsterd aanden schrijv am je hier t/m en. Rotterd 14 oktobe am r 20 12 De

ten

Freshfiel ds Bruc khaus Loyens Deringe & Loef r f Barent sK ra ns 8 nov. AKD 9 nov. Raad va n State 13 nov. donder Simmon dag s & Sim 15 nov. mons vrijdag NautaD utilh 16 nov. dinsdag Bird & Bird 20 nov. donder QO dag MPAS WORKS 22 nov. vrijdag HOPS n Haag Linklate rs 23 nov. Utrecht dinsdag Boekel De Neré 27 no e v. Pl Amsterd woensd oum Lo ag am dder Pr 28 nov. incen Amsterd donder AT Osbo dag am rne 29 nov. Rotterd vrijdag Holland am Va n Gijze 30 nov. DECEM Baarn n Van Do BER 20 orne 12 Rotterd dinsdag am 4 dec. Amsterd donder DAS dag am 6 dec. vrijdag Van Be nt he m 7 dec. & Keul Amsterd donder en Lexenc dag am e 13 dec. Ut vrijdag recht Höcker Advoca 14 dec. ten JANUA Amsterd Houtho RI 2013 am ff Buru ma Amsterd woensd ag am 9 jan. Amsterd donder Allen & dag am Overy 10 jan. vrijdag Buren van Ve STEP or 11 jan. lzen Gu Amsterd donder ganise elen De Brau dag am ert in sa w Blac 17 jan. kstone Den Ha vrijdag menwer Clifford Westbro Worksho ag king m Chance ek 18 ps op D jan et Qom Amsterd dinsdag . De INSDA terink Ad am pas de G 20 N vocate 22 jan. STEP Ti Amsterd donder n jd en OVEM en Ny No singh s deze dag am tarisse BER 20 n 24 w or jan kshops Eindhov vrijdag . Pels 12 in U en Rijcken za trecht. l de worden 25 jan. ne aspe & Droo Arnhem dinsdag glever in Ekelman ct ge en gaan op Fortuijn van het s & Meij 29 jan. versch sollicite er Den Ha donder Minister beste ku eidag ag ren en ie van 31 jan. nt pres hoe jij je FEBRUA Financ Den Ha enteren Stibbe iën als stud RI 2013 ag en verk ent het werkgev Den Ha vrijdag open aa ag er . n D e jo 1 feb. uw toek worksho Amsterd vrijdag Hekkelm omstig ps wor am trainers an Advo e den ge 8 feb. caten & van Qom Kenned geven Notariss y Van de pas en door er en r Laan Arnhem zijn ge varen heel ko steloos! Amsterd am 2 nov. 7 nov.

Kijk vo or mee r inform www.s atie op tepweb onze s .nl en s ite chrijf je in!

STEP W meld je orkshops snel aa n!

Kijk voo

r meer

informa

tie op w

ww.ste

pweb.n

l

STEP Brochure najaar 2012 Business  
STEP Brochure najaar 2012 Business  

STEP Brochure najaar 2012 Business

Advertisement